Мицрософт Азуре преглед – ажурирано 2020

Мицрософт Азуре Ревиев

Вероватно један од најпопуларнијих ИааС провајдера, Мицрософт Азуре нуди конкурентне цене и велике брзине, као и интеграцију са низом софтвера за пренос других произвођача. Прочитајте наш комплетан преглед програма Мицрософт Азуре за комплетну слику.


За оне који траже способну услугу облачне инфраструктуре за хост датотека, Мицрософт Азуре пружа разумне цене и дубљу глобалну инфраструктуру од популарног Амазон С3. Азуре такође добро функционира са конфигурабилним софтвером треће стране као што је мрежни резервни клијент ЦлоудБерри Бацкуп и клијентом за складиштење у облаку Стораге Маде Еаси.

Долазећи у овај преглед Мицрософт Азуре, рашчланит ћемо трошкове, мрежу сервера, корисничко искуство, сигурност и подршку како бисмо вам показали зашто се сврстава у најбољу доступну опцију ИааС у облаку.

Не заборавите да прочитате наш преглед ЦлоудБерри Бацкуп-а и Стораге Маде Еаси за информације о наша два омиљена алата прилагођена Азуре-у.

Алтернатива за Мицрософт Азуре

Снаге & Слабости

Цене

Многи производи и услуге спадају под окриље Азуре, а сви с различитим трошковима. То укључује Азуре Апп Сервице, Азуре Виртуал Мацхинес и Азуре Цонтаинер Сервице. Хостинг датотека за израду сигурносних копија или складиштења захтијева употребу Азуре Блоб Стораге-а, који је дизајниран за неструктуриране податке.

Као и већина ИааС решења, наплаћујете за оно што користите, што пружа предност скалабилности у односу на традиционална складишта у облаку и резервне копије на мрежи.

Поред тога, рачунање трошкова за Азуре може бити комплицирано јер укључују накнаде по гигабајту и за складиштење и за употребу. Покрићемо цене, али ако вам је потребна тачнија процена, Мицрософт пружа калкулатор складиштења који ће вам помоћи.

Азуре Стораге Стораге

Мицрософт наплаћује на основу укупних гигабајта сачуваних у Азуре Блоб Стораге-у сваког месеца. Није потребна минимална количина складиштења, тако да можете да похраните што мање података.

Такође нема плафона.

Постоје три врсте складишта Азуре Блоб: вруће, цоол и архивско. Топло складиште је оптимизовано за чест приступ. Платићете више за складиштење, али мање за коришћење, него што ћете добити са цоол или архивираним складиштем. Најбољи је избор ове три за синхронизацију и дељење датотека и идеалан је за оне који користе Стораге Маде Еаси.

Кул похрана је оптимизована за ретки приступ, док је архивско складиштење ретко. Прво користите за краткорочно резервно копирање, а друго за дугорочно.

Мицрософт такође нуди локално сувишно складиштење и географски сувишан простор за складиштење података. Цене ГРС-а знатно су веће јер се датотеке чувају у више дата центара, док ЛРС користи само један. Ако не градите мрежу за испоруку садржаја или имате канцеларије широм света, ЛРС би требао бити довољан.

Планови: Хот (ЛРС): Хот (ГРС): Цоол (ЛРС): Цоол (ГРС): Архива (ЛРС): Архива (ГРС):
Првих 50ТБ:$ 0,0184$ 0,02080,01 УСД$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Следећих 450ТБ:$ 0,0177$ 0,02000,01 УСД$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Преко 500ТБ:$ 0,017$ 0,01920,01 УСД$ 0,0334$ 0,002$ 0,004

Трошкови ЛРС вруће складиштења су много скупљи него Васаби или Бацкблазе Б2, али су више него разумни за ИааС са мрежом сервера величине Азуре. За поређење, вруће складиштење са Рацкспаце Цлоуд Филес-ом кошта 100 УСД по терабајту, што је више од пет пута веће цијене Азуре (прочитајте нашу рецензију Рацкспаце Цлоуд Филес).

Амазон Глациер, добро познат као дугорочно резервно решење, има веће трошкове складиштења у односу на архивску меморију компаније Азуре. Многи ИааС провајдери нуде само опције вруће или архивске меморије. Свиђа нам се како Мицрософт пружа средњу могућност.

Азуре стопе коришћења

Мицрософт своје разумне трошкове складиштења допуњава једнако разумним трошковима употребе. Најважније је да се за складиштење вруће не наплаћују излази. Напредак се односи на преузимања датотека за које већина провајдера наплаћује.

Издвајају се трошкови за цоол и архивску похрану. Цоол стораге такође укључује накнаде за пренос података.

Вруће (ЛРС): вруће (ГРС): цоол (ЛРС): цоол (ГРС): архива (ЛРС): архива (ГРС):
Читати:бесплатнобесплатно0,01 УСД0,01 УСД$ 0,02$ 0,02
Напишите:бесплатнобесплатнобесплатнобесплатнобесплатнобесплатно

Без обзира коју врсту складишта користите, наплаћује се АПИ позиве, на шта бисте желели да обратите пажњу ако намеравате да користите Азуре за развој апликација. Те трошкове можете пронаћи овде.

Ако желите да покренете пробни рад Азуре пре него што почнете, можете да се пријавите за бесплатни налог од 5 ГБ који је добар у року од једне године.

Сервер Нетворк

Мицрософт одржава дата центре у облаку на 52 тачке широм света, а приступ Азуре доступан је у 140 земаља.

Северна Америка има највише објеката са 13, од којих су два осим у Сједињеним Државама. Европа има осам, са још неколико на путу. Азијско-пацифички регион је такође добро опскрбљен са објектима у Кини, Јужној Кореји, Јапану, Сингапуру и Аустралији.

Постоји само један центар података у Јужној Америци, смештен у Бразилу, и ниједан у Африци или на Блиском Истоку, мада Мицрософт има четири наведена за покретање.

За поређење, буџетска ИааС опција Бацкблазе Б2 има једну локацију података, у Калифорнији. Амазон С3 има 14 проширила се широм света. Гоогле Цлоуд има 16.

Схватили сте слику. У погледу сервера, Азуре далеко надмашује остатак терена. Иако то не мора нужно да добијате бржу услугу помоћу Азуре-а, не боли.

Лакоћа коришћења

За ову рецензију нас занима Азуре као опција за хостовање датотека. Као и друге напредне ИааС платформе, Азуре ради много више од тога, укључујући пружање алата за израду апликација, хост веб страница и прављење база података.

Због његове сложености, можда ће вам бити тешко да започнете са Азуреом, због чега смо саставили водич који ће вам помоћи. Док смо усредсређени на израду резервних копија, наш водич ће вам дати идеју о томе како подесити Азуре за складиштење датотека, тако да овде нећемо ући у толику дубину.

Да бисте сачували датотеке у Азуре Блоб Стораге-у, направите налог за складиштење тако што ћете се пријавити на контролну плочу Азуре и кликнути на „стораге“ у прозору „старт старт“..

На следећој страници, под окном тржишта Азуре са леве стране, поново кликните на „стораге“. Ново окно ће се појавити с десне стране с пописом истакнутих апликација. Кликните на онај који каже „налог за складиштење“.

Затим отворите налог за складиштење. У језику ИааС, правите канту или контејнер, али Мицрософт не користи ниједан од тих термина. Морате да дате име налогу, изаберете тип рачуна и изаберете локацију дата центра.

За типове рачуна можете одабрати складиште блоба, в1 опште намене или в2 опште намене. Изаберите в2 опште намене за већину случајева. Подржава све најновије функције за складиштење Азуре-а, блоб или на неки други начин и пружа најбоље цене.

Кликните на „Креирај“ и бићете спремни за отпремање датотека након што добијете АПИ кључ за тај налог за складиштење. Тај кључ можете пронаћи кликом на везу „приступни кључеви“ на порталу Азуре.

Помоћу ових кључева и имена налога моћи ћете да интегришете Азуре са апликацијама трећих страна дизајнираних за премештање датотека.

Клијентске опције укључују једноставне апликације за преузимање и преузимање, попут оних међу нашим најбољим клијентима за пренос датотека и развијеније алате као што су Дуплицати, Арк, ЦлоудБерри Бацкуп и Стораге Маде Еаси. Такође можете поставити мрежни диск који је усмерен на Азуре користећи алат попут Моунтаин Дуцк.

Иако Мицрософтово ИааС решење можда није тако једноставно за употребу као Васаби или Бацкблазе Б2, ниједан од њих не нуди тако сложен спектар услуга. Једном када пређете почетну криву учења, Азуре пружа атрактивно и корисничко сучеље за креирање и управљање налозима за складиштење података.

Сигурност

Приликом креирања налога за складиштење, имаћете могућност да шифрирате све податке сачуване на страни сервера. Познат и као енкрипција у мировању, овај приступ пружа одређену сигурност да кршење сервера неће резултирати крађом читљивих копија датотека.

Азуре користи стандард напредне енкрипције за протокол шифрирања, постављен на 256 бита. То је протокол који су препоручили амерички Национални институти за стандарде и технологију и онај који најчешће користе провајдери облака.

Кључевима шифрирања управља Мицрософт и чувају их на засебном серверу од ваших података. Не постоји опција за приватно, крајње шифрирање, али то је норма са облачним ИааС услугом. Ако вам је потребан тај ниво заштите, многи алати других произвођача који се спајају с Азуреом нуде шифрирање на страни клијента.

Да бисте се заштитили од крађе лозинке која би омогућила другима да се пријаве на вашу Азуре командну плочу и проузроче хаос, можете омогућити двофакторну аутентификацију. 2ФА захтева додатни безбедносни повериоц приликом пријављивања у Азуре на непознатој машини. Овај код можете примити у облику текстуалне поруке или отићи са апликацијом за потврђивање идентитета као што је Гоогле Аутхентицатор.

И физички и виртуелни контакт с мрежом података података Азуре помно се надгледају. Приступ податковном центру се покреће кроз једну приступну тачку, а остатак центра блокиран је високим оградама. Постројења патролирају стражари и надгледају 24/7 телевизије затвореног круга, укључујући камере на предњој и задњој страни сваког послужитеља.

Подршка

Да бисте добили пуну подршку за Азуре од Мицрософта, морате да се пријавите за план подршке. Ако не плаћате подршку, од Мицрософта ћете добити помоћ око проблема са наплатом и претплатом, мада форуме за подршку можете да користите за техничка питања.

Доступне су четири нивоа плана подршке: програмер, стандардни, професионални и премијер. Планови за подршку нису јефтини. Најмање скупа, подршка за програмере, кошта 29 долара месечно. Стандардна подршка кошта 100 УСД, а професионална 1.000 УСД.

Премиер подршка захтева да се позове Мицрософт да бисте добили цену.

План за програмере требало би да буде довољан за не-производна окружења, укључујући резервне копије и складиштење у облаку, дајући вам подршку е-поште у радно време. За 29 долара месечно очекујемо да буде укључена телефонска подршка, али за то је потребан стандардни план. Затим поново сличан план подршке са Гоогле Цлоуд-ом кошта 150 УСД месечно, тако да, поређење, Азуре-ово постављање захтева оправдано.

Време одзива процењује се на мање од осам радних сати за план програмера. Скупљи планови добијају брже одговоре у зависности од озбиљности проблема. У Северној Америци радно време траје од 18х до 18х. ПСТ, од понедељка до петка. У већини других земаља сати подршке су између 9:00 и 17:00. радним данима.

За ДИИ смернице, Азуре одржава мрежну документацију и базу знања која покрива многа уобичајена питања. Можете претражити базу знања или прегледати теме по производима и ознакама попут “резервне копије” или “наплате”.

Мицрософтови ДИИ ресурси раде дубоко, а кориснички форум је активан, али те предности не превазилазе трошкове његових планова подршке како би створили повољан утисак.

Последње мисли

Ако можете превидјети његове скупе планове подршке, има се шта дивити Мицрософт Азуре-у. У поређењу са сличним ИааС услугама као што су Амазон С3 и Гоогле Цлоуд, стопе складиштења су ниже и мрежа сервера већа. Велики смо обожаваоци његовог атрактивног и једноставног веб интерфејса.

Азуре оцјењујемо као најбоље доступно ИааС рјешење у облаку, чак и ако има дуг пут прије успоређивања тржишних бројева Амазона. Наравно, отворени смо за разлике у мишљењима. У коментарима испод подијелите своје мисли о Азуре-у и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map