Најбољи менаџер лозинки за мала предузећа 2020

Иако осигурање вашег предузећа често може бити застрашујући задатак, мало је алата који су једноставнији за имплементацију од управитеља лозинки. За разлику од већине мрежних безбедносних алата, менаџери лозинки помажу у очувању ваших рачуна, истовремено олакшавајући употребу. У овом водичу за најбољег менаџера лозинки за мала предузећа, представићемо вам наших пет најбољих. 


Извукли смо пет опција из нашег најбољег водича за управљање лозинкама, а све вам могу помоћи у сигурној лозинци у вашем предузећу. Даћемо кратак преглед сваког и зашто је то сјајна опција за предузећа, али обавезно прочитајте одговарајући преглед ако желите више информација. 

Ако желите кратак одговор, 1Пассворд је најбоља опција, а прате је Дасхлане и Зохо Ваулт. Иако је скупо, 1Пассворд нуди мноштво функција, укључујући бесплатни породични план за сваког вашег запосленог (ипак су попут породице).

Одабир најбољег менаџера лозинки за мала предузећа

Одабир менаџера лозинки за мало предузеће много је више укључивање него одабир плана за више корисника са полица. Иако тимови од 10 или мање могу да се изборе за врло мало са некомерцијалним плановима за више корисника, наменски менаџер пословних лозинки долази са неким погодностима. Конкретно, менаџери пословних лозинки су скалабилни. 

Приликом прављења наше листе тражили смо менаџере лозинки који би могли да постану распон вашег пословања. То долази у облику управљања корисницима, дељења група и интеграције са сервисима као што су Дуо и Ацтиве Дирецтори. Иако ове функције можда нису битне за мале тимове, оне брзо постају важне када број корисника расте. 

Уз то смо се осврнули и на сигурност. Модел нуле знања, врхунско шифровање и сигурна дељење лозинки су неопходни. Поред тога, тражили смо услуге које нуде контекстуалну мултифакторну аутентификацију, који пружају додатни ниво сигурности уколико запослени изгуби главну лозинку.

Најбољи менаџери лозинки за мала предузећа 2020

 1. 1Пассворд
 2. Дасхлане
 3. Зохо Ваулт
 4. Битварден
 5. ЛастПасс
 6. Почасна спомињања: ОнеЛогин

1. 1Пассворд

1Пассворд нуди све што компанија може пожелети, уз ширину функција, једноставно укрцавање и једноставан интерфејс. На првом месту у нашем најбољем водичу за лозинку за породице за породицу због његове посвећености плановима за више корисника и због тога што прелази у пословни крај ствари. 

1пасс-додавање-унос

Доступна су два пословна плана: Тимови и Пословни. Тимски план је бољи за мале одеће, нуде исте карактеристике као лични план, као што су неограничени дељени трезори и двофакторна аутентификација. Такође долази са пословним карактеристикама, укључујући Дуо интеграцију и административни панел. 

За тимове од, рецимо, мање од 20, овај план добро функционише. Међутим, у пословном плану светли 1Пассворд. 

Поред ВИП подршке, Бусинесс долази са извештајима о коришћењу, прилагођеним улогама, евиденцијом активности, детаљном контролом приступа трезору, пружањем услуге Ацтиве Дирецтори и још много, много више. 1Пассворд чак даје сваком кориснику бесплатни рачун Фамилиес, који обично кошта 4,99 УСД. 

Додатне карактеристике, међутим, долазе по цени. 1Пассворд има скупе пословне планове, са тимима који раде по цени од 4 УСД по кориснику месечно, а Бусинесс по двострукој цени. 

Цена се исплати, захваљујући дугој листи карактеристика и интеграција 1Пассворд. Речено је да не постоји слојевита структура цијена, што значи да ћете платити исто по кориснику без обзира колико ваше предузеће било велико. 

Ако тражите стотине налога, Ентерприсе план – највиши ниво услуге 1Пассворд-а, вероватно је најбољи за вас. Овде 1Пассворд добија прилику да прилагоди своје способности, нудећи наменског менаџера рачуна, обуку прилагођеног подешавања и инжењера на возилу. 

Ентерприсе план се нуди само цитирањем, а с обзиром на то колико је пословна претплата скупа, можете очекивати да ће то бити прилично пени. 

1Послов у пракси

Поред тога, 1Пассворд се сврстао у најбољег менаџера лозинки за мала предузећа због свакодневног рада. Апликација је мртва једноставна за употребу, што омогућава вама и вашим корисницима да створе онолико трезора колико желите. Унутар тих трезора можете да додате лозинке и организујете их са таговима, уз прецизну контролу над тим ко може да им приступи. 

1пассворд-ревиев-трезори

Иако постоји много доброта за администраторе са којима се могу позабавити, запослени могу лако искористити снагу 1Пассворд-а. На пример, 1Пассворд Кс пружа искуство управљања лозинком искључиво за прегледач, омогућавајући вашим запосленима да виде своје податке без обзира на то који оперативни систем користе.. 

Постоји прегршт других корисних функција, укључујући Ватцхтовер, које показују сигурност налога у вашем предузећу. Можете сазнати више о овим функцијама у нашем прегледу 1Пассворд или га сами снимити бесплатним 30-дневним пробним временом.

2. Дасхлане

Дасхлане није тако скалабилан као 1Пассворд када је реч о већим предузећима, чињеница која је радила на штету у нашем поређењу са Дасхлане-ом 1Пассворд. За мала предузећа је, међутим, одлична. Са једним планом и лако разумљивим ценама, Дасхлане је савршен за тимове са мање од стотину корисника. 

дасхлане-клизач1

Пословни план ради 4 УСД месечно по кориснику и наплаћује се годишње. Укључује све функције Дасхлане-овог Премиум чланства, укључујући праћење тамног веба и подршку У2Ф, иако не долази са виртуелном приватном мрежом која се види код личне верзије. Иако је Дасхлане-ова цена тражења 1 УСД мања по кориснику, него ако су сви у вашој компанији купили лични план. 

Запосленим такође неће требати лични менаџер лозинки са Дасхлане-ом. Укључује и Смарт Спаце Манагемент који омогућава сваком кориснику да смешта личне податке и податке везане за посао на исти налог. Ти подаци су сегментирани у различите области, тако да ваши запослени могу бити сигурни код куће и на послу. 

дасхлане-ревиев-едит-ентри

Дасхлане се баш и не смањује када је у питању пословна интеграција, а недостаје му подршка као што је МФА на нивоу компаније. Поред тога, то је још увек компетентни менаџер пословних лозинки, са подршком за дељење група, администраторском конзолом и менаџером налога за планове за више од 50 корисника. 

Дасхлане-ова патентирана безбедност

Изван цене и карактеристика, Дасхлане стоји изнад пакета са својом одличном сигурношћу. Структура заправо захтева свој амерички патент, а када је МИТ прошао кроз њу 2016. године, установио је да је обезбеђење готово немогуће пробити. То је зато што корисници Дасхлане-а имају главну лозинку заједно са карактеристикама хардвера да би потврдили ваш налог. 

Дасхлане нема знање о вашој главној лозинци, што важи за већину менаџера лозинки. Када подесите нови уређај, он генерише кључ користећи 38 случајних знакова на основу хардверских и софтверских спецификација помоћу функције ОпенССЛ РАНД_бите. Овај кључ уређаја, заједно са вашом главном лозинком, потребан је за откључавање налога. 

О безбедносној структури има више информација о чему можете сазнати у нашем целом прегледу Дасхлане-а. Ако радије проведете мало времена са њим, можете испробати пословни план бесплатно, није потребна кредитна картица или разговарати с неким на Дасхлане-у о томе како претплата може помоћи вашем раду.. 

3. Зохо трезор

Зохо Ваулт, за разлику од Дасхлане-а и 1Пассворд-а, фокусиран је искључиво на предузећа. Иако је доступан бесплатни лични план, јасан је трезор и то за операције више корисника. Тај фокус доноси своје предности – у виду ниске цене и вишеструких интеграција трећих страна – и неке несрећне недостатке.. 

зохо-трезор-клизач2

Уместо да закључује складиштење и подршку за документе иза различитих слојева, Ваулт сегментира своје планове на основу платформи са којима се може интегрисати. Најскупљи план, Ентерприсе, има потпуну интеграцију са Азуре, Ацтиве Дирецтори, Окта и још много тога, као и подршку за јединствену пријаву путем сервиса као што је ОнеЛогин (више о томе касније). 

зохо-трезор-интеграције

Изван интеграција, Зохо такође има фину зрну контролу над корисницима, без обзира који план изабрали. Супер админи имају контролу над свим запосленима и уносима похрањеним на вашем налогу. Са тим нивоом контроле, они могу да постављају смернице за лозинке, опозивају и додају приступ лозинкама и мапама, позивају нове кориснике и преносе власништво над лозинкама. 

Нажалост, Зохо Ваулт, као менаџер лозинки оријентисан на предузеће, на тај је начин циљан у смислу дизајна. Није приступачан као Дасхлане или 1Пассворд јер наизглед бескрајне меније и опције. Иако су ови подаци од суштинског значаја за администраторе, већина корисника неће употребљавати ништа више него проширење прегледача. 

Цена Зохо трезора

Иако је претплата за Ентерприсе на Зохо скупа и кошта више од 6 УСД по кориснику месечно, мала предузећа која имају буџет могу добити за мање од 1 УСД по кориснику. Стандардни план Зохо Ваулт-а долази са већином функција услуге, укључујући корисничку контролу управљања, сигурносне копије трезора и интеграцију Г Суите-а, за само 0,90 УСД по запосленом. 

Стандарду недостају неке функције, наиме могућност груписања корисника и лозинки, али за тимове који имају мање од 20 корисника то је довољно. Можете сазнати више о ценама и карактеристикама трезора у нашој рецензији Зохо Ваулт или га сами препустити бесплатној пробној верзији. 

4. Битварден

Битварден је обично познат као бесплатни менаџер лозинки отвореног кода за личну употребу (у ствари је високо рангиран у нашем најбољем водичу за управљање бесплатним лозинкама). Међутим, програмери који стоје иза Битвардена већину свог новца зарађују од претплата за више корисника. Иако није толико богат значајкама као што су то биле наше претходне опције, Битварден је веома флексибилан. 

битварден-клизач1

За предузећа је главна карактеристика Битварден-а самопослуживање. Битварден ставља на располагање сав изворни код који вам омогућава да угостите његов инфраструктурни пакет на Линуку, мацОС-у или Виндовс-у. Процес је једноставан и захваљујући Доцкер подршци. Иако ће вам требати основно схватање умрежавања, не треба вам системски администратор да угости Битварден сервер. 

уџбеник битварден-само-домаћин

Битварден нуди два плаћена плана: Тимови и Ентерприсе. Постоји и бесплатни план и мада га технички можете користити преко налога, дељење лозинки је ограничено на два корисника. Тимски план, са 5 УСД месечно, подржава неограничене кориснике, дељење и прикупљање. Базна цена покрива пет корисника, али можете додати више по цени од 2 УСД месечно. 

Међутим, Ентерприсе је погоднији за већину предузећа. Сваки мјесец користи 3 долара за сваког корисника, али долази с пуно додатних функција. Поред синхронизације група корисника и директорија, Ентерприсе садржи евиденције догађаја тако да можете пратити све догађаје лозинке на вашем налогу. Поред тога, сваки корисник који има претплату добија бесплатно Премиум чланство. 

Битварден је јефтин и изненађујуће доступан, мада ће боље служити онима који имају знање како да користе његов изворни код. Можете сазнати више у нашој Битварден рецензији или покренути бесплатно пробно тестирање Тимова или Ентерприсе како бисте видели како вам се свиђа. 

5. ЛастПасс

ЛастПасс, попут Битвардена, има одличан менаџер личних лозинки. Такође има низ пословних решења, која одликују исти једноставни интерфејс и одличне могућности аутоматског попуњавања. 

ластпасс-клизач1

Иако ЛастПасс нуди четири пословне фокусиране претплате, само две се односе на управљање лозинком: Тимови и Ентерприсе. Прва је за пет до 50 корисника са ограниченим функцијама. Добијате све карактеристике личне претплате, али по цени од 4 УСД месечно за сваког корисника, цена је висока. 

Предузеће је скупо, иако има довољно функција да оправда премију од 2 долара. У складу са ССО подршком, интеграцијом директорија и напредним извештавањем корисника, Ентерприсе нуди неопходне функције за било који растући посао. Није ограничено ни на 50 корисника, што значи да можете повећати претплату као и ваше предузеће. 

ластпасс-преглед-пословне цијене

ЛастПасс такође нуди мултифакторну аутентификацију за предузећа, самостално или у склопу Ентерприсе претплате. Иако сви планови долазе са подршком за 2ФА, МФА има адаптивну архитектуру која користи контекстуалну анализу за аутентификацију корисника. Поред стандардних временских кодова, МФАП компаније ЛастПасс додаје додатни слој сигурности сваки пут када се корисник пријави. 

Речено је да је ЛастПасс скупо, поклапа се са 1Пассворд на горњем делу ствари, а нуди мање функција (прочитајте нашу упоређивање 1Пассворд и ЛастПасс). Упркос томе, то је солидан алат за управљање лозинкама за мала предузећа. Можете сазнати више у нашој ЛастПасс рецензији или испробати пословну претплату да бисте видели како да приступите њој.

Почасна спомињања: ОнеЛогин

ОнеЛогин није уствари менаџер лозинки, али вреди поменути у овом водичу. То је услуга јединствене пријаве и мултифакторске провјере аутентичности, заснована на МФА сервису који има ЛастПасс (двије нису повезане; ОнеЛогин има само више функција). ОнеЛогин не бисте требали користити самостално, већ додатак алату као што је Зохо Ваулт. 

Уместо да чува лозинке и да их аутоматски пуни на различитим веб локацијама, ОнеЛогин делује тако што је корисника једном аутентификовао кориснике и управљао повериоцима за тог корисника у више пословних апликација. Слично је менаџеру лозинки, али уместо да се пријављује, потврдом идентитета већ се бави ОнеЛогин. 

онелогин-претраживач-интерфејс

Поред тога, ОнеЛогин нуди контекстуалну МФА, која користи разне факторе да би утврдила да ли корисник може откључати свој налог или не. СмартФацтор провјера идентитета, како га ОнеЛогин назива, користи Вигиланце АИ за надгледање сваког покушаја пријаве. Помоћу машинског учења, два алата се навикавају на нормално понашање корисника у вашем предузећу. 

Ако се појави нешто необично, администратор ће бити обавештен са оценом ризика на основу фактора, укључујући почетну ИП адресу, доба дана и врсту мреже. Ова врста МФА корисна је за велика предузећа са разним осетљивим подацима. Иако сам по себи није сјајан управитељ лозинки, то је суштински додатак за предузећа која се баве њиховом сигурношћу. 

Последње мисли

Када је у питању заштита ваших запослених, тешко је победити 1Пассворд. Иако је скупо, 1Пассворд нуди толико доброта да је цена лако оправдана. Ако су вам трошкови превисоки, постоје неке алтернативе у облику Зохо Ваулта, Дасхлане-а и Битварден-а. Не нуде толико, али колико је јефтино, тешко је жалити. 

Који алат за лозинку користите за своју компанију? Зашто сте га изабрали? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map