Како израдити сигурносну копију и враћање ознака Фирефока у 2020. години

Израда резервних копија ознака је најважнија карактеристика већине веб прегледача, а Фирефок није изузетак. Без обзира да ли прелазите на нови прегледач, постављате Фирефок на нови уређај или једноставно чувате листу омиљених веб локација на сигурном, знајући како да направите резервне копије и вратите Фирефок обележиваче је невероватно корисно.


Срећом, Фирефок пружа гомилу различитих начина да се то уради, од израде резервне копије у Фирефок-овој ЈСОН датотеци до увоза и извоза у ХТМЛ формату који су читљиви у свим веб прегледачима. Ако већ не користите прегледач, прочитајте нашу Фирефок рецензију да бисте сазнали да ли је тачно за вас.

Ако користите Цхроме (прочитајте нашу рецензију Гоогле Цхроме) или Опера (прочитајте нашу рецензију Опера), такође можете проверити наше битке Опера вс. Фирефок и Фирефок вс. Цхроме да бисте видели како се Фирефок упоређује са вашим тренутним прегледачем..

Како израдити сигурносну копију Фирефок обележивача

Ако све што желите јесте да направите резервне копије својих Фирефок обележивача тако да буду безбедне у случају пада уређаја, онда можете да креирате ЈСОН архиву коју касније можете лако увести у Фирефок.

Имајте на уму да ако сте се регистровали за Фирефок налог, прегледач аутоматски синхронизује обележиваче тако да се могу аутоматски увести на новом уређају или са новом инсталацијом. Међутим, овај водич ће се фокусирати на то како ручно извршити овај задатак.

Фирефок-Либрари

Започните покретањем прегледача и притисните Цтрл + Схифт + Б. Овде ће се појавити одељак са обележивачем у библиотеци, где можете да изаберете „увоз & сигурносна копија ”у горњој траци са алаткама. Затим наставите да бирате где желите да сачувате ЈСОН датотеку и то је то.

Фирефок-Бацкуп-Диалог

Имајте на уму да то није довољно да бисте заштитили обележиваче, јер све што сте направили је креирати локалну датотеку за њихово смештање, која је подложна падовима или губитку података као и саме Фирефок датотеке. Да бисте осигурали да сте правилно заштићени, мораћете да сачувате ЈСОН датотеку у неку врсту складишта у облаку или резервну копију на мрежи.

ЈСОН-Арцхиве

Ако већ немате услугу складиштења у облаку или решење за резервне копије на мрежи, требало би да размислите о томе да га набавите што пре. Омогућиће вам да сигурносно копирате не само своје Фирефок обележиваче, већ и све друге датотеке које ћете можда требати да опоравите у случају пада..

Ако не треба да правите резервне копије целог система, погледајте нашу листу најбољих провајдера за складиштење у облаку или прескочите директно на наш преглед Синц.цом, који је наш најбољи избор.

С друге стране, ако желите нешто што аутоматски ствара резервну копију целог вашег система у облаку, оно што желите је мрежна услуга израде резервних копија. Можете прочитати нашу рецензију ИДриве, која је наш омиљени провајдер, или проверити комплетан списак најбољих услуга резервних копија облака да бисте добили потпуну слику поља.

Како израдити сигурносну копију Фирефок обележивача

 1. Покрените Фирефок
 2. Притисните Цтрл + Схифт + Б
 3. Кликните на „импорт & сигурносна копија “на траци са алаткама
 4. Одаберите „резервне ознаке“
 5. Изаберите локацију за чување датотеке ЈСОН

Извоз Фирефок обележивача

Иако ће прављење резервних копија ознака следећим горе наведеним корацима омогућити да обновите Фирефок у будућности, неће вам бити од велике помоћи ако желите да извозите Фирефок обележиваче у потпуно засебан веб претраживач. Међутим, ако извозите ознаке са Фирефока, тада можете да увезете ознаке из Фирефока у Цхроме или било који други прегледач.

ХТМЛ-архива

За то ћете морати да извозите обележиваче као ХТМЛ датотеку. Процес је готово идентичан извођењу сигурносне копије, јер започињете покретањем Фирефока и притиском на Цтрл + Схифт + Б, након чега кликнете на „импорт & сигурносна копија ”у горњој траци са алаткама. Затим морате одабрати „извоз ознака у ХТМЛ“ пре него што одаберете локацију за чување датотеке.

Фирефок-Екпорт-дијалог

Још једном, осигурајте да исправно осигурате ову датотеку тако што ћете је сачувати у облаку (на пример, са ОнеДриве или Дропбок) или покрените резервну услугу након што завршите извоз.

Како извести Фирефок обележиваче

 1. Покрените Фирефок
 2. Притисните Цтрл + Схифт + Б
 3. Кликните на „импорт & сигурносна копија “на траци са алаткама
 4. Одаберите „извоз ознака у ХТМЛ“
 5. Изаберите локацију за чување ХТМЛ датотеке

Како вратити Фирефок обележиваче

Након што направите резервну копију својих Фирефок обележивача као ЈСОН датотеку, помоћу ње можете да лако вратите Фирефок обележиваче, било да желите да поново инсталирате Фирефок или поставите прегледач на нови уређај. 

Као и код прављења резервних копија, то је Фирефок аутоматски ако се пријавите на свој налог, али следећа упутства ће вам дати могућност да то урадите ручно.

Фирефок-Синц

Као и ранија упутства, кораци су једноставни. Све што требате је да покренете Фирефок и притиснете Цтрл + Схифт + Б да бисте отворили библиотеку обележивача. Одавде, кликните на „импорт & сигурносна копија “и одаберите„ Ресторе “.

Фирефок-Ресторе-Дропдовн

Сада можете одабрати резервну копију са листе коју је аутоматски генерисао Фирефок или кликнути на „селецт филе…“ да бисте је ручно изабрали. Ово ће довести до дијалога датотека где можете одабрати датотеку ЈСОН коју сте створили приликом прављења резервних копија и, воила, све ваше обележиваче сада ће бити враћене у Фирефок.

Фирефок-Ресторе-Филе-дијалог

Како вратити Фирефок обележиваче

 1. Покрените Фирефок
 2. Притисните Цтрл + Схифт + Б
 3. Кликните на „импорт & сигурносна копија “на траци са алаткама
 4. Изаберите „Ресторе“
 5. Или одаберите резервну копију с листе или кликните „Селецт филе…“ и одаберите одређену датотеку сигурносне копије коју желите вратити

Увези своје Фирефок обележиваче

За разлику од опције враћања, увоз вам омогућава да добијете све своје обележиваче из било којег извора, под условом да су претходно извезене у ХТМЛ датотеку. Ово вам омогућава да, на пример, вратите Цхроме ознаке у Фирефок ако прелазите са једног прегледача на други.

Да бисте увезли Фирефок обележиваче, све што требате учинити је да поново покренете прегледач, притисните Цтрл + Схифт + Б и изаберите „импорт & сигурносна копија “на траци са алаткама. Сада кликните на „увези обележиваче са ХТМЛ-а“ и изаберите одговарајућу ХТМЛ датотеку у дијалогу са којим сте представљени.

Како увести обележиваче у Фирефок из ХТМЛ архиве.

 1. Покрените Фирефок
 2. Притисните Цтрл + Схифт + Б
 3. Кликните на „импорт & сигурносна копија “на траци са алаткама
 4. Изаберите „увези обележиваче са ХТМЛ-а“
 5. Изаберите ХТМЛ датотеку са које желите да увезете

Последње мисли

Ето га, све што треба да знате о прављењу резервних копија, враћању, увозу и извозу ваших Фирефок обележивача. Наоружани овим знањем можете да осигурате да никада не изгубите приступ листи својих обележивача, а можете поставити и нове прегледаче или уређаје са неколико једноставних кликова.

Шта мислите о нашем водичу о прављењу резервних копија и враћању Фирефок обележивача? Да ли сте схватили како то учинити или још увек постоји део процеса који вам остаје нејасан? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map