Најбољи ВПН за Тајван 2020: Кинески шапат

Тајван је тропско, кишно острво крај обале Кине, које је постало назив за домаћинство захваљујући буму чипса из 80-их, као и својим јефтиним пластичним производима. Тренутно земља доживљава туристички бум, што нас је инспирисало да саставимо листу најбољих ВПН-ова за Тајван, тако да можете бити безбедни док сте тамо на мрежи.


Наћи ћете и много разлога за то. Иако тајвански интернет има неколико ограничења, земља је закључана у борби за идентитет и међународни статус са великим суседом (о томе ћемо више говорити касније). Као такав, неки кинески надзор провалио је на тајвански интернет, који је такође препун цибер криминала.

Међутим, коришћење виртуалне приватне мреже сачуват ће вас од већине – ако не и свих – пријетњи путем интернета, а ми смо прокопали наш најбољи ВПН преглед како бисмо пронашли најбоље оне које можемо користити на Тајвану, укључујући типове који ће добро радити на Андроид. Све ВПН апликације имају тајванске сервере.

Ако нисте тип за читање, већину времена препоручујемо ЕкпрессВПН као најбољи ВПН за Тајван, зато наставите и искористите 30-дневни период поврата ове изврсне услуге ако желите да пожурите. Сада, без додатног дивљења, погледајмо како се ради на интернету на Тајвану.

Најбољи ВПН за Тајван 2020

Влада Тајвана

Иако цео свет острво познаје као Тајван, технички га зову Република Кина и обухвата прегршт острва, од којих је један, Кинмен, удаљен само неколико километара од обале копнене Кине. 

Ова необична колекција територије и њено чудно име – да се не меша са Народном Републиком Кином, тј. Копном – су заоставштина врло мрачног дела историје.

Укратко, Тајван је последње уточиште губитничке стране Кинеског грађанског рата, који је трајао неколико деценија након пада последњег кинеског цара 1912. и доживео је покољ милиона. 

Иако је политика ових турбулентних година превише да би се овде ушло, борба је била између “Белих”, Кинеске националистичке партије или Куоминтанга (КМТ) и “Црвених”, или Комунистичке партије Кине.

Ако сте прочитали вести било када у последњих 70 година – или ако сте проверили нашу карту о цензури на мрежи – брзо ћете видети да су комунисти победили у тој борби, и одлучно у томе. 

Челник КМТ-а, Цхианг Каи-схек, био је приморан да напусти копно и крене на Тајван 1948. са отприлике два милиона следбеника, са циљем да лиже ране и планира инвазију да поново освоји Кину.

На то још увек чекамо.

У годинама од када су се две земље развијале веома различитим путевима, с копном је постала тоталитарна диктатура какву познајемо данас, док се Тајван окренуо од тираније КМТ-а и постао живахна демократија, са здравом тржишном економијом којом иде. то.

Међутим, питање идентитета и статус Тајвана и даље мучи његове односе са Кином и остатком света, што је довело до кризе идентитета у земљи: да ли је то још увек културно Кинез, или боље речено засебна нација?

Иако ова живахна расправа бесни на острву, континентални комунисти радије не би радили ништа осим додавања, динамике која виси попут мрачног облака над острвом и његовим интернетом.

Бесплатни говор на Тајвану

Као слободна и отворена демократија у Тајвану практично не постоји цензура. Људи су слободни да протестују и на мрежи и на улицама, мада постоје неки врло специфични случајеви у којима је онлајн изражавање умањено.

Први укључује Тајландове далекосежне законе о клевети, који се често користе за поравнање резултата. Укратко, изражавање мишљења о неком другом у реду је, осим ако се не сматра увредљивим, па у том случају можете очекивати озбиљну казну. Један пример је блогер који је добио тешко 30 дана и новчану казну од 200.000 НТ (око 13.000 УСД) за писање негативне критике о ресторану.

Да су такви закони универзални, нити један уредник Цлоудвардс.нет не би прошао некажњено, али одступамо. Прочитајте нашу рецензију ИПВанисх за једну услугу која нас можда жели тужити и наш преглед ПуреВПН за другу која је претила да ће то учинити..

Тајван није једина земља на Далеком Истоку која има такве законе. Још један добар пример је Сингапур (прочитајте наш најбољи ВПН за Сингапур комад за више о овоме). 

Друга област у којој тајванска држава контролише изражавање је када су у питању кинеске медијске компаније које се настањују на острву. У прошлости су медијске компаније из Кине имале затворене канцеларије, иако често само накратко. То је често због политичких промена на Тајвану било више од свега.

Међутим, многе медијске компаније имају везе са Кином, тако да постоји такав степен самоцензуре коју практикују такви медији. Такође, јер је политика на Тајвану снажно поларизована – посебно када је у питању болна таванванска независност – многи продајни центри се играју у једном или другом кампу, што значи да вести повремено буду веома искривљене.

Онлине надзор у Тајвану

Што се тиче провере да ли се људи понашају на мрежи, Тајван је помало мешана торба. Иако интернетска цензура на Тајвану никада није била ствар, јер се диктатура КМТ-а угасила пре него што је веб изумљен, изгледа да се у последњих неколико година то променило..

Једног, само прошле године, извештај Тајванског удружења за људска права открио је да су владине власти затражиле податке од људи са многих веб локација, што је прво за Тајван. 

Иако се чини да је већина захтева била прилично безопасна – нема никога да нестане у камиону због критике владе – постоје озбиљне забринутости због транспарентности и потребе за тим захтевима.

Такође забрињавајућа је забрана студентске активистичке групе са Фацебоока 2018. Они су протестирали – као што то чине студенти – на спомен-обележју за Цхианг Каи-схека, који је са собом довео своје насилније начине током бекства од Тајвана. Срушена је Фацебоок група коју су користили за организовање мирних протеста, што није баш демократско.

Иако је Тајван дефинитивно јака демократија, доживљава неке исте проблеме као и земље на западу када су у питању права грађана. За пример, погледајте наш најбољи ВПН водич за Немачку.

Торрентинг у Тајвану

Торрентинг је, у теорији, незаконит у Тајвану, а влада се заветовала 2009. да ће се борити против кршења ауторских права применом правила о три штрајка за људе који користе П2П технологију. Неколико година касније предложен је још један закон за блокирање веб локација које нуде пиратски садржај, мада није јасно да ли је икада ступио на снагу.

У пракси, међутим, чини се да су ови горњи закони мртва слова. Већина људи с којима смо разговарали који су живјели на тајванском бујици до срчаног садржаја и чини се да никада не би имали проблема. Ипак, увек је боље бити безбедан него зао, а ми вам препоручујемо да користите ВПН током бујице у Тајвану.

Шта чини ВПН најбољи за Тајван

Имајући у виду све горе наведено, поставили смо три кључна критеријума која смо имали на уму приликом одабира најбољег ВПН-а за Тајван. Прво је сигурност, не само да бисте се заштитили од могућег тајванског надзора, већ и од цибер-криминала. Коришћењем било којег од следећих ВПН-а загарантовано је да бисте били сигурни док сте на мрежи захваљујући кориштењу прекидача килл и 256-битном шифровању.

Други критеријум је брзина. Много ВПН-а ће шифровати вашу везу, али тада треба бити тако споро да буде неупотребљиво. Сви доњи типови добијају пристојне брзине, тако да нећете добити бескрајни тампон када гледате ИоуТубе видео записе или тродневно чекање док се Стеам игра преузима. Каква је сврха употребе фантастичне оптичке мреже Тајвана ако вам ВПН успори?

Треће, желели смо да будемо сигурни да су сви наши најбољи типови имали и јаку регионалну присутност и сервере на Тајвану (тако да можете добити тајванску ИП адресу). Иако сви наши типови имају велику покривеност у Европи и Северној Америци, ми смо приоритетно поставили азијске мреже, неке које ће вам чак дати могућност да добијете кинеску ИП адресу, захваљујући серверима на копну..

Најбољи Тајван ВПН: ЕкпрессВПН

Као што смо споменули у уводу, ЕкпрессВПН је наш најбољи избор за Тајван. То је зато што има најбоље оцене у сва три наша кључна критеријума, као и у готово свим секундарним. 

За једну, то је најбржи ВПН до сада у сваком кругу тестирања који смо икада спровели, победивши конкуренцију лакоћом. Једина услуга која се приближава је приватни приступ интернету, а више о томе можете прочитати у чланку ЕкпрессВПН насупрот ПИА-и.

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Што се тиче сигурности, ЕкпрессВПН је и наш најсигурнији ВПН, који садржи више начина шифровања и неисправно за ОпенВПН, најсигурнију опцију међу ВПН протоколима. Захваљујући свему овоме, готово загарантована вам је потпуна анонимност док користите ЕкпрессВПН, а нагласак је у томе што је не морате чак ни да конфигуришете.

То је наш најбољи ВПН за Кину с разлогом, и ако може управљати Народном Републиком Кином, у правилу, такође може да управља и обичном Републиком Кином..

Што се тиче мреже сервера, такође сте добро послужени. Када узмемо у обзир ширење, ЕкпрессВПН има један од највећих у послу, мада је његов број нижи од већине његових конкурената, јер користи неколико сервера великог капацитета а не гомилу мањих.

Такође има и два сервера у Тајвану.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

Поред свега тога, ЕкпрессВПН је и смешно једноставан за употребу. Његов интерфејс се састоји од само једног масивног дугмета, које кликнете да га активирате, и поново да га искључите. То је заиста прилично, осим ако не желите да промените сервере, што можете да урадите кроз њен једноставан мени. То је готово безгрешно заштићен систем, као што можете прочитати у нашој ЕкпрессВПН рецензији.

Преостала страна ЕкпрессВПН-а је његова цена која износи 100 УСД годишње. Ово је прилично скупо у поређењу с остатком тржишта, посебно када број два и три на овој листи нуде вишегодишње понуде за приближно исти износ. 

То је речено, добијате оно што плаћате, а ЕкпрессВПН вреди сваке пени. Испробајте помоћу 30-дневне гаранције поврата новца да видите шта то мислимо.

НордВПН

У утору број два налазимо наш други укупно најбољи ВПН, НордВПН. Постиже добар резултат по свим аспектима, као што то ради ЕкпрессВПН, али увек је мали корак испод свог конкурента. Ово је образац који се такође брзо појављује у нашем упоредном комаду ЕкпрессВПН у односу на НордВПН. 

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Узмимо, на пример, брзину. НордВПН није неугледан, али зато што користи велики број слабијих сервера, брзина брзо постаје недоследна. Међутим, мрежа је већа од било кога другог, с више од 5500 сервера разасутих широм света, од којих су многи у Азији, укључујући Тајван.

Међутим, када је у питању сигурност, НордВПН је одличан, а нуди не само врхунско шифрирање већ и већу прилагодљивост од ЕкпрессВПН-а. Такође је наш најбољи ВПН за бујице захваљујући својим „специјалним“ П2П серверима, тако да ако је пиратерија ваш главни разлог за добијање ВПН-а, НордВПН је пут који требате.

Остали разлози који волимо НордВПН

НордВПН је такође веома лаган за коришћење, разликује се од ЕкпрессВПН-а тако што нуди графички приступ са мапом света на којој можете бирати локације на које ћете се повезати. Слој иза мапе је заснован на већој листи, што добро функционише, иако ће укључивати више померања него што вам се можда чини угодно. Погледајте наш НордВПН преглед за више детаља.

Међутим, највећа побједа код НордВПН-а долази на страници с цијенама. Три године уз одличну услугу вратиће вам само пар долара северно од Бењамина. То чини скоро трећину цене ЕкпрессВПН-а и само мало скупље од нашег следећег уноса, ЦиберГхост. НордВПН такође нуди поврат новца у року од 30 дана, па га потражите у слободно време.

ЦиберГхост

Заокружујемо наша три најбоља избора најбољег ВПН-а за Тајван са ЦиберГхост-ом. Одлична је услуга и може се наћи на већини наших листа, укључујући и најбољи ВПН за више уређаја, али недостаје оомпх који ЕкпрессВПН и НордВПН имају у неким кључним областима. 

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Као прво, ЦиберГхост-ове брзине помало су успорене, а појављују се прилично лоше током наших тестова брзине. У ствари, један је од најгорих по брзини међу нашим најбоље оцењеним ВПН-има, а спашава га чињеница да то чини добро у свим другим областима (прочитајте више о томе у нашој рецензији ЦиберГхост).

На пример, има сјајну мрежу сервера, са серверима и на Тајвану и у ширем региону (такође је то један од наших најбољих ВПН-а за Јужне Кореје). Међутим, такође нуди одличну сигурност коју можете да конфигуришете по својој жељи. Такође поседује брзи прекидач који ће бити идеалан за торрентере и остале који деле осетљиве информације.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

ЦиберГхост је у свом интерфејсу прешао другу руту од ЕкпрессВПН-а и НордВПН-а, одлучивши се за дизајн заснован на плочицама који ће добити поенту, али се понекад може осећати неспретно (погледајте наше чланке о ЦиберГхост-у против ЕкпрессВПН-а и ЦиберГхост-а против НордВПН-а за више о разликама). Међутим, и даље ради сјајан посао и нарочито ће се добро уклопити са заљубљеницима у Виндовс 10. 

ЦиберГхост се такође издваја од осталих најбоље рангираних ВПН-а због цене. Тренутно је најјефтинији такве врсте, а кошта само 100 долара за три године услуге. Поврх тога, она такође нуди и једнонедељну пробну верзију за своју мобилну апликацију (десктоп верзија добија само један дан) и поседује огромну гаранцију поврата новца од 45 дана. Сматрамо да то само по себи вреди испробати.

ВПНАреа

На четвртом месту је ВПНАреа, која последњих неколико месеци проналази свој пут у све већем броју наших листа захваљујући својој непрестаној услузи. За једну, његова брзина је константно добра, што је достигнуће које не повлачи сваку услугу. Прочитајте нашу рецензију ВПНАреа за више информација о овоме. 

ВПНАреа-Слидер1

ВПНАреа-Слидер2

ВПНАреа-Слидер3

ВПНАреа-Слидер4

ВПНАреа-Слидер5

Претходна

Следећи

Свиђају нам се и његове могућности безбедности – иако има мање звона и звиждука него други наши уноси – јер све ради како треба, без превише чудних шенанигана. ВПНАреа само функционира и чуваће вас док сте на мрежи. За пример услуге која, чини се, једноставно није брига, прочитајте нашу Кс-ВПН рецензију.

Што се тиче сервера, ВПНАреа има неких на Тајвану, као и у околним земљама, укључујући континенталну Кину. Ако желите, рецимо, деблокирати Иоуку, то је сјајан одабир, мада бисмо увек упозоравали људе да не деле превише осетљивих информација преко кинеског интернета. Међутим, ово је згодна ствар, поготово ако ваш посао често прелази тајвански пролаз.

Остали разлози који нам се свиђају ВПНАреа

Осим што је поуздано брз и сигуран, ВПНАреа је такође прилично једноставна за употребу. Следи стандардни, досадни интерфејс који брзо реагује на све што вам треба и омогућава вам да одаберете са свих његових сервера користећи или абецедну листу или онај на основу локације. Неће освојити награде, али посао ће бити обављен.

Међутим, колико год се ВПНАреа истиче у многим областима, она има велике цене. Иако не нуди вишегодишње понуде, он има један од најбољих годишњих планова од 60 УСД, тако да је одличан за људе с буџетом. Препоручујемо да га вратите користећи 30-дневну гаранцију поврата новца.

ТорГуард

Завршавамо овај круг ТорГуард-ом, одличном услугом која добро постиже резултате по свим нашим главним критеријумима, али је само бол коју треба користити. Међутим, његова симпатична природа га чини савршеним за технички гееке и истакнуто је на нашем најбољем ВПН за Линук листу.

ТорГуард-Слидер1

ТорГуард-Слидер2

ТорГуард-Слидер3

ТорГуард-Слидер4

ТорГуард-Слидер5

Претходна

Следећи

Такође је најбољи ВПН са наменским ИП-овима јер ТорГуард олакшава куповину неког простора на серверу само за вас, што га чини идеалним за употребу у Тајвану и Кини. Не само да ћете имати приступ јавним серверима у региону, већ можете да купите наменски простор који је врло сигурна опција. 

Поврх тога, добијате и неке од могућих конфигурација које се могу конфигурирати у индустрији, тако да је ваша анонимност готово загарантована. Такође је веома брз, јер их је тукао само ЕкпрессВПН и неколико других ВПН провајдера.

Други разлози које волимо ТорГуард

Међутим – а знали сте да ће бити један за избор броја пет на овој листи – ТорГуард је тешко користити. Заиста морате знати шта радите да бисте радили подешавања, колико год била дубока. То је у реду само по себи, али из неког разлога ТорГуард-ово сучеље је једноставно неинтуитивно, с необично постављеним дугмићима и чудним дизајнерским изборима.

Ако се ипак можете носити с тим, препоручујемо ТорГуард свима који воле да се упусте у утробу своје технике. Веома је задовољавајуће навођење ове услуге да ради баш онако како желите, а коришћење ње је задовољство геека. Повраћа се са седмичним надокнадом, па препоручујемо да га проверите.

Последње мисли

Иако Тајван није прва земља која вам падне на памет кад помислите на интернетску цензуру, препоручујемо вам да користите ВПН док сте тамо, чак и ако је то само мало размишљања. ЕкпрессВПН је наш најбољи избор, али било која од осталих четири на овој листи ће вам добро доћи.

Каква су ваша искуства са тајванским интернетом? Да ли сте користили ВПН док сте били тамо? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map