Преглед бацкблазе Б2 – Ажурирано 2020

Бацкблазе Б2 Преглед

Бацкблазе Б2 је можда најприступачнији и најлакши за употребу ИааС провајдер на тржишту данас. Међутим, ограничена мрежа сервера и неколико других, мањих потешкоћа, чине је савршеном оцјеном. Погледајте наш комплетан преглед како бисмо вам помогли да одлучите да ли ће Бацкблазе Б2 бити пут за вас.


Ако покушавате да бирате између Бацкблазе Б2 или Амазон Глациер-а или између Б2 и било које друге услуге ИааС, слетели сте у десни угао Интернета. У овом Бацкблазе Б2 прегледу, испитаћемо почетне и друге пропусте једне од најповољнијих и најлакших за употребу доступних опција облачне инфраструктуре..

Покрићемо Бацкблазе Б2 цене, можда највеће продајно место, и разговараћемо о томе по којој цени долази та цена, укључујући ограничену мрежу сервера. Такође ћемо погледати корисничко искуство, укључујући Бацкблазе Б2 клијент и АПИ, и покрити Бацкблазе Б2 шифровање и друге аспекте безбедности.

Ако тражите потпуни преглед тржишта облака ИааС, укључујући где су Б2 слотови међу најбољим сервисима, наш најбољи преглед облака ИааС је водич који тражите.

Да би се клијенти трећих страна упарили с Б2-ом, такође имамо преглед најбољих клијената за пренос датотека који покривају једноставне алате, поред прегледа софистициранијих услуга, као што су ЦлоудБерри Бацкуп и Стораге Маде Еаси.

Алтернатива за Бацкблазе Б2

Снаге & Слабости

Цене

Када се претплаћујете на Бацкблазе Б2, постоји само једна врста складиштења и цене су фиксне. За поређење, Амазон С3 има четири врсте складиштења и цене се разликују у зависности од региона, што може довести до конфузије и неочекиваних рачуна на крају месеца (прочитајте нашу рецензију Амазон С3).

Б2 има мање трошкова за анализу, предност када се узме у обзир да је и јефтинији од било којег Амазоновог плана, укључујући и Амазон Глациер. Само Васаби који приступа буџету кошта мање од пружатеља услуга ИааС-а. Затим, Васаби има минималан трошак складиштења од 1ТБ, било да га користите толико, док Б2 омогућава да похраните онолико мало или онолико података колико је потребно (прочитајте наш Васаби преглед).

Накнаде за Б2 дијеле се између складиштења и употребе. За оне који траже једноставнији приступ бацкуп-у на мрежи, компанија нуди неограничену интернетску копију резервних копија за 5 УСД месечно. О томе можете прочитати у нашој Бацкблазе рецензији.

Стопе складиштења за бацкблазе Б2

Првих 10 ГБ Б2 облака за складиштење је бесплатно. Складиштење након тога кошта пола пенија по гигабајту месечно, што је отприлике четвртина трошкова Амазона С3, Мицрософт Азуре и Гоогле Цлоуд.

Бацкблазе не даје попусте онима који похрањују податке из терабајта, али по тој стопи, која сваког месеца делује до 5 УСД по терабајту, то није проблем.

Стопе употребе бацкблазе Б2

Трошкови позадинске обраде за оба излаза и АПИ позиве. Напредак се односи на преузимања датотека и носи стопу од једног долара за сваки гигабајт који се преузима сваког месеца. Иако се Васаби уопште не наплаћује за излазак, стопа Бацкблазе-а је још увек једна десетина стопе испадања коју наплаћују Мицрософт и Гоогле.

Нисмо посебно заинтересовани за наплату АПИ позива за ову рецензију, јер смо усредсређени на Б2 као складиште за хостинг датотека, а не на изградњу апликација окренутих клијентима. Укратко, ти трошкови су подељени у три класе, А, Б и Ц. Трансакције класе А су бесплатне, док класе Б и Ц наплаћују трошкове након што прођете 2.500 трансакција..

Позиви класе Б наплаћују се четири десетине цента на 10.000 трансакција, а позиви класе А наплаћују се у истом износу, али на 1.000 трансакција. За детаље о томе који су позиви класификовани као шта треба да проверите ценовник трансакција Бацкблазе-а.

Сервер Нетворк

Највећи разлог за разматрање Бацкблазе Б2 алтернативе, чак и оне које коштају прилично мало, је тај што је мрежа Б2 сервера ограничена на један центар података. Тај објекат се налази у Сацраменту у Калифорнији.

Б2 најбоље функционише за људе у Сједињеним Државама због тога, док они у другим деловима света можда желе размотрити друге могућности. Чак и они у Сједињеним Државама могу наићи на проблеме са загушењима мреже и уским грлима сервера који могу утицати на брзину.

Можете тестирати брзину везе и проверити латенцију приликом повезивања на Б2 мрежу помоћу алата за тестирање брзине Бацкблазе-а. У случају кашњења, алат мери пинг и подрхтавање.

Лакоћа коришћења

Бацкблазе УКС одговара једноставности његове структуре трошкова. Као и код свих услуга облачне инфраструктуре, пре него што започнете складиштење датотека у облаку, требаћете да направите канте. Копче, које се понекад називају и контејнери, раде као директорији највишег нивоа. Они помажу у организацији вашег мрежног садржаја организованим.

Можете да направите до 100 канти по налогу и они могу да похране онолико података колико вам је потребно и било коју врсту датотеке. Максимална је величина датотеке, али 10ТБ не би требало да ствара проблеме.

Направите канту тако што ћете се пријавити у Б2 интерфејс и кликнути на везу „канта“ са леве стране. У прозору са кантама можете видети све ведрине које сте већ креирали и поставити нове кликом на дугме „створи канту“.

БацкблазеБ2.ЦреатеБуцкет

Када направите канту, од вас ће се тражити да јој дате јединствено име и поставите га на јавно или приватно.

БацкблазеБ2.БуцкетДетаилс

Разлика између ова два је у томе што дељиви УРЛ-овима генерисаним за датотеке у јавним кантама може приступити било ко, док онима у приватним корпама треба приступ за потврду идентитета. Можете да генеришете токен путем веб локације.

Јавне канте можете претворити у приватне канте касније или обрнуто, са Б2 контролне плоче кликом на „подешавања канте“ за спремник који желите променити. Постоји и опција подешавања „животних циклуса“ која одређује колико се верзија сваке датотеке чува.

БацкблазеБ2.БуцкетСеттингс

Да бисте интегрисали апликације трећих страна са Б2, мораћете да преузмете ИД налога и направите кључ интерфејса апликације. Употреба АПИ кључева је уобичајена међу ИааС провајдерима и омогућава вам успостављање сигурних веза.

Постоје различити алати за треће стране које можете повезати на Б2 да бисте пренијели и преузели датотеке. Популарни типови укључују ЦлоудБерри Бацкуп, Стораге Маде Еаси и Цибердуцк. Такође можете да креирате мрежни диск на рачунару користећи софтвер попут Моунтаин Дуцк-а.

Кликом на картицу „прегледавање датотека“ на левој страни можете да креирате мапе и преносите датотеке у своје канте са Б2 интерфејса. Интерфејс подржава превлачење и повлачење, тако да можете додати више датотека одједном, што је функција коју нећете пронаћи уз Гоогле Цлоуд, Мицрософт Азуре или Амазон С3.

Такође можете преузети датотеке и створити снимке датотека како бисте их сачували у тренутном стању за опоравак.

БацкблазеБ2.ЦреатеСнапсхот

Б2 контролна табла садржи корисне информације за управљање налогом, укључујући величину канти и колико датотека се налази у њима. Постоји картица „извештаји“ са подацима о налогу вишег нивоа, као што су укупни гигабајти који се чувају и преузимају.

Једна од погоднијих карактеристика Б2 је та што можете да поставите упозорења и максималне вредности долар-а за свој налог. Ово ће вам помоћи да случајно не покупите велики рачун.

БацкблазеБ2.ЦапсАлертс

Бацкблазе пружа лепо дизајниран УКС који се сврстава међу најбоље на цлоуд ИааС тржишту у облаку. Због тога је одличан избор за власнике малих и средњих предузећа који желе да избегну препреке у спровођењу и велике рачуне.

Сигурност

Све датотеке учитане у Бацкблазе Б2 чувају се на више дискова и сервера. На тај начин, ако један погон не успе, постоје додатне копије ваших датотека на другом месту. Б2 постиже пет девет сати продужетка.

Бацкблазе има вхитепапер који детаљно говори о сигурности његовог податковног центра, ако желите да уђете у детаље. Неки од најбитнијих састојака укључују безбедност 24 сата дневно, приступ кључним картицама, биометријске скенере, мантре и видео надзор.

Енцриптион бацкблазе Б2

Бацкблазе Б2 енкрипција укључује заштиту током преласка, али не и заштиту у мировању. Код шифрирања током транзита користи ССЛ за спречавање напада човека у средини и сличних цибер напада. То је сјајно, али очекујемо да ће недостатак енкрипције у мировању бити болна тачка за неке.

Бацкблазе разлози то што не шифрира датотеке на страни сервера јер би то ометало неке случајеве употребе, попут послуживања датотека. Тај изговор је танки као папир. Многи други добављачи услуге ИааС, укључујући колеге Васаби-ове повољне прорачуне, шифрирају податке у мировању.

Ако намеравате да користите Б2 и желите да останете сигурни, хтећете да шифрирате своје податке пре него што их пошаљете у облак. Један од најједноставнијих начина за то је употреба трећег клијента који има могућност приватног шифровања. На пример, ако користите ЦлоудБерри Бацкуп за пренос датотека у Б2, можете се одлучити да их шифрирате прво помоћу протокола Адванцед Енцриптион Стандард..

Двобојна провјера аутентичности с бацкблазе Б2

Веб локација Бацкблазе подржава двофакторну аутентификацију. Укључите ову функцију и од вас ће се тражити додатни безбедносни код послан текстуалном поруком када се пријављујете са непознатих машина. Предност је у томе што ако је ваша лозинка пробијена или украдена, ко год је стекао, неће се моћи пријавити у вашу услугу без тог кода.

Подршка

Бацкблазе одржава веб локацију за подршку на којој можете пронаћи чланке повезане са складиштењем у Б2 облаку. Сајт је могуће претраживати и поделити у категорије како би вам помогао да брже пронађете релевантне чланке.

Б2 пружа купцима бесплатну подршку која укључује директну помоћ путем е-маила. Додајте податке о кредитној картици на свој Б2 рачун и можете очекивати да ће се адреса е-поште окретати мање од једног радног дана. Без додавања ваше кредитне картице, одговори могу потрајати и до два радна дана.

Ако вам треба одговорнија подршка, можете надоградити на један од два плаћена плана подршке. Први кошта 150 долара месечно и смањује време одзива на два радна сата. Други кошта 400 долара месечно и додаје интерну подршку за 24 сата дневно.

Иако мрзимо видјети компаније које наплаћују подршку, то је правило када је у питању добављач услуге ИааС. Већина чак не нуди бесплатну подршку е-поште, тако да тамо можемо, бар, дати реквизите за Бацкблазе.

Последње мисли

Све док Васаби није изашао на сцену 2017. године, није било сумње да је Бацкблазе Б2 најбољи прорачунски ИааС провајдер у облаку. Чињеница да Васаби има два дата центра до једног за Бацкблазе и такође кошта мање, умањила је наш поглед на Б2. Ипак, има још пуно тога за волети.

Без минимум складиштења и пола цента по гигабајту значи велику вредност за кућне и пословне кориснике. Иако бисмо волели да Бацкблазе у потпуности смањи своју накнаду за испадање, стопа је довољно ниска да не би требало да води великим рачунима, посебно ако искористите предност ограничења лимита Б2..

Најбоље од свега, Б2 је једноставан за употребу и подржава га широк спектар апликација других произвођача, од Цибердуцка до ЦлоудБерри Бацкупа. За америчке кориснике вреди набавити бесплатни налог од 10 ГБ да бисте видели да ли брзина преноса датотека задовољава ваше потребе.

У коментарима доле најавите да ли Бацкблазе Б2 има смисла као ИааС услуга и хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me