Најбољи ВПН са наменским ИП-овима у 2020. години: заобићи црну листу

Иако провајдери Интернет услуга додељују јединствену ИП адресу сваком уређају на који се повезујете, у већини случајева ће то бити динамична, што значи да се може мењати сваки пут када се повежете на мрежу. ВПН-ови такође додељују динамичне ИП адресе, али се деле са другим корисницима. 


Намјенски ИП је статички. Неће се променити, а додељено је само вама. Они могу бити корисни у многим околностима, као што је заобићи струјне блокаде путева. Осим тога, они нуде већу поузданост и стабилност од заједничке ИП адресе, а већина ВПН провајдера нуди их као додатак. 

Ако нисте у целој маларкиној читању, најбоље је да идете напред и инсталирате НордВПН. Одличан је свеобухватан ВПН са добрим, наменским ИП опцијама. 

НордВПН такође нуди одличну сигурност, слично као и наш најсигурнији ВПН, ЕкпрессВПН, као што можете прочитати у нашој поређењу ЕкпрессВПН са НордВПН. Међутим, ЕкпрессВПН неће наћи место у овом чланку, јер не нуди наменске ИП адресе.

Међутим, наставите читати да бисте добили више препорука о виртуелној приватној мрежи. Поред тога, објаснићемо разлику између динамичких, статичких и наменских ИП адреса, предности и недостатака поседовања наменског ИП-а и по којим критеријумима треба да тражите у наменском ИП ВПН-у..

Најбољи ВПН с намјенским ИП-овима

 1. НордВПН
 2. ЦиберГхост
 3. Астрилл
 4. ВПНАреа
 5. ТорГуард

1. НордВПН

НордВПН је одличан избор ако тражите посебну ИП адресу. Можете одабрати између ИП адреса у Сједињеним Државама, Великој Британији, Немачкој, Холандији и Француској. 

Свака наменска ИП адреса кошта 70 долара годишње, заједно са вашом претплатом на НордВПН. Претходни трошак је једина цена коју ипак можемо видети, па ако имате месечни рачун, требало би да се помакнете до наше друге опције, ЦиберГхост.

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Поред вашег наменског ИП-а, НордВПН нуди и многе друге функције. То је поуздана услуга и заштитиће вас најбоља заштита на тржишту. 

Поред тога, поред хиљаде редовних сервера НордВПН-а, за додатну заштиту можете да користите и његове доубле-хоп сервере. Постоји такође строга политика записивања без дневника. Прочитајте нашу НордВПН рецензију за више детаља.

Има добре брзине, мада могу постати спорије када се повезују са удаљеним серверима. Добијате неограничену пропусност и моћи ћете да се упустите у већину стриминг платформа, зарадивши ово друго место у нашем најбољем ВПН-у за стреаминг комад. Поред тога, једноставан је за употребу и можете га истовремено инсталирати на шест уређаја, укључујући Виндовс, мацОС, Андроид и иОС.

Заједно са 70 УСД за НордВПН наменски ИП, мораћете да платите и основну претплату и, на срећу, то је добра вредност за новац. Ипак, добијате најбољу цену у његовим дугорочним плановима, што је одлично с обзиром да ће вам требати најмање годину дана са статичким ИП-ом. Ипак, постоји 30-дневни прозор за повраћај новца, у случају да вам се не свиђа, и можете платити помоћу крипто валуте.

2. ЦиберГхост

ЦиберГхост је још један пристојан провајдер ВПН-а који вам може доставити наменску ИП адресу у САД-у, Великој Британији, Француској, Немачкој и Канади. Додавање једног коштаће додатних 5 УСД месечно у вашој редовној претплати. Након што га купите, биће наведен у одељку „фаворити“ у апликацији ЦиберГхост, тако да можете лако прелазити.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

Долази са великом сигурношћу и не води записнике. Такође ћете имати приступ огромној мрежи сервера ако треба да се повежете са другом државом, као и њеним серверима за стриминг и бујицу. Његове брзине су брзе, иако на дугим удаљеностима могу бити спорије, као што то чини НордВПН. Не постоје ограничења пропусне ширине и може приступити свим платформама за стриминг. 

ЦиберГхост омогућава до седам истовремених веза, а компатибилан је са свим главним оперативним системима, пружајући једноставан за употребу интерфејс за све њих. Прочитајте више у нашој рецензији ЦиберГхост и погледајте како је то у поређењу са нашим најбољим одабиром у нашем НордВПН вс ЦиберГхост комаду.

То је јефтина ВПН услуга, са месечним бонусом, за разлику од НордВПН-а. Међутим, редовна претплата делује на јефтинијим плановима, а ако се одлучите за један од њих, мораћете да платите целокупне трошкове ИП-а наменског за ЦиберГхост..

За Андроид и иОС доступно је седмодневно бесплатно пробно раздобље ако само желите да провјерите услугу. У супротном, постоји гаранција повраћаја новца. Можете да платите путем БитПаи-а и за додатну анонимност.

3. Астрилл

Астрилл је још један провајдер који нуди наменске ИП адресе и долази са тоном избора. Личне статичке ИП адресе доступне су на више локација у Сједињеним Државама, Великој Британији, Европи, Русији, Аустралији, Хонг Конгу, Кореји и Кини (мада нисмо сигурни зашто бисте је желели у оквиру Великог фиревалл-а). Коштају само 5 долара месечно.

Астрилл-Слидер1

Астрилл-Слидер2

Астрилл-Слидер3

Астрилл-Слидер4

Претходна

Следећи

Такође добијате добру сигурност са многим опцијама протокола. Има политику непојављивања, али неке информације се могу задржати за „техничку функцију услуга“. То укључује ствари попут записа о повезивању и ваше ИП адресе, што може представљати проблем ако имате личну. Прочитајте нашу Астрилл рецензију за више о томе.

Астрилл има подељене сервере у 62 земље, у случају да вам треба други. Такође има велике брзине, неограничену пропусност и може ући и у неке сервисе за стриминг. Његов интерфејс је неугодно мали, али је једноставан и можете га користити на већини главних оперативних система. Такође ће дозволити до пет веза истовремено.

Иако Астрилл има много више избора за наменске ИП локације, његова цена га у потпуности спушта. Месечни трошак је изузетан, јер износи 20 УСД месечно у тренутку писања, а то не укључује приватни ИП. 

Годишња претплата преполови ову цену, али у поређењу са нашим најбољим изборима, то је још увек прилично лоше, поготово јер су бољи ВПН провајдери у целини.

4. ВПНАреа

Следеће је ВПНАреа. Има добар избор наменских ИП региона које можете изабрати, укључујући више локација у САД-у и Европи, као и у Великој Британији, Канади, Аустралији, Сингапуру и Хонг Конгу.

впнареа-слидер1

впнареа-слидер2

впнареа-слидер3

впнареа-слидер4

впнареа-слидер5

Претходна

Следећи

Међутим, цена сваког наменског ИП-а зависи од локације коју одаберете. На пример, они у Сједињеним Државама коштају 20 долара годишње, али ако га одаберете у Аустралији, то је 44 долара. То и даље није лоше, али долази са мање од 4 УСД месечно. 

Доступни су само са плановима од 12 или 36 месеци, а на личном ИП-у нећете видети никакве уштеде за одабир дужег периода. 

ВПНАреа такође каже да ће бацити бесплатни приватни ВПН сервер са вашом наменском ИП адресом, и тврди да је једини провајдер који је то учинио. Имати приватни виртуелни сервер значи да нећете морати да делите брзину са другим корисницима; имаћете потпуну контролу над тим.  

Остале функције ВПНАреа

Политика без евидентирања је на снази, њена сигурност је добра и, попут НордВПН-а, укључује употребу двоструких хоп сервера, ако желите. Редовни сервери доступни су у 65 земаља, у случају да су вам потребни. 

ВПНАреа може ући у бројне стреаминг сервисе и долази с неограниченом пропусношћу, али има мале брзине, тако да можда није најбољи избор за такав задатак. Његов интерфејс је једноставан за коришћење и компатибилан је са већином оперативних система. Поред тога, истовремено можете имати до шест уређаја. Прочитајте више у нашој рецензији ВПНАреа.

То је јефтина услуга и дужи планови на крају испадну јефтинији. Можете платити битцоином ако вам је потребан додатни приватност. Осим тога, постоји 30-дневна гаранција поврата новца, у случају да нисте задовољни. 

5. ТорГуард

Наш последњи избор је ТорГуард, што изненађује обзиром да има мноштво опција за наменске ИП адресе, али недостају му и у другим областима. Можете одабрати ТорГуард наменски ИП у више европских земаља, са ретким изборима, као што је Исланд, као и локације у Северној и Јужној Америци, Азији, Аустралији и Новом Зеланду. 

торгуард-клизач1

торгуард-клизач2

торгуард-клизач3

торгуард-клизач4

торгуард-клизач5

Претходна

Следећи

Такође можете одабрати резиденцијални ИП, тако да изгледате као да се повезујете од куће, као и премиум мрежни ИП од 10 Гбпс или ИП за одбијање услуге који има за циљ да заштити играче од ДДоС напада.

ТорГуард такође продаје ову услугу оглашавајући своје стреаминг и посвећене спортским ИП адресама. Иако нам није био потребан наменски ИП за Нетфлик, ако желите да уђете у било који други сервис за стриминг, требат ће вам га. Тестирали смо редовне сервере за наш ТорГуард преглед и сваки пут смо били блокирани од других главних платформи.

Додатно пуњење за наменски ИП је сасвим у реду, али друге ВПН услуге, као што су ЕкпрессВПН и Виндсцрибе, укључују сервере за стриминг у оквиру основног пакета. Одобрено, ТорГуард-ови стриминг сервери се не деле ни са једним другим корисником, али остали ВПН-ови и даље раде посао да вас уђу тамо, и то добро.

Остале карактеристике и цена компаније ТорГуард

Његова је сигурност једнака остатку тржишта, а има пуно могућности избора. Техњацима ће се свидети прилагодљивост, али редовни корисници ће се можда борити да заспе са застарелим интерфејсом. 

Брзине ТорГуарда углавном су брзе, али се разликују у зависности од локације, а неки сервери су тако спори да су практично неупотребљиви. Не постоји ограничење пропусне ширине и можете истовремено да повежете до пет уређаја уз могућност додавања до 20 више по 1 УСД сваког месеца.

У политици приватности се наводи да не бележи информације. Међутим, ако тражите потпуно анонимну пријаву, ТорГуард није за вас. 

Плаћање кредитном картицом захтева ваше податке за наплату, што се чини нормалним, али ТорГуард наводи да се подаци могу чувати и да ће бити подељени ако је то потребно по закону. Чак би и плаћање путем крипто валуте могло захтевати податке за наплату.

ТорГуард је прилично јефтин, иако не нуди планове дуже од једне године. Сви његови наменски ИП-ови имају исте цене од 7,99 УСД месечно, мада ТорГуард нуди попуст на њих са дужим плановима. Постоји и седмодневна гаранција поврата новца.

Шта је наменска ИП адреса?

Да бисте у потпуности разумели шта је наменска ИП адреса, морате да разумете разлику између наменског ИП-а, статичког ИП-а и динамичке ИП адресе. 

Када се повежете на ВПН услугу, подразумевано ће вам доделити динамичку ИП адресу. Та ИП адреса се може променити сваки пут када се повежете, али ће је доделити и стотинама других корисника који користе услугу. Статички ИП разликује се само зато што се стварна ИП адреса не мења, али се ипак може дистрибуирати многим другим корисницима.

Нема ничег лошег ни са једним од њих, а постоје и неке предности. На пример, са толико много других људи који користе исти ИП, тешко је утврдити ко је шта урадио. Међутим, дељени ИП може понудити велику анонимност, али постоје неке прилике у којима коришћење дељене ИП адресе једноставно не смањује.

Намјенска ИП адреса функционише на исти начин као и свака друга, али се не мијења и јединствена је за вас. Никада нећете делити исту ИП адресу са другим корисником. Неће бити дискретан, али коришћење статичког наменског ИП-а може вам уштедјети много проблема у одређеним околностима.

Која је предност имати наменски ИП?

Намјенске ИП адресе имају неколико предности. За једну, ако водите интернетско предузеће или веб локацију, ИП адреса која остаје иста и служи само за личну употребу може вам спречити да неко не приступи вашем систему или рачунима. Као администратор, можете поставити листу овлашћених ИП адреса тако да се могу пријавити само оне које одговарају. 

Они такође могу бити корисни када је у питању пријава на ваше финансијске рачуне. На пример, ако се редовно пријављујете у своју банку са друге ИП адресе, банка може то схватити као сумњиву активност и ограничити приступ. Коришћење наменске ИП адресе осигураће да не наиђете на тај проблем.

Лоша страна коришћења дељене ИП адресе је та што се због поступака других корисника могу често наћи на црним листама на одређеним веб локацијама. Понекад се назива и „ефект лошег суседа“. Не можете да контролишете шта други корисници раде, а ако сте блокирани са веб локације или услуге, мораћете да промените ВПН сервер да бисте добили другу дељену ИП адресу.

Заобилажење Геоблоцкс и ВПН блокова са намјенским ИП-ом

Намјенски ИП-ови могу вам помоћи заобићи геоблокове и ВПН блокове који се постављају путем стреаминг услуга. Узмимо, на пример, Нетфлик. Доступан је у више од 190 земаља, али свака земља има различиту библиотеку садржаја. 

Рецимо да сте ван Сједињених Држава, али желите да гледате емисију која је ексклузивна за америчку публику. Да бисте га гледали, мораћете да лажно идентификујете локацију и приступите америчкој верзији. 

Већина ВПН-ова вам може помоћи да добијете америчку ИП адресу, али не могу сви да заобиђу Нетфлик-ове ВПН детекторе. Из тог разлога, требате одабрати онај који се може пробити, а наш најбољи ВПН за Нетфлик водич укључује ВПН-ове који су у складу са задатком. 

Међутим, одабир оне која нуди наменску ИП адресу ће такође пружити више стабилности, јер ће увек бити на истој локацији. Ако сте се трајно преселили из своје матичне земље, наменска ИП адреса на тој локацији осигураће вам да можете непрестано да приступате услугама и веб локацијама на које сте навикли.

Недостаци употребе наменске ИП адресе

Колико год да постоје неке велике предности које долазе са коришћењем наменске ИП адресе, постоје и неки недостаци. Ако су ваши интернетски шенагани мало преварени или ако нисте сигурни у приватност, наменска ИП адреса можда неће бити добра опција. 

То је зато што иако већина ВПН услуга не води евиденције активности, наменска ИП адреса веже се искључиво за вас. Иако не би било евидентираног дневника активности, власти би могле добити информације о претплатницима за ИП адресу. 

Дељене ИП адресе фаворизују се због анонимности која долази са њима. Многи корисници могу имати исту адресу, тако да власти не могу рећи ко је шта урадио, осим ако провајдер не води евиденције. Поред тога, са повећањем интернетског надзора широм свијета, све више корисника покушава остати испод радара.

Међутим, можете учинити неколико ствари које остају анонимне чак и са наменском ИП адресом. Морате одабрати ВПН провајдера који не само да не води евиденције, већ вам омогућава и да се пријавите са е-поштом који баца и да користите крипто валуте као плаћање.

Како изабрати најбољи ВПН за наменску ИП адресу

Поред тога што ВПН заправо нуди наменске ИП адресе, треба узети у обзир и неколико других фактора. Током наших ВПН прегледа открили смо да, иако већина провајдера укључује следеће функције, неки их имплементирају боље од других, а то нам је помогло у рангирању..

Сигурност и приватност

Без обзира да ли користите наменску ИП адресу или не, безбедност на мрежи и приватност требало би да буду приоритет када је у питању избор ВПН-а. Добра сигурност осигураће вам заштиту од интернетских опасности, попут цибер криминала. Такође бисте требали осигурати да не води евиденције о употреби, тако да не постоје евиденције о вашим мрежним активностима.

Осим тога, ако желите остати потпуно анонимни, за пријаву користите е-пошту и крипто валуте. Нажалост, ипак, нису сви пружаоци услуга дозволили обе ове методе.

Брзина и ширина појаса

Дозвола за брзину и ширину појаса ВПН-а су важни, посебно за неке активности. Велике брзине значе да трошите мање времена чекајући да се садржај учита, а неограничена пропусност значи да преузимате или стримујете колико желите. Ако изаберете онај који има ограничење података и дођете до њега, ВПН ће престати да ради, а ваш наменски ИП биће бескористан.

Намјенске ИП локације

Да ли вам треба одређена локација за ваш наменски ИП ће зависити од тога за шта вам је потребна. Ако вам је потребан само поузданост и стабилност, тада можете одабрати своје стадо. Међутим, ако планирате да приступите садржају за одређену земљу, мораћете да се уверите да ВПН има наменски ИП на тој локацији.

Приступ услугама стриминга

Ако је један од ваших главних разлога за добијање личне статичке ИП адресе приступ одређеној услузи за стриминг, тада бисте требали бити сигурни да ВПН заиста може то учинити. Многи сервиси за стреаминг имају постављене ВПН блокове, а постоји само толико много њих који су у стању да заобиђу блокове. 

Једноставност употребе и уређаја

Ако сте техничар, можда ћете наћи чак и неке од најтежих ВПН клијената који ће се шетати парком. Међутим, ако имате мање искуства с њима, бит ћете захвални на једноставном подешавању и једноставном интерфејсу.

Поред тога, можда бисте желели да проверите са којим уређајима се може користити ВПН. Већина покрива популарне оперативне системе као што су Виндовс, мацОС, Андроид и иОС, али неки имају детаљнију листу.

Цена

Да бисте имали наменски ИП, прво ћете се морати пријавити за основни план ВПН-а. Неки носе хефтиер цену од других, па се уверите да сте задовољни са тим, заједно са трошковима наменске ИП адресе на врху.

Последње мисли

Надамо се да смо вам помогли да утврдите разлику између динамичних, статичких и наменских ИП адреса, као и која је најбоља ВПН са наменским ИП-овима за вас. Она коју одаберете зависиће од тога за шта вам је потребно. Можда желите да један једноставно приступите стриминг сервисима, или вам је потребан поузданост.

Без обзира на ваш разлог, изабрали смо НордВПН као победника због његове одличне сигурности и приватности, као и његове могућности да уђе у стриминг платформе. Поред тога, добијате приличан избор локација које ће вам пружити оно што вам треба – под условом да вам није потребна другачија земља. НордВПН има 30 дана поврат новца, ради мира.

Да ли користите наменску ИП адресу? Реците нам о свом искуству у одељку за коментаре испод. Не заборавите да прочитате и наше остале ВПН чланке. Као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map