Најбољи ВПН за Колумбију у 2020. години

У Колумбији се могу урадити бескрајне ствари и места која се могу видети од планина Анда до нетакнутих карипских плажа. Ова држава Јужне Америке има неке од најбољих смарагда на свету и кафу, али насилни сукоби и кршења људских права и даље су проблем. 


Да бисте били безбедни од било каквих опасности на мрежи док сте у земљи, користите један од наших најбољих ВПН-а за изборе у Колумбији. Ако вам се жури, ЕкпрессВПН је најбољи ВПН за Колумбију. Прочитајте даље како бисте сазнали зашто бисте требали користити један од наших ВПН-ова за Колумбију и које функције треба да има.

Много је предности коришћења виртуелне приватне мреже због чега препоручујемо да инвестирате у једну. За почетак ће вас заштитити од опасности на мрежи, попут цибер криминала и надзора, али много је више укључено у услугу. 

ВПН-ови су одлично средство за прелажење Интернет блокова. На пример, ако вам је ускраћен приступ веб локацији или услузи док сте у другој земљи, то је због геоблокова. Геоблоковање се користи да спречи приступ садржајима из једне земље у другој. Велики део садржаја који видите на мрежи заснован је на вашој географској локацији.

Ако сте љубитељ Нетфлик-а, ускоро ћете приметити да је библиотека Нетфлик Колумбије нешто другачија од књижнице у вашој земљи. Ако желите да приступите Нетфлику САД-у, требат ће вам америчка ИП адреса, а ту долази ВПН.. 

Цензура је још један облик блокирања на који можете наићи и која постаје све популарнија широм света. Неке земље филтрирају неколико врста садржаја искључиво из моралних и заштитних разлога. 

Остале земље иду корак даље и у потпуности диктирају шта њихови грађани могу, а шта не могу да виде. Прочитајте наш део о кинеском великом заштитном зиду да бисте видели колико лоше може постати.

Најбољи ВПН за Колумбију 2020

Шта ВПН чини најбољим за Колумбију

Постоји много функција које чине ВПН, али неке су важније када је у питању коришћење у Колумбији. 

Сигурност

За почетак би требали осигурати да га одаберете уз добру сигурност. С тим ћете осигурати да сте заштићени од било каквог државног надзора и рада на мрежи. Такође ће вас сачувати од цибер криминала, јер никада не знате које опасности вребају на јавном ВиФи (то је и добар разлог за инсталирање пристојног антивируса). 

Као део те сигурности, ВПН би требало да има прекидач за искључивање, који ће потпуно прекинути вашу везу ако ВПН престане да ради. Морате бити сигурни да ВПН такође не води евиденцију своје активности, тако да будите сигурни да има чврсту политику непојављивања..

Сервер Нетворк 

Иако блокови садржаја не представљају велику забринутост у Колумбији, мрежа сервера добре величине увек ће вам добро доћи. Помоћи ће вам да се решите свих блокова на које наиђете, укључујући геоблокове. Ако желите да приступите колумбијском садржају, морате да изаберете ВПН који има сервере у земљи.

Брзина

Брзина је важан фактор јер ће без ње ваша једина забава бити екран за брзо учитавање. Неограничена ширина појаса је једнако важна. Ако имате ограничење, неће вам требати дуго да га достигнете и остаћете незаштићени када то учините. Обе ове карактеристике су важне ако желите да стримујете или бујите. 

Нетфлик Колумбија

Ако вам је Нетфлик на дневном реду, изаберите онај који може заобићи Нетфлик-ове ВПН детекторе. Не постоји много ВПН-ова који могу, али наш најбољи ВПН за Нетфлик преглед може вам помоћи да одаберете одговарајући. 

Такође бисте могли да размотрите са којим је уређајима ВПН компатибилан и колико истовремених веза омогућава. Његова једноставност употребе могла би бити пресудна за вас, као и оцена корисничке службе. И на крају, цене могу веома варирати, тако да могу утицати на вашу одлуку.

ЕкпрессВПН

Изабрали смо ЕкпрессВПН за нашег победника у Колумбији. Има одличну сигурност да вас сачува од мрежних опасности и државног надзора, довољно да буде и најбољи избор у нашем најбољем ВПН-у за Кину. Као задаћу користи 256-битну АЕС енкрипцију, али може се повећати, ако више желите. 

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Омогућен је и прекидач за уклањање, који је подразумевано омогућен. Ни ваша приватност није проблем, јер ЕкпрессВПН има чврсту политику записивања без дневника. 

Серверска мрежа ЕкпрессВПН је велика, са више од 3.000 сервера који покривају 94 земље. То вам даје много избора, а има их и у Колумбији за садржај који је тамо ограничен.

То је најбржи ВПН на тржишту и долази с неограниченом пропусношћу, што га чини одличним избором за стриминг. У ствари, наш најбољи ВПН за стриминг јер може ући у готово било коју стреаминг платформу која му се пробије. Такође ће вас покрити ако желите да бујите. Прочитајте нашу ЕкпрессВПН рецензију за бољи преглед услуге.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је доступан на Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у, а постоје и екстензије прегледача за Цхроме, Фирефок и Сафари. Омогућује до пет истовремених веза. Једноставан је за употребу и одличан је избор ако сте нови у свету ВПН-ова. 

Има корисну базу знања, ако вам је потребна помоћ. Ту је и подршка за ћаскање и подршка путем е-поште која је на располагању 24 сата дневно, али рута е-поште је најбољи избор за детаљнију помоћ.

ЕкпрессВПН је скуп, поготово у поређењу са ривалима. То каже, уз квалитету услуге вреди сваког цента. Поред тога, можете се опустити знајући да постоји 30-дневна гаранција поврата новца, у случају да вам се то не свиђа.

ЦиберГхост

Наш други избор је ЦиберГхост. Има добру сигурност постављену код АЕС-ове 256-битне енкрипције директно из кутије. Постоји и прекидач за заустављање који је трајно омогућен. То је добра ствар ако вероватно заборавите да је укључите, али не можете и да је искључите. Такође је на снази строга политика записивања.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Број његових сервера се повећава и смањује прилично често, али увек има пристојан број. У време писања текста било је 5.500 сервера у 90 земаља. И у Колумбији их је 22, тако да можете приступити колумбијском садржају.

Има велике брзине, али може успорити на великим даљинама. Ипак, требали би бити у реду за већину активности, а не постоје ограничења пропусности. У могућности је да се упусти у већину стриминг сервиса, укључујући Нетфлик. 

ЦиберГхост ће вас чувати током бујице, а унутар контролне табле можете пронаћи картицу „за бујице“, показујући све сервере који су спремни за овај задатак. Погледајте наш ЦиберГхост преглед за више.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

ЦиберГхост је компатибилан са Виндовсима, мацОС-ом, Андроидом и иОС-ом, а постоје и проширења за прегледач за Цхроме и Фирефок. Интерфејс је добар, једноставан за употребу и унапређење претходног. 

Можете истовремено да повежете до седам уређаја, али то је и ограничење за инсталације. Ипак, седам је пристојан број и требало би их бити довољно.

Постоји опсежна база знања за самопомоћ. Подршка за ћаскање и е-пошту доступна је 24 сата дневно. Иако је ливе цхат одличан за једноставна питања и брзи одговор, подршка путем е-поште је најбоља опција за више техничких упита.

ЦиберГхост је скуп по месечној стопи, али одабиром дугорочнијег плана знатно ћете снизити трошак. Пробна је седмодневна пробна верзија за Андроид и иОС, а постоји и гаранција поврата новца која покрива и све платформе.

НордВПН

Следеће имамо НордВПН. Његова сигурност је међу најбољима на тржишту. Подразумевано користи АЕС 256-битну енкрипцију, али лако је можете повећати. Такође добијате употребу његових опционих двоструких хоп сервера, који додају више заштите ВПН тунелу. Укључен је прекидач за убиство, а постојала је и строга политика забране записа.

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Број сервера НордВПН-а је близу 6.000, а они покривају око 60 земаља, што пружа обиље избора. За разлику од наша прва два бирања, у Колумбији нема сервера.

Његове брзине су добре, али сличне су ЦиберГхосту јер могу успорити на великим даљинама. Неограничена је пропусна ширина и такође је у стању да се укључи у све стреаминг платформе. Ако планирате да бујите, биће вам драго да знате да је НордВПН такође наш најбољи ВПН за бујице. Наш НордВПН преглед садржи више детаља о услузи.

Остали разлози који волимо НордВПН

НордВПН има клијенте за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС, као и екстензије прегледача за Цхроме и Фирефок. Једноставан је за употребу и можете имати највише шест уређаја истовремено.

Прикладна база знања је доступна ако вам је потребна помоћ. На располагању вам је и подршка за ћаскање и е-пошту 24/7 и добру ћете помоћ у било којој опцији.

Месечни трошак није страшан, али можете уштедети новац одабиром дуже претплате. Постоји и период поврата од 30 дана, у случају да одлучите да није за вас.

ВипрВПН

ВипрВПН је још један пристојан избор за Колумбију, највише због своје одличне сигурности. Новопечени људи ће се одлично слагати, али и они који знају знају се играти са његовим поставкама. Поред тога, добићете и власнички Цхамелеон протокол компаније ВипрВПН – зависно од одабраног пакета – који пружа додатни слој сигурности.

ВипрВПН-Слидер1

ВипрВПН-Слидер2

ВипрВПН-Слидер3

ВипрВПН-Слидер4

ВипрВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Укључен је прекидач за убиство и на снази је политика за но-лог. Поред тога, вреди поменути и да ВипрВПН има додатну услугу под називом Ципхр, која је шифрована услуга преноса порука за мобилне уређаје. Уз доказе о надзору комуникација у Колумбији и чињеницу да је бесплатан, можда би требало исплатити.

Са мање од 1.000 сервера у 64 земље, мрежа сервера ВипрВПН није добра као наши први избори. Међутим, и даље би требало бити довољно да се заобиђу било каква ограничења. Постоје и сервери у Колумбији, у случају да вам требају.

Брзина му је добра за већину активности, а ви добијате неограничену пропусност. Може се ући у већину стриминг платформа и покрити ће вас ако желите да бујите. Наш ВипрВПН преглед прелази у више детаља.

Остали разлози који волимо ВипрВПН

ВипрВПН ради са Виндовсима, мацОС-ом, Андроидом и иОС-ом. Његов интерфејс је једноставан за коришћење, а један је од наших најбољих ВПН-а за Андроид изборе због одличних мобилних апликација. Можете имати до пет уређаја истовремено, у зависности од плана који одаберете.

Ако вам је потребна помоћ, постоји база знања за самопомоћ. Ливе цхат је доступан 24/7, али ћете у почетку бити повезани са ботом. Међутим, са кликом на дугме можете разговарати са правом особом. Подршка путем е-поште доступна је и 24/7.

Цена коју плаћате зависи од одабраног пакета. „Стандардни“ план ће вам обезбедити три везе, а „премиум“ план ће вам донети пет веза, као и коришћење протокола Цхамелеон. 

Затим можете одабрати месечни или годишњи план, али на крају се један јефтинији испуни. 30-дневна гаранција поврата новца постоји, у случају да вам се не допада.

Виндсцрибе

Наш последњи избор је Виндсцрибе, али то не значи да је то лош избор. Има много могућности када је у питању избор правог плана. За почетак, Виндсцрибе има издашан бесплатан план, толико великодушан да је освојио прво место у нашој најбољој поређењу са бесплатним ВПН услугама. Такође можете да израдите сопствени пакет или се само одлучите за потпуно плаћену верзију; карактеристике се разликују овисно о њима.

виндсцрибе-клизач1

виндцрибе-клизач2

виндцрибе-клизач3

виндцрибе-клизач4

виндцрибе-клизач5

Претходна

Следећи

Сигурност Виндсцрибе-а је добра и може се прилагодити. Укључена је прекидач за уклањање, али збуњујуће се назива „фиревалл“. Садржи многе функције приватности, али неке информације се бележе. Међутим, то није ништа истинске вредности и не може вам се пратити.

Постоји више од 600 сервера у 60 земаља, што је слично као и ВипрВПН. Речено је да, ако имате бесплатан план, имате приступ само неколико њих. На пример, у Колумбији постоје сервери, али њима можете приступити само ако сте на плаћеном „про“ плану. Или то или можете да направите план и додате локације по 1 УСД месечно.

Додавањем локација добићете и још један погодност. Они на плаћеном плану добијају неограничену пропусност, али бесплатни план добија само 2 ГБ месечно или 10 ГБ ако унесете важећу адресу е-поште. За сваку локацију коју додате добићете додатних 10 ГБ података.

Брзина му је ок и добра за већину активности. Поред тога, Виндсцрибе је наменио стреаминг сервере који се зову Виндфлик сервери. Направљени су за стреаминг Нетфлик-а и добро раде. Они могу да се додају у ваш пакет за 1 УСД месечно, али плаћени чланови ионако добијају приступ њима. Прочитајте нашу рецензију Виндсцрибе за више информација.

Остали разлози који волимо Виндсцрибе

Виндсцрибе се може инсталирати на Виндовс, мацОС, Андроид и иОС, а постоје и екстензије прегледача за Цхроме, Фирефок и Опера. Његов интерфејс је погодан и за почетнике и за технике, јер је једноставан, али прилагодљив. Можете да повежете неограничен број уређаја, без обзира на вашем плану, што је наш најбољи ВПН за више уређаја. 

За самопомоћ доступни су база знања, честа питања и водичи за подешавање, као и подредитит Виндсцрибе. Подршка за цхат и подршка путем е-поште доступна је 24 сата дневно, али цхат уживо контролише вјештачка интелигенција. Добро је, али треба да предате карту тиму за е-пошту ако бисте радије разговарали са правим човеком. 

Плаћени план је прилично скуп, поготово ако га упоредите са оним што нуди НордВПН (прочитајте наш Виндсцрибе вс. НордВПН комад), али можете смањити трошак пријавом на дужи план. Не постоји званична смерница за повраћај новца, али ако је затражите у року од три дана од куповине, послаће вам је. Можете користити бесплатни план барем као пробни рад.

Онлине цензура у Колумбији

Интернет у Колумбији је углавном бесплатан. Политички и осетљив садржај обично се не блокира. Друштвени медији и услуге слања порука су такође бесплатно доступни. 

Већина блокова који се одвијају имплементирани су за заштиту малолетника. На пример, полиција или друга установа може да блокира садржај који се односи на сексуално злостављање или дечију порнографију или који се сматрају неприкладним.. 

У октобру 2016. године усвојено је законодавство за регулисање сајтова за коцкање на мрежи. Потребно је да све веб локације за коцкање имају лиценцу за рад. У току 2017. године наложено је даватељима интернетских услуга да блокирају више од 300 локација за коцкање након што је откривено да раде без одобрења. 

Ако волите торент, треба имати на уму да копирање заштићен ауторским правима може резултирати оштрим казнама у Колумбији. Кривични законик кажњава репродукцију, дистрибуцију, достављање и нудење садржаја без пристанка, а можете завршити новчаном казном до 327.000 долара и затворском казном до осам година. Не постоје стандарди фер употребе.

У једном случају, 26-годишњи студент суочио се са таквом реченицом након што је на веб локацију Сцрибд за дељење текста написао магистарски рад другог научника.. 

Желео је да подели информације са другим истраживачима у случају да немају приступ њој, али годину дана касније аутор је поднео кривичну пријаву против њега. Срећом, суд га је касније ослободио свих кривичних пријава.

Он-лине надзор у Колумбији

Колумбијске обавештајне агенције, војска и полиција имају историју ангажмана у надзору. Такве операције се спроводе уз мало надзора, а новинари и даље истражују и откривају кршења приватности.

У 2015. години процурили су документи шпијунске компаније Хацкинг Теам која је показала да је Колумбија купац. Постоје докази да је Колумбија купила систем за даљинско управљање назван Галилео, који је способан да приступи и отме циљне уређаје. 

Такође у 2015. години најављено је тестирање за платформу за праћење и анализу познату као ПУМА. Помоћу њега могу се надгледати телефонске линије, али власти су рекле да друштвене мреже и разговори неће. С тим у вези, његова намера је да омогући пресретање телефонских и интернет комуникација у реалном времену, а то укључује приватне поруке. 

Јавни функционери осуђени су за илегални надзор. Припадници демонтираног одељења за административну безбедност осуђени су за прислушкивање, а бивша секретарка председникове канцеларије осуђена је на осам година затвора због илегалног пресретања приватних комуникација новинара, политичара и група цивилног друштва. 

У Колумбији су прекршени закони који регулишу пресретање личних комуникација. Пресретање је дозвољено само за кривичне истраге и са судским налогом. 

Међутим, пружаоци услуга морају сарађивати са обавештајним агенцијама и пружати приступ историји комуникација и другим подацима без налога. Подаци се морају чувати пет година.

Слобода говора у Колумбији

Иако устав Колумбије предвиђа слободу говора, постоје ограничења. Клевета је кривично дело, а они који су оптужени за увреду могу се суочити са казном и до шест година затвора по кривичном закону. Закон такође каже да свако ко објави, репродукује или понови увреду или клевету може бити кажњен, такође будите пажљиви.

Члан 73 устава штити “новинарску активност”, али новинари се суочавају са претњама и насиљем, а неки су убијени због свог рада. Из тог разлога, многи практикују самоцензуру и избегавају теме попут корупције, насиља и дроге.

Последње мисли

Надамо се да смо вам помогли да схватите зашто вам треба ВПН у Колумбији и које су карактеристике најважније. Уз ограничења надзора и говора, требали бисте осигурати да изаберете ону која има добру сигурност, укључујући и прекидач за искључивање. Велика мрежа сервера корисна је за превазилажење било каквих ограничења, а добре брзине помоћи ће вам у здравом разуму.

Имајући то у виду функције, ЕкпрессВПН је најбоља ВПН услуга у Колумбији. Има одличну сигурност, прекидач за убијање и осигурава поштовање ваше приватности. Његова мрежа сервера је велика и укључује неке у Колумбији. 

Плус, ЕкпрессВПН има најбрже расположиве брзине и може ући у све стреаминг платформе. Зашто не бисте покренули то? Увек можете да повратите 30-дневну гаранцију поврата новца.

Ако имате искуства са коришћењем ВПН-а у Колумбији, обавестите нас о томе у одељку за коментаре. Волели бисмо да чујемо о томе. Погледајте и остале наше ВПН чланке. Као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me