Битдефендер – Сопхос Хоме: Вирусна антивирусна битка 2020

Важно је улагати у најбољи антивирусни софтвер на тржишту. Битдефендер је на врху наше препоруке за дубину функција и заштиту коју нуди. Сопхос има свог конкурента у Битдефендеру, Сопхос Хоме, о којем смо у прошлости имали различита мишљења.


Укључићемо ова два антивируса у тест, прегледом упоређивања Сопхос Хоме вс. Битдефендер. Не можемо све покрити, погледајте наш одвојени преглед Битдефендер-а и Сопхос Хоме преглед да бисте добили потпуну слику о оба.

Постављање борбе: Сопхос против Битдефендер

Да бисмо били сигурни да добијате вредност за свој новац, ми ћемо тестирати Битдефендер и Сопхос Хоме у пет рунди.

Наше упоређивање покриваће карактеристике, цене, прилагођеност корисницима, заштиту и корисничку услугу. Проглашаваћемо победника за сваки круг и наградит ћемо ту услугу бодом. Такође ћемо објаснити своје образложење у кратком прегледу након сваког одељка.

Укупни шампион ће први достићи три или више бодова, а на крају ћемо брзо сажети своје последње мисли. Користит ћемо нашу најбољу пресуду, у комбинацији с доказима, за доношење наше одлуке, али ако се не слажете, оставите коментар на крају.

1

Карактеристике

Добром антивирусу постоји више него што вас штити од вируса. Новије, штетније претње попут рансомвареа могу вас довести у ризик, а ви требате да верујете да ваш антивирус има праве функције за заштиту од најгорих.

Да бисмо вам помогли да решите маркетиншки говор, упоредићемо функције које нуде Битдефендер и Сопхос Хоме.

Битдефендер

Иако вам Битдефендер омогућава да плаћате одређене функције, већина их је стандардна у свим производним плановима. Неки антивируси су „само“ антивирусни програми, али Битдефендер покушава да буде шири безбедносни пакет за ваше уређаје..

Чак и његов доњи план, Антивирус Плус укључује више од типичног антивируса, посебно када га упоредите са другим „основним“ антивирусним опцијама, попут Тренд Мицро Антивирус + (погледајте нашу Тренд Мицро Антивирус преглед).

Битдефендер-функције

Заштита од злонамјерног софтвера и даље је средишња фаза, са вишеслојном заштитом укљученом у све пакете. Занемарујући жаргон, заштита коју нуди Битдефендер је висококвалитетна, о чему ћемо касније више говорити.

Такође имате алате за филтрирање веба и мрежни скенер – оба дизајнирана тако да блокирају претње изван ваше мреже – заједно са софтвером за скенирање рањивости. Мрежни заштитни зид доприноси овој одбрани за кориснике Битдефендер Интернет Сецурити-а и Тотал Сецурити-а.

Једна од веома цењених значајки Битдефендер-а је изолирани веб претраживач, Битдефендер Сафепаи, који вам помаже да сачувате сигурност на вебу. Омогућиће вам да се сигурно пријавите на своје омиљене веб локације за куповину и платите без пресретања осетљивих података, захваљујући тастатури на екрану.

Сигдена ВПН услуга Битдефендера је укључена у Сафепаи како би вас заштитио на отвореним ВиФи мрежама. Долази са ограничењем од 200 МБ дневно, тако да иако ћете моћи да шифрирате основно веб прегледавање, нећете моћи да претјерате са стварима.

Најбољи ВПН провајдери долазе без ограничења података и много више избора, тако да бисте можда желели да користите Битдефендер са ВПН услугом попут ЕкпрессВПН (погледајте наш ЕкпрессВПН преглед).

Да бисте још побољшали своју заштиту на Интернету, Битдефендер укључује управитељ лозинки и додатке за веб филтрирање. Менаџер лозинки није замјена Дасхлане-а, већ је добар менаџер за почетак (погледајте нашу рецензију Дасхлане-а).

Заштита од крађе, против праћења и шпијунирање (са блокадом веб камере и микрофона), заједно са заштитом датотека, помажу вам да вас додатно покрију. Листа значајки Битдефендера је обимна, јер покушава изрезбарати слику као једину заштиту која би вам евентуално требала.

Сопхос Хоме

Купци Сопхос Хоме добијају много, чак и да не морају да плате ни један долар. Уз антивирусну заштиту, Сопхосов бесплатни план укључује праћење веба и родитељску контролу, што га чини примамљивим избором за родитеље.

Сопхос-Хоме-Феатурес

Такође посуђује функције из своје пословне линије помоћу алата за даљинско управљање који вам помажу да пратите сигурност и заштиту више уређаја. То се нуди уз очекивање да ћете надоградити да бисте стекли више функција након што сте се настанили.

Имајући то у виду, најбоље карактеристике су за плаћање клијентима. Сопхос је друга безбедносна фирма која верује да је превенција најбоља заштита, а нуди одбрану за заштиту вашег уређаја од видео надзора или блокаде кључева. 

Приказани су УСБ уређаји, при чему сваки уређај захтева изричито одобрење корисника да би могао да приступи вашем рачунару. Ово се, опет, чини као још један цроссовер из Сопхосовог фокусирања на заштиту пословања, јер очекујемо да верујете већини сопствених УСБ уређаја, али не жалимо се.

Битдефендер има Сафепаи, али нема изолованог прегледача из Сопхоса. Међутим, постоји „банкарска заштита“ која прати и блокира сумњиве злонамјерне програме док сте банкарски на мрежи. Да ли се ово разликује од стандардне заштите Сопхос Хоме-а, није јасно.

Међутим, укључено је и веб филтрирање које би требало спречити приступ било каквим сумњивим лажним идентитетима или другим компромитираним веб локацијама. Ово би требало да помогне у побољшању ваше безбедности на мрежи.

Једна велика област заштите коју Сопхос жели да промовише је заштита од нуклеарног софтвера. Ово ће надгледати и зауставити сваки сумњив приступ вашим најважнијим датотекама и мапама, враћајући их уколико дође до оштећења.

Прве рунде мисли

Додатне карактеристике значе додатну заштиту, а Битдефендер је у том погледу знатно испред многих конкурената. Сопхос Хоме тешко се такмичи, али многе његове карактеристике су прилично стандардне. 

Ништа се не истиче у вези са Сопхосом, док Битдефендер има доста, од изолованог прегледавања до заштите од крађе, чиме је Битдефендер победник овог круга.

Рунда: Карактеристичне тачке за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Сопхос Хоме Логотип

2

Цена

Ако се не одлучите за једну од најбољих бесплатних опција антивирусног софтвера тренутно на тржишту, мораћете да платите. Улагање у антивирус пружа вам бољу заштиту, али ако није вредност за новац, нема смисла плаћати.

Да бисмо вам помогли да одлучите да ли су Битдефендер и Сопхос Хоме приступачне опције, погледаћемо планове цена за оба антивируса..

Битдефендер

Нови купци се добро сналазе у Битдефендер-у захваљујући бројним значајним попустима. На четири план производа Битдефендер доступни су попусти до 50 процената.

Сваки од четири Битдефендер-ова планова има разноврсне цене, при чему клијент може да промени дужину покривања од једне до три године или према броју уређаја.

Најјефтинији план, Антивирус Плус, такође је план са најмање укључених функција. Долази, као што бисте очекивали, са основном Битдефендер заштитом од злонамјерног софтвера, али додани су додатни бонуси, попут фиревалл-а за блокирање цибер напада.

Антивирус Плус је за Виндовс рачунаре, али ако сте код куће везани за Мицрософт, можете да промените покривеност, плановима који могу да обухвате један до 10 уређаја.

Већина корисника ће желети да прескочи Антивирус Плус и пређе директно на Битдефендер Интернет Сецурити, што укључује већину Битдефендер функција. Као и Антивирус Плус, такође је доступан само за Виндовс, али кошта само око 5 УСД по сниженој стопи, у поређењу са јефтинијом алтернативом.

Интернет Сецурити долази са фокусом на заштиту приватности, са блокирањем веб камера и микрофона, енкрипцијом датотека и родитељским блоковима за заштиту младих породица. Иако је опција са три уређаја једини план са попустом, можете заштитити један, пет и 10 уређаја.

За додатних 10 УСД годишње, добићете заштиту за мобилне уређаје коју смо препоручили као један од најбољих антивируса за Андроид са Битдефендер Тотал Сецурити-ом, а обухвата пет или 10 уређаја. Такође ћете добити заштиту од крађе, поред алата за убрзавање рачунара, као и Мац заштиту.

Ако имате велику породицу, уместо тога требаћете да потражите Битдефендер породични пакет. Долази са покривањем за 15 уређаја, заједно са свом заштитом која нуди Тотал Сецурити, за 60 УСД по сниженој стопи.

Сопхос Хоме

У поређењу са Битдефендером, Сопхосови планови су лако разумљиви. Подељени су у две категорије: бесплатне и плаћене.

Карактеристике за Мац и Виндовс кориснике су различите, али планови цена су исти. Бесплатни план нуди откривање злонамјерног софтвера и АИ претњи, даљинско управљање и филтрирање веба како би блокирали штетне веб странице.

Са бесплатним планом вам је омогућено да заштитите и повежете три уређаја (Мац или Виндовс) на свој налог. Бесплатни купци такође добијају бесплатно пробно време Сопхос Хоме Премиум-а у трајању од 30 дана, што се по истеку враћа у бесплатни план.

Сопхос Хоме Премиум кошта 50 долара годишње, са покривањем за 10 уређаја. Скромне карактеристике укључене у бесплатни план су надограђене, са додатним блокирањем злонамјерног софтвера и шифровањем погона за блокирање рансомвареа, као и повећаном заштитом веба за блокирање крађе идентитета и других опасних веб локација.

Сопхос Хоме Премиум такође нуди могућности блокирања приватности како бисте заштитили веб камеру, екран и тастатуру од евидентирања. Премиум такође долази са корисничком подршком током радног времена радним даном.

Два круга мисли

Ценовни планови Битдефендера су просечни за тржиште, али издашни попусти за нове купце чине га много конкурентнијим, посебно са толико много функција.

Међутим, једноставна накнада од 50 УСД за Сопхос Хоме не може се игнорисати. Иако има мање карактеристика, план цена је тешко занемарити. Са толико предности на обе стране, овај круг је извлачење.

Коло: Цена Без јасног победника, бодови за оба

Битдефендер Антивирус Лого
Сопхос Хоме Логотип

3

Лакоћа

Са толико много могућности и могућности да се баве, најбољи антивируси су они који се лако користе и за професионалце и за почетнике.

Једноставност за корисника је критична, због чега гледамо колико су једноставни за инсталирање и употребу Битдефендер и Сопхос Хоме..

Битдефендер

Једноставна инсталација Битдефендера не захтева пуно напора од почетка до краја и требало би да буде завршена у року од 10 минута. Битдефендер клијент је модеран и јасно организован, са бочном плочом која вам омогућава лак приступ функцијама и другим подешавањима.

Битдефендер-клијент

Почетна контролна табла олакшава вам приступ редовним функцијама, попут брзог скенирања. Ово подручје се може прилагодити додавању других функција које можете редовно користити, попут Сафепаи-а.

Бочна плоча омогућава вам приступ другим функцијама, са менијима за приватност и заштиту. Одељак „заштита“ омогућава вам брзи приступ скенеру рањивости ватрозида и софтвера.

Ако вам је потребна додатна подршка, Битдефендер покушава да охрабри боље сигурносне навике упозорењима на траци задатака. На пример, Битдефендер ће вас упозорити да користите Сафепаи када приступите одређеним веб локацијама за куповину.

Битдефендер такође нуди корисничке профиле како бисте прилагодили ваше Битдефендер поставке у одређеним окружењима. На пример, можда бисте желели да се упозорења на траци задатака Битдефендера искључе док се играте или да имате строжа правила заштитног зида док сте на отвореној ВиФи мрежи.

Подручје „подешавања“, коме се приступа са бочног менија, јасно је за употребу, а додатни савети подршке доступни су изнад сваког подручја за објашњење необичних поставки.

Једноставност употребе заједно са избором корисника у укупном Битдефендер корисничком искуству. Битдефендер клијент је готово без премца, а само су врхунски добављачи као што је Авира показали се као корисни (погледајте нашу Авира рецензију).

Сопхос Хоме

Инсталирање Сопхос Хоме-а је једноставно и захтијева мало интеракције од корисника. Једном када буде готов, Сопхос Хоме ће започети почетно скенирање вашег рачунара.

Сопхос-Купац-клијент

Сопхос Хоме има чист и једноставан интерфејс, један од најједноставнијих које смо икада видели. То не би требало да плаши нове кориснике, али имамо неке притужбе.

Резолуција текста у клијенту је лоша, а на неким местима је тешко ишчитати, поготово описи под главним тастерима. Ако имате слаб вид, то би вас довело у неповољност. Међутим, Сопхос Хоме се генерално побољшао у дизајну од нашег главног прегледа. 

Клијент има више опција за кориснике, али већина промена је дубока. Сопхос Хоме и даље може извршити само дубинско скенирање вашег главног системског погона. Скенирање појединачних датотека или мапа је могуће, али то морате да урадите у програму Виндовс Филе Екплорер и корисници то ни у једном тренутку не постају јасни..

Само „тастер за скенирање рачунара“ чини било шта у клијенту. Остало су везе до Сопхосовог алата за управљање веб који се отвара у оквиру вашег прегледача.

Поставке за Сопхос-Хоме-Сите

Интернет интерфејс, као и главни клијент, јасно је за употребу са модерним интерфејсом. 

Можете да онемогућите или омогућите одређене функције на страници са веб подешавањима, која се учитава, као и додавање других Сопхос Хоме уређаја. Није збуњујуће, а већина функција има кратко и корисно објашњење. 

Стварно иновативни антивируси су ријетки, а рјешења у облаку попут Веброот СецуреАнивхере највише нам падају на памет (погледајте наш преглед Веброот СецуреАнивхере). Добро је што Сопхос Хоме нуди нешто другачије са својим интерфејсом, али то може бити збуњујуће за нове кориснике.

Три округле мисли

Битдефендер је један од најбољих антивируса који се користи, показујући да иновација не мора да одузме велико корисничко искуство. 

Сопхос Хоме доказује исту тврдњу, али не на добар начин. Промене клијента учиниле су га лошим за читање, а померањем већег дела (ограничене) конфигурације на мрежи корисници без сталне интернет везе остају у неповољнијем положају.

Рунда: Тачка приступачности за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Сопхос Хоме Логотип

4

Заштита

Једна ствар је најважнија од свега када гледате антивирусни софтвер: заштита. Ако вас антивирус не може заштитити, рискирате.

Да бисмо вам олакшали мир, користимо налазе три независне безбедносне лабораторије за процену квалитета заштите од Битдефендер-а и Сопхос Хоме-а. 

Битдефендер

Наша прва лабораторија, АВ-тест, пријавила је снажне налазе до јула-августа. 2019 тестови. Битдефендер је добио пуну оцену, са 6 од 6 за заштиту и перформансе система. Резултати заштите били су скоро стопостотно ефикасни, са само 0,05 процената пада у августу.

Битдефендер-АВТест-јун19

На АВ Цомпаративес, Битдефендер је наставио ову изузетну тему са 99,9-постотним успехом. Од 752 узорка злонамерног софтвера, 751 је блокиран и добио је АВ Адванцед Цомпаративес највећу награду Адванцед +.

Битдефендер је такође добио исту награду током тестирања перформанси АВ Цомпаративес у априлу 2019. године, успоређујући Битдефендер против Сопхос Хоме: Вирусна антивирусна битка 2020. године (погледајте нашу упоредбу Битдефендер вс. Касперски, као и наш одвојени преглед Касперски Анти-Вирус).

Из тестирања МРГ-Еффитас-а К2 2019. није било изненађења. Од 398 узорака, свих 398 је блокирано од стране Битдефендера током тестова. Ово је сврстало Битдефендер у исту категорију као Битдефендер вс Сопхос Хоме: Вирусна антивирусна битка 2020. (погледајте нашу рецензију Ф-Сецуре Антивирус).

Сопхос Хоме

Сопхос је успео да победи Битдефендеров АВ-тест бодовањем са беспрекорним 100-постотним резултатом од јула до августа. 2019. Међутим, ово је резултат тестирања Сопхосовог пословног производа, Ендпоинт Сецурити. Сопхос Хоме није тестиран, али заштита ће вероватно бити иста.

Иако је Сопхос постигао 6 од 6 због заштите, имао је лошији учинак са 5,5, због спорих перформанси у односу на просек у индустрији.

Сопхос-Хоме-АВТест-август2019

АВ-Цомпаративес није тестирао Сопхос Хоме од новембра 2016. На жалост, Сопхос је имао забрињавајуће слаби 96-постотни успех антивируса током овог теста, са 70 кварова од 1.868 узорака.

МРГ-Еффитас је такође тестирао Сопхос, али само пословну заштиту коју нуди. К2 2019 тестирање показало је стопостотну стопу успешности са 94,52 процента блокирано одмах, а још 5,48 процената блокирано, због Сопхосових софистицираних тестова понашања са малваре-ом.

Такође смо у својим ранијим прегледима Сопхос Хоме извршили детаљније тестове заштите Сопхоса.

Четврте четврте мисли

Битдефендер нуди златну стандардну заштиту са којом се може супротставити врло мало других антивируса, са готово савршеним резултатима по целој плочи.

Сопхос, са фокусом на заштиту пословања, има на располагању више ограничених резултата тестирања. Доступни резултати показују мјешовите резултате, иако су резултати углавном високи у новијим тестирањима. Међутим, заштита Битдефендера показала се доследнијом.

Рунда: Тачка заштите за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Сопхос Хоме Логотип

5

Подршка

Добра корисничка подршка није само добар посао. За провајдере антивируса клијенти морају веровати да могу позвати или послати поруку за помоћ када се суоче са проблемом који не могу сами да реше.

У нашем последњем одељку погледаћемо корисничку подршку коју Битдефендер и Сопхос нуде купцима.

Битдефендер

Глобална компанија са глобалним методама подршке, Битдефендер има широк спектар метода подршке за купце, без обзира на њихову земљу или језик. За почетак, Битдефендер нуди Битдефендер вс Сопхос Хоме: Вирусна антивирусна битка 2020. године на различитим континентима.

Битдефендер-Суппорт-Сите

Телефонску подршку употпуњава 24/7 подршка цхат-ом или улазницама путем е-поште. Ако вам подршка није хитна, на форуму заједнице можете постављати питања на која ће корисници и особље Битдефендер-а одговорити у року од неколико сати.

Форум је активан и има одвојене секције за различите Битдефендер производе, као и језичке форуме за кориснике који нису енглески.

У понуди је и база знања, са једноставним водичима који објашњавају како да извршите одређене задатке или решите уобичајене проблеме. Неки од водича долазе с видео подршком, док већина нуди слике у сврху објашњавања корака.

Сопхос Хоме

Премиум купци могу се обратити Сопхосу за помоћ током радног времена, од 8 до 20 сати. ЕСТ, од понедељка до петка. Постоје регионални и међународни Битдефендер вс Сопхос Хоме: Вирусна антивирусна битка 2020. године доступна широм света, заједно са ливе цхат-ом и подршком за улазнице.

Подршка за Сопхос-Хоме-Сите

Иако Сопхос нуди много за бесплатне купце, подршка није једна од њих. Након истека бесплатне пробне верзије Сопхос Премиум-а, бесплатни корисници Сопхос Хоме-а немају службену подршку изван базе знања Сопхос-а, која укључује водиче о инсталирању и кориштењу софтвера.

Чланци су детаљни и јасни, али углавном не превазилазе једноставне теме. Ако вам је потребна помоћ са било чим сложеним, мораћете да директно контактирате Сопхос.

Постоји такође и службени налог за подршку на Твиттеру, где купци могу твитовати питања и захтеве за помоћ.

Пето коло мисли

Купци Битдефендера и Сопхоса добијају добро снабдевену подршку. Обе нуде подршку путем телефона и за ћаскање, заједно са базом знања која ће клијенти моћи да разгледају. 

Међутим, понуда Битдефендера је нешто јача, уз подршку 24/7, бољу базу знања и форум у заједници на којем купци могу постављати питања.

Коло: Тачка подршке за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Сопхос Хоме Логотип

6

Последње мисли

Сопхос Хоме је заштитарска фирма која углавном више пажње посвећује својој заштити пословања. Многе карактеристике које укључује, попут даљинског управљања, одражавају то. Долази са једноставним клијентом, што би могао бити проблем; једноставност иде предалеко.

С друге стране, Битдефендер је један од најбољих антивируса јер нуди више од својих конкурената. Више функција, већа подршка и боља заштита чине Битдефендер производе вриједним њихових трошкова. 

Победник: Битдефендер

Сопхос можда не нуди исти сет функција, али остаје приступачна алтернатива. У најбољем случају се такмичи са осталим врхунским бесплатним антивирусима попут АВГ-а, као што ће показати наша АВГ рецензија.

Битдефендер је и даље наша главна препорука, али није једини провајдер тамо. Погледајте и наше друге антивирусне критике да бисте видели како друга велика имена упоређују.

Да ли сте љубитељ Сопхос Хоме-а? Не бојте се да нам кажете која су ваша размишљања у одељку за коментаре испод. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map