Најбоља бесплатна заштита од крађе идентитета за 2020. годину

Заштита од крађе идентитета велики је посао – погледајте наш најбољи водич за заштиту крађе идентитета – али упркос томе, постоји много корака које можете самостално предузети. Иако вам бесплатне услуге заштите крађе идентитета неће одузети плански план, постоје и опције. 


У овом водичу за најбољу заштиту од крађе идентитета, покренућемо пет опција које ће задржати ваш идентитет без угрожавања других аспеката безбедности на мрежи. На крају, поверење компанији са вашим бројем социјалног осигурања и подацима о банковном рачуну за бесплатну услугу не треба олако схватати. 

Следеће опције ће вас заштитити бесплатно, али често долазе са огласима за надоградњу или другим условима за услугу. Кад је то речено, нећете морати платити ни дрогу да бисте остали безбједни. Прочитајте даље како бисте сазнали наше најбоље бесплатне типове заштите идентитета, као и неке опције како да сами решите проблем.

Избор најбоље заштите од крађе идентитета

Одабрати заштиту од крађе идентитета је попут покушаја преласка минског поља. Свака услуга која тврди да је бесплатна док тражи осјетљиве податке попут вашег броја социјалног осигурања је сумњива. Испитивали смо сваку услугу са којом смо се сусрели више пута како бисмо осигурали да се не догађа нешто смешно са вашим подацима. 

То је рекло, ако сте забринути за сигурност својих података, најбоље је да се обратите услузи која се плаћа. Као што можете видети у нашем прегледу ИдентитиФорце, плаћање са собом доноси одређене предности, укључујући већу покривеност, боље ресурсе за учење и робусније праћење. Ако сте везани за новац, ипак постоје начини за бесплатну заштиту. 

Нажалост, није тако једноставно као наћи бесплатну услугу и ићи са њом. Као што ћемо ускоро видети, већина опција треба да садржи звездицу. Технички су бесплатни, али можда не нуде потпуну заштиту или могу затражити да већ имате неку другу претплату. 

Током наше претраге морали смо и испитивати шта је заштита крађе идентитета. То је широк појам, и када смо тражили бесплатне услуге, морали смо да будемо креативни. У сврху овог водича, нисмо нужно пронашли провајдере који нуде свеобухватну заштиту. Много је тражити бесплатну услугу. 

Уместо тога, тражили смо услуге које би могле понудити бар један део заштите од крађе идентитета, као што је надзор кредита или враћање идентитета. Постоји неколико који покривају све основе, али већина их не. Ако то тражите и спремни сте да платите заштиту, прочитајте нашу рецензију Идентити Гуард.

Најбоља бесплатна заштита од крађе идентитета: ААА ПротецтМиИД Ессентиал

ААА-ова ПротецтМиИД услуга је заштите од крађе идентитета која се плаћа, а не постоји начин да се то заобиђе. Иако није толико скуп као ЛифеЛоцк (прочитајте наш ЛифеЛоцк преглед за више о томе), ПротецтМиИД троши најмање 11 УСД месечно за потпуно покривање. То је рекло, ако сте већ члан ААА-е, основну заштиту можете добити “основним” планом бесплатно.

најбоља-бесплатна-заштита-крађа-заштита-ааа-битна

“Основни” план није комплетни пакет заштите, али је још увек погодан за бесплатан пакет. Укључује надзор над кредитом код Екпериана, кредитни извештај при упису, подршку за решавање превара и 10.000 УСД осигурања крађе идентитета. 

То није ништа у поређењу са покривеношћу од 1.000.000 УСД коју нуди ИД Ватцхдог, али за ниску цену бесплатног, тешко је жалити се (прочитајте наш преглед Ватцхдог ИД-а). Изван тога, план је неплодан. „Ессентиал“ укључује заштиту изгубљене новчаника, али то је разлог томе. Упркос томе, за надгледање вашег кредита и добијање целог извештаја, ПротецтМиИД „основно“ није лоша опција ако сте већ члан ААА.

Остали разлози који нам се свиђају ААА ПротецтМиИД Ессентиал

Ако одлучите да вам се свиђа ААА заштитна заштита од крађе идентитета, можете надоградити на „делуке“ или „платинум“. „Делуке“ план проширује надзор над кредитом и укључује Екуифак и ТрансУнион, а долази и Екпериан ВантагеСцоре. Уз то, осигурање се повећава на 1.000.000 долара и укључен је надзор веб мреже. 

За 11 долара месечно „делуке“ је добар посао. Можете добити јефтинију заштиту од крађе идентитета – прочитајте пример наше заштите заштите од крађе идентитета за пример – али не са функцијама које нуди ААА. Ако штитите породицу, можете такође да додате до 10 деце на свој рачун по 3,95 УСД месечно. 

На врху асортимана је „платина“, која је само 5 долара већа од „делуке“. Ипак додаје само још неколико функција. Кредитни надзор се проширује и нуди упозорења о употреби, прате се ваши друштвени медији, а ААА ће гледати услуге позајмице на дан плаћања и листе сексуалних преступника ради ваших информација. 

Без обзира који план изаберете, чланови ААА Премиер-а добијају попуст на „делуке“ и „платинум“. Ако сте већ члан ААА-е, нема никакве штете у испробавању бесплатне услуге. Ако вам се допада, надоградња је вредна цене.

ТруеИдентити

ТруеИдентити је услуга коју нуди ТрансУнион, један од три главна бироа кредита. Не изненађује да се заштита односи само на ваш ТрансУнион извештај, тако да ако желите да надгледате резултат помоћу Екуифака и Екпериана, немате среће. Упркос томе, ТрансУнион извештавање је обично плаћена услуга (прочитајте наш преглед миФИЦО за пример тога).

најбоља-слободна-идентитет-крађа-заштита-истинитост

Међутим, називање ТруеИдентити услугом заштите крађе идентитета помало је издашно. ТруеИдентити не нуди дубинско скенирање. Уместо тога, фокусира се искључиво на ваш ТрансУнион извештај, надгледајући га ради било каквих критичних промена на вашем резултату. Ипак, нуде вам неограничено освежавање резултата. 

Аспект заштите улази у игру са његовом кредитном бравом једним додиром, која вам омогућава да закључате кредит једним кликом или додиром. Наравно, ово се односи само на ваш ТрансУнион извештај, али је боље него ништа. Сајт такође каже да можете добити до 25.000 долара осигурања, али гледајући услове услуге, не спомиње се то. 

Други разлози који нам се свиђају ТруеИдентити

Ништа у животу није заиста бесплатно, тако да би требало бити мало изненађење да ТруеИдентити уновчава негде у ланцу. У овом случају ТрансУнион уновчава ваше податке. Политика приватности каже да „… да бисте примили бесплатно чланство, морате пристати на циљне понуде“.

То је иронично, с обзиром да се велики део заштите од крађе идентитета искључује из маркетиншких понуда. Упркос томе, просјаци не могу бити изабраници. Иако ТруеИдентити уновчава ваше податке, нуди заштиту од крађе идентитета и осигурање до 25.000 долара заузврат. 

Ако одлучите да вам треба више покривања или желите да пратите Екуифак поред ТрансУнион-а, ТруеИдентити такође нуди Цредит Лоцк Плус. Скупо је 24,95 УСД месечно, али долази са покрићем од 1 000 000 УСД и могућност закључавања кредита на више бироа.

Цредит Сезам

Основан 2010. године, Цредит Сесаме један је од најстаријих бесплатних сервиса за праћење кредитне способности у околини. Такође нуди и бесплатну заштиту од крађе идентитета. Бесплатно чланство је, зачудо, рестриктивно, нуди месечне кредитне резултате ТрансУнион-а и праћење једног бироа. Међутим, такође долази са 50.000 долара осигурања од крађе идентитета. 

најбоља бесплатна-заштита идентитета-заштита-кредит-сезам

Већа покривеност у односу на наше друге типове истакла се као црвена застава. Међутим, гледајући политику приватности, не постоји ништа злонамерно. Цредит Сесаме може и прикупља збирне информације које ће послати маркетиншким партнерима, али јасно је да се никакве личне информације никада не деле.

Чини се да се политика приватности и услови услуге односе на бесплатне и премиум услуге, јер се овде не спомиње разлика. Иако вјероватно да Цредит Сесаме зарађује новац продаје генерализираних информација, бесплатни план чини се као реклама за своје премиум услуге, више од свега. 

Иако није идеално, можемо изаћи иза тога, поготово са оним колико нуди Цредит Сесаме. Ограничени сте само на надзор над кредитима, али ако имате спремност од 50.000 УСД, тешко је жалити се. 

Остали разлози који волимо кредитни сезам

Цредит Сесаме дијели своје плаћене пакете на три нивоа. Ако сте склони надоградњи на премиум план – што изгледа као циљ Цредит Сесаме – на крају крајева – помоћу „напредног“ плана добијате приступ дневним кредитним резултатима и месечним кредитним извештајима из сва три бироа, као и са „про“ планирате да добијете и помоћ у решавању превара 24/7. 

Међутим, само најскупљи план нуди потпуну заштиту од крађе идентитета. План „платине“ долази са тамним мрежама, јавним евиденцијама и надгледањем социјалне сигурности, али по прилично високој цени. 

Иако нам се свиђа бесплатни план Цредит Сесаме-а, плаћена опција „платина“ прескупа је 20 УСД месечно. Ако вас занима плаћени пакет, прочитајте нашу рецензију ЕверСафе.

Кредитна Карма

Цредит Карма је још једно популарно средство за проверу кредита. Бесплатно је, омогућавајући вам да проверите оцене из Екуифака и ТрансУниона-а онолико колико желите. Имајући то у виду, технички није служба за заштиту крађе идентитета. 

најбоља-слободна-заштита-крађа-заштита-кредит-карма

Уместо тога, то је само алат за праћење кредита и само алат за праћење кредита. Речено је, то је добар први корак у заштити вашег идентитета. Цредит Карма пружа детаљне извештаје из два од три главна бироа, који вам омогућавају да будете у току са оним што утиче на ваш кредитни резултат. Ако се било шта покаже, можете одмах започети поступак рестаурације. 

За оне који желе бесплатно заштитити свој идентитет, Цредит Карма је једна од најефикаснијих рута. Иако неће надзирати вашу кредитну способност за вас – или дарк веб, по том питању – он објављује ваш кредитни извештај на лако пробављив начин. Поред тога, Цредит Карма даје предлоге за побољшање вашег кредита. 

Ако вам је украден идентитет, Цредит Карма и даље може помоћи. На контролној табли можете видети недавна кршења података и активирати кредитну заштиту. Последње карактеристике ће закључати ваш кредит с Екуифак-ом и ТрансУнион-ом, што значи да нико не може отворити рачун користећи ваше име.

Остали разлози који волимо кредитну карму

Као алат за финансијски успех, Цредит Карма надилази једноставан надзор кредита. Користећи извештај, Цредит Карма вам омогућава да прегледате могућности зајма, ауто кредита и кредитне картице. Иако не гарантује одобрење, Цредит Карма даје препоруке на основу вашег резултата, коришћења кредита и кредитне историје. 

Поред тога, постоји мноштво ресурса за дубље разумевање ваших финансија. Цредит Карма пружа калкулатор за зајмове, симулатор кредитних бодова и тражење новца који није тражен. Сви ови алати су лако доступни са ваше надзорне табле и, наравно, нуде се бесплатно. 

Речено је да је “бесплатан” лимит за кредитну Карму. За разлику од праве заштите од крађе идентитета, Цредит Карма не нуди напредни надзор или скенирање. Мораћете да урадите сав посао ногу, и да нема путање за надоградњу.

Учините то сами са Федералном трговинском комисијом

Увек можете и сами да заштитите свој идентитет. Иако приступ „уради сам“ захтева марљивост и рад, то се може учинити. Услуга праћења кредита, попут кредитне Карме, добар је први корак. Међутим, постоје и друге безбедносне мере које би требало да предузмете. 

Прво, осигурајте да сваки од ваших налога на мрежи има случајну, јединствену лозинку. Можете да користите сопствени алат за генерисање лозинки да бисте креирали један и наш најбољи управитељ лозинки за његово складиштење. Наш најбоље оцењени провајдер је Дасхлане, који такође чини нашу листу најбољих бесплатних менаџера лозинки (прочитајте нашу рецензију Дасхлане-а). 

Лозинке су обично кључ за крађу идентитета у модерном добу. Једном када нападач има једну од ваших лозинки, ваш интернетски налози и лични подаци могу се развући попут калема. Срећом, када користите јединствене, случајне лозинке, шансе да се то догоди су мале. 

Осим што постављате јаке лозинке, свој идентитет можете заштитити и заштитом од злонамјерног софтвера. Наш најбољи антивирусни софтвер помоћи ће вам да вас заштитите локално, али ту је и низ бесплатних алата које такође можете користити. Прочитајте наших 99 алата да бисте заштитили водич за приватност да бисте сазнали више о њима.

Остали разлози због којих волимо то радити сами

Нажалост, чак и ако предузмете све одговарајуће кораке, крађа идентитета се ипак може догодити. Иако је мало вероватно, то је могуће. Међутим, ако сте у САД-у, постоје кораци које можете предузети како би зауставили крварење. Федерална комисија за трговину (ФТЦ) има веб страницу коју можете да користите за пријаву крађе идентитета. Након што одговорите на неколико питања, ФТЦ ће вам помоћи да саставите план опоравка. 

Поред пружања планова за опоравак, ФТЦ такође одржава страницу са препорукама за обезбеђивање вашег идентитета. Иако процес није тако несметан као што је случај са услугама заштите платних крађа идентитета, ФТЦ пружа драгоцене и бесплатне ресурсе за жртве крађе идентитета..

Шта је заштита крађе идентитета?

Заштита од крађе идентитета помало је нејасан појам, па смо морали да проширимо дефиницију за потребе овог водича. Међутим, генерално заштита крађе идентитета састоји се од кредита, дарк веба, социјалног осигурања и надзора банака, као и неког облика осигурања крађе идентитета. Уз то, заштита крађе идентитета може имати ширу дефиницију. 

Укратко, заштита крађе идентитета је све што вам помаже да постанете свесни некога ко користи ваше личне податке. Плаћене и бесплатне услуге одговарају мере које вам пружају алате за препознавање и реаговање на крађу идентитета. Многе проактивне мере које можете предузети против крађе идентитета су потпуно бесплатне. 

Најбољи начин размишљања о заштити од крађе идентитета је осигурање. Покрива вас, новчано и на неки други начин, у случају да вам буде украден идентитет. То, међутим, није безгрешан систем. Можете смањити своје шансе за крађу идентитета, али не постоји чаробно средство које би вас могло заштитити до краја. 

Да ли ми треба заштита од крађе идентитета?

Заштита од крађе идентитета у већини случајева вриједи. Иако има доста корака које можете предузети самостално, решење превара и осигурање треба да буду купљени. Постоје бесплатне опције које дају поглед на то. Међутим, ако желите да заштитите свој идентитет, плаћате услугу ако је најбоље. 

Као што је већ споменуто, можете самостално пратити свој кредитни, банковни рачун, па чак и мрачни веб. То ипак није лако. Осигурање и решавање превара велики су аспекти заштите крађе идентитета. Међутим, важност постојања централизоване локације за праћење не може се занемарити. 

Све у свему, заштита крађе идентитета је нешто што вам не би требало, али биће вам драго ако је ту. Препоручујемо да пронађете услугу која се лако уклапа у ваш буџет, јер циљ је да наставите са плаћањем, а да вам не украде идентитет.

Последње мисли

Ако покушавате да уштедите новац, најбољи начин заштите крађе идентитета је то сами. Међутим, волимо ПротецтМиИД „основне ствари“ за чланове ААА, а ни Цредит Сесаме није лоше. Поред тога, они нису тако свеобухватне као плаћене услуге и могу ваше личне податке изложити ризику од вађења података. 

Како штитите свој идентитет? Идете ли са бесплатном опцијом или плаћеном? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map