НордВПН вс ЦиберГхост: Исплатива борба 2020. године

Од свих пружатеља виртуелних приватних мрежа које смо тестирали, ЦиберГхост и НордВПН већ неко време су врат и врат на броју један и два. И њих двојица су из сличних разлога држали тако високе положаје.


Ако погледате нашу рецензију ЦиберГхост, видјет ћете да је то успјело у готово свим категоријама, али посебно су нам се допале цијене, једноставна употреба и функција сплит-туннелинг. Слично томе, у нашој НордВПН рецензији истичемо одличне дугорочне цене и једноставност коришћења НордВПН-а. 

Са ова два ВПН-а која се непрекидно такмиче једна против друге за место на врху, плус дугачку листу сличности међу њима, помислили смо да је време да видимо који је бољи у мечу међусобног меча НордВПН и ЦиберГхост.

Постављање борбе: НордВПН против ЦиберГхост

Да бисмо осигурали да је наша утакмица ЦиберГхост-а и НордВПН-а фер, развили смо систем са девет кола. У сваком кругу фокусираћемо се на један аспект ВПН перформанси. Погледаћемо како функционише сваки ВПН у тој категорији и прогласити победника на крају сваког круга.

На крају свих девет рунди победник је проглашен ВПН са највише бодова. Ако је било који круг преблизу за позив, могуће је да се може прогласити нерешеним, у том случају ће оба ВПН-а зарадити бод за ту рунду.

1

Брзина

Ако погледате чланак о најбржим ВПН-има, видјет ћете да је НордВПН заправо наведен у категорији „нечасна спомињања“. Разлог за то је што смо током многих година тестирали ВПН-ове, НордВПН је константно показао много недоследности са својим брзинским перформансама.

Међутим, то се током времена доста побољшало и можда ћемо морати да изменимо тај чланак негде у блиској будућности. Током нашег тестирања за овај чланак, НордВПН је успео да има врло импресивне перформансе на свакој локацији са само неколико мањих штуцања.

НордВПН брзина

Локација: ПингДовнлоадУплоад
Незаштићен4289.17344.56
У.С.8204.57233.70
УК80220.2439.82
Јапан167187.57200.05
Израел14171.6078.27

НордВПН је победио брзину преузимања ЦиберГхоста значајним маржама на свим локацијама које смо тестирали. Једино место које је било чак близу било је на месту где је НордВПН мало успорио, а то је било у Израелу. 

ЦиберГхост Спеед

Локација: ПингДовнлоадУплоад
Незаштићен4289.17344.56
У.С.4493.62197.34
УК7988.54219.24
Јапан15877,50322.24
Израел13866.9463.45

НордВПН има мало више проблема са брзином преноса, победивши само на половини локација. Међутим, брзина преноса је углавном битна за укупне перформансе, већину времена и заиста постаје критична само ако шаљете велике датотеке. 

Такође, чак и на локацијама на којима ради лоше, НордВПН и даље има довољно пропусног опсега за учитавање да би могао да савршено функционише за прегледавање веб страница и стриминг.. 

Једна ствар у којој је ЦиберГхост успео је пинг време. На три од четири локације које смо гледали, ЦиберГхост је успео да обрије само неколико милисекунди време пинга, што би могло да буде одличан ВПН за играње. 

Иако је НордВПН у прошлости имао проблема доследно, ствари су временом постале много боље. У нашем новијем тестирању, укључујући ово поређење са НордВПН-ом и ЦиберГхост-ом, НордВПН је имао врло употребљиве и поуздане брзине широм света, омогућавајући му да победи у овом кругу са свим бољим брзинама преузимања.. 

Коло: Тачка брзине за НордВПН

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

2

Стреаминг

И НордВПН и ЦиберГхост могу заобићи већину мера за блокирање ВПН-а које користе стреаминг локације. Оба провајдера могу да емитују Нетфлик, Хулу, Амазон Приме Видео, па чак и ББЦ иПлаиер садржај, због чега се обојица високо рангирају на нашим најбољим ВПН за Хулу и најбољим ВПН за Нетфлик чланке. Међутим, постоје значајне разлике у томе како сваки од њих ради током стриминга. 

Уз ЦиберГхост, постоје стандардни сервери као и прегршт наменских сервера за стриминг. То се такође може видети у нашем чланку НордВПН вс Виндсцрибе, када Виндсцрибе користи сличан систем. На наменским и несвесним стреамерским серверима ЦиберГхоста, успели смо да примимо Амазон Приме Видео, Нетфлик и Хулу који раде.

ЦиберГхост-Стреаминг-сервери

Ипак, Хулу и Амазон Приме Видео учитавали су се врло споро на нормалне сервере. Хулу је такође имао проблем где ће се видеозаписи учитавати у недоглед, а ви бисте оставили зурити у црни екран. Ови проблеми нису били присутни на ЦиберГхост-овим стриминг серверима, али Амазон Приме се ипак чинио помало спорим и још увек ће се учитати у веома ниској резолуцији. 

НордВПН, с друге стране, нема наменске сервере за стриминг. Свака страница за стриминг коју смо испробали функционирала је савршено, укључујући и Амазон Приме, који је био много одзивнији него што смо били док смо били на ЦиберГхост-овој ВПН мрежи. Ово је побољшало његову лакоћу коришћења без потребе за наменским серверима, а врхунске перформансе су победиле НордВПН у овом кругу.

Коло: Тачка струје за НордВПН

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

3

Сигурност и приватност

ЦиберГхост и НордВПН су веома упоредиви када је реч о безбедности и приватности. Оба ВПН провајдера покривају све најосновније безбедносне функције које очекујемо да видимо, укључујући функционалан прекидач за заустављање и неки начин аутоматског повезивања при покретању. 

нордвпн-ревиев-сеттингс

Што се тиче сигурности везе, оба ВПН-а нуде ОпенВПН упарен са АЕС-256 енкрипцијом. Ово упаривање је оно што предлажемо да готово сви користе за практично све апликације, јер нуде одличну сигурност и поуздане перформансе.

ЦиберГхост такође омогућава корисницима да протокол поставе на ИКЕв2, али ово је нешто што опћенито не препоручујемо. Ако тражите ВПН који има неке јединствене опције протокола, свакако погледајте наш ВипрВПН преглед. ВипрВПН нуди неколико протокола, укључујући свој јединствени Цхамелеон протокол. 

цибергхост-рецензије-подешавања

Оба ВПН-а имају солидну политику записивања и прикупљају апсолутно минималну количину информација о вама и вашем коришћењу ВПН-а. С обзиром да ЦиберГхост и НордВПН нуде сличне нивое сигурности и приватности, одлучујући фактор у овом кругу своди се на неке од додатих функција НордВПН-а. НордВПН нуди двоструки ВПН за додатну сигурност као и Тор ВПН за дубинско прегледавање веба. 

Коло: Безбедносна и приватна тачка за НордВПН

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

4

Торрентинг

Као што смо видели у чланку ЕкпрессВПН вс НордВПН, НордВПН добија најбоље брзине свих ВПН-а које смо тестирали када је реч о бујици. Видели смо како брзина достизања НордВПН износи чак 17МБ / с док бујимо велике датотеке и успели смо да завршимо целокупно преузимање од 1.4 ГБ за мање од три минута. 

Поред тога, НордВПН има и наменске П2П сервере као и своје стандардне сервере и ми заправо видимо боље перформансе на нормалним серверима. Брзина од 17МБ / с и преузимање испод три минуте постигнута су користећи уобичајене сервере. Чини се да су наменски сервери за дељење датотека оптимизовани више за сигурност јер нису ни приближно тако брзи и чини се да се налазе у Грчкој, а не више локално.. 

ЦиберГхост, у овом случају – за разлику од одељка за стримовање – нема наменске П2П сервере за торент. Упркос томе, успео је да се и сам добро снађе у нашем тесту мучења од 1,4 ГБ. Након једног минута бујица је стизала брзином од 4МБ / с, а већ за једну и по минуту ова је експлодирала до импресивних 10МБ / с. Овде је остала брзина преузимања док се преузимање није завршило за око три минута и пет секунди.

Иако се ЦиберГхост добро провео и успео да преузме нашу тестну датотеку прилично брзо, то још увек није могло да заврши владање НордВПН-а као краља бујице. 

Коло: Торрентинг за НордВПН

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

5

Локације сервера

Иако и НордВПН и ЦиберГхост имају сличну укупну величину мреже – долази на око 5000 сервера сваки – ЦиберГхост има бољу дистрибуцију. ЦиберГхост има сервере у 80 земаља док НордВПН нуди локације само у 62 земље.

нордвпн-ревиев-маркер-селецтион

ЦиберГхост нуди више локација од НордВПН-а, али и даље оставља велике регије Африке и Азије мало неплодним када је у питању избор сервера. Ако тражите добављача ВПН-а са серверима у свим кутовима света, прочитајте нашу критику ХидеМиАсс. ХидеМиАсс има сервере у 190 земаља.

Коло: Локације сервера за ЦиберГхост

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

6

Истовремене везе

Иако неки ВПН-ови омогућавају корисницима неограничен број веза (пример нашег члана Виндсцрибе вс ТуннелБеар погледајте пример овог), већина провајдера ограничава број истовремених веза које можете имати. Обично је то спречити људе да деле рачуне са тона пријатеља и ограничити укупни стрес на ВПН серверима. 

НордВПН омогућава корисницима да истовремено имају највише шест уређаја. ЦиберГхост, с друге стране, омогућава повезивање до седам уређаја одједном, што значи да ЦиберГхост овај круг осваја уском маргином. 

Круг: Точка симултаног повезивања за ЦиберГхост

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

7

Цене

Као што настављамо да видимо у овом прегледу, ЦиберГхост и НордВПН су у скоро сваком погледу упоредиви. Цијене се не разликују, јер оба ова пружатеља услуга имају врло сличне моделе цјеновних цијена. 

Почевши од опције месечне пријаве, НордВПН је најповољнији избор за око један долар. Следећи план који нуде оба ВПН-а је годишњи план, што је нешто боља цена са ЦиберГхост-ом, који долази у овом тренутку за долар мањи од годишњег плана НордВПН-а..

Оба ВПН-а нуде и двогодишњу и трогодишњу опцију, са тим да ЦиберГхост опет стиже за нешто мање од долара јефтиније месечно у сваком временском оквиру. Приликом одласка, ЦиберГхост вам нуди и могућност укључивања наменског ИП-а за додатних пет долара месечно. 

Поред врхунских цена, ЦиберГхост корисницима нуди и бесплатан пробни рад од 24 сата, док НордВПН нема облик бесплатног пробног периода. Погледајте наш Виндсцрибе преглед бесплатног ВПН-а који нема временско ограничење. 

ЦиберГхост чак и отплаћује гаранцију повраћаја новца НордВПН-а. ЦиберГхост пружа корисницима импресивно великодушних 45 дана да добију новац назад, док гаранција поврата новца НордВПН-а траје само 30 дана. 

Рунда: Ценовно место за ЦиберГхост

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

8

Лакоћа

Ово је коначно једна област у којој се ЦиберГхост и НордВПН увелике разликују. ЦиберГхост има прилично компактан и минималистички кориснички интерфејс. У свом нормалном облику, у средини постоји само дугме за повезивање и прекид везе са ВПН-ом, плус падајући мени испод који вам омогућава да одаберете локацију на коју желите да се повежете..

цибергхост-рецензија-проширена-уи

Када отворите подешавања ЦиберГхоста, прозор се отвара приближно три пута више од његове нормалне величине и пуни се много детаљнијим информацијама. Овај проширени прозор вам омогућава да видите потпуну листу сервера и конфигуришете различита подешавања. Мени поставки за ЦиберГхост је добро постављен и свако подешавање има кратко објашњење испод њега које објашњава шта ради.

НордВПН, с друге стране, има велико корисничко сучеље које углавном преузима мапа. Ова мапа има плаве маркере на свакој локацији на коју се можете повезати. Ово олакшава прегледавање избора сервера.

нордвпн-ревиев-сервер-навигатион

Изборници поставки НордВПН-а слични су по распореду као и ЦиберГхост-ови, а они нуде и једноставна објашњења за већину опција. Иако ЦиберГхост има неколико ситних додира – попут тамног режима – који помажу у побољшању укупне љубазности софтвера, он и даље не може превладати НордВПН-ову мапу.

И ЦиберГхост и НордВПН имају врло корисне интерфејсе које би просечан корисник рачунара – чак и без претходног ВПН знања – готово дефинитивно могао да схвати без икакве потребе за помоћи. Међутим, карта НордВПН-а само му даје оно мало додатне употребљивости која недостаје ЦиберГхост-у. 

Рунда: Тачка прилагођавања корисницима за НордВПН

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

9

Карактеристике

Поред стандардних функција за које очекујемо да имају сваки ВПН, као што је прекидач за искључивање и нека врста аутоматске везе, и ЦиберГхост и НордВПН имају додатна звона и звиждаљке које се могу показати. 

За почетак, НордВПН нуди „ЦиберСец.“ Ово је врста злонамјерног софтвера и блокатора огласа који вам могу помоћи да заштитите тако што блокирају веб локације за које се зна да садрже штетни или неугодни садржај. НордВПН такође има неке занимљиве опције када је реч о специјализованим серверима.

нордвпн-ревиев-киллсвитцх

Као што смо већ споменули у одељку „торрентинг“, постоје наменски П2П сервери, али они нису толико занимљиви као двоструке ВПН или Онион овер-ВПН опције. 

Функција Онион овер ВПН повезује вас са Тором, специјалним прегледачем за проверу тамног веба, док двострука ВПН функција повезује вас преко два сервера како бисте побољшали безбедност и још више отежали праћење ваше мрежне активности.. 

ЦиберГхост опонаша неке од карактеристика које нуди НордВПН, укључујући блокер, али блокатори огласа и злонамерног софтвера данас су десетак десетина. Прави жреб ЦиберГхоста једна је од најтежих могућности за проналажење: подељено тунелирање. 

поставке за цибергхост-ревиев-приваци

Подијељење тунела нешто је о чему такођер можете прочитати у нашој ЕкпрессВПН рецензији. Иако ЕкпрессВПН то ради другачије, ЦиберГхост вам омогућава да направите листу веб локација која ће се користити као изузеци. То значи да када посетите ове веб локације, нећете се повезивати преко ВПН-ове тунелиране везе, већ ће уместо тога бити на нормалној незаштићеној вези.

ЦиберГхост вам такође омогућава да поставите правила која ће вас аутоматски повезати с ВПН-ом на одређеној локацији кад год отворите одређени програм. Иако не осјећамо да су „паметна правила“ ЦиберГхост-а толико моћна од облика подијељеног тунелирања као ЕкпрессВПН-а, ми мислимо да превазилази оно што нуди НордВПН када су у питању функције.

цибергхост-ревиев-смарт-правила

Рунда: Карактеристике Поинт за ЦиберГхост

НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого

10

Пресуда

Иако су оба ВПН-а показали одличне перформансе на нашем тестирању и показали зашто припадају врху, победник је НордВПН са оценом од пет до четири. НордВПН је преузео рано вођство својим бољим брзинама и лакшим приступом стримингу, а ЦиберГхост је чак изгледао као да се враћа крају према крају. 

Победник: НордВПН

На крају, то једноставно није било довољно, а супериорна лакоћа коришћења НордВПН-а помогла је да се гурне преко ивице у овој победи од једног бода. Ако сте имали било каквих добрих или лоших искустава са ЦиберГхост-ом или НордВПН-ом, волели бисмо да чујемо о томе у коментарима испод. Прочитајте наш НордВПН вс ИПВанисх комад да бисте видели како се упоређују. Као и увек, хвала на читању. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me