Најбољи ВПН за Ал Јазееру 2020: Све новости које одговарају

Ал Јазеера је катарска новинска организација која не покрива приче које емитују. Овакав приступ преношењу вести пошто се брзо емитира претворио у једну од водећих светских медијских кућа. Међутим, зарадио је и неколико непријатеља, а многе земље га блокирају. Један од наших најбољих ВПН-а за Ал Јазееру, ипак, проћи ће вам кроз било какве блокаде пута.


Ако живите у или путујете у некој од земаља која блокира Ал Јазееру, можете користити виртуелну приватну мрежу да бисте приступили њеној веб страници и усмерили своје медијско покривање. ЕкпрессВПН је главни покретач овог задатка. Има пуно сервера за избор, брзе брзине и армију сигурносних функција које ће вас заштитити. 

Медијска мрежа финансира држава и сједиште јој је у Дохи у Катару. Има бирое широм света и много ТВ канала на различитим језицима, укључујући енглески и арапски, као и да је доступан на мрежи. 

Његова публика је расла због неприлагођеног приступа актуелним темама широм света и зато што расправља о темама које други канали избегавају.

Међутим, такав приступ је Ал Јазеери донио подељену репутацију. Њени гледаоци су пресрећни, али неколико влада то сматра контроверзним, пристрасним и неправедним брендом новинарства. Због тога су многе земље блокирале приступ на мрежи и ван ње и ван ње. Прочитајте више о организацији вести и зашто вам је потребан ВПН да бисте је гледали.

Најбољи ВПН-ови за Ал Јазееру

  1. ЕкпрессВПН
  2. НордВПН
  3. ЦиберГхост
  4. Приватни приступ интернету
  5. ВипрВПН

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је наш омиљени ВПН провајдер на Цлоудвардс.нет. У нашим чланцима често проналази место на првом месту, али то је зато што ради оно што треба и чини добро. Има више од 3.000 сервера који покривају 94 земље, тако да би требали бити у могућности да се повежете са државом у којој Ал Јазеера није блокирана. 

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

То је најбржи ВПН около, што значи да нећете морати да дуго чекате да се садржај учита. Осим тога, нећете бити отпуштени због постизања ограничења пропусности јер нема ограничења. Те функције су помогле да се доведу до врха у нашем ВПН-у за стриминг комад, и то је одличан избор за стриминг Ал Јазеере.

Његова безбедност је одлична и чуваће вас од сигурних очију. Постоји и аутоматски омогућен прекидач за уклањање који ће вас прекинути и чувати ваше податке ако ВПН не успе. Можете да га искључите, али саветујемо га. ЕкпрессВПН такође цени приватност и има строгу политику записивања.

Не би требало да имате проблема да се повежете са интерфејсом. Једноставан је за употребу и одличан је за почетнике. Можете га користити у Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у. Прочитајте нашу ЕкпрессВПН рецензију за више.

Цена цене ЕкпрессВПН кошта више од конкуренције. То је рекло, добијате сјајну услугу са многим функцијама, тако да вреди новца. Ако се пријавите на дуже време, уштедећете неколико долара, а постоји 30-дневна гаранција за поврат новца.

2. НордВПН

Наш други избор је НордВПН, и да будемо поштени, само се губи са првог места због различитих брзина. Осим тога, њих двоје су у много чему слични, као што можете прочитати у нашој поређењу ЕкпрессВПН-а и НордВПН-а. 

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Његова покривеност сервера срамна је за 60 земаља, али укупно има више од 5000 сервера. Брзине НордВПН-а су брзе, али могу прилично успорити ако се повежете са оном која је далеко. Ипак добијате неограничену пропусност.

Сигурност НордВПН-а је међу најбољима на тржишту (што је један од разлога што је наша најбоља ВПН за бујице). Поред тога, пружа вам могућност коришћења његових двоструких хоп сервера, који у основи додају још један слој заштите ВПН тунелу. Долази са уграђеним прекидачем килл и такође има солидну политику бележења. 

Његов интерфејс је једноставан за употребу, а мењање сервера је лаган ветар. Можете га инсталирати на Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Погледајте нашу НордВПН рецензију за више.

НордВПН је приступачнији од нашег најбољег одабира, мада је боље да одаберете дужи план за уштеду новца. На располагању је 30-дневни прозор за повраћај новца, у случају да утврдите да није за вас.

3. ЦиберГхост

ЦиберГхост је још један добар ВПН који ће вам дозволити да гледате Ал Јазееру. Има скоро 6.000 сервера који поседују више од 80 земаља. Његове брзине су велике, иако могу успорити мало на великим даљинама, као што то чини НордВПН. Такође, не постоје капице за пропусне ширине око којих бисте требали бринути.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Заштитит ћете се добром заштитом, а услуга долази с трајно омогућеним прекидачем. То значи да не морате да се сетите да га укључите, што је добро, али такође значи да не можете да га искључите, што је неугодно. Такође поседује политику записивања без дневника којом поштује вашу приватност.

Ако желите да пређете даљњу километражу, можете да користите ЦиберГхост-ове НоСпи сервере. Они долазе с малом накнадом, али седе изван 14 Очи и изграђени су с врхунским хардвером. 

ЦиберГхост интерфејс се мало навикава, али то не значи да је тешко користити. Можете га користити у Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у. Погледајте наш ЦиберГхост преглед за више информација.

То је јефтин ВПН, али месечни трошак је лош, па је најбоља опклада за пријављивање на дужи план. Постоји гаранција за повраћај новца ако утврдите да није за вас, а то је 14 дана на месечном плану и 45 дана за дуже. Такође је доступна и бесплатна седмодневна пробна верзија за кориснике Андроид и иОС. Досадно, корисници десктоп рачунара добијају само један дан.

4. Приватни приступ интернету

Приватни приступ интернету је једноставан, али моћан ВПН који има доста испод појаса. У оквиру његове мреже постоји више од 3.000 сервера, али они покривају мање од 30 земаља. Ипак бисте и даље могли да пронађете одговарајући сервер. 

пиа-клизач1

пиа-слидер2

пиа-слидер3

пиа-слидер4

пиа-слидер5

Претходна

Следећи

Његове брзине су углавном брзе, али су недоследне. Поред тога, његове брзе брзине делом су смањене користећи лакшу енкрипцију. По дефаулту користи мање повољну 128-битну енкрипцију, али лако је можете надоградити на препоручену АЕС 256-битну енкрипцију за бољу заштиту. Добијате и прекидач за уклањање, а доказано је да не води евиденције, као што можете прочитати у нашем прегледу ПИА.

Добијате неограничену пропусност и може се користити у Виндовс-у, мацОС-у, Андроид-у и иОС-у. ПИА такође има прави Линук клијент, што га чини најбољим ВПН-ом за Линук. Интерфејс је једноставан за употребу и имате велику контролу, али је везан за лежиште. То може постати мало неугодно, иако се његов мени поставки отвара на посебној картици.

ПИА је једна од најјефтинијих ВПН услуга, нарочито због онога што за њу добијете. Нажалост, не нуди исто време повратка новца као његови конкуренти, али ипак имате седам дана да одлучите да ли вам се свиђа.

5. ВипрВПН

Наш последњи унос је ВипрВПН, који је добар провајдер са сигурношћу на челу својих функција. Укупан број сервера није импресиван, са мање од 1.000 раширених по 60 или више земаља. Међутим, није страшно, а требало би и даље да пронађете довољно добар сервер. 

ВипрВПН-Слидер1

ВипрВПН-Слидер2

ВипрВПН-Слидер3

ВипрВПН-Слидер4

ВипрВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Брзине ВипрВПН-а су довољне, али нису тако брзе као остале ВПН услуге, као што можете прочитати у нашем ВипрВПН прегледу. Међутим, добијате неограничену пропусност.

Сигурност је тамо где се налази код овог ВПН-а. Одличан је и прилагодљив, са различитим протоколима за избор. Укључује чак и свој власнички протокол Цхамелеон, који вашој вези додаје још већу заштиту. Добијате и прекидач за убијање и строгу политику забране пријаве.

ВипрВПН интерфејс је мало датиран, али је и даље једноставан за употребу. То се посебно односи на његове мобилне апликације, које су ВипрВПН освојиле место на нашој најбољој ВПН листи за Андроид. Не само да подржава Андроид и иОС, већ је компатибилан и са Виндовсом и мацОС-ом. 

Његова цена заснива се на два различита пакета. Постоји јефтинији стандардни план који вам омогућава три истовременог повезивања. Затим ту је Премиум план који вам даје пет веза и употребу његовог Цхамелеон протокола. Одлучити се за годишњи план је исплативије, а постоји 30-дневна гаранција поврата новца.

Како смо изабрали своје изабранике

ВПН услуге се састоје углавном од истих функција као и једна друга, али све раде другачије, као што можете прочитати у нашим ВПН рецензијама. Да бисте били сигурни да имате сјајно искуство док приступате Ал Јазеера, ВПН треба да испуни доле наведене критеријуме.

Сервер Нетворк

Без обзира да ли је ваша потреба за деблокирањем Аљазеере сведена на цензуру или геоблоке који вам спречавају приступ верзији коју желите, требат ће вам добра сервер мрежа иза вас. 

Што је више сервера у што већем броју земаља, то су веће шансе да пронађете одговарајућег. Овде није важно само бројање сервера, већ и колико земаља има сервере, а те земље морају да буду оне које не блокирају Ал Јазееру.

Брзина и ширина појаса

Добре брзине значе да не чекате стално да се учита садржај. То ће такође утицати на квалитету садржаја. Ако се заглавите при малим брзинама, вероватно ћете завршити гледање стрима ниске резолуције, што није забавно. Најбоље је да одаберете ВПН који има добру брзину и да се повежете на најближи одговарајући сервер. 

Што се тиче ширине опсега, требало би да одаберете ВПН који нема ограничење података. Ако то учините, брзо можете погодити ограничење, и тада ће ВПН престати да ради. Ово очигледно није добра ствар.

Сигурност

Сигурност ВПН-а је важна, посебно ако покушавате да приступите Ал Јазеери из земље која ју је забранила. Ако имате добру сигурност, постаћете скривени од знатижељних очију – попут владиног надзора – и свих осталих опасности на мрежи. Требало би да користи АЕС 256-битну енкрипцију или да вам омогући подешавање поставки на том нивоу. 

Такође би требало да укључи прекидач килл, који ће вас потпуно искључити с интернета ако ВПН не успе. Можда звучи драматично, али ако ВПН престане да ради без да знате, остаћете отворени за напад и осетљиви подаци су доступни ономе ко га жели. 

Приватност

Такође је важна и приватност, а то није исто што и безбедност. ВПН треба да има добру политику приватности која каже да не води евиденције. Строга политика записивања без евиденције осигураће да не постоје евиденције о вашим мрежним активностима, укључујући приступ Ал Јазеери у земљи која ју је забранила..

Компатибилни уређаји и једноставност употребе

Ако сте искусан корисник, вероватно ћете желети да ВПН подржава ваш уређај. То би могло рећи да је љубазност према кориснику нешто што драгоците. Проверите да ли се ваш оперативни систем налази на листи компатибилности ВПН-а, али ако нисте техничар, биће вам боље са једноставним интерфејсом.

Цена

Цене се прилично разликују код ВПН услуга. Многи нуде велики попуст на дуже планове. На крају, ипак, та цена мора да се уклапа у ваш буџет, па се потрудите.

Зашто ми треба ВПН за Ал Јазееру?

Прије Ал Јазеере, већина арапских вијести била је тоталитарна смећа. Било је централизовано око онога што владари раде, хвалећи их и у основи говорећи људима колико су имали среће да их имају. 

Када је 1996. основана Ал Јазеера, све се то променило. Гурнуо је границе било које друге новинске организације: емитирање контроверзних прича и неслагање у погледу на позиве у емисију и изазивање оних који су на власти. Добила је глобалну пажњу емитовањем видео записа Осаме бин Ладена и ексклузивних снимака рата у Авганистану док се то догодило.

Емитер наставља да промовише слободу изражавања и даје глас онима који су на недовољно пријављеним мјестима. Међутим, његова спремност за то довела је до тога да буде блокиран или потпуно забрањен у неким земљама, од којих многе оптужују за промоцију тероризма, секташке пристрасности и дезинформације.

Земље које блокирају Ал Јазееру

Египат блокира Ал Јазееру и неке друге вести, наводећи да објављују лажне информације и подржавају тероризам. Такође им се не свиђа чињеница да су ове новинске организације критички настројене према влади. Наш најбољи чланак о ВПН-у за Египат детаљније је описан.

Ал Јазеера у Израелу

Израел открива како Ал Јазеера покрива текући сукоб с Палестином, чак оптужујући канал да је пристран у корист Палестинаца. 

То је разумљиво, међутим, са једним примером упитне објективности, укључујући Ал Јазееру која је бацила странку у ваздух 2008. године, када је члан Ослободилачког фронта Палестине пуштен након што је скоро 30 година провео у затвору због убиства израелских цивила.

Израелске власти такође оптужују новинску организацију да има везе са Хамасом и другим милитантним групама у Гази и на Западној обали. Више о тој земљи прочитајте у нашем чланку о ВПН-има који ће се користити у Израелу. 

Суседним земљама

Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати оптужили су Ал Јазееру за исто понашање као и Египат и блокирали организацију. Међутим, постоје и други разлози зашто би Саудијци блокирали мрежу. 

Откако је Емир шеик Хамад бин Халифа Ал Тани дошао на власт 1995. године, Катар је постао независнији. Њени спољнополитички приоритети су различити од суседа, а земља је обезбедила односе са супарницима и исламистичким групама. Друге земље Блиског Истока Катар су оптуживале да подржавају Муслиманско братство и терористичке групе.

Ту долази Ал Јазеера. Представља се као непристрасна организација, али с обзиром да је финансира катарска влада, оптужена је да има исти став као Катар и да фаворизује земљу у њеном извештавању. 

То је разлог зашто га Саудиа Арабиа и УАЕ блокирају или забрањују. Саудијска влада је чак претила новчаним казнама до 27.000 долара због кршења забране. Погледајте наше комаде за Саудијску Арабију и УАЕ за више информација о тим земљама.

Блокада на Катару

2017. године Саудијска Арабија, УАЕ, Египат и Бахреин покренули су блокаду ваздуха, копна и мора на Катару. Дипломатске, трговинске и путничке везе прекинуте су ради покушаја заустављања његове независности, при чему су четири арапске земље тврдиле да Катар подржава тероризам. 

Катар је добио листу захтева које је требало да испуни за укидање ограничења. То је укључивало усклађивање с другим арапским земљама, као и гашење Ал Јазеере. 

Катар је одмах одбацио захтеве, а сукоб се наставља и данас прекинутим недавним разговорима. Прочитајте наш најбољи ВПН за катарски комад за остале детаље о земљи.

Чини се да ће Ал Јазеера и даље бити блокирана, нарочито на Блиском Истоку, осим ако Катар не пристане да је затвори, у што врло сумњамо. Дакле, ако сте у земљи која не може да јој приступи, требаће вам ВПН да бисте заобишли ограничења.

Последње мисли

Ако покушате да приступите Ал Јазеери, али све што добијете је порука о грешци, вероватно је да сте у земљи која ју је блокирала. Коришћење ВПН-а може вам помоћи да пређете блок тако што ћете вас повезати са државом која му може приступити. Због тога ћете изгледати као да сте физички тамо, а заштитиће вас и док сте на мрежи. 

Да бисте имали највећу шансу да заобиђете блок, потребан вам је ВПН са великом мрежом сервера, великим брзинама и добром сигурношћу. ЕкпрессВПН има све те функције и више, због чега нам је ово омиљена ВПН мрежа Ал Јазеере. Зашто не бисте му дали вртлог са 30-дневном гаранцијом поврата новца?

Да ли вам је онемогућено гледање Ал Јазеере? Реците нам о свом искуству са покушајем заобилажења блока у коментарима испод. Наша ВПН архива има и других занимљивих чланака које ћете такође погледати. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me