ЕкпрессВПН је у дугој победи у нашим мечевима међусобним резултатима и постоје добри разлози за то. Ако прочитате нашу рецензију ЕкпрессВПН, видјет ћете да она нуди корисничко искуство које је лако било тко одабрати и користити, али ипак садржи мноштво функција. Наш је омиљени ВПН и показао се достојним те позиције.


С друге стране, Астрилл је углавном усмерен ка онима који желе ВПН са максималном функционалношћу. Међутим, то долази по цени и лакоћи употребе, као што можете прочитати у нашој Астрилл рецензији. 

У овом чланку ћемо их ускладити како бисмо видели који од њих постиже бољи општи резултат, мада ћемо такође обратити пажњу на одређене категорије за одређене људе..

Постављање борбе: ЕкпрессВПН против Астрилл

Као и код било ког такмичења, морају се успоставити правила тако да се такмичари могу међусобно ангажирати на равном пољу. Комбиновали смо неке одељке који се појављују у нашем најбољем чланку о ВПН-у како бисмо осигурали да свака тачка има приближно исту тежину. За то је потребан број рунди од девет до пет.

Пет кругова које ћемо гледати су карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. У сваком кругу ћемо дати преглед онога што тражимо, заронити у перформансе сваког провајдера у том пољу, извући закључак и доделити бодове.

1

Карактеристике

Када су у питању ВПН могућности, постоје неке које су кључне, а друге које су више трешња на врху. Оне које сматрамо обавезним за добре ВПН су прекидач за искључивање и могућност аутоматског повезивања.

Те две карактеристике су критичне за безбедност, а било који ВПН биће мање безбедан без њих. Поред њих, лепо се виде и функције попут подељене тунелирања и поузданих мрежа, које корисницима дају велику контролу над начином и када се ВПН повезује..

Коначно, многи ВПН-ови нуде подешавања која блокирају цурење ДНС-а и омогућавају вам да изаберете између неколико протокола. Ми ћемо их детаљније погледати у одељку „безбедност и приватност“.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је богат значајкама и тешко га је победити у овој категорији, али као што смо видели у мечевима ЕкпрессВПН-а против ЦиберГхост-а, могуће је оспорити владајућег краља. ЕкпрессВПН скрива своју дубину функција и иза једноставног интерфејса.

Нуди клијенте за велики број уређаја. Обухваћене су све главне платформе, укључујући Виндовс, мацОС, иОС и Андроид, као и апликације за ствари попут ПлаиСтатион и Року кутија, што олакшава заштиту свих уређаја у вашем дому. 

екпрессвпн-преглед-брзина-тест

Када је у питању десктоп клијент, постоје поставке за аутоматско покретање клијента када се рачунар покрене и повеже без корисничког уноса. Ту је и прекидач за заустављање, као и једноставна опција за подељено тунелирање која вам омогућава да одаберете који програми користе ВПН везу и који користе незаштићену везу. 

ЕкпрессВПН такође омогућава корисницима да бирају између неколико протокола, о чему ћемо више гледати у одељку „безбедност и приватност“. Коначно, корисницима омогућава приступ ДНС серверима, што је лепа карактеристика којој ћемо се такође детаљније позабавити.

Астрилл

Иако Астрилл не покрива баш толико уређаја као ЕкпрессВПН, то чини респектабилан посао. Нуди клијенте за Андроид, иОС, мацОС, Виндовс, Линук и рутере. Међутим, иако можда не нуди клијенте за уређаје као што су ПлаиСтатион и стреаминг машине, он корисницима нуди начин да заштите те уређаје помоћу своје ВПН функције дељења.

ВПН дељење омогућава Астрилл-у да свим уређајима на вашој мрежи омогући безбедну ВПН везу вашег рачунара. Има и недостатака у томе, и није тако добро као посвећивање апликација на тим уређајима, али нуди корисницима добар начин да сви њихови уређаји буду безбедни.

Дељење Астрилл-ВПН-а

Астрилл такође корисницима пружа робусну сплит сплит туннелинг функцију која вам омогућава филтрирање који програми користе ВПН везу и одређене веб локације. Поред тога, Астрилл нуди импресивне нивое прилагођавања на прекидачу килл, омогућавајући вам да неке програме покренете, али друге да убијете ако се изгуби ВПН веза.

Као и ЕкпрессВПН, Астрилл корисницима даје избор протокола, али вам омогућава и да изаберете између неколико опција шифрирања. Поред тога, можете да користите Астрилл-ове ДНС сервере или да поставите сопствени ДНС. 

Прве рунде мисли

Астрилл не нуди наменске клијенте за толико уређаја као ЕкпрессВПН, али корисницима даје могућности како да те уређаје остану заштићени. Иако је ЕкпрессВПН у том погледу победио Астриллу, готово све друго се љуља у Астриллину корист.

Има исте функције као ЕкпрессВПН, попут подељеног тунелирања и приватних ДНС сервера, али кориснику даје већу контролу над конфигурацијом. Не само да омогућава корисницима да филтрирају по програму за његово раздељено тунелирање, већ им омогућава и да филтрирају своју везу према веб локацији коју иду.

Уз то, нуди своје приватне ДНС сервере и омогућава корисницима да подеше ДНС који желе да користе. Све у свему, нуди више прилагођавања у начину на који функционише ВПН, узимајући предност у првом кругу над ЕкпрессВПН-ом. 

Рунда: Карактеристична тачка за Астрилл

ЕкпрессВПН Лого
Астрилл Лого

2

Цена

Нико не жели да преплати за ништа, а то укључује и ВПН. Зато покривамо цену сваке ВПН. У овом одељку ћемо такође погледати какву бесплатну пробну верзију нуди сваки ВПН, уколико постоји, као и њихове периоде поврата и које начине плаћања прихватају..

ЕкпрессВПН 

ЕкпрессВПН је један од најскупљих провајдера на тржишту, као што можете видети у нашем мечу ВипрВПН и ЕкпрессВПН. Његова месечна цена је стрма, али није нужно прецењена за оно што добијете.

Пријављивање за најдужи временски период, 15 месеци, остварује вам попуст од 50 одсто у поређењу са месечним, док шестомесечни рок нуди неколико долара. ЕкпрессВПН има 30-дневну гаранцију поврата новца, али не нуди бесплатан план или пробу. 

Прихвата многе могућности плаћања, укључујући кредитне картице, ПаиПал и битцоин. Ово последње је одлична опција за оне који желе повећати анонимност на мрежи, јер крипто валута заправо не оставља траг на папиру. ЕкпрессВПН такође прихвата готово десетак других начина плаћања, укључујући Софорт, Минт и УнионПаи, што је много више од ИПВанисх-а (прочитајте наш ЕкпрессВПН вс ИПВанисх комад).

Што се цене тиче, ЕкпрессВПН вам даје пет веза са неограниченом пропусношћу и не нуди начин да повећате тај број без постављања другог налога. 

Астрилл

Изненађујуће, Астрилл има чак и веће цене од ЕкпрессВПН-а. Једномјесечни план један је од најскупљих на тржишту, а као што је то случај са ЕкпрессВПН-ом, пријављивање за најдужи рок у овом случају 12 мјесеци, остварује вам пад цијене од 50 посто. Постоји и шестомесечни план који нуди мали попуст у односу на месечну стопу. 

Астрилл нуди и неколико других додатака и надоградњи, укључујући ВИП план који наводно омогућава брже брзине и вашој вези даје први приоритет на ВПН серверима. Скоро па удвостручује трошкове месечног плана.

Постоји могућност да добијете и приватну ИП адресу и можете да купите унапред конфигурисан рутер да бисте лако заштитили све уређаје свог дома. За разлику од ЕкпрессВПН-а, Астрилл не ограничава ваше везе, а поред тога што вам дозвољава да користите колико год уређаја желите, он вам даје неограничену пропусност.

Корисницима нуди бесплатну једнонедељну пробну верзију, што је лепо за добијање осећаја за услугу пре плаћања, али није тако великодушно колико нуди бесплатан ВПН план. Међутим, бесплатна пробна верзија је једина шанса да се одлучите. Сва продаја је коначна.

Астрилл покрива главне облике плаћања, укључујући кредитну картицу, ПаиПал и битцоин. Као и ЕкпрессВПН, такође прихвата методе као што су УнионПаи и Алипаи.

Два круга мисли

Иако Астрилл нуди једнонедељну бесплатну пробну верзију, било би боље видети гаранцију за поврат новца попут 30-дневне политике ЕкпрессВПН-а. Оба провајдера прихватају битцоин, што је одлично за сигурност.

На крају, иако ниједан од понуђача није толико приступачан као што је, рецимо, НордВПН, о чему можете прочитати у нашој НордВПН рецензији, Астрилл своју цену доводи до крајности. Већ високе цене погоршавају се додацима, што га чини једним од најскупљих ВПН-а на тржишту, што значи да ће ова поента бити ЕкпрессВПН (прочитајте наше поређење ЕкпрессВПН у односу на НордВПН).

Рунда: Цена за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
Астрилл Лого

3

Лакоћа коришћења

Чини се да сваки ВПН има своје мишљење о томе како да понуди визуелно привлачан и једноставан за коришћење софтвер, а да га и даље држи пуним могућностима. У овом кругу погледаћемо како сваки од наших конкурената приступи проблему.

Проценићемо како сваки клијент изгледа и колико га је лако користити. Такође ћемо накратко посјетити сваку веб страницу да бисмо били сигурни да је лако доћи тамо гдје требате бити на тој веб локацији. Добављач који понуди укупно боље корисничко искуство освојит ће бод у овом кругу. 

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН извршава одличан посао уравнотежења функција са чистим и углађеним клијентом. Када отворите апликацију, приказује се минималистички екран који на средини има велико дугме за напајање које повезује и искључује ВПН.

екпрессвпн-ревиев-сервер-навигација

Испод тога је текст који означава да ли сте повезани, а испод ње оквир који приказује где ћете тунелирати. Листа сервера је организована и лако се прегледа. Постоји листа претраге за листу сервера, као и опција сортирања по континенту, што је корисно. 

Тај део клијента је све што ће већина људи требати и на најједноставнији начин представља најважније делове ВПН-а. Кликом на три линије у горњем левом делу екрана можете отворити меније који су такође добро постављени.

У менијима поставки лако се креће, а текст даје јасан опис онога што свака поставка ради. Што се тиче веб локације, она следи стандардни формат за ВПН веб локације. Постоји више црвених дугмета који вам помажу да започнете са куповином и подешавање рачуна је лако.

Астрилл

Веб локација Астрилл-а има сличан укупни изглед као ЕкпрессВПН’с. Најупечатљивији елементи веб локације су тастери помоћу којих можете да поставите бесплатну пробну верзију. Лако је пронаћи место за подешавање плаћеног рачуна након што се суђење заврши, а преузимања су такође лако доћи.

Када се клијент постави на ваш рачунар, прво ћете приметити колико је мали. Отприлике је трећина величине клијента ЕкпрессВПН-а и има мање рафиниран изглед и изглед.

Астрилл-интерфејс

На врху се налази огромни прекидач који заузима отприлике половину малог прозора и омогућава повезивање или искључивање ВПН-а. Испод тога је падајући мени који приказује вашу одабрану земљу и омогућава вам да одаберете где желите да се повежете. Постоји и граф који приказује брзину ваше ВПН везе на првом екрану.

Иако постоји функција претраживања пописа сервера, Астрилл није тако добро организован за прегледавање као ЕкпрессВПН и на крају се осећа скучен због мале величине клијента. У горњем десном углу, налази се падајући мени за одабир вашег протокола, а у горњем левом делу је икона у три реда која отвара меније.

Менији подешавања у Астрилл-у нису тако елегантно постављени као у ЕкпрессВПН-у, а проналажење оног што тражите у њима може бити питање покушаја и грешке док не одредите где све треба памтити.

Иако Астрилл има пуно робусних карактеристика, то чини скупо. Ценовно је дизајниран и као ВПН за кориснике напајања који желе прецизну контролу над њиховим радом и понашањем, чак и ако то чини мање пријатно корисничко искуство.

Три округле мисли

ЕкпрессВПН има врло углађеног клијента који изгледа лепо и добро се сналази. Одлична је равнотежа између пружања ВПН-а за запаљивање и забораве за оне који једноставно желе да поставе ствари и давању напајања корисницима пуно могућности конфигурације.

Астрилл, с друге стране, нуди веома богато искуство које је усмерено на оне који желе да извуку максимум из свог ВПН-а. Интерфејс је мањи и менији су скупнији. Недостаје јој много лака које ЕкпрессВПН има, што значи да поента овде иде на ЕкпрессВПН.

Рунда: Лакоћа употребе за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
Астрилл Лого

4

Брзина

Као и код свих одељка у нашим мечевима, брзина је камен темељац сваког доброг ВПН-а. Без пристојних брзина, ВПН-ови ће се осећати споро и неодговарајуће, док ће ВПН са добрим брзинама олакшати и угодно прегледавање и струјање веб страница.. 

Да би ствари биле фер, поставили смо све ВПН-ове које гледамо да користе исти протокол, ОпенВПН и исту енкрипцију, АЕС 256-битну. Такође смо тестирали истих пет локација, а затим упоређивали брзине које смо видели на папиру. 

ЕкпрессВПН 

ЕкпрессВПН је најдоследнији ВПН који смо тестирали када је у питању брзина са једне локације на другу.

Локација: Пинг (мс) Преузимање (Мбпс) Учитавање (Мбпс)
Незаштићен9161.8310.22
Паметна локација-Кансас Цити44105.497.94
Торонто3590.577.89
Амстердам145103.124.48
Сингапур24485.472.98
Јапан163100.824.84

Време пинга се повећавало са једног сервера на други, али то је неизбежно. Латенција никада није била довољно висока да би била лоша за пређених раздаљина. ЕкпрессВПН често треба времена да се успостави веза, понекад 10 секунди или више. 

Једном када се успостави веза, ипак добро функционише. Било је пуно пута где је био укључен наш ВПН, а нисмо ни приметили јер се веб локације, па чак и видео снимци, учитавају без приметних одлагања.

У нашем тестирању, сваки сервер је био поуздано брз и имао је лепе перформансе. Никад нисмо имали веб локацију да се дуго учитава или је видео бафер, чак и при високим резолуцијама. ЕкпрессВПН се рутински сврстава на врх наших најбржих ВПН листа, и то с добрим разлогом. 

Астрилл

Астрилл брзо успоставља везу и никад нам нису постављали питања у погледу поузданости. Времена за пинг су такође била мала, што је дало солидан потенцијал као ВПН за играње.

То је рекло да су перформансе с једне локације на другу биле потресне. Бразилски и јапански сервери вратили су много спорије брзине од неких локација које обично добијају више пажње, попут САД-а и Велике Британије.

Локација: Пинг (мс): Преузимање (Мбпс): Учитавање (Мбпс):
Незаштићен984.4311.50
Лос Анђелес, Калифорнија6565.9510.30
Велика Британија11373.307.70
Русија16192.106.91
Јапан30597.442.83
Иран50637.421.49

Све у свему, сталне брзине преузимања и слања биле су солидне, али спори сервери губе Астрилл велике бодове када су у питању поуздане брзине. Упркос томе, прегледавање је било солидно, а само је додатних пола секунде заостајања било приметно на споријим серверима. 

Видео су се добро учитали и једном када се видео почео пуштати, никада није било проблема са пуњењем, чак и док су стриминирали при 1080п и 60 кадрова у секунди. 

Четврте четврте мисли

Иако Астрилл може брзо успоставити чврсту везу и има мала времена пинга, није тако доследан од сервера до сервера као ЕкпрессВПН. ЕкпрессВПН има упоредива времена пингања, али брже и поузданије брзине на свим локацијама широм света. 

Поред тога, када је у питању прегледавање, Астрилл није приметила предност пинг-а. У ствари, било је спорије учитавање веб страница и видео записа. Због тога ЕкпрессВПН узима брзину за брзину. 

Коло: Тачка брзине за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
Астрилл Лого

5

Сигурност и приватност

Најзад, размотрићемо главни разлог због којег многи људи добијају ВПН: безбедност и приватност. Анализираћемо безбедност коју нуди сваки ВПН тако што ћемо проверити који су протоколи и типови шифровања доступни и тестирати на протицање ДНС-а. 

Такође ћемо прегледати сваку политику приватности фино назубљеним чешљем да бисмо видели које информације ВПН-ове прикупљају.

ЕкпрессВПН 

ЕкпрессВПН омогућава корисницима да одаберу неколико уобичајених протокола, укључујући ОпенВПН, Л2ТП и ППТП. Међу њима је онај који тражимо и препоручујемо да буде ОпенВПН јер је безбедан протокол отвореног кода који нуди солидне перформансе. 

Ако сте заинтересовани да сазнате више о протоколима, погледајте нашу квантитету ВПН протокола. 

Што се тиче шифрирања, ЕкпрессВПН вам не даје опције, већ кориснике закључава у АЕС-256. Практично је немогуће пробити се чак и са супер-рачунаром. Комбинација ОпенВПН и АЕС 256-битног је најбољи случај за сигурност. 

Нисмо могли да пронађемо цурења ДНС-а у вези са ЕкпрессВПН-ом, што додатно потврђује сигурну природу протокола и шифровање. 

Што се тиче политике приватности, ЕкпрессВПН има једну од најбољих на тржишту. Иако није најконкретније или лако тумачити што смо видели, нуди добар ниво заштите корисника. ЕкпрессВПН не прикупља информације у вези са коришћењем свог ВПН-а, укључујући ДНС упите, историју прегледавања или садржај података.

Поврх тога, основана је на Британским Девичанским острвима, која имају неке од најбољих закона о приватности на свету, додатно обезбеђујући приватност корисника. 

Астрилл

Астрилл нуди мноштво опција за протоколе и шифровање, у распону од стандарда попут ОпенВПН до прилагођених опција, укључујући СтеалтхВПН и ОпенВеб. Иако је лепо имати специјализоване опције, као што смо поменули, ОпенВПН и АЕС 256-битни су оно што тражимо, а Астрилл их нуди.

Открили смо да Астрилл није имао цурења ДНС-а и других врста цурења података. 

Када је у питању политика приватности, Астрилл почиње да пада. Иако не чува идентификационе информације у вези са коришћењем свог ВПН-а, он чува краткорочне записнике који садрже прилично мало информација.

Забиљежене информације састоје се од података с посљедњих 20 веза, укључујући земљу на коју су повезани, трајање везе и уређај који се користи. Те се информације користе за сервисирање ВПН-а и осигуравање да ствари функционишу добро, те би било тешко повезати их с корисником, али то су ипак информације које се биљеже и задржавају, па макар и само накратко.

Пето коло мисли

Оба ВПН-а нуде опције када су у питању протоколи, укључујући оно што сматрамо златним стандардом, а то је ОпенВПН упарен са АЕС 256-битном енкрипцијом. Оба провајдера такође су била ослобођена цурења ДНС и ИП адресе током нашег тестирања.

Ипак, ЕкпрессВПН у својој политици приватности нуди много више анонимности и приватности него Астрилл. Астрилл евидентира значајну количину података о везама корисника када се користи његов ВПН, који губи у финалном кругу и предаје точку ЕкпрессВПН.

Круг: Безбедносна и приватност за ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Лого
Астрилл Лого

6

Последње мисли

Иако је Астрилл успео да преузме рано вођство са освртом из одељка „карактеристике“, то је на крају остало једино, са коначним резултатом од четири до један у корист ЕкпрессВПН-а.

Победник: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН нуди солидне карактеристике, иако се не подударају са корисничким искуством које нуди Астрилл. Издваја се својим прилагођеним дизајном, упоредивим фер ценама, поузданим брзинама и одличном приватношћу и сигурношћу.

Ако имате искуства са ЕкпрессВПН или Астрилл, волели бисмо да чујемо како се то упоређује са нашим у коментарима испод. Погледајте и наш ЕкпрессВПН вс ПИА комад. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me