1Пассворд вс ЛастПасс: Један менаџер лозинки за 2020. годину

ЛастПасс је лако један од најпопуларнијих менаџера за лозинке и то са добрим разлогом. Захваљујући великодушном бесплатном плану, мноштву функција и приступачном корисничком интерфејсу, за многе кориснике представља менаџер лозинки. То ипак не значи да је најбољи менаџер лозинки. 


1Пассворд даје ЛастПассу новац за више новца него један. У овом поређењу ЛастПасс вс 1Пассворд, бацићемо их у ринг како бисмо видели који ће од њих бити на врху. Током низа рунди, наши конкуренти ће мењати ударце док оцењујемо карактеристике, сигурност, цене и још много тога. 

Обавезно прочитајте наш ЛастПасс преглед и 1Пассворд преглед ако желите више детаља о било којем од алата. Ако желите прескочити хоопла, 1Пассворд је боља опција, мада постоје разлози да размислите о ЛастПасс-у, посебно ако сте у буџету. 

Постављање борбе: 1Пассворд вс ЛастПасс

Ево како иде доле: имамо девет рунди од којих сваки вреди поен. Током сваког круга упоређиваћемо и упоређивати ЛастПасс и 1Пассворд да бисмо видели који је бољи алат за ту рунду. На крају ћемо вам доделити бод. Након целог поређења, збројићемо бодове да бисмо прогласили победника. 

Међутим, као и код свих наших упоређења, желимо издати поруку опреза. Заузећемо дефинитиван став када бирамо победнике – то је оно што ми овде радимо – али одређени одељци имају мало простора за махање. На пример, победник у кругу „једноставне употребе“ у великој мери се заснива на личним жељама. 

Предговор уводимо само зато што су ЛастПасс и 1Пассворд два одлична алата за управљање лозинком. Можете кренути било којим путем и имати сјајно искуство. То је рекло да смо једну опцију сматрали бољом опцијом у поређењу са њима.

1

Сигурност

ЛастПасс и 1Пассворд се уједначавају у погледу сигурности, а нуде одличну енкрипцију и модел са нултим знањем. Ипак, постоје разлози да користите 1Пассворд вс ЛастПасс. Има јединственији приступ сигурности који би могао заштитити ваше податке у случају кршења. 

1Пассворд користи сигурносни модел са два тајна, што значи да су потребна два кључа за шифровање за откључавање лозинки. Једна од њих је ваша главна лозинка коју 1Пассворд никада не види и не чува. Други је кључ уређаја који се генерише на основу хардверских и софтверских спецификација када додате нови уређај на свој налог. 

1пассворд-ревиев-ватцхтовер

ЛастПасс не иде тако далеко, нудећи само један АЕС-256 тастер за заштиту (прочитајте наш опис шифровања за више о томе). Ипак, тај један кључ иде дуг пут. Поново, ЛастПасс не види или не чува главну лозинку, што значи чак и ако су подаци вашег налога украдени, нападач неће имати потребан кључ за дешифровање вашег шифрованог трезора. 

ластпасс-ревиев-сецурити-цхалленге

То смо видели у акцији 2015. године када је ЛастПасс претрпео кршење података. Нападач је покренуо базу података лозинки, али пошто су све шифроване, нису били у могућности да компромитују ниједан податак корисничког налога. То је зато што ЛастПасс не зна своју главну лозинку приликом стварања налога. 

рачун опоравак

Као што је већ поменуто, 1Пассворд и ЛастПасс користе модел са нултим знањем, што значи да ваша главна лозинка никада није сачувана нигде на њиховим серверима. Због тога то значи да не можете ресетовати своју главну лозинку у случају да је заборавите. Без своје главне лозинке, ЛастПасс и 1Пассворд немају средства да доказују да сте оно што кажете да јесте. 

То је одлично за сигурност, иако може да изазове неке проблеме ако заборавите своју главну лозинку. Срећом, 1Пассворд нуди мали облик опоравка налога. Иако није тако флуидан као систем за опоравак Кеепер-овог рачуна – прочитајте наш Кеепер преглед да бисте сазнали више – то је више од онога што нуди ЛастПасс. 

Када се пријавите за 1Пассворд налог, од вас ће се затражити да преузмете комплет за хитне случајеве. На овом листу папира налази се ваш други тајни кључ, адреса е-поште и утор за упис у главну лозинку. Препоручује се да овај папир одштампате и сместите га на сигурно место, као што је сеф. 

1пута-рецензија-комплет хитне помоћи

Поред тога, лист комплета за хитне случајеве садржи КР код који можете скенирати помоћу апликација 1Пассворд да бисте аутоматски потврдили ваш налог. Ово је одличан начин да извршите опоравак рачуна, али на вама је да осигурате да свој хитни приручник сачувате на сигурном месту. 

Двофакторна аутентификација

Обоје наших конкурената подржавају вишеструке двофакторне опције за аутентификацију, а ЛастПасс заправо пружа алат достојан нашег најбољег водича за 2ФА апликације (више о томе у кругу „могућности“). ЛастПасс ипак иде корак даље, нудећи хардверску 2ФА и контекстуалну мултифакторну аутентификацију или МФА. 

О томе ћемо више говорити у „пословном плану“ испод, али укратко, МСП ЛастПасс користи контекстуалну анализу за одобравање пријава, готово на исти начин као и ОнеЛогин (прочитајте наш преглед ОнеЛогин). Ова функција није доступна појединачним корисницима, али за већину људи то није проблем. 

1Пассворд нуди софтвер 2ФА, било помоћу временских кодова или неке врсте апликације за аутентификацију. ЛастПасс подржава исте облике 2ФА, уз подршку за У2Ф кључеве, попут ИубиКеи-а. 1Пассворд је такође недавно представио подршку за хардвер 2ФА. 

Узето заједно, ЛастПасс нуди много на путу сигурности и иде још више за пословне претплатнике. Међутим, основна безбедносна структура 1Пассворд технички је сигурнија, чак и ако оба конкурента могу у пракси да чувају ваше чврсте лозинке. Због тога дајемо 1Пассворд победу у овом колу. 

Коло: Безбедносна тачка за 1Пассворд

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

2

Цене

О ценама се може много разговарати када су у питању ЛастПасс и 1Пассворд. ЛастПасс је најбољи бесплатни управитељ лозинки, док је 1Пассворд рангиран на врху листе у нашем водичу за лозинке за породице. Обоје ће имати своје време за блистање у будућим рундама. За овај се фокусирамо на индивидуалне цене. 

Наша два конкурента се равномерно подударају у погледу цена, нудећи личне претплате за око 3 долара месечно. Помоћу 1Пассворд-а та цена добија вам читав низ функција и 1 ГБ шифрованог складиштења датотека. Складиште документа је лепо видети, али без могућности куповине више, најбоље је за само најкритичније документе. 

ЛастПасс надограђује свој бесплатни план са дељењем лозинке један према многима и ЛастПасс за апликације. Ова последња карактеристика је сјајна за видети, омогућава вам коришћење ЛастПасс претраживача на локалним апликацијама. Врло мали број менаџера лозинки нуди ову функцију – прочитајте наш РобоФорм преглед за један пример – па је лепо што ЛастПасс чини доступним. 

Без обзира коју опцију изабрали, имаћете 30 дана да испробате услугу пре него што се одлучите. За 1Пассворд, то је 30-дневно суђење Премиум-а, без кредитне картице. ЛастПасс такође нуди месец својих плаћених функција, али након што се пробни период заврши, бићете покренути на бесплатан налог. 

Међутим, ниједан не нуди политику повраћаја новца. То не боли много, имајући у виду да ЛастПасс има слободан план на који ће се вратити. Помоћу 1Пассворд и даље ћете имати приступ свом налогу после бесплатног пробног периода, али биће „замрзнут“. То значи да не можете додавати, уређивати или уклањати уносе, а аутоматско попуњавање је онемогућено. 

Иако су по цени једнаки, ми ћемо донети победу ЛастПасс-у. Има течнији систем за руковање бесплатним испитивањима, док 1Пассворд не треба много да се пали. Међутим, овај круг би могао ићи било у било којем смјеру.

Рунда: Точка цена за ЛастПасс

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

3

Породични планови

ЛастПасс и 1Пассворд нуде одличне породичне планове који могу заштитити више корисника за ниску месечну цену. 1Пассворд тражи 5 УСД за свој породични план, нудећи пет корисничких налога и пет налога гостију за ограничено дељење лозинке. Међутим, нисте ограничени на пет корисника. На свој рачун можете додати додатне чланове по 1 УСД. 

Нажалост, ЛастПасс не пружа ту флексибилност, иако то надокнађује издашнијом и јефтинијом породичном опцијом. За само 4 долара месечно, ЛастПасс нуди шест Премиум лиценци за вашу породицу. Поред онога што добијате са уобичајеним Премиум планом, Фамилиес план долази и са централном командном таблом и неограниченим дељеним мапама. 

Као и у претходном колу, и овај се лако могао пребацити у било којем смеру. ЛастПасс је јефтинији и заштитиће већину породица. Уз то, не можемо порећи да 1Пассворд нуди већу флексибилност за кориснике са великим породицама. Надаље, 1Пассворд нуди опоравак рачуна путем осталих чланова породице, док ЛастПасс не. 

То је мала побједа, али ипак побједа. За ову рунду дајемо бод 1Пассворд-у. 

Коло: Породични планови указују на 1Пассворд

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

4

Бесплатни план

ЛастПасс је на првом месту у нашем најбољем водичу за управљање бесплатним лозинкама, са опцијама као што су Битварден и КееПасс који су уско праћени (прочитајте наш Битварден преглед и КееПасс преглед). То је зато што ЛастПасс на свом бесплатном плану нуди синхронизацију на више уређаја и неограничен простор за складиштење, што је ретко да се види. 

1Пассворд, са друге стране, не нуди бесплатан план, што је велика пропуштена прилика. Као што можете прочитати у нашем поређењу Дасхлане-а-1Пассворд, чак је и ограничени бесплатни план бољи од уопште бесплатног плана. 1Пассворд једноставно нуди пробно раздобље од 30 дана, и иако је то лепо видети, бесплатни бесплатни план би био бољи. 

Овде нема такмичења, а ЛастПасс нуди бесплатан план и 1Пассворд прескачући један. Упркос томе, важно је нагласити колико је добар бесплатни план ЛастПасс-а. Добијате скоро све функције најплаћенијих менаџера лозинки без трошења новца, олакшавајући продају било коме на огради око коришћења алата за управљање лозинком. 

Рунда: Бесплатно планирање за ЛастПасс

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

5

Лакоћа коришћења

ЛастПасс и 1Пассворд удаљени су од услуга попут ЛогМеОнце (прочитајте нашу ЛогМеОнце рецензију). Оба су врло једноставна за употребу, са модерним интерфејсима који су фокусирани на лако кретање. Срећом, ниједан не жртвује карактеристике у корист једноставне употребе, за разлику од РемемБеар-а (прочитајте наш РемемБеар преглед). 

Почевши од ЛастПасс-а, базиран је у потпуности у вашем прегледачу, што је добра ствар. За разлику од Дасхлане-а, који нуди локалну апликацију, ЛастПасс можете користити на било којем уређају који подржава Цхроме, Фирефок, Мицрософт Едге и још много тога. То није ни кроз проширење прегледача; ЛастПасс нуди комплетну алатку у вашем прегледачу. 

ластпасс-преглед-трезор

Интерфејс прегледача је такође одличан. У њему своје уносе можете организовати било на листи или у облику плочица. ЛастПасс ће аутоматски повући слике на већини веб локација, а уносе можете организовати у мапе. Поред тога, постоје алати за сортирање и филтрирање уноса који олакшавају обилазак. 

ЛастПасс такође не штеди на врстама уноса. Стандарди се обрачунавају, а ЛастПасс подржава белешке, лозинке, адресе и кредитне картице. Међутим, можете да похраните и податке о здравственом осигурању, ССХ кључеве, податке о серверу и бази података, софтверске лиценце и још много тога. ЛастПасс такође подржава прилагођене предлошке, што вам омогућава да креирате сопствене ставке. 

категорије за задњи преглед

Иако је ЛастПасс импресиван, 1Пассворд омогућава трчање за свој новац на више начина. На располагању је локална апликација, али не морате је користити. Помоћу 1Пассворд Кс можете да користите 1Пассворд искључиво преко екстензије прегледача. Постоји потпуно интерфејс прегледача ако желите да га и користите. 

1пассворд-ревиев-стартер кит

Поред тога, 1Пассворд користи систем са више свода, омогућавајући вам сегментирање лозинки на било који начин који желите. Не постоји систем фасцикли као што је то случај са ЛастПасс-ом, али са могућношћу подела уноса у засебне трезоре, то тешко да има везе. 1Пассворд такође има систем означавања унутар трезора, ако желите даље организовати уносе. 

Ни недостају типови уноса. Као и ЛастПасс, постоји више унапред постављених уноса, али можете и сами да креирате сопствена поља. Иако је углавном исти као ЛастПасс систем, 1Пассворд има елегантније решење, показујући вам поља у стандардном обрасцу за улазак, а не у Екцел табелу.

1пассворд-ревиев-адд-ентри

Као и претходних рунди, и овај је тежак за позив, јер оба такмичара нуде одлична искуства у кориштењу са пуно функционалности. Упркос томе, 1Пассворд има ниво сјаја у одређеним областима који недостају ЛастПасс-у. 

Иако је ЛастПасс одличан у свакодневном раду, постоје неке области корисничког сучеља које су застареле за неколико година. То је мала разлика, али довољно да у овом кругу гурнете 1Пассворд напред. 

Коло: Лакоћа употребе за 1Пассворд

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

6

Карактеристике

ЛастПасс и 1Пассворд су на располагању са функцијама, иако не достижу ниво Дасхлане-а (прочитајте нашу Дасхлане рецензију). 1Пассворд је погоднији за оне који угодно плаћају претплату, што има смисла, јер нема бесплатног плана. Ипак, ЛастПасс нуди много за врло мало. 

Почевши од 1Пассворд-а, уз претплату је укључено много доброта, али ништа што битно не мијења искуство. Као и други алати, 1Пассворд укључује безбедносну контролну таблу, која се зове Ватцхтовер, на којој можете видети слабе, поново коришћене и старе лозинке. Такође садржи одељак за потенцијално несигурне веб странице. 

Комплет за хитне случајеве за преглед 1 речи

1Пассворд такође укључује “режим путовања”, што је наша омиљена функција. Помоћу њега можете аутоматски да чувате личне податке на мобилном уређају на вашем 1Пассворд налогу. Ако бисте изгубили телефон током путовања, ваши лични подаци били би сигурни. Срећом, податке о рачуну можете да вратите једним додиром. 

ЛастПасс има неке јединствене карактеристике, од којих је најимпресивније аутоматско попуњавање апликација, које је огледало искуства аутоматског попуњавања у вашем прегледачу. Остали алати имају ову функцију, као што је РобоФорм, али ниједан не ради тако неометано као ЛастПасс. С тим у вези, претплатници су доступни само. 

ластпасс-ревиев-аутофилл

Срећом, ЛастПасс Аутхентицатор је доступан свим претплатницима. Овај алат је апликација 2ФА у велу Гоогле Аутхентицатор. Помоћу њега можете лако поставити 2ФА на већини већих веб локација, осим на ЛастПасс налогу. Као и већина карактеристика ЛастПасс-а, доступна је бесплатно свима. 

Бесплатно је доступан и ЛастПассов аутоматски мењач лозинки, мада на то не треба да рачунате. Алат приказује могућност промене лозинке на више веб локација једним кликом. Нажалост, никада га нисмо могли натерати да ради исправно током тестирања. 

Иако нам се више свиђају карактеристике 1Пассворд-а, ЛастПасс има предност с обзиром на свој бесплатни план. Основне функционалности попут синхронизације са више уређаја и могућност дељења лозинки присутне су на ЛастПасс-овом бесплатном плану, због чега се осећате као потпуно функционалан алат. 1Пассворд има више звона и звиждука, али чини вас да их плаћате. 

Рунда: Карактеристика бод за ЛастПасс

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

7

Мобиле Аппс

ЛастПасс и 1Пассворд нуде одличне мобилне апликације које су заслужне за место у нашим најбољим менаџерима лозинки за иОС водич. За 1Пассворд искуство рада на радној површини није зрцаљено, али то није лоше. Можете брзо прећи између различитих трезора и уноса помоћу доњег менија који је лако разумети. 

1Пассворд-иОС

Уместо да се осећа као копија верзије прегледача, 1Пассворд на иОС-у, Андроид-у и другим платформама смартфона осећа се као да је изграђен од почетка. На иОС-у, на пример, интегрише се са Аппле Ватцх-ом, омогућавајући вам да одобрите 2ФА кодове и брзо приступите одређеним уносима. 

ЛастПасс такође има одличну мобилну апликацију, мада изгледа као скучена верзија искуства у прегледачу. Ипак, све функционира како треба, а ЛастПасс аутоматски попуњава поља за пријаву на иОС и Андроид. Морате се пријавити сваки пут када желите да попуните поље, али на срећу, поступак је једноставан са биометријском аутентификацијом. 

ЛастПасс-иОС

Још једном, ово је блиско. Мобилно искуство за ЛастПасс и 1Пассворд је беспрекорно, без обзира да ли сте на иОС-у или Андроиду. Углавном се своди на то коју апликацију више волите. За нас је 1Пассворд победник, нудећи више рафинирано мобилно искуство. Ипак, ЛастПасс је мобилни такође одличан. 

Коло: Точка за мобилне апликације за 1Пассворд

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

8

Пословни планови

ЛастПасс и 1Пассворд сврставају се међу најбоље алате за лозинку за мала предузећа и то с добрим разлогом. Обе нуде свеобухватне алате за велика и мала предузећа која надилазе стандардно управљање лозинкама. У складу с тим, постоје разлике између њих две, с тим што ЛастПасс нуди већу стабилност за веће одевне комаде. 

Почевши од тога, ЛастПасс нуди два пословна плана: Тимови и Ентерприсе. Прва се препоручује за мање од 50 корисника, нудећи основне пословне карактеристике, али прескачући интеграције прошлих директорија, ССО могућности и МФА. Ентерприсе план је бољи за већа продајна места, нудећи прилагодљиве безбедносне политике, ССО и наменски менаџер налога. 

ластпасс-бусинесс

Поред тога, ЛастПасс нуди МФА самостално, као и пакет МФА-а и Ентерприсе услуге. За велика предузећа карактеристике су одличне, посебно уз ЕасиПасс једноставност коришћења. Уз то, пословне претплате су скупе, а најскупљи план траје 8 долара месечно. 

1Пассворд нема толико опција за велика предузећа, осим ако се не одлучите за Ентерприсе могућност само за контакт. Иначе, имате два нивоа: Тимови и Пословни. Тимски план у основи је лична претплата 1Пассворд за сваког корисника у вашем предузећу. Премија од 1 УСД над личном претплатом рачуна за интеграцију Дуо-а.

1половна реч-посао

Претплата о послу, која кошта 8 УСД по кориснику месечно, много је импресивнија. Иако је скупо, он је до врха препун функција, показујући ВИП подршку, 5 ГБ шифрованог складиштења докумената по кориснику и прецизну корисничку контролу. Сваки корисник такође добија бесплатни 1Пассворд Фамилиес рачун, који самостално вреди 5 УСД месечно. 

Обе опције су скупе, са високим месечним стопама и без вишесатних попуста. Међутим, с обзиром на цену, 1Пассворд има више смисла за мала предузећа. Иако је скуп, долази са значајкама вредним 8 УСД месечно, што је одлично за мање тимове. 

Коло: Бизнис планови указују на 1Пассворд

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

9

Подршка

Подршка за менаџера лозинки је обично мања, а нажалост један од наших конкурената одговара том опису. Иако смо видели још горе, ЛастПассов систем подршке осећа се датумима, што је још увредљивије обзиром да ћете морати да копате по ресурсима за самопомоћ да бисте пронашли контакт образац. 1Пассворд је управо супротно, са неким од најбољих подршке које смо видели. 

ЛастПасс нема лошу подршку, али сигурно би могао бити бољи. База знања садржи прегршт корисних чланака, али ништа што иде превише у дубину, а постоји и форум заједнице за сва питања о преоптерећењу. Нажалост, те ресурсе морате користити да бисте контактирали подршку; ЛастПасс не нуди засебну линију за упите путем е-поште. 

ластпасс-преглед-база података

1Пассворд нуди не само брзу подршку путем е-поште, већ и помоћ путем своје Твиттер странице и форума заједнице. Међутим, најимпресивнији су ресурси за самопомоћ. Чланци су чисто изложени и напуњени детаљима. Постоје чак и видео туторијали и преводи за чланке подршке. 

1пассворд-датабасе

Иако је база знања најимпресивнија, форуми ће вам вероватно бити најкориснији. Током нашег времена пратили смо разне теме како бисмо проценили пажљивост заједнице, и са задовољством смо пријавили да је заједница 1Пассворд жива и активна. Већина нити добије одговор у року од неколико минута, без обзира да ли је дан или ноћ.

Многа од наших претходних рунди су била близу, али нажалост завршавамо антиклиматском нотом. ЛастПасс је проходан у погледу подршке, а у поређењу са неким другим алатима, то је све што је потребно. Међутим, у поређењу са 1Пассворд-ом, готово на сваки начин недостаје.  

Коло: Тачка подршке за 1Пассворд

1Пассворд Логотип
ЛастПасс Лого

10

Последње мисли

Од девет рунди, 1Пассворд је испао са шест победа, а ЛастПасс са три. Иако је то дефинитивно у приказу ко је победио у борби против ЛастПасс вс 1Пассворд, ово поређење је било много ближе него што смо очекивали. ЛастПасс је и даље стварна опција за бесплатне алате. Међутим, што се тиче плаћања, 1Пассворд је јасан победник. 

Победник: 1Пассворд

У свим стварима, 1Пассворд нуди велику вредност чак и ако прескочи бесплатни план. Иако смо округли „функције“ дали ЛастПассу, то не значи дискредитовање јединствених понуда 1Пассворд-а. То је најбоља опција. Ипак, ЛастПасс је и даље одржива опција за оне који имају буџет. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map