Најбољи ВПН за школу у 2020. години: проблематични наставник

Многе школе и факултети блокирају приступ одређеним веб локацијама или услугама како би ученици били фокусирани. Не само да може бити фрустрирајуће, већ понекад може значити и да не можете да приступите садржају који су вам заправо потребни за истраживање. Ако сте у таквој ситуацији, један од наших најбољих ВПН-а за школовање може вам помоћи да се пробијете кроз баријеру.


Ако сте у журби, препоручујемо вам да инсталирате ЦиберГхост. То је сјајна ВПН услуга која нуди велику сигурност и брзину, као и масивну мрежу сервера. Такође је једноставан за употребу и јефтин. Корисници Андроид-а и иОС-а могу да искористе бесплатну седмодневну пробну пробну верзију, а такође постоји и гаранција да ће повратити новац.

Иако је неугодно сазнати да сте блокирани од жељеног садржаја, школе и факултети то раде из добрих разлога. Разлоге ћемо касније објаснити, али виртуална приватна мрежа помоћи ће вам да заобиђете ограничења и приступите ономе што желите. Разговараћемо и о томе којим критеријумима треба да се испуни ВПН и зашто треба избегавати неке бесплатне ВПН. 

Најбољи ВПН за школу

 1. ЦиберГхост – Јефтино, бесплатно седмодневно пробно суђење
 2. Сакриј ме – Бесплатан план са 10 ГБ података, пристојне брзине
 3. Виндсцрибе – Бесплатни план са 2 ГБ података који се може повећати, јефтина изградња-плана 
 4. ЕкпрессВПН – Одлична услуга, брза, сигурна
 5. ПротонВПН – Бесплатни план с неограниченом пропусношћу, малим брзинама 
 6. ТуннелБеар – Бесплатан план са 500МБ података који се могу повећати, осредње брзине

1. ЦиберГхост

ЦиберГхост је најбољи школски ВПН. Долази са великом безбедношћу и користи препоручену 256-битну АЕС енкрипцију. Такође добијате трајно омогућен прекидач за убиство да бисте били сигурни, мада то не значи да га не можете искључити. Ни компанија не води евиденцију ваших активности.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Лако је за употребу, чак и ако се интерфејс на почетку мало навикне, о чему можете више прочитати у нашем ЦиберГхост прегледу. Можете га користити у Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у, а у случају да имате више од једног уређаја, можете истовремено повезати до седам.

Брзине ЦиберГхоста су брзе, али можете приметити да су спорије када се повежете са сервером који је далеко. Добијате неограничену пропусност и он може да уђе и у сервисе за стриминг у случају да то нешто желите. Има велику мрежу сервера, тако да проналазак одговарајућег сервера неће бити проблем.

Иако ЦиберГхост није бесплатан, јефтин је. Месечна опција није сјајна, али можете уштедети новац одабиром дуже претплате. Такође постоји бесплатна седмодневна пробна верзија за Андроид и иОС, што је реткост. Осим тога, има гаранцију поврата новца, у случају да вам се не допада.

2. Сакриј.ме

Наш други избор је Хиде.ме. Познат је по свом бесплатном плану који је добар и заслужио је место на нашој листи најбољих бесплатних ВПН услуга. Има добру сигурност, са пуно поставки и опција протокола. Постоји и прекидач килл који има своја подешавања. 

скривени преглед-интерфејс

хидеме-ревиев-сервер-лист

хидеме-ревиев-бацкбацк

хидеме-ревиев-цустом-скрипте

хидеме прегледи за постављање прегледа

Претходна

Следећи

Хиде.ме има строгу политику записивања и чак је прешао додатни километар да би имао сертификат, као што можете прочитати у нашој рецензији Хиде.ме.

Може се користити у Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у, а иако је потребно време за његово постављање, његов интерфејс је једноставан за употребу. Хиде.ме је успео да изгради поједностављен интерфејс који је препун функција испод површине. Бесплатни план омогућава једну везу, а Премиум план 10. 

Хиде.ме има пристојну брзину, а његов Премиум план има неограничене податке, док бесплатни план добија 10 ГБ. Када је у питању стреаминг, Хиде.меов бесплатни план може ући у Амазон Приме Видео и Хулу, али не и Нетфлик или ББЦ иПлаиер. Чак се и на плаћеном плану и даље бори с Нетфликом. 

Његова послужитељска мрежа покрива 60 локација, али је само пет њих доступно на бесплатном плану. Поред тога, највећи део покривености је у Европи.

Бесплатни план Хиде.ме-а је добар, а ми бисмо га оценили као најбољи бесплатни ВПН за школу. Иако се плаћеном плану доста ради, долази по високој цени. Ипак, ако се повучете, постоји 30-дневна гаранција поврата новца за мир.

3. Виндсцрибе

Виндсцрибе је пристојан провајдер који такође има и бесплатан и плаћени план. Сигурност му је добра и користи 256-битну АЕС енкрипцију. Такође добијате прекидач за убиство, али уместо тога се назива „фиревалл“. Виндсцрибе води неке записе, али је минималан и не може вам се пратити. Више о томе можете прочитати у нашој рецензији Виндсцрибе.

виндсцрибе-клизач1

виндцрибе-клизач2

виндцрибе-клизач3

виндцрибе-клизач4

виндцрибе-клизач5

Претходна

Следећи

Има једноставан интерфејс, што га чини једноставним за употребу и одличним за почетнике. Може се користити у оперативном систему Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Поред тога, можете истовремено да повежете неограничен број уређаја, чак и на бесплатном плану. 

Брзине су пристојне и фине за већину активности, укључујући стреаминг. Виндсцрибе такође има наменске сервере за стриминг који се зову Виндфлик сервери. Ако планирате да стримујете путем Виндсцрибе-а, ови сервери ће вам осигурати да уђете у било коју платформу за стриминг. Међутим, Виндфлик сервери нису обухваћени бесплатним планом. 

Мрежа сервера Винсцрибе-а је прилично мала, али обухвата око 60 земаља. Међутим, бесплатни план добија приступ само неколико оних. Исто важи и за додатак података. Плаћени план добија неограничене податке, али бесплатни план је ограничен на 2 ГБ месечно или 10 ГБ ако унесете важећу адресу е-поште.

Иако већина онога што смо рекли указује на то да је потпуно плаћени план бољи, постоји јефтинија опција да добијете оно што желите. Коришћењем опције за изградњу плана Виндсцрибе можете добити један сервер по вашем избору и неограничену пропусност за само 2 УСД месечно. Можете чак да одаберете и Виндфлик сервер. 

Ако се одлучите за плаћену верзију и предомислите се, Виндсцрибе ће извршити поврат новца ако га затражите у року од три дана од куповине.

4. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је обично на врху или у близини нашег круга. То је најбољи ВПН који смо тестирали и био би најбољи ВПН у школи ако би био прихватљивији за ученике. 

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Има одличне сигурносне карактеристике и користи 256-битну АЕС енкрипцију. Постоји прекидач за уклањање који је подразумевано омогућен, али за разлику од ЦиберГхоста, можете га искључити. На снази је и строга политика записивања.

То је један од најлакших ВПН-а који се користи на свим уређајима. Ради на Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у и омогућава вам повезивање до пет уређаја истовремено. 

ЕкпрессВПН је најбржи ВПН на тржишту и нема ограничења у употреби података. Те особине, као и чињеница да може ући у било коју платформу за стриминг, чине нас најбољим ВПН-ом за стриминг. Постоји на хиљаде сервера који покривају 94 земље, тако да имате пуно тога за изабрати. Прочитајте више у нашој ЕкпрессВПН рецензији.

ЕкпрессВПН је најбољи ВПН који ваш новац може да купи, али скуп је, што није добро за студентски буџет. Речено је да, ако сте у могућности да се просипате, препоручујемо да то урадите. Као и код многих других провајдера, и дужи планови дају боље цене од месечних. Осим тога, постоји 30-дневна гаранција поврата новца.

5. ПротонВПН

ПротонВПН нуди и бесплатни и плаћени план. Има добре сигурносне карактеристике са јаком енкрипцијом. Ту је и прекидач за уклањање и солидна политика забране неделовања. Лако је користити након подешавања и пружа клијентима за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Ограничење везе зависи од плана који одаберете, о чему ћемо накнадно доћи. 

протонвпн-инструментна плоча-клизач-1

протонВПН-интерфејс-клизач-2

протонвпн-профили-клизач-3

протонвпн-сеттингс-клизач-4

протонвпн-сплит-тунелирање-клизач-5

Претходна

Следећи

Оно што ПротонВПН чини јединственим је то што нуди неограничену пропусност, чак и на свом слободном плану. Има доста сервера који заобилазе блокове школске мреже, мада његова мрежа није велика. Такође је у могућности да уђе у све стреаминг платформе. 

То је речено, разлог зашто се није ближе врху наше листе је тај што га је брзина оборила. То није најспорије ВПН на које наилазимо, али је спор, као што можете прочитати у нашој ПротонВПН рецензији.

Ако одаберете бесплатан план, добићете неограничену пропусност, једну везу уређаја и коришћење три сервера, смештених у САД-у, Јапану и Холандији. Морамо напоменути да смо током тестирања установили да су бесплатни сервери непоуздани.

Ако се одлучите за плаћени план, можете бирати између три различита плана. Басиц је најјефтинији план, а добијате два уређаја, као и употребу свих његових сервера. Плус план нуди исто као и основни план, али такође добијате још три везе и употребу ПротонВПН-овог сигурног језгра, стриминга и Тор сервера. 

Најдражи план је визионарски план. То вам укупно даје 10 веза, као и употребу шифрованог сервиса е-поште, ПротонМаил. Међутим, то не вреди новца. Било би вам боље да се држите плана Плус. Нема бесплатног суђења, али можете затражити поврат новца у року од 30 дана.

6. ТуннелБеар

Наш последњи избор, ТуннелБеар, је још један провајдер који нуди и бесплатан и плаћени план. Његова безбедност је добра, иако су протокол и шифрирање које користи закључани. Има и прекидач за искључивање, који се зове и ВигилантБеар. 

Туннелбеар-почетна страница-2019

Постоји политика приватности, али пише да ТуннелБеар прикупља минималне информације. Уз то, информације се не идентификују и користе се за побољшање перформанси. Можете сазнати више у нашем ТуннелБеар прегледу.

Његов интерфејс је једноставан за око и пријатан за употребу. Добијате мапу са малим медведом који приказује вашу тренутну локацију. Компатибилно је са Виндовс-ом, мацОС-ом, Андроид-ом и иОС-ом. Можете истовремено да повежете до пет уређаја. 

Брзине ТуннелБеар-а нису велике и разликују се на различитим серверима. Поред тога, покривеност његовог сервера је мала. Такође није добро ући у услуге стриминга, тако да нећете зарадити круну за најбољи бесплатни ВПН за школу. 

Што се тиче додатака за податке, не постоји ограничење на плаћеном плану, али бесплатни план вам доноси 500 МБ. То није толико колико су наведени други бесплатни планови, али можда ће бити довољно ако су вам задаци лагани. Ипак, постоје начини за повећање додатка. Можете добити додатни гигабајт само цвркутом о ТуннелБеар-у сваког месеца.

Потпуно плаћени план ТуннелБеар-а је приступачан, посебно ако се одлучите за годишњи план, а не за месечни. Ипак, нема гаранције за повраћај новца. Надокнаде се издају од случаја до случаја, тако да ћете морати да се обратите компанији ТуннелБеар да бисте је испробали.

Како смо изабрали најбољи ВПН за школу

Иако већина ВПН-а изгледа као да имају исте карактеристике, свака услуга може бити врло различита. Брзина, снага сигурности, мрежа сервера и тако даље могу се увелике разликовати овисно о ВПН-у, тако да је важно да будете задовољни његовим могућностима пре него што скочите. Наша листа критеријума доле вам даје водич за оно што бисте требали потражити ВПН услуга.

Сигурност и приватност

Сигурност је најважнији фактор за школски ВПН. Само то неће вам помоћи да заобиђете блок, али важно је осигурати да сте заштићени, посебно када се повезујете са јавном мрежом. Без заштите ризикујете да постанете жртва кибернетичког криминала. 

ВПН ће такође маскирати оно што намеравате, што значи да ваша школа неће имати појма да сте заобишли блокове.

Прекидач килл је додатна функција која јача сигурност. Потпуно ће прекинути вашу везу ако ВПН не успе, што значи да ниједна ваша осетљива информација неће бити откривена знатижељним очима, а ваша школа неће сазнати шта радите.

Ваша приватност је једнако важна, али добре безбедносне функције неће је гарантирати. Требали бисте бити сигурни да ВПН провајдер не води евиденције активности. На тај начин нема записа о вашим мрежним активностима.

Компатибилност уређаја и једноставност употребе

Већина ВПН услуга су компатибилне са популарним оперативним системима, али је добра идеја да проверите да ли је ваш уређај наведен пре него што се пријавите. Можда бисте желели да инсталирате ВПН на свој школски рачунар у истраживачке сврхе, али ако желите да приступите друштвеним медијима и слично, то ћете највероватније учинити на свом мобилном телефону (прочитајте наш најбољи ВПН за мобилни део).

Проверите и његову корисност. Почетници можда воле нешто што се може повезати са кликом на дугме, док ће искусни корисници можда желети нешто више подесити. 

Брзина и ширина појаса

Требао би узети у обзир и брзину ВПН-а. Мала брзина може значити да дуго чекате да се веб локације или услуге учитају или – за случајну прилику – потпуно не успеју. Сигурни смо да нећете желети да проведете цео предах гледајући у екран за учитавање, тако да је избор једног са добрим брзинама обавезан. 

Уз брзину, требало би да осигурате да је дозвољена ширина пропусности ВПН-а довољна за активности које планирате да обављате. На пример, ако само желите да поделите последњи селфие на Инстаграму, нећете користити много података. Ипак, ако планирате да преносите или преузимате много, ваш додатак за податке брзо ће се појести.

Ако постигнете ограничење пропусности, ВПН више неће радити. Нећете бити само рањиви, већ такође нећете моћи да приступите блокираном садржају.

Сервер Нетворк

ВПН провајдери могу имати много сервера широм света. Што је више сервера доступних, лакше ћете се заобићи ограничења. Одабир сервера у близини понекад може помоћи и у брзини. 

Проверите да ли ВПН има пристојан број сервера и да ли га има у земљи у којој сте основани. Ако у вашој земљи нема сервера, можда нећете моћи да приступите одређеном садржају или завршите у верзији друге државе.

Цена

Бити студент може значити да немате средства за плаћање месечне услуге. Много је услуга које нуде бесплатан план, али будите сигурни да план покрива оно што вам је потребно. Такође, плаћене услуге често имају попусте за дуже претплате, али свеједно би требало да осигурате да их можете приуштити.

Зашто ми треба ВПН за школу?

Постоји неколико разлога због којих је употреба ВПН-а у школи или на факултету корисна. За почетак, никад не знате колико је мрежа сигурна. Грозне ствари могу чекати да заразе ваш уређај, а након што то ураде, ваше осетљиве информације могу бити украдене. Најбоље је да будете заштићени ВПН-ом, али ће вам помоћи и пристојни антивирус.

Поред безбедности, школе и факултети уобичајено су да постављају ограничења за одређени садржај или услуге. Виртуелна приватна мрежа помоћи ће вам да заобиђете било које блокове тако што ће вас повезати са сервером ван мреже школе, прикривајући вашу праву локацију. 

То значи да ће било које услуге или веб локације које посетите заварати да мисле да сте тамо где се сервер налази, а пошто на том серверу нису постављена ограничења, добићете приступ ономе што желите.

Зашто школе блокирају веб странице и услуге?

Платформе друштвених медија – као што су Фацебоок, Инстаграм, ИоуТубе, Снапцхат и Твиттер – су уобичајене жртве. Стреаминг платформе попут Нетфлик-а такође могу бити блокиране, али је потребно нешто мишића да се пробије Нетфликова ВПН забрана. Наш најбољи ВПН за Нетфлик-ов попис наводи оне који могу да уђу. 

Међутим, разлог зашто се сви блокирају је једноставан: то је осигурати да се студенти и радници не ометају током наставе. Не можете рећи да сте потпуно усредсређени ако прегледавате нечији Инстаграм канал или гледате смешне видео мачке. 

Иако се фрустрирано осећате, школе на црним листама са добрим намерама. Ипак, сервери за е-пошту и образовни садржаји могу се ухватити у мрежи.

Блокови се такође примењују да регулишу колико се ширина појаса користи. Да су студенти непрестано стримовали видео записе, преузимали игре – као што је Фортните – и све остало што могу пронаћи да се забаве на мрежи, мрежа то не би могла да поднесе.. 

Ту је и питање мучења. Школе то неће дозволити и то с добрим разлогом. Студенти често деле ПДФ верзије уџбеника, али школе морају да се придржавају Закона о ауторским правима дигиталног миленијума. Ако се установи да ученик крши правила школе, може бити кажњен, али ВПН ће вам помоћи да останете неоткривени.

Могу ли деблокирати школски ВиФи без ВПН-а?

Постоји и други начин осим коришћења ВПН-а за приступ блокираном садржају, а то је помоћу прокија. Проки у основи маскира вашу ИП адресу и поново чини да изгледате као да сте другде. Међутим, проки сервери нису добар избор, јер им недостаје сигурност и ВПН, па не препоручујемо употребу једног. 

Иако је ваша локација маскирана, нисте сасвим анонимни и било ко вас може ући у траг. Такође нећете имати заштиту од злонамерних веб локација и хакера. Прочитајте наш ВПН вс проки вс Тор водич за боље разумевање.

Како могу да приступим ВПН веб локацијама у школи?

Ако се већ нисте пријавили за ВПН, можда ћете пронаћи да вам је школа блокирала приступ ВПН веб локацијама. Ако је веб локација ВПН блокирана, нећете се моћи пријавити за услугу на мрежи ваше школе. Ако не можете чекати или немате везу код куће, постоји неколико начина на које се можете пријавити.

Ако имате мобилне податке, могли бисте их прво користити за пријаву за ВПН, а свој школски рачунар можете повезати са телефоном ако желите да преузмете услугу тамо – само проверите да ли лозинком заштитите хотспот. Такође бисте могли да употребите ВиФи приступну тачку у оближњем кафеу. Који год метод да изаберете, имајте на уму свој рачун за мобилне уређаје и безбедност на јавном ВиФи-у.

Могу ли да користим бесплатан ВПН за школу?

Иако нису сви бесплатни ВПН-ови лоши – попут горе поменутих бесплатних планова – не препоручујемо употребу једне од стотина бесплатних ВПН услуга које се појаве приликом претраживања у вашој продавници апликација или веб прегледачу. Знамо да су примамљиви, посебно ако сте везани за новац, али пуно тих ВПН-а може вам донети више штете него користи.

Можете прочитати наш најгори део бесплатних ВПН провајдера да бисте видели колико то може бити лоше, али неке од најчешћих опасности укључују заразу уређаја са злонамерним софтвером, уметање колачића за праћење и продају ваших података. Поред свих опасности, бесплатни ВПН вероватно ће имати ограничења у кориштењу података и вероватно мале брзине.

Последње мисли

Коришћење ВПН-а у школи може вам помоћи да заобиђете блокове постављене на мрежи школе и сачува вас од опасности на мрежи. То би могло рећи да бирање оне која задовољава ваше потребе и остаје унутар вашег буџета може бити тешко ако сте студент. Сигурност је најважнији фактор за вашу сигурност, али требали бисте узети у обзир и њену лакоћу употребе, брзину и пропусност. 

ЦиберГхост је најбоља опција за школски ВПН. Има добре сигурносне карактеристике, укључујући трајно омогућен прекидач. Такође је једноставан за употребу, има добру брзину и садржи неограничене податке. Поред тога, јефтино је и ту је бесплатна пробна верзија за кориснике Андроид-а и иОС-а, као и гаранција поврата новца. Не можете погријешити.

Имате ли искуства о коришћењу ВПН-а за школу? Јавите нам у одељку за коментаре. Погледајте и остале наше ВПН чланке док сте и ви овде. Као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map