Менаџери лозинки су основни алати приликом заштите од цибер криминала. Ове једноставне софтверске апликације функционишу тако што чувају ваше податке у шифрованој бази података, а затим помоћу те базе података да синхронизујете лозинке на уређајима. Менаџери лозинки су основни у претпоставци, али то не значи да међу њима нема разлике.


У овом водичу извлачимо из искуства прегледа више од 20 менаџера лозинки да бисмо прогласили најбољег управљача лозинком. Имамо 10 избора који стоје изнад осталих, а сваки од њих ће чувати ваше лозинке. 

Разговараћемо мало о томе зашто нам се свиђа свака опција, али ако вас неко занима, препоручујемо вам да прочитате нашу потпуну рецензију. Поред тога, одговорићемо на нека уобичајена питања и забринутости око менаџера лозинки на крају овог водича. 

Испод ћете пронаћи наших 10 најбољих менаџера лозинки. Да ли желите да погледате комплетан списак? Омогућили смо вас доле.

Најбољи менаџери лозинки за 2020. годину

  1. 1Пассворд – Једноставан за употребу, сигуран и јефтин
  2. Дасхлане – Скупо, али препуно функција
  3. Битварден – Јефтина алтернатива отвореног кода
  4. Зохо Ваулт – Савршено за мала предузећа
  5. Голман – Управљање лозинком, шифровано слање порука и још много тога
  6. РобоФорм – Пуњено до ивице са подешавањима
  7. ЛастПасс – Бесплатно и лако за употребу
  8. Лепљива лозинка – Датирано, али набијено функцијама
  9. ОнеЛогин – Сигурни ССО и МФА за предузећа
  10. НордПасс – Једноставан, јефтин менаџер лозинки

1. Најбољи менаџер лозинки: 1Пассворд 

1пассворд-лого

Прошле године окрунили смо Дасхлане-ом као нашег шампиона, али од тада га је 1Пассворд (читајте нашу успоредбу Дасхлане вс 1Пассворд за више о томе). 1Пассворд чини све како треба по фер цени, нудећи јединствени модел заштите лозинке и низ функција за разумну цену од 3 долара месечно. 

Поред свог личног плана, 1Пассворд такође нуди одличан породични план, који је освојио прво место у нашем најбољем менаџеру лозинки за породице.. 

Посебно се издваја породични план због изузетне лакоће коришћења услуге 1Пассворд. Корисничко сучеље и проширење прегледача раде у тандему, што вам омогућава брзо руковање оним што требате, било да користите лозинку на веб локацији или образац који испуњава вашу адресу.

За основно и напредно управљање лозинкама не иде много боље од 1Пассворд-а. Ипак, има једну слабу тачку. Иако је јефтин, 1Пассворд не нуди бесплатан план. Разумели смо резервисање неограничених лозинки за плаћену опцију, али ограничена бесплатна верзија са простором за складиштење за 50 лозинки или тако би било лепо. 

Срећом, то је компензирано одличним суђењем програма 1Пассворд. Можете започети бесплатно коришћење 1Пассворд са 30-дневним пробним временом. Ово није 30-дневна гаранција поврата новца, имајте на уму – 1Пассворд нуди повраћај новца само у специфичним околностима – већ бесплатан месец дана услуге бесплатно. Можете сазнати више о томе и осталим функцијама 1Пассворд-а у нашем прегледу 1Пассворд.

2. Руннер-уп: Дасхлане

дасхлане-лого

1Пассворд је можда одредио Дасхланеа као најбољег менаџера лозинки за 2020. годину, али то не чини Дасхланеа мање импресивним. Дасхлане је менаџер лозинки за некога ко све то жели. Иако је скупљи од 1Пассворд – и остатак тржишта, по том питању – долази са довољно доброте да оправда цену. 

Од аутоматске промене лозинке у виртуелну приватну мрежу до заштите од крађе идентитета, Дасхлане је много више од менаџера лозинки. Потпуно је сигурносни пакет посвећен заштити ваших налога на мрежи, приватности и идентитета. Дасхлане укључује све у једној претплати, осим сигурног антивируса. 

Међутим, претплата ће натерати вашу кредитну картицу. Дасхлане-ова основна претплата ради 60 долара годишње, док пакет алл инцлусиве – који између осталог додаје заштиту од крађе идентитета – кошта двоструко више. Милост штедње је да Дасхлане нуди бесплатан план, иако је ограничен на 50 лозинки. 

Дасхлане-ове карактеристике су главни разлог плаћања више, али и управљање основном лозинком је изврсно. Једноставан за употребу и течност у више прегледача, Дасхлане се неприметно интегрише са вашим навикама прегледавања. Можете сазнати више о нашем искуству у нашем целом прегледу Дасхлане-а.

3. Најбољи менаџер лозинки отвореног кода: Битварден

битварден-лого

Заокруживши нашу прву тројку је Битварден, први и једини у потпуности отворени изворни менаџер лозинки на овој листи. Иако постоје и друге опције отвореног кода – прочитајте нашу рецензију КееПасс за једну – ниједна се не налази у близини Битвардена. Иако је потпуно бесплатан за употребу, Битварден се осећа као комерцијални производ. 

Почнимо с оним што сте добили. Бесплатно, Битварден укључује складиштење за неограничене лозинке, синхронизацију са више уређаја и дељење лозинки. Постоји и плаћени план, који покреће свега 10 УСД годишње и додаје неке додатне функције. Корисници који плаћају добијају неограничено дељење лозинке, 1 ГБ шифрованог складиштења датотека, додатне двофакторске провере идентитета и приоритетну корисничку услугу.

Бесплатна услуга је у складу са курсом са алаткама отвореног кода, обично зато што жртвујете удобност производа са комерцијалним тежњама. То, међутим, није случај са Битварденом. То је шокантно једноставно за употребу, и да би тим месечно тражио неколико долара за то, не бисмо бацили око. 

У поређењу са управитељем плаћених лозинки, највећа разлика је у томе што Битвардену недостају функције (прочитајте наше упоређивање Битварден-а против ЛастПасс-а да бисте то видели на делу). Ипак, за основно управљање лозинком је Битварден најбоља опција. О томе можете сазнати више у нашој Битварден рецензији.

4. Најбољи менаџер лозинки за мала предузећа: Зохо Ваулт

зохо-лого

Зохо Ваулт је наш први корак у широком свету менаџера пословних лозинки. Иако Зохо нуди бесплатну верзију Ваулт-а за личну употребу, алат је у потпуности фокусиран на предузећа. И тај се фокус исплаћује, тако да је Ваулт зарадио високи ранг у нашем најбољем менаџеру лозинки за водич за мала предузећа. 

Међутим, овдје су жаришта мала предузећа. Већина софтвера усмереног на пословање скупа је, уклапа се у функције потребне само за велике одеће. Зохо другачије приступа тржишту, нудећи више нивоа услуге да би се могло решити било којим буџетом. 

Планови се крећу од Стандарда, који ради мање од 1 УСД по кориснику, до Ентерприсе-а, који покреће више од 6 УСД по кориснику. Наравно, карактеристике се разликују између ових планова, али све док вам не требају ствари попут појединачне пријаве (ССО) и обавештења о догађајима запорке, можете доћи за мање. 

То што је Зохо Ваулт јефтинији од осталих менаџера пословних лозинки не значи да је и мање подржан. Зохо нуди одличне ресурсе за подршку, од свега што се налази на водичу за нове кориснике до вођених, практичних демонстрација. Добро је што су и ови ресурси подршке; Ваулт има неколико прилично напредних опција за управљање корисницима и смерницама за лозинку.

Међутим, због ових напредних опција, Ваулт може брзо постати неодољив за личне кориснике. Сретни смо што смо видели сва подешавања за предузећа, иако бисмо препоручили да Ваулт-ов бесплатан лични план. Можете сазнати више о нашем искуству у нашем прегледу Зохо Ваулт.

5. Чувар

чувар-лого

Иако је заузео пето место, Кеепер није кривац у менаџеру лозинки. Сам алат је одличан, са дивно дизајнираним и једноставним интерфејсом, као и низом јединствених функција. Поред тога, ширина услуга компаније Кеепер чини да се процес пријаве чини мање флуидним од осталих опција. 

То је због различитих додатака Кеепер-а Основни менаџер лозинки, Кеепер, је језгро вашег безбедносног пакета, али можете га саставити помоћу ствари попут КееперЦхат и БреацхВатцх. Ови додаци коштају више, и иако је основна цена Кеепер-а довољно ниска – око 2,50 УСД месечно – цена се брзо збраја са свим додацима. 

Ипак, Кеепер никада не достиже цене Дасхлане-а. Између додатака Кеепер, КееперЦхат нам је омиљени. То је шифрирана апликација за слање порука до краја са довољно функција да Фацебоок Мессенгер изгледа као дечја игра. Поред ен-транзитне енкрипције, КееперЦхат укључује и приватну галерију медија, темпиране самоуништавајуће поруке и повлачење порука.

БреацхВатцх је мање импресиван, једноставно скенирање на тамном вебу има било каквих компромитованих записа који одговарају вашим подацима (наши типови за најбољу заштиту крађе идентитета чине бољи посао). Ипак, комплетан пакет кошта мање од 5 УСД месечно, што у поређењу са опцијама попут Дасхлане-а није тако лоше. Можете сазнати како започети у нашем Кеепер прегледу.

6. РобоФорм

робоформ-лого

На површини, РобоФорм није посебно импресиван менаџер лозинки, са помало датим интерфејсом и ништа више од стандардне сигурности. Међутим, то је јефтино и уклапа се са пуно поставки које вам омогућавају да прилагодите своје искуство управљања лозинком. Иако није најбоље средство за све, неки ће га сматрати неопходним. 

Почевши од цене, РобоФорм покреће 24 долара годишње, што га чини једним од најјефтинијих менаџера лозинки у околини. Можете уштедети још више тако што ћете се претплатити на дуже; РобоФорм нуди трајање од једне, три и пет година. 

Поред тога, РобоФорм укључује бесплатни план који пунцх садржи неограничено складиштење лозинки и подршку за Андроид и иОС. Међутим, не укључује синхронизацију са више уређаја. 

Срећом, бесплатни корисници и даље имају приступ многим могућностима РобоФорма. То укључује само локално управљање ако сте забринути за синхронизацију у облаку, аутоматско попуњавање на Виндовс апликацијама и још много тога. Бесплатни корисници у суштини користе РобоФорм 7 без синхронизације са више уређаја, док корисници који плаћају имају приступ функцијама РобоФорм 8. 

У најновијој верзији постоје неке доброте од којих је најважнија безбедна дељење лозинки (можете делити и читаве фасцикле). Све у свему, РобоФорм је густ у могућностима прилагођавања, што је за неке одлично. За друге ће се, ипак, показати превише. Можете сазнати да ли је то прави алат за вас читајући наш комплетан преглед РобоФорм-а.

7. Најбољи бесплатни менаџер лозинки: ЛастПасс

ластпасс-лого

ЛастПасс је можда најпопуларнији менаџер за лозинке вани, са више од 16 милиона претплатника, од пре две године. Лако је видети и зашто. ЛастПасс је лако најбољи менаџер лозинки у околини, нуди неограничене лозинке и синхронизацију са више уређаја без трошења новца. 

Бесплатни план је ограничен на неколико начина – на пример, ставке можете делити само са једним другим корисником – али у највећем делу, то је потпуно ЛастПасс искуство. Сходно томе, претплата за Премиум $ 3 месечно не осећа се врло добро. Додаје функције попут заједничког коришћења и подршке приоритета, али те функције не оправдавају додатне трошкове. 

Иако је синхронизација са више уређаја кључна карактеристика која ЛастПасс чини тако импресивном у слободном крају ствари, то не би чинило наших првих 10 да их је тешко користити. Као један од најпопуларнијих менаџера лозинки требало би да буде мало изненађење што је ЛастПасс једноставан за коришћење, од његовог проширења за прегледач до потпуног корисничког сучеља. 

Штавише, ЛастПасс је базиран искључиво у вашем претраживачу. Иако то значи да приступ ван мреже није могућ, то такође значи да своје лозинке можете видети било где. Чак и ако сте на рачунару који није ваш, можете се пријавити и приступити својим лозинкама без потребе за инсталирањем апликације. Можете сазнати више о томе како ЛастПасс функционише у пракси у нашој ЛастПасс рецензији. 

8. Лепљива лозинка

стицки-пассворд-лого

Љепљива лозинка је омиљена овдје на Цлоудвардс.нет-у, а да није била због обилно застарјеле апликације, сврстала би се близу врха наше листе. Док год будете могли да превазиђете дизајн, наћи ћете одличног менаџера лозинки. Стицки Пассворд има одличну сигурност, пуно функција и ниску цену за покретање. 

Постоји бесплатна верзија, која укључује неограничен простор за складиштење и потпуни приступ проширењима прегледача. Уз то, Стицки Пассворд нуди претплаћену претплату за 30 УСД годишње, што између осталих функција додаје синхронизацију са више уређаја и резервну копију. Ово је све стандардно за остале алате, али Стицки Пассворд иде корак даље, нудећи доживотни приступ свом алату уз фиксну накнаду од 199 УСД. 

Доживотна претплата није ни на који начин ограничена – за разлику од опције „доживотног“ ПуреВПН-а – и нуди све будуће исправке бесплатно. Ипак ћете вероватно морати да сачекате пре него што било која од тих исправки премести корисничко сучеље у модеран смер. Током последњих неколико година, Стицки Пассворд је одржавао исту Виндовс апликацију која изгледа као да је издвојена из Висте. 

Једноставност употребе није проблем – заобилазити Стицки Пассворд је довољно једноставно – али очекујемо више када се на столу налазе опције попут 1Пассворд и Дасхлане. Ипак, Лепљива лозинка је добар избор за оне који могу да погледају њене дотадашње сензибилитете. О нашем искуству с тим можете прочитати у нашем прегледу Стицки Пассворд. 

9. ОнеЛогин

лого за једну пријаву

ОнеЛогин сам по себи није управитељ лозинки, већ услуга појединачне пријаве (ССО) и мултифакторна аутентификација (МФА) за предузећа. Уместо да унесете лозинке и да их аутоматски попуњавате када слетате на веб локацију, ОнеЛогин управља акредитивима за подржане услуге и омогућава вам да поделите те веродостојности међу својим запосленима. 

Звучи слично управљању лозинком и заиста не одговара нашој дефиницији „менаџера лозинки“. Међутим, са овим другачијим приступом, ОнеЛогин је у могућности да понуди већи број функција администраторима. Можете аутоматизовати корисничке процесе, одабрати ко има приступ ономе (било на нивоу групе или на кориснику) и прегледавати евиденције коришћења. 

ОнеЛогин ипак постаје својствен са МФА-ом. За разлику од стандардне двофакторске аутентификације, МФА користи различите факторе да би утврдио је ли покушај пријаве легитиман или не. За ОнеЛогин то долази у облику Вигиланце АИ и СмартФацтор аутентификације. Између њих, ОнеЛогин користи ствари попут доба дана, ИП адресе и мреже како би утврдио да ли је покушај пријаве стварни. 

Ови алати уче на основу коришћења њиховог пословања, као и сопствених прилагођених правила безбедности, тако да увек можете прилагодити АИ ако блокира превише или премало. ОнеЛогин можда није за појединачне кориснике, али је одличан алат за предузећа, посебно за оне који требају да управљају десетинама корисника. Можете сазнати више о томе како започети у нашем прегледу за ОнеЛогин.

10. НордПасс

нордпасс-лого

НордПасс долази из Тефинцома, исте компаније која стоји иза НордВПН-а и недавно издате НордЛоцкер (прочитајте нашу НордВПН рецензију и НордЛоцкер рецензију). Није једини менаџер лозинке са окренутом ВПН-ом, при чему ТуннелБеар следи иза свог управљача лозинком РемемБеар. Ипак је најбоље. 

То је релативна тврдња, с обзиром да НордПасс не досеже висине 1Пассворд или Дасхлане, али је сам по себи чврст алат. То је углавном зато што је јефтино. НордПасс покреће само 2,49 долара месечно, што износи око 30 долара годишње. Постоји и бесплатни план који укључује неограничено складиштење, иако му недостаје синхронизација са више уређаја. 

Највећи проблем НордПасс-а је недостатак функција. Локална апликација подржава увоз лозинке, а проширење прегледача може предложити јаку лозинку са својим генератором лозинки, али то није довољно, с обзиром на тренутни пејзаж менаџера лозинки. 

Упркос томе, НордПасс је сигуран и једноставан за употребу, за дизање. Сигурно постоје боље могућности, нарочито ако плаћате. Међутим, ако нађете да НордПасс скаче са вама, нема разлога да га не употребите. О нашем пуном искуству са њим можете прочитати у нашој НордПасс рецензији.

Избор најбољих менаџера лозинки

Приликом избора менаџера лозинки има много тога за разматрање, упркос томе што су сами алати прилично једноставни за разумевање. Ипак, изнад свега је сигурност. Кад се све своди на то, ниједна функција или паметан дизајн корисничког сучеља не могу сачувати алат који не може да заштити ваше пријаве. Ту смо започели. 

Кад просуђујемо сигурност, тражимо две ствари: модел са нултим знањем и врхунску енкрипцију. Ми ћемо ући у први у каснијем одељку. Потоњи долази у облику АЕС-256. Такође је критично да управитељ лозинки шифрира ваше податке док су у стању мировања, као и у транзиту. 

Срећом, листа менаџера лозинки која се придржавају чврстих безбедносних пракси дугачка (схватите, то је алат за цибер-сигурност). Поред тога важне су цена и карактеристике. Њих двоје спајамо заједно јер често постоји препирка између њих. На пример, Дасхлане има више функција него било који други управитељ лозинки. Такође је скупљи од било којег другог управљача лозинком.

дасхлане-ревиев-здравље-лозинка

То сужава списак, али наша рангирање се формира тек када се питање једноставности употребе доведе у питање. Када оцењујемо управитеља лозинки, купујемо претплату и преузимамо апликацију, баш као и било ко други. На тај начин можемо добити представу о томе како сама апликација функционише, као и о процесу пријаве. 

Има и неких других недоумица, попут подршке за платформе. Тражимо Виндовс, мацОС, Андроид, иОС и, ако је могуће, подршку за Линук. 

Шта је менаџер лозинки?

Менаџер лозинки је алат дизајниран за добро управљање лозинкама. Уз огроман број налога на мрежи које већина људи одржава, тешко је – ако не и немогуће – користити најбоље безбедносне праксе приликом постављања лозинке. Већина људи користи исту лозинку преко налога, а та лозинка је и сама по себи слаба. 

дасхлане-ревиев-аутофилл

Сврха менаџера лозинки је двострука: олакшати и прегледати искуство претраживања. Почевши од оног претходног, менаџери лозинки могу аутоматски попунити ваше пријаве када слетите на неку веб локацију. То значи да не морате да будете пријављени на своје најчешће коришћене веб локације и да брзо можете да уђете у ретко коришћене веб локације. 

Међутим, сигурност је главна сврха менаџера лозинки. Складиштењем ваших пријава, менаџер лозинки омогућава вам употребу дугих, насумично генерисаних лозинки на свим налозима. 

Будући да вам ове лозинке није потребно упамтити, можете их користити за сваки ваш налог на мрежи. То значи да чак и ако је један од ваших рачуна хакован, други су и даље на сигурном.

Како функционише Менаџер лозинки?

Иако се одређени менаџери лозинки разликују у начину функционисања, општи принцип је исти. Менаџер лозинки чува ваше податке за пријаву у шифрованој бази података у облаку. Једини начин да се дешифрује ова база података је с главном лозинком, коју менаџер лозинки углавном никада не види нити чува. 

ластпасс-преглед-трезор

Када је ваша база података откључана, управитељ лозинки је слободан да изврши наредбу која аутоматски испуњава пријаве сваки пут када открије одговарајуће поље. Поред аутоматског попуњавања, већина менаџера лозинки може снимити и пријаве када се пријавите за нову веб локацију и генерише сигурне лозинке. 

Осим што испуњавају податке и нуде шифровани простор за складиштење, управитељи лозинки су такође корисни за синхронизацију са више уређаја. Пошто је ваша шифрована база података смештена у облаку, сви ваши уређаји могу да преузму и користе те податке, све док унесете главну лозинку. 

У пракси то значи да ћете имати приступ свим подацима за пријаву на свим својим уређајима и моћи ћете да их унесете само једним кликом. 

Колико су сигурни менаџери лозинке?

Будући да се већина менаџера лозинки налази у облаку – прочитајте наш преглед Стеганос Пассворд Манагер за онај који није – безбедност је критична брига. Иако имамо питања о сигурности одређених менаџера лозинки, све горе наведене опције чуват ће ваше податке за пријаву.

ластпасс-ревиев-сецурити-цхалленге

То је захваљујући моделу нулте знања који већина менаџера лозинки користи. Укратко, овај сигурносни модел често користе услуге засноване на облаку као облик заштите провајдера. Идеја је да провајдер сервиса нема приступ критичним информацијама потребним за откључавање вашег налога и због тога не може да види ниједну од ваших података у облику отвореног текста. 

За менаџере лозинки то је ваша главна лозинка. У скоро свим случајевима само ви знате своју главну лозинку, што значи да услуга коју користите не може да дешифрује лозинке. Због тога то такође значи да хакери не могу да дешифрују ваше лозинке у случају да услуга коју користите претрпи кршење података.. 

Једноставно речено, менаџер лозинки нема алате за дешифровање ваших лозинки, а због тога их неће моћи ни потенцијални нападачи. У комбинацији са врхунском енкрипцијом, модел са нултим знањем онемогућава ниједном нападачу да угрози ваше пријаве. Скоро сви реномирани менаџери лозинки су сигурни за употребу, а наших 10 најбољих сигурно су сигурни.

Колико је безбедан Гоогле-ов менаџер лозинки? 

Ништа не смета у техничкој документацији која описује сигурносну архитектуру Гоогле-овог менаџера лозинки. Једноставно не знамо да ли је безбедно користити на техничком нивоу, па уместо да покушавамо да је осудимо на тој фронти, понудићемо неколико разлога због којих би опција треће стране могла да буде сигурнија. 

Забринутост око Гоогле-овог менаџера лозинки своди се на чињеницу да је везан за ваш Гоогле налог. Ако неко добије приступ вашем Гоогле налогу, имаће приступ свим вашим лозинкама. Иако је то тачно за било који менаџер лозинки, ваш Гоогле рачун је можда подложнији. 

Ако користите Гоогле Цхроме, ваш Гоогле налог се аутоматски пријављује у Цхроме како бисте могли да прегледате обележиваче и историју без обзира на уређају који користите. То такође значи да су ваше лозинке већ откључане. Ако неко може приступити вашем прегледачу, може приступити и вашим лозинкама. 

Менаџери лозинки, с друге стране, често имају функције аутоматског искључивања које ће вас отказати са рачуна након сат времена или више. У том случају, нападач не би могао да види ваше лозинке, чак и ако имају приступ вашем прегледачу. 

Поред сигурности, постоје и неки други недостаци Гоогле-овог менаџера за лозинку. Ради само са Цхроме-ом, па локално аутоматско попуњавање није могуће и употреба више претраживача не долази у обзир. Поред тога, у Цхроме можете да чувате само лозинке, кредитне картице и адресе. Сигурне белешке и слично су функције за треће менаџере лозинки. 

Шта је најлакши за употребу лозинку? 

1пассворд-ревиев-трезори

1Пассворд је најлакши менаџер за лозинке који се користи. Иако опције попут ЛастПасс и Дасхлане дају 1Пассворд покрету за свој новац, ми нисмо тестирали алат који је течнији од наше највише рангиране услуге. То је зато што 1Пассворд има мало другачији приступ, и иако се можда не чини много, прави свет разлике. 

Кључна разлика је што 1Пассворд подржава неограничен број трезора. Већина менаџера лозинки, укључујући 1Пассворд, има неки облик организације, али ниједан од њих не дозвољава вам да своје уносе организујете у засебне трезоре. 

То, уз подршку за прилагођене уносе и одлична проширења прегледача, 1Пассворд чини најлакшим за управљање лозинком.

Шта је најсигурнији менаџер лозинки?

дасхлане-ревиев-идентитет-надзорна табла

Иако је 1Пассворд више него способан да заштити ваше податке за пријаву, ми ћемо дати знак главом Дасхланеу када је у питању очување ваших лозинки. Све је закључано иза главне лозинке, наравно, али пуно се занимљивих технологија дешава иза сцене са Дасхланеом. 

Када додате уређај на свој налог, Дасхлане ће генерисати кључ уређаја. Ово је заједно са вашом главном лозинком потребно за откључавање вашег трезора. Кључ се генерише коришћењем хардверских и софтверских карактеристика ваше машине, заједно са 38 случајних знакова, што га чини јединственим за одређени уређај који користите. 

Овај модел је успостављен, тако да Дасхлане може изводити дво тајну изведбу кључева. Да бисте откључали свој налог, већина алата узима кључ од главне лозинке и користи га за аутентификацију. Међутим, код Дасхлане-а кључ је изведен из вашег кључа уређаја и главне лозинке, што је инхерентно сигурније. 

1Пассворд такође има дво-тајни кључни модел, мада Дасхлане користи модернију функцију извода кључева. Ваш кључ се генерише коришћењем Аргон2д и 32-бајтне соли, која је тренутно најбоља од најбољих.

Последње мисли

Уз толико доступних опција, може бити тешко одабрати алат за управљање лозинком који ће не само заштитити ваше податке за пријаву, већ и учинити да ваше искуство прегледавања буде угодније. За нас је врхунска услуга несумњиво 1Пассворд, иако има јаку конкуренцију у виду Битвардена и Дасхлане-а.  

1Пассворд је најуравнотеженија од ове три, са разумном ценом и издашном списком функција. Битварден има мање функција, иако је бесплатан или, ако плаћате, веома јефтин, док Дасхлане има више функција, али захтева већу накнаду. 

Срећом, можете пробати сва три. 1Пассворд нуди 30-дневно бесплатно пробно време, Битварден је потпуно бесплатан, а Дасхлане има слободан план ограничен на 50 уноса. 

Слажете ли се да је 1Пассворд најбоља опција? Да ли бисте нешто променили у вези нашег рангирања? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

1Пассворд Логотип

1Пассворд Ревиев

Почиње од 299 долара месечно
Сви планови

Посетите 1Пассворд

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me