Најбољи ВПН за бујице 2020: Једрење Пиратским водама

Торренти су одличан начин дистрибуције било које врсте датотека, било да је ријеч о пјесми, филму, игри или чак софтверу. Међутим, највећи део садржаја у бујицама је заштићен ауторским правима и пиратерија вас може спустити у топлу воду ако не прекривате своје дигиталне записе. Зато смо саставили овај водич за најбоље ВПН-ове за бујицу.


Нелегално репродуковање и дељење материјала заштићеног ауторским правима је велико не, али са њим се суочимо, то је оно што већина садржаја на торрент локацијама има. Кршење ауторских права се у већини земаља мршти, а мучењем таквог материјала ризикујете да добијете велику новчану или затворску казну ако се не заштитите ВПН-ом..

Ми ни на који начин не опраштамо интернетско пиратерију, али ако ћете то радити, требали бисте знати како то сигурно радити. Ако не користите ВПН – а пристојан у томе – заправо је као да оставите врата отворена. Свако може видети вашу ИП адресу. Поред тога, све ваше мрежне активности могу се пратити и код вас, што никада није добро када је у питању кршење ауторских права.

За наше читатеље са кратким распоном пажње, треба да идете напред и инсталирате НордВПН. Овај ВПН чуваће вас скривеном и заштитити вас од било каквих гадних датотека унутар преузимања, а његови прилагођени П2П сервери могу се носити са вашим торрентинг антикнама. Наставите да читате за више ВПН препорука и осталих информација везаних за бујицу.

Најбољи ВПН-ови за торрентинг

 1. НордВПН
 2. ЕкпрессВПН
 3. ЦиберГхост
 4. ВипрВПН
 5. ПротонВПН
 6. Приватни приступ интернету
 7. Виндсцрибе
 8. ГоосеВПН

1. НордВПН

НордВПН је најбољи ВПН за бујице. Има све квалитете које ВПН треба да вас заштити док пловите водом напуњеним гусарима, али долази и са неким згодним додацима.

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Идући од чињенице да ВПН заправо омогућава П2П саобраћај, НордВПН има прилагођене П2П сервере који су способнији да управљају торрентинг активностима од својих редовних сервера. Имаћете већу заштиту и са П2П серверима. Међутим, ако капацитет није приоритет, НордВПН-ови сервери са двоструким скоковима додају читав додатни слој заштите.

То је на врху високе стопе шифрирања коју НордВПН већ користи, а на њој је и прекидач за искључивање да бисте били сигурни да вас није погодио проблем због сервиса. ВПН такође има строгу политику записивања, па неће бити записа о вашим мрежним радњама. Међутим, ако сте посебно забринути, можете се пријавити путем е-поште и одбацити битцоин за плаћање.

Перформансе и цена НордВПН-а

То није најбржи ВПН на тржишту, али може пратити потребе већине људи, као што можете прочитати у нашој НордВПН рецензији. Добијате неограничене податке, тако да нећете морати да бринете о томе да ли постигнете ограничење и будете одбачени са ВПН мреже.

НордВПН нуди добру вредност за ваш новац и то је популарна опција за људе који желе сјајну ВПН услугу по строгом буџету. Његов месечни план није најгоре што смо видели, али уштедећете новац одабиром неке од његових дужих претплата. Постоји и 30-дневни прозор за повраћај новца, за додатни мир.

2. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је најбоља свеобухватна услуга у нашим ВПН рецензијама, али иако је препуна сјајних функција, ниједна од њих није посвећена бујици. Међутим, то не значи да је ВПН бескористан за овај задатак. У ствари, било који од његових 3.000 сервера плус погодан је за бујице, једноставно нису посебно дизајнирани за то. 

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Поред недостатка наменских П2П сервера, ЕкпрессВПН је сличан НордВПН-у, као што можете прочитати у нашем чланку. ВПН долази са одличном заштитом, користећи 256-битну енкрипцију директно из кутије, али можете је повећати на 4096-битну, под условом да се лако прилагођавате подешавањима. Уграђен је и прекидач за укидање, који је омогућен подразумевано.

ЕкпрессВПН вреднује и вашу приватност, са одређеном чврстом политиком записивања. Такође се налази на Британским Девичанским острвима, која имају неке од најбољих закона о приватности у облаку широм света.

Нећете имати проблема са брзином јер долази с најбржим брзинама преузимања које смо до сада тестирали и нема ограничења пропусности које би вас могле зауставити у вашим нумерама. 

Оба ова фактора су га зарадила на првом месту у нашем најбољем ВПН-у за поређење у стриму. Уз то, ВПН је једноставан за употребу и савршен избор за почетника, као што можете прочитати у нашој ЕкпрессВПН рецензији.

Ознака цене ЕкпрессВПН-а

Нешто што нас увек шутира тамо где нас боли је цена ЕкпрессВПН-а – велика је. Ипак, за свој новац добијате фантастичну ВПН услугу. Месечни план је најгори, али можете мало смањити трошкове одабиром дуже претплате. ЕкпрессВПН прихвата битцоин и долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца, у случају да одлучите да није за вас.

3. ЦиберГхост

ЦиберГхост ВПН је одличан избор за бујице. Иако нема баш квалитете наших прва два избора, није далеко. Има велику мрежу сервера и има посебну картицу профила на којој се приказују сви његови П2П сервери. Осим тога, за сваки сервер можете видети колико чланова га тренутно користи, удаљеност од њега и учитавање сервера. 

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Осим што је ЦиберГхост основан у Букурешту, Румунија – која приватност схвата озбиљно – ЦиберГхост има посебне НоСпи сервере који седе изван очију. Они коштају мало више, али конфигуришу се врхунским хардвером за додатну приватност. Без обзира на сервере које користите, чврста политика приватности без евиденција осигураће да ваше активности буду тајне.

Сигурност му је велика и добијате укључен прекидач за прекида, иако је стално омогућен. То је добро јер је заиста неопходно ако бујите, али је исто и неугодно јер га не можете искључити. Прочитајте нашу рецензију ЦиберГхост за више информација.

Остале карактеристике ЦиберГхоста

ЦиберГхост је брза услуга, али попут НордВПН-а, може трпети приликом повезивања са удаљеним серверима. Добијате неограничену пропусност и омогућава седам истовремених веза, у случају да желите капетан читаве гусарске посаде. Његов интерфејс може у почетку изгледати мало чудно, али добро је кад се навикнете.

То је јефтина услуга, мада не би требало да се одлучујете за месечни износ ако желите да снизите трошкове. Седмодневна бесплатна пробна верзија доступна је за кориснике Андроид и иОС, али корисници десктоп рачунара добијају само један дан. За анонимност можете проверити помоћу БитПаи-а. Такође постоји гаранција поврата новца која износи 14 дана на месечном плану и 45 дана на дужем.

4. ВипрВПН

ВипрВПН је солидна ВПН услуга за бујице јер сви њени сервери подржавају П2П саобраћај. Не постоји посебна листа нити обручи кроз које би корисници могли да прођу. Само одабереш сервер и идеш даље. 

ВипрВПН-Слидер1

ВипрВПН-Слидер2

ВипрВПН-Слидер3

ВипрВПН-Слидер4

ВипрВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Сигурност је једна од најјачих тачака компаније ВипрВПН. Можете бирати између више различитих протокола, а ту је и могућност сопственог Цхамелеон протокола, о којем можете више прочитати у нашем ВипрВПН прегледу. 

ВПН укључује прекидач килл и има строгу политику приватности без евиденције. Међутим, ако сте потпуно свесни приватности, требали бисмо нагласити да не можете платити путем крипто валуте.

Брзина му је на папиру мања, али у нашем тестирању открили смо да су конзистентне и да нису све тако лоше. Међутим, ако бујите велику датотеку, можда бисте хтјели да ставите чајник или се мало успавате. Ипак добијате неограничену пропусност па можете преузети онолико колико желите. Његов интерфејс се може побољшати, али је и даље једноставан за употребу.

Цена ВипрВПН зависи од тога који сте ниво одабрали. Стандардни план је најјефтинији и омогућава вам три истовремене везе, док Премиум план повећава ограничење веза на пет и омогућава вам коришћење његовог Цхамелеон протокола. Годишњи план је исплативији и постоји 30-дневна гаранција поврата новца у случају да се предомислите.

5. ПротонВПН

Наш следећи избор, ПротонВПН, не помиње се често у нашим прегледним чланцима. То не значи да је то лоша услуга, само што су је други тукли у одређеним областима. За мучење, међутим, ПротонВПН доноси неке лепе карактеристике на столу. 

протонвпн-инструментна плоча-клизач-1

протонВПН-интерфејс-клизач-2

протонвпн-профили-клизач-3

протонвпн-сеттингс-клизач-4

протонвпн-сплит-тунелирање-клизач-5

Претходна

Следећи

ПротонВПН-ови сервери су већ прилагођени торрент-у, али имају посебне П2П сервере како би се осигурало да сте правилно заштићени. Поред тога, омогућава вам постављање профила за одређене активности тако да вам не би требало да наставите да их ручно постављате сваки пут када желите да га користите. На пример, можете поставити и именовати профил бујице са жељеним протоколом и одређеним сервером.

Поврх тога, заштита ПротонВПН-а је врхунска и укључује употребу прекидача килл. ВПН такође има строгу политику приватности и не води евиденцију. За потпуну анонимност, битцоин можете користити и као плаћање. 

Остале функције компаније ПротонВПН

Не постоје ограничења пропусне ширине, а иако брзине нису спори, нису ни најбрже, као што можете прочитати у нашој ПротонВПН рецензији. Подешавање може бити бол, али када се то учини, интерфејс је једноставан за употребу.

Цена ПротонВПН-а се темељи на више пакета. Њени најјефтинији планови су бесплатни и Басиц, али не препоручујемо их ни за бушење. То је зато што иако имате неограничену пропусност са оба, бесплатни план ограничава брзину и нема приступ П2П серверима.

Плус план је најбоља опција. С тим добијате приступ П2П серверима и пет истовремених веза, плус то није најскупљи план ПротонВПН-а. 

План визионара је најскупљи, а иако сте добили додатних пет веза и коришћење шифрованог сервиса е-поште, то једноставно не вреди вишак долара. На снази је 30-дневни прозор поврата новца.

6. Приватни приступ интернету

Следи приватни приступ интернету, што је сјајна ВПН услуга са неколико малих ниглица које ћете требати глачати за бујицу. ВПН нуди сервере прилагођене торрентима, а неке локације подржавају прослеђивање портова, што омогућава боље и брже искуство бујице. Више о томе можете прочитати у нашем прегледу ПИА.

пиа-клизач1

пиа-слидер2

пиа-слидер3

пиа-слидер4

пиа-слидер5

Претходна

Следећи

Сигурност ПИА-е је добра, али ћете морати да повећате ниво шифровања пре него што урадите било шта ванзаконито. Када га инсталирате, подразумевана поставка је 128-битна енкрипција, што није довољно сигурно за потпуну анонимност. ВПН долази са прекидачем за уклањање и не води никакве записнике. Услугу такође можете платити помоћу крипто валуте.

Способна је за велике брзине, чак и након малог потопа након што је ниво шифрирања виши, иако може бити недоследан. Не постоје ограничења пропусне ширине, а ВПН омогућава 10 истовремених веза. Такође је лаган за употребу, посебно након последњег ажурирања интерфејса.

ПИА је јефтина. Чак и након што је не тако давно повећао цене, провајдер је остао једна од јефтинијих опција ВПН услуге. На снази је седмодневни период поврата новца, у случају да утврдите да није за вас.

7. Виндсцрибе

Виндсцрибе је такође погодан ВПН за бујице и чак је спреман и упутство за подешавање уТоррент-а. Његова мрежа није велика, али јасно је које локације не подржавају бујицу, јер имају икону П2П са прецртаним прорезом. Има много тога за избор, овисно о одабраном плану.

виндсцрибе-клизач1

виндцрибе-клизач2

виндцрибе-клизач3

виндцрибе-клизач4

виндцрибе-клизач5

Претходна

Следећи

Иако не препоручујемо употребу бесплатних ВПН-ова за бујице – разговараћемо више о томе зашто је касније – бесплатни план Виндсцрибе-а је пристојан избор који је чак помогао да освоји прво место у нашој најбољој поређењу са бесплатним ВПН-овима. Не штеди на безбедности, већ вас ограничава на друге начине, као што је само приступ шачици његових ВПН сервера. 

Ти се сервери могу користити за П2П саобраћај, али постоје и други фактори који га спречавају да буде најбољи бесплатни ВПН за бујице. За једну брзину није лоше, али за друге ВПН брже. Главни фактор је, међутим, чињеница да, иако имате неограничене истовремене везе са било којим планом, добићете неограничену пропусну ширину само ако плаћате. 

Помоћу Про плана Виндсцрибе добијате неограничене податке, као и употребу свих његових сервера, укључујући и његове сервере за стреаминг Виндфлик, о чему можете прочитати у нашем прегледу Виндсцрибе. Међутим, можете добити јефтинију неограничену пропусност тако што ћете изградити сопствени план. Додавање одређеног сервера и неограничена пропусност вратиће вам само 2 УСД месечно.

Остале функције Виндсцрибе-а

Сигурност Виндсцрибе-а је добра и користи АЕС-256 енкрипцију. Ту је и прекидач „килл“, али то се збуњујуће назива „фиревалл“. У политици приватности Виндсцрибе-а пише да се бележе неке информације, попут коришћене пропусне ширине и временских ознака активности, али то није ништа од истинске вредности. За тај додатни залога анонимности, битцоин можете користити као плаћање.

Његов интерфејс је једноставан као што су добили, што је одлично за кориснике који први пут долазе. Ако сте мало више техничарки, свидеће вам се и могућност да се са њом позабавите. 

Ако изађете на све и одлучите се за плаћени план, боље је да се пријавите на дужи период. Ако то учините, дугорочно ћете уштедјети новац. Ако откријете да вам се ВПН не свиђа, можете затражити повраћај новца у року од три дана од куповине, али можда би била добра идеја да прво узмете бесплатан план за спин..

8. ГоосеВПН

Наш последњи избор је ГоосеВПН. То је ВПН прилагођен торренту, а већина сервера је означена као погодна за бујице. Међутим, постоји неколико разлога због којих је последња на нашој листи најбољих ВПН-ова за бујицу.

Гуска-ВПН-почетна страница-2019

ВПН има високу сигурност са неколико опција протокола које можете бирати, као и потребан прекидач за уклањање. Речено је да то не долази тако из кутије, па ћете морати да знате шта радите да бисте је исправно поставили и остали заштићени док су били бујица. Међутим, интерфејс је једноставан за употребу.

Међутим, у нашој ГоосеВПН рецензији смо истакли да је дошло до неких побољшања услуге, попут чињенице да су, када смо га први пут прегледали, било цурења ДНС-а лево, десно и у средини. Срећом, ВПН је био у реду током наших последњих тестова. Не чува евиденције, али не можете платити преко крипто валуте.

Брзине ГоосеВПН-а нису велике, али добијате неограничену ширину опсега, као и неограничену симултану везу. 

Месечни план је прилично висок, али његови дужи планови су прилично јефтини. Можете да испробате ГоосеВПН бесплатно 30 дана, али мораћете да унесете податке о плаћању да бисте то учинили. То такође значи да ћете морати да заборавите да откажете ако то више не желите, у супротном ће вам се аутоматски наплатити на крају 30 дана. Ипак, добар је изговор дати му вртлог.

Како смо изабрали најбоље ВПН-ове за торрентинг

Прво, када покушавамо да пронађемо који су ВПН најбољи за торрент, прилично можемо бацити било ког провајдера који не дозвољава П2П саобраћај директно са наше листе „можда“. 

Неке службе уопште не дозвољавају бујицу. Брзо користи пропусни опсег, тако да је разумљиво зашто се неки провајдери јасно од тога. Поред тога, некима се не свиђа чињеница да већина П2П активности укључује дељење материјала заштићеног ауторским правима.

Ако провајдер не подржава П2П, неће вас заштитити на исти начин као и они који то чине. Осим тога, постоји још неколико критеријума које ВПН треба да има да би био један од најбољих ВПН-а за бујицу. 

Сигурност

Поред ВПН провајдера који мора да дозволи бујор саобраћај, изузетно је важно да одаберете ВПН са добрим безбедносним функцијама. Потребна вам је снажна брзина шифрирања АЕС-256 бита или више, заједно са прекидачем килл. 

Добра ВПН сигурност ће осигурати да останете скривени, а прекидачем за пребацивање прекидате се, у случају да ВПН не успије. Ако то учини, потпуно ће прекинути везу прије него што било који од ваших осјетљивих детаља буде изложен. 

Поврх тога, ВПН треба да прође тестове пропуштања ДНС-а. Пропуштање ДНС-а је лоша вест и значило би да вас могу пратити. Тестирали смо све наше ВПН одабире и они су прошли. 

Приватност

ВПН који одаберете треба такође да поштује вашу приватност. Треба успоставити чврсту политику непојављивања, која у основи осигурава да ниједна од ваших мрежних активности није забележена. То значи да чак и ако би власти тражиле трупце, ништа им се не би могло предати. 

Ако имате потпуно анонимно искуство, можете се одлучити за ВПН који вам омогућава да се пријавите путем е-поште са гориоником и да платите криптовалутама. 

Брзина

Брзина је важан фактор када је ријеч о бујици. Мораћете да сачекате неко време да се датотека преузме у сваком случају, али одабиром ВПН-а који има велике брзине, нећете чекати дуже него што је потребно. 

Проток

Неки ВПН-ови ограничавају количину пропусне ширине коју можете користити месечно, а осим ако је та граница велика или не планирате много радити, брзо ћете је погодити. Срећом, већина ВПН услуга пружа неограничену пропусност, па провјерите за ту функцију.

Лакоћа коришћења

Ваш ниво искуства зависи од тога какво корисничко искуство желите. Ако сте почетник, вероватно ћете ценити једноставан интерфејс који вас брзо и лако повезује. Међутим, ако сте техничар, можда бисте више вољели ВПН с којим се можете позабавити. У сваком случају, проверите да ли је компатибилан и са вашим уређајем.

Цена

Иако цена ВПН-а неће утицати на торент за торрент, ипак би требало да одаберете ВПН који можете себи да приуштите.

Зашто ми треба ВПН приликом торента

Нису све бујице илегалне, неке садрже материјале са лиценцом за јавно домен или креативне новине, и не треба подметати своје активности ако се тиме бавите (иако ипак препоручујемо да користите ВПН да бисте остали скривени од владиног надзора и осталог опасности на мрежи).

То је рекло, као што смо раније споменули, већина бујица је у име пиратерије. Ако преузимате или делите материјал заштићен ауторским правима, кршите закон и ризикујете да будете ухваћени. 

Свака земља има различито виђење кршења ауторских права, као и различите законе и казне. Неке земље вас спречавају да приступите таквом материјалу, али торентне сајтове можете лако деблокирати. 

Средином 1990-их, интернетска превенција ауторских права сматрана је важним задатком, а 1998. године председник Билл Цлинтон потписао је Закон о ауторским правима дигиталног миленијума (ДМЦА) у закон. У било којој земљи са оваквим законима могли бисте се суочити са казном попут новчане казне или затвора. Из тог разлога, бујица без ВПН-а није добра идеја. 

Власник ауторских права може послати обавештење добављачу Интернет услуга (ИСП) ако верује да је корисник преузео садржај без њиховог одобрења. Будући да ваш ИСП може видети све што радите на мрежи, лако је утврдити ко је прекршилац, а може се послати и обавештење о кршењу ауторских права..

То можда не звучи превише алармантно, али ако власник ауторских права жели да то преузме даље, они могу да уруче позив на даватељу интернетских услуга за информације о наводном починиоцу како би их тужили..

Ауторска права Тролови

Тролови који се баве ауторским правима нису само митска створења – они постоје и управљају новцем. Познато је да адвокатске компаније у неким земљама надгледају бујице и прикупљају ИП адресе оних који крше ауторска права. Затим позивају ИСП-ове да идентификују кривце и пошаљу обавештења о нагодби. Наш најбољи чланак о ВПН-у за Немачку је добар пример.

Како ме ВПН може заштитити приликом бујице?

Кориштење ВПН-а када торент – и било који други пут – осигурава да ваше мрежне активности буду скривене од вашег даватеља интернетских услуга и било којих других знатижељних очију. Сакриће вашу ИП адресу и шифрира везу.

Можете прочитати наш потпуни водич за приватну мрежу за детаљније разумевање шта ВПН ради, али он у основи усмери сав ваш саобраћај кроз безбедан тунел са вашег уређаја на ВПН сервер. Тунел је шифриран тако да нико не може видјети шта намјеравате, али потребна је политика записивања да би се увјерило да сам ВПН не може видјети или снимити ваше активности. 

Међутим, имајте на уму да, иако ће вас ВПН заштитити на много начина, такође је добра идеја да инсталирате пристојан антивирус. Опасне датотеке могу бити укључене у вашу преузимање, тако да бисте требали осигурати да сте наоружани и спремни. Битдефендер је добар ВПН избор јер ће вас заштитити у стварном времену. Прочитајте нашу антивирусну рецензију Битдефендер за више информација о услузи.

Могу ли да користим бесплатан ВПН за торентинг?

Укратко, одговор је не. Не кажемо да су бесплатни ВПН-ови потпуно бескорисни, само не препоручујемо да их користите за нешто попут бујице, иако су бесплатни планови Виндсцрибе и ТуннелБеар-а изузетак. 

Постоји неколико разлога због којих би многе „бесплатне“ ВПН апликације које видите у продавницама апликација требало избегавати по сваку цену, као што можете прочитати у нашем најгорем водичу за бесплатне ВПН провајдере, али ево неколико примера. 

За једну, неки провајдер рекламирају услугу као одличну енкрипцију, али у пракси користи или мање повољну стопу шифрирања или је уопште нема. Неки су препуни злонамјерног софтвера који чекају да вам се успе и преузме. Остали провајдери заправо прескачу ваш промет, тако да могу продати ваше податке другим компанијама.

Последње мисли

Сада знате стварне опасности од мучења без ВПН-а, али такође бисте требали знати како одабрати погодну за задатак. Прво, ВПН треба да дозволи П2П саобраћај, али такође мора имати политику без логовања и одличну сигурност са прекидачем килл. Поред тога, велике су брзине и неограничена пропусност важна како не бисте завршили у фрустрираном нереду.

Имајући све то у виду, НордВПН је најбољи ВПН за бујице. Поседује прилагођене П2П сервере за додатну заштиту, као и одличну сигурност као стандард. Ту су и прекидач за убијање и строга политика забране записа. 

Брзине НордВПН-а су више него способне и не ограничавају ширину појаса. Постоји 30 дана поврата новца, тако да можете бити сигурни да вам се свиђа, а можете и да платите битцоин-ом.

Обавестите нас у одељку за коментаре о вашем искуству мучења са ВПН-ом или ако смо пропустили нешто. Погледајте и остале наше ВПН чланке док сте и ви овде. Као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map