Најсигурнији ВПН 2020. године: Нека буде тајна, нека буде сигурна

Сигурност је у средишту сваког доброг ВПН-а, али то је подручје које може постати замршено при превладавајућим маркетиншким ВПН-овима који се данас користе. Изрази попут „шифрирање војне класе“ претворили су се од кључне продајне тачке до помало датиране шале, откривајући искључење ВПН-а са тренутног тржишта.


Овде смо да вас упутимо до најсигурнијег ВПН-а који можете да купите, а притом избегавамо хроме маркетиншке трикове. Даћемо наших пет најбољих избора, као и наша размишљања о томе шта ВПН чини сигурним. Много тога се своди на шифровање, протоколе итд., Али у зависности од угла са којег гледате, приватност такође може играти улогу.

Поред тога, постоји пуно ВПН-а који користе најбоље у безбедности ВПН-а када се повежете. Наши типови – од којих су многи у нашем најбољем ВПН водичу – временом су доказали да ће вас чувати. Нису једине опције, већ само оне које највише препоручујемо.

Најсигурнији ВПН 2020

Шта чини ВПН безбедним?

Постоје двије теме када се разговара о сигурности ВПН-а: сигурност и приватност. Иако приватност можда није својствени фактор сигурности за вас, за многе је. На пример, ако се бавите тунелом у земљи са строгом цензуром, ваша приватност може бити разлика између затворске ћелије и вашег дома (прочитајте наше најбоље ВПН услуге за Кину да бисте видели ВПН-ове који су изазов)..

То је речено, постоје фактори због којих смо сматрали да се дотиче и једно и друго. Углавном, то се своди на евиденцију. Иако су анегдотски докази више од ичега, сјеновите праксе ВПН-а обично се појављују у прању. Прочитајте наш преглед ИПВанисх-а за пример.

Због тога су провајдери који већ дуго трају и одржавају солидну корисничку базу углавном сигурнији. Као што ћемо видети, има више фактора који играју у томе, али као кратка и помало корисна метрика, запис успева. Посебно је корисно ако немате појма шта подразумева ВПН безбедност.

Сигурност

Ако сте вољни ући у детаље, бићете награђени. На пример, приватни приступ интернету има фантастичан списак, бранећи се на суду у два наврата да не води евиденције. Иако је дивно, нећемо га уврстити у овај водич. Као што можете прочитати у нашем прегледу ПИА, користи мањи облик шифрирања, што га чини одговорним за озбиљне мрежне задатке.

Сигурност ВПН-а диктира ваш протокол, који у већини случајева помаже у дефинисању ваше шифрирања. ВПН протокол поставља правила за успостављање ВПН везе, пружајући мапу пута за комуникацију два рачунара. ОпенВПН је обавезан за протоколе и можете да видите зашто је у нашем квару ВПН протокола.

Једна од ствари коју протокол диктира је ниво шифрирања који се користи на вашој вези. Шифровање у основи скенира ваше податке тако да их неко други не може прочитати. Протокол одређује да ће се ваши подаци кодирати помоћу одређеног поступка, али такођер одређује начин који ће прималац користити за дешифрирање ваших података.

Процес је дуг, компликован и боље објасњен у нашем опису шифрирања. За потребе овог водича, све што морате пазити је АЕС 256-битни. „АЕС“ је шифра или метода у којој се подаци шифрују, а „256“ је величина кључа или број битова који чине кључ за дешифровање.

Као прихваћени облик шифрирања за банке, државне органе и медицинске установе, АЕС многи сматрају најсигурнијом опцијом, поготово када су упарени са великим, 256-битним кључем. Садржај је у библиотеци ОпенССЛ, што га чини кључним фактором при одабиру ОпенВПН-а као вашег протокола.

Тражимо и безбедносне функције. Посебно волимо да видимо прекидач који је алат који прекида интернетску везу ако ВПН не успе и било које друге функције прилагођене безбедности. Као што ћемо видети у водичу, сваки провајдер доноси безбедност, па одаберите сет функција који је за вас најрелевантнији.

Приватност

Иако није повезана са сигурношћу, приватност је важна када се разговара о најсигурнијем ВПН-у. Сигурност није само умрежавање протокола и метода шифрирања. То је и начин на који се рукује и чува са подацима, што приватност чини кључним аспектом ВПН сигурности.

Ваши подаци, ако су сачувани, представљају обавезу. Реците да погледате неколико несташних видео записа (које бисте требали да урадите с нашим најбољим порно ВПН-ом) и одједном постанете јавна личност. Та прошлост, као што смо видели више пута у медијима, може вас вратити у прогонство. Ми не опраштамо да радимо било шта илегално – ако кршите закон, то је то – али ми нисмо овде да проценимо ваш морал,.

Та историја је заувек везана за вас, осим ако, наравно, не постоји на мрежи. Записи о саобраћају су кључна брига за приватност, тако да смо за потребе овог водича одабрали само ВПН-ове који одржавају строгу политику непојављивања..

Међутим, ипак неко евидентирање није крај свијета. На пример, подаци о плаћању треба да се чувају у евиденцији из очигледних разлога. Више смо забринути за личне евиденције, тј. Вашу ИП адресу, локацију или историју прегледавања. Записи који су потребни за рад, мада као што су информације о плаћању, мање су забрињавајући.

Најсигурнији ВПН: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН чини нешто неуобичајено међу ВПН-овима. Уместо да само промовише колико је безбедно, он има за циљ да едукује читатеље промишљеним сетом туторијала и јасном политиком приватности. Остали ВПН-ови траже од вас да затворите и слушате док вас ЕкпрессВПН позива да разумете.

екпрессвпн-преглед-брзина-тест

Наравно, то не би био наш први избор само по образовању. Ваша веза је сигурна, коришћењем комбинације АЕС 256-битног и ОпенВПН-а како бисте осигурали најбољи баланс брзине и сигурности.

Ароме 256-битног АЕС-овог ЕкпрессВПН назива се АЕС-256-ЦБЦ. “ЦБЦ” део означава шифровање блок-ланца, што у основи значи да сваки послати пакет верификује онај који је стигао пре њега. Помоћу тог подешавања лако је открити прекиде или неправилности у току и зауставити их пре него што се направи штета.

Такође можете одабрати свој протокол за транспорт за ОпенВПН – било УДП или ТЦП. УДП је у реду за већину, а онај који препоручујемо ако вам је брзина први приоритет. ТЦП користи аутентификацију пакета, што значи да потврђује да је сваки пакет примљен пре слања другог. То може да вас успори, али такође ће вам помоћи да заобиђете геоблокове који би у супротном били неупадљиви.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

Сигурност ЕкпрессВПН-а је звучна, али то није све што доноси у сто. Осим што је безбедан, то је и најбржи ВПН који смо тестирали. Остаје брзо у близини куће, али оно што је импресивно је да може остати брз на великим даљинама. За разлику од многих мрежа, еластичан је када је у питању брзина, што значи да заиста можете тунел било где у свету.

„Ресилиент“ је најбоља реч за опис ЕкпрессВПН-а. Користи познати систем, који би се обично осећао устајалим, али његова конзистенција чини помало досадан изглед сјајем. За функцију нису потребни додатни битови и бобови. У основи је то довољно.

Јасно је да ЕкпрессВПН разуме стару изреку „ако се није покварило, не поправите“. Уједначен приступ и врхунске перформансе чине га савршеним избором за сваку ситуацију. Можете сазнати више у нашем ЕкпрессВПН прегледу или га сами испробати са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

НордВПН

НордВПН има проблема са брзином – више о томе у минуту – али импресивна лепеза карактеристика и врхунска сигурност више него надокнађују његових неколико недостатака. Не само да пружа неопходне алате за очување сигурности на мрежи, већ вам омогућава и да ту безбедност прилагодите на основу онога што радите.

нордвпн-ревиев-маркер-селецтион

То прилагођавање долази у облику специјалних сервера НордВПН-а, од којих је сваки оптимизован за различит аспект сигурности. На пример, П2П сервери су направљени да издрже податке и гладне за потенцијално злонамерне везе које долазе са бујицом. Ти сервери су зарадили НордВПН место у нашем најбољем ВПН-у за водич за бујице.

Остали сервери укључују ВПН преко Тор-а, који вам омогућава да се повежете на Тор анонимну мрежу, као и Доубле ВПН сервере, који одбацују вашу везу са два ВПН сервера пре доласка на ваше одредиште. Они су по дејству слични, али као што можете видети у нашем ВПН насупрот проки-у у односу на Тор, можда је боља идеја држати се Доубле Доубле-а.

Ваша претплата такође укључује ЦиберСец, који је алат за блокирање злонамерног софтвера и огласа који делује изненађујуће добро. Блиједи у поређењу с најбољим антивирусним софтвером, али у реду је и као бесплатна инклузија.

Остали разлози који волимо НордВПН

Већина функција НордВПН-а усредсређена је на сигурност, тако да нема много могућности о којима би се могло разговарати изван тога. Ипак је то и даље необично на неколико начина. На пример, НордВПН има велику мрежу сервера са којима се чак и добављачи попут ЕкпрессВПН боре да буду у току.

Поред тога, можете одабрати појединачни сервер са којим желите да се повежете, што је луксуз који ретко нуде ВПН-ови. Мрежа НордВПН не покрива толико земаља као што је, рецимо, ХидеМиАсс (прочитајте нашу критику ХидеМиАсс), али је једнако масивна.

Ипак, то долази по цену конзистентности. НордВПН вам представља све могућности и тражи од вас да то смислите, значи потрага за брзим или чак радим сервером претвара се у досадну ситницу. То ипак није најгоре, па је НордВПН достојан погледа. Можете сазнати више у нашем НордВПН прегледу или га сами испробати са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

ТорГуард

ТорГуард није најљепши ВПН, али је један од најбољих. Иако проблеми у употребљивости држе да не могу бити виши на листи, његова основна сигурност је заслужна за бронзану медаљу. То је једна од најважнијих конфигурабилних опција на тржишту, што значи да можете угађати и увијати све док не дође до садржаја вашег техничког срца.

торгуард-ревиев-интерфејс

Конкретно, можете одабрати врсту и ниво шифрирања, као и метод аутентификације података. Мало добављача вам даје тај ниво контроле, и мада то може значити главобољу за новорођенче, они који могу да искористе моћ ће то ценити. Такође можете да користите не шифровање, што је опција за коју мислимо да би ТорГуард требало да уклони.

Као и друге опције на овој листи, ТорГуард укључује прекидач килл, али и он укључује прекидач килл за одређене апликације. Помоћу њега, на пример, можете да кажете ТорГуард-у да блокира торрент клијента ако ВПН не успе, а прегледач не оставља нетакнут.

Контрола је звезда емисије за ТорГуард. Нема карактеристике НордВПН-а или поједностављено искуство ЕкпрессВПН-а. Уместо тога, омогућава вам дубљу контролу над вашом сигурношћу, што је за правог корисника добра ствар.

Други разлози које волимо ТорГуард

ТорГуардова конфигурабилност не завршава се енкрипцијом. Један је од ретких провајдера који вам омогућава да подесите прилагођене скрипте за извођење на различитим тачкама ВПН ланца. Можете поставити скрипту која се покреће пре везе, након везе и након прекида везе. Замишљамо да већина људи неће користити ту функцију, али ако знате било који програмски језик, лепо је имати.

Неизгледају се неупућени, али подршка прилагођеним скриптама отвара могућности са ТорГуард-ом. Можете да му кажете да покрене Цхроме у режиму анонимности након повезивања или повежете поставке напајања за Виндовс у процесу прекида везе. Пуно је занимљивих и необичних могућности са ТорГуард-ом, отварајући машту техничара на начин на који мало ВПН-а може.

Прилагодљивост, међутим, није ништа у поређењу са ТорГуард-овом брзином. Веома је брз, ривал је ЕкпрессВПН-у на многим локацијама. ТорГуард, међутим, има неколико локација у својој мрежи, што га чини мање пожељним. Резултате брзине можете видети у нашем прегледу ТорГуарда или их сами испробати са седмодневном гаранцијом поврата новца.

АирВПН

Изгледа да АирВПН захтева диплому из рачунарске науке коју треба да искористи – за сам процес одласка потребно је читање материјала – али сигурност услуге је неспорна. Иако се чини да се у шали говори да ником другом није речено, његова ексклузивност са собом доноси и бројне ретке безбедносне карактеристике.  

листа сервера аирвпн

Као и НордВПН, АирВПН подржава двоструко повезивање. У ствари, подржава до пет скокова, што заузврат користи пет истовремених веза које вам испоручује АирВПН. Као и многе функције услуге, мораћете да ручно подесите мулти-хоп, што у овом случају значи подешавање више виртуелних машина.

Такође има занимљив прекидач за укидање. Имали смо размену са АирВПН-ом о закључавању мреже, за коју тврди да сам по себи није прекидач за убиство. Уместо тога, мрежна брава остаје на вашој вези стално, што значи да ако сте у било ком тренутку искључени са ВПН-а, такође сте искључени са интернета.

АирВПН је изграђен искључиво око ОпенВПН-а и чини неколико конфигурационих датотека доступних за преузимање. Иако за већину није релевантно, ако знате шта радите, можете преузети конфигурацију за нетрадиционалну инсталацију или само да се ископате у цревима протокола..

Други разлози који нам се свиђају АирВПН

Иако није брз као ТорГуард или ЕкпрессВПН, АирВПН је брз. Током тестирања приметили смо локације у САД-у и Холандији које су задржале већину наше незаштићене брзине нетакнуте, док су локације у Канади и Великој Британији узеле више пореза него што бисмо желели. Упркос томе, представа је била солидна.

И то је јефтино. АирВПН није тако јефтин као Виндсцрибе (прочитајте наш преглед Виндсцрибе-а), али за број уређаја и флексибилност планова то је велика вредност. Такође не чувају податке о плаћању на евиденцији, тако да матице за приватност могу бити сигурни да су невидљиве.

Овисно о томе кога питате, има много тога што се свиђа или не свиђа АирВПН-у. Основна услуга је солидна, али заједница и компликовано сучеље застрашују. Ако сте спремни за задатак, АирВПН може да испоручи. Можете сазнати више у нашем АирВПН прегледу или се пријавите за тродневни пробни рачун да бисте га сами испробали.

Муллвад

Муллвад је један од најбољих ВПН-а о коме нико не говори. Био је зачетник ОпенВПН протокола, наставља да гледа према најновијим ВПН технологијама и доказује да вам није потребно да будете напоран техничар да бисте уживали у приватном ВПН-у оријентисаном на приватност..

Нуди необично заузимање за подешавање и коришћење ВПН-а. Уместо да тражите од вас да отворите налог и додате начин плаћања, све што требате је да генеришете шифру налога. Та шифра рачуна је добра за три сата коришћења бесплатно, након чега можете купити онолико времена или онолико мало колико желите.

О вама овиси и начин на који плаћате услугу. Муллвад прихвата било који износ готовине у било којој валути као уплату. Једноставно пошаљите коверту новца с бројем вашег рачуна, и биће вам додељено оно што новац вреди. Муллвад-ова фиксна цена од 5 УСД месечно чини такође јефтином.

Упркос својим годинама, јасно је да је Муллвад задржао нешто што је изгубљено у свету онлајн претплата. То вам враћа моћ у ваше руке, омогућавајући вам да доносите одлуке о томе како желите да платите и користите услугу. Посвећеност приватности је јасна и Муллвад треба похвалити због тога.

Други разлози које волимо Муллвад

Као што АирВПН показује, није посебно лако пронаћи приватну приватну мрежу усмерену на приватност која је такође прилагођена корисницима. Муллвад, међутим, доказује да они постоје. Са интерфејсом без глупости и брзим брзинама, Муллвад је савршен ВПН за новајлије и техничаре.

То ипак није савршено. Због недостатка функција и ограничене мреже осећа се мање него у поређењу са ЕкпрессВПН или НордВПН. Као што је случај са цијенама и плаћањем, Муллвад се не мучи са ничим осим потребама за покретањем услуге. У зависности од тога шта више волите, то може бити добра или лоша ствар.

За нас су то обоје. Процес Муллвада је изврстан, али додатно месо на кости не би наштетило. Можете прочитати нашу рецензију Муллвад-а да бисте сазнали више или генерисали број рачуна да бисте га испробали три сата.

Последње мисли

Када се све своди на то, проналазак сигурног ВПН-а представља комбинацију одабира добављача који нуди најбоље у врстама протокола и шифрирања и одржава јасну политику приватности. Пет горњих избора нису једини који то раде. Али, за наш новац, они су најбољи.

Ако желите више опција, препоручујемо вам да прочитате наше ВПН рецензије. Ако претпоставимо да је безбедност ваш главни фокус, ипак ћете желети да останете при врху листе. Неки од доњих улагача налазе се на свом правом месту и, као такви, требало би их игнорисати уколико не желите да се добро насмејете.

Који ВПН користите? Јавите нам у коментарима испод и не заборавите да проверите нашу ВПН библиотеку. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map