Како доћи до ИП адресе у Сингапуру: Слушање лавовског рова 2020. године

Интернет у Сингапуру један је од најцензуриранијих и праћених на свету. За око 11 милиона интернет корисника у Сингапуру, постоје само три главна пружатеља интернетских услуга: Сингтел, СтарХуб и М1, с прегршт мањих даватеља интернетских услуга који се боре за постизање привлачности. Много је разлога да побегнемо од упоришта Сингапура на вебу, али не толико да се уђу у њих.


Ипак, постоји неколико разлога због којих бисте желели да изгледате као да сте у Сингапуру. Поред проналаска веб локација попут Иахоо-а које су у складу са Сингапурском агенцијом за развој медија, коришћење Сингапурске ИП адресе може да омогући приступ, рецимо, сингапурском издању НевсАсиа.

Показаћемо вам како да добијете Сингапурску ИП адресу и то урадите на сигурно. Сингапур је препун интернет цензуре и надзора, тако да ћемо вам пружити најбоље праксе за тунелирање, а да се не доведете у опасност.

Како добити ИП адресу у Сингапуру

Сингапур је углавном слободна земља. Фреедом Хоусе је рекао да је у 2015. години била „делимично бесплатна“, дајући јој четири од седам за политичке слободе и грађанске слободе. То значи да грађани могу добрим дијелом оно што желе, укључујући успостављање сервиса за заобилажење интернета. 

Ако покушавате да уђете у Сингапур уместо из њега, могућности су углавном исте. Можете користити Тор, који је анонимна мрежа сервера која скрива вашу почетну везу, или чак пицк из нашег најбољег водича за проки проки. Иако ће вам добити Сингапурску ИП адресу, није најбоље решење за брзину или сигурност.

Наш ВПН вс проки у односу на Тор води добар посао објашњавајући специфичности, али, укратко, прокији и Тор су рањиви на мале брзине и цибер-криминале. Пошто су локације за пингирање у мрежи компаније Тор у приватном власништву и управљају, не говори се о томе које податке узима ваш ток или ако се надгледа. Пуномоћници постају жртва истог проблема, али само на једној локацији.

То нам оставља виртуалне приватне мреже, које су најбоље решење за добијање Сингапурске ИП адресе. Као проки, и ВПН ће стајати у средини ваше везе и чини се као да се налазите на другој локацији. Користећи ВПН протоколе такође ће шифровати вашу почетну везу, чинећи скоро немогућим да видите где се заиста налазите.

Не постоји одговарајућа замена ВПН-а ако покушавате да добијете другу ИП адресу, посебно у Сингапуру. Испод можете пронаћи наше главне препоруке за ВПН провајдере који имају локације у Сингапуру.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је најбољи ВПН који смо тестирали. Поред тога што је најбржи ВПН, долази и са најбољом равнотежом перформанси, сигурности и карактеристикама. Срећом, у Сингапуру има три локације – Централну пословну четврт, Јуронг и Марина Баи – тако да тунеловање у земљу није проблем..

ЕкпрессВПН-веб локација

ЕкпрессВПН-регистрација

ЕкпрессВПН-Спеедтест

Опције ЕкпрессВПН-Туннел

ЕкпрессВПН-Фулл-Апп

Претходна

Следећи

Као што ћемо видети у следећем одељку, постоји одређени ниво опасности када се користи Сингапур ИП адреса, па је тунелирање са провајдером који нуди најбоље у ВПН безбедности важно. ЕкпрессВПН је оличење тога о чему можете више сазнати у нашој ЕкпрессВПН рецензији.

НордВПН

НордВПН има велику мрежу сервера, па не чуди што је присутна у Сингапуру. Тамо је 80 сервера, и за разлику од ЕкпрессВПН-а, можете одабрати одређени сервер који желите да користите. Сервери у Сингапуру подржавају замрачење пакета и вршњачке везе, тако да је и бујица добра..

НордВПН-Слидер1

НордВПН-Слидер2

НордВПН-Слидер3

НордВПН-Слидер4

НордВПН-Слидер5

Претходна

Следећи

Иако није тако доследан као ЕкпрессВПН када је у питању брзина, НордВПН надокнађује своје погрешне кораке са функцијама. Има много специјалних сервера и алат за блокирање огласа уграђен у апликацију бесплатно. Можете сазнати више о њима у нашој НордВПН рецензији.

ЦиберГхост

ЦиберГхост има 36 сервера у Сингапуру, али, као што је то случај са ЕкпрессВПН-ом, не можете да изаберете одређени сервер са којим желите да се повежете. То није подразумевани избор за Сингапур, јер се инсталира са инфериорним ИКЕв2 протоколом, али то можете да промените у ОпенВПН – протокол који користе НордВПН и ЕкпрессВПН – у подешавањима.

ЦиберГхост-Слидер1

ЦиберГхост-Слидер2

ЦиберГхост-Слидер3

ЦиберГхост-Слидер4

ЦиберГхост-Слидер5

Претходна

Следећи

То није савршена услуга, али ЦиберГхост снажно аргументира колико је јефтин. С обзиром на цену, то је једна од најбољих вредности на тржишту, упркос несрећним грешкама у брзини. Можете сазнати више о томе, као и о остатку услуге, у нашој рецензији ЦиберГхост.

Опасности коришћења Сингапурске ИП адресе

Као што је поменуто у нашем најбољем ВПН-у за сингапурски комад, Интернет у Сингапуру надгледа и цензурише Агенција за развој медија. Многи од блокираних веб локација представљају порнографије или веб локације које дају информације о дрогама, што, иако још увек цензура, није ново за земљу за коју се зна да пукне на интернету.

Иако ће вам најбољи ВПН за порнографију пружити ногу против познатих блокираних веб локација, Сингапур има опаснију цензуру од тога.

Нарочито новинаре помно проматра Сингапурска влада. Министар за информацију, комуникацију и уметност у Сингапуру написао је писмо у којем каже да „није улога новинара или новина у Сингапуру да преговарају о питањима првака, нити за кампању за или против владе“.

Сингапур пажљиво прати ко шта ради на Интернету унутар својих граница. Ако користите Сингапурску ИП адресу, вероватно ће вас надгледати, тако да не бисте требали радити ништа што би могло бити упитно Сингапурској влади. Иако обично препоручујемо ВПН-ове да бисте прошли цензуру, тунели сте у стомак звери када практично путујете у Сингапур.

Срећом, можете добити и своју торту и појести је. Горе наведене ВПН препоруке пружају сервере широм света, тако да можете да се повежете на сервер у Сингапуру да бисте тамо руководили вашим послом и брзо напустили. Такође имају одличну сигурност, што чини чак и најоштрију контролу.

Последње мисли

Чини се да постоји више разлога због којих желите да практично напустите Сингапур, него да одлазите тамо, али да бисте приступили другим верзијама међународних веб локација или прегледали ексклузивне садржаје у земљи, мораћете да добијете Сингапурску ИП адресу. Иако пуномоћник или Тор то могу остварити за вас, они вас доводе у ризик с обзиром на то колико је строга сингапурска влада.

Најбоље решење је ВПН. Наше три препоруке имају локације у Сингапуру, као и дугу историју доследних и сигурних перформанси. Ако вам ниједан од њих не одговара, можете прегледати наше ВПН рецензије за алтернативе.

Зашто вам је потребна Сингапурска ИП адреса? Јавите нам како ћете добити један у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map