Како доћи до иранске ИП адресе 2020. године: Телеграм за Техеран

Можда је тешко схватити зашто желите иранску ИП адресу због веома ограниченог интернета. Међутим, ако желите да приступите садржају или емисијама који су само доступни тамо, попут оног који је на Нетфлику Иран, требат ће вам исти. Због тога ћемо у овом чланку рећи како да добијете иранску ИП адресу. 


Премештање или путовање широм света може донети неочекивана изненађења када одете на интернет. Можда ћете открити да су неки садржај или услуге на које сте навикли недоступни. То је највероватније, јер је ограничено на једну земљу. 

Веб странице и мрежне услуге погледају вашу ИП адресу да виде где се налазите. Ако је садржај ограничен на одређену земљу, а нисте тамо, видећете поруку о грешци. То се зове геоблокирање и то је чешће него што мислите.

Финансијске компаније, стриминг платформе и многе друге мрежне услуге мењају садржај који можете да видите или блокирају у зависности од тога где се налазите.

Рецимо да се желите пријавити на свој банковни рачун на мрежи. Ако нисте у земљи у којој сте га поставили, највероватније је да нећете моћи да добијете приступ. То је учињено како би се помогло у борби против преваре на мрежи. Иритантно је, али када промените ИП адресу, моћи ћете да се пријавите као и обично. 

Стреаминг гигант Нетфлик је још један пример интернетске услуге са геоблоцкингом. Доступна је у већини земаља, али библиотека у свакој је другачија. Иако су неки програми доступни свуда, други су због свог језика или културе искључиво за једну земљу. Поред тога, постоји мали проблем што је за пренос емисије у свакој земљи потребна лиценца.

Више о томе можете прочитати у нашем водичу за Нетфлик ВПН забрану. Укратко, ако желите да приступите иранској библиотеци Нетфлик, требат ће вам иранска ИП адреса. За посвећене препоруке, погледајте нашу најбољу ВПН за Нетфлик поређење.

Такође ћете морати да добијете ИП адресу од Ирана ако желите да сазнате локалне вести на каналу вести Ал-Алам.

Како добити иранску ИП адресу

Постоји неколико начина за промену ИП адресе и оба су једноставна. Најлакши пут је путем прокија. То је речено, као што можете прочитати у нашем поређењу ВПН-а против проки-а и Тор-а, они су лоша идеја. Сигурност вас неће заштитити и ваша ИП адреса ће бити изложена. 

Најбољи начин за добијање другачије ИП адресе је путем виртуелне приватне мреже. Једноставни су за употребу и укључују добру безбедност и друге функције. Многи провајдери такође не воде евиденције, што значи да се ваше мрежне активности чувају као приватне. И ваша истинска ИП адреса је заштићена. 

Могли бисте само одабрати наш најсигурнији ВПН, али морате бити сигурни да ће вам добити иранску ИП адресу. За то мора имати сервере у земљи.

Ако вам је Нетфлик приоритет, имајте на уму да неки ВПН-ови не могу да пређу његов ВПН систем за детекцију (прочитајте наш део Нетфлик проки грешке за више информација о томе). Да бисте добили приступ, мораћете да одаберете један са могућношћу да га заобиђете.

ВПНАреа

Прошли смо кроз све провајдере у нашем најбољем ВПН прегледу, али у време писања је само ВПНАреа имала сервере у Ирану. Срећом, то је добра услуга. Има добру сигурност, коју можете повећати користећи своје двоструке хоп сервере. Постоји и прекидач за уклањање, који ће прекинути везу ако ВПН не успе. Осим тога, ваше активности се чувају у тајности због његове политике без залагања.

ВПНАреа-Слидер1

ВПНАреа-Слидер2

ВПНАреа-Слидер3

ВПНАреа-Слидер4

ВПНАреа-Слидер5

Претходна

Следећи

Постоје специјални сервери за торент и стреаминг, али ВПН није тако брз као његови конкуренти, као што можете прочитати у нашем прегледу ВПНАреа. Међутим, добијате неограничену пропусност и може доћи у Нетфлик. Можете га инсталирати на Виндовс, мацОС, Линук, Андроид и иОС са највише шест уређаја истовремено. Подешавање и коришћење је такође лако.

Ако вам је потребна помоћ, постоји згодна база знања за мале проблеме. Подршку можете контактирати и путем цхата уживо и е-маила 24/7. Цена ВПНАреа је фер с обзиром на услугу коју пружа. Месечни план не нуди најбољу вредност, тако да би било боље да се одлучите за дужу претплату. Поред тога, постоји 30 дана поврата новца, тако да можете испробати без ризика.

Опасности коришћења иранске ИП адресе

Иако не постоји опасност да само промените своју ИП адресу, требало би да се претходно ускладите са правилима за земљу. Многе земље намећу строга правила која могу кажњавати кориснике за одређене онлајн активности, а да не спомињемо количину онлајн надзора који врше владе широм света. 

У Ирану се проводи шеријатски закон, а он-лине свијет је ризично мјесто. Држава контролише оно што грађани могу видјети властитим халал интернетом. Покушај приступа забрањеном садржају може резултирати казном. 

Коцкање и коришћење веб локација за упознавање није дозвољено. Поред тога, неке друштвене мреже и апликације за слање порука су забрањене. Интернет се надгледа и они који приступе таквим веб локацијама и услугама могу се пратити преко њихове ИП адресе. 

Појавиле су се извештаји да су неке ВПН блокиране током изборних периода, а други извештаји сугерирају да су дозвољени само овлашћени ВПН-ови. Правни статус ВПН-а је магловит, али они који су овлашћени се највероватније прегледавају. Прочитајте наш најбољи чланак о ВПН-у за Иран за детаљније информације.

Постоји и опасност од сајбер криминала. Није важно у којој сте земљи, сајбер криминал је могућност. Јавни ВиФи је популаран, али никад не знате колико је сигурна веза. Најбоље је да се наоружате сигурним ВПН и антивирусима.

Последње мисли

Надамо се да сада знате како сигурно добити иранску ИП адресу. Најбољи начин је употреба ВПН-а јер ће вас заштитити од неистине онлине и сакрити вашу праву ИП адресу од снооперса.

Ми обично препоручујемо неколико провајдера који се баве тим задатком, али у овом случају, ВПНАреа је једини који има сервере у Ирану. Ипак, то је добра услуга уз пристојну сигурност и приватност, као и друге корисне функције. Поред тога, можете искористити период од 30 дана за повраћај новца како бисте били сигурни да вам се свиђа. 

Имате ли искуства са добијањем иранске ИП адресе? Поделите то са нама у одељку за коментаре. Волели бисмо да чујемо о томе. Погледајте нашу ВПН библиотеку и за остале корисне водиче. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me