Wasabi Storage Review – Actualizat în 2020

Wasabi Storage Review

Un jucător nou pe piața SaaS, Wasabi are foarte multă dreptate când vine vorba de caracteristici, dar ia inelul de aur când vine vorba de prețuri.


Pentru cei care doresc să construiască o soluție de rezervă online la prețuri accesibile, care nu implică Backblaze sau IDrive, Wasabi este o companie de stocare la cald care merită luată în considerare. O nouă intrare pe piața infrastructurii cloud, Wasabi și-a pus amprenta cu prețuri mult sub servicii concurente precum Amazon S3, pe lângă viteze care nu te vor lăsa blestema zeii.

Ca soluție de infrastructură cloud, Wasabi oferă spațiu serverului pentru a vă găzdui fișierele, dar nu oferă prea mult ajutor pentru a obține acele fișiere acolo. Pentru a-l utiliza ca instrument de rezervă online, va trebui să-l asociați cu software de rezervă, cum ar fi CloudBerry Backup – un favorit Cloudwards.net prezentat în cel mai bun ghid de backup online.

În timpul acestei revizuiri Wasabi, vom efectua caracteristici de bază, costuri și alte elemente pentru a vă ajuta să vă decideți dacă Wasabi este cea mai bună soluție de infrastructură cloud pentru nevoile dvs. În timp ce prețul este corect, puteți să vă înscrieți pentru un cont de încercare Wasabi de 1 TB pentru a-l testa înainte de a comite.

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Wasabi este un serviciu de infrastructură cloud, uneori referit la infrastructură ca serviciu (IaaS). Ideea din spatele IaaS este de a oferi acces la serverul cloud pe care întreprinderile și persoanele fizice le pot utiliza pentru gestionarea fișierelor.

Ne uităm la Wasabi doar ca o soluție de backup online, dar o puteți folosi și pentru spațiul de stocare în cloud (aflați diferența dintre stocarea în cloud și backup online) sau chiar pentru a vă dezvolta propria aplicație bazată pe cloud.

Wasabi vă permite să încărcați atât folderele, cât și fișierele conectându-vă online la contul dvs. Cu toate acestea, pentru a utiliza în mod eficient Wasabi pentru backup online, veți dori să îl asociați cu o aplicație separată.  

Duplicati (citiți recenzia noastră Duplicati) este o aplicație de rezervă online gratuită, solidă, care funcționează cu Wasabi, dar dacă puteți razi împreună o taxă de licență unică de 30 de dolari, vă recomandăm să utilizați CloudBerry Backup (citiți recenzia noastră pentru BackWatch Cloud).

Wasabi și CloudBerry

CloudBerry Backup este o soluție de stocare în cloud proprie, care poate fi folosită pentru copierea de rezervă a peste 50 de servicii cloud diferite, inclusiv Wasabi. CloudBerry Backup vă va permite să planificați copiile de rezervă ale fișierului la Wasabi sau să rulați o copie de rezervă continuă, asigurându-vă că planul dvs. de dezastru este mereu actualizat..  

Aplicația poate cripta fișierele înainte de a le trimite și de a face backup simultan atât la Wasabi, cât și la un dispozitiv de stocare local pentru o configurare de rezervă hibridă. Vă permite, de asemenea, configurarea versiunii de fișiere și poate fi utilizată pentru a vă imagina întregul disc.

Practic, prin asocierea Wasabi cu CloudBerry Backup, veți obține una dintre cele mai puternice și mai ieftine experiențe de rezervă existente, profitând de caracteristicile CloudBerry și de planurile low-cost ale lui Wasabi.

Wasabi are în prezent un centru de date situat în Virginia, Statele Unite. Există planuri de a deschide un al doilea centru de date în vestul Statelor Unite la începutul anului 2018. Odată lansat, veți putea alege ce instalație doriți să faceți backup pentru datele dvs..

Chiar și două centre de date nu sunt aproape la fel de multe oferte Amazon S3, care are servere în întreaga lume. Acesta este unul dintre compromisurile de a merge cu Wasabi, deși dacă vă aflați în Statele Unite, nu ar trebui să creeze probleme.   

Wasabi vă permite să faceți bucile de stocare „imuabile”, ceea ce înseamnă că orice date scrise în ea nu pot fi șterse sau modificate. Această caracteristică este ideală pentru construirea de planuri de recuperare a dezastrelor care respectă HIPAA.

În cadrul norului, Wasabi este proiectat să efectueze verificări ale datelor la fiecare 90 de zile, pe durata în care orice fișier este stocat. Acest lucru este pentru a asigura fișierele rămân intacte. Compania pretinde durabilitate de 11 x 9s, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să pierdeți niciodată fișierele cu adevărat. Desigur, putem lua cuvântul companiei numai pentru acest lucru, deoarece este o afirmație care nu este posibilă să verifice pe un singur cont cu date limitate.

Wasabi vă permite, de asemenea, să setați politicile de păstrare a fișierelor șterse, care, așa cum puteți ghici, se referă la cât timp trebuie să recuperați fișierele șterse. Multe instrumente de backup online care se împerechează cu Wasabi, inclusiv CloudBerry Backup, vă permit, de asemenea, să personalizați politicile de păstrare.

Adică tot ce există pentru funcții. Ca un IaaS, funcțiile nu sunt însă cel mai important. Costul și performanța sunt mai importante, a căror evaluare este publicată.

Prețuri

Dintre cele două pretenții ale lui Wasabi asupra Amazon S3, cea mai ușoară de verificat este structura prețurilor sale. Și, așa cum am promis, este ieftin.

StorageEgress (descărcare)
Cost:0,0039 USD pe GB0,04 USD pe GB
Note:1TB minim

Wasabi a lansat recent un preț nou implicit, care este de 0,0049 USD pe gigabyte pe lună. Acest lucru se ridică la aproximativ 5 dolari pe terabyte, ceea ce este un furt.

Dezavantajul este că trebuie să plătiți cel puțin 1 TB în fiecare lună, chiar dacă nu folosiți atât de mult. Cu toate acestea, având în vedere că Amazon S3, Google Cloud și Microsoft Azure au costat de patru ori mai mult, aceasta este probabil o idee ulterioară.

Noul preț al noilor prețuri este că Wasabi nu mai percepe nicio taxă pentru descărcare personală sau descărcare de fișiere. Aceasta este o taxă pe care o veți găsi cu aproape toate celelalte soluții IaaS din cloud.

Dacă preferați vechea structură a prețurilor Wasabi, vă puteți înscrie și la ea. În aceste condiții, prețul de stocare de bază este de 0,0039 USD pe gigabyte pe lună.

Prețurile anterioare includ taxele de avans, care se ridică la 0,04 dolari pe gigabyte descărcate. Asta înseamnă că, dacă descărcați 1 TB de date din Wasabi, vă va costa 40 USD.

Este mai ieftin decât Amazon, Azure și Google Cloud, dar de două ori mai mult decât Backblaze B2, care încasează 0,02 USD pe gigabyte (citiți despre asta în revizuirea noastră Backblaze for Business).

Vă sugerăm să alegeți noul preț dacă descărcați frecvent. Puteți, totuși, să comutați mai târziu între opțiunile de preț dacă decideți că ați făcut o greșeală.

În general, prețurile lui Wasabi ar trebui să apeleze la companii cu buget. Este chiar la un preț destul de scăzut pentru a oferi o soluție de rezervă la domiciliu la prețuri accesibile, chiar și cu o taxă de 30 de dolari pentru o singură dată pentru Backload CloudBerry..

Ușurință în utilizare

Înscrierea la Wasabi durează cel puțin câteva minute. În cazul nostru, am creat un cont de încercare, care a solicitat un e-mail de verificare pentru a crea o parolă a contului.

După ce v-ați conectat la noul dvs. cont pe site-ul web Wasabi, va trebui să creați o găleată (un depozit de date) pentru a începe să faceți copii de rezervă. Puteți crea cât mai multe găleți.

Va trebui să dați unui nume găleții. Există, de asemenea, un meniu derulant pentru a selecta o regiune, care se referă la locația centrului de date. Așa cum am menționat, în acest moment singura locație este SUA-Est (Ashburn, VA), cu o instalație SUA-Vest deschisă la începutul anului 2018.

De asemenea, vi se va da opțiunea de a activa sau suspenda versiunea și înregistrarea. Versiunea se referă la salvarea copiilor anterioare ale fișierelor modificate, în cazul în care doriți să faceți schimbări înapoi. Puteți schimba ambele setări mai târziu, dacă este necesar.

Ultimul pas pentru crearea unei găleți este să treceți în revistă selecțiile și să apăsați pe butonul „crea găleată”.

Puteți încărca foldere și fișiere direct în secțiunea Wasabi recent creată dacă doriți, dar acest lucru nu este efectiv pentru backup online, deoarece este o încărcare unică

Duplicati și CloudBerry Backup au opțiuni de rezervă continue și programate pentru a vă asigura că fișierele computerului dvs. sunt protejate, fără ca dvs. să gestionați procesul manual. Asta și au multe alte funcții utile, în afară de proiectate pentru a face backup-ul dvs. mai convenabil, mai inclus și mai sigur.  

Pentru a conecta o aplicație de rezervă online la Wasabi, va trebui să generezi o cheie de acces, pe care o poți face conectându-te la contul tău online, făcând clic pe meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus și selectând „profilul meu .“

Apoi, faceți clic pe fila Acces API.

Acolo puteți genera atât o cheie cât și o cheie secretă care vă va permite soluția de rezervă la alegere să se conecteze la cupa Wasabi.

Cu CloudWid Backup, de exemplu, veți introduce cheile când selectați pentru prima dată Wasabi ca serviciu cloud la alegere la crearea unui nou plan de backup.

Nu vă vom conduce prin restul procesului de configurare cu CloudBerry Backup, deoarece acesta se află în afara domeniului de aplicare al acestui articol. Cu toate acestea, este destul de simplu.

În general, partea Wasabi a lucrurilor este cam la fel de simplă. Mai impactant va fi serviciul de rezervă pe care alegeți să îl asociați cu acesta.

Viteză

Wasabi face unele pretenții de viteză îndrăznețe, inclusiv fiind de șase ori mai rapid decât Amazon S3. În special, pe site-ul său web, Wasabi susține că a scris 456 MB de date în cinci secunde, comparativ cu 75MB pentru Amazon S3. Puteți solicita un raport complet – inclusiv instrucțiuni privind recrearea testelor – de la Wasabi dacă aveți nevoie să efectuați propriul test înainte de a comite.

Pentru majoritatea utilizatorilor, este puțin probabil ca vitezele raportate ale lui Wasabi să fie atinse. Acest lucru este valabil mai ales folosind WiFi. Dacă viteza de încărcare WiFi este de 10 Mbps, de exemplu, cel mai rapid poate fi încărcat 1000MB de date folosind un singur thread este puțin peste 14 minute.

Am efectuat propriile teste pentru a vedea cât de repede am putea încărca și descărca fișiere folosind Wasabi cu CloudBerry Backup. Pentru aceste teste, am folosit un folder de 1 GB și am lucrat printr-o rețea WiFi cu 10 Mbps de încărcare și 22 Mbps viteze de descărcare..

Iată rezultatele noastre:

Testează unul
Testul doi
In medie
Încarcă:19 minute19 minute19 minute
Descarca11 minute12 minute11,5 minute

Vitezele respective nu sunt groaznice atunci când aveți în vedere că fișierele au fost criptate de CloudBerry înainte de a fi trimise. Cu toate acestea, sunt în linie și cu ceea ce am văzut cu Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 și multe alte soluții IaaS.

Pentru înregistrare, am efectuat aceste teste din SE Asia. În Statele Unite, probabil că veți vedea performanțe mai bune. Desigur, dacă lucrați de oriunde, dar din SUA, Amazon S3 are servere regionale pe care le puteți utiliza, în timp ce Wasabi nu. Aceasta va înclina probabil factorul de viteză în favoarea Amazonului.

Securitate

Wasabi vă stochează datele în centre de date întărite, concepute pentru a zădărnici atât atacurile fizice cât și cele virtuale. Centrele de date sunt de rangul patru, care este cel mai mare rating al Institutului Uptime, cu o garanție de 99,9% procente. Patrulele de securitate sunt la fața locului 24/7 și sunt susținute de supravegherea CCTV. Scanerele biometrice ajută la eliminarea deșeurilor.

Datele sunt criptate în repaus în norul Wasabi, chiar dacă nu criptați prin intermediul software-ului de rezervă online. HTTPS este, de asemenea, utilizat pentru securizarea încărcărilor și descărcărilor de pe ecranul online prin atacuri de tipul omului în mijloc și altele asemenea. Pentru mai multă protecție acolo, luați în considerare și rularea unui VPN (găsiți cel mai bun VPN).

Wasabi nu vă oferă acces la cheile de criptare sau la o opțiune de setare a dvs. singur. Chiar și cu criptarea din partea serverului în loc, vă recomandăm să utilizați un instrument de rezervă online care vă permite să criptați fișierele înainte de a părăsi computerul. Criptarea privată, de la capăt la sfârșit, nu asigură nimeni, dar puteți citi fișierele dvs..

Atât Duplicati, cât și CloudBerry acceptă criptarea privată, la fel ca multe alte instrumente de backup online.

A sustine

Wasabi oferă atât asistență de bază gratuită, cât și asistență premium pentru o sumă de 300 USD pe lună. Diferența principală în funcție de site-ul Wasabi este că asistența premium primește asistență telefonică și răspunsuri prin e-mail prioritare.

La întrebările prin e-mail pentru abonații de bază se răspunde, în general, în zilele lucrătoare, între orele 8:00 și 17:00. EST. E-mailurile de asistență premium răspund 24 × 7. Asistența Wasabi ne-a informat că compania va încerca să răspundă la e-mailuri de la abonați non-premium în timpul orelor libere, în funcție de disponibilitatea resurselor.

Nu am testat asistența prioritară, dar am eliminat câteva e-mailuri de testare pentru a măsura timpul de răspuns al asistenței de bază. Am primit răspunsuri în termen de o zi în toate ocaziile și chiar am primit un răspuns într-o duminică.

Wasabi are o mică bază de cunoștințe și documente de asistență tehnică. Există, de asemenea, un videoclip inițial.

Suportul pentru Wasabi nu este rău, în general, iar reprezentanții par prietenoși și cunoscuți. Acestea fiind spuse, am dori să vedem o formă de canal live gratuit, cum ar fi chatul și asistența 24 × 7 pentru toți utilizatorii. De asemenea, taxa de susținere de 300 USD pe lună este un pic mai mare.  

Verdictul

Este greu să credităm cererile de viteză ale lui Wasabi asupra Amazon S3. Este puțin probabil dacă folosiți Wasabi pentru backup, veți obține viteze de șase ori mai rapide decât Amazon.

De fapt, în funcție de locația dvs., este posibil ca Amazon să funcționeze mai bine pentru dvs. datorită faptului că are o rețea de server globală. Între timp, Wasabi nu are decât un singur centru de date în Virginia la momentul acestei scrieri, cu intenția de a deschide o secundă la începutul anului 2018.

Acestea fiind spuse, nu există nicio îndoială că Wasabi nu este doar mai ieftin decât Amazon, pentru majoritatea utilizatorilor va reprezenta o valoare mai bună decât chiar Backblaze B2 favorabil bugetului. Dincolo de asta, serviciul este ușor de utilizat, securitatea pare solidă, iar suportul pare receptiv.  

Dacă sunteți în căutarea unei configurații de rezervă de 1TB la domiciliu, asocierea Wasabi cu CloudBerry Backup pare o modalitate de urmat. Cu toate că există, cu siguranță, mai multă muncă implicată, o astfel de soluție vă poate economisi bani prin opțiunile de backup online precum Backblaze și IDrive, două dintre Cloudwards.net aleg cele mai bune backup online..   

Este interesul nostru pentru Wasabi. Desigur, salutăm alte opinii, așa că nu ezitați să le lăsați pe ale voastre în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me