Дасхлане ВС 1Пассворд: Ко ће победити у овој битки 2020. године?

Када је реч о управљању вашим лозинкама, не добија се много боље од Дасхлане-а и 1Пассворд-а. Оба менаџера лозинки сврставају се међу највеће опције вани, уклапају се у синхронизацију са више уређаја, одличну сигурност и подршку за лозинке, кредитне картице и још много тога. Ако тражите менаџера лозинки, било који од њих ће вам добро послужити. 


Ипак смо овде да сваки управљач лозинки бацимо под микроскоп. У овом поређењу Дасхлане-а-1Пассворд, истражићемо детаље који раздвајају ове одличне услуге. Од карактеристика до безбедности до цене, ући ћемо у сјајну груду тако да знате који је бољи менаџер лозинки за вас. 

Искрено, можете ићи са било Дасхлане-ом вс 1Пассворд-ом и бити у реду, мада постоје разлике међу њима, које ћемо истражити у овом чланку. Такође препоручујемо да прочитате нашу рецензију Дасхлане и 1Пассворд да бисте добили бољу представу о томе како се понашају у односу на остатак тржишта за управљање лозинкама..

Постављање борбе: Дасхлане вс 1Пассворд

1Пассворд и Дасхлане су прва два менаџера лозинки које смо користили. Искрено, могли бисте слепо одабрати било кога и имаћете сјајно искуство. Сврха ове поређења Дасхлане-а-1Пассворд-а није да се она прогласи дефинитивно бољом опцијом, већ да се детаљније позабавимо детаљима да бисте видели који алат се појављује на врху. 

Наша два такмичара ће то одрадити у низу рунди од којих свака вреди поен. Током овог водича Дасхлане вс 1Пассворд, бацићемо их у ринг, упоређујући њихову сигурност, цене, једноставност употребе, могућности и још много тога. Који год сервис изађе са више бодова, на крају ће бити наш победник. 

Као што је већ поменуто, овде ћемо се увући у коров, посебно када је у питању безбедност. Иако су Дасхлане и 1Пассворд на врху игре менаџера лозинки, постоје неке кључне разлике између две услуге. Помоћу овог водича Дасхлане вс 1Пассворд требало би да будете у могућности да донесете информисану одлуку о најбољој опцији за вас.

1

Сигурност

Постоји много сецирања са Дасхлане-ом и 1Пассворд-ом када је у питању безбедност. За кратак одговор, оба нуде одличну сигурност, уклапају се у модел са нултим знањем и врхунски АЕС-256 енкрипција. Ако желите да прескочите техничке детаље, знајте да ћете бити заштићени без обзира са којим крочите. 

Шифрирање и аутентификација

Међутим, ми смо ту да подијелимо длачице, па почнимо с врха. Оба начина за шифровање обе услуге су звучна. 

Дасхлане користи АЕС-256 да осигура ваш садржај трезора. Кључ ове шифре генерисан је коришћењем ваше главне лозинке, коју Дасхлане никада не види. Уместо тога, Дасхлане користи хасх Аргон2д, плус 32-бајтну сол, за аутентификацију вашег налога приликом пријаве (прочитајте наш опис шифровања за више о том процесу).

Постоји још мало тога за пријаву помоћу Дасхлане-а, о чему ћемо доћи за минуту. 1Пассворд има сличан поступак, користећи АЕС-256 за шифровање и подешавање матичне лозинке за аутентификацију. Користи мало више датирани алгоритам распршивања и кључну функцију извлачења – ПБКДФ2-ХМАЦ-СХА256 – али у 100.000 кругова и даље је довољно сигуран. 

Већина управитеља лозинки се ту зауставља, али Дасхлане и 1Пассворд иду корак даље. Дасхлане користи кључ уређаја за аутентификацију нових уређаја који је потребан за приступ вашем трезору. Овај кључ заснован је на хардверским и софтверским карактеристикама вашег уређаја и 38 случајних знакова, генерисаних функцијом ОпенССЛ РАНД_бите.

1Пассворд такође користи двотајно извођење кључа. Кад год преузмете апликацију, 1Пассворд генерише 128-битни тајни кључ, који се такође заснива на карактеристикама хардвера и софтвера. За аутентификацију налога користите заједно кључ уређаја, главну лозинку и случајну сол.

Двофакторна аутентификација

Обојица наших конкурената имају више опција за 2ФА, укључујући подршку за наше најбоље 2ФА апликације. Почевши од Дасхлане-а, ваш други фактор може бити или КР код или шестоцифрени кључ. КР кодови се подржавају путем апликација као што су ЛастПасс Аутхентицатор и Гоогле Аутхентицатор. Код је заснован на времену, мења се сваких 30 секунди. 

У случају да не можете да приступите свом другом фактору, Дасхлане има неколико опција за опоравак. Први је резервни телефонски број, који ће вам омогућити да се потврдите новим уређајем и онемогућите 2ФА. Поред тога, можете одредити статичке кодове који ће заобићи 2ФА у случају да требате да приступите свом налогу. Као и ваша главна лозинка, Дасхлане не чува ове кодове. 

1Пассворд има сличну подршку путем апликација попут Аутхи и Мицрософт Аутхентицатор, али када је у питању посао, иде даље. Ентерприсе претплатници имају приступ Дуо интеграцији, која пружа мултифакторну аутентификацију за пословање. Нажалост, 1Пассворд нема толико неисправних сефова ако изгубите други фактор. 

Њих двоје се уједначе, а 1Пассворд има више могућности за пословање, а Дасхлане нуди више за појединце. Поред софтвера 2ФА, Дасхлане и 1Пассворд подржавају У2Ф хардверске тастере као што је ИубиКеи.

Алат са отвореним кодом

Вреди нагласити да је 1Пассворд у потпуности изграђен на софтверу отвореног кода. Иако је комерцијални менаџер лозинки, 1Пассворд нема проблема препустити свој изворни код масама. Иако Дасхлане користи неки софтвер отвореног кода, формат датотеке није доступан свима. 

Софтвер отвореног кода једноставно садржи више очних јабучица, што обично доводи до бољег изворног кода и корисно је за ревизије безбедности. Изван безбедности, отворен приступ 1Пассворд значи да ваш шифровани трезор никада неће застаријевати. Свако може да користи изворни код за читање формата датотеке 1Пассворд. 

Стављајући се заједно

Бирање победника у овом колу је тешко. Дасхлане нуди модернију функцију извода кључева, али оба алата раде на принципу аутентификације уређаја и корисника. С друге стране, 1Пассворд је изграђен по стандардима отвореног кода, док Дасхлане држи све близу груди. 

С обзиром на модернију Дасхлане-ову функцију извлачења кључа и заштиту од крађе идентитета, ми ћемо јој пружити победу у овом кругу. Уз то, оба алата нуде изузетну сигурност, тако да ћете бити сигурни без обзира који управитељ лозинки одаберете. 

Рунда: Безбедносна тачка за Дасхлане

2

Цене

Дасхлане је један од најскупљих менаџера лозинки тамо, са својим Премиум планом долази око 5 УСД месечно. Додељено, Премиум план вам пружа функције попут праћења тамног веба, сигурног чувања датотека и виртуелне приватне мреже. Међутим, ово последње је мање особина и више муке у поређењу с нашим најбољим ВПН одабиром.

1Пассворд је разумнији од 3 УСД месечно, али недостају му додатне функције Дасхлане-а. Ипак, основни план нуди 1 ГБ шифрованог складиштења докумената и неограничено чување лозинки. Присутне су и функције попут начина путовања и опоравка предмета о којима ћемо доци у кругу „карактеристика“ испод. 

Не можете порећи да је 1Пассворд јефтинији, што нуди већину онога што Дасхлане ради за 2 долара мање месечно. Ипак, обоје су на скупим стварима. Кеепер и РобоФорм нуде ниже месечне цене уз додавање неких јединствених карактеристика (прочитајте наш Кеепер преглед и РобоФорм преглед, као и наше поређење Дасхлане-а и Кеепер-а). 

Дасхлане, међутим, има више премијум план од чак и Премиум плана у облику Премиум Плус-а. (Шта ће даље мислити?) Будући да има мање менаџера лозинки и више услуга заштите крађе идентитета, Премиум Плус додаје надзор над кредитом и 1.000.000 долара осигурања крађе идентитета за око 10 долара месечно. 

Без обзира на то, можете испробати Дасхлане или 1Пассворд пре куповине, мада је поступак за њих другачији. Дасхлане нуди 30-дневну гаранцију поврата новца поред бесплатног плана (о томе више о последњем у минуту). 1Пассворд, са друге стране, не нуди повраћај новца, али има бесплатну пробну верзију од 30 дана за нове кориснике. 

Породични планови

Многи менаџери лозинки нуде породичне планове који могу примити пет или више корисника (прочитајте наш ЛастПасс преглед за пример). За исту цену као Премиум претплата код Дасхлане-а, 1Пассворд нуди породични план који подржава пет корисника. Сваки корисник добија карактеристике личне претплате, укључујући 1ГБ простора за складиштење докумената. Прочитајте наш део 1Пассворд вс ЛастПасс.

Због тога је 1Пассворд на првом месту у нашем најбољем водичу за лозинку за породице. Иако план почиње код пет корисника, можете додати више за 1 УСД по кориснику плус делити пет ограничених пропусница за госте. 

Због приступа са више сефа 1Пассворд – до кога ћемо доћи за минуту – ваша породица може сегментирати своје рачуне, задржавајући све на једном подручју. Тај централни центар свих ваших трезора омогућава вам да опоравите и рачуне других чланова породице. 

Дасхлане, с друге стране, нема породични план. Наравно, постоји пословни план који можете користити са прегрштом корисника, али ништа посебно није усмерено на породице. То, у комбинацији са високом ценом Дасхлане-а, гура 1Пассворд у предност овог круга.

Рунда: Точка цене за 1Пассворд

3

Бесплатни план

Иако су 1Пассворд и Дасхлане пропустили марку за наш најбољи водич за управљање бесплатним лозинкама – пошто су нас победили опције попут ЛастПасс и Битварден (прочитајте нашу Битварден рецензију) – у овом одељку је јасан победник. Да би то било једноставно, 1Пассворд нема слободан план, а Дасхлане то чини. 

Ипак, Дасхлане нема сјајан слободан план. Ограничени сте на 50 уноса и немате приступ синхронизацији са више уређаја. Иако није толико ограничен као Касперски Пассворд Манагер или МцАфее Труе Кеи који ограничава уносе у 15, Дасхлане не нуди много за бесплатне кориснике (прочитајте наш преглед Касперски Пассворд Манагер-а и МцАфее Труе Кеи преглед). 

Ипак, то је нешто. Остале опције, попут КееПасс-а, нуде више простора бесплатно, али Дасхлане ипак има предност када је у питању употребљивост и могућности. Прочитајте наш КееПасс вс ЛастПасс комад.

Чак и уз бесплатни план, Дасхлане вам још увек даје до знања како своје Премиум чланство. Можете почети са Фрее и надоградити касније или испробати Премиум или Премиум Плус. Све док 30 дана пређете на Бесплатно, добићете новац назад. 

Рунда: Бесплатно планирање за Дасхлане

4

Лакоћа коришћења

1Пассворд и Дасхлане имају солидно корисничко искуство, иако је 1Пассворд флексибилнији. Поред мобилних апликација, 1Пассворд има и проширење за прегледач, десктоп апликацију и интерфејс прегледача. Дали сте избор начина на који желите да приступите својим лозинкама, без обзира на уређају који користите. 

Међутим, то функционира другачије од осталих менаџера лозинки. Уместо да вам даје један трезор за чување свих ваших лозинки, 1Пассворд вам омогућава да имате онолико трезора колико желите. Унутар сваког трезора можете даље организирати своје уносе користећи ознаке. Ако увозите лозинке из друге апликације, 1Пассворд ће се потрудити да додељује ознаке вашим уносима.

1пассворд-ревиев-трезори

Иако је 1Пассворд технички управитељ лозинки, он може много више од складиштења ваших података за пријаву. Има широк спектар подршке за друге врсте уноса, укључујући пасоше, програме награђивања, информације о серверу и још много тога. Надаље, уноси су прилагодљиви, омогућујући вам да додате или уклоните онолико поља колико желите.

1пассворд-ревиев-адд-ентри

Дасхлане није тако флексибилан, што резултира поједностављенијим искуством. Ваше различите врсте уноса приказане су у левом менију, без подршке за прилагођене типове уноса. Можете да организирате своје лозинке у категорије које пружа Дасхлане, али не много изван тога.

дасхлане-преглед-апликација

Искрено, оба алата су веома једноставна за употребу. Речено је да постоје две стране тог новчића. Дасхлане нема толико опција. Међутим, оно што јој недостаје у функционалности, надокнађује доступност. Има традиционалнији изглед који нуди све информације које су потребне већини корисника. 

дасхлане-ревиев-едит-ентри

Међутим, 1Пассворд је моћнији, подвиг је још импресивнији с обзиром на то колико је апликација доступна. Овај круг Дасхлане-а-1Пассворд могао би ићи у било којем смеру. Речено је да Дасхлане има рационализиранији приступ, тако да ћемо му доделити победу у овом кругу.

Коло: Лакоћа употребе за Дасхлане

5

Проширење прегледача

И Дасхлане и 1Пассворд нуде екстензију за прегледач, која служи сврси за аутоматско попуњавање и брз приступ вашим лозинкама. Поред тога, 1Пассворд нуди екстензију која делује независно од било које друге апликације. Проширење 1Пассворд Кс омогућава вам приступ подацима са било којег Цхроме, Фирефок и других прегледача. 

1Пассворд већ подржава иОС, Андроид, мацОС и Виндовс. Међутим, уз 1Пассворд Кс такође подржава Линук и ЦхромеОС. Одобрено, Дасхлане има интерфејс прегледача који можете користити са екстензијом. Са 1Пассворд-ом, проширење вам је потребно само за преглед, уређивање и брисање уноса. 

Оба алата имају солидна проширења прегледача, али флексибилност 1Пассворд-а својом самосталном верзијом гура га испред овог круга.

Коло: Точка проширења прегледача за 1Пассворд

6

Карактеристике

Део разлога што су Дасхлане и 1Пассворд толико високи њихов значај. Почевши од Дасхлане-а, прешао је даље од једноставног управљања лозинком са верзијом шест, додавши ВПН, заштиту од крађе идентитета и праћење тамног веба. Основе су такође рачуни, укључујући неограничено складиштење и дељење, као и синхронизацију са више уређаја. 

Иако су функције заштите крађе идентитета искрено, у реду, Дасхлане има пуно алата за управљање вашим лозинкама. Као и многи други управитељи лозинки, она укључује и контролну таблу идентитета. Тамо ћете моћи да видите слабе, компромитоване и поново употребљене лозинке. Поред тога, Дасхлане такође користи простор да вас обавести о недавним кршењима података. 

дасхлане-ревиев-здравље-лозинка

Међутим, најкарактеристичнија карактеристика Дасхлане-а је аутоматска промена лозинке. Заједно са одличним генератором лозинки Дасхлане-а можете да користите алатку за аутоматско ажурирање лозинки на свим налозима. Дасхлане подржава широк спектар веб локација, укључујући Реддит и Цитрик. 

Иако је то одлична функција, аутоматска промена лозинке није магично средство. За сајтове које подржава Дасхлане, одличан је, мада недостаје много сајтова.

дасхлане-ревиев-промена лозинке

1Пассворд има више фокусирано искуство. Недостаје му заштита од крађе идентитета и надзор преко мрачног интернета, мада и даље долази са неограниченим складиштењем и синкронизацијом са више уређаја. 

Као и Дасхлане, нуди сигурносну контролну таблу у облику 1Пассворд Ватцхтовер-а. Стражарска кула превазилази друге услуге безбедносне анализе, успоређујући ваше уносе са веб сајтом хавеибеенпвнед.цом да бисте видели да ли је било који од ваших налога угрожен. 

1пассворд-ревиев-ватцхтовер

Иако нема промену лозинке, 1Пассворд нуди јединствену ротацију на моделу менаџера лозинки. Ваша претплата укључује режим путовања, који штити ваше личне податке у покрету. Када је омогућен, режим путовања чуваће све личне податке на вашем мобилном уређају у вашем трезору, бришући све похрањене локално. 

Наравно, чувају се у облаку, а чим искључите режим путовања, ваши ће се подаци синхронизовати са облаком базе података. Међутим, уколико вам се конфискује или изгуби телефон током путовања, особа која га пронађе неће моћи да ископа никакве информације на вашем уређају. Чак и са потребним кључевима, ваших личних података једноставно нема. 

Иако Дасхлане има више функција, 1Пассворд има више фокусирану листу. Заштита од ВПН-а и крађе идентитета помоћу Дасхлане-а су добродошли додаци, мада су и горе верзије осталих делова софтвера. Будући да 1Пассворд фокусира своју платформу, функције се осећају погодни за менаџера лозинки. 

Коло: Карактеристика Точка за 1Пассворд

7

Мобиле Аппс

Дасхлане и 1Пассворд су на врху наше листе за најбољег менаџера лозинки за иОС, заузевши прво и друго место. Иако је 1Пассворд изашао на врх, један такав простор могао је заузети простор. Обе пружају одличан доживљај за мобилне уређаје, без обзира да ли сте на Андроиду или иОС-у.

Почевши с 1Пассворд-ом можете видети све информације које можете са верзијом за радну површину, само на свом мобилном уређају. Функције попут Ватцхтовер-а су присутне, као и подршка за више трезора, аутоматско попуњавање и претраживач 1Пассворд. Чак подржава обавештења и потврду идентитета путем Аппле Ватцх-а ако га желите користити за 2ФА. 

1Пассворд-иОС

Дасхлане је слично робусна мобилна апликација, са подршком за биометријску пријаву и 2ФА. Садржи надзорну таблу идентитета на којој можете да се пријавите на Дасхлане-ове функције заштите од крађе идентитета. Тамо ћете проналазити обавештења о својим подацима на мрачном вебу, општем здравственом стању лозинке и свим недавним релевантним кршењима података. 

Дасхлане-иОС

Поред тога, Дасхлане долази са карактеристикама специфичним за мобилне уређаје попут складишта контаката, мада контакте увек можете сместити у 1Пассворд користећи прилагођене типове уноса. Међутим, 1Пассворд има једну јединствену предност: режим путовања. 

Иако је сам по себи одлична функција, режим путовања је посебно релевантан за мобилне уређаје, нудећи заштиту какву немају други менаџери лозинки. Можете брзо да уклоните све своје личне податке са свог мобилног уређаја, чувајући их унутар свог трезора 1Пассворд. Једном када је обала бистра, све можете вратити помоћу славине. 

За осетљиве податке у покрету та је карактеристика огромна. Начин путовања је, наравно, одличан за путовања, али има и других апликација. Реците, на пример, да идете на концерт или идете на камповање, оба случаја ризикују да изгубе телефон. Можете уклонити све личне податке и сачувати их у трезору у случају да ваш мобилни уређај нестане, тако да ваши подаци неће бити угрожени.. 

Коло: Точка за мобилне апликације за 1Пассворд

8

Пословни планови

Иако ће велика предузећа бити боља понуда са менаџером пословних лозинки попут Зохо Ваулт или ОнеЛогин (прочитајте наш преглед ОнеЛогин и Зохо Ваулт преглед), Дасхлане и 1Пассворд имају на располагању мале пословне планове. У ствари, обојица су зарадила место у нашем врхунском менаџеру лозинки за водич за мала предузећа. 

Дасхлане има једноставан приступ пословним ценама. Постоји један план који кошта 4 УСД по кориснику месечно. То ипак прелази девет до пет. Дасхлане укључује нешто што се зове Смарт Спацес за сваког корисника. То им омогућава да имају пословни простор и лични простор уместо да све држе у једном заједничком трезору.

Нема минималног броја корисника, мада Дасхлане нуди наменског менаџера налога за више од 50. Поред свих функција Премиум плана, пословни корисници имају приступ административној конзоли за управљање корисничким и безбедносним политикама, као и алатке за обезбеђивање корисника и дељење група. 

1Пассворд мало више усложњава ствари. Уместо да се фокусира само на мања предузећа, нуди више нивоа корпоративне услуге. Тимски план је најдиректније упоређивање са Дашлановим пословним планом. По цени од 4 УСД по кориснику месечно, сваки корисник добија 1 ГБ простора за складиштење докумената, Дуо интеграцију за МФА широм света и неограничене заједничке трезоре.

Посао је двоструко већи, по цени од 8 УСД по кориснику месечно, мада има довољно могућности да оправда додатни трошак. 

Уз подршку за Ацтиве Дирецтори, прилагођене групе, извештаје о кориштењу и прилагођене улоге, 1Пассворд Бусинесс би могао бити најфлексибилнији менаџер пословних лозинки. Сваки корисник на вашем налогу такође добија бесплатни Породични план, као и 5 ГБ простора за складиштење докумената. 

Иако је скупо, 1Пассворд Бусинесс је препун функција. Уз то, цена може лако постати претерана када број корисника постане висок, што план чини погодним за мања предузећа којима је потребно много функција. Они који траже стотине рачуна боље одговарају Ентерприсе плану. 

Ова прилагођена решења су скупа, укључујући све функције 1Пассворд Бусинесс, као и наменског менаџера налога, инжењерског инжењера и прилагођене обуке за подешавање. За велика предузећа, међутим, функције су без премца. 

За мала предузећа 1Пассворд и Дасхлане иду напред до краја, а оба нуде компетентне планове за тимове са мање од 100 корисника. Речено је да 1Пассворд има више функција за праве пословне апликације, укључујући интеграцију директорија и детаљну контролу над корисницима и трезорима. Те додатне карактеристике су довољне да се ови воде у овом колу.

Коло: Бизнис планови указују на 1Пассворд

9

Подршка

Дасхлане и 1Пассворд се поприлично равномерно подударају у односу на подршку, то јест да су обоје одлични. 1Пассворд нуди руте за подршку путем свог Твиттера, контакт адресе и форума заједнице. Ако сте више заинтересовани да сами решавате проблеме, на располагању вам је и база знања.

1пассворд-ревиев-паге-цонтацт

За Дасхлане су могућности сличне. Постоји база знања и адреса е-поште, иако нема форума заједнице. Уместо тога, нуди ливе цхат током радне недеље од 9х до 18х. ЕСТ на енглеском језику, као и француска и немачка подршка путем е-поште. Нажалост, ниједна од опција за контакт не ради нон-стоп.

дасхлане-преглед-база података

Дасхлане-ове опције за контакт су солидне, али највише се истиче његова база знања. Чланци иду врло дубоко, покривајући различите платформе са снимкама заслона и више одељка. Ако имате питање, Дасхлане вероватно има одговор у својој бази знања. 

Форуми 1Пассворд-а су импресивнији. Иако је заједница активна тамо, такође су заступници подршке за 1Пассворд. Током тестирања услуге, стално смо видели нове теме са одговорима након само неколико минута, без обзира на доба дана. База знања је такође сјајна, са пуно тема и видео туторијала, али форуми се највише истичу. 

1пассворд-ревиев-форуми

Дасхлане има више опција за контакт, иако је цхат уживо ограничен на радно време. С друге стране, 1Пассворд има изузетно активан форум и исту количину детаља у својој бази знања. Нажалост, ово коло је преблизу за позив, па ћемо обојици доделити бод. 

Коло: Подршка Нема јасног победника, бодови за све

10

Последње мисли

Од наших девет рунди у овом поређењу Дасхлане-а-1ассасс, 1Пассворд је изашао са шест бодова, а Дасхлане са четири, а последњи круг је, наравно, завршио неријешено. Иако је дефинитиван закључак на скали бодова, о овој причи има више него на табели.

Победник: 1Пассворд

Важно је запамтити да смо у више тачака током ове поређења Дасхлане-а-1Пассворд, обављали позиве на основу преференција (рунди „једноставности коришћења“ и „могућности“ су савршени примери). Вишеструки кругови су могли ићи у оба правца, па вас молимо да прочитате наше потпуне критике ако желите детаљнији преглед сваког од ових алата. 

Са тим је 1Пассворд наш победник. Слажете ли се да би то требало бити? Зашто или зашто не? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map