Microsoft Azure Review – Posodobljeno 2020

Microsoft Azure Review

Microsoft Azure, ki je verjetno eden najbolj priljubljenih ponudnikov IaaS tam, ponuja konkurenčne cene in velike hitrosti, pa tudi integracijo z množico programske opreme za prenos drugih proizvajalcev. Za celotno sliko preberite celoten pregled Microsoft Azure.


Za tiste, ki iščejo zmožno infrastrukturo v oblaku za gostovanje datotek, Microsoft Azure zagotavlja razumne cene in še globljo globalno infrastrukturo kot priljubljeni Amazon S3. Azure dobro sodeluje tudi s prilagodljivo programsko opremo drugih proizvajalcev, kot je spletni rezervni odjemalec CloudBerry Backup in odjemalec za shranjevanje v oblaku.

V tem pregledu Microsoft Azure bomo razčlenili stroške, strežniško omrežje, uporabniško izkušnjo, varnost in podporo, da vam pokažemo, zakaj se uvršča med najboljše možnosti za IaaS v oblaku.

Ne pozabite prebrati našega pregleda CloudBerry Backup in Storage Made Easy za informacije o naših dveh najljubših orodjih, prijaznih Azure..

Nadomestne možnosti za Microsoft Azure

Moči & Slabosti

Cenitev

Številni izdelki in storitve spadajo pod okrilje Azure, vse z različnimi stroški. To vključuje storitev aplikacije Azure, navidezne stroje Azure in storitev vsebnika Azure. Gostovanje datotek za varnostno kopiranje ali shranjevanje zahteva uporabo Azure Blob Storage, ki je zasnovan za nestrukturirane podatke.

Kot večina IaaS rešitev, vam je treba plačati tisto, kar uporabljate, kar zagotavlja možnost razširljivosti v primerjavi z običajnimi shrambami v oblaku in spletnimi varnostnimi kopijami

Kljub temu lahko izračun stroškov za Azure postane težaven, saj vključujejo pristojbine na gigabajt za shranjevanje in uporabo. Cene bomo pokrili, če pa potrebujete natančnejšo oceno, Microsoft zagotovi kalkulator za shranjevanje, ki vam bo pomagal.

Stopnje shranjevanja Azure

Microsoft zaračuna na podlagi skupnih gigabajtov, shranjenih v Azure Blob Storage vsak mesec. Najmanjša količina prostora za shranjevanje ni potrebna, zato lahko shranite čim manj podatkov.

Prav tako ni zgornje meje.

Obstajajo tri vrste shrambe Azure Blob: vroča, hladna in arhivska. Vroča shramba je optimizirana za pogost dostop. Za shranjevanje boste plačali več, manj pa za porabo, kot jo boste imeli pri kul ali arhivskem pomnilniku. Najboljša izbira med tremi za sinhronizacijo in skupno rabo datotek ter idealna za tiste, ki uporabljajo Storage Made Easy.

Kul shramba je optimizirana za redek dostop, medtem ko je arhivska shramba redka. Prvega uporabite za kratkoročno varnostno kopiranje, drugega pa za dolgoročno.

Microsoft ponuja tudi lokalno odvečno in geografsko odvečno shranjevanje. Cene GRS so bistveno višje, ker se datoteke shranijo v več podatkovnih centrov, LRS pa uporablja le enega. Razen če ne gradite mreže za pošiljanje vsebin ali imate pisarne po vsem svetu, bi moral biti LRS dovolj.

Načrti: Vroče (LRS): Vroče (GRS): Kul (LRS): Kul (GRS): Arhiv (LRS): Arhiv (GRS):
Prvih 50TB:0,0184 USD0,0208 USD0,01 USD0,0334 USD0,002 USD0,004 USD
Naslednjih 450TB:0,0177 USD0,0200 USD0,01 USD0,0334 USD0,002 USD0,004 USD
Več kot 500TB:0,017 USD0,0192 USD0,01 USD0,0334 USD0,002 USD0,004 USD

Stroški LRS vročega shranjevanja so veliko dražji kot Wasabi ali Backblaze B2, vendar več kot zmerni za IaaS s strežniško mrežo velikosti Azure. Za primerjavo, vroča shramba z Rackspace Cloud Files stane 100 USD na terabajt, kar je več kot petkrat več od stroškov Azure (preberite naš pregled Rackspace Cloud Files).

Amazon Glacier, znan kot dolgoročna varnostna rešitev, ima višje stroške shranjevanja kot arhivsko shranjevanje Azure. Številni ponudniki storitev IaaS ponujajo tudi samo vroče ali arhivske možnosti shranjevanja. Všeč nam je, da Microsoft ponuja možnost srednje možnosti.

Stopnje uporabe Azure

Microsoft svoje razumne stroške skladiščenja dopolnjuje z enako razumnimi stroški uporabe. Najpomembneje je, da za shranjevanje vroče ni stroškov za izstopanje. Napredek se nanaša na nalaganje datotek, ki jih zaračuna večina ponudnikov.

Za kul in arhivsko shranjevanje obstajajo stroški izstopanja. Kul shranjevanje vključuje tudi pristojbine za prenos podatkov.

Vroče (LRS): Vroče (GRS): Kul (LRS): Kul (GRS): Arhiv (LRS): Arhiv (GRS):
Preberi:prostprost0,01 USD0,01 USD0,02 USD0,02 USD
Napišite:prostprostprostprostprostprost

Ne glede na to, katero vrsto pomnilnika uporabljate, za klice API veljajo stroški, na kar boste želeli biti pozorni, če nameravate uporabljati Azure za razvoj aplikacij. Te stroške najdete tukaj.

Če želite Azure preizkusiti, preden se zavežete, se lahko prijavite za brezplačni račun 5 GB, ki je dobro eno leto.

Server Network

Microsoft vzdržuje podatkovne centre v oblaku na 52 mestih po vsem svetu, dostop do Azure pa je na voljo v 140 državah.

Severna Amerika ima največ zmogljivosti s 13, vse razen dveh pa sta v ZDA. Evropa jih ima osem, na poti jih je še nekaj. Azijsko-pacifiška regija je dobro oskrbovana tudi z zmogljivostmi na Kitajskem, v Južni Koreji, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji.

V Južni Ameriki obstaja samo en podatkovni center, ki se nahaja v Braziliji, in noben v Afriki ali na Bližnjem vzhodu, čeprav ima Microsoft štiri predstavljene.

Za primerjavo: proračunska možnost IaaS Backblaze B2 ima eno podatkovno središče v Kaliforniji. Amazon S3 se je 14 razširil po vsem svetu. Google Cloud ima 16.

Dobiš sliko. Glede strežniških zmogljivosti Azure daleč presega preostali del polja. Čeprav to ne pomeni nujno, da boste z Azurejem dobili hitrejšo storitev, ne škodi.

Enostavnost uporabe

Za ta pregled nas zanima Azure kot možnost za gostovanje datotek. Kot druge napredne platforme IaaS tudi Azure naredi veliko več kot to, vključno z zagotavljanjem orodij za gradnjo aplikacij, gostiteljskih spletnih strani in gradnjo baz podatkov.

Zaradi njegove zapletenosti boste morda težko začeli z Azurejem, zato smo za pomoč pripravili vodnik. Čeprav smo osredotočeni na varnostno kopiranje, vam bo naš vodnik predstavil, kako nastaviti Azure za shranjevanje datotek, zato tukaj ne bomo šli v tolikšno globino.

Če želite hraniti datoteke v shrambi Azure Blob, ustvarite račun za shranjevanje tako, da se prijavite na nadzorno ploščo Azure in v oknu »začetek« kliknete »shramba«..

Na naslednji strani pod podoknom tržnice Azure na levi strani znova kliknite »storage«. V novem podoknu se bo na desni strani pojavil seznam predstavljenih aplikacij. Kliknite tistega, ki piše “račun za shranjevanje.”

Nato ustvarite račun za shranjevanje. Z jezikom IaaS ustvarjate vedro ali zabojnik, vendar Microsoft ne uporablja nobenega od teh izrazov. Morali boste dati ime računa, izbrati vrsto računa in izbrati lokacijo podatkovnega centra.

Za vrste računov lahko izberete shrambo v bloku, splošne v1 ali splošne v2. Za večino primerov izberite splošni namen v2. Podpira vse najnovejše funkcije shranjevanja Azure, blob ali drugače, in zagotavlja najboljše cene.

Kliknite »ustvari« in pripravljeni boste za nalaganje datotek, ko pridobite ključ API za ta račun za shranjevanje. Ta ključ najdete s klikom na povezavo »tipke za dostop« na portalu Azure.

S temi ključi in imenom vašega računa boste lahko Azure integrirali z aplikacijami drugih proizvajalcev, namenjenimi premikanju datotek.

Možnosti za odjemalce vključujejo preproste aplikacije za nalaganje in prenos, kot so tiste, ki so med našimi najboljšimi odjemalci za prenos datotek in bolj razvita orodja, kot so Duplicati, Arq, varnostno kopiranje v oblaku Cloud in Storage Made Easy. Prav tako lahko z orodjem, kot je Mountain Duck, nastavite omrežni pogon, ki kaže na Azure.

Čeprav Microsoftova rešitev IaaS morda ni tako enostavna za uporabo kot Wasabi ali Backblaze B2, nobena od teh ne ponuja tako zapletene ponudbe storitev. Ko prečkate začetno krivuljo učenja, Azure ponuja privlačen in uporabniku prijazen vmesnik za ustvarjanje in upravljanje računov za shranjevanje.

Varnost

Ko ustvarite svoj račun za shranjevanje, boste imeli možnost šifriranja vseh podatkov, shranjenih na strani strežnika. Ta pristop, znan kot enkripcija v mirovanju, zagotavlja nekaj zagotovila, da kršitev strežnika ne bo povzročila kraje berljivih kopij datotek.

Azure uporablja standard napredne šifriranja za šifrirni protokol, nastavljen na 256 bitov. To je protokol, ki ga priporočajo ameriški nacionalni inštituti za standarde in tehnologijo in tisti, ki ga ponudniki oblakov najbolj uporabljajo.

Šifrirne ključe upravlja Microsoft in jih shranjujejo na ločenem strežniku od vaših podatkov. Za zasebno šifriranje od konca do konca ni možnosti, vendar je to pravilo za storitve IaaS v oblaku. Če je ta raven zaščite nekaj, kar potrebujete, mnogo drugih orodij, ki se povezujejo z Azure, ponuja šifriranje na strani odjemalca.

Če želite zaščititi pred krajo gesla, ki bi drugim omogočila prijavo na armaturno ploščo Azure in povzročila škodo, lahko omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti. 2FA zahteva dodaten varnostni poverilnik pri prijavi v Azure na neznanem stroju. To kodo lahko prejmete kot besedilno sporočilo ali poiščete program za preverjanje pristnosti, kot je Google Authenticator.

Fizični in virtualni stik z omrežjem podatkovnih centrov Azure natančno spremljamo. Dostop do podatkovnega centra poteka skozi eno samo dostopno točko, preostanek središča pa blokirajo visoke ograje. Objekti patrulirajo in jih 24/7 nadzirajo televizorji zaprtega kroga, vključno s kamerami na sprednji in zadnji strani vsakega strežnika..

Podpora

Če želite dobiti popolno podporo za Azure od Microsofta, se morate prijaviti za načrt podpore. Če ne plačate podpore, boste pri Microsoftu prejeli pomoč le pri težavah z obračunavanjem in naročnino, čeprav forume za podporo lahko uporabite za tehnične težave.

Na voljo so štiri ravni načrta podpore: razvijalci, standard, profesionalni in premier. Načrti za podporo niso poceni. Najmanj draga, podpora za razvijalce, stane 29 dolarjev na mesec. Standardna podpora stane 100 USD, profesionalna pa 1000 USD.

Premierjeva podpora zahteva, da pokličete Microsoft, da dobite ponudbo.

Načrt za razvijalce bi moral zadostovati za neproizvodna okolja, vključno z varnostno kopijo in shranjevanjem v oblaku, ki bi vam zagotavljal podporo po e-pošti v delovnem času. Za 29 USD na mesec pričakujemo, da bo vključena telefonska podpora, vendar je za to potreben standardni načrt. Potem znova podoben načrt podpore z Googlovim oblakom stane 150 dolarjev na mesec, zato se za primerjavo Asurejevo vprašanje zdi smiselno.

Za načrt razvijalca so odzivni časi ocenjeni na manj kot osem delovnih ur. Dražji načrti dobijo hitrejše odzive, odvisno od resnosti vprašanja. Za Severno Ameriko delovni čas traja od 18.00 do 18.00. PST, od ponedeljka do petka. V večini drugih držav so podporne ure med 9. in 17. uro. ob delavnikih.

Za smernice naredi sam, Azure vzdržuje spletno dokumentacijo in bazo znanja, ki zajema veliko pogostih vprašanj. V zbirki znanja je mogoče iskati ali brskati po temah po izdelkih in oznakah, kot sta “varnostna kopija” ali “obračunavanje”.

Microsoftovi viri za samostojno delo se poganjajo in uporabniški forum je aktiven, vendar te prednosti ne odtehtajo stroškov njegovih podpornih načrtov, da ustvarijo ugoden vtis.

Končne misli

Če lahko spregledate njegove drage podporne načrte, je v programu Microsoft Azure veliko občudovanja. V primerjavi s podobnimi IaaS storitvami, kot sta Amazon S3 in Google Cloud, so stopnje shranjevanja nižje in strežniška mreža večja. Smo tudi veliki oboževalci njegovega privlačnega in enostavnega spletnega vmesnika.

Azure uvrščamo med najboljše razpoložljive rešitve IaaS v oblaku, čeprav je pred uvrstitvijo na tržne številke Amazona dolga pot. Seveda smo odprti za razlike v mnenjih. V komentarjih spodaj delite svoje misli o Azure in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map