Најбољи ВПН за Цхромебоокове: Једноставност у 2020. години

Цхромебоок-ови су сјајни за оно што раде. Као јефтина и лагана алтернатива Виндовс рачунарима, пружају поједностављено искуство прилагођено за задатке који су лагани за ресурсе, као што су прегледавање веба и стриминг. Безбедност је такође добра, имајући у виду колико је мало нападача на експлоатацију.


Речено је да постоји једна рупа у њиховој сигурности и то је мрежа. Као и било који други рачунар, Цхромебоокови имају мрежни адаптер и могу постати жртве претњи заснованим на мрежи.

У овом водичу о најбољем ВПН-у за Цхромебоок-ове покренућемо пет опција које ће најбоље функционисати за вашу малу машину. Тешко је пронаћи солидан ВПН за Цхроме ОС јер нема нативних опција. Поред тога, ако ваш Цхромебоок подржава Гоогле Плаи продавницу или ако сте спремни да вам прљаве руке у подешавањима, можете да употребите ВПН на Цхромебоок-у.

Најбољи ВПН за Цхромебоок 2020

Одабир најбољег ВПН-а за Цхромебоок-ове

Не постоји мноштво изворних ВПН опција за Цхромебоок-ове. Цхроме ОС је заснован на Линуку, што значи да ако можете да поставите ВПН на Линуку, требало би да га будете могли да поставите и на Цхромебоок-у (прочитајте наш најбољи ВПН за Линук водич).

Међутим, то није исто што и постављање ВПН-а на Линуку. У зависности од провајдера којег одаберете, користићете ВПН преко Андроид верзије апликације или проширења за прегледач. Ако сте забринути да неће покрити ваш веб саобраћај, можете поставити и ВПН ручно.

Да разјаснимо, већина ВПН провајдера нуди само упутства за подешавање за ручне Л2ТП везе. Ручна конфигурација ОпенВПН је могућа, али тешка. Ако вас то занима, обавезно прочитајте наш четврти унос на овој листи.

Прелазимо начине на које ћете инсталирати ВПН како бисте поставили ВПН у водичу за Цхромебоок. Међутим, за овај водич смо заглавили са провајдерима који нуде неку врсту апликације за Цхромебоок-ове, било да је то проширење или Андроид апликација и туториал за подешавање услуге.

Срећом, врхунски понуђачи из наших ВПН рецензија одговарају том калупу. Осим што су брзе, једноставне за коришћење и сигурне, испод наведене опције подржавају инсталацију на Цхроме ОС-у, мада се поступак може разликовати од добављача до добављача.

За потребе овог водича, посебан фокус стављамо на једноставност употребе. Цхроме ОС је познат по томе што је лаган, брз и доступан, па га желимо пренети и на ВПН. Пружаоци услуга које смо изабрали не вежу системске ресурсе и не ометају се током подешавања. Уместо тога, пружају флуидан и брз ВПН доживљај који се савршено уклапа у Цхроме ОС.

Најбољи ВПН за Цхромебоок: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је најјаснија опција за Цхроме ОС. То није само најбржи ВПН који смо тестирали, већ је и најбољи. На Цхромебооку ћете користити Андроид апликацију, која је круну освојила у нашем најбољем ВПН водичу за Андроид. Због модерног интерфејса ЕкпрессВПН-а, и даље ћете добити потпуно искуство.

екпрессвпн-преглед-брзина-тест

Постоји водич за подешавање који ће вас водити кроз поступак, али укратко, све што требате је да отворите Гоогле Плаи продавницу и инсталирате апликацију. То је, наравно, ако ваша верзија Цхроме ОС-а подржава Андроид апликације. Овде можете пронаћи пуну листу уређаја који подржавају инсталацију Андроида.

Нажалост, ако не подржава Андроид апликације, морат ћете ручно поставити ЕкпрессВПН помоћу Л2ТП ВПН протокола. С обзиром на одличне ресурсе подршке ЕкпрессВПН-а, не чуди да и за то постоји водич за подешавање.

Л2ТП ипак није сјајна опција за сигурност. У ствари, има око 20 година и у фази је укидања. Међутим, ако ваш Цхромебоок не подржава Андроид апликације, то је ваша једина опција.

Као и са скоро свим ВПН апликацијама, не можете поставити ЕкпрессВПН на Цхроме ОС користећи ОпенВПН осим ако не користите Андроид апликацију. Постоје ствари које можете пробати да бисте покушали да га покренете, али поступак је дуг, компликован и није поуздан.

Остали разлози који волимо ЕкпрессВПН

Андроид-ова апликација ЕкпрессВПН је одлична, али, нажалост, има исте проблеме као и сваки други ВПН на Цхроме ОС-у. То је речено, наш први избор не зато што ради ништа посебно за Цхромебоок-ове – осим што нуди Андроид апликацију – већ зато што основна услуга делује тако добро.

Од брзине до употребљивости до сигурности, ЕкпрессВПН је достигао ознаку у свим областима које ВПН треба. Иако се неки провајдери одликују брзином, а други у употребљивости, ЕкпрессВПН чини мало свега, и у томе добро..

За Цхроме ОС то је савршен ВПН. Поједностављен приступ и без глупости навигација је зрцална слика лаганог оперативног система. Можете сазнати више у нашем ЕкпрессВПН прегледу или га сами испробати са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

НордВПН

Можете да инсталирате НордВПН на Цхроме ОС помоћу Андроид апликације или проширења за прегледач ако ваш уређај нема приступ Гоогле Плаи продавници. За разлику од већине Цхромебоок-ових ВПН-а, НордВПН вам пружа потпуно искуство без обзира на пут који одаберете. Иако приступ апликацијама за Андроид није проблем, НордВПН олакшава бол својим великим проширивањем прегледача.

нордвпн-ревиев-маркер-селецтион

НордВПН није једини провајдер који нуди проширење за прегледач, али је један од ретких који пружа потпуно искуство из ваше адресне траке. Поред пуног спектра сервера, апликација има уграђен и ЦиберСец, који је бесплатан алат за блокирање малвера и огласа који делује изненађујуће добро.

Најбољи случај је инсталирање Андроид апликације. Иако није тако структуриран као ЕкпрессВПН, НордВПН и даље чини једноставно прегледавање сервера и подешавање поставки. Апликација је и робуснија од ЕкпрессВПН-а, са изненађујућим низом подешавања, упркос томе што је дизајнирана за мобилне уређаје.

Остали разлози који волимо НордВПН

Иако ЕкпрессВПН импресионира својом основном услугом, НордВПН се истиче по многим карактеристикама. На врху листе су посебни сервери од којих сваки има другачији аспект сигурности.

Можете да користите ВПН преко Тор сервера да бисте приступили анонимности без компромиса или торрент сервере за дата-гладне пеер-то-пеер везе. Специјални сервери раздвајају НордВПН, омогућујући вам да подесите везу за задатак који обављате.

ЦиберСец је још једна импресивна карактеристика. НордВПН није једини провајдер који укључује блокатор огласа – прочитајте нашу ПуреВПН рецензију за још један пример – али једини је то направио са тако високим квалитетом. Блокира огласе, злонамерне странице и праћење са лакоћом, што је прилично тестамент с обзиром на то колико су обично осредњи блокери огласа који укључују.

Речено је да НордВПН није савршен. Његова послужитељска мрежа је масовна, али готово до грешке. Лов на сервер може бити досадан посао јер многе опције производе мале брзине или се уопште не повезују. Нога никад никога није повриједила, а НордВПН је вриједан труда. Можете сазнати више у нашем НордВПН прегледу или га сами испробати са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

ЦиберГхост

Разочарајућа брзина и мања мрежа сервера ЦиберГхоста ставља га неколико корака иза ЕкпрессВПН и НордВПН. Имајући то у виду, карактеристике су толико добре, а планови толико јефтини да је мала трговина у другим областима вредна цене пријема..

цибергхост-ревиев-траи-уи

Нажалост, корисници Цхроме ОС-а морају прескочити обруче да би користили ЦиберГхост. Провајдер има екстензију за прегледач, али не односи се на плаћени план. Уместо тога, проширење прегледача нуди бесплатан прокси као начин за тестирање услуге пре куповине. Као што можете прочитати у нашем водичу за ВПН вс проки и Тор, бесплатни проки директори су углавном лоша идеја.

То вам оставља Андроид апликацију, која добро преводи на радну површину, и Л2ТП везе путем ручног подешавања, за који, на срећу, ЦиберГхост има обиман водич за. Иако су проширења прегледача најбоља замена за Цхромебоок-ове који не подржавају Андроид апликације, јасна подршка ЦиберГхоста за Цхроме ОС олакшава ручно подешавање.

Ажурирање ЦиберГхоста на верзију 7 учинило га је још атрактивнијом опцијом за Цхроме ОС. Обновљени интерфејс изграђен је од темеља до „обједињавања ЦиберГхост искуства на свим уређајима“, чинећи чак и ограничену Андроид апликацију осећајући робусном. Иако верзија за Виндовс има више звона и звиждука, ЦиберГхост ради добар посао пружајући вам додатака за играње.

Други разлози који волимо ЦиберГхост

Равнотежа карактеристика и цена је оно што ЦиберГхост блиста. Услуга нема најимпресивније брзине или сигурност, али ти су аспекти и даље проходни, због чега се карактеристике и ниска цена истичу..

Месечне стопе нису велике – ЦиберГхост кошта исто колико и ЕкпрессВПН на тој фронти – али двогодишњи и трогодишњи планови нуде велику вредност. Можете добити три године заштите за приближно исту цену као и годину дана код других провајдера врхунских полица (око 100 УСД). Планови се испоручују са до седам веза одједном и 45-дневном гаранцијом поврата новца, што је нечувено међу ВПН-овима.

Карактеристике су такође сјајне. ЦиберГхост укључује специјалне сервере за стриминг који су заслужили место у нашем најбољем ВПН-у за водич за стриминг и необичан облик ВПН аутоматизације познат као „паметна правила“. Можете сазнати више у нашем ЦиберГхост прегледу или искористити 45-дневну гаранцију поврата новца.

ТорГуард

ТорГуард има проширење за прегледач и Андроид апликацију, тако да је добар избор за Цхромебоок какав јесте. То је речено, укључујемо је због обимних ресурса које обезбеђује за ручно подешавање. За разлику од већине ВПН-ова, ТорГуард има водиче за подешавање за Л2ТП, ОпенВПН и Цисцо АниЦоннецт.

торгуард-ревиев-интерфејс

ХидеМиАсс такође има водич за подешавање ОпенВПН-а, али као што можете прочитати у нашем прегледу ХидеМиАсс, та услуга је инфериорнија од ТорГуарда. Укратко, за ОпенВПН везе потребан је безбедносни сертификат за Цхроме ОС, који, срећом, ТорГуард пружа путем свог водича за подешавање.

Можете се повезати и помоћу проширења прегледача Цисцо АниЦоннецт, што је ВПН засновано на ССЛ / ТЛС-у које се препоручује за тунелирање у високо цензурираним земљама, попут Кине (прочитајте наше најбоље ВПН услуге за водич о Кини). Као и за ОпенВПН, ТорГуард пружа водич за подешавање за Цисцо АниЦоннецт.

Ако сте спремни да вам прљаве руке, ТорГуард ће вас наградити за то, што је тренд који почиње током подешавања и прелази на друге аспекте услуге. Иако није једноставан процес, ТорГуард помаже да се олакша терет одличним ресурсима подршке, што значи да можете добити свој колач и појести га такође.

Други разлози које волимо ТорГуард

Као што је већ споменуто, ТорГуард вас награђује због посла. То је један од најконфигурисанијих ВПН-ова на тржишту, а иако то није супер за корисничко прилагођавање, савршено је за тинкерере. ТорГуард нуди и мање познате функције, попут Цисцо АниЦоннецт, за оне који су заинтересовани за њих.

Још једна од тих карактеристика је провера торенте ИП. Иако пуно ВПН-ова нуди начин провјере ваше ИП адресе, ТорГуард нуди начин да се провјери је ли ваша ИП адреса сигурна током бујице. Можете преузети торрент датотеку у којој нема семера, што значи да можете да се повежете и видите своју ИП адресу као да је преузимате на правој П2П вези.

Друга је могућност подешавања скрипти пре везе, после везе и након прекида везе. Додавање сопствених скрипти у ВПН отвара могућности шта можете да урадите са неком услугом, а ТорГуард је један од ретких провајдера који им то дозвољавају. О томе можете сазнати у нашем ТорГуард прегледу или га сами испробати са седмодневном гаранцијом поврата новца.

ВипрВПН

ВипрВПН је тежак по карактеристикама и безбедности, што пружаоца услуга средњег пута представља добром опцијом, али не и најбољом. Има слабу корисничку услугу, малу мрежу сервера и осредње брзине, али као јефтина опција за Цхромебоок-ове, ВипрВПН је довољан.

интерфејс випрвпн-ревиев

Има Андроид апликацију, тако да ако имате Цхромебоок који то подржава, имаћете среће. Још важније је да нуди водич за подешавање за Л2ТП везе, укључујући претходно подешени тастер. Имена домаћина свих сервера у његовој мрежи такође чине јавно доступним, тако да је лако пронаћи оно што вам је потребно.

ВипрВПН-ове цене су такође пристојне. Стандардни план долази са три везе за око 5 долара месечно, што и није лоше. Поред тога, скупљи ВипрВПН Премиум добит ће вам још две везе и приступ својој највећој функцији, Цхамелеон протоколу.

Власнички протокол ВипрВПН сличан је ОпенВПН. Једна од грешака ОпенВПН-а је што он не покушава обесмислити своје пакете. Уместо тога, они изгледају као нормалан интернет саобраћај. Иако је то у већини сценарија у реду, дубински преглед пакета може открити ваш идентитет. Са камелеоном то није проблем.

Остали разлози који волимо ВипрВПН

Као и већина Цхромебоок-ових ВПН-ова, и ВипрВПН не садржи водиче за подешавање ОпенВПН-а, али ако имате довољно среће да поседујете Цхромебоок који подржава Гоогле Плаи продавницу, и даље можете да искористите многе функције ВипрВПН-а.

Једна таква карактеристика је и убијање апликација, која вам омогућава да кажете ВипрВПН да користи прекидач килл само са одређеним апликацијама. Ако ВПН не успе, активираће се прекидач килл и блокираће све што радите из незаштићене мреже. Помоћу програма за ублажавање апликација можете одабрати које апликације желите да заштитите, тако да се рачунар не претвара у папирну масу, док ВПН схвата шта ради.

Неке напредније функције, као што су кашњење руте, вербосити и МТУ, нису доступне у Андроид апликацији. Иако је то несретно, те функције ионако нису применљиве на већину корисника. Све у свему, ВипрВПН је солидна опција за Цхромебоок-ове, упркос неколико недостатака. Можете сазнати више у нашем прегледу ВипрВПН или га испробати са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

Последње мисли

Тешко је пронаћи чврст ВПН за Цхромебоок-ове. Могућности умрежавања нису велике, па отежавају изворно ВПН искуство. У најбољем случају за повезивање ћете користити Андроид апликацију.

Пружаоци услуга помажу ублажавању те боли. ЕкпрессВПН, на пример, пружа већину искуства на радној површини у мобилној апликацији. Ако нисте у реду да немате интерфејс, такође добро функционише ТорГуардов водич за подешавање ОпенВПН-а.

Који ВПН користите на Цхромебоок-у? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map