Најбрже ВПН услуге 2020. године: Фестина Ленте

Уз изнимку сигурности, брзина је најважнији аспект виртуалне приватне мреже. Без обзира који ВПН користите, утицати ће на вашу брзину. У неким случајевима је то позитивно, на пример када ВПН претерује провајдер интернетског сервиса, док је у другима негативан, поједући малу пропусност коју имате.


У овом водичу за најбржи ВПН упоређиват ћемо резултате након што смо узели 16 наших најбољих провајдера и покренули их путем геста тестова брзине. Иако ниједан тест није савршен, узели смо што научнији приступ, с обзиром на сваку варијаблу коју смо могли.

Пружаоци услуга које смо изабрали темељили су се на неколико фактора. Прво, они у нашем најбољем ВПН водичу били су аутоматска укључивања. Остали су одабрани на основу нашег тестирања када смо их прегледали или на основу тврдњи о брзини које је поднео добављач.

Најбржи ВПН-ови у 2020. години

Шта чини ВПН брзим?

Као и многи аспекти ВПН-ова, брзина има пуно променљивих. Ако нисте упознати са начином рада ВПН-а, препоручујемо вам да прочитате шта је ВПН водич. Даће вам основно разумевање како фактори брзине улазе у читаву шему. Наш појачивач брзине насупрот латенцији такође је лепо додатно читање.

Најнепосреднији фактори су ниво протокола и енкрипције.

Генерално, шифре које користе веће величине тастера су сигурније, под условом да се шифра наравно не испуца. Шифрирање и величина кључа диктирају како је успостављена комуникација с удаљеним сервером и колико је сложен алгоритам који ће пренијети ваше податке из отвореног текста у шифрични текст. За више информација о процесу прочитајте наш опис шифрирања.

Укратко, постоји равнотежа између брзине и сигурности. Протокол који користите се такође укључује у то. Неки протоколи омогућавају употребу само одређених шифри, док други шифрирају на различитим тачкама мрежног ланца. То такође може утицати на брзину.

Када говоримо о томе како је „брз“ ВПН, говоримо о томе колико је пропусне ширине потребно за вашу нормалну интернетску везу. На пример, ако почнемо са брзином преноса од 200 мегабита по секунди и измеримо брзину преузимања од 140 Мбпс након повезивања на ВПН, ВПН узима 60 Мбпс пропусног опсега од наше незаштићене брзине.

То ипак није исто што и пропусност. Пропусност је колико података пролази кроз везу, док је пропусни опсег колика је та веза способна. За ВПН фактори који утичу на пропусност могу бити број корисника на одређеном серверу или максимална могућа пропусност хардвера који користи.

За већину задатака брзина преузимања је најдиректнија метрика за „брзину“. Стреаминг и прегледавање више се брину за њега него за било шта друго, тако да је то метрика на којој би требало да се концентришете на основну ВПН употребу.

Латенција или пинг није толико битна за те задатке. Пинг је мера колико траје порука да путује до сервера и назад. За стриминг није битно. Чак и ако је сервер 500 милисекунди заостајао, то је далеко иза.

Са друге стране, задаци као што су игре ослањају се на кашњење.

Играње, посебно када је мултиплаиер, не захтева много података да би се пренијели. Обе машине имају текстуре и моделе похрањене и приказиване локално, тако да треба пренијети само малу количину података, попут тачака удара и активираних догађаја. Да би се ови догађаји одиграли што је могуће ближе, латенција сваког играча мора бити мала.

У овом водичу нећемо покривати играње игара, па ако вам је то главна брига, препоручујемо вам да прочитате наш најбољи ВПН за комад за играње.

Како раздаљина утиче на брзину ВПН-а

Удаљеност коју тунелирате углавном утиче на латенцију везе. Постоји већа физичка удаљеност да би порука могла да путује, па је потребно дуже време да се порука креће у повратку.

Међутим, тамо постаје неред. Теоретски, пропусна ширина не би требало да се мења, све док сервер на који се повезујете има исту пропусну ширину као и сервер који вам је близу. Упркос томе, потребно је паковање дуже да се пређе та удаљеност, што утиче на брзину преузимања и учитавања.

Време потребно за путовање пакета може утицати на брзину пропусности, о којој смо горе говорили. Иако веза може у теорији подржати исту количину пропусне ширине, сценариј у стварном свету значи да ћете имати спорију везу. Због тога је генерално боља идеја повезати се на ВПН сервер у близини куће, осим ако не покушавате заобићи строгу цензуру..

Најбржи резултати ВПН тестирања брзине

Тестирали смо три локације – Њујорк, Амстердам и Токио – код 16 провајдера ВПН-а. Одабрали смо те локације јер већина сервиса има сервере у њима или у њиховој близини. Тестови су извођени три пута и добили смо просечне резултате. У доњој табели наћи ћете пондерисани просек три локације. Ако желите комплетан скуп података, можете погледати нашу табелу за тестирање.

Тестирање се одвијало више дана на жичној вези. Да би све било што поштеније, проверили смо своју незаштићену брзину пре сваког круга тестирања. У данима када су резултати били 10 процената изнад или испод нормалних, нисмо тестирали. Срећом, до такве ситуације никада није дошло.

Наши резултати се приказују у мегабитима у секунди, тако да ако очекујете ниже брзине, зато је то. Постоји осам бита у бајту, тако да би брзина преноса од 200 Мбпс била иста као и 25 мегабајта у секунди.

Резултати који су износили 10 посто или мање наше, незаштићене брзине, избачени су и поновљени 10 пута. Ако нису прешли праг од 10 процената, задржали смо последњи резултат теста за одређени круг који смо тестирали. Правило се односи на појединачне рунде. На пример, ако је неки понуђач постигао добар резултат у једном кругу, а доследно је лоше постигао у другом, он се и даље узима у просек.

Поред израчунавања просека за преузимање, уплоад и пинг за сваку локацију, израчунали смо и укупни пондерисани просек. Пондерисани просек је узет у просеку са свих локација, са 40 процената тежине у односу на нашу локацију за тестирање у САД и 30 процената за две локације у иностранству.

Иако је наша нада била да обрачунавамо сваку променљиву, то једноставно није било могуће.

Неки провајдери немају дата центре на локацијама које смо тестирали, а понекад је одређени сервер имао много лошије резултате од осталих на истој локацији. Да бисмо то решили, користили смо препоручени сервер за локацију када је то било могуће и проверили да више сервера на тој локацији има сличну брзину.

Такође смо узели у обзир ниво шифрирања. Наши тестови су рађени помоћу ОпенВПН-а са 256-битним АЕС-ом, јер је то подешавање стандардно за ВПН безбедност. Срећом, сви пружаоци услуга које смо тестирали дозвољавају то, иако је неки подразумевани начин за кориштење ИКЕв2. Испод можете видети наше резултате.

Табела брзине ВПН-а

Добављач: ПондерисаниПреостали
ЕкпрессВПН Лого
НордВПН Лого
ЦиберГхост Лого
Приватни лого за приступ интернету
ТорГуард Лого
Астрилл Лого
ВипрВПН Лого
ПуреВПН Лого
ИПВанисх Лого
АирВПН Лого
Виндсцрибе Лого56.46
ВПНАреа Лого

6.26

67.26
Муллвад Лого

6.94

114.19
Хиде.ме Лого

7.56

63.95
ХидеМиАсс Лого

5.84

88.14
ПротонВПН Лого

6.11

100.62

Прегледајући податке, провајдери спадају у један од два табора: „одличан“ или „пристојан“. Међутим, постоје изузеци. На пример, најбржи провајдер на основу нашег просека је НордВПН, али ми се устручавамо да га назовемо најбржим ВПН-ом у околини.

НордВПН је разлог због којег смо морали да применимо неко вањско правило. Резултати неких сервера на одређеној локацији били су одлични, док су други на истој локацији били страшни, попут мање од 10 процената наше, незаштићене брзине, ужасне.

ЦиберГхост је такође дао чудне резултате. Дали смо му оцјену брзине од 90 посто у нашој рецензији ЦиберГхост, али у овом скупу тестирања он је био најгори учинак. Стандардно користи ИКЕв2, а много је бржи када користите тај ВПН протокол. Не ради добро са ОпенВПН-ом, како показује наше тестирање, али и даље је употребљив са ИКЕв2.

Довољно је рећи да, иако пондерирани просек додаје добру тачку упоређивања, за детаље ћете желети да погледате нашу пуну табелу. На пример, ИПВанисх је имао одличне америчке резултате, али страшне резултате у иностранству, па је пондерисани просек фаворизирао. Слично томе, ПуреВПН није био тако врућ у америчком тесту, али је имао боље резултате у Амстердаму и Токију.

Најбржи ВПН провајдери

С обзиром да су сви подаци и критеријуми на претек, време је да назовете најбрже ВПН провајдере које смо пронашли. Као што је споменуто у горњем одељку, током тестирања је било аномалија, па смо морали да обавимо пресуду на неколико провајдера и како ће бити наручени у ланцу.

ЕкпрессВПН

Иако је НордВПН имао виши пондерисани просек, био је недоследан. С друге стране, ЕкпрессВПН је могао да постигне висок просек. Била је отпорна на нашу прву серију тестирања и на основу резултата забиљежених у нашој ЕкпрессВПН рецензији може постављати сличне бројеве широм свијета.

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Има ретку способност да се брзо држи на великим даљинама, због чега смо га рангирали на првом месту у нашем најбољем ВПН водичу за Нетфлик. Без обзира на садржај који покушавате да откључате, ЕкпрессВПН може да ради с тим и то брзим брзинама, да бисте покренули систем.

Плус то може сигурно да уради. Са заданом комбинацијом АЕС 256-битног и ОпенВПН протокола, ЕкпрессВПН ће вас сачувати током прегледа. Такође је добро у заобилажењу цензуре, због чега је требало торту у нашим најбољим ВПН услугама за кинески водич.

Речено је да све то ради за скупу цену. Иако ЕкпрессВПН није толико скуп као, рецимо, Хиде.ме (прочитајте нашу критику Хиде.ме), није јефтин. То је донекле компензирано 30-дневном гаранцијом поврата новца, тако да можете испробати услугу без ризика.

Приватни приступ интернету

Одувек смо знали да је приватни приступ интернету брз, али смо његове импресивне стопе приписивали нижем нивоу шифровања који користи подразумевано. Након ове серије тестирања, међутим, јасно је: ПИА је један од најбржих ВПН-ова широм света.

уређаји који подржавају приватни интернет приступ и преглед

ПИА подразумевано укључује 128-битни АЕС, што каже да би требало да буде довољно да вас заштити а да притом не додате непотребне режијске трошкове. Иако се слажемо у многим случајевима, АЕС 256-битни је стандард који постављају други провајдери. ПИА је успела да игра и лопта на том суду, чиме је заостала за ЕкпрессВПН у свом пондерираном просеку.

Иако је спорадичнији на одређеним локацијама, ПИА је задржала релативно ниво стопе на три сервера која смо тестирали. Као што је за очекивати, тест града Нев Иорка имао је најбољу просечну брзину преузимања, али сервери из Амстердама и Токија нису заостајали.

Ако вам је стало само до брзине и сигурности, ПИА је одличан избор, посебно имајући у виду да је приближно половина цене ЕкпрессВПН-а. Има више проблема о употребљивости, о којима можете сазнати у нашем прегледу ПИА. Ако бисте радије испробали сами, можете се пријавити без ризика са његовом седмодневном гаранцијом поврата новца.

Астрилл

Имамо везу с љубављу према Астрилл-у. Његове карактеристике су одличне, али интерфејс је срање. Његова сигурност је врхунска, али цијена јој је превисока. Упркос тим највишим и најнижим падима, и даље је једно од најбржих доступних ВПН-ова.

Астрилл-Слидер1

Астрилл-Слидер2

Астрилл-Слидер3

Астрилл-Слидер4

Претходна

Следећи

Иако је трећи на овом тесту, Астрилл је способан да даје брже резултате. Поред тога што подржава ОпенВПН, ИКЕв2, Л2ТП, ССТП и ППТП, долази и са пар власничких протокола. ОпенВеб је, на пример, протокол заснован на ТЦП-у који користи 256-битни АЕС и на основу нашег тестирања је бржи од ОпенВПН.

Међутим, овај круг тестирања изазвао је забринутост. Приликом покушаја преузимања пробног програма Астрилл са другом адресом е-поште клијент је успео да открије да је наша тестна машина већ користила пробно време. Нисмо у могућности да правимо оптужбе, али то би могло да размислите о нечему.

Без обзира на то, овде је важно да је Астрилл брз и богат значајкама. Ипак долази с ценовном ознаком. Није скупо као Хиде.ме, али има неколико долара више месечно од ЕкпрессВПН-а. Ипак, нуди бесплатну пробну верзију, тако да можете преузети и испробати или прочитати нашу Астрилл рецензију за више детаља.

ТорГуард

ТорГуард нема најатрактивнији интерфејс, али је један од најприлагодљивијих ВПН-а на тржишту. Прво поставља безбедност и успева да буде брз док то ради.

најбољи брзи ВПН

ТорГуард-Слидер2

ТорГуард-Слидер3

ТорГуард-Слидер4

ТорГуард-Слидер5

Претходна

Следећи

Иако је пондерисани просек нижи од ПИА и Астрилл’с, ТорГуард је успео с већом просечном брзином у САД-у. Као што можете видети из наших резултата брзине у нашем ТорГуард прегледу, неки сервери функционишу боље од других. Ако смо оптимизирали и изабрали најбоље сервере у ТорГуардовој мрежи, вероватно би скинули цео водич.

Чак и код неких субпар сервера, трака коју ТорГуард поставља је висока. Током тестирања приметили смо занемарљиво смањење стопе преузимања, док је латенција остала ниска. Што се тиче пондерираног просека, амстердамски сервер је био одговоран, али и даље је држао нашу брзину преузимања око 100 Мбпс.

ТорГуард је брз, али такође богат значајкама. Добићете прилагодљиви киллсвитцх, подешавања прилагођених скрипти пре и после везе и бесплатан шифровани налог за веб пошту. Цена за све то је такође ниска. Можете прочитати нашу рецензију да бисте сазнали више или је испробали сами са недељним бесплатним пробним временом.

АирВПН

Као и код Астрилл-а, и са АирВПН-ом имамо однос љубави-мржње. То је сигуран ВПН са низом функција, али привлачи више технофилима него било коме другом. Све док се можете носити с његовим датираним сучељем, то је један од бржих ВПН-а који можете користити.

аирвпн пријава

листа сервера аирвпн

аирвпн спеедс

генерална подешавања аирвпн-а

аирвпн подручје клијента

Претходна

Следећи

Иако се показало да је пондерисани просек стављен АирВПН пети, било шта бисмо га ставили овде. Кад је брзо, брзо је, али неће вам дати сви сервери то искуство. У нашем АирВПН прегледу, приметили смо да неке локације, као што је дата центар у Торонту, имају апсмалне брзине.

То је брзо, у то нема никакве сумње, али није доследно. На пример, наша три круга тестирања у амстердамском дата центру показала су веома различите стопе преузимања. Један круг дао нам је 109,63 Мбпс, а други само 52,3 Мбпс. Међутим, отпорност центра података у Нев Иорку порасла је просјек.  

Мораћете да направите неке уступке са АирВПН-ом, али то је један од конфигурабилнијих ВПН-ова на тржишту. Има мноштво карактеристика и, ако се замислите као мајстор, можда је то савршена опција за вас. Не постоји бесплатно пробно раздобље, али можете се пријавити за тродневни пролаз за 1 УСД.

Похвала

Не може сваки провајдер бити најбољи, али то не чини оне који нису лоши. Испод ћете пронаћи тркаче.

Муллвад

Муллвад би нам могао бити пети избор, а ако бирамо шест пружатеља услуга, био би на листи. Његов пондерисани просек опао је мало мање од АирВПН-а и, иако је то најбољи начин да се утврди успешност сваког ВПН-а, Муллвад је био доследнији у свим рутама и локацијама.

Муллвад Почетна страница

Иако је његово сучеље неугодно за употребу – закључано је на лежишту – Муллвад има корисније искуство од АирВПН-а. Апликација је отприлике величине апликације за паметне телефоне, а са почетне странице је јасно да је у питању само ваше повезивање. Упркос том поједностављеном приступу, Муллвад је и даље одличан избор за техничаре.

Софтвер је опен соурце, тако да можете преузети изворни код на ГитХуб и играти се у утроби. Иако замишљамо да ће то учинити само мали проценат људи, опција постоји. Можете сазнати више о услузи у нашем прегледу Муллвад или преузмите ограничено трочасовно пробно време да бисте видели како вам се свиђа.

ПротонВПН

ПротонВПН је можда и најбољи бесплатни ВПН који је доступан. Лако је за употребу, садржи пристојан број функција и брзо се подиже. Иако можете да приступите само три локације сервера бесплатним планом, а ПротонВПН брзину оглашава као „ниску“, можете је користити онолико колико желите.

најбољи брзи ВПН

Услуга која се плаћа није лоша, али као што смо напоменули у нашој ПротонВПН рецензији, чини се да исти новац можете купити више другде. Упркос томе, то је чврста опција у средини, која улази у Нетфлик. Можете се пријавити за бесплатан рачун да бисте га сами испробали.

ЦиберГхост

ЦиберГхост има најгоре резултате у односу на провајдере које смо тестирали. Иако се овде лоше показао, са ИКЕв2 је много боље. Ако вас занима заштита ниског ризика, као што је стреаминг Нетфлика без давања вашег ИСП-а, ЦиберГхост је одлична опција.

Цибергхост-почетна страница-2018

ИКЕв2 је лакше блокиран од ОпенВПН-а, па није одличан избор ако покушавате да заобиђете цензуру великим брзинама. Речено је, то је одлично за стриминг. ЦиберГхост долази са низом специјализованих стреаминг сервера на преко 50 платформи, а свака коју смо тестирали радила је на првом покушају.

Можете сазнати више у нашем ЦиберГхост прегледу или га сами испробати уз издашну гаранцију поврата новца од 45 дана.

Нечасна спомињања

Последња група су услуге које су нам дале лоше, или упитне резултате.

НордВПН

Јако нам се свиђа НордВПН – у нашим ВПН рецензијама је заузео друго место – али осећали смо потребу да га ставимо у нечасни одељак спомена овог водича. За све своје карактеристике, НордВПН је био недоследан током наших тестова брзине. Неке локације су се готово подударале са ЕкпрессВПН-ом, док друге нису могле да нам врате чак 10 процената наше незаштићене брзине.

Претходна

Следећи

У овом водичу НордВПН спомиње нечасну помену, али то је ипак један од најбољих ВПН-ова на тржишту. Наш НордВПН преглед чини бољи посао у објашњавању специфичности, али, за широко објашњење, он је лаган, једноставан за употребу и садржи одличне функције.

ВипрВПН

ВипрВПН нас је изненадио током ове серије тестирања. Иако никада није био најбржи ВПН, ипак је одржавао корисне брзине. То је рекло да је у овом сесију тестирања сваки други провајдер уништио приликом коришћења ОпенВПН-а, а коришћење власничког протокола ВипрВПН, Цхамелеон, није помогло у томе.

ВипрВПН-Сервер-Селецтион

Посебно је разочаравајуће јер ВипрВПН тврди да на својој почетној страници има “велику брзину”. Иако доследно, никад није успео да врати половину наше незаштићене брзине, што је лоших перформанси. Чак и ако имате брзу незаштићену везу, она је употребљива. Можете сазнати више у нашем прегледу ВипрВПН или се пријавити на тродневно бесплатно пробно раздобље.

ИПВанисх

Резултат ИПВанисх-а је онолико средњег пута као што је и резултат, што се односи и на друге аспекте услуге. Иако је његов пондерисани просек, добро, просечан, његови појединачни резултати остављају много тога да се желе. Сервери Нев Иорка и Амстердама блистали су брзо, надметајући се са ЕкпрессВПН-ом, али Токио је вратио просечну брзину преноса од само 8,28 Мбпс.

Претходна

Следећи

Поред тога, ИПВанисх је ухваћен да предаје пријаве владиним ентитетима. Појединости можете прочитати у нашој рецензији ИПВанисх, али недостатак тога је да, упркос тврдњи да „нема евидентирања“ у својој политици приватности, када је судским налогом затражио евиденције одређеног корисника, ИПВанисх их је предао..

Последње мисли

Након вишедневног тестирања и анализе података, радо ћемо тврдити ЕкпрессВПН као најбржи ВПН на тржишту. НордВПН је, технички, имао виши пондерисани просек, али, као што је горе објашњено, његова конзистенција није била нигде близу ЕкпрессВПН-а.

Док је ЕкпрессВПН шампион, други провајдери се приближавају. ПИА и ТорГуард, посебно, нуде одличну услугу по ниској цени и на основу нашег тестирања, такође су брзи. АирВПН и Астрилл су брзи, али њихова употребљива питања онемогућавају нам да дајемо потпуну препоруку.

Да ли сте имали прилику да погледате податке које смо прикупили? Да ли сте сами тестирали? Јавите нам како је то прошло у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map