ЕкпрессВПН вс ТуннелБеар: Баитинг тхе Беар 2020

Од десетина виртуалних приватних мрежа које смо тестирали, ЕкпрессВПН се показао као једна од најпоузданијих опција. Нуди солидне карактеристике у комбинацији са елегантним клијентом и великим брзинама, о чему можете прочитати више у нашем пуном ЕкпрессВПН прегледу. Откако смо почели да радимо наше мечеве, победио је сваког противника кога је преузео. 


У овом сучељу, то је против ТуннелБеар-а, који је један од познатијих ВПН-а. У нашем прегледу ТуннелБеар открили смо да брзина ВПН-а постаје мања, али клијент је био симпатичан и великодушан бесплатни план учинио је примамљивом опцију за неке кориснике.

Уместо да погледамо поједине провајдере, упоредићемо их да видимо који је бољи и нуди најбољу вредност за ваш новац.

Постављање борбе: ЕкпрессВПН против ТуннелБеар

Ако сте прегледали наш најбољи ВПН чланак, знајте да их раздвајамо у девет одељка. Међутим, у нашем мечу редуцирамо број на пет и неке делове консолидујемо у друге.

На пример, у посвећеним прегледима, безбедност и приватност добијају свој одељак, док су овде комбиновани у један. То ће осигурати да се сваки одсек и тачка пондерирају равномерно.

Пет кругова које покривамо су карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. У сваком кругу ћемо дати кратак преглед онога што тражимо, погледати сваког провајдера, а затим завршити давањем нашег закључка о томе како су то урадили такмичари и прогласили победника. ВПН са највише добијених рунди на крају ће добити нашу препоруку.

1

Карактеристике

Прво се желимо осврнути на функције које пружају ЕкпрессВПН и ТуннелБеар. У овом одељку прегледаћемо које оперативне системе и платформе покрива сваки ВПН, а затим ћемо истражити доброте које су уграђене у њихове клијенте..

Најважније ствари које тражимо су прекидач за искључивање и могућност аутоматског повезивања при покретању. Тражимо их јер имају значајан утицај на безбедност ВПН-а.

Поред њих, све остало је само глазура на торти, зато заронимо.

ЕкпрессВПН

Што се тиче карактеристика, ЕкпрессВПН је најмоћнији ВПН провајдер који смо видели. Подржава готово сваки уређај који се сјетите, у распону од очигледних, попут иОС-а, мацОС-а, Виндовс-а и Андроид-а, до нејасних, попут Нинтендо Свитцх и НВИДИА Схиелд. Може се поставити и на рутере, што олакшава заштиту свих уређаја у једном потезу. 

Десктоп клијент нуди неколико опција протокола, укључујући ОпенВПН, Л2ТП и ППТП. Постоје и опције за покретање клијента при покретању и за аутоматско повезивање када је клијент покренут.

екпрессвпн-преглед-брзина-тест

Прекидач за уградњу је уграђен у клијент ради безбедности, као и лепа сплит функција тунелирања. Ово последње омогућава корисницима да дефинишу који програми на рачунару желе да користе заштићену ВПН везу и који програми желе да користе бржу, незаштићену везу. Мало ВПН-ова нуди ову функцију, погледајте наш СтронгВПН преглед за још један.

ЕкпрессВПН такође има своје ДНС сервере и омогућава вам да конфигуришете клијента да их користи искључиво када је повезан на ВПН. Погледаћемо шта то значи када дођемо до одељка „безбедност и приватност“, али укратко, то осигурава већи ниво сигурности и спречава да ваше информације прођу кроз пукотине на мрежи.

ТуннелБеар

Ископавање поставки у клијенту ТуннелБеар показује да покрива најважније карактеристике које смо поменули. Постоји прекидач за убиство који има ознаку “ВигилантБеар.” Има додатну предност аутоматског повезивања уколико се ваша веза изгуби.

ТуннелБеар пружа могућност покретања клијента при покретању и може се конфигурирати за аутоматско повезивање с ВПН-ом када није у поузданој мрежи. Ова последња функција може да се користи за прављење ВПН тунела кроз сигурну везу када сте на јавној ВиФи, али останите на бржој, незаштићеној вези када користите кућни ВиФи.

Туннелбеар-ОС

ТуннелБеар вам не даје много опција када је реч о протоколима које ћемо детаљније размотрити у одељку „безбедност и приватност“. Једино подешавање које можете променити у вези са протоколима је ТЦП оверриде, који користи другачију верзију ОпенВПН-а да понуди стабилнију везу. 

Осим прекидача килл и поузданих мрежа, нема много ни у погледу звона и звиждука који долазе од ТуннелБеар-а. Оно што је још горе, је да на нашем тестирању није радила на једној услузи стриминга. Нетфлик, Хулу, Амазон Приме Видео и ББЦ иПлаиер одбили су нас кад смо покушали да гледамо било шта.

Прве рунде мисли

ТуннелБеар покрива најважније карактеристике које тражимо, али ту се и зауставља. Једноставно се не може такмичити са електроенергетском кућом попут ЕкпрессВПН-а када су у питању функције.

ЕкпрессВПН нуди подијељено тунелирање, приватне ДНС сервере и више протокола. Такође обухвата више оперативних система од било којег ВПН-а који смо видели. То обезбеђује бод за ово коло.

Коло: Карактеристике Поинт за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
ТуннелБеар Лого

2

Цена

Цијене су једна од најважнијих ствари на које треба обратити пажњу приликом куповине било чега. Што се тиче ВПН-ова, ипак, поштена цијена сама по себи није довољна да буде конкурентна. Такође гледамо да ли пружалац услуга нуди бесплатно пробно раздобље, његову политику поврата и који су начини плаћања прихваћени.

ЕкпрессВПН

Једна од првих ствари коју многи примете код ЕкпрессВПН-а је његова стрма цена у поређењу с многим провајдерима. Месечна цена је једна од највиших које смо видели, а шестомесечне цене нуде незнатан попуст. Најдужи период на који се можете пријавити је 15 месеци, што цену снижава унутар распона који је више уједначен са осталим ВПН-овима..

Иако ЕкпрессВПН не нуди бесплатно пробно раздобље, он има 30-дневну гаранцију поврата новца, што је више од ИПВанисх-а (прочитајте наш ЕкпрессВПН насупрот ИПВанисх комаду). Што се тиче начина плаћања, ЕкпрессВПН прихвата све главне форме, укључујући кредитну картицу, ПаиПал и битцоин. Битцоин је одлична опција за оне који желе остати анонимни док користе ВПН и умањити траг папира иза себе. 

ЕкпрессВПН такође прихвата готово пола десетине мање истакнутих начина плаћања, укључујући ствари попут Софорт, Минт и УнионПаи.

ТуннелБеар

ТуннелБеар нуди пристојан бесплатан план који корисницима даје 500МБ месечно пропусног опсега. То се може делити до пет уређаја, али мала количина података неће бити далеко када се рашири. Можете проширити пропусност за 1ГБ цвркутом о томе колико волите ТуннелБеар. Ако вас занима још издашнији бесплатни план, погледајте наш бесплатни ВПН преглед.

Преласком на претплаћену претплату, добијате неограничену пропусност, али и даље сте ограничени на пет уређаја. Месечне цене су конкурентне, а годишња опција даје солидан попуст који га чини јефтинијим од ЕкпрессВПН-а, али није баш тако приступачан као Виндсцрибе, о чему можете више прочитати у нашој рецензији Виндсцрибе. Погледајте и наш комад Виндсцрибе вс. ТуннелБеар.

Вреди напоменути да су годишње и месечне једине две могућности које нуди ТуннелБеар. Не постоји шестомесечна опција попут ЕкпрессВПН понуде и нема вишегодишњих опција као што је то случај са Виндсцрибе-ом. 

Када дође време за плаћање претплате, ТуннелБеар прихвата две методе. Можете платити кредитном картицом или, ако желите бити анонимни и непролазни, могуће је да користите битцоин. 

Коначно, ТуннелБеар нуди и 30-дневну гаранцију поврата новца за оне који се предомисле након коришћења услуге.

Два круга мисли

Овај део мечева често је одличан пример изреке „добијате оно што плаћате“. ЕкпрессВПН је скупљи од ТуннелБеар-а, али као што ћете видети у остатку овог чланка, цена је оправдана. 

У складу са тим, овај део говори о ценама и ТуннелБеар у том погледу победи ЕкпрессВПН. Оба понуђача нуде 30-дневну гаранцију поврата новца, али само ТуннелБеар нуди бесплатан план за испробавање. Уз то, обојица прихватају битцоин за максималну анонимност корисника.

Рунда: Цена за ТуннелБеар

ЕкпрессВПН Лого
ТуннелБеар Лого

3

Лакоћа коришћења

У овом кругу ћемо погледати једноставност коришћења. Ми ћемо се пријавити на све, од веб локације до клијента како бисмо стекли добру представу о томе какво корисничко искуство нуде ЕкпрессВПН и ТуннелБеар. Ово је нај субјективнији круг, али учинићемо све да пружимо јасну представу о томе како се користи сваки ВПН.

ЕкпрессВПН

Кад је у питању прилагођеност корисницима, ЕкпрессВПН користи исти општи модел који користи велики део ВПН провајдера. Веб локација усмерава људе на страницу на којој они морају да буду постављени на рационалан начин. Постављен је добро и олакшава помоћ или проналажење преузимања.

Након што је налог постављен и апликација се покреће, дочекат ће вас минимални екран. Постоји велико дугме за напајање на врху странице које вас повезује са ВПН-ом. 

екпрессвпн-ревиев-старт

Испод ње налази се текст текста који показује да ли сте повезани са ВПН-ом. Надаље надоле је оквир који приказује ваш одабрани сервер. Кликом на њу можете отворити листу доступних локација. Списак сервера се може претраживати помоћу траке за претраживање на врху и сортирати по континенту, што олакшава претрагу..

У горњем левом делу је икона са три хоризонталне линије која отвара дубље меније и подешавања. Постављање једноставног и минималног клијента испред и сакривање робуснијих функција у дубљим менијима је одличан начин да се корисницима који желе нешто једноставније пруже једноставан интерфејс, а да истовремено нуде корисницима енергије бројне могућности. 

То је стил који више ВПН провајдера усваја, а ЕкпрессВПН је добро постигао равнотежу. Клијент је једноставан за коришћење, а даље пакује мноштво функција.

ТуннелБеар

Као и већина ВПН провајдера, ТуннелБеар има углађену веб локацију која нуди једноставан начин за подешавање претплате постављањем неколико великих дугмета „узми ТуннелБеар одмах“ око веб локације..

Након што поставите свој рачун и преузмете клијента, ствари и даље теку глатко. Клијент има необичан изглед који приказује мапу са Марио цеви које излазе из земље на локацијама широм света. 

Туннелбеар-Цлиент

Клик на цев омогућава вам да се повежете на ту локацију. Док се ВПН повезује, она приказује анимацију медведа који копа у земљу на вашој локацији и излази из цеви коју сте одабрали. 

Алтернативно, ако је сав њух тематски медвед мало већи, можете да одаберете своју локацију из падајућег менија на врху прозора и укључите прекидач за укључивање / искључивање да бисте се повезали. Листа сервера нема начин да претражите жељену локацију, није абецедна и не приказује заставице поред сваке локације, што отежава претрагу опција.

Клијент има необичан и љубазан њух и осећа се пријатно за употребу, али на крају, тај њух доводи до више проблематичног искуства за оне који траже ВПН са сировом практичношћу. 

Три округле мисли

Иако је клијент ТуннелБеар атрактиван и необичан, има и недостатака. Изврсни изглед медвед на мапи додаје клијенту симпатичан карактер, али је мање струјан од клијента компаније ЕкпрессВПН. 

ЕкпрессВПН даје своју најбољу ногу према напријед с елегантним и једноставним интерфејсом који се ријеши нереда. Затим, за оне који желе ићи дубље у конфигурацији и прилагођавању, опције се налазе у добро организованим менијима до којих је лако доћи..

Рунда: Лакоћа употребе за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
ТуннелБеар Лого

4

Брзина

Брзина је један од најнаравнијих дијелова у погледу како се мјери и како долазимо до нашег закључка. Тестирамо брзину наше незаштићене интернет везе, а затим је упоређујемо са брзином коју сваки ВПН може да достигне док је повезан на пет сервера широм света..

Локације које се користе за сваки ВПН су исте да би резултати били упоредиви. Такође радимо веб прегледавање и стриминг како бисмо обезбедили да ствари функционишу онако како треба и брзине које видимо на папиру одражавају стварне перформансе.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је међу најдоследнијим ВПН-овима на тржишту када је у питању брзина. Од једног до другог сервера можете очекивати скоро исте перформансе, било да се повезујете са сервером који је удаљен стотину миља или неколико хиљада, за разлику од НордВПН (прочитајте наш ЕкпрессВПН вс НордВПН комад).

Локација: Пинг (мс) Преузимање (Мбпс) Учитавање (Мбпс)
Незаштићен9161.8310.22
Паметна локација-Кансас Цити44105.497.94
Торонто3590.577.89
Амстердам145103.124.48
Сингапур24485.472.98
Јапан163100.824.84

Пинг никада није био ван контроле, чак и приликом повезивања са удаљеним локацијама, попут Јапана. Иако можда не желите да се играте док сте повезани са удаљеним сервером, време пинговања је било довољно мало да прегледавање веб локација и стриминг садржаја није утицало пуно. Ствари су се брзо учитале и веб локације су биле одзивне, због чега се ЕкпрессВПН добро сврстао на нашу брзу ВПН листу.

Стална брзина преузимања и учитавања била је импресивна, без обзира на то који сервер смо користили, а понекад је било лако заборавити да смо повезани са ВПН-ом јер се сурфовање интернетом тако брзо осетило. 

ТуннелБеар

Од сервера до сервера, перформансе компаније ТуннелБеар нису били у складу. Неки сервери, укључујући амерички сервер, који нам је био најближи, спустили су доста више од три четвртине наше незаштићене брзине преузимања. 

Локација: Пинг (мс) Преузимање (Мбпс) Учитавање (Мбпс)
Незаштићено (Вирџинија, Сједињене Државе)1672.025.82
Америка3354.515.12
Велика Британија19824.041.60
Швајцарска22062.852.56
Јапан35223.861.35
Бразил29567.991.91

Као што бисте очекивали од тих бројева, прегледавање се често осјећало споро. Чак су и сервери који су на папиру показали упоредиву брзину са ЕкпрессВПН-ом били примјетно спорији приликом учитавања веб локација или видео записа. 

Чудно је да удаљеност није био фактор у одређивању који сервери имају лошији учинак, а који добро. Најудаљенији сервер који смо тестирали, Јапан, био је један од бољих, док је амерички био један од најгорих упркос томе што је био најближи.

Четврте четврте мисли

Овде је победник јасан. ТуннелБеар је нескладан са сервера на сервер, а неколико локација је лошије. Чини се да локација нема утицаја на то како ће радити сваки сервер, због чега мислимо да је недоследност симптом преоптерећене мреже.

Са друге стране, ЕкпрессВПН је имао добре перформансе, импресивних брзина и доследности на свим серверима. У овом кругу ми дајемо поента.

Коло: Тачка брзине за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
ТуннелБеар Лого

5

Сигурност и приватност

За крај смо спремили најважнији круг: сигурност и приватност. Ради сигурности гледамо који протоколи нуде ВПН и који шифровање користе. Такође тражимо цурење ДНС-а и ИП адреса како бисмо стекли добру представу о томе како би било лако да вас неко прати широм веба док користите ВПН.

У делу о приватности овог одељка детаљно размотримо политику приватности сваког провајдера и покушавамо да видимо колико информација о вашој употреби ВПН-а они прикупе. Између та два фактора, можемо добити јасну слику колико ће ВПН-ови заштитити вашу анонимност и сигурност на мрежи.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН нуди неколико протокола укључујући ОпенВПН, Л2ТП и ППТП. За већи део, предлажемо да се корисници држе ОпенВПН-а јер је безбедан и нуди солидне перформансе. Ако желите да знате више о томе шта све ове кратице значе, прочитајте нашу кварталну ВПН протокол. 

Што се тиче шифровања, нема опција. Увек сте подешени са АЕС 256-битним. То је моћна енкрипција и нуди практично нераскидиви ниво сигурности, чак и ако је неко успео да пресреће ваш интернет саобраћај. 

Када смо тестирали цурење ДНС-а или ИП адресе, нисмо успели да нађемо знакове проласка информација кроз пукотине. 

Што се тиче приватности, ЕкпрессВПН је добар колико добије. Иако његова политика приватности није нај сажетији што смо видели, јака је. На врху документа истиче се да не бележи активности, укључујући историју прегледавања или одредиште саобраћаја. 

ЕкпрессВПН-ов систем дизајниран је тако да прикупља што је мање могуће информација о кориснику. Ако користите битцоин за плаћање, онда је све што вам је потребно је адреса е-поште и ништа вас не спречава да користите бацач. 

Лако је ефикасно не остављати трагове за коришћењем ЕкпрессВПН-а. Поред тога, компанија је основана на Британским Девичанским острвима, која имају неке од најјачих закона о заштити података на свету, додатно обезбеђујући да ваши подаци буду безбедни и да ваша приватност буде заштићена.

ТуннелБеар

ТуннелБеар нуди мање опција протокола од ЕкпрессВПН-а, али покрива ОпенВПН, што је најбоље. Такође се подудара са шифрирањем ЕкпрессВПН-а са АЕС 256-битним. Нисмо успели да пронађемо цурење ДНС или ИП адресе ни у ТуннелБеар вези. 

У својој политици приватности ТуннелБеар каже да не бележи ствари као што су подаци о саобраћају, али прикупља оперативне податке како би одржао ВПН мрежу. То укључује оперативни систем који се користи и колико података које користите. Ништа се од тога лично не идентификује и, као што је то случај са ЕкпрессВПН-ом, можете дати е-адресу сагоревача и платити битцоин-ом да бисте остали анонимни.

Пето коло мисли

Оба провајдера прихватају битцоин и имају сличне смернице о непојављивању дневника. Они такође имају оно што сматрамо златним стандардом за протокол и шифровање, а то је упаривање ОпенВПН-а са АЕС 256-битним.

Иако оба ВПН-а немају смернице за бележење дневника и поштују приватност корисника, ТуннелБеар прикупља више оперативних информација него ЕкпрессВПН, тако да дајемо крајњу тачку ЕкпрессВПН-у.

Круг: Безбедносна и приватност за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
ТуннелБеар Лого

6

Последње мисли

ТуннелБеар се добро борио у овом мечу и неколико бодова је било тешко одлучити. Међутим, на крају дана је ЕкпрессВПН успео да одржи солидну предност захваљујући својим брзим перформансама, многим функцијама и кориснику прилагођеном клијенту. 

Иако је ТуннелБеар успео да преузме бод за цене, коначни резултат долази на четири бода за ЕкпрессВПН и само један за ТуннелБеар. 

Победник: ЕкпрессВПН

Ако имате искуства са ЕкпрессВПН или ТуннелБеар, волели бисмо да чујемо ваше ствари у коментарима испод. Погледајте и наше поређење ЕкпрессВПН са ЦиберГхост и ЕкпрессВПН вс ПИА. Надамо се да сте уживали у овом комаду, и као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map