Преглед складиштења Васабија – Ажурирано 2020

Преглед складишта Васабија

Нови играч на тржишту СааС-а, Васаби се одлично сналази када су у питању карактеристике, али узима златни прстен када је у питању цена.


За оне који желе да направе приступачно решење за резервне копије на мрежи које не укључује Бацкблазе или ИДриве, Васаби је врућа компанија за складиштење о којој вреди размислити. Свјежи улазак на тржиште облачне инфраструктуре, Васаби је оставио своју марку цијенама далеко испод конкурентских услуга као што је Амазон С3, поред брзина због којих нећете псовати богове.

Као решење за облачну инфраструктуру, Васаби нуди серверски простор за смештај ваших датотека, али не нуди много помоћи при долагању тих датотека тамо. Да бисте га користили као интернетски алат за израду сигурносних копија, мораћете да га упарите са софтвером за израду сигурносних копија попут ЦлоудБерри Бацкуп – фаворитом Цлоудвардс.нет-а који је представљен у нашем најбољем водичу за израду сигурносних копија..

Током овог прегледа Васабија, проћи ћемо кроз основне функције, трошкове и друге елементе који ће вам помоћи да одлучите да ли је Васаби најбоље решење за облачну инфраструктуру за ваше потребе. Иако је цена тачна, можете се пријавити на пробни рачун за Васаби од 1 ТБ да бисте га тестирали пре него што извршите обавезу.

Снаге & Слабости

Карактеристике

Васаби је услуга облачне инфраструктуре која се понекад назива инфраструктура као услуга (ИааС). Идеја која стоји иза ИааС-а је омогућити приступ серверу у облаку који компаније и појединци могу да користе за управљање датотекама.

На Васаби гледамо искључиво као на интернетско резервно решење, али можете га користити и за складиштење у облаку (сазнајте разлику између складишта у облаку и резервне копије на мрежи) или чак да развијете сопствену апликацију засновану на облаку.

Васаби вам омогућава да учитавате и директоријуме и датотеке пријављивањем на свој налог на мрежи. Међутим, да бисте ефикасно користили Васаби за израду сигурносних копија на мрежи, мораћете да га упарите са засебном апликацијом.  

Дуплицати (прочитајте нашу рецензију Дуплицати) је солидна, бесплатна мрежна апликација за резервне копије која ради са Васаби-ом, али ако можете заједно сакупити једнократну накнаду за лиценцу у износу од 30 УСД, препоручујемо коришћење ЦлоудБерри Бацкуп-а (прочитајте наш преглед ЦлоудБерри Бацкуп-а).

Васаби и ЦлоудБерри

ЦлоудБерри Бацкуп је роло-сопствено решење за складиштење у облаку које се може користити за израду сигурносних копија података на преко 50 различитих услуга у облаку, укључујући Васаби. ЦлоудБерри Бацкуп омогућиће вам да закажете сигурносне копије датотека на Васабију или покренете континуирано прављење сигурносних копија, осигуравајући да ваш план за катастрофе буде увек ажуриран.  

Апликација може да шифрира датотеке пре него што их такође пошаље и истовремено направи сигурносну копију и на Васаби и на локални уређај за складиштење ради хибридног подешавања резервне копије. Такође вам омогућава подешавање верзије датотеке и може се користити за слику целог диска.

У основи, упаривањем Васабија с ЦлоудБерри Бацкуп-ом, добићете једно од најмоћнијих, најјефтинијих сигурносних копија искуства, користећи ЦлоудБерри-ове карактеристике и Васабијеве јефтине планове.

Васаби тренутно има један дата центар који се налази у Вирџинији, Сједињене Државе. Планира се да се отвори други центар података у западним Сједињеним Државама почетком 2018. Једном када буде покренут, моћи ћете да одаберете у који објекат желите да резервне копије података..

Чак два дата центра нису ни приближно толико колико нуди Амазон С3, који има сервере широм света. Ово је један од компромиса који потичу с Васабијем, мада ако се налазите у Сједињеним Државама, то не би требало да изазове проблеме.   

Васаби вам омогућава да канте за складиштење направите „непромењиво“, што значи да било који подаци написани на њему не могу бити обрисани или промењени. Ова функција је идеална за израду планова за опоравак од катастрофа који су у складу са ХИПАА.

У облаку је Васаби дизајниран да извршава провјере података сваких 90 дана током трајања било које датотеке. Ово ће осигурати да датотеке остану нетакнуте. Компанија тврди да је издржљивост 11 к 9с, што значи да никада не бисте требали изгубити датотеке. Наравно, можемо да преузмемо реч компаније само за то, пошто је тврдња да није могуће потврдити на једном рачуну са ограниченим подацима.

Васаби вам такође омогућава да поставите избрисане смернице за задржавање датотека, које се, као што претпостављате, односе на колико дуго морате да обнављате избрисане датотеке. Много интернетских сигурносних копија алата који се спајају с Васабијем, укључујући ЦлоудБерри Бацкуп, такође вам омогућавају прилагођавање правила задржавања.

То је све о могућностима. Као ИааС, особине, међутим, нису најважније. Трошкови и перформансе су важнији, чија се процјена појављује.

Цене

Од Васабијеве две тврдње према Амазону С3, најлакше је проверити његову структуру цена. А, као што је обећано, јефтино је.

СторагеЕгресс (преузимање)
Цена:0,0039 УСД по ГБ0,04 УСД по ГБ
Напомене:Минимално 1ТБ

Васаби је недавно лансирао нову задану цену која износи 0,0049 УСД по гигабајту месечно. То успева до око 5 долара по терабајту, што је крађа.

Лоша страна је што морате да платите најмање 1ТБ сваког месеца, чак и ако не користите толико. Међутим, с обзиром да Амазон С3, Гоогле Цлоуд и Мицрософт Азуре коштају више од четири пута више, то је вероватно размишљање.

Суштина нове цене је у томе што Васаби више не наплаћује измет – или преузимање датотека. То ће вам бити наплата готово за свако друго ИааС решење у облаку.

Ако више волите стару Васаби структуру цена, и даље се можете пријавити на њу. Под тим условима, основна цена складиштења је 0,0039 долара по гигабајту месечно.

Наслијеђене цијене укључују накнаде за излазак, које износе 0,04 УСД по преузетом гигабајту. То значи да ако то преузмете 1ТБ података из Васабија, то ће вам коштати 40 долара.

То је јефтиније од Амазона, Азуре и Гоогле Цлоуд-а, али двоструко више од Бацкблазе Б2, који наплаћује 0,02 УСД по гигабајту (о томе прочитајте у нашој рецензији Бацкблазе фор Бусинесс).

Предлажемо да се одлучите за нове цене ако их преузимате често. Међутим, касније можете пребацити између опција за цене ако одлучите да сте погрешили.

Све у свему, Васабијеве цене треба да се свиде буџету предузећа. То је чак и довољно ниска цена да би се омогућило приступачно решење резервне копије куће, чак и са једнократном накнадом за ЦлоудБерри Бацкуп од 30 УСД..

Лакоћа коришћења

Пријављивање за Васаби траје највише неколико минута. У нашем случају направили смо пробни налог, који је затражио верификациону е-пошту да креира лозинку за налог.

Једном када се пријавите на свој нови налог на вебсајту Васаби, мораћете да направите канту (складиште података) да бисте започели прављење резервних копија података. Можете да направите онолико канти колико желите.

Морате да дате име канти. Ту је и падајући мени за избор региона који се односи на локацију дата центра. Као што је већ споменуто, тренутно је једина локација САД-Исток (Асхбурн, ВА), а објекат САД-Запад отворен је почетком 2018. године.

Такође ће вам бити дата могућност да омогућите или обуставите верзију и евидентирање. Верзија се односи на спремање прошлих копија измењених датотека у случају да желите да вратите промене. Обе поставке можете касније пребацити, ако је потребно.

Завршни корак за креирање канте је прегледати ваше одабире и притиснути типку „цреате а буцкет“.

Ако желите да пошаљете мапе и датотеке директно у новостворену канту Васаби, али то није заиста ефикасно за бацкуп на мрежи, јер је то једнократно учитавање

Дуплицати и ЦлоудБерри Бацкуп имају континуиране и заказане опције прављења сигурносних копија како би осигурали да се датотеке рачунара заштите, а да не морате ручно да управљате процесом. То, и они имају много других корисних функција, осим што су дизајниране да вашу резервну копију учине угоднијом, инклузивнијом и сигурнијом.  

Да бисте повезали било коју сигурносну копију на мрежи са Васаби-ом, мораћете да генеришете приступни кључ, што можете да урадите тако што ћете се пријавити на свој налог на мрежи, кликнувши на мени са три тачке у горњем десном углу и изаберите „мој профил . “

Затим кликните на картицу Приступ АПИ-ју.

Тамо можете да генеришете и кључ и тајни кључ који ће ваше резервно решење по избору повезати са вашом кањом Васаби.

На пример, помоћу ЦлоудБерри сигурносне копије уносите кључеве када први пут одаберете Васаби као облачну услугу по избору приликом креирања новог плана резервних копија.

Нећемо вас провести кроз остатак поступка подешавања помоћу ЦлоудБерри Бацкупа јер је то изван домета овог чланка. То је, међутим, потпуно директно.

Све у свему, Васабијева ствар је отприлике једноставна колико се може добити. Утицај ће бити који резервни сервис одаберете да упарите с њим.

Брзина

Васаби износи неке одважне тврдње о брзини, укључујући да је шест пута бржи од Амазон С3. Конкретно, на својој веб страници Васаби тврди да је написао 456МБ података у пет секунди, у поређењу са 75МБ за Амазон С3. Можете затражити комплетан извештај – укључујући упутства о поновном креирању тестова – од Васабија ако треба да извршите сопствено тестирање пре него што започнете.

За већину корисника мало је вероватно да ће се брзине пријављених Васабија дотакнути. То се посебно односи на ВиФи. Ако су, на пример, брзине слања ВиФи мреже 10 Мбпс, апсолутна најбржа могућност преноса података од 1000МБ помоћу једне нити је нешто више од 14 минута.

Спровели смо сопствене тестове како бисмо видели колико брзо можемо да учитавамо и преузимамо датотеке користећи Васаби уз ЦлоудБерри Бацкуп. За ове тестове користили смо фасциклу од 1ГБ и радили преко ВиФи мреже са брзином преноса од 10 Мбпс и брзином од 22 Мбпс..

Ево наших резултата:

Тест Оне
Тест два
Просек
Отпремити:19 минута19 минута19 минута
Преузимање11 минута12 минута11.5 минута

Те брзине нису страшне када узмете у обзир да су датотеке шифрирале ЦлоудБерри пре него што су послате. Међутим, они су такође у линији са оним што смо видели са Амазон С3, Гоогле Цлоуд, Бацкблазе Б2 и многим другим ИааС решењима.

За евиденцију смо извршили ове тестове из југоисточне Азије. У Сједињеним Државама ћете вероватно видети боље перформансе. Наравно, ако радите са било којег места, осим из Сједињених Држава, Амазон С3 има регионалне сервере које можете да користите, док Васаби то не ради. То ће вероватно нагнути фактор брзине ићи у корист Амазона.

Сигурност

Васаби чува ваше податке у учвршћеним центрима података који су осмишљени да спрече физичке и виртуелне нападе. Дата центри су четврти ниво, што је највиша оцјена Уптиме Института са 99,9-постотном гаранцијом. Сигурносне патроле су у току 24 сата на дан и подржане су ЦЦТВ надзором. Биометријски скенери такође помажу у спречавању пропадања штетника.

Подаци се шифрирају у мировању у облаку Васаби, чак и ако не шифрирате путем свог софтвера за израду сигурносних копија на мрежи. ХТТПС се такође користи за обезбеђивање преноса и преузимања са прислушкивања на мрежи путем напада човека у средини и слично. За већу заштиту тамо размислите и о покретању ВПН-а (пронађите најбољи ВПН).

Васаби вам не даје приступ кључевима за шифровање или опцији да их сами подесите. Чак и ако постоји енкрипција на страни сервера, препоручујемо вам коришћење мрежног алата за израду резервних копија који вам омогућава шифровање датотека пре напуштања рачунара. Приватно, крајње шифрирање осигурава да нико осим вас не може читати датотеке.

И Дуплицати и ЦлоудБерри подржавају приватно шифровање, као и многи други мрежни алати за сигурносно копирање.

Подршка

Васаби нуди и основну подршку која је бесплатна и премиум подршку за силних 300 УСД месечно. Примарна разлика према Васаби веб страници је да вам премиум подршка пружа телефонску подршку и приоритетни одговор на е-пошту.

На упите е-поште за основне претплатнике углавном се одговара током радних дана од 8:00 до 17:00. ЕСТ На е-маилове са подршком за подршку се добија 24 × 7. Подршка за Васаби нас је обавестила да ће компанија покушати да одговара на е-поруке неплатираних претплатника током изван радног времена, у зависности од расположивости ресурса.

Нисмо тестирали приоритетну подршку, али смо укинули неке поруке е-поште за мерење основног времена одговора подршке. Одговоре смо добили у року од једног дана у свим приликама, а чак смо добили и одговор у недељу.

Васаби има малу базу знања и документацију о техничкој подршци. Ту је и почетни видео.

Подршка за Васаби није уопште лоша, а представници изгледају пријатељски и добро упућени. Имајући то у виду, желимо да видимо неки облик бесплатног канала уживо као што је чет и подршка 24 × 7 за све кориснике. Такође, наплата подршке за премију у износу од 300 УСД месечно је мало већа.  

Пресуда

Тешко је кредитирати Васабијеве захтеве за брзину на Амазону С3. Ако користите Васаби за резервно копирање, мало је вероватно да ћете добити брзине које су шест пута брже од Амазона.

У ствари, зависно од ваше локације, вероватно ће да Амазон делује боље за вас захваљујући чињеници да има глобалну мрежу сервера. У међувремену, Васаби има само један дата центар у Вирџинији у време писања овог извештаја, а планира да отвори други почетком 2018. године..

Уз то, нема сумње да Васаби није само значајно јефтинији од Амазона, јер ће за већину корисника представљати бољу вредност чак и од Бацкблазе Б2 повољног буџета. Поред тога, услуга је лака за коришћење, сигурност изгледа солидно и подршка изгледа реактивно.  

Ако тражите подешавање резервне копије величине 1 ТБ, упаривање Васабија с ЦлоудБерри Бацкуп-ом изгледа као прави пут. Иако сигурно има више посла, такво решење може вам уштедети новац преко мрежних опција резервних копија као што су Бацкблазе и ИДриве, две врсте Цлоудвардс.нет за најбољу онлајн резервну копију.   

То је наше топло прихватање Васабија. Наравно, ми поздрављамо друга мишљења, па слободно оставите своје у коментарима испод. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map