Рецензија Амазон С3 – Ажурирано 2020

Амазон С3 Преглед

Најпопуларнији ИааС сервис тамо, Амазон С3 нуди добру инфраструктуру, добре брзине, али мутну структуру цена. Погледајте наше лајкове и несвиђања у вези овог домаћина датотека у нашој рецензији Амазон С3.Амазон С3 је најпопуларнији облак који ИааС нуди данас, који контролише 33 посто тржишта у 2018. Иако нас углавном занима могућност С3 да упари са клијентима софтвера треће стране и могућностима хостинга датотека, као део већих Амазон Веб Сервицес ( АВС) екосистема, он пружа инфраструктуру за много више.

Током ове рецензије Амазон С3 поменућемо неколико таквих клијената других произвођача. Ако желите скочни старт, прочитајте наше најбоље клијенте за пренос датотека. За напредније потребе, преглед ЦлоудБерри Бацкупа и преглед складиштења Маде Еаси истичу две наше омиљене опције компатибилне са С3.

Приближавајући се рашчланити ћемо збуњујуће трошкове Амазон С3 и погледати његову импресивну мрежу сервера. Такодје ћемо се дотакнути корисничког искуства, сигурности и подршке да бисмо вам помогли да будете сигурни да је С3 најбољи облачни ИааС провајдер за ваше потребе..

Алтернатива за Амазон С3

Снаге & Слабости

Цене

Разумевање структуре цена Амазон С3 може донети мало посла. Укључујући Амазон Глациер, компанија има три различита нивоа складиштења и рачуне различито по регијама. Као и многа ИааС решења, компанија такође наплаћује и складиштење и употребу. За неке се такође требају бринути и АПИ позиви за позиве.

Три слоја за складиштење Амазон С3 називају се Стандардни, Стандардни нередовити приступ (Стандард-ИА) и Приступ у једној зони-нередовити (Оне-Зоне-ИА).

Амазон С3 Стандард обезбеђује вруће складиштење, термин за складиштење којем ће се често приступати. Изаберите ово ако желите да користите Амазон С3 за складиштење у облаку са клијентом треће стране, као што је Стораге Маде Еаси.

Два ИА плана дизајнирана су за мање рутински приступ, чинећи их бољим за сигурносно копирање на мрежи. И Стандард и Стандард-ИА чувају податке у више регија ради отпорности, док Оне-Зоне-ИА чува податке у једној регији.

Амазон Глациер, о којем можете прочитати у нашој рецензији Амазон Глациер, дизајниран је за дугорочно чување датотека којима ретко требате да приступите.

Стопе складиштења за С3 Стандард много су веће од било којег ИА плана, али стопе коришћења су много ниже. Да поједноставимо ствари, одвојено ћемо гледати трошкове складиштења и употребе. Такође можете да употребите Амазонов калкулатор складиштења за процену трошкова.

Стораге Стораге

Амазонски рачуни по гигабајту и месечно. Не постоје минимални захтеви за складиштење и можете да похраните онолико волумена података или онолико објеката колико вам треба. Постоји ограничење величине похрањених појединачних објеката, а то је 5ТБ.

За Стандард складиштење постоје три различите цене у зависности од тога колико складиштите, док ИА планови имају једну цену. Те стопе су наведене за регион Охајо у табели испод.

Цена за ГБ по месецу за Амазон С3 (Охио) Стандард: Стандард-ИА: Оне-Зоне-ИА:
Прво 50ТБ$ 0,023$ 0,01250,01 УСД
Следећих 450ТБ$ 0,022$ 0,01250,01 УСД
Преко 500ТБ$ 0,021$ 0,01250,01 УСД

Стопе складиштења варирају од регије, али не много. На пример, подаци који се чувају у северној Калифорнији имају стандардну стопу од 2,6 центи, а стопа у Франкфурту 2,45 цента.

Трошкови складиштења су разумни за мрежу величине Амазона и компанија је последњих година значајно снизила цене како би се надметала са другим ИааС опцијама. Иако је више од Мицрософт Азуре вруће складиште за око пола процента по ГБ, С3 потцјењује Рацкспаце Цлоуд Филес за више од 75 посто (прочитајте нашу рецензију Рацкспаце Цлоуд Филес).

Ако желите да прво испробате Амазон С3, пријавите се за бесплатни план од 5 ГБ, што је добро за једну годину.

За много ниже цене можете да идете уз Васаби или Бацкблазе Б2, али нема ни серверске инфраструктуре коју ћете добити са Амазоном.

Употребне цене

Преноси и преузимања података су бесплатни за С3 Стандард. Оба ИА плана имају фиксну стопу од 1 гигабајта за преузимање.

Бесплатно преузимање врућих података за складиштење пружа уштеду трошкова у односу на Азуре, који наплаћује 1,84 цента по гигабајту за првих дохваћених 50 ТБ. Стопе ИА плана за преузимање идентичне су оним Мицрософтовим трошковима за Азуре „цоол“ складиштење.

За оне који намеравају да користе С3 за развој апликација, наплаћују се АПИ позиви попут добијања, бирања, стављања и копирања. Можете их пронаћи на страници са ценама С3.

Сервер Нетворк

Мрежна инфраструктура Амазон С3 велики је разлог што сервис одржава своју позицију лидера на тржишту ИааС. Иако нису велике као Азуре мрежа, брзине копирања датотека до и из С3 мреже и складиште у више региона су плусеви.

Амазон има четири центра података у С3 у САД-у, који се налазе у северној Вирџинији, Охају, Северној Калифорнији и Орегону. Постоји још један северноамерички објекат у Канади и један у Јужној Америци, други центри су у Е.У. (четири) и азијско-пацифички (шест).

То је 16 дата центара, што је један више од Гоогле Цлоуд-а, али Азуре је удаљеност од оба километра са 52 сервер сервиса.

Лакоћа коришћења

Пре него што можете да отпремите датотеке на Амазон С3, морате да направите канте за складиштење података. Копче су контејнери за датотеке које се користе за поједностављење управљања, јер у супротном желите да сваку датотеку похраните на једно место, било да ради резервне копије, складиште у облаку или неке друге намене.

Да бисте додали нове канте, пријавите се на Амазон АВС конзолу и кликните на „С3“.

Повезана страница ће приказати канте које сте већ креирали. Ту је и плаво дугме за „стварање кашике“ које можете да додате.

Свакој канти мора дати име које је јединствено за све Амазон С3 налоге, а не само ваше. Такође ћете морати да одаберете регион сервера за свој нови канту и поставите различите функције као што су верзија датотека, креирање дневника, ознаке и шифровање. Да бисте убрзали ствари, можете да копирате подешавања из већ створене канте, ако је имате.

Када сте креирали канту, можете да започнете складиштење датотека. Иако сучеље С3 омогућава вам да учитавате појединачне датотеке у канту, не постоји опција за скупно премештање датотека. За то ћете желети да користите једноставан алат за пренос датотека као што је Цибердуцк или више клијента са значајкама као што је ЦлоудБерри Бацкуп.

Да бисте упарили клијента треће стране са Амазоном С3, требаће вам АПИ кључ. Дохватите ово тако што ћете кликнути своје име крај врха интерфејса и на падајућем менију одабрати „безбедносне акредитиве“. Затим кликните заглавље „приступни тастери“.

За успостављање везе потребна су вам два акредитива: кључ ИД и сам кључ. Дио кључа може се генерирати само једном, па се обавезно упишите или преузмите датотеку с кључевима када вам се пружи прилика.

Ми детаљно описујемо како да користимо тај кључ за успостављање везе са ЦлоудБерри Бацкуп-ом у нашем начину прављења резервних копија помоћу Амазон С3 водича. Кораци су слични за успостављање везе са другим клијентима трећих страна, било да су Дуплицати, Стораге Маде Еаси, Моунтаин Дуцк или неки други.

Иако употреба Амазон С3 може да се покаже помало запетљаним од тренутка када је закопан у већем АВС екосистему, након што знате које везе треба да буду једноставне за кликање, подешавање и управљање кантама.

Сигурност

Амазон предузима много корака да осигура безбедност података С3, укључујући опцију за подешавање подразумеване енкрипције за канте за складиштење података. То је леп додатак, јер многи провајдери пружају само заштиту у транзиту и шифрирање на страни сервера стављају на рамена корисника.

Протокол шифровања је стандардни АЕС, који користе многи облачни сервиси, постављен на 256 бита. Такође се можете одлучити за употребу АВС-КМС, који је Амазонов систем управљања кључевима. Амазон Кеи Манагемент Сервице олакшава креирање и уништавање кључева за шифровање, као и приступ евиденцији.

Будући да слабе лозинке представљају једну од најчешће коришћених сигурносних рупа, Амазон такође подржава мултифакторну аутентификацију. Када је МФА укључен, од вас ће бити потребно да унесете додатни безбедносни код приликом пријаве. Овај код се текстуално испоручује на ваш мобилни телефон. Такође можете да користите МФА уређај попут привјеска за кључеве или апликације за паметне телефоне.

Да би се осигурао интегритет послужитељског објекта, Амазон пролази ревизије трећих страна, ограничава приступ по принципу најмање привилегија, контролише приступне тачке помоћу система за откривање и мултифакторске провјере аутентичности, а између осталих мјера одржава 24/7 надзор.

Објекти су такође обезбеђени од претњи по животну средину као што су пожари, поплаве и земљотреси користећи аутоматске сензоре, одзивну опрему и мере редукције података у случају да се најгоре догоди.

Нећемо улазити у све заштитне мјере које Амазон има на располагању да би заштитио своје центре података, али они су значајни, што нас не изненађује с обзиром да сервери послужују окосницом Амазонове основне делатности.

Иако имамо доста сигурносних брига у вези са Амазоновим решењем за складиштење у облаку, Амазон Дриве, С3 изгледа снажно колико су предузете мере безбедности. Постоје бројни извјештаји о кршењу С3, али они су обично резултат непажљивих погрешних корака од стране корисника.

С друге стране, као лидер на тржишту, Амазон С3 без сумње нуди примамљиву мету за хакере и слично, тако да то треба узети у обзир..

Подршка

За добру подршку за Амазон С3 потребан је АВС план подршке. Постоји бесплатан, основни план подршке који пружа 24/7 приступ услузи за кориснике, али не укључује техничку подршку, што значи да ће се то односити само на необично питање и, наравно, подршку продаје и наплате..

Најјефтинија плаћена опција подршке кошта 29 долара месечно и добијате вам техничку подршку током радног времена и само путем е-поште. Свакодневна техничка подршка, укључујући цхат уживо и приступ телефону, почиње од 100 УСД месечно.

За једноставна питања треба да буде довољна Амазонова интернетска база знања и форум за подршку, а оба су слободна за коришћење. У бази знања може се претраживати и има чланке и видео записе. Као што можете очекивати од популарног ИааС-а, форум подршке је активан и у већини случајева нећете дуго чекати помоћ.

Последње мисли

Корисницима је тешко кривити због тога што су дошли на Амазон С3. За ИааС провајдера са његовом мрежом и карактеристикама наплаћене стопе складиштења и употребе су више него разумне, чак и ако може потрајати неколико сати чекања по глави да бисте схватили колико ће све то коштати.

Да ли је заиста најбољи Иаас доступан, упркос водећем тржишту, ствар је расправе. Иако другопласирани Мицрософт Азуре и даље прати Амазон С3 за 20 процентних поена, он добија, а то пружа ниже трошкове и већу мрежу. Јефтиније опције као што су Бацкблазе Б2 и Васаби такође су у порасту.

Иако има пуно тога за пријаву са Амазоном С3, његови дани краљевања на тржишту ИааС могу бити нумерисани.

Слободно се јавите својим размишљањима о С3-овом месту на ИааС тржишту у коментарима испод и хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me