Најбоља заштита од крађе идентитета до 2020. године: Безбједност на мрежи

Крађа идентитета није нови концепт, али сада је истакнути више него икад. Са толико информација које се деле на друштвеним мрежама – а да не спомињемо револуцију куповине на мрежи – више личних података се чува у облаку него икад раније. Иако је интернет донио нове ризике за крађу идентитета, он је донио и нове начине заштите од њега. 


У овом водичу за најбољу заштиту крађе идентитета, истакнућемо услуге које вас штите од преваре, преваре и било каквих других кривичних непријатности. Уз пут, такође ћемо говорити о томе како вас заштита крађе идентитета чува, како се то односи на кибернетички криминал и шта можете сами да урадите да смањите ризик. 

Као што ћете ускоро видети, ИдентитиФорце оцењујемо вишим од било које друге услуге. Иако није најјефтинија опција, лако је и најбоље. Поред услуге праћења са пуним карактеристикама, ИдентитиФорце нуди и обимне ресурсе за учење. Такође има двонедељно бесплатно пробно време, тако да нема разлога да га не снимите.

Contents

Најбоља заштита од крађе идентитета

Избор де фацто најбоље заштите од крађе идентитета је тежак, јер је „идеална“ услуга за вас субјективна и зависи од ваших потреба. Због тога смо наш водич поделили у пет одељка – функције, цене, једноставност употребе, заштита и подршка – сваки од њих нуди три препоруке, а потом слиједе неке опште информације о крађи идентитета и заштити. 

То је рекло, ако тражите најбољу цјелокупну заштиту од крађе идентитета, ИдентитиФорце вриједи погледати. Било је ту негде заувек, а за то време је прерасло у робусну и темељну службу заштите крађе идентитета.

Карактеристике: Најбољи алати за крађу идентитета

Избор де фацто најбоље заштите од крађе идентитета је тежак, јер је „идеална“ услуга за вас субјективна и зависи од ваших потреба. Због тога смо наш водич поделили у пет одељка – функције, цене, једноставност употребе, заштита и подршка – сваки од њих нуди три препоруке, а потом слиједе неке опште информације о крађи идентитета и заштити. 

То је рекло, ако тражите најбољу цјелокупну заштиту од крађе идентитета, ИдентитиФорце вриједи погледати. Било је ту негде заувек, а за то време је прерасло у робусну и темељну службу заштите крађе идентитета.

ИдентитиФорце

ИдентитиФорце надилази надзор са низом друштвених функција и функција заштите прегледача. Поред надгледања вашег броја социјалног осигурања и података о банковним рачунима, ИдентитиФорце такође може да пази на ваше Фацебоок, Твиттер, ИоуТубе, Гоогле+ и Инстаграм налоге због било каквих лажних активности.. 

идентитет силе-клизач5

ИдентитиФорце такође пружа заштиту од пхисхинг-а и блогова блогова на вашем претраживачу. Иако није на нивоу потпуног антивируса, попут Битдефендера (прочитајте нашу рецензију Битдефендер Антивирус), боље је имати ове алате него не. 

Заштита од крађе идентитета заштитит ће вас од злонамјерне поруке е-поште, док ће софтвер против клика путем блогова осигурати да све што унесете не буде послато нападачу. 

Надаље, ИдентитиФорце укључује више ресурса за учење, укључујући узорке писама о кредитним споровима, опсежни појмовник финансијских израза и калкулатор упоређивања кредита. Можете сазнати више о њима у нашем прегледу ИдентитиФорце. 

Идентитет Гуард

Срж Идентити Гуард-а је ИБМ-ова “Ватсон” вјештачка интелигенција, коју користи за скенирање. О томе ћемо више говорити у рунди „заштите“, али вреди приметити и овде. Односи се на заштиту, али Ватсон је карактеристика која није виђена код других служби заштите крађе идентитета, а које цементирају Идентити Гуард изнад конкуренције. 

Уз то, Идентити Гуард нуди низ алата за приватност прегледача. Иако не укључује ВПН – прочитајте наш најбољи ВПН водич за то – проширење Сигурно прегледавање може заштитити ваш прегледач. Блокира огласе и фласх захтеве, форсира ХТТПС на веб локације и мониторе за крађу УРЛ-ова. 

идентитет-чувар-преглед-сигурно прегледавање

Поред тога, проширење Сигурно прегледавање отвара потпуно нову контролну таблу прегледача на којој можете управљати поставкама приватности за различите налоге на друштвеним мрежама. 

Као што можете видети у нашем водичу за приватност на Фацебооку, самостално управљање овим подешавањима није тешко, али постојање једног места за њих не би требало бити подвлачено. Можете сазнати више о значајкама приватности у нашем прегледу Идентити Гуард. 

ЕверСафе

ЕверСафе зарађује место у кругу наших карактеристика, јер нуди јединствен преокрет на моделу крађе идентитета. Уместо да нуди искључиво индивидуалну подршку, ЕверСафе се специјализовао за заштиту породице и старијих особа. Ако желите да заштитите више људи или морате да купите заштиту у име неког другог, ЕверСафе је за вас.

еверсафе-слидер2

Иако ће први члан породичног плана морати да плати пуну цену, сваки додатни члан добит ће 30% попуста. Дакле, „плус“ план од 14,99 УСД коштао би 46,47 УСД месечно за четворочлану породицу. Штавише, сваки налог је смештен на једној контролној табли, тако да можете да пратите читаву породицу без прескакања. 

За сениоре, ЕверСафе вам омогућава да одредите заговорнике који ће моћи да приступе вашем налогу у ваше име. Пошто се крађа идентитета често односи на старије људе који можда нису упознати са интернетском заштитом, могућност додељивања заговорника је огромна. О томе можете сазнати у нашој рецензији ЕверСафе.

Цијена: Најповољнија заштита од крађе идентитета

Цијене су важне код било које услуге у стилу претплате, али посебно са заштитом крађе идентитета. Истина је да што је услуга скупља, већа је шанса да је откажете. Циљ је да вам идентитет никада не буде украден, па у овом одељку тражимо најповољнију заштиту од крађе идентитета. 

Заштита од крађе идентитета АДТ

АДТ нуди најјефтинију услугу заштите крађе идентитета са којом смо се сусрели. Не барата се с више слојева или различитим функцијама. Постоји један план који кошта 9,99 УСД месечно. Тај план укључује све, што значи да имате покривеност од 1.000.000 УСД, надгледање мрачног веба и АДТ превара.

Као и ЕверСафе, у план можете додати највише пет чланова, мада се цена не мења на основу броја корисника који имате. Сваки члан води тих 10 УСД месечно, али с обзиром на то колико је то јефтино, то тешко има везе. 

Ниска цена је привлачна, али АДТ-ов приступ без глупости доводи је у нека неповољна подручја. Не постоје никакви попусти на дуже трајање и не постоји чврста политика поврата. Плаћате 10 УСД месечно – сваког месеца – док не одлучите да откажете. О томе можете сазнати у нашем прегледу заштите заштите од крађе идентитета АДТ.

ИД Стражар

ИД Ватцхдог има неких проблема са употребом, али их је лако занемарити јер је цена тако добра. Основни план износи само 15 УСД месечно, нудећи покривеност од 1.000.000 УСД, прилагодљива упозорења, управљану резолуцију крађе идентитета и праћење тамног веба. Такође постоји план од 20 долара месечно у који се додаје кредитни извештај три бироа. 

Цене у горњој табели су за месечне планове. Међутим, ИД Ватцхдог такође нуди годишњи циклус наплате који вам, попут ИдентитиФорце, нуди два месеца услуге бесплатно. Поред тога, у овом кругу је оборен колац јер нема пробног периода и правилник за повраћај је лаган. О томе можете прочитати у нашем прегледу ИД Ватцхдог-а.

ИдентитиФорце

ИдентитиФорце није најјефтинија услуга вани, мада је далеко од најскупље. Ценовнији је од АДТ и ИД Ватцхдог-а, али карактеристике оправдавају трошење неколико додатних долара месечно. Основни план, УлтраСецуре, биће пуна покривеност, укључујући 1.000.000 долара осигурања, помоћ у изгубљеном новчанику и праћење мрачног веба. 

У опсегу, УлтраСецуре + Цредит је углавном исти, мада укључује и надгледање три бироа за кредит за додатних 6 УСД месечно. Без обзира који план изабрали, можете плаћати месечно или годишње. 

Ако идете на годишњи план, значи да ћете добити бесплатна два месеца услуге, што ће трошак платити 10 месеци на 12. Поред тога, прве две недеље су бесплатне, тако да можете испробати ИдентитиФорце без губитка новца.

Једноставност употребе: најбоља услуга заштите крађе идентитета

Разумевање шта је важно ако вам се украде идентитет. То је застрашујући тренутак, тако да је лако пробављив интерфејс који започиње процес рестаурације најважнији. У овом одељку тражимо најбољу услугу заштите крађе идентитета која све лако разуме, чак и у случају катастрофе.

Идентитет Гуард

Од почетне странице до ваше надзорне табле, заштита идентитета поједностављује заштиту вашег идентитета. Веб локација је чисто постављена, а скоро сви тастери вас усмеравају ка страници за наплату. Једном када се пријавите, подешавање рачуна је једноставно; Идентитетски чувар тражи неке основне информације пре него што вас баци на контролну таблу. 

идентитет-чувар-преглед-контролна табла

Једном када уђете у контролну таблу, можете прегледати своја нова упозорења, видети који рачуни Идентити Гуард прате и проверити да ли су се неке информације појавиле на тамном вебу. Ту је и картица „управљање ризиком“, на којој можете видети оцену ризика. Идентити Гуард генерише овај резултат на основу низа питања на која одговарате након што први пут слете на контролну таблу. 

Питања се односе на ваше навике, попут продавница у којима купујете и у којој индустрији радите. С тим информацијама, Идентитетски чувар не може само да обезбеди оцену ризика, већ и може да обучи Ватсона о вашим навикама. Због тога Идентити Гуард може идентификовати било која ненормална понашања. 

ЕверСафе

Требало би да буде мало изненађење да је ЕверСафе једноставан за коришћење, јер је то услуга заштите од крађе идентитета усмерена на старије особе. ЕверСафе оптерећује процес, што значи да уносите своје податке док се пријављујете. Због тога сте већ заштићени када дођете до контролне табле рачуна. 

еверсафе-ревиев-адд-аццоунт

ЕверСафе је супротност Идентити Гуард-а и ИдентитиФорце-а када је у питању контролна табла. Корисничко сучеље је чисто и нуди само основне информације о ономе што се надгледа. Изван ваших упозорења, можете променити подешавања обавештења и одобрити или одбацити рачуне које је ЕверСафе пронашао у вашем кредитном извештају.

Иако ЕверСафе не нуди функционалност функције Идентити Гуард и ИдентитиФорце, његов приступ без глупости биће привлачан неким корисницима. 

ИдентитиФорце

ИдентитиФорце има неких проблема када је у питању избор плана. Распоред је довољно једноставан, али на главном вебсајту има превише могућности, што проналажење странице за одлазак збуњује. 

То је рекло, једном када се пријавите за рачун, ИдентитиФорце је сан. Након одјаве од вас ће се тражити да унесете све своје личне податке како би ИдентитиФорце могао одмах да вас заштити. 

идентитет-преглед-контролна табла

На надзорној табли можете брзо видети које елементе ИдентитиФорце скенира и која упозорења могу бити. Ту је и картица са ресурсима на којој можете пронаћи глосар и калкулаторе за ауто закупе, хипотеке и кредитне картице.

Сјајност ИдентитиФорце долази у способности да сегментира информације. Контролна табла је корисна и корисна, омогућава вам брзо преглед релевантних информација, а истовремено пружа ризницу ресурса за учење.

Заштита: Најбоља покривеност крађе идентитета

Следеће три услуге омогућавају најбоље покривање крађе идентитета. То значи да нуде комбинацију доброг осигурања, пуно средстава за учење и софистицирани систем праћења да бисте били заштићени. 

ИдентитиФорце

ИдентитиФорце смо у својој рецензији дали 98-постотну оцену, што је највиши степен заштите који смо дали служби заштите крађе идентитета. Основна покривеност је звучна, с тим да ИдентитиФорце надгледа ваш број социјалног осигурања, информације о банковним рачунима и рачуне друштвених медија. Међутим, обим тог надзора је огроман. 

ИдентитиФорце гледа судске евиденције, услуге зајма за плаће, спискове преступника за сексуалне односе и базу података УСПС за промену адреса за све ваше податке. Поред тога, можете видети своју медицинску карту на контролној табли како бисте били сигурни да сте једини који користи ваше здравствено осигурање. 

калкулатори за преглед идентитета силе

Чак и уз ту заштиту, ресурси се највише истичу. ИдентитиФорце пружа ресурс за све, од решавања аутомобилских спорова до искључивања нежељене поште. Штавише, сви ти ресурси су на једном месту. 

Док друге службе заштите крађе идентитета чекају да виде да ли ће се нешто догодити, ИдентитиФорце пружа проактивне алате, тако да је мања шанса на првом месту.

Идентитет Гуард

Као што је већ поменуто, Идентити Гуард покреће ИБМ-ова Ватсон-ова вештачка интелигенција. Иако се може чинити као маркетиншка глупост, Ватсон је озбиљно импресиван. Користи се у више области, пре свега медицини, где се примењује за одређивање путева лечења рака. Штавише, Ватсон није само праћење; то је учење. 

За разлику од других алата, Ватсон може надгледати ваше понашање и користити тај профил за препознавање лажних активности. Као вештачка интелигенција, учи се на основу информација које уносите, тако да хвата информације које могу пропасти кроз пукотине са другим услугама. 

Поред Ватсон-а, Идентити Гуард нуди и посебног управитеља случајева за ваш налог и обавештава вас да ли се догађају било каква кршења релевантних података.. 

Уместо да ради на једном авиону, Идентити Гуард нуди вишеслојни приступ који увелико смањује вероватноћу да вам се украде идентитет. Лако је надгледати колико сте такође заштићени, резултатом управљања ризиком. 

ИД Стражар

У нашем прегледу, ИД Ватцхдог је добио скоро савршену оцену за своју заштиту. Иако је надзорној плочи потребно неко време да се ажурира, брзо можете видети које се информације скенирају и упозорења након сат или два. 

Поред стандардног пакета за надгледање, ИД Ватцхдог такође проверава ваше налоге на друштвеним мрежама, али више од тога прати и одређене активности. 

поставке ид-ватцхдог-ревиев-социал-медиа

Ваши рачуни на друштвеним медијима скенирани су у 14 категорија, у распону од алкохола и дроге до расизма. Можете поставити и озбиљност за сваку од тих категорија. На пример, ако сте, рецимо, бармен и пуно пишете о алкохолу, можете да кажете ИД-у стражара да вас не упозорава када се садржај повезан са алкохолом објави на вашем друштвеном медију.

Попут Идентити Гуард-а, ИД Ватцхдог комбинира све своје праћење у извјештај о изложености. Извештај о изложености углавном се односи на друштвене медије и обавестите вас да ли постоје неке информације које делите, а које би вас могле довести у опасност. Није тако обиман као резултат управљања идентитетом страже, али свеједно је лепо.

Подршка: Најбоља помоћ за крађу идентитета

Подршка и заштита уско су повезани када је у питању заштита од крађе идентитета. Обично ћете посезати за подршком ако нешто пође по злу. Због тога је подршка телефона свакодневно неопходна, као и нека врста функционалности ливе цхат-а.

ИдентитиФорце

С обзиром на то колико су ИдентитиФорце робусни ресурси за учење, требало би нас изненадити да је његова подршка одлична. База знања меша образовање и подршку тако што одговара на питања о услузи и омогућава вам да стекнете дубље разумевање како да заштитите свој идентитет.

идентитет снаге-преглед-база знања

Као што вриједи за сваку добру услугу заштите крађе идентитета, ИдентитиФорце пружа подршку током цијелог сата ако имате било каквих проблема. Представници подршке могу да одговоре на основна питања, али они су углавном ту да вам помогну у случају да добијете обавештење да не можете сами да решите. Ако имате мање активан проблем, можете да пошаљете и идентитету ИдентитиФорце.

ЛифеЛоцк

ЛифеЛоцк у овом водичу није примио кимање глава, јер има прецијењене и недостају функције. Речено је да је подршка одлична. Ако нисте свесни, Нортон поседује ЛифеЛоцк (прочитајте наш преглед Нортон Сецурити-а). Пошто је ЛифеЛоцк повезан са антивирусним гигантом, он може искористити робустан систем подршке који Нортон већ има.

лифелоцк-преглед-база података

База знања је јасно постављена, постоји форум на којем можете постављати питања и подршка на располагању су на телефону 24/7. Подршка је такође доступна на више језика. Када смо прегледали ЛифеЛоцк-ове друштвене медије, пронашли смо одговоре на енглеском, шпанском, па чак и на јапанском. 

Говорећи о друштвеним медијима, ЛифеЛоцк одговара на питања путем Твиттера и Фацебоока. Иако већина служби заштите крађе идентитета има друштвене мреже, ЛифеЛоцк је један од ријетких који заправо реагује на корисничке постове. Више о томе можете прочитати у нашој ЛифеЛоцк рецензији.

миФИЦО

миФИЦО није заиста служба заштите крађе идентитета. Уместо тога, то је потпуно опремљена услуга праћења кредита. Иако је то лоше за заштиту, миФИЦО је у својој лизи када је у питању подршка. То је веома образовно средство, а подршка је то огледало. миФИЦО нуди вишеструке ресурсе за учење више о кредитима и финансијама. 

Ако наиђете на било какве проблеме, можете контактирати е-поштом или телефоном. Међутим, за е-пошту је потребно време од два радна дана, а подршка путем телефона доступна је само током радног времена. Срећом, можете добити одговоре 24/7 путем форума миФИЦО.

форуми за мифицо-ревиев

Иако није погодна замена за директну подршку, форуми су врло активни. Гледајући недавне постове, скоро све теме имале су одговоре у року од неколико минута. Више о форумима и систему подршке можете прочитати у нашем прегледу миФИЦО. 

Да ли је заштита крађе идентитета вредна?

На ово је тешко питање одговорити, јер би могло бити да или не у зависности од ваших околности. Да будемо јасни, служба заштите крађе идентитета не чини ништа што не можете сами. Осим пружања осигурања, можете пратити све што службе за заштиту могу. 

Међутим, то ће трајати више сати рада сваког дана. Иако је овде и тамо лако проверити свој кредит, сурфати мрачним вебом и свакодневно повлачити базу података о промени адресе УСПС није лако. Ако не можете да искористите АИ да то уради за вас, надгледање сваке области коју обавља служба заштите крађе идентитета није изводљиво. 

Не треба вам заштита од крађе идентитета, али није лоше имати је. Као и куповина осигурања, крађа идентитета је игра бројева, па што више можете слагати палубу у своју корист, мање ћете бити склони да вам украдете идентитет.

Врсте крађа идентитета

Иако смо „крађа идентитета“ користили као широк појам у овом водичу, постоје одређене врсте којих би требало бити свесни. Већина људи је упозната са бар неколико врста крађе идентитета, али постоје неке форме за које можда никад нисте чули. 

Крађа идентитета рачуна

Крађа идентитета рачуна најчешћи је облик крађе идентитета. Када криминалац добије приступ постојећим рачунима које имате, било да су то друштвени медији, банке или било шта друго. Уз то, овај облик крађе идентитета покрива и криминалце који отварају нове рачуне у ваше име. 

Срећом, лако је уочити крађу идентитета рачуна, посебно ако пратите своје кредитне и мрежне налоге. Иако услуга заштите крађе идентитета помаже у осигуравању вашег броја социјалног осигурања, података о банковним рачунима и више, крађа идентитета рачуна обично је резултат слабих лозинки. 

Да бисте се борили против тог проблема, обавезно користите дугу, насумично генерисану лозинку за сваки налог који имате. Можете генерисати и сачувати лозинке користећи један од наших најбољих начина за управљање лозинкама, као што је Дасхлане (прочитајте нашу Дасхлане рецензију). 

Крађа идентитета при запошљавању

Крађа радног идентитета користи се када криминалац не може добити посао, обично као резултат кривичне пријаве. Они ће користити ваш број социјалног осигурања и личне податке да би се пријавили за посао у ваше име. Иако ће сакупљати зараду на ваше име, ви ћете бити онај који кука за плаћање пореза на доходак сваке године. 

Крађа пореског идентитета

Крађа пореског идентитета је када криминалац поднесе порез на ваше име, примајући све пореске пријаве на столу. Ако сте у САД предали порез, а ИРС их одбио, могуће је да их је неко већ поднио на ваше име.

Крађа медицинског идентитета

Крађа медицинског идентитета је када нападач прима његу користећи ваше здравствено осигурање. Поред тога што се забрињава са вашом медицинском документацијом, крађа медицинског идентитета могла би озбиљно да утиче на вашу кредитну способност. Ако рачуни буду неплаћени, сносићете трошкове. У зависности од тога како је нападач користио ваше податке, могуће је да нећете бити свесни рачуна док не буду у колекцијама. 

Крађа кривичног идентитета

Коначно, крађа кривичног идентитета је када неко користи ваше податке за злочин који је починио. То се обично манифестује кроз лажне личне карте, на пример када неко може, рецимо, добити карту за пребрзу вожњу и дати полицајцу лажну личну карту с вашим подацима. 

Како пријавити крађу идентитета

Пријављивање крађе идентитета мењаће се у зависности од места где живите. Под претпоставком да живите у Сједињеним Државама, извештавање није тешко. Веб локација идентитета.фт пружа једноставан, тростепен поступак пријављивања крађе идентитета. Иако је то први корак који бисте требали предузети у пријави крађе идентитета, он није последњи. 

Извјештај о крађи идентитета

Поред тога, можете назвати Савезну комисију за трговину на телефонској линији за крађу идентитета (877-438-4338). Тамо ће вам агент помоћи да смирите живце и саставити план опоравка. Такође је добра идеја позвати три главна бироа за кредит – Екуифак, ТрансУнион и Екпериан – како бисте поставили упозорење о превари на вашу кредитну евиденцију. 

Након тога, питање је чекања и наде да штета није прејака. Међутим, мало је вероватно да ће вам криминалац створити превише проблема ако имате службу заштите крађе идентитета, јер ћете ове акције моћи да спроведете одмах након што сервис открива проблем.

Осигурање крађе идентитета и спречавање крађе идентитета

Већина горе наведених услуга пружа осигурање и превенцију крађе идентитета. Међутим, важно је знати разлику између то двоје. Осигурање од крађе идентитета покрива вас у случају да вам украде идентитет. Сваки новац који је узет или било који трошак из вашег џепа за враћање вашег идентитета обично се покрива у политици. 

С друге стране, спречавање крађе идентитета покушава да спречи да се то не догоди. Кроз низ услуга праћења, спречавање крађе идентитета вас држи у петљи о томе где се налазе ваше информације и како се користе.

Иако надзор долази из једног од наших горњих избора, такође можете учествовати у превенцији крађе идентитета. Постоји безброј начина да се заштитите, од којих неки укључују унакрсно уништавање било којих важних докумената, чување приватних медија и инсталирање антивирусног програма (прочитајте наш најбољи антивирусни софтверски водич).

Последње мисли

Постоји пуно могућности заштите крађе идентитета, мада не препоручујемо неке од популарнијих, попут ЛифеЛоцка. На основу нашег истраживања и искуства, две најбоље опције су Идентити Гуард и ИдентитиФорце. Обоје нуде широку заштиту и обиље функција за подизање система. Иако није тако јефтин као, рецимо, АДТ, додатни трошак је вредан тога. 

Ако купујете за породицу или у име старијих, ЕверСафе је такође добра опција. Исто тако, свиђа нам се цена ИД Ватцхдог-а. 

Са којом заштитом крађе идентитета идете? Зашто сте га изабрали? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map