Најбољи ВПН за САД 2020: Скривање од ујака Сама

Будући да је то једна од највећих и најразличитијих земаља на свету, Сједињене Државе се доживљавају на много начина. Брза храна, кока-кола, Пепси и Елвис Преслеи често нам падају на памет, али углавном се виде као земља слободних. У овом чланку сазнаћемо колико је бесплатан на мрежи и рећи ћемо вам зашто бисте требали да користите један од наших најбољих ВПН-а за америчке изборе да бисте се заштитили.


Коришћење виртуалне приватне мреже корисно је на више начина. Не само да је користан алат за приступ блокираном садржају, већ ће вас заштитити и од опасности и праћења на мрежи.

Надзор у САД-у

Количина владиног надзора у Сједињеним Државама била је једна од најшокантнијих открића у документима који је објавио Едвард Сновден 2013. године. Једна је од најгледанијих земаља на свијету. Без обзира да ли живите тамо или само посећујете, важно је да знате да бисте могли да будете укључени у неку врсту надзора.

Постоји законодавство за државни надзор, али оно може бити нејасно, што оставља отворен за злоупотребе. Амерички Закон о СЛОБОДИ, којим су изложена ограничења у приступу информацијама америчке Агенције за националну сигурност, потписао је предсједник Барацк Обама 2015. године, али остали закони који омогућавају надзор још увијек нису промијењени.

Донесени су и нови закони који утичу на приватност, а други су обновљени. Одељак 702 Закона о надзору страних обавештајних служби одобрен је до 2024. године. Он је утврдио процедуре за надзор и прикупљање обавештајних информација између страних сила.

Поред тога, Закон о разјашњењу законите употребе података у иностранству донет је 2018. године и предвиђа процесе и поступке за налоге закона за спровођење података у другим земљама..

Надзор који спроводе полицијске службе у САД-у регулише амерички Закон ПАТРИОТ, донесен након терористичких напада 11. септембра 2001. Он је влади дао више овлашћења за надзор и истрагу тероризма и других криминалних активности.

Закон о слободи САД-а овлаштио је делове америчког закона о ПАТРИОТ-у који су ускоро истекли и додао одредбе о начину на који влада може да прикупља податке. Чак се и уз те реформе, одређени програми надзора настављају јер други закони омогућавају њихово спровођење без надзора.

Одељак 702. Закона о изменама и допунама ФИСА-е из 2008. овлаштио је НСА да прикупља комуникацијске податке корисника, укључујући њихов садржај. Намењено је само прикупљању информација о страним држављанима, али Американци комуницирају у том процесу и такође се чувају. Постоје две врсте колекције: низводно и узводно.

Колекција која следи, такође позната и као ПРИСМ, добија податке од америчких технолошких компанија, као што су Гоогле и Фацебоок. Прикупља садржај е-поште страних циљева, видео ћаскања, текстова, фотографија и још много тога. Колекција узводно заокружује податке и садржаје из комуникације док пролазе кроз подморске оптичке каблове..

Чак и са Законом о слободи САД-а, НСА може приступити прикупљеним комуникацијама. Ограничава само како се информације могу користити у судским и другим поступцима.

Америчка агенција за провођење закона може надгледати комуникације и њихов садржај, метаподатке и друге записе према скупу сложених статута. Они то могу учинити у оквиру кривичних истрага или истрага националне сигурности. Компаније такве податке чувају до 180 дана према Закону о похрањеним комуникацијама и влада може затражити приступ подацима.

Закон о ЦЛОУД-у потписан је у закону 2018. године. Утврдио је да се захтеви за спровођење закона за корисничке податке који се шаљу америчким компанијама односе на било које податке у власништву компанија, без обзира на то где се они чувају. Захтеви су ограничени на податке који се чувају у америчкој надлежности.

Осим приватне комуникације, агенције за провођење закона могу надгледати веб странице и друштвене медије. Извештавано је током 2016. године да је полиција вршила надзор над друштвеним медијима помоћу алата названог Геофеедиа који омогућава корисницима да претражују садржај са одређене локације. Компанија која стоји иза овог алата заправо продаје своју услугу агенцијама за спровођење закона.

Такође је повећан број мобилних телефона путника који су амерички погранични агенти претраживали без налога. Законодавство којим би гранични агенти требало да добију налог пре увођења претреса 2017. године, али само би протузаконито приступили уређају који припада држављанину САД-а или сталном пребивалишту. То бисте требали знати ако посећујете.

Онлине цензура

цензура у Америци

Генерално, добављачи интернетских услуга и веб домаћини нису приморани да цензуришу садржај, за разлику од Великог кинеског заштитног зида. Постоје ограничења за одређене врсте садржаја, иако с добрим разлогом. Дечја порнографија, кршење ауторских права и нелегални садржај подложни су уклањању ако се они одржавају у САД-у, али прво треба да се добије судски налог..

Ипак, постоје ситуације у којима вас може погодити неки филтар. На пример, неке школе морају да имају софтвер за филтрирање како би блокирао непристојни, илегални или штетни садржај, а јавне библиотеке морају имати софтвер за филтрирање како би спречиле кориснике да приступају дечјој порнографији и непристојном или штетном садржају.

Свако за кога се нађе да оглашава, производи, дистрибуира или поседује дечију порнографију може се суочити са казном затвора до 30 година по савезном закону.

Нето неутралност

Нето правила неутралности постављена Отвореним Интернет налогом осигуравају да интернетски провајдери третирају интернетски саобраћај једнако. Међутим, америчка Федерална комисија за комуникације их је 2017. године укинула. Без њих, даваоци интернетских услуга могу дати предност одређеним веб локацијама тако што ће их убрзати или успорити друге. Више о томе можете прочитати у нашем делу о неутралности мреже.

Слобода говора и самоцензура

Слобода говора на мрежи заштићена је чланом 230 Закона о комуникацији о пристојности из 1934. Првобитно је требало да ограничи слободу говора на интернету, али је 1996. године измењен Законом о телекомуникацијама, што га чини сигурним уточиштем за веб странице и платформе које покривају контроверзни или политички говор.

Он спречава да веб странице и мрежне услуге буду законски одговорни за оно што други кажу или чине, тако да је садржај који генеришу корисници углавном остављен сам. Поред тога, корисници извршавају самоцензуру због забринутости од владиног надзора и узнемиравања путем интернета.

Извештај компаније Амнести Интернатионал из 2017. године показао је да је 33 посто жена у САД-у доживело малтретирање на мрежи и, као резултат тога, многе од њих су промениле начин коришћења друштвених медија. Неки су се суочили са претњама због писања о политичким темама.

Иако амерички Устав штити слободу штампе, америчко Министарство правде понекад предузима акције против звиждача и новинара, због чега писци такође самоцензуришу..

Цибер Аттацкс

Током 2017. године, стотине хиљада рачунара широм света заражено је злонамјерним софтвером ВаннаЦри. Замрзнуо је датотеке корисника и тражио плаћање да их откључа. Многе корпорације су биле погођене и то је подстакло америчку снагу да ојача сигурност савезних мрежа, али приватни корисници су остали да се заштите.

Будући да бесплатна ВиФи жаришта постају све популарнија, постоји већа могућност да цибер-криминала и хакери добију приступ уређајима људи. Не можете бити сигурни колико је веза сигурна, тако да је употреба једног од провајдера из наших ВПН прегледа смислена, као и коришћење пристојног антивируса..

Најбољи ВПН за САД 2020

Шта ВПН чини најбољим за САД

ВПН-ови се састоје од многих делова, а неки су важнији од других у зависности од тога где се налазите. Док сте у САД-у, морате одабрати пружатеља услуга који поштује приватност. Обавезно проверите да постоји строга политика записивања. То значи да провајдер не води евиденцију о вашој мрежној активности, тако да није могао да преда ни један захтев да то учини..

Такође желите да има велику сигурност, јер ће вас заштитити од интернетских напада и сакрити од свих надзора. Да бисте ишли са тим обезбеђењем, требало би да има прекидач за убиство. То ће вас чувати ако ВПН не успе тако што вас прекине с интернета, осигуравајући да ниједан од ваших осетљивих података не процури..

Тамо где је компанија основана такође је важно јер ће она са седиштем у Сједињеним Државама бити под њеном јурисдикцијом. То не значи да су ВПН засновани на њима лоши, али за оне који траже потпуну приватност, најбоље је да одаберу другу засновану.

Мрежа сервера је такође важна. Што више сервера има провајдер, биће вам лакше приступити садржају. Иако цензура није велики проблем у Сједињеним Државама, то није једино што може блокирати садржај. Геоблоке могу бити бол. Укратко, то су регионална ограничења која су постављена тако да се одређени садржаји, попут ТВ емисија, могу гледати само у одређеним земљама.

Можда посећујете САД и желите да од куће гледате своју омиљену емисију. Помоћу ВПН-а, једноставно се можете повезати са сервером да бисте га видели. Исто важи и за гледање америчких Нетфлика из друге земље. Погледајте наш најбољи ВПН за Нетфлик ако је то на врху листе.

Такође је добра идеја да се одаберете ВПН с добрим брзинама, поготово ако ћете стримирати. Искористићете и ону која има неограничену пропусност.

Остали фактори које треба размотрити су колико је лако користити, које уређаје подржава и колико можете истовремено да повежете. И на крају, лепо је имати пристојну услугу за кориснике и цене се разликују, а обе могу утицати на вашу одлуку.

1. Најбољи ВПН за САД: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је један од најбољих укупних доступних ВПН-ова и наш избор за најбољи ВПН у Америци. Са серверима у 94 различите земље широм света неће вам недостајати опција за повезивање, без обзира на ваше потребе. Такође је и најбољи ВПН за стриминг, па су доступни и Нетфлик, Хулу, ББЦ иПлаиер и Амазон. Прочитајте нашу целу ЕкпрессВПН рецензију да бисте сазнали више.

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

ЕкпрессВПН подржава ИПСец, ОпенВПН, ППТП и ССТП протоколе, а за шифровање нуди 256-АЕС, РСА-1024 и РСА-4096; овај широки спектар опција ставио га је на врх наше листе за најбољи ВПН за Кину.

Подржава везе на пет уређаја истовремено, тако да ћете без проблема моћи да га покрећете на свом телефону и лаптопу. Такође садржи брзи тест за проналажење најбржих сервера у близини и дијагностички алат који можете користити да бисте помогли корисничкој подршци у случају било каквих проблема који имају.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је базиран на Британским Девичанским острвима, што значи да није ограничен никаквим законима о задржавању података, тако да је забележена анонимност. Нема користи од бесплатне пробне верзије, али уз 30-дневну гаранцију поврата новца, требало би да имате довољно времена да је тестирате и одлучите да ли је то прави ВПН за вас.

Прекидач за убијање ЕкпрессВПН-а је још једна одлична карактеристика и она која би требало да се нађе на било ком пристојном ВПН-у – посебно за оне који живе у земљама са врло рестриктивним владама. Доследна поузданост, брза брзина и снажна сигурност чине ЕкпрессВПН победником када је у питању сигурно прегледавање у САД-у..

2. НордВПН

НордВПН има строгу политику записивања без лога и налази се у Панами, што је наш најбољи ВПН за бујице. Има могућност одабира специјализованог сервера у зависности од ваших потреба, укључујући сервере оптимизоване торрент и анти-ДДоС сервере. Између свега овога, НСА не може да вас шпијунира.

Претходна

Следећи

Нуди мноштво сервера у Сједињеним Државама који пружају приступ Нетфлику, Хулу, Амазону и ББЦ иПлаиеру, тако да нећете имати проблема са струјањем омиљених медија, нити са повезивањем са једним непосредно уз вас. То значи да можете сигурно и брзо прегледавати.

НордВПН нема раздвојено тунелирање као ЕкпрессВПН, али има подесиви прекидач за убијање да би циљао одређене апликације. Ако ВПН падне, на пример, убиће бујице, али наставите да прегледач и е-пошта буду горе. Прочитајте нашу целу НордВПН рецензију да бисте сазнали више.

Остали разлози који волимо НордВПН

Поседујући импресивних 5000 сервера у 60 земаља, НордВПН би требало да одговара потребама било ког ВПН корисника, било да је у току стреаминг медија или уживање у сигурној комуникацији. „Доубле ВПН“ је карактеристика НордВПН-а која пружа функционалност за коришћење два ВПН сервера на једној вези за додатну сигурност.

НордВПН нуди одличну техничку подршку и нон-стоп цхат уживо за сваку помоћ која вам је потребна. Такође поседује 30-дневну гаранцију поврата новца, што би требало бити више него довољно времена да се добије пристојна идеја о њеној функционалности.

3. Приватни приступ интернету

Приватни приступ интернету је смештен у САД, што значи да спада под јурисдикцију НСА, ФБИ и осталог алфабета. Међутим, ПИА је анонимни ВПН који не води било какве ИП адресе или евиденције промета и одржавао је одличну репутацију свих година у којима ради.

Претходна

Следећи

Једна од најатрактивнијих карактеристика ПИА-е је изузетна вредност за новац који нуди. Омогућава снажну сигурност и брзе брзине за делић трошкова неких других услуга са сличним перформансама. Прочитајте наш комплетан преглед ПИА како бисте сазнали више.

Није најбољи ВПН вани за стриминг, али ипак нуди обиље свестраности у другим областима, поред тога што је напон најлакши ВПН клијент. Покреће се у потпуности са траке задатака или из прегледача, тако да на вашем екрану не буде нереда. Прочитајте наш најбољи ВПН за Цхроме комад за детаље.

Други разлози које волимо ПИА

ПИА може подржати до пет истодобних веза истовремено, тако да нећете имати проблема да обезбедите све своје уређаје. ПИА такође нуди 256-битну енкрипцију и ДНС заштиту од цурења за додатну сигурност.

ПИА угошћује преко 1600 сервера у десет главних америчких градова и покрива више од 30 земаља широм света, тако да не бисте требали имати проблема са проналажењем везе у вашој близини. ПИА нуди надокнаду у року од седам дана, тако да нема штете само искористити је.

4. ВипрВПН

ВипрВПН има велики број сервера распоређених у 64 земље са 10 сервера у САД-у и нуди снажну енкрипцију, НАТ заштитни зид и сопствене ДНС сервере за спречавање пропадања ДНС-а. У нашим тестовима током нашег прегледа апликације ВипрВПН открили смо да има пристојне перформансе за ценовни опсег и веома прилагођене мобилне апликације.

ВипрВПН је са седиштем у Швајцарској, земљи са добрим законима о приватности који се тичу задржавања података. Поврх тога, ВипрВПН има врло јасну политику приватности која каже да бележи вашу ИП адресу и време сесије до 30 дана.

Теоретски то не нуди потпуну анонимност, али постоји мала шанса да НСА буде успела да ионако добије налог од блиских швицарских власти.

Остали разлози који нам се допадају ВипрВПН

ВипрВПН нуди до пет истовремених веза на својој врхунској услузи и одличну вредност уз јаку сигурност, пристојну брзину и неке од најнижих доступних цена. Има интуитиван софтвер за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС који се једноставно користи.

ВипрВПН долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца, тако да можете то да провјерите без проблема.

5. ЦиберГхост

ЦиберГхост је још један ВПН који користи Л2ТП / ИПСец, ОпенВПН и ИКЕв2 / ИПСец протоколе за тунелирање са 256-битном АЕС енкрипцијом, што му даје снажну сигурност и приватност. Има преко 4000 сервера распоређених у 58 земаља, што му омогућава широки домет за стреаминг сервисе – Хулу, Амазон и америчка верзија Нетфлика би сви требали бити лако доступни.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Прочитајте нашу целу рецензију Цибергхоста да бисте сазнали више.

ЦиберГхост покрива до пет уређаја истовремено и подржава сплит-туннелинг. Такође има велики избор додатних функција, укључујући компресију података, преусмеравање ХТТПС и блокирање злонамерних веб локација, огласа и праћење на мрежи..

ЦиберГхост има импресивну веб страницу која је и интуитивна и корисничка. На располагању вам је 24/7 ливе цхат са изворном подршком за енглески, француски и немачки језик. Основна подршка у понуди је пристојна, мада ако питате нешто веома техничко, ваш упит ће обично бити упућен напреднијем тиму који ће вам одговорити накнадно путем е-маила.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

Будући да је са седиштем у Румунији, ЦиберГхост је слободан да управља анонимном, без евидентирања. Има функцију заштите апликација да осигура да случајно не будете заштићени и прекидач за убиство у случају да вам ВПН веза падне.

Недостатак ЦиберГхоста у овом случају је та што његова мрежа сервера у државама и Канади заостаје за масовним ширењем у Европи. И даље је савршено добра услуга, нуди само мало мањи избор од осталих на овој листи. ЦиберГхост нуди гаранцију поврата новца за испробавање и седмодневно бесплатно пробно раздобље за кориснике Андроид и иОС.

Последње мисли

Живјети у Сједињеним Државама значи да требате чувати своје податке или ћете можда постати корисник неке врло непожељне пажње. Наведени ВПН провајдери чуваће вас док истовремено смањују губитак брзине и још увек вам омогућавају да слободно струјете. Сматрамо да ЕкпрессВПН најбоље ради, али све друге алтернативе су добри типови.

Шта ви мислите о нашој селекцији? Имате ли неке сопствене сугестије? Јавите нам у коментарима испод. Не заборавите да погледате и остале наше ВПН чланке и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map