Најбољи ВПН провајдери 2020: Заштитите своју приватност на мрежи

Након годину дана нових прегледа, време је да ажурирамо наш најбољи ВПН водич. Ако вам је ово први пут, добродошли. Током тога приказат ћемо најбоље ВПН провајдере за сваки случај употребе, рачунајући за стриминг, бујице, општу приватност и још много тога. Ако вам није стало да прочитате 6.000 или више речи које то чине, можете прећи у лаган режим и само се пријавити за налог помоћу ЕкпрессВПН-а.


За оне који желе више опција, прочитајте даље. Сваког понуђача узели смо из наших ВПН рецензија и успоређивали их с другима за крајњу – и признају нервозну – битку. Доћи ћемо до детаља, па ако желите широк преглед, препоручујемо да завирите у наш ВПН упоредни графикон.

Ево како ће то ићи доле Започет ћемо описом шта је виртуелна приватна мрежа и како функционише, а затим ћемо вам дати неке од предности коришћења ВПН-а. Након тога, наставит ћемо с нашим најбољим одабиром у свакој категорији и завршићемо са најбољим ВПН-ом у цјелини, као и најбољим ВПН-ом за торрентинг и најбољим бесплатним ВПН-ом..

Најбољи ВПН провајдери у 2020

Како функционише ВПН?

ВПН ради

Ако сте нови у свету ВПН-ова, препоручујемо вам да погледате шта је ВПН водич како бисте се упознали са детаљима њиховог рада. Даћемо кратак опис за потребе овог водича.

Када се повежете на Интернет, ваша ИП адреса и системске информације шаљу се уз сваки пакет. Ти захтеви пролазе кроз ДНС сервере вашег даватеља Интернет услуга и преусмеравају се на домене које захтевају. За то време, владини и мрежни сноопи могу шпијунирати вашу везу и евидентирати податке које преносите.

Једном када стигнете на веб страницу, следи више прикупљања података. Када је све речено и учињено, ваш ИСП, влада и веб локација на коју се повезујете видели су стотине података и евидентирали их..

ВПН то елиминише. ВПН-ови долазе на вашој почетној вези и криптирају податке које му шаљете. Пре него што буде преусмерен преко вашег ИСП-а и ширег интернета, ВПН ће анонимно дефинисати вашу ИП адресу и детаље прегледача, тако да нико неће знати ко сте или где се налазите.

Поред тога што повећавате приватност на мрежи, ВПН вас чини сигурнијима. Шифрирањем оригиналне везе, ВПН осигурава да ниједан мрежни напад не може утицати на вашу везу. Отворени токови су опасни, посебно ако су нешифровани, па додавање ВПН-а ланцу чини повезивање сигурнијим..

ВПН-ови су корисни у многе сврхе, осим заштите ваше приватности на мрежи и пружања сигурности, што ћемо дати у наредним одељцима.

Ограничења ВПН-а

Пре него што уђемо у специфичности ВПН-а, ставићемо на стол све њихове картице. ВПН-ови ће вам помоћи да осигурате приватност на мрежи, али једноставно не постоји свет у којем сте потпуно анонимни. Ако желите да се скинете са мапе, најбоље је да нађете најудаљеније подручје које можете и живите живот самоће без интернет конекције..

Као што је споменуто у нашем анонимном водичу за прегледавање, истинска анонимност је сан. Чак и најбољи ВПН-ови са јасним ставом о приватности морају да евидентирају одређене аспекте ваше везе да би услуга наставила да ради. Ако на снимку нема детаља о вашој вези, нема начина да решите проблем ако нешто пође по злу.

Поред тога, подаци који се евидентирају не морају бити лично идентифицирани. Постоји разлика између евидентирања података о употреби дијагностике и евидентирања корисничких података за продају.

Узмите ЕкпрессВПН као пример. Трудимо се за његову приватност, не само због снажног става о одржавању, већ и због локације прилагођене приватности и јасне политике приватности. Чак и тада прикупља информације, укључујући верзију ваше апликације, успешне везе и збирни износ пренесених података.

Нема разлога да мислите да је то “вођење дневника”. Захтев „без евиденције“ подразумева да ВПН заиста немају ништа о евиденцији, а сама чињеница да се нешто евидентира може довести до тога да има негативан утисак о одређеном провајдеру. Постојање дневника не значи да могу идентификовати корисника или угрозити приватност на било који начин.

То значи да када изнесемо тврдњу да се не води евиденција, то радимо у доброј вери да се не могу евидентирати подаци који се могу идентификовати. Дијелимо длачице тако да нема сумње у то што стављате на Интернет. Ископали смо политике приватности и обавили истраживање, тако да можете бити сигурни да су све значајне информације искључене.

Приватност ВПН-а

Приватност ВПН-а

Тема у питању када је реч о ВПН-има је приватност корисника. Свиђало вам се то или не, веб странице и владине агенције широм света су машине које гласе на подацима и желе да знају сваки детаљ о вама, било да је то боље прилагођавање огласа вама или нешто неугодније – Минорити Репорт, било кога?

Вероватно је да су ваши подаци већ похрањени у више база података од стране више компанија. Било како било, ВПН може вам помоћи да зауставите крварење. Употребом једне скривате своју ИП адресу и метаподатке који се шаљу са сваким веб захтевом. Као што смо рекли, ВПН-ови се понашају као посредници између вас и веб сервера, додељујући вам нову ИП адресу и, као такву, нову локацију.

Понекад је употреба ВПН-а само замена једног облика вађења података другим. Упркос тврдњи да не чувају записнике, неки провајдери, као што је ИПВанисх, су ухваћени са спуштеним панталонама. О томе можете сазнати у нашем ИПВанисх прегледу.

Опет треба да се евидентирају неке оперативне информације да би се осигурало несметано одвијање услуге и то је у реду. Није у реду евидентирање корисничких података ради маркетинга или продаје. Проверили смо провајдере да осигурамо да се наше препоруке придржавају најстрожијих стандарда приватности, тако да ако вас то занима, препоручујемо да се придржавате наших избора.

ВПН и цензура

Понекад то није тако једноставно као сакривање ваших личних података од организација које гласе на подацима или од вашег даваоца интернетских услуга. У зависности од тога где живите, цензура би могла да има велику улогу када се одлучите да користите ВПН или не. Заменом своје ИП адресе другом са друге локације, можете заобићи чак и најстрожу цензус и приступити садржају на вебу из целог света.

Наш водич за интернетску цензуру покрива пет најозлоглашенијих земаља, али постоје и други који имају мање облике цензуре који одскачу од политичке моћи. Осим тога, ако покушавате да се изјасните против те моћи, могли бисте се суочити са новчаним казнама, затворском казном или чак смрћу.

Нажалост, постоје ВПН-ови који су заражени од стране владе ради даљег планирања – прочитајте пример наше БолехВПН за пример – тако да је избор провајдера са седиштем на локацији са добрим законима о приватности важан..

ВПН безбедност

ВПН сигурност

Сигурност ВПН-а своди се на две главне теме: ниво шифрирања и протокол. ВПН протокол одређује како ће се веза догодити, коју енкрипцију ће веза користити и остале разне информације за њено успостављање. Ми се обично држимо ОпенВПН-а, али можете сазнати о разликама између протокола у нашем квару ВПН протокола.

Што се тиче сигурности, главна брига је шифрирање. Укратко, шифровање пакете које шаљете чине нечитљивима онима који немају одговарајући кључ за дешифровање. Наш опис дела шифрирања говори о томе како то функционише на техничком нивоу, али то је у суштини постигнуто.

Шифровањем ваше везе, ВПН-ови вас штите од превртања мреже и цибер-криминала. Нису, међутим, сва шифрирања једнака, а провајдери са слабом инфраструктуром могу да угрозе вашу везу. Прочитајте наш ПуреВПН преглед за пример једног.

Чак и они који користе шифровање велике снаге могу бити опасни. ДНС пропуштања, као и цурења ВебРТЦ и ИП-а, изазивају забринутост када је у питању безбедност ВПН-а. Иако се може успоставити тунел између вас и ВПН сервера, ДНС захтеви, информације о ВебРТЦ-у и ваша ИП адреса могу процурити, чиме се умањива сврха коришћења ВПН-а..

Најбољи ВПН провајдери пружају не само најбоље у шифровању, већ и отпорне тунеле који неће процурити ваше податке. Овдје смо тестирали сваког провајдера да се увјери да ништа не пролази кроз пукотине.

Поред тога, наши избори нуде прекидач. Прекидач за убиство је попут сигурносне мреже за вашу везу. Ако сте га омогућили, ВПН ће прекинути вашу интернетску везу ако ВПН не успе, спречавајући да ваши лични подаци прелазе између сервера. Постоје и напреднији прекидачи о убиству, о којима ћемо говорити у одељку о безбедности.

ВПН-ови и струјање

ВПН Нетфлик

Уз све разговоре на високом нивоу, лако је изгубити из вида једноставније ствари за које су ВПН корисни. Стреаминг је једно од њихових главних начина рада јер вам омогућавају приступ садржају који је закључан у региону и будете сигурнији током бингинга.

Како ИоуТубе и Нетфлик зарађују више, модели дистрибуције постају сложенији. На пример, Аннихилатион – тренутни класик научне фантастике, према вашем писцу – објављен је у кинима у Сједињеним Државама, али објављен искључиво преко Нетфлика у Великој Британији и Аустралији. Слично томе, четврта сезона Беттер Цалл Саула емитована је на АМЦ-у у САД-у, док су нове епизоде ​​у Великој Британији емитоване на Нетфлику.

Ако користите ВПН, можете приступити тим ексклузивним емисијама и филмовима без обзира где се налазите све док знате где су доступни. Ако сте у САД-у, можете да користите британски сервер да бисте струјали Беттер Цалл Саул и аустралијски сервер да бисте преносили Аннихилатион.

Компаније које стримују ипак нису глупе. Они су свесни ВПН-ова и њихове употребе као начина да се заобиђу дистрибуцијске браве. Кључ је у преносу садржаја без да добављач зна да користите ВПН.

Сваког провајдера тестирамо на четири најбоље струјне платформе на више сервера како бисмо осигурали да могу да приступе садржају који је тамо сачуван. Нажалост, не могу сви ВПН провајдери, па се обавезно придржавајте препорука за стриминг у овом водичу ако вас то брине..

ВПН и торрент

Још један разлог за коришћење ВПН-а је бујица. Ризици бујице досадашњим Законом о ауторским правима о дигиталном миленијуму су стварни. Иако то може резултирати само обавештењем вашег даватеља интернетских услуга у неким земљама, у другим може довести до новчане казне или затвора. Нисмо овде да опроштавамо мученички садржај заштићен ауторским правима или га одвраћамо, али требали бисте да користите ВПН ако желите да гусарите.

Пеер-то-пеер саобраћај, што је и бујица, поједе велику ширину појаса, међутим, нису сви провајдери пријатељски расположени према њему. То чак и не узима у обзир очигледна питања кршења ауторских права.

Питање о томе да ли је неовлашћено трговање неуредно је, али ви се не држите закона ако крадете материјал заштићен ауторским правима. Међутим, коришћење ВПН-а може вас заштитити од правног поступка. Као и код приватности, сакривање ИП адресе и идентитета значи да нико не може препознати ко ради шта на ВПН серверу, тако да бујица постаје фер игра.

Одабир најбољих ВПН провајдера

С обзиром на сву употребу коришћења ВПН-а, тешко је утврдити који је најбољи ВПН. Међутим, направили смо неке критеријуме и одабрали наша три најбоља пружаоца услуга у свакој категорији, тако да имате идеју шта да тражите.

Лакоћа коришћења

Неке ВПН мреже је тешко користити – прочитајте нашу рецензију АирВПН-а за пример – тако да оне које нуде поједностављено искуство не треба занемарити. ВПН-ови који представљају добру једноставност коришћења имају равнотежу снаге и употребљивости, а да притом не жртвујете основне карактеристике које вам омогућавају да прилагодите искуство. Прочитајте нашу рецензију ТуннелБеар да видите како изгледа превише поједностављено.

Ни естетика се не би смела одбити. Чак и провајдери који имају једноставне интерфејсе, као што је Хиде.ме (прочитајте наш Хиде.ме преглед), заостају за врхунским провајдерима ако њихов интерфејс не изгледа превише вруће. Пронашли смо провајдере са здравим разумом, лаганим процесом одласка и пуно енергије.

ЕкпрессВПН

Ниједан ВПН не комбинује моћ и употребљивост сасвим попут ЕкпрессВПН-а, што га чини одличним избором за Андроид и Мац кориснике. Поједностављено сучеље омогућава чак и најекстремније технофобе да се повежу, а ипак нуди довољно снаге испод хаубе да лимари имају своје играчке. Након инсталирања, све што морате учинити је да кликнете „повежи се“.

ЕкпрессВПН-Апп-Цоннецтед

Упркос апликацији мобилног стила, ЕкпрессВПН има много функција. Међутим, истински гејкови неће ценити његов тржишни приступ. Лако је пронаћи сервер који желите јер ЕкпрессВПН раздваја локације према региону и земљи, а можете да направите брзи тест брзине на сваком да бисте видели који вам одговара..

ЦиберГхост

Претходна итерација ЦиберГхоста имала је необично корисничко искуство које ју је скинуло за неколико клина због кривуље учења. Верзија 7 је ипак поједноставила интерфејс, задржавајући функције које ЦиберГхост раздвајају.

цибергхост-рецензија-проширена-уи

Обиље значајки значи да није баш тако плуг-анд-плаи као ЕкпрессВПН, али они који су компетентни са софтвером наћи ће одличан однос снаге и употребљивости.

Као и ЕкпрессВПН, и ЦиберГхост има корисничко сучеље у облику смартфона са неколико тастера. Да бисте се повезали, требате само да означите прекидач „цоннецт“. Међутим, интерфејс се може проширити. Помоћу њега можете прегледавати специјалне сервере ЦиберГхоста, конфигурирати поставке аутоматизације и приступити многим функцијама које нуди. О томе можете сазнати у нашем прегледу за ЦиберГхост.

НордВПН

НордВПН користи још један приступ. То, међутим, не чини неприступачним. Уместо употребе апликације у стилу паметног телефона, НордВПН се отвара са мапом која показује све локације њених сервера. Све што требате учинити је одабрати локацију и означити „цоннецт“ прекидач да бисте започели.

НордВПН-главни екран

Међутим, заузима треће место, јер је остатак корисничког сучеља само пристојан. Кретање кроз његове карактеристике и опције конфигурације исто је као и било који други ВПН и сложеније је од ЕкпрессВПН-а с обзиром на то колико подешавања постоји. Упркос томе, његов приступ навигацији путем сервера заслужује бронзану медаљу.

Брзина

ВПН брзина

За разлику од лакоће употребе, брзину је могуће измерити. Наш зарон у најбрже ВПН провајдере дао је увид у то који ВПН су брзи где су, а резултати су нас изненадили. Иако је главни избор још увек ЕкпрессВПН, наше две препоруке испрва нису биле очигледне.

Своје препоруке заснивамо на тестовима који раде на 16 провајдера са ОпенВПН и АЕС 256-битним. Неки провајдери, као што је ЦиберГхост, имају много боље резултате са другим протоколима. То је речено, ОпенВПН са АЕС 256-битним стандардом који тражимо, тако да своје препоруке заснивамо на томе.

ЕкпрессВПН

Као омиљени овде на Цлоудвардс.нет, радо ћемо рећи да је ЕкпрессВПН најбржи и најдоследнији ВПН који смо тестирали. Током наших рунди тестирања, НордВПН је имао бржи просек, али недоследни перформансе нас су у глобалу спречили да дајемо препоруку. Са друге стране, ЕкпрессВПН је чврст камен.

Била је отпорна на свим серверима које смо тестирали. Наш пондерисани просек, који је погодовао нашој локацији за тестирање у САД-у, био је око 70 процената наше, незаштићене брзине. Ако само узмемо у обзир САД, изгубили смо само око 20 посто. Поред тога, ЕкпрессВПН је такође одржавао ниске латенције, што га чини најбољим ВПН-ом за играње игара.

Приватни приступ интернету

Приватни приступ интернету нас је изненадио. Иако је наше тестирање у нашем прегледу ПИА показало да је брзо, претпоставили смо да је то због ниског нивоа енкрипције који је задан. У нашем последњем низу тестова открили смо да то није случај. Чак и када се шифрирање појача, ПИА је други најбржи ВПН на тржишту.

У поређењу с ЕкпрессВПН-ом, имао је спорије брзине у САД-у, али је могао да достигне међународни раст. Када се израчунао пондерисани просек, био је само 5 мегабита у секунди спорији од ЕкпрессВПН-а. Ако желите да видите како се слажу у другим областима, прочитајте наше упоређивање ЕкпрессВПН у односу на ПИА.

Астрилл

Астрилл често трубе други провајдери – и можете видети зашто у нашој Астрилл рецензији – али показао се добро током нашег последњег круга тестирања. Његов пондерисани просек био је приближно исти као ПИА, само повлачићи испред наших најбржих провајдера, АирВПН и ТорГуард (прочитајте нашу ТорГуард рецензију).

Астрилл нуди два власничка протокола и оба су бржа од ОпенВПН. Речено је да и даље заузима треће место због добрих, али неимпресивних међународних перформанси и недоследности у поређењу с ЕкпрессВПН-ом.

Сигурност

ВПН сигурност

Сви ВПН-ови који се налазе на врху и већина ВПН-а пружају тајни сос када је у питању сигурност: АЕС 256-битни са ОпенВПН. Због тога је тешко одредити који је „најбољи“, јер је већина провајдера на једнаким условима када је реч о стандардима шифровања и протокола..

Имајући то у виду, пронашли смо три пружаоца услуга који надилазе шифрирање ваших података. Осим што пружају типичну ВПН безбедност, додају безбедносне карактеристике које вас могу заштитити када покушавате да заобиђу цензуру или вам само дају мир приликом отварања прегледача.

НордВПН

НордВПН има пуно сигурносних функција, што олакшава први избор. Поред врхунских поставки шифрирања и протокола, укључује и многе специјалне сервере. Што се сигурности тиче, сервери са двоструким скоковима су најзанимљивији јер вам у основи омогућавају удвостручавање шифровања.

Такође долази са ЦиберСец-ом, који је уграђени алат за блокирање малвера и огласа. Већина блокатора огласа за ВПН су лоши, али ЦиберСец је импресиван. Иако није замена за најбољи антивирусни софтвер, Циберсец може да блокира досадне огласе или да вас заштити од тога да се укрцате у ботнет. Прочитајте наш шта је водич за ботнет да бисте сазнали о томе.

ТорГуард

ТорГуард је одличан избор за ВПН сигурност. Не чини ништа посебно, али комбинује врхунску безбедност са прилагодљивошћу, што је чини одличним избором за мајсторе. Постављено је да користи ОпенВПН са АЕС 256-битним оквиром, али можете да промените протокол и шифру које користите. Већина пружатеља услуга омогућава вам само промену величине кључа.

Изван тога, ТорГуард има користан прекидач. Поред рада на вашој вези на глобалној разини, можете је подесити да ради на одређеним апликацијама. На пример, можете да га подесите да прекине везу са клијентом који се бави торрентингом ако ВПН не успе и задржава везу вашег прегледача нетакнутом.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН има стандардне сигурносне функције које волимо да видимо. Укључује прекидач килл, испоручује се са 256-битним АЕС-ом и може подржати ОпенВПН, Л2ТП / ИПсец, ППТП и ССТП. Речено је да заузима треће место по безбедности због своје доследности.

Иако је стандард када је у питању безбедносни спецификација, ЕкпрессВПН није ништа друго него када је у питању стабилност. Током нашег тестирања, које је трајало дуже време јер га користе многи писци Цлоудвардс.нет-а, ЕкпрессВПН никада није исцурио на ДНС захтев или ИП адресу, а у неколико случајева када се активирао прекидач прекида, увек је прекинуо везу. Сви ти аспекти помогли су му да постане први на нашем најбољем ВПН-у за комад за складиштење у облаку.

Приватност

Приватност је спорна ствар за многе купце ВПН-а. Постоје тона тврдњи „без дневника“ које су дали ВПН провајдери, што имплицира нешто што није тачно. Прљави смо урадили да бисмо пронашли провајдере који имају јасан став о приватности и не бележе ништа што би се лично могло идентификовати.

Иако имамо три горња одабира, то не значи да остали даваоци услуга наведени у овом водичу чувају записнике. Колико знамо, ниједна наша препорука не постоји. Овај одељак заснивамо више на законима о приватности у земљама у којима се налазе добављачи него на било чему другом, смањујући ризик од личних података у погрешним рукама.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је доказао да је пружатељ услуга приватности. Његова локација на Британским Девичанским острвима има неке од најбољих закона о приватности на свету, а ЕкпрессВПН носи став владе према својој ВПН услузи.

ЕкпрессВПН чува само оперативне записе. Личне идентификационе информације се не прате и не чувају у системској меморији, па чак ни привремено. Ако би неко покуцао на врата ЕкпрессВПН-а, што је мало вероватно с обзиром на његову локацију, члановима особља не би преостало ништа да преда, осим празног чврстог диска.

Муллвад

Муллвад има јасан “хандс-фрее” приступ када је у питању кориснички податак. Поред тога што је једна од ретких услуга која прихвата готовину као плаћање, Муллвад захтева мало информација о вама. Не морате да имате евиденцију корисничког имена, лозинке или података о плаћању. Муллвад не зна ништа о теби, тако да не може ништа предати.

Уместо да се региструје, Муллвад тражи да генеришете број рачуна. То је оно због чега ћете се пријављивати и плаћати више услуге. Муллвад ради на принципу да плаћате количину времена које желите уз опцију да додате више када желите. Окреће скрипту о приватности на начин на који је мало других пружалаца услуга.

НордВПН

НордВПН такође има јасан став о приватности. Не задржава ништа о вама на евиденцији и једва тражи информације од вас у првом реду. Све што требате да урадите током регистрације је да унесете своју адресу е-поште. Његова локација у Панами је пријатна и због тога што није потребно чување корисничких података.

Записници које мора чувати за сервисирање своде се на минимум. НордВПН чува вашу адресу е-поште и податке о плаћању у очигледне сврхе и прати аналитику на својој веб локацији. Мада, осим тога, ништа се не снима. Твоје име, ИП адреса и локација нису тамо.

Локације сервера

Број сервера у ВПН мрежи постао је такмичење у мерењу које знате. Величина ипак није увијек битна. Приликом одабира наших препорука узели смо у обзир величину мреже сервера и, што је још важније, ширење исте. Само зато што компанија има 5.000 сервера, то не значи да су на корисним локацијама.

Мале мреже, међутим, нису добра ствар. Прочитајте нашу рецензију ВипрВПН да бисте видели како то боли услугу.

Поред главних свјетских медијских кућа, тражили смо мреже с локацијама које су на тржишту ВПН-а недовољно заступљене. Конкретно, Африка, Блиски Исток и већи део Азије су замрачена подручја за ВПН, тако да су провајдери са серверима на тим локацијама повукли напред.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН има тему и то је доследност. Иако има велику мрежу од преко 3.000 сервера, он заузима прво место због својих доследних перформанси на свим локацијама. Такође има и егзотичне опције сервера, па је тамо зарадио прегледачке бодове.

ЕкпрессВПН-широм света

Налази се на 148 локација, свака са различитим бројем сервера. Мрежа ЕкпрессВПН-а обухвата 94 земље, што већина конкурената нема премца. Покрива сваки континент осим Антарктике, са солидним покривањем у Азији и Африци. Неки сервери на егзотичним локацијама, као што су Виентиане или Алгиер, су виртуелни, па будите сигурни да сте забринути за сигурност.

НордВПН

НордВПН је познат по масовној мрежи сервера. У време писања извештаја он има 5.196 сервера, што је вероватно највећа мрежа сервера било ког ВПН-а. Иако постоји много сервера на вебу, они нису толико распршени као ЕкпрессВПН. Иако их има толико, НордВПН има присутност само у 60 земаља.

НордВПН-Сервер-Мап

Ми кажемо „само“ тако да је лоше кад није. Мрежа сервера нема толико ширење као ЕкпрессВПН, али је и даље импресивна у поређењу са било којим другим провајдером. Међутим, можда ће бити тешко пратити сервер који желите. НордВПН наводи опције, али не наводи на коме се налазе у одређеној земљи.

ХидеМиАсс

ХидеМиАсс има проблема када је реч о брзини и приватности, али његова мрежа сервера је импресивна. Има преко 280 локација које можете бирати из више од 190 земаља. Такође, у мрежи постоје и необичне локације, укључујући Зеленортски Отоци, Фалкландска острва и Фиџи.

ХМА! СерверЛист

Што се репрезентације тиче, ХидеМиАсс је лидер у индустрији. То значи да сортирање опција може бити тешко. Срећом, пружа „режим слободе“, који аутоматски усмерава вашу везу кроз најближу земљу са строгим законима о слободном говору.

Цене

ВПН цена

Као што се види у нашем најгорем бесплатном ВПН водичу, постоје разлози због којих бисте требали платити за ВПН. То је рекло, не би требало да идеш на паузу само зато што би требао да плаћаш. Поред проналажења најјефтинијих ВПН-ова на тржишту, потражили смо провајдере који нуде највише вредности за ваш долар. Ако не можете да приуштите ВПН, можете прочитати наш одељак испод наше бесплатне препоруке.

Цена је била најважнији аспект, али такође смо узели у обзир број истовремених веза, могућности плаћања и период враћања за сваког провајдера. Наша три најбоља одабира не само да имају велику вредност, већ вам пружају флексибилност да се повучете из претплате.

Приватни приступ интернету

Одабир најбољег добављача за овај одељак није био лак, јер један провајдер можда има нижу месечну стопу, али још гори период поврата новца, док други може имати обрнуто. Мада ПИА има најбољи баланс вредности у свим својим плановима, што га чини одличним избором за приватност у буџету.

Месечна стопа је боља од већине ВПН-а, али лошија од наша друга два бирања. ПИА заузима прво место због својих годишњих и двогодишњих планова, који су много јефтинији од било којег другог доступног ВПН-а. Планови се испоручују са пет истовремених веза и можете их платити на готово било који начин, укључујући битцоин.

Иако је најбоља вредност, ПИА није савршена. Она нуди само седмодневну гаранцију поврата новца, што је један од најкраћих периода који смо видели. Можете сазнати више о томе зашто мислимо да се то исплати у нашем прегледу ПИА.

Муллвад

Муллвад има приступ глупости према цијенама. Његова услуга кошта 5,60 долара месечно и можете купити толико колико желите одједном. Нема вишегодишњих попуста или додатака који би се додали вашем плану. Цена је каква је. То чини Муллвад необичним међу ВПН провајдерима и софтверским компанијама уопште, али оно што га заиста издваја су његове могућности плаћања.

Прихвата хладан, тежак новац. Можете да пошаљете било који износ готовине у било којој валути на Муллвад са бројем свог рачуна, а он ће толико добро кредитирати ваш рачун. Муллвад даје пример: ако пошаљете 17 евра, рачуну ће се приписати 100 дана коришћења.

Муллвад је шармантан колико и шармантан, и има много тога што ће се вољети због његовог модерног приступа. Можете сазнати више у нашем прегледу Муллвад-а или га испробати са ограниченом вожњом од три сата.

СаферВПН

СаферВПН нема флексибилност ПИА или Муллвад. Планови се нуде за једну, две или три године, без могућности плаћања месечно у месец. Иако то убоде за оне који су везани за новац, СаферВПН има неке од најнижих вишегодишњих стопа које смо видели. Поред тога, нуди трогодишњи план, што је неуобичајено код пружатеља услуга.

Чињеница да не можете плаћати месечно надокнађује 30-дневни прозор за повраћај новца и 24-сатно бесплатно пробно време. Пробну верзију не можете пронаћи са почетне странице, али ако питате агента за цхат, они ће вам дати УРЛ где можете да се пријавите и преузмете. Можете сазнати више у нашој рецензији СаферВПН.

Стреаминг

ВПН стриминг

Једна од најчешћих употреба ВПН-ова је заобићи геоблокове које су поставиле стреаминг платформе. Упркос агресивним маркетиншким тврдњама, не могу сви ВПН-и победити Нетфлик ВПН забрану. Наше препоруке су доказале да могу без проблема да заобиђу та ограничења.

Иако су наша најбоља три одабира добра, препоручујемо да прочитате наш најбољи ВПН за стриминг и најбоље ВПН водиче за Нетфлик ако желите да се дубински завирите у ову тему. Поред могућности заобилажења ВПН ограничења, тражили смо и карактеристике специфичне за стриминг.

ЕкпрессВПН

Још једном, ЕкпрессВПН осваја не зато што нуди најпопуларније функције, већ зато што је најотпорнији. ЕкпрессВПН може заобићи готово било који геоблок са било које локације, што га чини идеалним избором за посматраче пребијања са импулсом путовања. Такође је брзо, тако да увек можете да преносите у високој резолуцији или боље.

Поред победе у нашем Нетфлик водичу, ЕкпрессВПН је круну преузео у нашем најбољем ВПН-у за ББЦ иПлаиер комад. Нема наменске сервере или додатне функције за стриминг, али изврсне перформансе приказане у другим аспектима услуге сјају и када стримујете.

ЦиберГхост

За разлику од ЕкпрессВПН-а, ЦиберГхост има део свог интерфејса посвећен струјању. Верзија 7 има специјалне сервере за преко 50 стриминг платформа, а све је од филмова до музике у миксу. Сваки сервер је оптимизован за одређену платформу на основу своје локације. На пример, канал 4 је оптимизован на америчком серверу, а Нетфлик је оптимизован за САД.

То је речено, током нашег тестирања открили смо да можете користити сервер Великог Британије Цханнел 4 да бисте преносили Нетфлик. Иако то уклања неку магију за оне који су скинули завесу, ЦиберГхост-ов приступ чини чудеса за новорођенче. Они који нису упознати са ВПН-овима неће имати питања којим стреаминг платформама могу приступити и који сервер треба да користе.

НордВПН

НордВПН увек даје реп за ЕкпрессВПН, а та је чињеница иста када је реч о стримингу. Може заобићи готово било који геоблок, добивши приступ Нетфлику, Хулуу, Амазон Приме Видео, ББЦ иПлаиеру и многим другима. Током нашег тестирања могли смо им приступити и то доследно, али брзина је омела искуство.

Можда је солидно када је у питању стреаминг, али није чврсто кад је у питању брзина. Недоследне перформансе НордВПН-а на серверима значе да ћете потрошити време на проналажењу локације коју бисте могли да проведете у стримингу. Упркос томе, способност НордВПН-а да заобиђе ограничења заслужује то место на трећем месту за овај одељак.

Најбољи ВПН: ЕкпрессВПН

бест-впн-екпрессвпн

Од наших седам одсека, ЕкпрессВПН је зарадио спот у шест од њих. Слабост му је цена, која и није толико лоша у поређењу са добављачима, као што су Хиде.ме и Астрилл. Иако није најповољнији расположиви понуђач, ЕкпрессВПН све остало исправно доводи. Брз је, сигуран и фокусиран на приватност, што га чини најбољим ВПН-ом за готово било који задатак.

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Иако волимо пса ЕкпрессВПН због његове цијене, то није ужасно. Као и код било које ВПН, месечна стопа му је, али годишња стопа је у складу с оним што очекујемо од најбољег добављача полица. Једино чега се одричете је неколико истовремених веза.

Оно што добијате је једно од најчвршћих доступних ВПН искустава. Оно што ЕкпрессВПН тргује функцијама које конзистентно чини. Од пријаве до прве везе, све о ЕкпрессВПН-у је флуидно и отпорно. Мрежа сервера је широм света брза и способна је заобићи ограничења.

То је један од разлога зашто је торту требало у нашим најбољим ВПН услугама за кинески водич. Доследност ЕкпрессВПН-а чини га идеалним избором за заобилажење цензуре, где пад ВПН везе може значити велику новчану казну или чак затвор. Током нашег тестирања, прекидач за убијање радио је у ретким случајевима када се активирао, а тунел никада није процурио.

Осим тога, он има јак став о приватности. Политика приватности ЕкпрессВПН-а је јасна. Ни под којим околностима не бележи податке о вама, чак ни привремено. Све што зна је ЕкпрессВПН корисник повезан на сервер и неке друге, неидентификоване информације, попут верзије апликације.

Све су то палчеве када је у питању ЕкпрессВПН, а зашто можете да сазнате у нашем ЕкпрессВПН прегледу. Ако радије проводите време са њим, то можете учинити без ризика, уз 30-дневну гаранцију поврата новца.

Најбољи бесплатни ВПН: Виндсцрибе

бест-впн-фор-торрентинг-нордвпн

Наш најбољи бесплатни ВПН водич води се дубоко о овој теми, али нема много опција. Покушали смо да окупимо чак пет провајдера који су имали бесплатне планове који не би угрозили приватност, сигурност или брзину.

интерфејс ветрописа

склоности ветрописа

проширење прегледача виндсцрибе

могућности приватности

тестови пропуштања ветробранског стакла

Претходна

Следећи

Речено је да постоји један провајдер који ништа не компромитује. Виндсцрибе има најбољи бесплатни план који смо видели, са више опција за надоградњу на плаћени план у будућности. Добијате 10 ГБ преноса података и приступа ограниченој мрежи сервера, али све остале функције остају нетакнуте. То укључује низ алата за приватност прегледача и његове алатке за проверу УРЛ адреса Виндсцрибе.

Иако 10 ГБ преноса података већ чини најбољим бесплатним ВПН-ом, могућности надоградње гурају га још више напријед. Локације можете додати у свој бесплатни план по цени од 1 УСД, а свака додатна локација додаје још 10 ГБ вашем месечном ограничењу. Поред тога, ако сте задовољни са ограниченим избором сервера, можете купити неограничене податке за само 1 УСД.

Поред тога, Виндсцрибе узима белешке модела „фрее то плаи“ када је у питању његов бесплатни план. Основни број је 10 ГБ, али више података можете зарадити испуњавањем одређених задатака. Твеетинг ће вам зарадити додатних 5ГБ, док решавањем хешева рудницима крипто валуте можете зарадити до 10ГБ трајно или месец дана премије бесплатно.

Виндсцрибе је реткост када је реч о ВПН ценама и то толико да заслужује свој део овог водича. Ако желите да сазнате више, прочитајте нашу рецензију Виндсцрибе-а или се пријавите за бесплатно пробно време да бисте видели како вам се свиђа.

Виндсцрибе Лого

Виндсцрибе Ревиев

Почиње од 417 долара месечно
На располагању су сви бесплатни планови

Посетите Виндсцрибе

Најбољи ВПН за торент: НордВПН

бест-фрее-впн-виндсцрибе

Наш најбољи ВПН водич за торрент дијели све пружатеље услуга за које мислимо да су погодни за то, али НордВПН узима златну медаљу. Иако су наши други типови, као што су ЕкпрессВПН и ЦиберГхост, исти када је у питању безбедност, НордВПН их руши са посебним серверима за П2П конекције..

Претходна

Следећи

П2П сервери дизајнирани су за торрент, нудећи повећану сигурност и проток података за оне везе гладне података. Ако сте посебно забринути због сазнања, можете да употребите и један од доубле-хоп сервера компаније НордВПН. Та метода повезивања вас води кроз два ВПН сервера, ефикасно удвостручујући ниво сигурности.

Све то подржава НордВПН-ова строга политика записивања и вишеструка метода пријаве. Можете да користите и е-пошту са гориоником и да плаћате битцоин-ом да бисте били сигурни да се не бележе лични подаци.

НордВПН није савршен, али је близу. Можете сазнати специфичности услуге у нашој НордВПН рецензији или је испробати без ризика уз 30-дневну гаранцију поврата новца.

НордВПН Лого

НордВПН преглед

Почиње од 349 долара месечно
Уштедите 71% свих планова

Посетите НордВПН
30 дана гаранција

Последње мисли

Још једна година прегледа је иза нас, а ЕкпрессВПН је и даље најбољи ВПН који можете да купите. Иако је скупо, уравнотежује све што желимо да видимо од провајдера на начин на који то нико не чини. Уз то, можда вам није најбољи избор ако покушавате да уштедите денар или вам није стало до његовог модерног приступа.

Много волимо и НордВПН и ЦиберГхост. Обоје имају проширени интерфејс и необичне функције. Ако покушавате да уштедите новац, препоручујемо да покренете ПИА или Виндсцрибе.

Да ли се слажеш? Ако не, који ВПН бисте оценили најбољим? Јавите нам зашто у коментарима испод и, као и увек, хвала на читању.

ЕкпрессВПН Лого

ЕкпрессВПН преглед

Почиње од 666 долара месечно
Уштедите 49% свих планова

Посетите ЕкпрессВПН
30 дана гаранција

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map