Битдефендер вс Тренд Мицро Антивирус: одабир најбољих у 2020. години

Битдефендер је најбољи антивирусни софтвер који је освојио нашу похвалу за квалитету заштите и корисничке услуге. Производи за цибер-сигурност компаније Тренд Мицро, попут Тренд Мицро Антивирус +, су добре и приступачне алтернативе. Да бисмо вам помогли да одлучите коју куповину, ми ћемо их тестирати у овом Битдефендер-у поређењу са Тренд Мицро поређењем.


Међутим, не можемо да упоредимо све у овој поређењу Битдефендер са Тренд Мицро Антивирус +, зато будите сигурни да проверите наш појединачни Битдефендер преглед и Тренд Мицро Антивирус преглед. 

Постављање борбе: Тренд Мицро Антивирус + вс. Битдефендер

Тренд Мицро и Битдефендер заједно се боре са цибер претњама готово 50 година, али ниједна компанија нећемо дозволити да се одмара на ловорикама. Ово упоређивање “хеад-то-хеад” ће оба антивируса тестирати у пет рунди.

Почећемо са функцијама пре него што погледамо планове цена, прилагођеност корисницима, квалитет заштите и корисничку услугу обе компаније. Да бисмо вам помогли да донесете одлуку, доделићемо бод победнику сваке категорије (или поен сваком ако је то жреб). 

Објаснићемо зашто у брзом заокруживању након сваког одељка, као и на крају на крају. Укупни победник ће први освојити три или више бодова. Ако сматрате да смо били непоштени (или превише великодушни!), Не бојте се да се не слажете у одељку коментара.

1

Карактеристике

Умјесто да се предају промјенама кибернетичких криминала, антивирусне софтверске компаније морају се прилагодити. Нове карактеристике су природна последица, доноси већу заштиту купцима.

Да бисмо видели да ли је Битдефендер или Тренд Мицро заштита која вам је потребна, погледаћемо функције које обе компаније пружају.

Битдефендер

Као и већина антивирусних провајдера, Битдефендер не нуди сваку функцију на доњем крају своје листе производа. Ако тражите више од „само“ антивируса, Битдефендерови планови производа дизајнирани су тако да вам одговарају. Има широк скуп функција, али мораћете да платите више за све њих.

Битдефендер-функције

Централни фокус Битдефендера је заштита од злонамјерног софтвера. Поред речи, општа антивирусна заштита Битдефендера је изузетна, са додатним функцијама које су дизајниране да одговоре на необичније претње.

Да би вас заштитио, скенер рањивости ће претражити ваш систем за несигурни софтвер како би умањио ризик од цибер напада. Такође је укључен заштитни зид који штити ваш систем, мада то није доступно у основном Битдефендер Антивирус Плус пакету.

Да би вам помогао да будете сигурни на вебу, Битдефендер укључује Сафепаи, свој закључани веб претраживач. Сафепаи вам омогућава изоловано подручје за приступ осетљивим местима (попут интернет банкарства) са укљученом виртуелном тастатуром за заштиту од алата за блоговање.

Битдефендер такође укључује сопствену ограничену ВПН услугу за јачање Сафепаи-а док сте у покрету. Уместо да вас дозволи да игноришете опасности јавног ВиФи-а, Битдефендер вам даје додатак од 200 МБ за шифрирање ваше везе док сте на отвореном ВиФи-у.

Иако је доплата за податке једнака најбољим бесплатним ВПН-има, то је боље него ништа. Ако вам је потребна већа заштита, размислите о комбиновању Битдефендера са врхунским ВПН-ом као што је ЕкпрессВПН (погледајте нашу ЕкпрессВПН рецензију).

Битдефендер укључује заштиту за микрофоне и веб камере, као и проширења за филтрирање веба како би блокирали сумњиве веб локације. Ту је и основни менаџер лозинки, али то није замена за менаџера попут Стицки Пассворд (погледајте наш преглед Стицки Пассворд).

Да би се надјачале ствари, укључена је заштита од крађе и заштите од крађе, као и заштита за ваше мобилне уређаје. Можда ћете морати да платите мало више, али Битдефендер настоји да купцима пружи све функције које могу очекивати од врхунског безбедносног производа.

Тренд Мицро Антивирус+

Ако замишљате Битдефендер као велики буффет оброк, Тренд Мицро Антивирус + је залогај, али Антивирус + је само један безбедносни производ у већем Тренд Мицро арсеналу.

Тренд-микро карактеристике

Међутим, Антивирус + је основа његове заштите. Овај антивирус само за Виндовс долази са заштитом од рансомвареа и нечим што Тренд Мицро назива „напредним АИ учењем“ да предвиди и одговори на понашање потенцијалних претњи. 

Антивирус + такође долази са скенером е-поште и Паи Гуард-ом, алатком за закључавање вашег постојећег веб прегледача. То није замена Битдефендер СафеПаи-а, али може побољшати вашу сигурност деактивирањем било каквих ризичних екстензија пре него што купујете или банкарите путем интернета.

Да бисте видели додатне функције, мораћете да погледате један од других Тренд Мицро антивирусних производа. Тренд Мицро Интернет Сецурити додаје функције за родитељску сигурност и сигурност на друштвеним мрежама. Такође долази са алаткама за анализу и оптимизацију система.

На врху, Тренд Мицро Макимум Сецурити комбинује карактеристике осталих Тренд Мицро производа са додацима, као што су менаџер лозинки и заштита за мобилне уређаје. Као и Битдефендер, Менаџер лозинки Тренд Мицро-а је у реду, али не може да држи свећу за алтернативе попут Дасхлане-а (погледајте нашу Дасхлане рецензију).

Нема чега се посебно жалити када погледамо листу функција Тренд Мицро-а. Доста је меса на костима да производима дода вредност, али ако тражите шири пакет безбедности, разочараћете се.

Прве рунде мисли

Тренд Мицро укључује неке додатке, али његов главни фокус је заштита, као што можемо видети у Антивирус + пакету. Супротно томе, Битдефендер вам пружа много више, са функцијама које су дизајниране да га учине много кориснијим сигурносним пакетом за заштиту од неуобичајених претњи.

Рунда: Карактеристичне тачке за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Тренд Мицро Антивирус + Логотип

2

Цена

Када погледате планове антивирусних цена које нуди већина компанија, можда ћете завршити са попустима, покривености уређаја и дужином покривања, да напоменете неколико. 

Ако желите да знате да ли су производи Битдефендер-а или Тренд Мицро-а приступачни и вреде улагања, ми смо ту да вам помогнемо у поређењу цена планова цена сваке компаније..

Битдефендер

Битдефендер је повољни провајдер антивирусних програма за нове купце, са великим попустима. Попусти се разликују, али Битдефендер углавном купцима за нове купце нуди више од 50% од уобичајене малопродајне цене.

Битдефендер има четири одвојена производа за купце, који се разликују по дужини покривености и броју уређаја које требате заштитити. 

Битдефендер Антивирус Плус је најјефтинији производ и стандардно се испоручује са већином заштите Битдефендера, мада немају неке додатне премиум функције, попут мрежног заштитног зида. То је само Виндовс са покривањем од једног до 10 уређаја.

Први пакет који укључује већину (мада не све) карактеристика Битдефендера је Битдефендер Интернет Сецурити. Ово је такође ограничено на Виндовс кориснике, али би вас требало коштати само додатних 5 УСД месечно у поређењу са Битдефендер-овом промотивном ценом за Антивирус Плус.

Има заштиту приватности за вашу веб камеру и микрофон, заштиту ватрозида, родитељски надзор и шифровање датотека. Као и Антивирус Плус, и сами се можете заштитити плановима за један, три, пет и 10 уређаја. 

Ако тражите Мац и заштиту мобилних уређаја, требаће вам Битдефендер Тотал Сецурити. При објављивању, дисконтна стопа за Тотал Сецурити потпуно је иста као Интернет Сецурити, али у супротном постоји само 10 УСД између њих. Долази са мобилном заштитом која га је заслужила за помињање у нашем најбољем антивирусу за ужи избор за Андроид.

Корисници Мац рачунара такође раде добро, јер је Битдефендер један од три антивируса која препоручујемо у нашем најбољем антивирусу за ужи избор у Мацу. Ако покривате пет или 10 уређаја, добит ћете све раније наведене функције, заједно са заштитом од крађе.

Ако требате да заштитите више од 10 уређаја, требаће вам Битдефендер Породични пакет, са покривањем за 15 уређаја који су укључени у цену. Дисконтна цена је крађа, а нови купци добијају око 60 УСД скинутих са стандардних цена од око 120 УСД.

Већина купаца, ако траже заштиту на више уређаја, пронаћи ће најбољу вредност за новац у плановима Тотал Сецурити или Фамили Пацк. Обе нуде све функције које има Битдефендер, укључујући Мац и мобилну заштиту.

Тренд Мицро Антивирус+

Тренд Мицро структура цена је дизајнирана тако да буде приступачна. Тренд Мицро Антивирус + је најјефтинији, али скупљи планови такође нису лоше цене.

Већ смо покрили ограничења у функцијама, али Антивирус + је ограничен на други начин: покривеност. За око 40 долара, добијате заштиту за један Виндовс ПЦ.

Покривеност једним уређајем на Битдефендер Антивирус Плус је иста цена као и Тренд Мицро Антивирус +, мада нови купци могу платити исти износ за покривање три уређаја помоћу Битдефендера, захваљујући попустима нових купаца..

Гледајући остале производе Тренд Мицро-а, Тренд Мицро Интернет Сецурити је такође само за Виндовс који нуде покривеност за три уређаја по цени од око 80 долара годишње. То је иста цена као и Битдефендер Интернет Сецурити, али с мање функција.

Једини оптон за мобилне уређаје и Мац је Тренд Мицро Макимум Сецурити, који покрива пет или 10 уређаја. Максимална сигурност је иста цијена као и највиши производ Битдефендера, Потпуна сигурност, али са лошијим попустима за нове купце и мање функција.

Два круга мисли

Тренд Мицро је јефтин, и то је добра ствар. Нажалост, антивирусни производи Тренд Мицро-а једнаки су у цени са Битдефендеровим производима, али са мањим попустима за нове купце и много мање доступних функција. Ако желите најбољи ударац за свој долар, Битдефендер побјеђује, спусти руке.

Рунда: Цена за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Тренд Мицро Антивирус + Логотип

3

Лакоћа

Не бисте требали инсталирати антивирус и препустити се функцијама, тастерима и подешавањима. Ако није прилагођен кориснику, не вриједи га платити.

У овом одељку нашег поређења тестираћемо да ли су Битдефендер и Тренд Мицро једноставни за употребу, од инсталације до свакодневне употребе.

Битдефендер

Битдефендер има једноставну инсталацију која би требало да вас подигне и покрене за мање од 20 минута, под претпоставком да имате брзу везу. Инсталација је величине око 500 МБ, али након што се преузме, већи дио инсталације је завршен без икаквог корисничког уноса.

Битдефендер-клијент

Све о Битдефендер клијенту дизајнирано је тако да се лако креће. Ваш главни одељак на контролној табли пружа приступ најчешћим функцијама, укључујући покретање брзог антивирусног скенирања.

Ово се може прилагодити, па ако сте љубитељ Битдефендер Сафепаи-а, ово можете додати овде за брзи приступ. Остале функције су доступне са бочног менија. На пример, под „заштитом“, наћи ћете Битдефендеров скенер рањивости и мрежне заштитне зидове, заједно са другим опцијама антивирусне заштите..

Битдефендер покушава да буде проактиван, па када примети корисничке акције које би вас могле угрозити, упозориће вас, попут упозоравања да користите Сафепаи. Можете поставити прилагођене профиле да утишају ове функције када је то незгодно (на пример, када сте на послу или играте). Ту је и широк спектар прилагођавања доступан у менију „подешавања“.

Битдефендер је одлична опција за већину корисника, а само провајдери попут Авире нуде тако изванредно корисничко искуство, као што објашњава наша Авира рецензија. Постоји пуно избора за паметне кориснике, али Битдефендер је очигледно дизајниран да буде што лакши за употребу.

Тренд Мицро Антивирус+

Тренд Мицро има мању инсталациону датотеку од Битдефендера (око 250МБ), и упркос неколико додатних фаза, инсталација не би требало да траје више од неколико минута.

Након поновног покретања, бићете спремни за рад. Претходно смо у ревизији поменули да се Тренд Мицро не игра добро са осталим антивирусима, а то је још увек случај; упозораваће вас да уклоните све конкуренте пре инсталирања.

Тренд-микро клијент

Тренд Мицро клијент је модеран, привлачан и центриран око своје примарне сврхе: скенирања и заштите од злонамјерног софтвера. Отварајући клијент, видећете велико, округло дугме за скенирање. Прелаз мишем изнад ње пружа вам опције за брзо скенирање или много дубље скенирање.

На врху имате листу од четири категорије која вам омогућава приступ скривеним функцијама и подешавањима Тренд Мицро-а. На пример, „приватност“ вас води до функција приватности попут Паи Гуард-а, са опцијама за конфигурацију поред сваке функције.

Ако вас било шта збуњује, свако подешавање и функција имају кратак опис. Такође можете да приступите помоћи и подршци Тренд Мицро-а кликом на икону упитника у горњем десном углу клијентовог екрана.

Подручју главних поставки доступно је са главног екрана кликом на икону зупчаника одмах поред дугмета „скенирање“. Тренд Мицро има пуно опција за конфигурацију, углавном са саморазјашњивим описима и додатним иконама помоћи.

Клијент Тренд Мицро-а је чист и једноставан, сврставајући га у исту категорију као и друге корисничке алтернативе попут АВГ (погледајте наш АВГ преглед).

Три округле мисли

И Битдефендер и Тренд Мицро имају клијенте који су прилагођени корисницима, али Битдефендер има више прилагођавања за кориснике и нешто јаснији дизајн, што га чини бољом опцијом ова два.

Рунда: Тачка приступачности за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Тренд Мицро Антивирус + Логотип

4

Заштита

Када тражите да платите за заштиту од вируса, не тражите нешто што је ефикасно од само 70 или 80 посто. Желите најбољу доступну заштиту или то није вредно улагања.

Користићемо извештаје три независне компаније за обезбеђење да видимо колико добро и Битдефендер и Тренд Мицро раде у стварним тестовима њихове антивирусне заштите.

Битдефендер

Битдефендер је мало попустио у тестовима АВ-теста за мај-јуни 2019., али се вратио на врх у најновијим тестовима јула-августа 2019. Са готово стопостотном ефикасношћу током јула и августа, Битдефендер је постигао 6 од 6 резултата по квалитети заштите, као и по перформансама система.

Битдефендер-АВТест-август2019

Резултати тестирања заштите АВ-Упоредни за фебруар-мај 2019. били су подједнако импресивни. Битдефендер је блокирао 751 од 752 узорака малваре-а: укупан успех од 99,9 одсто. Такође се добро провео у тесту укупних перформанси, с тим што су АВ-Цомпаративес наградили Битдефендер у категорији „Адванцед +“ у обе категорије.

Овом наградом Битдефендер се слаже са другим великим именима, попут Касперског (погледајте нашу рецензију Касперски, као и наше упоређивање Битдефендер вс. Касперски).

Наш завршни лабораториј, МРГ Еффитас наставио је ову тему за Битдефендер, са 398 од 398 узорака блокираних у К2 2019 тестовима пуног спектра. Овим стопостотним успехом зарађена је „сертификована“ награда Битдефендер МРГ Еффитас ниво 1, заједно са Нортон Антивирусом (погледајте наше упоређивање Битдефендер вс. Нортон Антивирус).

Тренд Мицро Антивирус+

Нема оспоравања доследних АВ-тестова резултата Тренд Мицро-а. Од 2013. године, Тренд Мицро је забележио 6 од 6 за заштиту готово у свакој прилици, са само мањим падом у фебруару 2019. Тестирање АВ-теста у јулу и августу 2019 то потврђује, са још 6 од 6, и савршених 100% тест тестова током оба месеца.

Тестови перформанси били су нешто лошији, са сталних 5,5 од 6. То значи да је Тренд Мицро имао већи утицај на перформансе рачунара у односу на просечне резултате у индустрији.

Тренд-Мицро-АВТест-август2019

Тренд Мицро имао је мешовит успех у резултатима испитивања фебруара-маја 2019. године од АВ-Упоредника, при чему је блокирано 749 од 752 узорка. Стопа успеха од 99,6 процената нешто је лошија од Битдефендера, али не много. 

Међутим, АВ-Цомпаративес су пријавили забрињавајућих 13 лажних позитивних резултата, као резултат додељивања Тренд Мицро-а својим средњим нивоом „напредне“ награде за заштиту. Такође је лоше урадила у тестирању перформанси, заузимајући 13. место од 15 тестираних софтвера.

МРГ Еффитас-ови К2 2019 тестови пуног спектра ставили су Тренд Мицро близу дна, са само 94 процента од 398 узорака је одмах блокирано. Око пет процената било је блокирано након поновног тестирања 24 сата касније, али више од један проценат је у потпуности пропуштено.

Иако је Тренд Мицро урадио боље од других великих провајдера попут Аваста, МРГ Еффитас је за Битдефендер снимио нигде близу стопе успеха (погледајте нашу Аваст рецензију).

Четврте четврте мисли

Тренд Мицро је имао добре резултате, али не оправдава број лажних позитивних и отворених инфекција које су ове лабораторије покупиле у свом тестирању. С друге стране, Битдефендер је имао готово савршене резултате на целој плочи.

Рунда: Тачка заштите за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Тренд Мицро Антивирус + Логотип

5

Подршка

Кад ствари пођу по злу, требали бисте имати приступ квалитетној корисничкој подршци. У овом одељку ћемо проценити квалитету корисничке подршке компаније Битдефендер и Тренд Мицро.

Битдефендер

Битдефендер има неколико канцеларија широм света, а та разноликост огледа се у његовим могућностима подршке. На пример, постоји 16 различитих телефонских линија на различитим континентима.

Битдефендер-Суппорт-Сите

Поред телефонске подршке, Битдефендер нуди и 24/7 подршку путем ливе цхат или е-поште. Постоји форум за подршку за постављање питања, који надгледа особље Битдефендер-а као и други клијенти.

Одговори су брзи и форум је активан, а купци и особље углавном одговарају сваких неколико сати. Постови су одвојени по производу као и према језику.

Такође можете да искористите базу знања коју нуди Битдефендер. Долази са једноставним, јасним водичима који покривају најчешће проблеме. Водичи долазе са сликама и видео записима у многим случајевима који вам помажу у решавању проблема.

Тренд Мицро Антивирус+

Подршка за Тренд Мицро Антивирус + и остале Тренд Мицро производе за заштиту лако је доступна из подручја „помоћ и подршка“ на веб локацији Тренд Мицро.

Тренд-Мицро-Сите-Суппорт

Све је постављено на веома јасан начин, са подршком одвојеном производом. Ако требате да разговарате са неким, можете се померити доле да бисте видели опције за достизање друштвених медија и традиционалније облике подршке, као што је телефонска подршка.

Подршка за телефон током радног времена доступна је у многим земљама, мада су неки бројеви телефона на истој локацији. На пример, линија за подршку Велике Британије такође покрива Ирску и већи део источне Европе, Скандинавије и Блиског Истока.

Ако вам је потребна подршка 24 сата на дан, ово је на располагању америчким и канадским купцима са пакетом „врхунских услуга“ (који укључује Тренд Мицро Макимум Сецурити), али то ће вас коштати више.

Такође постоји подршка путем Фацебоок Мессенгера, доступна од понедељка до петка. Можете користити форум заједнице, али ово је једноставно листа питања која постављају корисници, што отежава навигацију или претрагу.

Пето коло мисли

Добра корисничка подршка може донети све разлике, а Тренд Мицро је прешао додатни километар. Иако су подршка 24/7 додатни трошкови, количина опција подршке (укључујући Фацебоок Мессенгер) купцима олакшава рјешавање њихових проблема.

Међутим, ни Битдефендер се не може погријешити, јер пружа бољи форум и подршку 24 сата дневно. Све у свему, то је био жреб.

Коло: Подршка Нема јасног победника, бод за оба

Битдефендер Антивирус Лого
Тренд Мицро Антивирус + Логотип

6

Последње мисли

Битдефендер ће увек бити тврд антивирус за победу. Тренд Мицро је велики играч на тржишту, али је пао тамо где се рачуна, посебно са мешовитим резултатима заштите у недавним тестовима.

Тренд Мицро показао се конкурентним у одређеним областима попут цена, али Битдефендер је једноставно понудио више. Исти трошак, али уз боље попусте за нове купце и далеко више функција, чини Битдефендер очигледним победником овде.

Победник: Битдефендер

То не значи да је Тренд Мицро лоша опција. Приступачан је и чини се доста добро, посебно са толико опција за корисничку подршку, али Антивирус + вероватно недостаје. Ако заиста желите претплату на Тренд Мицро, тежите за максималном сигурношћу вишег нивоа.

Ако желите да новац трошите паметно, наша препорука је Битдефендер. Ако тражите нешто мало другачије, погледајте наше антивирусне прегледе за даље препоруке.

Да ли користите Тренд Мицро и не слажете се са нашим поређењем? Јавите нам своје мисли у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me