Најбољи ВПН за Европу у 2020. години: Стари свет, Нова технологија

Европа је крпа земаља. Свака земља је позната по нечему, као што су познати пејзаж, историјски догађај или невероватна архитектура. Да не спомињем разнолике културе и сорте хране. Без обзира да ли путујете или сте се настанили у некој земљи, мудар је избор да се заштитите путем интернета помоћу једног од наших најбољих ВПН-а за Европу.


Добро је користити виртуелну приватну мрежу где год да се налазите. Они су напуњени функцијама, као што је безбедност, која вас може заштитити од опасности на мрежи. Поред тога, можете променити своју ИП адресу да бисте добили прошла ограничења, попут геоблокова. Неке земље цензуришу интернет више него друге. Кинески ватрозид је добар пример колико лоше може постати.

Сваке потребе се разликују, као што можете видети у осталим нашим ВПН чланцима, а постоје разлози због којих бисте осим безбедности користили и ВПН. Можда сте се преселили и недостајете вам ТВ емисије. ВПН ће вам омогућити да преварите локацију и приступите емисијама на које сте навикли, као и садржаје ограничене у било којој другој земљи..

Можда желите да гледате одређену емисију на Нетфлику, али она није доступна у вашој земљи. Нетфликова библиотека варира од земље до земље. Верзија у САД-у има највећи број емисија, па многи желе да јој се приступи. Наш део о Нетфлик ВПН забрани иде у више детаља.

Ако путујете, открит ћете да не можете да приступите свом интернет банкарском рачуну или другим важним услугама. Многе банке само дозвољавају клијентима да се пријаве из исте земље. Користите ВПН да бисте променили ИП адресу у ту земљу и моћи ћете да се пријавите као и обично.

Европа је велика мета финансијски мотивисаног криминала, према процјени пријетње Интернет организованим криминалом за 2017. годину. ВПН уз добру сигурност помоћи ће вам да се заштитите, а не би штетило и инсталирати пристојан антивирус.

Интернет закони и прописи сваке земље такође се разликују. Било би добро да будете у току са њима како не бисте себе доводили у проблеме. Ако волите да правите бујице, неке земље имају оштрије казне за оне који крше ауторска права.

Поред тога, многе владе се укључе у надзор путем интернета. ВПН би вас чувао скривеним од таквих инвазивних програма.

Поред тога, постоје европске земље које су мање наметљиве и имају снажно законодавство које штити вашу приватност, попут Швајцарске, Норвешке и Исланда. Прочитајте наш део о томе које земље имају најбоље законе о приватности да бисте сазнали више.

Погледајмо земље са инвазивним системима надзора и друге разлоге за забринутост.

Земље ЕУ

Од 44 земље у Европи, само 28 их је у ЕУ, барем што се Велике Британије тиче. Од маја 2018. године те су се земље морале придржавати Опће уредбе о заштити података. ГДПР појачава постојећу заштиту података грађана ЕУ. Предузећима која не поштују прописе изричу се огромне казне.

Немачка

У Немачкој су одређене категорије онлајн говора илегалне. Све што хвали нацизам забрањено је, а порицање холокауста савезни је злочин, кажњив до пет година затвора. Повреда религија и формирање терористичких група су незаконити према немачком кривичном законику.

Ако волите бујицу, треба да знате да је гранатирање заштићен ауторским правима у Немачкој незаконито и кажњиво новчаном казном или затворском казном. Познати су тролови који прате популарне бујице за њемачке ИП адресе како би ухватили људе на дјелу.

Извештава се да се метаподаци корисника прикупљају, а Савезна обавештајна служба сарађивала је са америчком Агенцијом за националну безбедност. Прочитајте више у нашем најбољем ВПН делу за Немачку.

Велика Британија

Велика Британија има инвазивна правила о приватности. Закон о истражним овлашћењима, познат и као Повеља снајперса, даје овлашћења за спровођење закона и друге агенције у Великој Британији, као што су гледање ваше интернет историје без налога. Друго законодавство одобрава надзор, али новинар Еван МацАскилл каже да је он увео највише брижне овласти надзора у западном свету.

Погледајте наш најбољи ВПН за Велику Британију ако планирате да тамо посетите.

Француска

Француска је предузела мере за суочавање са терористичким претњама од напада у Паризу 2015. године. На слободу интернета утицали су повећана мрежна цензура и надзорне моћи. Корисници су под надзором провајдера интернетских услуга, а сумњиво понашање се просљеђује обавјештајним службама.

Илегална биометријска база података такође је створена у тајности, која је обухватала податке 60 милиона грађана. Власти су рекле да је то неопходно за националну сигурност.

Поред тога, према француском закону о борби против пиратерије, може вам се изрећи велика казна или чак забранити са интернета ако вршите садржај заштићен ауторским правима. Више информација о држави потражите у нашем најбољем водичу за ВПН за Француску.

Грчка

Клевета и вређање председника могу резултирати кривичним казнама, као што су новчана казна или затвор. Ако случај укључује јавног званичника, казна може бити строжа.

Интернет комуникације у Грчкој нису заштићене законима о приватности, што значи да власти могу легално вршити надзор како желе, као што то истичемо у нашем најбољем водичу за ВПН за Грчку..

Шведска

Шведска је позната по томе што је највећи потрошач пиратског садржаја, али власти су приморане да предузму мјере. Шведска влада наредила је Бахнхофу, једном од најбољих шведских даватеља интернетских услуга, да му достави детаље о онима који крше законе о ауторским правима.

Поред тога, иницијатива Сприднингсколлен користи посебан софтвер да би уклонила оне који преузимају садржај заштићен ауторским правима. Ако вас ухвате, можете да се суочите са новчаном казном до 250 долара по прекршају. Погледајте наш најбољи ВПН за Шведску за више детаља.

Ирска

Ирска није велика у погледу цензуре и других инвазивних закона, али власти могу пресрести вашу интернетску комуникацију. То је учињено за борбу против тешких злочина и заштиту сигурности државе. Прочитајте наш најбољи ВПН за Ирску чланак ако желите знати више.

Ван ЕУ: Русија

Руска слобода интернета оставља много тога да се жели. Садржај везан за политичку опозицију, сукоб у Украјини и ЛГБТ заједницу је блокиран. У току 2017. године наређено је да пружатељи интернетских услуга блокирају 8.000 пиратских веб локација како би се борили против кршења ауторских права. Власти су повећале улоге у 2019. години тако што су наредиле ВПН-овима да блокирају и веб локације.

Русија је започела блокирање ВПН услуга у 2017. ВПН провајдери који су се сложили да спрече кориснике да посећују блокиране веб локације могу да наставе са радом. Новчане казне изречене су пошто су многи одбили да их испоштују, али услов није добро примењен. О томе има више у нашем посвећеном делу за забрану руске ВПН.

Провоцирање сепаратизма или екстремизма може се казнити затворском казном према руском кривичном закону, а подстицање на мржњу може резултирати шест година затвора. ЛГБТ активисти су кажњени и због изражавања на мрежи.

Русија користи алат за надзор СОРМ који безбедносним службама омогућава праћење интернет саобраћаја путем интернетских провајдера. Закон Иароваиа дозвољава властима приступ корисничким подацима. Прочитајте наш најбољи ВПН за Русију ако планирате да посетите земљу.

Најбољи ВПН за Европу 2020

Шта ВПН чини најбољим за Европу

Можете одабрати било којег од пружатеља услуга у нашим ВПН рецензијама, али морате бити сигурни да је онај који одаберете погодан за Европу. ВПН-ови имају пуно функција, али неки су бољи и од других.

Због многих регулатива широм Европе, желите да изаберете ВПН који има велику сигурност и прекидач. Сигурност ће вас заштитити од опасности као што је кибернетички криминал. Прекидач за уклањање прекинуће вашу интернетску везу ако ВПН не успе, чувајући ваше осетљиве податке безбедним од знатижељних очију.

Важна је и приватност, која је одвојена од сигурности. Изаберите ВПН са политиком приватности који показује да неће водити евиденцију ваших мрежних активности.

Такође би требало да изаберете онај који има велику мрежу сервера, нарочито у Европи. Што је више сервера доступно на што већем броју места, то су веће шансе да се заобиђу ограничења. Ако желите да приступите садржају ограниченом на одређену земљу, проверите да ли провајдер има сервере тамо.

Ако желите да гледате своје омиљене емисије на Нетфлику, требат ће вам једна која може проћи кроз њен ВПН систем за детекцију, а постоји само неколико њих. Наш најбољи ВПН за Нетфлик комад има посвећене препоруке.

Брзина је још један важан фактор, посебно ако планирате да струји или буји. Нитко не воли споро учитавање, па одаберите брзо. Такође би требало да има неограничену ширину опсега, тако да не погађате ограничење.

Остали фактори које бисте можда желели да размотрите су који уређаји које подржавају, колико су клијенти једноставни за употребу, колико уређаја може да се истовремено повеже, колико је корисна услуга и колико кошта..

1. Најбољи ВПН за Европу: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је најбољи ВПН за Европу јер означава сва поља и најбољи је ВПН у целини. Има одличну сигурност, са АЕС-овом 256-битном енкрипцијом, што је од суштинског значаја ако посетите строге земље, попут Русије. Такође постоји јака политика записивања, па се ваше мрежне активности неће бележити. Уграђени прекидач за активирање подразумевано је омогућен, тако да ни о томе не требате бринути.

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Ширење његовог сервера је огромно, са више од 3.000 сервера у 94 земље. То укључује преко 45 европских земаља, што је више него што нуди било који други добављач. Погледајте наш ЕкпрессВПН преглед за више информација.

Нећете имати проблема са брзином јер је то најбржи ВПН на тржишту. Такође укључује неограничену пропусност. Комбинујте оне с чињеницом да може ући у већину међународних верзија Нетфлик-а, као и друге стреаминг сервисе, и није чудо што је на првом месту у нашем најбољем ВПН-у за стреаминг и најбољем ВПН-у за Нетфлик чланке. Омогућава и бујицу.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН има клијенте за Виндовс, мацОС, Линук, Андроид и иОС, као и екстензије прегледача за Цхроме, Фирефок и Сафари. Интерфејс је једноставан за употребу и добар избор за почетнике. Истовремено се може повезати до пет уређаја, што би требало бити довољно.

Корисничка подршка је добра. Постоји велика база знања о малим проблемима, као и 24/7 ливе цхат и подршка путем е-поште. Можда ћете бити боље ако користите е-пошту ако имате више техничких проблема.

ЕкпрессВПН је један од скупљих ВПН-а. Речено је да нуди одличну услугу, па се исплати. Поред тога, ако одаберете дуже претплате, дугорочно ћете уштедети новац. Међутим, у случају да бринете о пријави, постоји 30-дневна гаранција поврата новца.

2. НордВПН

НордВПН је још један добар избор за Европу. То је сјајан провајдер који је на више начина сличан ЕкпрессВПН-у, као што можете видети у нашем глави. Његова безбедност је међу најбољима, уз додавање двоструке енкрипције, која појачава сигурност ВПН тунела. Укључен је прекидач за укидање и услуга је строга политика забране записа.

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

НордВПН има више од 5000 сервера широм света, са 2.369 који су распоређени у 36 европских земаља. Брзина му је добра, али могу постати спори ако се повежете на удаљени сервер. Мијењање сервера је ипак брзо, а долази с неограниченим пропусним опсегом.

Бићете у могућности да без проблема ступите у сервисе за стриминг, као што је Нетфлик. Ако желите да бујите, биће вам драго када чујете да је то и наш најбољи ВПН за бујице. Прочитајте нашу НордВПН рецензију за бољи преглед услуге.

Остали разлози који волимо НордВПН

НордВПН се може инсталирати на Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Клијенти су једноставни за употребу и можете истовремено повезати до шест уређаја.

Ако наиђете на проблеме, помоћу исправне базе знања можете да поправите мање проблеме. Можете у било које време да контактирате члана особља путем ливе цхат и е-маила. Ћаскање уживо добиће вам најбржи одговор, али особље је од користи у сваком случају.

Месечна цена НордВПН-а је приступачна, а услуга је велика вредност за новац. Ипак, можете уштедети новац пријављивањем дужег плана. Постоји 30-дневни прозор поврата новца, који вам даје довољно времена да га тестирате.

3. ЦиберГхост

ЦиберГхост такође можете користити за Европу. Пружа добру сигурност и строгу политику записивања. Постоји прекидач за убиство, који је стално омогућен, тако да нећете морати да се бринете о томе. Више о томе прочитајте у нашој рецензији ЦиберГхост.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Мрежа сервера компаније ЦиберГхост је велика, са више од 4.000 сервера широм света, укључујући у преко 30 земаља у Европи. Његове брзине су велике, али попут НордВПН-а могу успорити на великим даљинама. Не постоје ограничења пропусне ширине. ЦиберГхост дозвољава бујицу и може ући у већину стриминг сервиса.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

Клијенти су доступни за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Интерфејс је ажуриран не тако давно. Лако је за употребу, али може потрајати време док се навикнете.

ЦиберГхост је добар избор ако имате пуно уређаја које желите да повежете истовремено јер омогућава до седам. То је зарадило друго место на нашој најбољој ВПН листи за више уређаја. Речено је, седам је и граница за инсталације.

Помоћ вам је на располагању ако вам затреба, а прво заустављање представља опсежну базу знања која покрива већину проблема. Ливе цхат је доступан 24/7, али га је најбоље користити за једноставне упите. Ако имате више техничких проблема, боље је користити е-пошту.

ЦиберГхост је јефтин ако се одлучите за дугорочни план. Месечна цена није добра. Можете искористити његову седмодневну пробну верзију доступну за Андроид и иОС да бисте видели да ли вам се свиђа. Такође постоји гаранција о враћању новца која важи за све платформе. То је 14-дневни прозор месечног плана, али за дуже планове 45 дана.

4. ТорГуард

ТорГуард је добар провајдер, посебно ако имате искуства са ВПН-овима. Има јаку сигурност са прилагодљивим подешавањима и мноштвом протокола. Постоји уграђени прекидач за ублажавање који се аутоматски активира када се повежете са сервером. Осим тога, постоји чврста политика записивања без дневника.

ТорГуард-Слидер1

ТорГуард-Слидер2

ТорГуард-Слидер3

ТорГуард-Слидер4

ТорГуард-Слидер5

Претходна

Следећи

Има преко 3.000 сервера, од којих су неки у 30 европских земаља. Његове брзине су брзе, али могу варирати у зависности од локације и нивоа заштите који сте поставили. Пребацивање сервера је неугодно, јер морате то прекинути са ВПН-а. Уз то, имаћете користи од неограничене пропусности. ТорГуард такође дозвољава бујице.

Стреаминг је ипак погодио и промашио. Током нашег тестирања, ТорГуард није могао приступити америчким или британским верзијама Нетфлика или ББЦ иПлаиера. Поред тога, нуди наменске стриминг ИП адресе по земљама у које ћете ући и није имао проблема са другим сервисима за стриминг. Његова посвећена ИП адреса заслужила је прво место у нашем најбољем ВПН-у за путнике.

Други разлози које волимо ТорГуард

ТорГуард се може користити у оперативном систему Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Клијенти су једноставни за употребу, али подешавање на мобилним уређајима може представљати бол. По дефаулту можете да повежете до пет уређаја, али ако вам треба више можете купити до 20 за 1 долар за сваки. Више о томе прочитајте у нашој ТорГуард рецензији.

Ако вам је потребна помоћ, могућности су различите. Постоје приручни водичи за самопомоћ и форум на мрежи, али ако желите разговарати са чланом особља, мање је доступан од ривала. Постоји опција за ћаскање уживо, али ТорГуард га је подучавао. То значи да није добар избор за техничке упите. Ипак је опција е-поште.

Цена није лоша, а новац можете уштедети претплатом на дужи период. ТорГуард оглашава бесплатну пробну седмодневну пробу, али то је заиста седмодневна гаранција поврата новца, јер још увек морате да платите унапред да бисте је користили.

5. АирВПН

Наш последњи избор за Европу је АирВПН. То је добар провајдер који нуди одличну, прилагодљиву сигурност, али недостаје му у другим областима, због чега је и последњи. Наш АирВПН преглед иде у више детаља.

аирвпн пријава

листа сервера аирвпн

аирвпн спеедс

генерална подешавања аирвпн-а

аирвпн подручје клијента

Претходна

Следећи

Не обезбеђује прекидач. Уместо тога, има мрежно закључавање, које блокира сву комуникацију осим ако не прође кроз ВПН. То није лоше, али значи да је увек укључено, чак и када сте искључени са сервера АирВПН-а. АирВПН нуди одличну политику приватности, која каже да не води евиденције.

Недостаје му ширење сервера у поређењу са нашим другим одлукама. Ипак, он нуди 136 сервера у 15 европских земаља. Његове брзине су недоследне, али углавном нису лоше. Што се тиче стриминга, Нетфлик је блокиран, али може да уђе у друге сервисе за стриминг, попут Хулу. Осим тога, омогућава бујицу.

Други разлози који нам се свиђају АирВПН

АирВПН се може користити у оперативном систему Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Интерфејс је добар, ако је дат по изгледу. Имајући то у виду, новорођенчади је можда тешко користити. Можете истовремено да повежете до пет уређаја.

Ако имате проблем, за помоћ можете да користите онлајн ФАК или форум. Међутим, нема ливе цхат-а, тако да ако желите да разговарате са чланом особља, мораћете да испуните мрежни образац за подршку путем е-поште.

Цена је приказана у еурима, али није лоша цена. Ипак, није понуђен поврат новца. Бесплатна пробна верзија је доступна, али морате да је затражите. Такође бисте могли да изаберете тродневну опцију за 1 евро да бисте је испробали.

Последње мисли

Надамо се да смо вам помогли да одаберете погодан ВПН за Европу. Обавезно изаберите ону са добром сигурношћу и приватношћу, као и добрим ширењем европског сервера. Ако желите да стримујете, требаће вам онај који може да уђе у услуге које желите. Најбоље је одабрати брзи који такође има неограничену ширину опсега.

ЕкпрессВПН је најбољи ВПН за Европу јер нуди одличну сигурност и приватност, као и велики број сервера на континенту. Такође је брз, нема ограничења пропусности и одличан је за стриминг. Осим тога, са 30-дневном гаранцијом поврата новца, нема шта да изгубите. Знамо да је немогуће задовољити сваку европску земљу, али ЕкпрессВПН најбоље ради.

Ако имате искуства у коришћењу ВПН-а за Европу или смо нешто пропустили, јавите нам то у одељку са коментарима. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map