Најбољи ВПН за Русију 2020: Борсцхт и Блоцкс

Русија је интригантна земља позната по хладним зимама и љубави према вотки. То је највећа нација на свијету која дијели границе са многим земљама у Европи и сјеверној Азији. Њиме може управљати луђачка влада, али не можете јој одузети културу, наслеђе и лепоту. Ипак, ако идете на интернет, требало би да користите један од наших најбољих ВПН-ова за Русију да бисте били сигурни.


Коришћење виртуелне приватне мреже је непромишљено. Није важно гдје се налазите у свијету, не можете побјећи од опасности путем интернета, попут цибер криминала. Поред тога, постоје геоблокови са којима се могу супротставити. Међутим, када је у питању Русија, постоји цензура заобићи и друге разлоге који чине разумном идејом да се заштитите ВПН-ом..

Најбољи ВПН за Русију 2020

Интернет цензура у Русији

Интернет цензура распрострањена је у многим земљама. Међутим, у неким је горе и горе. На пример, Кина има један од најгорих облика интернет цензуре у свету преко Великог Кинеског заштитног зида. Иако руски интернет није лош, он сигурно има ограничења, а слобода интернета константно опада..

Руске власти су развиле и примениле законе који им омогућавају да ограниче приступ одређеним веб локацијама и садржајима. То може обухватати садржаје који се односе на политичку опозицију, сукоб у Украјини и ЛГБТ заједницу. 

Неколико агенција је у стању да донесе одлуке о томе шта је блокирано, као што су Роскомнадзор, Федерална служба за контролу дрога и Тужилаштво генералног тужиоца. Садржај који спада у одређене категорије може се блокирати без судског налога.

То укључује садржаје који се односе на информације о самоубиству, сексуално злостављање деце, пропаганду дрога, кршење ауторских права, екстремизам, информације о младим жртвама злочина и нерегистрованим јавним акцијама или скуповима. Веб локације које садрже садржај повезан са питањима као што су корупција, порнографија и верска уверења такође се могу блокирати.

Остали садржај се може блокирати судским налогом, а даваоци интернетских услуга морају се обратити „црној листи“ забрањених веб локација. Међутим, смернице о томе шта треба блокирати често недостају, а даваоци интернетских услуга често спроводе опсежне блокове да би избегли казну. 

Број веб страница блокиран је у 2017. години, након што су према закону из 2015. године усмјерени према организацијама за које Кремљ оптужује да подстичу политичко неслагање, „непожељним“. Промотор слободе Интернета Роскомсвобода надгледа цензуру и установио је да је више од 10 милиона веб локација блокирано у 2018. години.

Локалним даватељима интернетских услуга наложено је да блокирају 8.000 пиратских веб локација у 2017. години и измијењени су одређени закони којима је омогућено блокирање више од 600 веб страница пиратских огледала у 2018. Филмска индустрија је покретачка снага, али блокада има за циљ борбу против кршења ауторских права музике, софтвера , књиге и ТВ емисије.

Апликације за друштвене медије и поруке у Русији

Много друштвених медија и апликација за размјену порука постале су жртве руског строгог интернетског свијета. Телеграм је блокиран судским налогом 2018. јер се није придржавао закона Иароваиа. 

Тај закон захтијева интернетске услуге које нуде шифрирање како би помогле властима да декодирају шифриране податке. Телеграм нуди услугу где људи могу да шифрују текстуалне поруке, за које су оптужени да су коришћени за тероризам.

Телеграм је покушао да преброди блокаду, али су циљали и нови веб сајтови. То је значило да су популарне веб локације, као што су Гоогле Цлоуд, Мицрософт Азуре и Амазон Веб Сервицес, такође блокиране. 

У једном тренутку било је блокирано 8 милиона ИП адреса које су припадале водећим хостинг провајдерима, што је заузврат утицало на интернетске сервисе за банке, продавнице и авиокомпаније. Иако су многи од њих деблокирани, листа и даље остаје велика. 

Упркос напорима Русије да блокира Телеграм, он је и даље доступан. Међутим, влада је блокирала друге платформе, као што су ЛинкедИн, Блацкберри Мессенгер, Лине, Зелло и ВеЦхат.

Ови блокови рађени су према савезном Закону о информацијама, информационим технологијама и заштити информација јер компаније нису регистровале као дистрибутере информација. Након регистрације, власти би могле да приступе њиховим подацима.

ЛинкедИн је такође блокиран током 2016. јер није успео да пренесе личне податке руских грађана на руску територију. Руски закон захтева да домаће и стране компаније смештају личне податке руских држављана на руске сервере. Компаније које одбију могу се суочити са новчаном казном или бити блокиране.

Касперски Лабс морао је да пресели неке своје центре података и због руских закона. Недавно су Фацебоок и Твиттер добили девет месеци за пребацивање података руских корисника на сервере унутар земље.

Руски бан ВПН

У 2017. години Русија је почела да блокира ВПН услуге. Провајдери који су до сада омогућавали корисницима приступ забрањеном садржају биће блокирани, осим ако се не договоре да ограниче кориснике у посети забрањеним веб локацијама. Ако се добављач сагласио, могли би наставити да послују у земљи.

Већина их је одбила испунити захтев, а неки су у потпуности игнорисали захтев. Закон је затим измијењен и налаже новчане казне за нескладне ВПН услуге и друге анонимизаторе. Ипак, закон није добро примењен.

У другом покушају 2019. године, Роскомнадзор је слао е-пошту ВПН провајдерима, наређујући им да примене механизме за блокирање веб локација или да буду блокирани. 

Ниједан ВПН провајдер којем је обраћен није био вољан да сарађује, јер би то у суштини значило и пријављивање активности корисника. Многи су угасили своје руске сервере. Наш комад посвећен руској забрани ВПН-а иде у више детаља.

Он-лине надзор у Русији

Поред тога што руске власти имају приступ корисничким подацима са Законом о Иароваиа, законодавство које дозвољава властима да врше наметљиви надзор је све веће.. 

Закон о информацијама, информационим технологијама и заштити информација измењен је тако да забрањује корисницима анонимност на друштвеним медијима и комуникационим платформама. Кориснички рачуни морају бити повезани са стварним идентитетима, али то је било тешко имплементирати.

Подаци о комуникацији на мрежи, који укључују текст, видео и аудио, морају се чувати до шест месеци. Онлине метаподаци морају се чувати и до једне године. Власти могу приступити подацима без потребе за судским налогом.

Руска влада такође користи Систем оперативних и трагачких мера (СОРМ) за мрежни надзор. ИСП-ови су потребни за инсталирање СОРМ технологије која омогућава праћење интернетског промета. Ако провајдер не испуни услове, може му се изрећи новчана казна или изгубити лиценцу. 

СОРМ користи технологију дубинских прегледа која омогућава Федералној служби безбедности (ФСБ) да директно прислушкује комуникације. Потребан му је налог, али не мора бити приказан, тако да се комуникације могу потајно пресрести.

Поред тога, сматра се да влада користи своје надзорне способности за праћење активиста, новинара и чланова опозиције. Наш најбољи ВПН за Велику Британију и најбољи ВПН за америчке комаде приказују остале земље које се баве наметљивим надзором.

Слобода говора на Интернету у Русији

Иако руски устав предвиђа слободу говора, постоје и други закони који га ограничавају.

Свако за кога се сматра да изазива сепаратизам или екстремизам на мрежи може бити кажњен са пет година затвора према руском кривичном закону. Поред тога, подстицање на мржњу резултираће шест година затвора. 

Само отварање таквог случаја може довести до тога да се оптужени дода на листу екстремиста. Савезна служба за финансијски надзор води списак и свако ко се налази на њој може бити ограничен из одређених занимања и замрзнути му је банковни рачун, чак и ако није осуђен. Дефиниција екстремизма је такође широка.

Клевета и позиви на тероризам такође се кажњавају у складу са кривичним закоником. Административни кодекс забрањује ширење лажних података о Совјетском Савезу у Другом светском рату и приказивање симбола нацистичких или других екстремистичких организација. 

Више од 1.000 кривичних случајева поднето је због мрежних активности, попут постова на друштвеним медијима, а 98 оних којима је потребна затворска казна. Многи корисници су кривично гоњени због критиковања религије, посебно Руске православне цркве. 

У једном случају, 19-годишњи студент оптужен је за подстицање говора мржње након што је сличио лик Престола лик Јон Снов-а са Исусом Христом. Полиција му је заплијенила рачунар, а он је стављен на екстремистичку листу и суочио се са могућношћу петогодишње затворске казне. Било је и сличних случајева, па пазите шта објављујете на мрежи.

ЛГБТ активисти могу се посматрати као промовисање нетрадиционалних сексуалних односа, што резултира казном за њихово изражавање на мрежи. Један активиста подијелио је информације о групи која се залаже за приступ здравственим и сексуалним информацијама. Они су осуђени и новчано кажњени са 50.000 руских рубаља (760 долара).

Шта ВПН чини најбољим за Русију

Могли бисте само изабрати добављача међу онима из наших ВПН рецензија, али морате бити сигурни да је погодан за Русију. За почетак, провајдер мора да има велику сигурност да би вас заштитио од опасности на мрежи и сачувао од наметљивог надзора.

Такође би требало да буде укључен и прекидач за искључивање. То ће прекинути везу ако ВПН не успе, чувајући ваше осетљиве податке. Уз то, требало би да поштује вашу приватност на мрежи. Услуга треба да има чврсту политику непојављивања, што у основи значи да не води евиденцију ваших мрежних активности.

Да бисте заобишли руску цензуру, мораћете да одаберете ону са добром мрежом сервера. Што више сервера постоји у различитим земљама, то су веће шансе да га пронађете тако да одговара вашим потребама. 

То такође рачуна за прелазак на геоблокове. На пример, ако желите да гледате Нетфлик САД, а нисте у земљи, требат ће вам америчка ИП адреса. Ако се повежете са сервером унутар Сједињених Држава путем ВПН-а, добићете приступ. Наш најбољи ВПН за Нетфлик водич има неке посвећене препоруке.

Ако желите да приступите садржају који је ограничен на Русију, требат ће вам сервери у земљи. Због забране ВПН-а, многи провајдери су угасили своје руске сервере. Још увек има сервера тамо, али то може значити да су удовољили руским правилима. 

Да бисте били сигурни да не чекате стално да се садржај учита, морате одабрати онај који има добру брзину. Неограничена пропусност ће осигурати да и ви не погодите ограничење употребе података. Обе ове карактеристике су важне ако желите да направите неки стриминг или торрент.

Остале карактеристике које бисте требали узети у обзир укључују које уређаје подржавају, његову прилагођеност корисницима и колико уређаја можете да се истовремено повежете. Осим тога, корисно је имати корисничку услугу и колико трошкови услуге могу утицати на вашу коначну одлуку.

1. Најбољи ВПН за Русију: ЕкпрессВПН

Дали смо ЕкпрессВПН руску круну због одличне свестране услуге и јаке сигурности. То је најбољи ВПН који је доступан и не сумњамо да ћете га заштитити. Омогућава сигурност помоћу АЕС-ове 256-битне енкрипције и то можете повећати ако желите. Постоји уграђени прекидач за уклањање који је подразумевано омогућен и не води евиденције. 

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Има више од 3.000 сервера доступних у 94 земље, што вам даје много избора за заобилажење блокова. ЕкпрессВПН је имао сервере у Русији, али од тада их је уклонио, тако да нећете моћи да приступите руском садржају. 

Нећете имати проблема са брзином, јер је то најбржи ВПН на тржишту и такође пружа неограничену пропусност. Те карактеристике – и чињеница да може ући на било коју платформу за стриминг – помогле су јој да заузме прво место у нашем најбољем ВПН-у за поређење у току. Омогућује и бујице. Прочитајте нашу ЕкпрессВПН рецензију за бољи преглед услуге.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

Компатибилан је са Виндовсима, мацОС-ом, Андроидом, иОС-ом и Линуком. Поред тога, постоје проширења за прегледач за Цхроме, Фирефок и Сафари. Можете истовремено да повежете и до пет уређаја.

Лако је за употребу, а савршен је избор ако немате много искуства са ВПН-овима. Једном када инсталирате ЕкпрессВПН, учинит ће готово све за вас. Све што требате је да будете сигурни да сте повезани на одговарајући сервер.

Ако вам је потребна помоћ, на мрежи постоји корисна база знања за самопомоћ. Такође су доступни чет и ливе разговори који су доступни 24/7. Иако је особље корисно без обзира на пут којим се крећете, подршка е-поште је боља када су у питању дубља питања. 

Недостатак ЕкпрессВПН-а је његова цена. То је један од најскупљих провајдера на који смо наишли, али је уједно и најбољи ВПН Цлоудвардс који је прегледао. Неке од тих трошкова можете отклонити одабиром дужег плана. Осим тога, постоји 30-дневна гаранција поврата новца, тако да немате шта изгубити.

2. НордВПН

НордВПН је још један одличан провајдер који се често спомиње у нашим ВПН чланцима. Сигурност је једна од најбољих на тржишту и укључује употребу својих двоструких хоп сервера, који пружају већу сигурност ВПН тунелу. Постоји прекидач за убиство и строга политика записивања без додатног мира.

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Има огроман број сервера (више од 5.000), а они су раштркани по 60 земаља, што значи да не бисте требали имати проблема са повезивањем на онај који вам одговара. Као и ЕкпрессВПН, НордВПН је некада имао сервере у Русији, али их је укинуо након што су уведена руска ВПН правила..

Брзина му је добра, али на дугим удаљеностима може постати спор. То је главни разлог што је изгубио прво место. У свим осталим областима, НордВПН је упоредив са нашим победником, ЕкпрессВПН. Међутим, о томе можете прочитати у делу ЕкпрессВПН против НордВПН-а. 

Ипак, не постоје ограничења пропусне ширине и она може ући у већину стреаминг сервиса, укључујући Нетфлик. Поред тога, НордВПН је наш најбољи ВПН за бујице, у случају да то желите нешто да урадите. Прочитајте више о провајдеру у нашој целокупној рецензији НордВПН.

Остали разлози који волимо НордВПН

НордВПН се може користити на Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у, са клијентима који се лако користе. Можете истовремено да повежете и до шест уређаја.

Ако наиђете на било какве проблеме, можете користити приручну базу знања која је доступна да бисте сами сортирали проблем. Ако то није могуће, на располагању вам је подршка за ћаскање и е-пошту 24/7. Ливе цхат има најбрже време одговора, али у сваком случају сте у добрим рукама.

То је добра вредност за ваш новац, али месечни износ није добар. Одабиром дужег плана уштедећете новац на дуже стазе. Постоји период поврата од 30 дана, у случају да вам се не свиђа.

3. ЦиберГхост

Следи ЦиберГхост, који је пристојан провајдер са великом безбедношћу. Има трајно омогућен прекидач за убијање, што значи да не морате бринути о томе, а ваше мрежне активности нису евидентиране. 

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Има велики број сервера који покривају 59 земаља, али ниједан од њих није у Русији, тако да нећете моћи да приступите ограниченом садржају. 

ЦиберГхост има велике брзине, али попут НордВПН-а, може постати спор на великим даљинама. Међутим, добићете неограничену пропусност и може доћи у већину сервиса за стриминг. Такође је добар избор за бујице, са списком сервера који су за то оптимизовани. Прочитајте нашу рецензију ЦиберГхост да бисте сазнали више о томе.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

ЦиберГхост се може инсталирати на Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Интерфејс је недавно ажуриран и, иако га није тешко користити, можда ће требати неко време да се навикнемо. 

Можете истовремено да повежете до седам уређаја, због чега је зарадио место у нашем најбољем ВПН-у за више кругова уређаја. Уз то, седам је ограничење за колико уређаја се такође може инсталирати.

ЦиберГхост има једну од најопсежнијих база знања коју смо видели. Поврх тога, постоји ливе цхат и подршка путем е-поште. Обоје су добри, али е-пошта је боља опција за више техничких проблема.

То је јефтина услуга, која вам омогућава да се пријавите на дужу претплату, јер је месечна цена лоша. На располагању је седмодневна бесплатна пробна верзија за Андроид и иОС, тако да можете видети да ли вам се свиђа. Осим тога, постоји гаранција поврата новца, која је на месечном плану 14 дана, али је 45 дана ако сте на дуже.

4. ВипрВПН

ВипрВПН се такође може користити за Русију. Није добар као остали наши избори, али има одличну сигурност, што нам је главни фокус. Можете прилагодити подешавања тако да је то сјајно и за тинкерре, али је добро и за почетнике. Укључена је прекидач за убиство, а она неће водити евиденцију о вашим мрежним шнаниганима.

ВипрВПН-Слидер1

ВипрВПН-Слидер2

ВипрВПН-Слидер3

ВипрВПН-Слидер4

ВипрВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Уз сигурност, добићете и приступ њеном власничком протоколу Цхамелеон, који вашој вези додаје још већу заштиту. Више о томе можете прочитати у нашем прегледу ВипрВПН.

ВипрВПН-ова серверска мрежа је мала у поређењу са својим ривалима. Укупно има мање од 1.000 сервера који покривају 64 земље. Међутим, они у Москви имају сервере, па ако вам је потребан приступ садржају ограниченом на Русију, ово је ВПН за вас.

Његове брзине нису велике, али би требале бити у реду за већину активности. Не постоје ограничења пропусне ширине, омогућава бујице и моћи ћете приступити већини стриминг платформа.

Остали разлози који волимо ВипрВПН

Клијенти су доступни за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Интерфејс је датиран, али је и даље једноставан за употребу. Број уређаја на које можете истовремено да повежете зависи од тога који пакет изаберете. Стандардни пакет омогућава до три уређаја, док премиум пакет дозвољава до пет. 

Доступна је база знања, подршка у цхату и подршка путем е-маила 24/7. Међутим, у нашем прегледу нисмо имали најбоље искуство с тим. База знања није сјајна, а одговори тима за подршку били су кратки.

ВипрВПН има два нивоа за одређивање цена: стандардни пакет и премиум пакет. Да бисте користили Цхамелеон протокол, мораћете да се одлучите за премиум пакет. Затим можете одабрати било месечни или годишњи план, али годишњи се појефтини. Постоји 30-дневна гаранција поврата новца, тако да прво можете испробати.

5. ТорГуард

Наш последњи избор је ТорГуард. Добар је провајдер и има неке од најприлагодљивијих безбедности на тржишту. Укључен је прекидач за убиство, који је аутоматски омогућен, а на снази је строга политика забране записа.

ТорГуард има више од 3.000 сервера у 55 земаља, али они више немају сервере у Русији, у случају да је то оно што желите.

ТорГуард-Слидер1

ТорГуард-Слидер2

ТорГуард-Слидер3

ТорГуард-Слидер4

ТорГуард-Слидер5

Претходна

Следећи

Има велике брзине, али могу да варирају о локацији. Поред тога, ако одаберете подешавања високе сигурности, такође можете смањити брзину. Постоји неограничена ширина појаса и омогућава бујицу. 

Међутим, ТорГуард не може ући у неке стриминг платформе, попут Нетфлика. Ипак, постоји начин да се то отклони. Има наменске стриминг ИП-ове, које можете додати у свој пакет уз месечну накнаду. Међутим, загарантовано је да су радили, зато је први пут био у нашем најбољем ВПН-у са посебним ИП водичем. Такође можете прочитати више у нашој ТорГуард рецензији.

Други разлози које волимо ТорГуард

Може се користити у оперативном систему Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Међутим, мобилна верзија може бити неугодно за постављање. Можете истовремено да повежете до пет уређаја, али ако вам је потребно више, можете купити и до 20 још више од 1 УСД месечно.

Доступна је згодна база знања, мрежни ресурси и форум ако вам је потребна помоћ. Ту је и чет, уживо, али га одржава генерална компанија за подршку купцима, тако да можда није најбољи избор за техничка питања. Међутим, подршка за е-пошту доступна је 24 сата дневно, али 7 дана дневно.

Месечни трошак није лош, али делује на бољим плановима. Постоји и седмодневна гаранција поврата новца, у случају да вам се не допада.

Последње мисли

Сада знате зашто је важно користити ВПН док сте у Русији. Надамо се да сте сматрали да је наш водич користан и да сте одабрали одговарајућу ВПН услугу. Требало би да се уверите да има одличну сигурност и приватност, као и добру мрежу сервера за пролазак кроз блокове.

ЕкпрессВПН је јасан победник због својих безбедносних поставки на високом нивоу, посвећености приватности и многих других функција. Сакриће ваш идентитет и моћи ћете да се нађете у прилично било чему. Зашто не бисте покушали са 30-дневном гаранцијом поврата новца која је у понуди?

Ако имате искуства са коришћењем ВПН-а у Русији, реците нам о томе у одељку за коментаре. Волели бисмо да чујемо о томе. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map