Најбоља проширења лозинке за 2020. годину

Менаџер лозинки један је од најкориснијих алата за побољшање вашег искуства прегледавања. Не само да вам повећава сигурност подстичући дуже, сложеније – а самим тим и јаче – лозинке, већ вам такође штеди гомилу памћења безброј налога који имате на свим веб локацијама које често користите.


Међутим, они су у најбољем реду када их можете директно користити у прегледачу. То доноси пуно погодности, мада по цени корисничког интерфејса: када се то од вас затражи, најбоља проширења менаџера лозинки аутоматски попуњавају податке о кредитној картици и повериоце за пријаву, све док је главна лозинка веродостојна.

Иако богатство функција Дасхлане-а чини најбољим управитељем лозинки уопште, већина ових функција није присутна у проширењу за прегледач, уместо чега је потребна апликација за радну површину. Стога, на основу само перформанси проширења прегледача, ЛастПасс заузима прво место захваљујући одличном бесплатном плану и сјајном интерфејсу прегледача, где су укључене све функције.

Избор најбоље екстензије менаџера лозинки

Има пуно различитих функција које треба имати на уму приликом избора најбољег проширења прегледача за управљање лозинкама, као што су увоз лозинки, аутоматско попуњавање, употребљивост и, на крају, цена. Надаље, неки управитељи лозинки дијеле своје дијелове на намјенске апликације за радне површине, али за ову листу ћемо се у потпуности фокусирати на саме екстензије прегледача..

Увоз лозинке

Уместо да од вас захтева да ручно унесете све своје налоге и лозинке, добар менаџер лозинки требало би да има чврст и једноставан поступак увоза који узима све ваше лозинке смештене у прегледачу и додаје их у екстензију. 

Ово често може бити проблем ако користите прегледаче засноване на хромију, као што је Вивалди (прочитајте наш Вивалди преглед), јер Цхроме додаци обично не могу да увозе из другог извора осим самог Цхроме-а (прочитајте наш Гоогле Цхроме рецензија). Неке од додатака које смо изабрали такође ће радити на Сафарију, иако ваша километража може варирати.

Аутоматско попуњавање

Аутоматско попуњавање је још једна кључна карактеристика менаџера лозинки. На крају крајева, ако проширење не може тачно да унесете ваше корисничко име и лозинку, онда неће бити од велике користи. Стога би управитељ лозинки требао бити у могућности да лако открије чињеницу да на страници коју посјећујете има образац за пријаву и да у исправна поља унесе своје корисничко име и лозинку..

Употребљивост

Као и код свих софтвера, употребљивост је још један критични фактор. Контролна табла за проширење мора имати јасан интерфејс до којег је лако навигација, а по могућности вам омогућава приступ свим функцијама апликације без преласка на радну површину.

Цена

Коначно, цене играју велику улогу, као што је то случај са прилично много свега. Већина менаџера лозинки има бесплатан план, али број бесплатних функција којима ћете имати приступ увелико ће се разликовати у зависности од провајдера. Стога ћемо размотрити колико је добар сваки бесплатан план, али и колики је трошак за ваш долар ако се одлучите за плаћену претплату или премиум верзију..

Најбоља проширења лозинке

 1. ЛастПасс
 2. Дасхлане
 3. 1Пассворд
 4. Голман
 5. РобоФорм

С обзиром да се наша листа најбољих менаџера лозинки већ рангира на врх провајдера на основу њихових карактеристика, перформанси и цена, уопште ће се та листа у потпуности усредсредити на проширења прегледа сваког добављача, посебно на њихове Фирефок додатке и Цхроме додатке. 

Сви наши типови доступни су и за Цхроме и Фирефок, а Цхроме додаци раде са Цхромиум-ом (прочитајте нашу Цхромиум рецензију) и главним прегледачима на бази Цхромиум-а, као што су Вивалди, Опера и Браве..

1. ЛастПасс

ЛастПасс је одличан избор за праћење ваших налога и лозинки и представља нашу листу најбољих менаџера за бесплатне лозинке. Иако није успео да држи корак са Дасхланеом у нашем генералном рангу, чињеница да сав свој посао ради исправно у екстензији за прегледач даје му предност овде, као што смо поменули у уводу.

Ако користите Цхроме, Фирефок или Опера (прочитајте наш преглед Опера), онда ЛастПасс може аутоматски да увози све лозинке које сте већ сачували у прегледачу. Нажалост, то не важи за остале прегледаче засноване на хромију, као што су Вивалди и Браве (прочитајте наш Браве преглед).

ЛастПасс-Импорт

Када отворите сами наставак, представићете се са трезорима. Овде се све ваше лозинке чувају као „ставке“ које можете организовати у мапе. Такође можете да додате белешку свакој лозинци (на пример, да вам помогне да запамтите о чему се ради), као и да онемогућите аутоматско попуњавање, омогућите аутоматско пријављивање и укључите промптну лозинку за додатну сигурност.

ЛастПасс-Пассворд-Сеттингс

Коришћење ЛастПасс-а у Цхроме-у

Сам трезор је чист и једноставан за употребу, и иако подешавање може представљати велику бол ако увезете велики број лозинки, након што све организирате и сместите у мапе, све је то лако пратити од.

ЛастПасс-Ваулт

Поред смештања лозинки, ЛастПасс се може користити и за чување белешки и за обраду садржаја, попут адреса, платних картица и банковних рачуна. Овим ставкама можете додати и прилог за датотеке ако то желите. 

ЛастПасс-Отхер-итемс

Функција аутоматског попуњавања укључена је у ЛастПасс проширење и чини се да, према нашем тестирању, делује прилично добро у идентификовању поља обрасца и попуњавању их тачним информацијама.

Уграђени генератор лозинки такође је од велике помоћи када се пријављујете за нову услугу или надограђујете лозинку на нешто сигурније. Можете одлучити максималну дужину лозинке, без обзира да ли треба да укључује бројеве, велика слова и симболе, као и да захтевате да је лозинка лака за читање или лака за изговор.

ЛастПасс-Генератор

Цене ЛастПасс

У погледу цена, ЛастПасс се одлично сналази. За 24 долара годишње добијате приступ приоритетној подршци, хитном приступу и дељењу лозинке. Функција дељења омогућава дељење предмета као што су белешке, али исто тако омогућава другим корисницима приступ вашим рачунима, а да им не морате заправо да кажете своју лозинку. 

Одличан бесплатни план компаније ЛастПасс олакшава најбоље бесплатно проширење управитеља лозинки, као и најбоље проширење управитеља лозинки за Цхроме и Фирефок. Ако сте заинтересовани да сазнате више о нашем избору број један, свакако прочитајте наш ЛастПасс преглед.

2. Дасхлане

Дасхлане је још један одличан менаџер лозинки и био је наш избор за најбољег менаџера лозинки уопште. Међутим, с обзиром на то да се велики делови његове функционалности ослањају на матичну апликацију за десктоп рачунаре, не успева да заслужи исто место у овој рангирању најбољег наставка за менаџера лозинки за Фирефок и Цхроме, посебно.

Као и ЛастПасс, главни интерфејс Дасхлане-а састоји се од вашег трезора у који можете додавати и управљати лозинкама. Иако трезор представља чист интерфејс до којег је лако навигација, ако желите да користите напредније функције, као што су провера чврстоће лозинке или увоз постојећих лозинки, мораћете да преузмете апликацију за радну површину.

Дасхлане-Ваулт

Увоз Гоогле Цхроме лозинки у Дасхлане

Аутоматски увоз делује са Цхроме-а, Фирефока и Интернет Екплорера (прочитајте наш преглед Интернет Екплорер-а), као и од других менаџера лозинки. Међутим, ако користите било који други претраживач, мораћете да ручно извозите своје лозинке у облику ЦСВ датотеке пре увоза.

Дасхлане-Импорт

Поред лозинки, Дасхлане можете користити и за сигурно чување белешки и ваших личних података, попут имена, адресе, е-поште, телефонских бројева и још много тога. Надаље, постоји засебно подручје за плаћања на којем можете спремити све своје банковне картице за једноставан приступ кад год морате нешто платити.

Дасхлане-Персонал-Инфо

Дељење и генерисање 

Све ваше ставке, укључујући и ваше лозинке, могу се сигурно делити са другим људима путем функције дељења лозинке, која примаоцу шаље везу. 

Иако је дељење белешки лепо, стварна корист од тога је могућност да се неко други пријави на један од ваших налога без да им заправо морате дати лозинку. Као и ЛастПасс, и Дасхлане у своје проширење укључује аутоматско попуњавање, што добро функционира.

Дасхлане-Схаре

На крају, постоји генератор лозинки којем можете приступити преко иконе на траци са алаткама, која може да створи јаку лозинку која је дугачка до 28 знакова. Подешавања генерације пружају вам могућност да укључите слова, цифре и симболе, као и да ли желите да избегнете или нејасне знакове, на пример мала слова „л“ или велика слова „И.“

Дасхлане-Генератор

Плаћање за Дасхлане

Што се тиче цене, Дасхлане не изгледа тако добро као ЛастПасс. На бесплатном плану ограничени сте на само 50 лозинки, што може звучати много, али ограничење је за које можете брзо да погодите. Такође сте ограничени на само један уређај, док вам Про план омогућава да синхронизујете колико лозинки желите на неограниченом броју уређаја.

Као и увек, прочитајте наш комплетан преглед Дасхлане-а ако желите више информација о свим његовим снагама и слабостима. Алтернативно, можете погледати нашу борбу против Дасхлане-а и ЛастПасс-а да бисте видели како прва два провајдера упоређују када погледате целу слику. 

3. 1Пассворд

Ако сте спремни да платите за свог менаџера лозинки, онда је 1Пассворд добра опција са сјајним проширењем прегледача. Можете поставити више трезора, а главни интерфејс проширења пружа угодно корисничко искуство. 1Пассворд вам чак шаље „стартер кит“ који ће вам помоћи да све подесите.

1Пассворд-СтартерКитс

При првој пријави биће вам додељен и тајни кључ помоћу којег можете да вратите приступ налогу или да се пријавите са новог прегледача или уређаја. Овај кључ није сачуван нигде, па ћете га морати записати или преузети као ПДФ, који 1Пассворд корисно пружа.

1Пассворд-СецретКеи

1Пассворд’с Цатегориес

Као и други типови на овој листи, 1Пассворд вам омогућава да чувате не само лозинке, већ и све врсте садржаја обрасца. Оно што га издваја је његов невероватно разнолик распон категорија информација које можете да одаберете за чување, укључујући белешке, кредитне картице, идентитете и чак ствари попут пасоша и возачких дозвола. Све ове информације могу се аутоматски попунити у обрасце, чинећи пријаве и ветар лагано.

1Послов-увоз

Своје чуване лозинке можете аутоматски да увезите са Цхроме-а (али не из било којег Цхромиум-овог прегледача или Фирефок-а), као и из ЛастПасс-а, Дасхлане-а и РобоФорм-а. Из било којег другог извора, прво морате да ручно извозите своје лозинке и директно да увезете ЦСВ датотеку.

1Послов-увоз

Стражарска кула и генератор лозинки 1Пассворд-а

Функција „кула за гледање“ може вам рећи да ли су ваши подаци за пријаву у питању анализом ваших лозинки за слабости или дупликате, као и унакрсним референцирањем веб локација са базом података о кршењима података и рањивостима при пријави..

1Пассворд-Ватцхтовер

Постоји уграђени генератор лозинки који вам омогућава да изаберете између три врсте лозинки: случајне (која је најсигурнија), памтљиве (која се састоји од стварних речи раздвојених цртицама) и ПИН (само бројеви).

1Пассворд-Генератор

Као што смо накратко споменули на почетку овог одељка, 1Пассворд нема бесплатан план, а претплата ће вас покренути само за срам 36 УСД годишње или 60 УСД годишње за породични план, који вам омогућава да делите свој рачун са највише пет људи. Такође можете да додате додатне људе у породични план за 12 УСД годишње.

Ако вас занима како функционише осим проширења за прегледач, прочитајте наш комплетан преглед 1Пассворд или нашу Дасхлане у поређењу са 1Пассворд упоређивањем да бисте видели како се упоређује са нашим укупним најбољим одабиром.

4. Чувар

Кеепер је још један одличан избор за управљање лозинкама. Иако са Кеепер-ом не можете похранити што више информација, можете га користити за праћење лозинки, платних картица, адреса и телефонских бројева, који се могу уредно распоредити у мапе и уноси се аутоматски када требате да испуните образац. 

Штавише, када се први пут пријавите или креирате нову лозинку, Кеепер ће је аутоматски додати у трезор.

Кеепер-Ваулт

Сам трезор је једноставан за употребу, а поступак подешавања је такође једноставан. Лозинке се могу увести са Цхроме-а, Фирефока, Интернет Екплорера, Мицрософт Едге-а (прочитајте нашу Едге рецензију) и Опере, као и из мноштва различитих управитеља лозинки. Ово је пуно опција и место увоза Кеепер-а ставља знатно испред свих осталих на овој листи.

Кеепер-Импорт

Напредне безбедносне опције чувара

Кеепер Сецурити је одлична, а додатак нуди неке напредне опције ако желите да пређете додатни километар да бисте сачували своје рачуне. Можете укључити двофакторску провјеру аутентичности, а подешавање самоуништења аутоматски брише све ваше похрањене податке након пет неуспјелих покушаја пријаве..

Кеепер-Сецурити-Сеттингс

Бесплатни план омогућава вам да складиштите неограничен број лозинки, али ограничава вас на један уређај. Ако вам треба приступ већем броју уређаја, Про план ће вам доносити 29,99 УСД годишње. 

Алтернативно, можете добити Кеепер МакБундле, који кошта 59,97 долара годишње и укључује све у Про план план и приступ Кеепер Мессенгеру (сигурна апликација за размену порука), сигурно чување датотека и, на крају, Кеепер БреацхВатцх.

Кеепер БреацхВатцх и ревизија сигурности

БреацхВатцх је функција која скенира све веб локације и пријаве које сте сачували и проверава да ли су изложени кршењем података од када сте последњи пут променили лозинку. Ако га има, Кеепер вам даје до знања и подстиче вас да промените дотичне лозинке.

Кеепер-Бреацхватцх

Иако вас БреацхВатцх штити од спољних претњи, функција сигурносне ревизије штити вас од себе. Једноставно речено, проверава се да ли се нека од ваших лозинки може сматрати слабом, да ли је то због кратке дужине, недостатка симбола или бројева или зато што користите дуплиране лозинке за вишеструке пријаве.

Чувар-Сигурност-Ревизија

Постоји и генератор лозинки када креирате нову пријаву у трезору, мада је она мало основнија од неких других опција на овој листи. Можете поставити дужину лозинке између осам и 51 знака, плус одлучити да ли да садржи знакове, бројеве или симболе.

Кеепер-Генератор

Као и увек, наш цео Кеепер преглед ће вам дати још бољу идеју шта можете очекивати од услуге и прочитајте наш део Дасхлане вс Кеепер да бисте видели како њих двоје упоређују.

5. РобоФорм

Заокруживање наших најбољих пет је РобоФорм. Иако је још једна пристојна опција за Фирефок и Цхроме, највећа слабост РобоФорма, у погледу проширења прегледача, је недостатак функције увоза лозинком. Можете да увезете обележиваче (које РобоФорм такође може да чува), али не и лозинке.

Робоформ-Боокмарк-Увоз

Сучеље је лако заобићи главу, а сви ваши похрањени предмети могу се распоредити у појединачне мапе како би добили јаснији преглед. 

Додавање лозинки на РобоФорм

Нажалост, поступак додавања података за пријаву је помало тежак, јер то не можете учинити ручно. Уместо тога, морате да се пријавите на свој налог (после прве одјаве, ако сте већ пријављени) и дозволите да га РобоФорм открије пре него што се пријава може додати.

Робоформ-Ваулт

Поред лозинки и обележивача, РобоФорм можете користити и за праћење белешки и идентитета. Ови идентитети могу да садрже све врсте података, укључујући вашу стандардну адресу, телефонске бројеве и имена, али и банковне рачуне, пасоше и картице, као и прилагођена поља која можете сами да дефинишете.. 

Аутоматско попуњавање и генерисање лозинке помоћу РобоФорм-а

Као и код свих наших избора, РобоФорм корисно испуњава обрасце са свим овим подацима кад год вам затреба.

Робоформ-идентитет

Постоји генератор лозинки који ће вам помоћи да креирате јаке лозинке, са подешавањима за изузимање сличних знакова, постављање лозинке у хексадецималну вредност и утврђивање да ли желите да велика слова, бројеви или симболи буду генерисани.

Робоформ-Генератор

Што се тиче цена и планова, бесплатна верзија РобоФорм-а је солидна. Омогућује вам складиштење неограниченог броја лозинки и идентитета, дељење пријава са другим људима и ревизију лозинки.

Ако желите да користите лозинку на више уређаја и синхронизујете између њих, мораћете да добијете РобоФорм Еверивхере за 23,88 долара годишње, што вам такође омогућава приступ приоритетној подршци, двофакторној аутентификацији, безбедној дељености датотека, приступу у хитним случајевима и сигурносна копија у облаку. Ако нисте сигурни да ли то вреди за вас, пријеђите на наш преглед РобоФорм-а да бисте сазнали.

Почасна спомињања: Фирефок Пассворд Манагер

Ако је Фирефок ваш прегледач по избору и тражите основни менаџер лозинки, тада је уграђени менаџер лозинки – назван Лоцквисе – вредан размислити. Иако Фирефок менаџеру лозинки недостају неке напредније функције које наши главни изабраници могу да понуде, он и даље чини добар посао складиштења и заштите ваших лозинки.

Фирефок-Лоцквисе

Можете да увезете све своје постојеће лозинке са Цхроме-а, Цхромиум-а, Интернет Екплорера и Мицрософт Едге-а и синхронизујете их између свих својих уређаја. Даљњих функција нема, али Фирефок Лоцквисе је више него адекватан ако све што желите желите да заштитите своје лозинке и аутоматски их попуњавате, тако да их не морате памтити.

Фирефок-Импорт

Ту је укључен и генератор лозинки, мада је мало тешко пронаћи. Кад год се пријавите за нову услугу, десном типком миша кликните поље за лозинку и изаберите „користи сигурно генерисану лозинку“. 

Фирефок-Генератор лозинки

Имајте на уму да поставите главну лозинку, јер то мора да се уради ручно, и без ње, све ваше лозинке су доступне у отвореном тексту свима који имају физички приступ вашем уређају.

Гоогле Смарт Лоцк насупрот менаџеру лозинки

Ако је Цхроме ваш примарни веб претраживач, можда ћете бити у искушењу да једноставно користите уграђени Гоогле менаџер лозинки – или „Смарт Лоцк“, како се назива – да бисте спремили своје Гоогле лозинке. Ми бисмо, међутим, саветовали да, ако ни из неког другог разлога осим чињенице да је поверење свих ваших лозинки Гооглеу – компанији која је злогласна због непоштовања приватности својих корисника – невероватно лоша идеја.

Гоогле-СмартЛоцк

Иако Цхроме менаџер лозинки пружа функцију провере лозинке, не постоји начин за генерисање сигурних и случајних лозинки, што оставља кориснику да их креира, што ће у већини случајева резултирати лозинкама које нису толико јаке колико би могле бити бити.

Последње мисли

Ту сте и наш списак најбољих додатака за управљање лозинкама на тржишту. Иако је Дасхлане одличан избор у целини, ако сте посебно заинтересовани за проширења прегледача, ЛастПасс је боља опција, посебно имајући у виду одличан бесплатан план поврх свих функција које се налазе у вашем прегледачу..

Ако радо плаћате услугу, онда ни са 1Пассвордом не можете погријешити (прочитајте наш дио 1Пассворд вс ЛастПасс), док су Кеепер и РобоФорм такође одличне опције, упркос неким недостацима, ако желите бесплатну лозинка менаџер. 

Иако постоје многе друге опције које ће овај посао одрадити сасвим у реду – попут проширења Аваст менаџера лозинки, проширења Зохо Ваулт Цхроме или проширења менаџера лозинки Веброот – нису се баш нашле на овој листи.

Шта мислите о нашој листи проширења управитеља лозинки? Да ли смо оставили свог фаворита? Да ли вам се не свиђа неки од наших најбољих избора? Јавите нам у коментарима испод. Погледајте и наш најбољи управитељ лозинки за комад малих предузећа. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map