Revizuirea Microsoft Azure – actualizată 2020

Microsoft Azure Review

Probabil unul dintre cei mai populari furnizori de IaaS de acolo, Microsoft Azure oferă prețuri competitive și viteze rapide, precum și integrare cu o serie de software de transfer de la terți. Citiți recenzia noastră completă Microsoft Azure pentru imaginea completă.


Pentru cei care caută un serviciu de infrastructură cloud capabil să găzduiască fișiere, Microsoft Azure oferă prețuri rezonabile și chiar o infrastructură globală mai profundă decât popularul Amazon S3. De asemenea, Azure funcționează bine cu software-ul terț configurabil, cum ar fi clientul de backup online CloudBerry Backup și clientul de stocare în cloud.

În urma acestei revizuiri Microsoft Azure, vom descompune costurile, rețeaua de server, experiența utilizatorului, securitatea și asistența pentru a vă arăta de ce se situează ca cea mai bună opțiune IaaS cloud disponibil.

Nu uitați să citiți recenzia noastră de backup CloudCloud și recenzia simplificată pentru stocare pentru informații despre cele două instrumente preferate de Azure, de asemenea.

Alternative pentru Microsoft Azure

Puncte forte & Puncte slabe

Prețuri

Multe produse și servicii se încadrează sub umbrela Azure, toate cu costuri diferite. Aceasta include Serviciul de aplicații Azure, Mașinile virtuale Azure și Serviciul Container Azure. Găzduirea fișierelor pentru backup sau stocare necesită utilizarea Azure Blob Storage, care este proiectat pentru date nestructurate.

Ca majoritatea soluțiilor IaaS, sunteți taxat pentru ceea ce utilizați, ceea ce oferă un avantaj de scalabilitate față de soluțiile tradiționale de stocare în cloud și de backup online

Acestea fiind spuse, calcularea costurilor pentru Azure poate fi dificilă, deoarece includ taxe per gigabyte atât pentru stocare cât și pentru utilizare. Vom acoperi prețurile, dar, dacă aveți nevoie de o estimare mai exactă, Microsoft oferă un calculator de stocare care vă va ajuta.

Tarifele de stocare Azure

Taxele Microsoft bazate pe gigabyte totale stocate în Azure Blob Storage în fiecare lună. Nu este necesară cantitatea minimă de stocare, astfel încât să puteți stoca cât mai puține date doriți.

Nu există niciun plafon.

Există trei tipuri de stocare Azure Blob: fierbinte, răcoritoare și arhivă. Depozitarea la cald este optimizată pentru accesul frecvent. Veți plăti mai mult pentru stocare, dar mai puțin pentru utilizare, decât o puteți face cu stocare rece sau arhivă. Este cea mai bună alegere dintre cele trei pentru sincronizarea și distribuirea fișierelor și este ideală pentru cei care folosesc Storage Made Easy.

Spațiu de stocare rece este optimizat pentru acces rar, în timp ce stocarea arhivei este pentru acces rar. Folosiți-o pe prima pentru backup pe termen scurt, iar cea din urmă pentru termen lung.

Microsoft oferă, de asemenea, stocare locală redundantă și stocare redundantă geografic. Prețurile GRS sunt considerabil mai mari, deoarece fișierele sunt stocate în mai multe centre de date, în timp ce LRS folosește doar unul. Dacă nu construiți o rețea de livrare de conținut sau aveți birouri în întreaga lume, LRS ar trebui să fie suficient.

Planuri: Hot (LRS): Hot (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Archive (LRS): Archive (GRS):
Primul 50TB:$ 0.0184$ 0,0208$ 0,01 până$ 0,0334$ 0,002 până$ 0.004
Următorul 450TB:$ 0,0177$ 0,0200$ 0,01 până$ 0,0334$ 0,002 până$ 0.004
Peste 500TB:$ 0,017$ 0,0192$ 0,01 până$ 0,0334$ 0,002 până$ 0.004

Costurile de stocare la cald LRS sunt mult mai scumpe decât Wasabi sau Backblaze B2, dar mai mult decât rezonabile pentru un IaaS cu o rețea de servere de dimensiunea Azure. Pentru comparație, stocarea la cald cu Rackspace Cloud Files costă 100 USD pe terabyte, de mai mult de cinci ori costul Azure (citiți recenzia noastră Rackspace Cloud Files).

Amazon Glacier, cunoscut ca soluție de rezervă pe termen lung, are costuri de stocare mai mari decât stocarea arhivei Azure. Mulți furnizori IaaS oferă și opțiuni de stocare la cald sau arhivare. Ne place că Microsoft oferă o opțiune la mijloc.

Ratele de utilizare Azure

Microsoft își completează costurile rezonabile de stocare cu costurile de utilizare la fel de rezonabile. În special, nu există taxe pentru stres pentru depozitare la cald. Egress se referă la descărcări de fișiere, pe care majoritatea furnizorilor le percep.

Există taxe de extragere atât pentru stocarea la rece, cât și pentru arhiva Stocarea rece include, de asemenea, taxele de încărcare a datelor.

Hot (LRS): Hot (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Archive (LRS): Archive (GRS):
Citit:LiberLiber$ 0,01 până$ 0,01 până$ de 0,02$ de 0,02
Scrie:LiberLiberLiberLiberLiberLiber

Indiferent de tipul de stocare pe care îl utilizați, există taxe pentru apelurile API, ceea ce doriți să acordați atenție dacă intenționați să utilizați Azure pentru dezvoltarea aplicațiilor. Puteți găsi aceste costuri aici.

Dacă doriți să oferiți Azure un termen de testare înainte de a comite, vă puteți înscrie pentru un cont gratuit de 5 GB, care este bun pentru un an.

Rețea de servere

Microsoft menține centrele de date cloud în 52 de locuri de pe glob, iar accesul la Azure este disponibil în 140 de țări.

America de Nord are cele mai multe facilități cu 13, toate, dar două sunt în Statele Unite. Europa are opt, cu alte câteva pe drum. Regiunea Asia-Pacific este bine servită, de asemenea, cu facilități în China, Coreea de Sud, Japonia, Singapore și Australia.

Există un singur centru de date din America de Sud, situat în Brazilia și niciunul din Africa sau Orientul Mijlociu, deși Microsoft a listat patru pentru lansare.

Pentru comparație, opțiunea IaaS bugetară Backblaze B2 are o locație a unui centru de date, în California. Amazon S3 are 14 distribuitori în întreaga lume. Google Cloud are 16.

Obții poza. În ceea ce privește facilitățile serverului, Azure depășește cu mult restul câmpului. Deși asta nu înseamnă neapărat că veți primi un serviciu mai rapid cu Azure, nu este rău.

Ușurință în utilizare

Pentru această recenzie, ne interesează Azure ca opțiune pentru găzduirea fișierelor. Ca și alte platforme IaaS avansate, Azure face mult mai mult decât atât, inclusiv furnizarea de instrumente pentru construirea de aplicații, pagini web gazdă și construirea bazelor de date..

Datorită complexității sale, este dificil să începeți cu Azure, motiv pentru care am pus la cale un ghid care să vă ajute. În timp ce ne concentrăm pe backup, ghidul nostru vă va oferi o idee despre modul în care puteți configura Azure pentru stocarea fișierelor, așa că nu vom intra în el atât de adânc aici.

Pentru a păstra fișierele în Azure Blob Storage, creați un cont de stocare conectându-vă în tabloul de bord Azure și făcând clic pe „stocare” în fereastra „inițiere”..

Pe pagina următoare, sub panoul de piață Azure din stânga, faceți clic din nou pe „stocare”. Un panou nou se va adăuga la dreapta cu o listă de aplicații prezentate. Faceți clic pe cel care spune „contul de stocare”.

Apoi, creați un cont de stocare. În limbajul IaaS, creați o găleată sau un container, dar Microsoft nu utilizează niciunul dintre acești termeni. Va trebui să dați contului dvs. un nume, să alegeți un tip de cont și să alegeți o locație a centrului de date.

Pentru tipurile de cont, puteți selecta stocare blob, v1 de uz general sau v2 cu scop general. Alegeți v2 de uz general pentru majoritatea cazurilor. Suporta toate cele mai recente caracteristici de stocare Azure, blob sau altfel, și oferă cele mai bune prețuri.

Faceți clic pe „creați” și veți fi gata să încărcați fișiere după ce ați obținut cheia API pentru contul de stocare. Puteți găsi această cheie făcând clic pe linkul „taste de acces” din portalul Azure.

Cu aceste chei și numele contului dvs., veți putea integra Azure cu aplicații terțe concepute pentru a muta fișiere.

Opțiunile clienților includ aplicații simple de încărcare și descărcare, precum cele dintre cele mai bune clienți de transfer de fișiere și instrumente mai dezvoltate, cum ar fi Duplicati, Arq, CloudBerry Backup și Storage Made Easy. De asemenea, puteți configura o unitate de rețea îndreptată către Azure folosind un instrument precum Mountain Duck.

Deși soluția IaaS Microsoft nu poate fi la fel de ușor de utilizat ca Wasabi sau Backblaze B2, niciuna dintre acestea nu oferă o gamă de servicii la fel de complexă. După ce treceți peste curba inițială de învățare, Azure oferă o interfață atractivă și ușor de utilizat pentru a crea și gestiona conturi de stocare.

Securitate

Când creați contul de stocare, vi se va oferi o opțiune pentru a cripta toate datele stocate din server. Cunoscută sub numele de criptare în repaus, această abordare oferă o anumită certitudine că o încălcare a serverului nu va duce la furarea copiilor lizibile ale fișierelor dvs..

Azure folosește standardul de criptare avansat pentru un protocol de criptare, setat la 256 biți. Acesta este protocolul recomandat de Institutele Naționale de Standarde și Tehnologie din SUA și cel mai utilizat de furnizorii de cloud.

Cheile de criptare sunt gestionate de Microsoft și stocate pe un server separat de datele dvs. Nu există nicio opțiune pentru criptarea privată, de la capăt la capăt, dar aceasta este norma cu un serviciu IaaS din cloud. Dacă acest nivel de protecție este ceva de care aveți nevoie, multe instrumente terțe care se împerechează cu Azure oferă criptare din partea clientului.

Pentru a vă feri de furtul de parolă care ar permite altor persoane să se conecteze la tabloul de bord Azure și să provoace distrugeri, puteți activa autentificarea în doi factori. 2FA necesită o acreditare suplimentară de securitate la conectarea la Azure pe un aparat necunoscut. Puteți primi acest cod ca mesaj text sau puteți merge cu o aplicație de autentificare precum Google Authenticator.

Atât contactul fizic cât și cel virtual cu rețeaua de centru de date Azure sunt monitorizate îndeaproape. Accesul la centrul de date se realizează printr-un singur punct de acces, restul centrului fiind blocat de garduri înalte. Facilitățile sunt patrulate de paznici și monitorizate 24 de ore din 24, 7 zile de la televizorul cu circuit închis, inclusiv camerele din față și din spate ale fiecărui rack server.

A sustine

Pentru a primi asistență completă pentru Azure de la Microsoft, trebuie să vă înscrieți la un plan de asistență. Dacă nu plătiți pentru asistență, veți primi ajutor doar la problemele de facturare și abonare de la Microsoft, deși puteți utiliza forumurile de asistență pentru probleme tehnice.

Există patru niveluri de plan de asistență disponibile: dezvoltator, standard, profesional și premier. Planurile de sprijin nu sunt ieftine. Cel mai puțin scump, suport pentru dezvoltatori, costă 29 de dolari pe lună. Asistența standard costă 100 USD, iar costul profesional 1000 USD.

Asistența Premier necesită apelarea Microsoft pentru a obține o ofertă.

Planul de dezvoltatori ar trebui să fie suficient pentru mediile care nu sunt de producție, inclusiv backup și stocare în cloud, oferindu-vă asistență prin e-mail în timpul programului de lucru. Pentru 29 de dolari pe lună, ne așteptăm să fie inclusă asistența telefonică, dar asta necesită planul standard. Apoi, din nou, un plan de asistență similar cu Google Cloud costă 150 de dolari pe lună, așa că, în comparație, cererea de la Azure pare rezonabilă.

Timpul de răspuns este estimat la sub opt ore de lucru pentru planul dezvoltatorului. Planurile mai scumpe obțin răspunsuri mai rapide în funcție de gravitatea problemei. Pentru America de Nord, programul de lucru este între 6 și 18:00. PST, de luni până vineri. În majoritatea celorlalte țări, orele de asistență sunt cuprinse între 9 a.m. și 5 p.m. în zilele lucrătoare.

Pentru orientare DIY, Azure păstrează documentația online și o bază de cunoștințe care acoperă multe întrebări comune. În baza de cunoștințe puteți căuta sau puteți răsfoi subiecte după produs și etichete precum „copie de rezervă” sau „facturare”.

Resursele de bricolaj ale Microsoft funcționează în profunzime, iar forumul utilizatorului său este activ, dar aceste avantaje nu depășesc costurile planurilor sale de asistență pentru a crea o impresie favorabilă.

Gânduri finale

Dacă puteți trece cu vederea planurile sale de asistență costisitoare, este foarte mult de admirat despre Microsoft Azure. În comparație cu serviciile IaaS similare precum Amazon S3 și Google Cloud, ratele de stocare sunt mai mici și rețeaua de servere mai mare. Suntem mari fani ai interfeței sale atractive și ușor de utilizat.

Clasificăm Azure ca cea mai bună soluție IaaS cloud disponibilă, chiar dacă mai are un drum lung înainte de a se potrivi cu numerele de piață ale Amazonului. Desigur, suntem deschiși la diferențele de opinie. Împărtășește-ți propriile gânduri despre Azure în comentariile de mai jos și mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map