Дасхлане вс Кеепер: Туссле ат тхе топ 2020

Када је у питању управљање лозинкама, тешко је надгледати Кеепер и Дасхлане. Оба алата су на врху игре за управљање лозинком, уз одличну сигурност и јединствене карактеристике. У овом поређењу Дасхлане-а и Кеепер-а, бацићемо их обојицу у ринг да видимо шта ће изаћи на врху. 


Обоје смо климнули главом у нашем најбољем водичу за управљање лозинкама, чинећи ово упоређивање Кеепер-а и Дасхлане-ом дуго. У наредних неколико хиљада речи упоредићемо две алате за бод, покривајући карактеристике, цене, безбедност, прилагођеност корисницима и још много тога, пре него што прогласимо победника. 

Дуг одговор је, па, дугачак, па наставите да читате ако желите да видите колико се једно и друго подударају. За кратак одговор, Дасхлане је боља опција, мада само мало. Ако вас занима ваше интересе, увек можете да се пријавите на рачун са 30-дневном гаранцијом поврата новца. 

Пре него што уђете у то, обавезно прочитајте наш Кеепер преглед и Дасхлане рецензију ако желите више информација о било којој од опција.

Постављање борбе: Дасхлане вс Кеепер

Као и у свим нашим поређењима, Кеепер и Дасхлане ће их избацити кроз низ рунди, од којих свака вреди поен. Који год такмичар изађе са више бодова, на крају ће бити наш победник. Речено је да има неке махање собе, посебно када су у питању опције попут Кеепер и Дасхлане. 

Оба алата су одлични управитељи лозинки, а многе рунде остављају према личним жељама. Иако ћемо покушати да будемо што објективнији, постоје неки аспекти једне услуге које бисте могли да радите над другом. 

Због тога препоручујемо читање сваког круга, а не само прескакање победника. Додјељиваћемо бодове на основу онога што мислимо да је најважније за сваки круг (зато смо, на крају крајева). Међутим, могли бисте слепо одабрати било који и изаћи са одличним менаџером лозинки.

1

Сигурност

Дасхлане и Кеепер чуват ће ваше лозинке заштићене, за разлику од ЛогМеОнце-а, који чак не одређује величину кључа за њено шифровање (прочитајте наш ЛогМеОнце преглед). Иако су обојица у складу са АЕС-256 енкрипцијом и сигурносним моделом без знања, постоји јасан победник за ово коло. 

Почевши од Кеепер-а, ваше лозинке су заштићене оним најбољим од најбољих: АЕС-256 (прочитајте наш опис шифровања за више информација о томе). Ваше лозинке су закључане иза главне лозинке, коју Кеепер никад не види нити чува. Да бисте потврдили свој налог, користи 100.000 итерација ПБКДФ2 за генерисање кључа који се затим веже за вашу главну лозинку. 

преглед чувара-сигурност-ревизија

Теоретски, то значи да Кеепер не може да обнови ваш налог ако заборавите главну лозинку. Међутим, постоји заокрет. Када се пријавите, Кеепер такође генерише кључ података на основу сигурносног питања и одговора. Поново се чува само кључ, а не ваше питање или одговор. У случају да изгубите приступ свом налогу, ово питање можете да искористите да бисте га вратили. 

Иако је занимљиво узети у обзир опоравак рачуна, безбедносна питања су обично слаба, као што истичемо у шест савета за спречавање водича за крађу идентитета. Срећом, проблем можете заобићи омогућавањем двофакторне аутентификације на вашем налогу. На тој предњој страни Кеепер има обиље могућности, укључујући подршку за најбоље 2ФА апликације. Поред тога, морате да унесете верификациони код пре него што одговорите на безбедносно питање и додате још један слој сигурности да бисте повратили налог. 

Власничка сигурност компаније Дасхлане

Дасхлане иде корак даље. Користи модел са два тајна кључа, што значи да вам је потребна главна лозинка и јединствени кључ уређаја да бисте откључали налог. Овај кључ уређаја се генерише на основу хардверских и софтверских спецификација када преузмете Дасхлане и локално се складишти у шифрованом формату. 

дасхлане-ревиев-идентитет-надзорна табла

Овај сигурносни модел је сличан 1Пассворд, додајући облик двофакторске аутентификације који се догађа у позадини (прочитајте наш преглед 1Пассворд). Међутим, за разлику од 1Пассворд-а, Дасхлане користи модернији алгоритам хасхтирања Аргон2д-а, као што можете видети у нашем поређењу Дасхлане-а-1Пассворд-а. 

Иако су Дасхлане и Кеепер сигурне опције за чување лозинки, Дасхлане слаже палубу више у вашу корист. Сигурност на мрежи вероватно је већа, а Дасхлане на том фронту излази на врх. 

Рунда: Безбедносна тачка за Дасхлане

Дасхлане Лого
Кеепер Лого

2

Цене

Кеепер је један од јефтинијих менаџера лозинки који нуди лични план за мање од 3 долара месечно. Иако је скупљи од РобоФорма (прочитајте наш РобоФорм преглед), Кеепер је нешто јефтинији од већине других опција, укључујући ЛастПасс и 1Пассворд. Међутим, мораћете да платите дупло већу личну цену да бисте стекли потпуно искуство. 

Иако лични планови нуде неограничено управљање лозинкама, Кеепер нуди Мак пакет, који укључује управитеља лозинки и КееперЦхат. Победу стандардног менаџера лозинки, Кеепер-ов Мак пакет укључује праћење тамног веба и сигурно чување датотека, оправдавајући цену од 5 УСД месечно. 

Нажалост, Дасхлане почиње са 5 долара месечно. Његов основни план је скуп, мада набијен мноштвом функција. За цену добијате неограничено управљање лозинкама, праћење мрачног веба и виртуелну приватну мрежу. Ипак, последња карактеристика не представља шансу против наших најбољих ВПН типова. 

Дасхлане такође нуди своју Премиум Плус претплату по двоструко вишој цени, која је више слична заштити од крађе идентитета него менаџеру лозинки. Добивате све карактеристике Премиум плана, уз додатак надзора над кредитом и 1.000.000 долара осигурања крађе идентитета. Иако је добро видети, у поређењу са другим менаџерима лозинки, цена је једноставно превисока. 

Дасхлане и Кеепер имају сличне карактеристике на нивоу од 5 УСД, мада Кеепер нуди јефтиније место уласка за оне који једноставно траже управитеља лозинки. Иако ћемо овај круг дати Кееперу, нема ризика да испробамо и једно и друго. Дасхлане и Кеепер нуде 30-дневну гаранцију поврата новца. 

Рунда: Цене за чувара

Дасхлане Лого
Кеепер Лого

3

Породични планови

Чувар је зарадио климу нашем најбољем менаџеру лозинки за породични водич, победили су га само Битварден и 1Пассворд (прочитајте нашу Битварден рецензију). Многе функције доступне у Мак пакету Кеепер-а имају више смисла у контексту породице. Срећом, постоји вишекорисничка верзија Мак Пакета. 

дељење чувара

Основни породични план долази са пет шифрованих трезора за 4,99 УСД месечно, као и 10 ГБ шифрованог чувања датотека и неограниченим дељењем лозинке. За дупло већу цену, можете, опет, надоградити на Мак пакет. По цени од 9,99 УСД месечно за пет рачуна, породица Мак Бундле није лоше, поготово имајући у виду да укључује КееперЦхат.

Дасхлане нема ништа на породичном плану. Иако нуди планове за више корисника за мале компаније – уврстио је листу у наш најбољи водич за лозинку за мала предузећа, у ствари – нема ничега циљаног на пет или мање корисника. Због тога Кеепер остварује своју другу победу у овом колу. 

Коло: Породични планови бодују за чувара

Дасхлане Лого
Кеепер Лого

4

Бесплатни план

Дасхлане је пропустио место у нашем најбољем водичу за управљање бесплатним лозинкама, превладао је опције попут ЛастПасс, КееПасс и РемемБеар. Нажалост, ограничава ваше уносе, као што то ради МцАфее Труе Кеи, омогућавајући вам да у свој бесплатни налог сместите само 50 лозинки. Ипак, ако желите бесплатно да управљате неколико података, Дасхлане пружа ту опцију. 

дасхлане-преглед-апликација

То је више него што Кеепер може рећи, који нуди бесплатан план, иако је аутоматско попуњавање ограничено на мобилне уређаје и без синхронизације са више уређаја. Иако се Дасхлане Фрее више осећа као “Дасхлане Лите”, то је још увек опција за оне који желе да испробају услугу током дужег временског периода. 

Ипак, Дасхланеов слободни план није идеално решење. Добијате 50 уноса, али они се брзо попуњавају. Поред тога, он не нуди синхронизацију са више уређаја на свом бесплатном плану нити било које од карактеристика Премиум-а, као што је праћење тамног веба. Лепа је опција око нас, али ниједан се од наших такмичара не истиче превише у овом кругу.

Рунда: Бесплатно планирање за Дасхлане

Дасхлане Лого
Кеепер Лого

5

Лакоћа коришћења

Чувар је некада био досадан посао, али од тада је постао прилично пријатан менаџер за лозинке. Изван оквира, Кеепер подржава три врсте уноса: лозинке, идентитете и кредитне картице. Међутим, такође вам омогућава да додате што више прилагођених поља тим типовима уноса, претварајући их у све што желите. 

едит-пассворд-манагемент-рецорд

Дасхлане користи другачији приступ, нудећи још неколико типова уноса, али не дозвољавајући прилагођене уносе. Поред тога, има још неколико опција на који начин испуњава ваше податке за пријаву. 

дасхлане-ревиев-едит-ентри

Када је у питању једноставна употреба, тешко је испаштати Дасхлане-а и Кеепер-а. Обоје нуде предивно корисничко искуство, с мноштвом опција филтрирања, увоза без глупости и подршке за више типова уноса. Имајући то у виду, Дасхлане има предност када је у питању проширење прегледача, које делује као минијатурна верзија пуне апликације. 

дасхлане-ревиев-аутофилл

Дасхлане је зарадио место у нашем најбољем водичу за проширења менаџера лозинки на полеђини опција за аутоматско попуњавање. Помоћу проширења можете одабрати да ли испуњава уносе на јединственој страници или на целој веб локацији. Поред тога, брзо можете видети садржај трезора из проширења. 

Продужетак Кеепер-а је такође одличан, мада не пружа толико опција као Дасхлане. Било је тешко доделити бод било којем кругу, јер и Дасхлане и Кеепер нуде одлично корисничко искуство. Међутим, на основу опција за аутоматско попуњавање, доделит ћемо поанту Дасхлане-у.

Коло: Лакоћа употребе за Дасхлане

Дасхлане Лого
Кеепер Лого

6

Карактеристике

Већина менаџера лозинки су лака у погледу функција, нуде само неколико опција за потврду аутентификације са два фактора и, ако имате среће, дељење лозинки. Срећом, то није случај са нашим конкурентима. Кеепер и Дасхлане су обоје напуњени добрим стварима, мада ћете морати да платите премијску цену да бисте им приступили. 

Почевши од Дасхлане-а, основна претплата долази са ограниченим ВПН-ом, тамним веб надзором и, наравно, управљањем лозинком. Међутим, његова најуникатнија карактеристика је аутоматска промена лозинке. Помоћу њега можете једним ажурираним кликом ажурирати своје пријаве на више локација. 

дасхлане-ревиев-промена лозинке

Кеепер нема ништа слично, али укључује неке своје занимљиве додатке. Оно што је најважније, нуди КееперЦхат. Ова апликација за размену порука нуди шифрирање од почетка до краја, што значи да нико не може пресрести ваше поруке. Уз то, КееперЦхат нуди повлачење порука, самоуништавајуће поруке и приватну галерију медија.

Морате да платите за Мак пакет да бисте приступили КееперЦхат-у, што има смисла. БреацхВатцх нема смисла. Ова функција прати кршење података да би вас упозорила на било какве претње вашем налогу. Нажалост, није укључено у основни план. Дасхлане, с друге стране, укључује надзор кршења података у свој Премиум план. 

Ипак, чувар није заостао за ову рунду. Кеепер нуди локално аутоматско попуњавање, што је функција коју више менаџера лозинки прескочи, укључујући Дасхлане. Можете навести хоткеис у апликацији која ће аутоматски испунити ваше корисничко име и лозинку у локалним апликацијама, одражавајући искуство претраживача. 

чувар-рецензија-чувар-испунити

Иако Дасхлане има више функција, Кеепер је кориснији. Морате да купите Мак пакет да бисте приступили свему, али с обзиром да кошта исто као и основна претплата Дасхлане-а, то није тешка продаја. Једноставно речено, Кеепер нуди више за мање, зарадивши победу у овом колу. 

Рунда: Карактеристика точка за чувара

Дасхлане Лого
Кеепер Лого

7

Подршка

Менаџери лозинки су једноставни алати и због тога се подршка често поставља на позадину. Као и у претходном колу, Дасхлане и Кеепер нуде бољу подршку од већине. Обе имају више опција за контакт, као и ресурсе за самопомоћ, што значи да увек можете пронаћи одговор на свако питање које имате. 

Кеепер има подршку 24/7 путем ливе цхат-а и е-поште, мада бисте га требали користити за сва техничка питања. Иако су разговори уживо активни и брзи у својим одговорима, они су обично само копирали информације из Кеепер-ове базе знања када смо питали о техничким аспектима услуге. 

чувар-подршка центар

Слично томе, Дасхлане такође има подршку за цхат и подршку путем е-поште, али не свакодневно. Ливе цхат је ограничен на радно вријеме током радне седмице, иако је подршка путем е-поште доступна 24/7. Уз то, Дасхлане нуди подршку путем е-поште на енглеском, француском и немачком језику, пружајући више могућности за међународне купце. 

дасхлане-преглед-база података

Међутим, не бисте требали често да користите опције контакта ни са једном. Обоје наших конкурената имају густе базе знања, а Кеепер такође нуди видео туторијале и вебинаре подршке. Дасхлане иде мало дубље у чланке о подршци, међутим често прелази преко 1.000 речи да би објаснио сложене теме. 

Искрено, овај круг Дасхлане-а и Кеепер-а је преблизу да би се могао звати. Обоје су на врху своје игре када је у питању служба за кориснике, са изненађујуће снажним ресурсима за самопомоћ. Без обзира коју опцију изабрали, имат ћете обиље ресурса за подршку. 

Коло: Подршка Нема јасног победника, бод за оба

Дасхлане Лого
Кеепер Лого

8

Последње мисли

Између наших седам рунди, сваки од наших такмичара изашао је са четири бода, а последњи круг је завршио нерешено. Кеепер и Дасхлане су одлични менаџери лозинки, са врхунском сигурношћу, одличним корисничким интерфејсима и мноштвом функција. Када се све своди на то, избор једног заснован је на вашем буџету. 

Дасхлане је скупљи, иако долази са бољим сигурносним моделом. Кеепер, с друге стране, има још неколико корисних функција, али није толико течан као Дасхлане. За наш новац, Дасхлане је победник, али лако може кренути било којим путем. 

Победник: Дасхлане

Шта мислиш, додуше? Слажете ли се да је Дасхлане победник овог поређења Дасхлане-а са Кеепер-ом или је Кеепер боља опција? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me