Битдефендер вс Нортон Антивирус: Смасхинг Вируси 2020

Ми смо велики фанови Битдефендера на Цлоудвардс.нет. Заузела је прво место када смо погледали најбољи антивирусни софтвер на тржишту. Битдефендер је управо показао велико антивирусно име у нашем поређењу Битдефендер са Касперски Анти-Вирус. У овом чланку упоређујемо га са Нортон Антивирусом, једним од најстаријих примера антивирусног софтвера у околини.


Очекујемо да ће им оба успети, али видећемо како Нортон Антивирус у пет рунди пореди са Битдефендером. Упоредићемо карактеристике антивирусних гиганта, пакете цена, прилагођеност корисницима, заштиту и корисничку подршку пре проглашења победника.

Пре него што прочитате ову упоредбу Битдефендер вс. Нортон Антивирус, погледајте нашу рецензију Битдефендер Антивирус и нашу рецензију Нортон Антивирус да бисте добили потпуну слику сваког софтвера.

Постављање борбе: Битдефендер против Нортон Антивирус-а

Битдефендер је наш најбољи антивирус, док Нортон чини наш најсигурнији ужи избор у антивирусном софтверу. Оба ћете бити сигурни, али ово поређење је осмишљено да вам помогне да одлучите сами. Прво прођимо кроз основна правила.

Као што је већ поменуто, гледамо у пет категорија, од функција до корисничке подршке. Свако коло добија победника, а први до три бода осваја генерално поређење. 

Предлажемо да прочитате одељке у целости да бисте добили увид у наше ставове. У неким случајевима ће најбољи избор за вас зависити од ваших околности.

1

Карактеристике

Антивирусна индустрија се променила од када су пуштени Нортон Антивирус и Битдефендер. Изазов програмерима антивирусног софтвера је да остану испред игре, са новим функцијама и методама за хватање и спречавање злонамјерног софтвера и других цибер криминала.. 

Погледајмо које функције Битдефендер и Нортон Антивирус нуде својим купцима.

Битдефендер

Нећете добити много од Битдефендера без плаћања свог најскупљег пакета. Срећом, 30-дневно суђење требало би вам дати довољно времена да одредите који је пакет најбољи за вас.

Битдефендер-функције

Добит ћете највише заштите помоћу Битдефендер Тотал Сецурити-а. То је понуда све у једном, са покривањем за више уређаја. Битдефендер је високо рангиран на нашем најбољем антивирусном списку за Андроид, али такође добро штити иОС и мацОС уређаје.

Сви смо превише упознати са опасностима јавног ВиФи-а, због чега Битдефендер нуди ограничену услугу виртуелне приватне мреже са ограничењем од 200 МБ дневно. То није врхунско решење, па ако је ВПН оно што тражите, погледајте уместо њега ЕкпрессВПН (прочитајте наш ЕкпрессВПН преглед).

Ако сте забринути због сигурног прегледавања, Битдефендер Сафепаи пружа сигуран сандбок за ваше осетљиве веб посете, као што су ваше интернет банкарство или куповина. Бићете обавештени сваки пут када посетите страницу за коју Битдефендер верује да би вас могао довести у ризик ако не користите Сафепаи. 

Укључен је и управитељ лозинки који се интегрише у ваш уобичајени прегледач и Сафепаи. То је добра понуда, али можда бисте желели да погледате нашу листу најбољег менаџера лозинки за нешто са више функција, као што је ЛастПасс (прочитајте нашу ЛастПасс рецензију).

Добијате и рансомваре заштиту са свим Битдефендер пакетима, осим бесплатног, као и мрежним заштитним зидом. Битдефендер Тотал Сецурити нуди готово превише функција које треба поменути, од сигурног уништавања датотека до заштите веб камера.

Све у свему, Битдефендер нуди највише функција из избора на нашој листи антивирусних прегледа. Може бити тешко схватити које су карактеристике доступне за одређени пакет, али осим тога, мало се жалимо.

Нортон Антивирус

Постоје четири главна Нортон пакета. Као и Битдефендер, постоје неке основне карактеристике свих њих, али мање функција се завршава на листи. 

Нортон-клијент-сигурност

Сваки пакет долази са потпуним сетом од заштите од злонамјерног софтвера, са одбраном против рансомвареа и шпијунског софтвера, као и облаком за складиштење резервних копија. Такође добијате мрежни заштитни зид и менаџер лозинки.

Менаџер лозинки не би стао на ону пуну понуду попут Дасхлане-а (прочитајте нашу рецензију Дасхлане-а), али послује за случајног корисника.

Претплатници Нортон 360 пакета добијају приступ Нортон Сецуре ВПН-у за сигурно прегледавање (прочитајте нашу рецензију Нортон Сецуре ВПН). Недостаје му врста ВПН функција које ћете видети у нашем најбољем ВПН-у за ужи избор Виндовс-а, али то је леп додатак. Такође добијате заштиту од веб камера.

Ако желите више функција, мораћете да надоградите на један од скупљих пакета. На пример, добијате функције родитељског надзора за заштиту своје деце, помоћу алата за надгледање веб промета и преузимања апликација.

Расподјела функција по Нортоновим пакетима одмјерава се према скупљим онима које бисте могли очекивати, али у претплати на Антивирус Плус и 360 Стандард довољно је да буду корисни.

Прве рунде мисли

Постоји пуно сличности између Нортон Антивирус-а и Битдефендера. Нортон Антивирус нуди пуно додатака за своје пакете, али многи од њих, попут заштите ВПН и ЛифеЛоцк идентитета, укључују додатне програме и сложеност.

Када је реч о безбедносним функцијама, Нортон Антивирус је основнији. Већина функција, као што су менаџер лозинки и заштита веб камера, одговара Битдефендер, који такође нуди додатне основне функције.

Битдефендер је победио у овом кругу, али Нортон Антивирус добро нуди сигурносне додатке, попут заштите идентитета, који Битдефендер не.

Рунда: Карактеристичне тачке за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Нортон Сецурити Лого

2

Цена

Разговарали смо о понуди о плановима претплате. Оба понуђача антивируса нуде основне пакете како би повезали своје кориснике пре него што су их продали на нешто са више функција.

Погледајмо шта добијате за свој новац уз претплату на Нортон Антивирус или Битдефендер.

Битдефендер

На располагању су четири пакета од Битдефендера, али требаћете потрошити више ако тражите подршку за више уређаја. Добра вест је да постоје велики попусти за нове кориснике.

Најјефтинији пакет, Антивирус Плус, креће се око 30 долара годишње, уз подршку до три Виндовс рачунара по сниженој стопи. Било који већи или мањи број рачунара значи пуну цену. То је необично, али прихватљиво ако имате само неколико Виндовс рачунара.

Средњорочни пакет Интернет Сецурити је такође ограничен на Виндовс и има сличан попуст на три уређаја. Добијате и функције као што су ВиФи скенер, родитељски надзор и мрежни заштитни зид.

Корисници мобилних уређаја и мацОС-а мораће да уложе у Тотал Сецурити, најскупљи пакет Битдефендера. Ипак, Битдефендер је и даље наш најбољи антивирус за Мац захваљујући заштити. Снижена стопа доступна је за Тотал Сецурити само на претплатама на три уређаја.

Своју породицу можете такође заштитити и Битдефендер породичним планом који подржава 15 уређаја. За разлику од осталих попуста, његов попуст од 54 процента односи се на свих 15 уређаја на свим годишњим плановима, од 54,99 УСД за годину дана до 174,99 УСД за три.

Претплатници и обнављачи који се први пут сусрећу имају нешто позитивно што ће се веселити из Битдефендер претплате. Да бисте максимално искористили подршку за више уређаја, мораћете да платите Тотал Сецурити или Породични план, али Антивирус Плус и Интернет Сецурити су добре могућности буџета.. 

Можете претплатити се на било који Битдефендер пакет до три године уз велике попусте. Који год пакет да желите да испробате, прво требате да искористите пробни период Битдефендеровог пробног рока од 30 дана..

Нортон Антивирус

Постоје попуст за почетнике Нортон Антивирус претплатнике, али нису тако великодушни као они који нуди Битдефендер.

Најосновнији Нортон Антивирус план, који се такође назива Антивирус Плус, креће се око 60 долара годишње. Постоји 20-постотни попуст за претплатнике који први пут смањују трошкове на око 50 УСД. То је пакет са голим костима.

Ограничени сте на један ПЦ или Мац рачунар, са стандардном заштитом од злонамјерног софтвера, мрежним фиревалл-ом, управљачем лозинком и 2ГБ складишта у облаку. Скоро 60 долара за заштиту појединог уређаја је лоша вредност у поређењу са Битдефендер-ом или неким другим провајдером, као што је Аваст (прочитајте нашу рецензију Аваст Про).

Следећа два плана компаније Нортон Антивирус, 360 Стандард и 360 Делуке, имају више меса на костима. Са попустом од 49,99 и 59,99 УСД годишње, добијате већину Нортонових функција које бисте очекивали, са укљученом заштитом веб камера и ВПН приступом.

Као и Антивирус Плус, 360 Стандард штити само један уређај, али омогућава вам и заштиту мобилног уређаја. Требат ће вам 360 Делуке ако желите заштитити више уређаја. Подржава до пет, укључујући ПЦ, Мац и мобилне уређаје. Такође повећава складиште у облаку на 50 ГБ.

Један од најскупљих планова, Нортон 360 са ЛифеЛоцк Селецт-ом, додаје заштиту од крађе идентитета и до 100 ГБ складиште резервних копија у облаку, заједно са свим функцијама које бисте добили уз 360 Делуке.

Биће потребно да платите 299,99 долара годишње за Нортон 360 помоћу ЛифеЛоцк Унлимитед Плус-а да бисте добили неограничену подршку и највиши ниво заштите од крађе идентитета. Можете добити сличну неограничену заштиту уређаја за мање од половине цене уз помоћ Авира Приме (прочитајте нашу Авира рецензију).

Промотивне цене за Нортон Антивирус су у реду, али мораћете да платите за један од виших нивоа да бисте постигли најбољу вредност.

Два круга мисли

Ако вам је вредност за новац најважнија ствар, изаберите Битдефендер преко Нортон Антивирус-а. Обе компаније вас доплаћују за мобилне уређаје и више уређаја, али имаћете приступ већим функцијама за мање новца помоћу Битдефендера. 

Рунда: Цена за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Нортон Сецурити Лого

3

Лакоћа

Најбоља врста антивируса је она која не омета или успорава ваш уређај и није је тешко користити. Због тога помно гледамо да ли је антивирус прилагођен корисницима.

У овом кругу ћемо процијенити корисничку заштиту Битдефендер и Нортон Антивирус да одлучимо који је најбољи.

Битдефендер 

Инсталирање Битдефендера је безболно, са неколико корака и пуно објашњења у току. Клијент је чист, једноставан и ефикасан у објашњавању већине својих карактеристика корисницима. Инструментална табла нуди већину поставки и функција, од брзих скенирања до отварања Сафепаи-а, као „брзих радњи“ којима ћете моћи да приступите.

Ако постоји проблем, Битдефендер ће вас обавестити о скочним прозорима и упозорењима на бочној траци. Нуди информације о томе шта требате учинити и поправке једним кликом.

Већина корисника неће требати да прелазе са контролне табле за брзе акције, али можете приступити другим подешавањима и функцијама из бочног менија како бисте микро-конфигурисали своју Битдефендер заштиту.

Све у свему, Битдефендер нуди једноставност за повремене кориснике и напреднија подешавања за професионалце. То је један од најбољих антивирусних клијената које смо видели и оцењује веома корисно.

Нортон Антивирус

Ни Нортон не чини превише тешке за употребу. Инсталација је приближно једнака Битдефендеру. Лепо је, изводи већину акција за вас, али мораћете да региструјете налог.

Нортон-клијент-перформансе

Клијент чистог изгледа омогућава корисницима да прелазе између картица, са областима за скенирање, конфигурацију, перформансе и другим функцијама као што су ваш менаџер лозинки и сигурносна проширења. Проширења нису сјајна – спори су и гломазни, благо речено – али они су подразумевано остали онемогућени.

Леп додир је надзор употребе ЦПУ-а Нортон Антивирус на картици „перформансе“. Историјски гледано, Нортон Антивирус се доживљавао као свиња за ресурсе и та карактеристика на неки начин отежава ту репутацију.

Све у свему, Нортон је једноставан за употребу, једноставан је за инсталирање и нема велики утицај на коришћење вашег система.

Три округле мисли

Нортон Антивирус и Битдефендер су две најпрепознатљивије марке на тржишту. Предуго су трајали да не би знали да њихово циљно тржиште очекује једноставност и ефикасност.

Обоје нуде и то, али Битдефендер олакшава микрофонирање појединих карактеристика. Жреб је у овом колу. Између њих нема довољно да би се то било како назвало.

Коло: Љубазност према корисницима Нема јасног победника, бодови за оба

Битдефендер Антивирус Лого
Нортон Сецурити Лого

4

Заштита

Нема смисла инсталирати антивирусни софтвер ако вас он не може заштитити. Да бисмо били сигурни да добијате најбољу заштиту, погледаћемо како добро делују Битдефендер и Нортон Антивирус у односу на најгоре претње из трију лабораторија за тестирање.

Битдефендер

На АВ-тесту, Битдефендер је у марту и априлу 2019. године забележио 99,3 процента у тесту својих одбрамбених програма, што је био незнатан пад од претходних резултата, али ипак довољан да заради завршених 6 од 6.

Учинковито, Битдефендер је имао бољи резултат, са само 14 процената успоравања у поређењу са просечних 19 процената. Све у свему, АВ-Тест је дао Битдефендер-у још један савршен резултат, који се добро уклапа у наша очекивања. Битдефендер није свињац.

Дошло је до сличних резултата при тестирању АВ-компаратива. Иако су у фебруару и мају 2019. забележене две лажне позитивне изјаве, Битдефендер је блокирао 751 претњу за стопу заштите од 99,9 одсто. АВ-Цомпаративес су Битдефендеру такође додијелили највишу Адванцед + оцену за перформансе током тестирања у априлу 2019. године.

Трећа лабораторија за тестирање Битдефендера, МРГ Еффитас, доделила је антивирусном софтверу оцену нивоа 1 у свом К1 2019 тестирању. Имала је стопостотну пропусност у тестовима пуног спектра од узорка величине 339, што значи да је ухватила сваку претњу без лажних позитивних резултата.

Нортон Антивирус

Мартовски и април 2019 тестови АВ-теста показали су идентичан степен заштите од 99,3% од претњи од злонамјерног софтвера за Нортон Антивирус. Такође се поклапа са резултатима Битдефендера, али показало се спорије у тестирању. Иако је резултат перформанси опао, заштита од злонамјерног софтвера била је близу савршене.

Нортон-АВТест

Иста слика се не може видети на тестирању заштите АВ-Упоредбе од фебруара до маја 2019. Извештавала је о значајним 21 лажним позитивним резултатима, али је аутоматски блокирала 99,6 процената претњи. Количина лажних позитивних резултата резултирала је напредном оценом за Нортон Антивирус у целини.

На МРГ Еффитас-у, Нортон Антивирус (оцењен као Симантец) добио је одговарајућу сертификацију нивоа 1 у К1 2019 тестовима. Њени тестови пуног спектра били су бољи од Битдефендерових, са 100 процената претњи су аутоматски откривене и блокиране. У свакој категорији за тестирање, Нортон Антивирус је забележио 100 одсто.

Четврте четврте мисли

Између ове две антивирусне централе нема много Број лажних позитивних резултата које је АВ-компаратив забележио за Нортон Антивирус забрињава, али изгледа да је то више изван норме него норме.

Међутим, са подударањем или нешто нижим резултатима за Нортон Антивирус, Битдефендер га шаље на пост. Речено је да је то бријање. Који год антивирус одаберете, добро ћете се заштитити.

Рунда: Тачка заштите за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Нортон Сецурити Лого

5

Подршка

Ако се суочите са претњом злонамерног софтвера коју не можете решити, очекује се да поново потражите стручни савет који вам је достављен. У том циљу тестираћемо подршку коју ћете добити од Битдефендер-а или Нортон Антивирус-а у овом кругу.

Битдефендер

Битдефендер има сваки контакт контакт који желимо да видимо. Ако више волите да разговарате о својим проблемима, можете разговарати са службом за кориснике на телефону у 16 ​​земаља. 

Ту су и ливе цхат, е-пошта, форум и база знања која садржи упутства и питања како да се упуте. На форуму су активни агенти за техничку подршку Битдефендер и клијенти који учествују у њему.

Одговоре можете очекивати брзо, често у року од неколико сати. Постови на форуму су одвојени по производима и доступни су на различитим језицима. Подршка за Битдефендер доступна је и клијентима 24 сата дневно, такође.

Нортон Антивирус

Симантец, који поседује Нортон Антивирус, нуди подршку за телефон и ливе цхат за купце, а попут Битдефендера такође нуди форум за подршку, видео упутства за употребу и базу знања.

Нортон-Суппорт-Сите

Нортон Антивирус база знања добро је организована и подељена је у категорије за различите производе. Можете да тражите одређена питања или питања, а ако не можете да пронађете оно што тражите, можете да се померите на друге путеве помоћи са дна сваке странице.

Чланци су детаљни, са лако следљивим корацима за решавање проблема или извршавањем радњи, попут резервне копије датотека или промене претплате.

Форум није најлакши за навигацију, али има добар архив постова кроз које можете претраживати ако вам база знања не нуди много. У противном, Нортонова 24/7 телефонска подршка и подршка у цхату требало би да буду ваш први порт позива.

Пето коло мисли

Корисничка подршка компаније Битдефендер и Нортон Антивирус је одлична. Обе нуде бројне опције подршке.

Битдефендер ипак има много чистију и једноставнију веб локацију, и зато из тог разлога побеђује. Форум је модернији и лакши за претраживање, а база знања темељна и јасна.

Коло: Тачка подршке за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Нортон Сецурити Лого

6

Последње мисли

Постоји пуно сличности између Битдефендер и Нортон Антивирус, али из наше поређења је јасно да је Битдефендер најбољи избор за потрошаче.

Победник: Битдефендер

То не значи да има нешто посебно погрешно са Нортон Антивирусом. Има дуг родовник у антивирусном свету, а као што показују и резултати заштите, добро штити ваш комплет. 

Што се вредности тиче, Битдефендер нуди више новца за ваш долар. Добијате више функција за јефтинију цену. Ако желите да погледате неке друге наше поређења, посетите нашу антивирусну архиву.

Да ли бисте изабрали Битдефендер преко Нортон Антивирус-а или направите други избор? Оставите нам своје мисли у коментарима испод. Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me