Најбољи менаџер бесплатних лозинки за 2020. годину: Тјелохранитељи за цјенкање

Када је у питању безбедност на мрежи, мало је алата који су важнији од управитеља лозинкама. Осим што менаџери лозинки чине да ваше искуство прегледавања постану безбедније омогућавајући вам употребу дугих, насумично генерисаних лозинки, они такође олакшавају искуство прегледавања. Са аутоматским попуњавањем, филтрирањем и подршком за прилагођене уносе, менаџери лозинки су све на једном месту за ваше личне податке. 


У овом водичу за најбољег менаџера бесплатних лозинки помоћи ћемо вам да сачувате своје лозинке у прегледачу. Имамо пет типова из нашег најбољег водича за управљање лозинкама који ће осигурати ваше податке за најбоље у шифрирању и понудити неке додатне функције у процесу. 

Ако желите прескочити хоопла, пријавите се за претплату са ЛастПасс-ом. Иако није савршен менаџер за лозинке, ЛастПасс нуди више него било који други алат са својом бесплатном верзијом. Имајући то у виду, постоје неке вредне алтернативе, укључујући Битварден, о којима можете прочитати више у наставку.

Најбољи бесплатни менаџер лозинки 2020

 1. ЛастПасс
 2. Битварден
 3. КееПасс
 4. НордПасс
 5. РемемБеар

1. ЛастПасс

ЛастПасс се из једног разлога налази као најбољи бесплатни менаџер лозинки: синхронизација са више уређаја. Као што смо видели са безброј других алата, укључујући Дасхлане, 1Пассворд и Стицки Пассворд, синхронизација са више уређаја је кључна карактеристика резервисана за премиум нивое. Уз ЛастПасс, међутим, добијате га бесплатно. 

ластпасс-клизач1

Иако није једини бесплатни управитељ лозинки са синхронизацијом на више уређаја – о другима ћемо разговарати у трену – ЛастПасс је најбољи. То је комерцијални производ, у складу са функцијама и употребљивошћу које очекујете од било ког плаћеног алата. То укључује одлично аутоматско попуњавање, сигурносни изазов и предиван интерфејс прегледача. Такође долази са пристојним генератором лозинки.

ластпасс-ревиев-аутофилл

ЛастПасс је звук и када је у питању безбедност. Иако је алат претрпио хацк у 2015. години, модел нула знања ЛастПасс заштитио је податке корисника. Нападачи су кренули са шифрованим базама података, али зато што ЛастПасс не чува вашу главну лозинку – кључ који се користио за дешифровање података – хакери нису имали ништа више од гомиле испраћаја. 

Као популаран, бесплатан управитељ лозинки, ЛастПасс је био мета неких контроверзи које потичу из хаке 2015. године. Међутим, током нашег тестирања, ЛастПасс може ићи “то-то-тое” са било којим другим менаџером лозинки када је у питању осигурање ваших података.

Надоградња на ЛастПасс Премиум

Иако је ФрееПассов бесплатни план одличан, недостају му неке функције у поређењу са плаћеном опцијом. Претплата од 3 УСД месечно додаје приоритетну техничку подршку и дељење једног за многе. Бесплатни план је ограничен на „један на један“ дељење, што значи да лозинку можете делити само са једним другим корисником. 

Још важније, Премиум долази са аутоматским попуњавањем апликација. Иако ЛастПасс нема локалну апликацију – алат је резервисан за ваш прегледач – претплатници који плаћају могу да преузму ЛастПасс за апликације. Овај алат вам омогућава да аутоматски испуните лозинке за локалне апликације као што можете у вашем прегледачу. 

ЛастПасс има неке друге могућности чланства, укључујући породични план достојан нашег најбољег менаџера лозинки за породични водич. Можете сазнати више о тим опцијама у нашем целокупном ЛастПасс прегледу. Ако радије проведете мало времена са тим, можете се пријавити и за налог. 

2. Битварден

Битварден је једини управитељ лозинки који смо тестирали, а који је био близу приближавања ЛастПасс-а (прочитајте наш Битварден вс Ластпасс комад). То је отворени, бесплатни менаџер лозинки који је шокантно једноставан за употребу. Иако јој недостају неке погодности комерцијалнијих менаџера лозинки, Битварден срамоти друге алате отвореног кода. 

битварден-слидер2

Без трошења новца, Битварден нуди синхронизацију на више уређаја, неограничено складиштење и двофакторне опције за аутентификацију. Постоји и Премиум план, мада смо, како смо истакли у нашој Битварден рецензији, чинили да „подржавамо програмере“ више него било шта друго. 

Поред тога, Премиум план је јефтин и износи 10 УСД годишње, додајући приоритетну корисничку подршку, 1ГБ складиштења датотека, додатне опције 2ФА и здравствени извештај о лозинци.. 

Постоје и планови за више корисника, укључујући породични и пословни план. Ентерприсе, чији је Битварден-ов план фокусиран на предузећа, направио је нашу листу најбољих менаџера лозинки за мала предузећа. Скупље је од осталих менаџера пословних лозинки, као што је Зохо Ваулт, иако долази са напредним функцијама попут интеграције Ацтиве Дирецтори-а. 

Изненађујуће отворен извор

Већина алата отвореног кода је тешко користити (доћи ћемо до једног таквог примера следећег). Срећом, то није случај са Битварденом. То је сигуран менаџер лозинки, који се уклапа у јавну ревизију од стране Цуре53, нулта знања и јавно доступан изворни код на ГитХуб-у. Иако звучи као позната прича о другом софтверу отвореног кода, Битварден се осећа као комерцијални производ. 

битварден-нова тема

Интерфејс је чист, а Битварден нуди флексибилни кориснички интерфејс са више тема. Иако није прилагодљив као 1Пассворд, Битварден се осећа робуснијим од неких других управитеља плаћених лозинки (прочитајте преглед нашег Стеганос Пассворд Манагер-а за пример). Ако сте на огради, нема разлога да не водите Битварден на пробну вожњу. 

3. КееПасс

КееПасс је лошија страна новчића отвореног кода. Иако је робустан у погледу функција, посебно за слободног менаџера лозинки, КееПасс је иза кривуље у погледу употребљивости. Ипак, све док вам не смета да вам прљаве руке нуде пуно функционалности без новчића, укључујући синхронизацију са више уређаја. 

холдасс-слидер4

За разлику од наша претходна два уноса, КееПасс је бесплатан и сам. Можете подржати развојни тим донацијама путем ПаиПала или електронским путем или се обавезати на месечни прилог путем Флаттр-а. Ипак, не постоји премиум опција. Све добијате са бесплатним планом. 

„Све“, у овом случају, значи све. КееПасс је изузетно флексибилан менаџер лозинки, који нуди вишеструки избор када је у питању начин на који чувате лозинке, како у погледу локације, тако и сигурности. На многе начине се чини као софтвер за шифровање, што вам омогућава прилагођавање начина аутентификације, заштите и управљања пријавама. 

поставке поставки базе података

Више опција обично значи и лошију употребљивост, а то је нажалост случај са КееПасс-ом. Апликација за радну површину је посао који треба да посети, са датим корисничким интерфејсом и великом понудом опција. Техницима не би требало бити напорно да се сналазе, али вероватно ће новопридошли наћи опције КееПасс-а превише неодољиве.

4. НордПасс

НордПасс је менаџер за лозинке из гиганта виртуалне приватне мреже НордВПН (прочитајте нашу НордВПН рецензију). Иако је плаћена опција тамо где НордПасс прелази у своју, бесплатна верзија није превише лоша. Укључује све основне карактеристике услуге, укључујући аутоматско попуњавање и аутоматско спремање, али само за један уређај. 

нордпасс-клизач1

Синхронизација и дељење лозинки на више уређаја нису доступни са бесплатном верзијом, а иако је то разочаравајуће, НордПасс је и даље један од најбољих бесплатних менаџера за лозинку у околини. Грађен је око једноставности употребе, слично као НордЛоцкер. Интерфејс је поједностављен, као и апликација за прегледач, а постављање је ведро захваљујући широкој подршци за увоз НордПасс-а. 

нордпасс-преглед-увоз

Поред лозинки, НордПасс подржава белешке и складиштење кредитних картица, али ништа друго. Пригушница је синхронизација са више уређаја. Надоградња на Премиум је неопходна ако желите да приступите својим подацима на различитим уређајима. 

Срећом, Премиум цена није превисока. НордПасс кошта мање од 3 УСД месечно ако купујете најдуже време, нудећи синхронизацију са највише шест уређаја и дељење лозинке. 

Што се тиче сигурности, НордПасс је здрав. Све се закључава иза главне лозинке за коју НордПасс не зна. Уместо тога, шифровање се догађа локално са КСЦхаЦха20, што значи да НордПасс никада не види ваше лозинке у дешифрованом облику. 

Такође нема кључ потребан за дешифровање ваших датотека, тако да ако би се хакер покренуо са базом података, ниједна од ваших пријава не би била угрожена.. 

Можете сазнати више о НордПасс-овој безбедносној структури и другим функцијама у нашем прегледу НордПасс-а или га сами уверите. 

5. РемемБеар

Заокружујући нашу листу је РемемБеар, још један ВПН управитељ лозинке, попут НордПасс-а (прочитајте нашу ТуннелБеар рецензију за више о томе). Ограничено је на исти начин, скривајући синхронизацију са више уређаја иза изненађујуће скупог платног зида. Поред тога, РемемБеар нуди неограничен простор за складиштење за један уређај, стављајући га испред опција попут МцАфее Труе Кеи-а. 

сећате се апликације

Употребљивост је назив игре када је у питању РемемБеар. Као и НордПасс, она може сместити пријаве, белешке и податке о кредитним картицама, а сви они имају свој одељак у менију са леве стране. Обилазак апликације је мртав једноставан, уз неколико опција за сортирање уноса и траке за претрагу. 

Постоји и систем достигнућа који вас награђује што сте искористили различите функције РемемБеар-а. Они укључују инсталирање проширења за прегледач, додавање сигурне белешке, додавање кредитне картице и твитовање о РемемБеар-у. Ако испуните било којих пет постигнутих резултата, добит ћете 6 УСД Премиум чланства. 

сећају се достигнућа

Нажалост, потребан вам је тај попуст. РемемБеар је један од најскупљих менаџера за лозинку, са месечним планом који се наплаћује на 6 УСД месечно. Међутим, надоградња на Премиум има предности, укључујући синхронизацију са више уређаја и услугу приоритета за кориснике. Можете уштедјети 50 одсто одабиром годишњег обрачунског циклуса. 

Иако РемемБеар има очигледне проблеме у поређењу са ЛастПасс-ом и Битварденом, он је и даље компетентан менаџер бесплатних лозинки. О томе можете сазнати више у нашем прегледу РемемБеар или се пријавите за бесплатан план како бисте га искористили.

Избор најбољих бесплатних менаџера лозинки

Пре него што стигнемо до избора, желимо да завиримо иза завесе како смо их направили. За бесплатно управљање лозинкама једна кључна карактеристика стоји изнад остатка: синхронизација са више уређаја. Алати за управљање лозинком који нуде ову функцију налазе се на врху листе (наша прва три одабира су то). 

Ипак, постоји нешто више од тога. Неки управитељи лозинки који су изврсни у плаћеном капацитету падају по питању њихове бесплатне верзије. На пример, Дасхлане је можда најбољи менаџер лозинки у околини, али његов слободни план је ограничен на 50 уноса и не долази са синхронизацијом са више уређаја. 

Изван функционалности, наша главна брига приликом прављења ове листе била је сигурност. Предлажући бесплатне менаџере лозинки, наш циљ је да вас, читач, натерамо да уграбите управитеља лозинки свог прегледача, од којих је већина попуњена безбедносним рањивостима. 

Избори у наставку делују са најбољим у шифрирању и моделу са нултим знањем, што значи, чак и ако су вам лозинке украдене, хакер их неће моћи дешифровати.

Све друго је било од секундарне важности за функционалност и сигурност, мада смо при наручивању листе и даље сматрали једноставност коришћења, карактеристике и надоградивост. Без обзира коју од следећих опција одабрали, моћи ћете да сачувате податке за пријаву, а неки од алата вам омогућавају да синхронизујете уређаје.  

Да ли су бесплатни менаџери лозинке сигурни? 

Треба да пазите да верујете било ком делу софтвера у своје лозинке, посебно оним који тврде да ништа не кошта. Као што је речено, ништа никада није заиста бесплатно, па ако се чини сувише добро да би било истинито, вероватно и јесте. Срећом, постоји неколико поузданих бесплатних менаџера лозинки, укључујући ЛастПасс, Битварден и КееПасс. 

Ако пронађете управитеља лозинки за који тврди да је бесплатан, а који није поменут у овом водичу, запитајте се како тај алат зарађује. У већини случајева бесплатни менаџери лозинки нуде се пробно, а служе као реклама за робуснији плаћени план. Постоје изузеци са алаткама попут КееПасс-а, који прихватају донације. 

Изван тога, најбоље је не веровати менаџеру лозинки који има „бесплатан“ надимак. Ако постоји бесплатни план без могућности донирања или надоградње, компанија која стоји иза њега вероватно ће продати ваше податке или скидати лозинке ради профита. Међутим, не брините се. Ако се придржавате горњих опција, биће вам добро.

Последње мисли

Када је реч о бесплатним менаџерима лозинки, тешко је победити ЛастПасс. Нуди ширину одличних функција, синхронизацију са више уређаја и, што је најважније, једноставан за употребу интерфејс. Ако тражите управљање лозинком на основу прегледача без трошења новца, препоручујемо ЛастПасс. 

Поред тога, Битварден је одлична алтернатива, осигуравајући своје лозинке врхунском шифрирањем, а све детаљно описано у изворном коду. То је најближе што смо ЛастПассу пронашли у погледу употребљивости, карактеристика и сигурности, што га чини вредном алтернативом. 

Испод тога, жртвујете се у једном или другом подручју. КееПасс, на пример, нуди неуспоредиву листу поставки, али пати од сложеног и датираног интерфејса. РемемБеар и НордПасс имају супротан проблем, нудећи поједностављен интерфејс али недостају му многе критичне карактеристике. 

Који бесплатни менаџер лозинки ипак користите? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map