Најбољи ВПН за Француску 2020: Храна, вино и приватност

Француска има много тога за понудити, од фине хране и вина до богате историје и уметности, плус Ајфелов торањ и други споменици у граду светлости. Иза свега тога стоји интернетски свијет, који може бити ружан без обзира гдје се налазите. Да бисте остали безбједни, користите један од наших најбољих ВПН-а за понуде Француске.


Кориштење виртуалне приватне мреже док сте повезани корисно је из више разлога. Највећим делом ВПН-ови вас чувају, али многи их користе како би заобишли интернет цензуру. Иако то није велика ствар у неким земљама, друге су много строже према ономе што њихови грађани виде. 

Узмимо за пример Кину. Његов Велики заштитни зид блокира готово било који западни садржај, укључујући и апликације друштвених медија, замењујући их интерним верзијама. ВПН-ови су такође забрањени, тако да ако планирате да посетите, обавезно користите једну од наших најбољих ВПН услуга за Кину да останете испод радара.

Најбољи ВПН за Француску 2020

Интернет цензура у Француској

Иако Француској цензура није страна, интернет јој је углавном неограничен, а друштвени медији слободно доступни. Међутим, од напада у Паризу 2015. цензура је порасла. Предузете су административне мере да се блокирају терористички и екстремистички садржаји, као и било шта што приказује дечију порнографију.

Црну листу веб локација која садрже материјал који крши правила креира Централни уред за борбу против криминала повезан са информационом и комуникационом технологијом. Захтеви за уклањање шаљу се уредницима или домаћинима садржаја, а ако се не придржавају у року од 24 сата, ова канцеларија може да затражи од интернет пружатеља услуга (ИСП) да их блокирају.

Торрентинг у Француској није илегално, али, као и у већини земаља, материјали заштићени ауторским правима су. Ако вас ухвате, могли бисте завршити велику казну. Поред тога, према закону о борби против пиратерије, неким корисницима је забрањен приступ интернету након трећег кршења. То је речено, у данашње време већина пиратских услуга се врши путем стриминга, па је могуће теже пратити прекршиоце.

Француска се и даље бори против пиратерије, а француски министар културе позвао је на стварање националне црне листе како би се популарна струјна веб страница одржавала ван мреже. 

Ако је то ступило на снагу или сте открили да је торрент место блокирано, ВПН ће вам помоћи да им приступите. Погледајте наш најбољи ВПН за Немачку комад за другу земљу која не подноси кршење ауторских права.

Он-лине надзор у Француској

Не само да је Француска утицала на слободу интернета након терористичких напада, већ су се прошириле и владине овласти за надзор. Убрзо након напада, усвојен је контроверзни закон о надзору којим је наложено даватељима интернетских услуга да чувају корисничке податке током једне године.

Француски обавештајни закон такође омогућава обавештајним агенцијама да се укључе у електронски надзор без судског надзора. Поред тога, интернетски провајдери су потребни да инсталирају „црне кутије“, које прате понашање корисника који су идентификовани као терористичка претња, као и оних који су можда повезани са терористичком претњом или припадају истој групи као и та особа.

Ради у реалном времену, тражећи било шта сумњиво. Све пронађене сумњиве информације се затим прослеђују обавештајним службама. Дефиниција за идентификовање корисника као претње је широка, међутим, чини читаву популацију потенцијалном сумњом. 

Поред тога, дозвољено је скупно прикупљање комуникационих података, заједно са другим видовима надзора, као што су коришћење скривених камера и микрофона. Сви телефонски разговори, текстуалне поруке и е-поруке могу се пресрести.

У 2016. откривени су планови биометријске базе података. Садржавао би личне податке о око 60 милиона француских држављана, а власти су рекле да су разлози за националну безбедност. Подаци би укључивали фотографије људи, отиске прстију, боју очију, тежину, као и географске и ИП адресе.

Поред свега тога, Француска је такође члан савеза Девет очију, који је група земаља које међусобно деле информације о обавештајним подацима. За детаљније објашњење прочитајте наш део о Пет очима, девет очима и четрнаест очију.

Слобода говора на мрежи у Француској

Француски устав штити слободу говора и он се генерално поштује. Појединци могу разговарати о осјетљивим темама, а медији могу слободно извјештавати, чак и о политичким мишљењима. Међутим, још једном, због тероризма, донети су закони који утичу на њега.

Закон о антитероризму из 2014. године кажњава говор који се сматра „извињењем за тероризам“, што може резултирати затворском казном до седам година, као и новчаном казном у износу од 100.000 евра (110.000 долара). 

У једном примеру, Кхадер Цикилли осуђен је на пет година затвора због „извињења за тероризам“. Међутим, његови акти обухватали су ширење пропагандних спотова и ревитализирање видеа о тероризму.

Остали су осуђени под различитим околностима. 2018. године бившем члану француске политичке странке Ла Франце Инсоумисе изречена је једногодишња условна казна затвора због исмевања чињенице да је полицајац убијен након што је заузео место таоца током терористичког напада у супермаркету у Требесу.

У још једном случају везаном за тај исти терористички догађај, веганска активисткиња је за свој пост на друштвеним медијима добила седмомјесечну условну казну која каже да нема саосећања са једном од жртава која је убијена током напада, јер је био месар.

Нови закон који омогућава тренутно уклањање лажних вести током изборних периода донесен је 2018. Они који крше закон могли би добити годину дана затвора и казну у износу од 75.000 евра (82.840 долара). Поред тога, у последњим вестима председник Еммануел Мацрон разматра сталне забране друштвених медија за оне који су осуђени за говор мржње.

Цибер криминала у Француској

Иако можда није на истом нивоу као Земља осмеха (прочитајте наш најбољи ВПН за Тајланд о комаду више о томе), Француска је велика мета за кибернетички криминал. У претње спадају откупни софтвер, банкарски малваре и преваре. 

Извештај о увиду у сајбер безбедност компаније Нортон Сецурити за 2017. годину показао је да је преко 19 милиона људи у Француској било погођено цибер-криминалом, што је за последицу 12-месечног периода нанело штету од 6,1 милијарди евра (6,7 милијарди долара).. 

То је разлог зашто је добар разлог за инсталирање доброг антивируса, посебно ако користите јавни ВиФи. Прочитајте наш преглед Нортон Сецурити док сте овде.

Шта ВПН чини најбољим за Француску

Када ВПН процењујете из даљине, већина пружатеља услуга у нашим ВПН рецензијама изгледаће као да имају исте функције. Ипак, морате копати мало дубље од тога. 

То је зато што су неке услуге боље у имплементацији функција него друге. Што се тиче Француске, морате да се уверите да је онај који одаберете погодан за употребу у земљи.

С обзиром на сав мрежни надзор који се може спровести, као и цифре криминала, први фактор који треба да погледате је ниво ВПН сигурности. 

Ако изаберете ону са добром сигурношћу, остаћете скривени од надзора и заштићени од претњи на мрежи. Прекидач за ублажавање је такође важан, јер ће прекинути везу ако ВПН не успе, па ћете остати анонимни.

Ваша приватност на мрежи је такође важна, али није обезбеђена само добром заштитом. Морате да будете сигурни да провајдер има правила о непотребном записивању без метака. Притом, неће се снимити ниједна ваша мрежна активност, што значи да чак и ако власти то затраже, не би се могло ништа предати..

ВПН-ова серверска мрежа је нешто друго на што треба имати на уму. Ово је један случај где је у реду бити похлепан. Што више сервера буде у мрежи, лакше ћете се сналазити око блокова, укључујући геоблокове. 

Рецимо да желите да приступите Нетфлик-у САД, осим ако нисте у земљи, блокираће вас. ВПН ће вам помоћи да добијете америчку ИП адресу и преварите свој пут у америчку библиотеку. 

Ако је то нешто на врху листе, морате бити сигурни да ће ВПН који одаберете прећи интелигентне ВПН детекторе Нетфлика. Наш најбољи ВПН за Нетфлик рунду има неколико добрих препорука.

С друге стране, можда сте изван земље и желите да приступите омиљеним француским емисијама и садржајима који су ограничени на ту земљу. У том случају, мораћете да се уверите да ВПН има сервере у Француској. Једном када се повежете на неку, имат ћете француску ИП адресу и моћи ћете да приступите свом француском садржају који желите.

Брзина и ширина појаса ВПН-а су важни, поготово ако желите да струјате. Поред тога, можда ћете имати на уму и друге факторе, као што су уређаји које подржава, ниво пружене услуге купцима и његова цена.

Најбољи ВПН за Француску: НордВПН

Дали смо НордВПН француску круну због одличне сигурности и општег перформанси. Има неке од најбољих безбедносних расположивих могућности које су побољшане употребом његових двоструких хоп сервера. Укључује прекидач килл за додатни душевни мир, а постоји и строга политика забране записа.

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Мрежа сервера компаније НордВПН једна је од највећих на тржишту, са више од 5000 сервера који покривају 60 земаља. Већина их је у САД-у и Европи, а 208 у Француској. 

Има велике брзине, али на њих може утицати удаљеност између вас и одабраног сервера. Ако се углавном повезујете с удаљеним, вероватно је најбоље да потражите нашу другу опцију, ЕкпрессВПН.

Такође ћете добити неограничену пропусност и, ако волите торент, биће вам драго да знате да је НордВПН најбољи ВПН за бујице. Такође може да се упусти у већину стриминг сервиса, као што је Нетфлик. Прочитајте више о услузи у нашој целој НордВПН рецензији.

Остали разлози који волимо НордВПН

Можете га користити у Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у. Преузимање и инсталирање је лако, а клијенти су једноставни за употребу. Поред тога, НордВПН омогућава да се истовремено повежу шест уређаја, што је више него код неких других ВПН-ова.

Доступна је згодна база знања ако вам је потребна помоћ. Ту је и подршка за ћаскање и подршка путем е-поште, при чему је прва најбржа опција. Особље је такође корисно и љубазно.

НордВПН нуди добру вредност за ваш новац. Међутим, да бисте постигли најбољу понуду, не бисте требали ићи на месечни план. Дуже претплате на крају испадну јефтиније. Међутим, ако нисте сигурни да ли сте кренули, постоји 30-дневни прозор поврата новца, у случају да вам се не свиђа.

ЕкпрессВПН

Следи ЕкпрессВПН, што је одлична услуга. Такође је упоредива са НордВПН-ом, као што можете прочитати у нашем ЕкпрессВПН-у против НордВПН-а. Има одличну сигурност, као и уграђени прекидач. Осим тога, он не води евиденцију ваших мрежних активности.

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Има мање сервера од НордВПН-а, додуше, са више од 3.000 доступних, али покрива 94 земље. Има неке сервере и у Паризу и Стразбуру, у случају да желите да приступите француском садржају. Његове брзине су велике – у ствари, то је најбржи ВПН који смо тестирали – и нема капе са ширином опсега..

ЕкпрессВПН омогућава торрентинг и може ући на све стреаминг платформе, што му је помогло да заузме прво место у нашем најбољем ВПН-у за стреаминг комад. Прочитајте више у нашој ЕкпрессВПН рецензији.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН се може инсталирати на Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. То је једно од најлакших ВПН-ова које се користе, што значи да је одличан избор за почетнике. Једном када га инсталирате, само морате бити сигурни да сте повезани на сервер притиском на његово велико дугме. Такође можете имати највише пет уређаја истовремено.

Доступна је база знања ако се заглавите. Подршка за цхат и е-пошту доступна је и 24 сата дневно, али рута е-поште је најбоља за техничку помоћ.

Слаба страна ЕкпрессВПН-а је његова цена. То је један од најскупљих ВПН-ова на блоку. Речено је да је његова услуга вредна новца. Осим тога, постоји 30-дневна гаранција поврата новца, тако да не можете погрешити.

ЦиберГхост

У средини имамо ЦиберГхост, који је одличан провајдер, чак и ако не задовољава спецификације најбоље две. Има добру сигурност, тако да нема проблема тамо. Поред тога, има трајно омогућен прекидач. Чињеница да га не можете искључити може вас наљутити, али то је добро у случају да заборавите да га подесите. На снази је и строга политика записивања.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Његова серверска мрежа слична је величини као НордВПН-ови, са нешто мање од 5.000 сервера у 58 земаља. И у Француској постоје 304 сервера, који ће вам помоћи да приступите садржају који је тамо ограничен.

Ако сте посебно свесни приватности, ЦиберГхост такође има посебно конфигурисане НоСпи сервере који седе изван 14 Очи. Могу се додати у ваш пакет за око 1 УСД месечно. Више о томе можете прочитати у нашој рецензији ЦиберГхост.

ЦиберГхост има велике брзине, али, попут НордВПН-а, може постати спор на великим даљинама. Такође ћете добити неограничену пропусну ширину, моћи ћете да торенте и приступите већини стриминг платформа.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

ЦиберГхост се може користити у оперативном систему Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Такође је и интерфејс преновљен. Може се мало навикнути, али то не значи да није лако користити. 

Можете истовремено да повежете до седам уређаја, што је више од већине услуга, а то је заслужило место у нашем најбољем ВПН-у за више уређаја. Ипак, можете је инсталирати само на седам уређаја, у периоду.

ЦиберГхост база знања једна је од најбољих доступних и помоћи ће вам да лако решите мање проблеме. За додатну помоћ, можете се обратити тиму за подршку путем ливе цхат-а и е-поште, мада је адреса е-поште најбоља за детаљнију помоћ.

То је јефтина услуга, али не уколико се одлучите за месечну накнаду. Постоји седмодневно пробно време за кориснике Андроид-а и иОС-а, али постоји и гаранција о враћању новца; месечни план вам даје 14 дана, док дужи 45.

ВипрВПН

ВипрВПН је такође зарадио место на овој листи, својом одличном, прилагодљивом сигурношћу. Можете бирати између различитих протокола и добијате приступ његовом протоколу Цхамелеон. С тим да чак неће изгледати као да користите ВПН. Наш ВипрВПН преглед иде у више детаља, ако сте заинтересовани.

Укључена је прекидач за уклањање, који можете подесити да ради само на одређеним апликацијама, а провајдер не води евиденцију ваших активности.

ВипрВПН-Слидер1

ВипрВПН-Слидер2

ВипрВПН-Слидер3

ВипрВПН-Слидер4

ВипрВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

ВипрВПН-ова серверска мрежа је разочаравајућа у поређењу са својим ривалима. Покрива 64 земље, што је добро, али укупно има мање од 1.000 сервера, што и није тако добро. Ипак, требало би да нађете онај који одговара вашим потребама, а има их и у Паризу за приступ француском садржају.

Његове брзине су спорије од наших осталих бода, али ипак би требало бити у реду за већину активности. Не постоји ограничење пропусне ширине и може доћи и на већину стриминг платформа.

Остали разлози који волимо ВипрВПН

Компатибилно је са Виндовс-ом, мацОС-ом, Андроид-ом и иОС-ом. Интерфејс може да се ажурира, али је лако за коришћење. Можете да повежете до пет уређаја, зависно од одабраног пакета.

Служба за помоћ компаније ВипрВПН оставља много тога што желите да пожелите. Доступна је база знања, цхат уживо и е-пошта 24/7, али примљена помоћ није сјајна. 

Постоје различите разине за одређивање цијена помоћу ВипрВПН. Стандардни пакет – најјефтинији – омогућава до три везе. Премиум пакет додаје још две везе, али такође ћете морати да користите његов Цхамелеон протокол. Такође можете одабрати месечну или годишњу претплату, а постоји 30-дневна гаранција поврата новца, тако да можете испробати.

ТорГуард

За крај, имамо ТорГуард. Има велику сигурност, што је најприлагодљивији на који смо наишли. Ту су и аутоматски омогућени прекидач за ублажавање и строга правила о но-лог-у.

Има пристојан распон сервера, са више од 3.000 у 55 земаља. То укључује и неке у Француској, у случају да су вам потребне. Међутим, замена сервера није најбољи процес. Морате да прекинете везу да бисте је променили, остављајући вашу приватност и сигурност угроженим временом потребним за промену. Прочитајте нашу ТорГуард рецензију за више о овој теми.

ТорГуард-Слидер1

ТорГуард-Слидер2

ТорГуард-Слидер3

ТорГуард-Слидер4

ТорГуард-Слидер5

Претходна

Следећи

Брзина је брза, али може варирати у зависности од локације и веће сигурности. Постоји неограничена ширина појаса и омогућава бујицу. Ипак, ТорГуард није баш добар у приступу услугама стриминга. У ствари, блокира Нетфлик. 

Међутим, то можете решити куповином наменске ИП адресе. Продају се под одређеним категоријама, попут земље или услуге стриминга, и коштају 7,99 УСД месечно. То може изгледати као део изнад ваше претплате, али загарантовано је да ради, због чега је постављен на прво место у нашем најбољем ВПН-у са наменским ИП комадом.

Други разлози које волимо ТорГуард

Клијенти су доступни за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Међутим, мобилна верзија може бити мука за постављање. Омогућује пет истовремених веза, али ако то није довољно, можете купити до 20 више по 1 УСД месечно за сваку додатну везу.

Ако вам је потребна помоћ, на мрежи можете пронаћи згодну базу знања, ресурсе и форум. Ту је и подршка за ћаскање и подршка путем е-поште. Међутим, разговор уживо се преноси са генералном компанијом за кориснике, тако да можда није баш дубок. Подршка путем е-поште је ипак добра и доступна је 24 сата дневно.

Цена ТорГуарда није лоша, а новац можете уштедјети одабиром дуже претплате. Осим тога, постоји седмодневна гаранција поврата новца, у случају да вам се не допада.

Последње мисли

Надамо се да сте овај водич сматрали корисним. Сада би требало да знате зашто је важно да користите ВПН у Француској или било где другде по том питању. Треба одабрати онај који има велику сигурност, не води евиденције и има добар распон сервера.

НордВПН је овде јасан победник, својом одличном безбедношћу, укључујући шифрирање двоструким скоковима, строгу политику записивања и масивну мрежу сервера. Плус, има огроман број сервера у Француској, у случају да вам требају. Зашто га не бисте покренули са 30-дневним периодом поврата новца?

Ако имате искуства са коришћењем ВПН-а у Француској, реците нам о томе у одељку за коментаре. Волели бисмо да то чујемо. Обавезно погледајте нашу ВПН архиву док сте и ви овде. Као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map