Преглед датотека за облаке Рацкспаце – Ажурирано 2020

Рацкспаце Цлоуд Филес Преглед

Иако је Рацкспаце Цлоуд Филес одличан провајдер, његове услуге долазе на велико: далеко је најскупљи ИааС провајдер. Прочитајте целу структуру његове цене у нашем прегледу Рацкспаце-а и вероватно нам се придружите у закључку да ћете можда желети да разгледате још мало.


Цлоуд Стораге Ревиевс

За оне који купују облачну инфраструктуру за хост података, једно од највећих имена у индустрији је Рацкспаце. Компанијска услуга хостинга датотека, Цлоуд Филес, може вам помоћи да уштедите простор на чврстом диску и направите резервне копије уређаја, између осталог.

У овом прегледу Рацкспаце Цлоуд Филес ћемо погледати како се сервис слаже са конкуренцијом. Укратко, постоје велике забринутости у вези са коначном линијом. Четвороструко већи од Амазон С3, пет пута већи од Мицрософтовог Азуреа и двадесет пута виши од трошкова Васабија, не можемо да оправдамо рангирање Цлоуд датотека међу најбољим добављачима облака ИааС.

Наставите да читате детаље. Ако одлучите да испробате Цлоуд Филес, можда ће вам требати и клијент да учита датотеке. Издвајамо главне опције за једноставно постављање датотека у нашем најбољем прегледу клијената за пренос датотека. Такође смо велики фанови ЦлоудБерри Бацкупа, за оне који желе да примене план заштите података за чврсти диск рачунара користећи Рацкспаце Цлоуд Филес.

Алтернатива за Рацкспаце Цлоуд Филес

Снаге & Слабости

Цене

Не постоји месечна претплата за коришћење Рацкспаце Цлоуд Филес-а. Наплаћујете за оно што користите, што пружа предност скалабилности у односу на решења за складиштење у облаку попут Егните Цоннецт и резервних алата као што је Ацронис Труе Имаге. Не постоји ограничење колико података можете да чувате или минимални захтеви за складиштење.

Трошкови се дијеле на стопе складиштења и употребе. Иако је ово стандардна пракса за ИааС решења, Рацкспаце се разликује у томе колико су те цене скупе. За разлику од својих најближих конкурената, компанија није смањивала цене последњих година како се индустрија развијала.

Као резултат, ове цене су вероватно најубедљивији разлог да свој посао одведете негде другде.

Рацкспаце Стораге Стораге

Стопе складиштења у облаку Рацкспаце за стандардно складиштење су вишеслојне. Иако нема минималних захтева, што више складиштите, мање ћете платити по гигабајту.

Помножите стопе са 1.000 да бисте добили приближно приближну своту коју ћете платити по терабајту. То успева до 100 УСД месечно за први похрањени 1ТБ, што је око четири пута више од стопе за Амазон С3, о чему можете прочитати у нашој рецензији Амазон С3.

Тешко је схватити зашто Рацкспаце кошта толико више од његовог највећег конкурента, који такође има импресивнију мрежу сервера. Нисмо могли да добијемо директан одговор из Рацкспаце-а о високој цени или било каквим плановима да се исправимо на тржишту.

Рацкспаце Употреба цена

Не постоје стопе опсега долазне ширине за Рацкспаце Цлоуд Филес, тако да нећете наплаћивати трошкове преноса датотека. Наплаћиваће вам се опсег ширине опсега, укључујући излазак (преузимање датотека), по цени од 12 центи по гигабајту.

Та цена је усклађена са Гоогле Цлоуд-ом, али је скупља од осталих добављача. Многе услуге, попут Васабија, сада пружају бесплатно преузимање података (прочитајте нашу Васаби рецензију).

Трошак Рацкспаце-а једноставно се не збраја у 2018. години, када способније услуге нуде складиште за мање.

Рацкспаце Цлоуд Филес пружа функцију минималног обавештења о наплати. То вас неће спречити да сакупите велики рачун, али ће вам дати до знања кад сте. Сви нови купци добијају 14-дневно бесплатно пробно раздобље, што би требало бити довољно да схватимо да ли Цлоуд Филес вриједи трошкова.

Сервер Нетворк

Рацкспаце има пет локација података центра широм света. Три су у Сједињеним Државама, које се налазе у северној Вирџинији, Даласу и Чикагу. Постоје два у азијско-пацифичкој регији, која се налазе у Хонг Конгу и Сиднеју, а последњи објекат је у Лондону.

Када креирате канте за складиштење података, можете одабрати у којој се регији налазе ваше датотеке, али мораћете да отворите рачун у Великој Британији да бисте искористили лондонску локацију.

Амазон и Гоогле имају око три пута више објеката него Рацкспаце. Мицрософт Азуре води пакет са 52 опреме широм света, 10 пута више од Рацкспаце-а.

Рацкспаце има 100-постотну гаранцију за продужење времена, искључујући станке за редовно одржавање. Према условима гаранције, добићете 5% кредита на свој месечни рачун на сваких 30 минута када је ваш сервер ван мреже.

Лакоћа коришћења

За управљање налогом можете да користите контролну таблу Цлоуд Филес. Као и код било које ИааС, процес може бити збуњујући док не добијете лежајеве. Рацкспаце пружа много више услуга осим хостинга датотека, а већина функција контролне табле неће се применити на оне који само желе да пренесу датотеке користећи клијенте као што су ЦиберДуцк или Дуплицати (прочитајте наш Дуплицати преглед).

Пре него што почнете да шаљете датотеке у облак Рацкспаце, морате да направите контејнер. Контејнери, које други добављачи ИааС-а понекад називају “канте”, помало су налик на фиоке у комоду јер се користе за организовање датотека.

Да бисте креирали контејнер, отворите мени „стораге“ на контролној табли и изаберите „филес“.

На следећој страници кликните на дугме Креирај контејнер.

Затим додајте име контејнера, изаберите регију сервера и изаберите једну од три врсте контејнера:

 • Приватно: чувајте датотеке у облаку и приступајте им преко контролне табле или АПИ-ја
 • Јавно (ЦДН): аутоматски чува датотеке на серверима у близини локација вашег купца
 • Статичка веб локација: пренесите .хтмл датотеку

Ако намеравате да региструјете Рацкспаце за резервну копију на мрежи помоћу трећег клијента, изаберите „приватно“. Исто важи и за подешавање складишта у облаку коришћењем услуге синхронизације и дељења, као што је Стораге Маде Еаси (прочитајте нашу рецензију Стораге Маде Еаси).

Након што креирате свој контејнер, на њега можете повезати апликације треће стране преузимањем вашег кључа Рацкспаце АПИ. То можете учинити тако што ћете кликнути своје корисничко име у горњем десном углу контролне табле и изабрати „налог и подешавања“.

Померите се према доле до сигурносног заглавља и кликните на дугме које гласи: „прикажи АПИ кључ“.

За помоћ при коришћењу овог кључа АПИ-ја за повезивање клијента треће стране како бисте могли да отпремате датотеке, погледајте наш почетак рада са водичем за Рацкспаце. Углавном је ствар знати шта треба кликнути а шта игнорисати.

Сигурност

Податковни центри Рацкспаце-а дизајнирани су за спречавање пропадања и цибер напада. У погледу физичке сигурности, улаз се чува помоћу биометријске аутентификације, а објекти се 24 сата дневно прате видео надзором.

За негирање пресретања података попут напада човека у средини сав саобраћај до Рацкспаце Цлоуда заштићен је коришћењем ССЛ-а за креирање шифрованог тунела. Аутентификација такође захтева корисничко име и приступни кључ за АПИ. Кључ се може добити само на контролној табли Рацкспаце Цлоуд, која захтева приступ подацима ваших корисника.

Будући да слабе лозинке могу бити пробијене, а чак и јаке лозинке могу бити украдене, Рацкспаце вам омогућава омогућавање двофакторске провјере идентитета како би спријечили друге да добију ваш АПИ приступни кључ.

Када је 2ФА укључен, за пријаву непознатих машина биће потребан додатни сигурносни код. Овај код можете добити помоћу апликације за потврђивање аутентичног телефона попут Гоогле Аутхентицатор, Аутхи или Дуо или га можете добити путем текстуалне поруке.

За разлику од Амазон С3 и Азуре, Рацкспаце нема могућност шифровања датотека сачуваних на страни сервера. То је промашај, иако шифрирање од краја до краја може додати много клијената који се користе за управљање отпремањем датотека. ЦлоудБерри Бацкуп, на пример, може да шифрује ваше датотеке коришћењем АЕС протокола.

Подршка

Рацкспаце пружа три канала за директну подршку: телефон, е-пошта и цхат уживо. Сва тројица су доступна 24/7, тако да никада не бисте требали имати проблема са неким.

Упркос томе, квалитета подршке је упитна. Користили смо ливе цхат да отклонимо неколико једноставних питања, а за сваки случај представник подршке није нам дао директан одговор. Уместо тога, указали су нам на веб странице и рекли нам да тамо пронађемо одговоре. У неколико случајева, наведене веб странице нису биле чак ни релевантне.

Да бисмо процијенили вријеме одговора за е-пошту, укинули смо неке тестне упите. У сваком случају, подршка за Рацкспаце нам се никада није вратила. Слични извјештаји других корисника показују да наше лоше искуство није била изолована појава.

Уместо да тражите подршку за одговоре, можете да претражите дом подршке за Рацкспаце. Тамо ћете пронаћи страницу са ФАК-ом и базу података о чланцима која се могу претраживати. Постоји такође посебан одељак посвећен облачним датотекама.

База знања није лоше, али није довољно да би се спасио наш утисак о подршци за Рацкспаце.

Коначна пресуда

Не тако давно, Рацкспаце Цлоуд Филес имао је врата уз врат Амазон С3 у погледу трошкова складиштења. Док су Амазон и други велики провајдери ИааС-а снизили своје цене, Рацкспаце се није одвојио од буџета.

Нема доброг разлога зашто, поготово јер Рацкспаце има мању мрежу од оних истих конкурената, осим ако не гледате добављаче прилагођене буџету попут Бацкблазе Б2 или Васаби. Једноставно је да се Рацкспаце одлучио фокусирати на управљане услуге, а не на своју ИааС понуду.

Без обзира на разлог, ако тражите услугу облачне инфраструктуре да бисте упарили ЦлоудБерри Бацкуп, Стораге Маде Еаси или неки други клијент за хостинг датотека, предлажемо да потражите негде друго.

Се слажете или не? Поделите своја размишљања о месту Рацкспаце-а на облачном ИааС тржишту у коментарима испод и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map