Дасхлане вс ЛастПасс: Битка најбољих менаџера лозинки 2020

Дасхлане и ЛастПасс су два најбоље оцењена менаџера за лозинку која обојица зарађују место у нашем најбољем водичу за управљање лозинкама. Иако имају предности и недостатке попут било ког софтвера, Дасхлане и ЛастПасс обришу под са конкуренцијом, нудећи јединствене карактеристике, одличну употребљивост и конкурентне цене. 


У овом упоређивању Дасхлане-а и ЛастПасс-а, изводимо експеримент, упућујући два менаџера лозинки на врху свог поља, једни против других да бисмо видели који се од њих налази на врху. Прије него што прогласимо побједника разговараћемо о функцијама, цијенама, сигурности, подршци, једноставности употребе и још више. 

Искрено, могли бисте ићи с било којим управљачем лозинки и бити добро. Дасхлане и ЛастПасс готово су у сваком случају испред куће, победивши новајлије попут РемемБеар-а (прочитајте наш РемемБеар преглед). Ипак, постоје неке разлике међу њима које могу учинити један бољи избор за вас. 

Пре него што се упустите у то, не заборавите да директно упоређујемо ЛастПасс и Дасхлане. Ако желите да видите како функционишу у односу на остатак тржишта или једноставно желите да добијете детаљнији изглед, прочитајте нашу Дасхлане рецензију и ЛастПасс рецензију.

Постављање борбе: Дасхлане вс. ЛастПасс

ЛастПасс и Дасхлане ће то учинити кроз низ рунди, који покривају сва главна подручја која обично оцењујемо у нашим прегледу. Судићемо их тит-фор-тат у свакој области, додељујући бод победнику сваког круга. Сервис који на крају изађе са више бодова биће наш укупни победник. 

Ипак, постоји простор за лично мишљење. ЛастПасс и Дасхлане су одлични менаџери лозинки, који могу лако да синхронизују лозинке на вашим уређајима. Иако ћемо искористити коначан приступ у проглашењу победника, један или други ће можда бити бољи за вас у зависности од буџета, потребних функција или других фактора. 

Међутим, не брините, покренућемо сваки угао у овом мечу Дасхлане-а и ЛастПасс-а. Од сигурности до мобилног искуства до подршке, темељно смо тестирали наша два конкурента, тако да знате која је најбоља опција. 

1

Сигурност

Сигурност је најважнији аспект било којег менаџера лозинки, а и Дасхлане и ЛастПасс су у својим рецензијама зарадили високе оцене. Обе омогућавају упозорења о безбедности и две факторске могућности провере идентитета, које су одличне. 

Почевши од Дасхлане-а користи модел нулте знања и АЕС-256 енкрипцију. Аутентификација се догађа помоћу хасх-а ваше главне лозинке, која се генерише помоћу Аргон2д. 

Међутим, Дасхлане превазилази типични сигурносни модел менаџера лозинки. Кад год користите нови уређај, Дасхлане ће генерисати кључ уређаја на основу одређених хардверских и софтверских спецификација које нису ни на који начин повезане са вашом главном лозинком. Модел је толико јак да је студија МИТ-а 2016. утврдила да га је скоро немогуће пробити. 

ЛастПасс није тако јединствен, мада и даље предузима кораке да бисте чували трезор. Опет сте заштићени АЕС-256 и моделом нулте знања. У овом случају, ЛастПасс користи 100.000 кругова ПБКДФ2 на вашој главној лозинци за генерисање хасх аутентификације. Затим се овај хасх користи за креирање кључа за аутентификацију који је упоређен са ЛастПасс базом података. 

Важно је имати на уму да главна лозинка никада не напушта рачунар. Уместо тога, за потврду аутентичности користи се хеш хасх, пружајући два слоја заштите. Нажалост, то није цела прича са ЛастПасс-ом.

Тхе ЛастПасс Хацк

ЛастПасс је претрпео кршење података у 2015. години, што је резултирало тако да је велика база података шифрованих трезора корисника напустила своје сервере. Иако су подаци украдени, ниједна стварна информација није угрожена. Због шифрирања ЛастПасс-а и нултег знања, нападачи су направили гомилу неупотребљиве глупости. 

Ако ништа друго, кршење је теста за сигурносни модел који је имао ЛастПасс. Речено је да то није искључено. Иако Дасхлане и ЛастПасс иду на корак од техничке заштите, чињеница је да ЛастПасс има повреде, а Дасхлане то не доноси, потоњем победу у овом кругу.. 

Рунда: Безбедносна тачка за Дасхлане

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

2

Цена

С обзиром на то да је ЛастПасс зарадио врхунски утор у нашем најбољем водичу за управљање бесплатним лозинкама, док се Дасхлане борио за резање, овај круг није много такмичење. Једноставно речено, ЛастПасс нуди бољу вредност. Ипак, има мало више приче ако тражите управљање лозинком и заштиту од крађе идентитета.

Почевши од ЛастПасс-а највише се издваја бесплатна верзија. Добијате синхронизацију на више уређаја и неограничени простор за складиштење без трошења новца, са чиме се други менаџери лозинки труде да буду у току. Ако вас занима дељење лозинке, требаће вам Премиум план. Међутим, цена је само 3 долара месечно. 

ЛастПасс такође има солидан породични план, мада више волимо више 1Пассворд-а (прочитајте наш 1Пассворд преглед, као и наше Дасхлане наспрам 1Пассворд и 1Пассворд у односу на ЛастПасс поређења). Ограничени сте на шест корисника, али то једва има везе с ценом. За 4 УСД месечно купујете шест Премиум лиценци, плус приступ породичној контролној табли и неограниченим дељеним мапама.

Дасхлане је један од најскупљих менаџера лозинки у околини, што је и његова највећа слабост. Доступан је бесплатни план, уклапа се у аутоматско попуњавање и безбедносна упозорења, али ограничени сте на 50 уноса и свом трезору можете приступити само на једном уређају. Плаћена верзија, Премиум, додаје синхронизацију са више уређаја, праћење тамног веба и неограничено складиштење. 

Међутим, Премиум Плус је најимпресивнији план. С скоро 10 долара месечно, то је најскупљи менаџер лозинки који смо икада видели. Уз то, Премиум Плус долази са комплетним менаџером лозинки, надгледањем кредита и 1.000.000 долара заштите од крађе идентитета. У поређењу са нашим најбољим софтвером за заштиту крађе идентитета, цена заиста није лоша. 

Иако је лако направити аргумент за Дасхлане, с обзиром на то колико функција има у пакету, не можете порећи цену. ЛастПасс нуди најбољи бесплатни план од било којег менаџера лозинки које смо видели уз одржавање месечне цене на пристојном нивоу. 

Рунда: Цена за ЛастПасс

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

3

Аутоматско попуњавање

Када је у питању аутоматско попуњавање, ЛастПасс и Дасхлане обојица одлично раде у прегледачу. Кроз Цхроме и Фирефок ријетко смо наилазили на проблеме тестирања било којег од њих, било да се ради о уносу кредитне картице или страници за пријаву. Ипак, сваки алат има своје предности када је у питању аутоматско попуњавање. 

Дасхлане нуди већу контролу у прегледачу. Кроз проширење можете одредити да ли желите да испуните податке за пријаву, обрасце, обоје или не за УРЛ на којем сте. Такође можете одабрати да ли се подешавања односе на одређену страницу која се односи на домен или на целокупно веб место, што вам омогућава да прилагодите начин реаговања аутоматског попуњавања. 

дасхлане-ревиев-аутофилл

ЛастПасс нема толико флексибилности, приказује релевантне пријаве за веб локацију на којој се налазите, као и све могуће напуњиве ставке. Иако аутоматско попуњавање савршено функционира, наишли смо на неколико снага како ЛастПасс препознаје поља. Конкретно, не препознаје увек када постоји поље за унос кредитне картице, што значи да се ваше чуване картице неће приказати у екстензији. 

ластпасс-хром-проширење-преглед

Ипак, ЛастПасс има предност локалног аутоматског попуњавања. Ако се претплатите на Премиум, можете да употребите ЛастПасс Аутофилл фор Аппс који ће искуство прегледача донети на вашу радну површину. Иако је корисна функција имати, Дасхлане има локалну апликацију, а с обзиром на опције у проширењу за прегледач, довољно је да му доделите победу у овом кругу. 

Коло: Тачка аутоматског попуњавања за Дасхлане

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

4

Пословни планови

ЛастПасс и Дасхлане нуде свеобухватне пословне планове – због чега су обојица направили нашег најбољег менаџера лозинки за листу малих предузећа – упркос томе што нису тако робусни као ОнеЛогин и Зохо Ваулт (прочитајте нашу рецензију ОнеЛогин и рецензију Зохо Ваулт). Ипак, ЛастПасс нуди више опција од Дасхлане-а. 

Почевши од другог, Дасхлане нуди јединствени пословни план, који се наплаћује 4 УСД по кориснику месечно када се наплаћује годишње. То је исто као и Премиум план, мада долази са неколико додатака, укључујући управитеља налога за више од 50 корисника и административну конзолу за управљање корисничким и безбедносним политикама. 

ЛастПасс је дијелнији када је у питању пословни план. Постоје два основна плана: Тимови и Предузећа. Први је за пет до 50 корисника по цени од 4 УСД по кориснику месечно, док је каснији за било који тим са више од пет корисника. Такође укључује интеграцију директорија и могућности јединствене пријаве.

ластпасс-преглед-пословне цијене

Последња два плана додају адаптивну мултифакторну аутентификацију или као сопствени сервис или у пакету са Ентерприсеом. ЛастПасс је скупљи, са Ентерприсеовим тактом 2 долара више по кориснику од Дасхлане-а. То је речено, долази са ССО и адаптивни МФА, који недостаје Дасхланеу, чиме је ЛастПасс добио победу у овом колу. 

Коло: Бизнис планови бод за ЛастПасс

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

5

Мобиле Аппс

Менаџери лозинки углавном имају рачунарско искуство прегледача, осим неких алата (пример прочитајте у нашој прегледу Пассворк). Међутим, мобилни уређаји су мало шкакљиви. Срећом, као два највећа и најбоља менаџера лозинки около, Дасхлане и ЛастПасс нуде поједностављене и ефикасне апликације за Андроид и иОС. 

ЛастПасс-ова мобилна апликација изгледа готово као апликација за прегледач, због чега је зарадила место у нашем најбољем менаџеру лозинки за иОС водич. Аутоматско попуњавање савршено функционише, а ЛастПасс подржава биометријску аутентификацију на Андроиду и иОС-у. Поред тога, неколико функција недостаје мобилној апликацији.

ЛастПасс-иОС

Не можете организовати своје уносе као што можете са Дасхлане-ом. Поред тога, Дасхлане такође подржава уносе за мобилне уређаје, попут контаката. Све стандардне функције такође добро функционишу, при чему Дасхлане подржава аутоматско попуњавање на најновијој верзији Андроида и иОС-а, као и приказивање пуне верзије безбедносне командне табле. 

Дасхлане-иОС

Без обзира који од управитеља лозинки сте изабрали, приступ лозинкама на вашим мобилним уређајима није проблем. Упркос томе, Дасхлане нуди робуснију мобилну апликацију, која се уклапа у одличну контролну таблу идентитета, могућности организације и аутоматско попуњавање. Због тога на мобилном крају ствари доноси победу. 

Коло: Точка мобилних апликација за Дасхлане

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

6

Лакоћа коришћења

Дасхлане и ЛастПасс су једноставни за употребу, много за разлику од ЛогМеОнце и Стеганоса (прочитајте наш преглед ЛогМеОнце и Стеганос рецензију лозинке). Ако вас само занима једноставност употребе, можете одабрати било који алат и бити сасвим у реду. 

Ипак, Дасхлане је флексибилнији. Она користи локалну апликацију за разлику од корисничког сучеља које је искључиво за претраживач ЛастПасс. Када преузмете апликацију и отворите налог, Дасхлане ће тражити да увезете лозинке из прегледача. С обзиром да већина људи лозинке несвесно чува у бази претраживача, ово је брзи начин за постављање. 

дасхлане-импорт-лозинка

Обилазак Дасхлане-а је једноставан, с категоријама трезора изложених у левом менију и пуно начина да организујете уносе. Проширење прегледача ово зрцали, омогућавајући вам брз приступ вашем сефу и генератору лозинки без отварања локалне апликације.

дасхлане-ревиев-едит-ентри

Међутим, не постоји корисничко сучеље прегледача, где светли ЛастПасс. Иако нема локалну апликацију, ЛастПасс се може покренути у било којем прегледачу. Са становишта употребљивости, ЛастПасс је мање-више исти као Дасхлане. Постоје опције за организовање уноса, подршка за прилагођене предлошке за унос и једноставан мени за употребу на левој страни корисничког сучеља.

категорије за задњи преглед

Чињеница да ЛастПасс ради у вашем прегледачу је велика предност. Без обзира на рачунару који користите или прегледачу користите, брзо можете приступити својим лозинкама, чак и на јавним машинама. У комбинацији са све већим свемирским дизајном компаније ЛастПасс, он доноси победу у овом кругу. 

Коло: Лакоћа употребе за ЛастПасс

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

7

Бесплатни план

Обојица наших конкурената нуде бесплатну верзију, мада ЛастПасс има предност. Иако ЛастПасс није једина бесплатна опција – прочитајте наш НордПасс преглед за још један пример – има функцију коју готово ниједан други бесплатни менаџер лозинки не чини: синхронизација са више уређаја. 

Чак и ако не плаћате, можете да синхронизујете уносе на свим уређајима. Поред тога, ЛастПасс нуди дељење један на један и неограничено складиштење. Искрено, бесплатни план срамоти ЛастПасс Премиум. Додатних 3 УСД месечно даје неколико додатних функција, укључујући дељење једног до многих и приоритетну подршку, али Бесплатно укључује већину онога што тражимо. 

Дасхлане Фрее, нажалост, није. Иако знамо да резервишете синхронизацију са више уређаја за Дасхлане Премиум, бесплатна верзија ограничава ваше уносе. Можете похранити само 50 уноса у трезор, без обзира у којој се категорији налазе. Иако ограничење није толико строго као МцАфее Труе Кеи, то је ипак ограничење (прочитајте нашу рецензију МцАфее Труе Кеи). 

У поређењу са ЛастПасс-ом, Дасхлане-ова бесплатна верзија се не слаже. Међутим, такође је лошији у поређењу са другим бесплатним алатима. Иако нису тако лепи као Дасхлане, и КееПасс и Битварден нуде неограничено складиштење бесплатно, и они су отвореног кода за покретање (прочитајте наш КееПасс преглед и Битварден преглед и погледајте како Битварден упоређује са ЛастПассом). 

Мало је изненађење да је ЛастПасс краљ усева када је у питању бесплатно постављање лозинки. Дасхлане се солидно труди, али са својим ограничењима и недостатком синхронизације са више уређаја, прелази преко ЛастПасс-а. 

Рунда: Бесплатно планирање за ЛастПасс

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

8

Карактеристике

ЛастПасс је прилично лаган у погледу функција, ван значајног алата ЛастПасс фор Апплицатионс за радну површину. Иначе је стандардно. Понуђени су вам сигурносни изазови, на којима можете видети како ваше лозинке стоје против осталих корисника ЛастПасс-а, подршку за прилагођене уносе и аутоматско попуњавање.

ластпасс-ревиев-сецурити-цхалленге

Ту је и ЛастПасс Аутхентицатор Иако технички није део ЛастПасс-а, Аутхентицатор вам омогућава да омогућите двофакторну аутентификацију на већини веб локација, зарађујући то на нашем најбољем водичу за 2ФА апликације. Међутим, не морате да користите или не плаћате за ЛастПасс да бисте користили Аутентификатор. Нуди се бесплатно као самостална услуга. 

Дасхлане је сасвим супротан ЛастПасс-у. Напуњени до врха са карактеристикама и ценом која мора да одговара, Дасхлане је прешао стандардни стандардни лозинка у нешто више налик заштити од крађе идентитета. 

Дасхлане Премиум укључује праћење тамног веба, здравствени центар за лозинку и ВПН, мада бисмо препоручили да изаберете са наше најбоље ВПН листе за ону последњу.. 

дасхлане-ревиев-здравље-лозинка

Међутим, његова јединствена карактеристика је аутоматска промена лозинке која може да ажурира лозинке на подржаним веб локацијама једним кликом миша. ЛастПасс има сличну карактеристику, иако га никада не бисмо могли натерати да правилно ради током тестирања. 

Дасхлане не може да мења лозинке на свим веб локацијама, али је листа подржаних УРЛ адреса и даље дугачка, укључујући Реддит и Цитрик (прочитајте нашу рецензију Цитрик СхареФиле). 

Дасхлане је скупљи од ЛастПасс-а, али има листу карактеристика које оправдавају цену. Од обавештења о кршењу, праћења преко мрачног интернета до осигурања крађе идентитета, Дасхлане надилази једноставно управљање лозинком и тако остварује победу у овом кругу.. 

Рунда: Карактеристика точка за Дасхлане

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

9

Подршка

Дасхлане има неку од најбољих подршка које смо видели у менаџеру лозинки, што је изненађујуће с обзиром на то колико је подршка за ове алате обично мања. Поред базе знања која се лако користи, Дасхлане нуди подршку за е-пошту и цхат уживо. Подршка путем е-поште траје седам дана у недељи, док се цхат уживо нуди од понедељка до петка од 9:00 до 18:00. ЕСТ. 

Подршка је углавном усредсређена на купце који говоре енглески језик, мада Дасхлане нуди подршку француском и немачком језику током радних дана. Срећом, не би требало да посежете да бисте много подржавали. База знања је изузетна, испуњена до крајњих детаља о свим детаљима о Дасхлане-у и начину његовог функционисања.

дасхлане-преглед-база података

ЛастПасс не нуди исти ниво неге са својим ресурсима подршке. Обезбедили сте базу знања која покрива основе апликације, али то укључује врло мало у начину решавања проблема. Постоје начини да се обратите ЛастПасс-у ако имате проблема, али морат ћете прескочити неколико обруча. 

ластпасс-преглед-база података

Да бисте контактирали ЛастПасс, морате користити базу знања. Уместо да понудите контакт форму е-адресе, на дну сваког чланка базе података налази се дугме „подршка за контакт“. С обзиром на то да има мало времена за решавање проблема, потребна је јаснија рута за контакт. 

ластпасс-преглед-контакт-подршка

Ипак, ЛастПасс нуди подршку купцима који плаћају, а не, тако да није све лоше. Без обзира на то, не може се порећи да Дасхлане нуди снажнија средства подршке, како за оне који морају да се обрате тиму за подршку и онима који се баве решавањем сопствених проблема. Због тога Дасхлане узима победу у овом последњем колу. 

Коло: Тачка подршке за Дасхлане

Дасхлане Лого
ЛастПасс Лого

10

Последње мисли

Од наших девет кола, Дасхлане је зарадио пет бодова, док је ЛастПасс зарадио четири. Као што се очекивало, њих двојица били су грлићи и грлићи током читавог такмичења, иако Дасхлане још увек излази као победник. Иако је скуп, Дасхлане нуди робуснију листу функција и бољу сигурност од ЛастПасс-а.

Победник: Дасхлане

Ипак, ЛастПасс је достојан противник. С најбољим бесплатним планом који смо видели од било којег менаџера лозинки и изузетном употребљивошћу, ЛастПасс је одличан алат. Иако не досеже висине Дасхлане-а, ЛастПасс је и даље убедљива опција, посебно за оне са буџетом. 

Избор је ипак на вама. Идете ли са Дасхланеом или ЛастПассом? Јавите нам како сте донели избор, као и како вам се допада, у коментарима испод. Прочитајте и наше поређење Дасхлане-а и Кеепер-а. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me