Најбољи ВПН за Јужну Кореју 2020: Кимцхи, К-Поп и Контрол

Поред модерне архитектуре у њеном главном граду, Сеулу, Јужна Кореја, може се похвалити зеленим, брдовитим пределима, будистичким храмовима и приморским рибарским селима. С обзиром да је познат по употреби технологије и брзим интернетским брзинама, тамо ћете обавезно ићи на интернет, тако да је добра идеја да користите један од наших најбољих ВПН-ова за Јужну Кореју.


Кориштење виртуалне приватне мреже паметна је идеја на било којој локацији. Заштитит ће вас од опасности на мрежи и помоћи вам да заобиђете ограничења, попут геоблокова. Интернет Јужне Кореје није тако рестриктиван као неке земље – прочитајте наш део на Великој кинеској ватрозидини за пример колико лоше може доћи – али постоји филтрирање и блокирање активности.

Цензура у Јужној Кореји

Интернет цензура управља преко два одбора: Корејског одбора за комуникације и Корејског одбора за комуникацијске стандарде. КЦЦ је основана прво, 2008. године и регулише медије. КЦСЦ је пододбор КЦЦ-а и регулише само интернет. Даваоци интернетских услуга примају наредбе да изврше блокове од њих.

ИСП блокирају садржај за који се сматра да крши законе или друштвене норме, као и садржај који угрожава националну сигурност или јавни морал. Постоји и значајна цензура на дискурс везан за изборе.

Веб странице са порнографским садржајем у Јужној Кореји су илегалне и блокиране су од 2009. Свако ко нађе да дистрибуира порнографију може бити осуђен новчаном или двогодишњом затворском казном.

КЦСЦ надзире интернет садржај и домаћини садржаја или други пружаоци услуга морају се придржавати његових стандарда или се извршни директор може суочити са затворском казном до две године или новчаном казном до 20 милиона Јужнокорејских (18.000 долара). КЦСЦ има тим службеника за интерни надзор, али размотрит ће и захтјеве других агенција и појединаца.

КЦСЦ се често критикује због његове нејасне дефиниције на шта треба цензурисати. Стандарди су тако широки да омогућују комисарима да доносе пристрасне одлуке о томе који садржај треба цензурирати. Понекад комисија блокира читаве веб странице када се само мали број постова сматра проблемом.

У 2017. години било је блокирано 66.659 веб локација, а 15.499 је избрисано. Не постоји листа којих је веб локација блокирана, али можете да прегледате категорије садржаја. Они укључују коцкање, нелегитимну храну и лекове, опсценост, кршење других закона и прописа и кршење туђих права.

Члан 7 Закона о националној безбедности из 1948. забрањује садржаје који хвале и промовишу Северну Кореју. КЦСЦ може уклонити садржај након што од појединаца, полиције или владиних агенција прими захтев за уклањање. Компаније понекад уклањају садржај који је створио корисник ако сматрају да крши закон да би избегао законску одговорност.

Даваоци интернетских услуга одговорни су и за уклањање дјечије порнографије у складу са чланом 17. Закона о заштити дјеце и младих. Ако то не учините, ЦЕО може добити до три године затвора или новчану казну до 20 милиона Јужнокорејаца (18.000 УСД). Популарној апликацији за мобилне поруке КакаоТалк наплаћено је након што су малолетни корисници поделили експлицитне слике.

Онлине говор у Јужној Кореји

Слобода говора гарантује устав Јужне Кореје, али исто тако дозвољава ограничења говора која могу нарушити част или права неке особе или нарушити јавни морал и социјалну етику. Постоје закони који такође ограничавају слободу изражавања на мрежи.

Законом о националној безбедности из 1948. свако ко се похвали или изрази саучешће севернокорејском режиму може бити осуђен на затворску казну до седам година. На пример, 2018. године 53-годишњи мушкарац осуђен је на годину дана затвора након што је на свом блогу објавио 54 чланака који хвале севернокорејски режим и промовишу његову пропаганду.

Интеркорејски закон о размјени и сарадњи из 1990. године примјењује се на интернетску и ванмрежну комуникацију између Јужних и Сјеверних Корејаца. Свако ко се бави веб локацијама или страницама које одржава Северна Кореја мора о томе унапред да пријави влади. Ако то не учините, може доћи до новчане казне у износу до милион јужнокорејских добитника (900 УСД).

Клађење на мрежи у Јужној Кореји је кривично дело и кажњава се до седам година затвора или новчаном казном до 50 милиона Јужнокорејских добитника (45 000 долара) према Закону о информационим и комуникационим мрежама из 2005. године. Интернетских случајева клевете било је до 13.348 у 2017. години.

У једном примеру, 70-годишњи мушкарац оптужен је за клевету 2017. и новчано кажњен са 5 милиона Јужнокорејских победа (4.500 долара) након што је на свом блогу објавио да се бивша прва дама, Лее Хуи-хо, удала за америчког репера Др Дре за потребе прања новца.

Надзор и приватност

Владини званичници оптужени су за истраживање људи на КакаоТалк-у, а компанија се суочила са притиском да удовољи захтјевима владе. Многе оптужбе биле су 2014. године, након катастрофе у трајекту у Севолу, а речено је да су тужиоци приступили приватној комуникацији КакаоТалк-ом..

У 2015. години процури документи компаније Хацкинг Теам показали су да је Национална обавештајна служба купила софтвер за надзор који ће му омогућити праћење дигиталних активности, нарочито на домаћим уређајима и услугама, попут КакаоТалк-а. НИС је признао куповину софтвера, али је рекао да се он користи само за анализу материјала који се односи на Северну Кореју.

Антитерористички закон који НИС-у пружа више снаге да наруши приватност донесен је 2016. године. Агенцији омогућава приступ појединим путним евиденцијама, финансијским информацијама, комуникацијама и подацима о локацији. Информацијама се може приступити без судског одобрења.

Добављачима услуга је омогућено да личне податке корисника чувају једну годину, а неки предају податке појединаца НИС-у и другим властима. Ако провајдер услуга прими захтев за подацима, има законску обавезу да обавести субјект, али компаније су критиковане због непоштовања закона.

Од корисника се захтева да добављачима мобилних услуга доставе њихов матични број пребивалишта, а у неким случајевима и корисници интернета морају да провере идентитет.

Напади за цибе у Јужној Кореји

Цибер-криминала је велики проблем у многим земљама, само погледајте наш најбољи ВПН за Тајланд за пример. Много људи се повезује на јавни ВиФи, али нема начина да се сазна колико је сигурна веза. Поред тога, пријављени су и други напади.

Током церемоније отварања Зимских олимпијских игара 2018. у Пиеонгцхангу у Јужној Кореји, интернет повезаност и веб страница олимпијских игара окупили су цибераттацком. Погођени су и они који су присуствовали догађају. Извештаји су показали да су руски војни шпијуни хаковали стотине рачунара који су коришћени на Олимпијади и покушали да изгледају као севернокорејска операција.

Статистички подаци показују да се број цибер-напада повећава. Званичници су рекли да Северна Кореја стоји иза напада на велике банке, радиодифузне станице, па чак и нуклеарне електране. Такође је оптужен за напад који је 2015. преузео контролу над мрежном болницом Универзитета у Сеулу Метрополитан и трајао осам месеци.

Све то истиче рањивости у интернетској инфраструктури Јужне Кореје и још један је разлог да се заштитите једним од наших најбољих ВПН провајдера и пристојним антивирусом..

Најбољи ВПН за Јужну Кореју 2020

Шта ВПН чини најбољим за Јужну Кореју

Много је функција које чине добар ВПН, али неке су и боље од других. Многи добављачи у нашим ВПН рецензијама добиће вам оно што желите, али морате да будете сигурни да је погодно за Јужну Кореју.

За Јужну Кореју желите да осигурате квалитетну безбедност, укључујући и прекидач. То ће вас заштитити од онлајн опасности и сакрити од надзора. Прекидач килл активира прекидајући вашу везу ако ВПН не успе, спречавајући цурење осетљивих података.

Такође је важно да одаберете ону која не бележи ваше мрежне активности, тако да нико не може видети шта радите.

Велика мрежа сервера је корисна. Што је више сервера доступно на више места, лакше ћете их решити. На пример, ако желите да приступите америчком Нетфлику, потребни су вам сервери. Исто важи и за јужнокорејску верзију или било који други садржај у Јужној Кореји. Ако желите Нетфлик, препоручујемо у нашем најбољем ВПН-у за Нетфлик комад.

Брзина је још један важан фактор. Ако вам се не свиђа хипнотизирани вртлог на екранима за учитавање, требаће вам ВПН који има пристојну брзину. Такође би требао имати неограничену пропусност јер ће ВПН престати радити и оставити вас отвореним за нападе ако погодите ограничење пропусне ширине..

Постоје и други аспекти које би требало да размотрите, као што су прилагођеност корисницима, на које уређаје се може инсталирати, на колико уређаја можете да се повежете одједном, квалитет услуге за кориснике и цена.

1. Најбољи ВПН за Јужну Кореју: НордВПН

НордВПН је најбољи ВПН за Јужну Кореју. То је један од најбољих ВПН провајдера на тржишту и често је представљен у нашим чланцима. Заштитиће вас одлична сигурност, укључујући и њено двоструко шифровање. Прекидач за ублажавање пружа се услугом и постоји строга политика забране неделовања.

НордВПН-Слидер4

Има више од 5.000 сервера широм света, укључујући осам у Јужној Кореји, што је највише на које смо наишли.

Не постоји ограничење пропусне ширине и има пристојне брзине, иако се могу успорити при повезивању на велике удаљености. Пребацивање сервера је брзо и једноставно.

Ако желите да преносите своје омиљене емисије, биће вам драго да НордВПН може да се укључи у већину услуга, укључујући Нетфлик. Прочитајте нашу целокупну НордВПН рецензију за више информација о компанији.

Остали разлози који волимо НордВПН

НордВПН је компатибилан са Виндовсима, мацОС-ом, Андроидом и иОС-ом, а његови клијенти су једноставни за употребу. Можете истовремено да повежете до шест уређаја.

Ако наиђете на проблеме, можете да проверите корисну базу знања да бисте могли да то сами решите. Ако сте и даље заглавили након тога, можете се обратити члану подршке путем ливе цхат-а или е-поште. Који год пут да одаберете, особље је корисно, али цхат ће уживо добити најбржи одговор.

НордВПН-почетна страница-2019

Месечна цена је приступачна и добијате добру вредност за свој новац. Ипак, ако се одлучите за дужу претплату, дугорочно ћете уштедети новац. Међутим, ако бринете да ли ћете извршити обавезу, постоји 30-дневни период поврата новца за мир.

2. ЦиберГхост

ЦиберГхост је још један добар избор за Јужну Кореју. Његова послужитељска мрежа састоји се од преко 4.000 сервера широм света, а у Јужној Кореји има седам сервера, тако да можете приступити садржају одатле.

цибергхост-рецензија-проширена-уи

Његова сигурност је добра, а ваша приватност поштује се без правила о евидентирању.

Као и НордВПН, он има велике брзине, али може постати спор ако се повежете са сервером који је далеко. Не постоје ограничења пропусне ширине, што значи да можете да стримујете или преузимате колико желите. Наш ЦиберГхост преглед представља детаљнији преглед услуге.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

Можете га користити у Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у. Његов интерфејс је недавно ажуриран и бољи је од претходне верзије, али можда ће се и даље навићи. Истовремено се може повезати до седам уређаја, чиме се добива друго место у нашем најбољем чланку о ВПН-у за више уређаја.

Постоји обимна база знања у случају да имате проблема. Осим тога, можете разговарати са чланом особља путем цхат-а уживо или е-маила 24/7, уз ливе цхат који пружа најбрже време одговора.

Цибергхост-почетна страница-2018

Има прилично месечну цену, али уштедећете новац ако се пријавите на дужи план. Можете користити седмодневно пробно време за Андроид и иОС да бисте били сигурни да вам се свиђа. Такође постоји гаранција за поврат новца која покрива све платформе.

3. ЕкпрессВПН

Такође препоручујемо ЕкпрессВПН јер нуди сјајну услугу. Само је промашио прво место јер има мање сервера у Јужној Кореји него НордВПН. Ипак, има велику мрежу сервера који покрива 94 земље и два укључује Јужну Кореју.

екпрессвпн-ревиев-сеттингс

ЕкпрессВПН има одличну сигурност ван кутије и можете да повећате ниво шифровања. Поред тога, постоји строга политика записивања без заштите како бисте заштитили своју приватност.

Не бисте требали имати проблема са учитавањем садржаја јер је то најбржи ВПН около. Речено је да је споро мењање сервера. Међутим, он има неограничену пропусност и најбољи је ВПН за стриминг. Погледајте нашу ЕкпрессВПН рецензију за више информација о компанији.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

Можете да користите ЕкпрессВПН за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Поред тога, постоје проширења за прегледач за Фирефок, Цхроме и Сафари. Корисник је једноставан и добар избор ако желите да се ВПН ради изван оквира. Омогућује истовремено повезивање до пет уређаја, што би требало бити довољно.

Има добру корисничку подршку, са великом базом знања као прво место. Ако вам је и даље потребна помоћ након консултације, можете се обратити особљу за подршку 24 сата током дана или путем е-маила. Одговара спорије од осталих провајдера, али и даље пружа добру услугу.

ЕкпрессВПН-почетна страница-2019

ЕкпрессВПН је један од најскупљих доступних ВПН-а, који је попуштен, али нуди висококвалитетну услугу и вредан је новца. Можете уштедети новац претплатом на дуже временско раздобље. Ако се не бринете о понирању, постоји 30-дневна гаранција поврата новца.

4. ХидеМиАсс

Наш следећи избор, ХидеМиАсс, направио је листу јер има шест сервера у Јужној Кореји. Није добар као остале селекције, али није ни лоше. Добијате добру сигурност која је постављена на АЕС 256-битном енкрипцији и прекидачу килл.

ХидеМиАссДовнлоадОптионс

Оно што треба напоменути је његова политика приватности. Иако пише да не води евиденције, видјет ћете да се то догађа када прођете кроз ситне отиске. Подаци о томе када сте се повезали и прекинули везу чувају се 30 дана, тако да то нису осетљиви подаци, али то морате знати. Поред тога, може уписати детаљније информације ако то затраже власти.

Мрежа сервера ХидеМиАсс једна је од њених јаких тачака јер покрива 190 земаља, што је много више од њених ривала. Има укупно 900 сервера, што је мање него што то имају неки провајдери, али би вам ипак требало бити довољно да пронађете одговарајућег.

Његове брзине би требале бити у реду за већину активности. Такође има неограничену пропусност и може да приступи већини стриминг платформа.

Остали разлози који нам се свиђају ХидеМиАсс

Клијенти којих је ХидеМиАсс једноставан за коришћење компатибилни су са Виндовсима, мацОС-ом, Андроидом и иОС-ом. Омогућава вам да истовремено повежете и до пет уређаја.

Корисничка подршка доступна је у облику базе знања, разговора уживо и е-поште. Ћаскање уживо је брзо, али можда ћете морати да сачекате доста времена да одговорите ако користите опцију е-поште, као што можете прочитати у нашој ХидеМиАсс рецензији.

ХидемиАсс-почетна страница-2019

Његов месечни план је скуп у односу на остале услуге. Ипак, можете користити седмодневно суђење како бисте се прво уверили да вам се свиђа. Ако то учините, не заборавите да га откажете пре него што се заврши или ћете добити рачун за 12-месечну претплату. И даље ћете моћи користити пуних седам дана ако откажете. Ако заборавите, постоји 30-дневна гаранција поврата новца.

5. ВипрВПН

Наш последњи избор има добру сигурност и шифровање, укључујући и његов власнички протокол Цхамелеон, који пружа још већу заштиту ВПН тунелу. Ту је и уграђени прекидач за убијање и не води евиденцију ваших мрежних активности.

ВипрВПН-Сервер-Селецтион

Постоје сервери у 64 земље, од којих се неки налазе у Сеулу. Нема најбоље брзине, али требало би да буде у реду за већину активности. Не постоје ограничења пропусне ширине.

Иако може упасти у америчке Нетфлик и ББЦ иПлаиер, можда ћете имати проблема са приступом другим услугама. Погледајте нашу рецензију ВипрВПН за више детаља.

Остали разлози који волимо ВипрВПН

Постоје десктоп клијенти за Виндовс и мацОС. Они су у реду кад се навикнете на њих, али изглед би могао бити и бољи. Доступне су и мобилне апликације за Андроид и иОС, при чему је ВипрВПН један од најбољих ВПН-ова за Андроид. До три уређаја се могу повезати истовремено са стандардним пакетом, док премиум опција омогућава до пет.

Ако вам је потребна помоћ, постоји користан одељак са ФАК-ом који би требао бити довољан за ситне проблеме. У противном, постоји цхат и е-пошта уживо за добијање корисничке подршке. Цхат је бржи, али е-пошта је бољи пут ако имате више техничких проблема.

ВипрВПН-почетна страница-2019

ВипрВПН има приступачну месечну цену, али дугорочно можете уштедети новац одабиром дуже претплате. Постоји и 30-дневна гаранција поврата новца, тако да можете бити сигурни да вам се свиђа.

Последње мисли

Сада знате зашто бисте требали користити ВПН у Јужној Кореји. Надамо се да смо вам такође помогли да одаберете погодног. Морате да добијете ВПН уз добру сигурност и приватност, као и пристојну мрежу сервера која укључује неке у Јужној Кореји ако желите садржај који је ограничен на земљу.

Изабрали смо НордВПН као нашег победника, јер има одличну сигурност и могућност да два пута шифрујете вашу везу. Поред тога, поштује вашу приватност. Има велику мрежу сервера, укључујући осам у Јужној Кореји, и сјајно је за приступање стриминг сервисима, попут Нетфлика.

Ако имате искуства или користите савете за коришћење ВПН-а у Јужној Кореји, оставите нам коментар испод. Волели бисмо их читати. Погледајте и остале наше ВПН чланке. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me