Revizuire backblaze B2 – actualizată în 2020

Backblaze B2 Review

Backblaze B2 poate fi cel mai accesibil și mai ușor de utilizat furnizor IaaS de pe piață astăzi. Cu toate acestea, o rețea de server limitată și alte câteva probleme minore îl împiedică de un scor perfect. Consultați recenzia noastră completă pentru a vă ajuta să decideți dacă Backblaze B2 este calea de urmat pentru dvs..


Dacă încercați să alegeți între Backblaze B2 sau Amazon Glacier sau între B2 și orice alt serviciu IaaS, ați aterizat în colțul drept al internetului. În această recenzie Backblaze B2, vom examina elementele de bază ale uneia dintre cele mai accesibile și mai ușor de utilizat opțiuni de infrastructură cloud disponibile.

Vom acoperi prețurile Backblaze B2, poate cel mai mare punct de vânzare și vom vorbi despre ce costuri este accesibil, inclusiv o rețea de server limitată. Vom analiza, de asemenea, experiența utilizatorului, inclusiv clientul și API-ul Backblaze B2 și vom acoperi criptarea Backblaze B2 și alte aspecte ale securității.

Dacă sunteți în căutarea unei imagini generale a pieței cloud IaaS, inclusiv în cazul în care sloturile B2 sunt printre cele mai importante servicii, cea mai bună recenzie a noastră IaaS este ghidul pe care îl căutați.

Pentru clienții terți care să se împerecheze cu B2, avem de asemenea o recenzie a celor mai buni clienți de transfer de fișiere care acoperă instrumente simple, pe lângă recenzii pentru servicii mai sofisticate, cum ar fi CloudBerry Backup și Storage Made Easy.

Alternative pentru Backblaze B2

Puncte forte & Puncte slabe

Prețuri

Când vă abonați la Backblaze B2, există un singur tip de stocare din care să alegeți și tarifele sunt fixate. Pentru comparație, Amazon S3 are patru tipuri de stocare și tarifele variază în funcție de regiune, ceea ce poate duce la confuzie și facturi neașteptate la sfârșitul lunii (citiți recenzia noastră Amazon S3).

B2 are mai puține costuri de analizat, un avantaj atunci când aveți în vedere faptul că este și mai ieftin decât orice plan Amazon, inclusiv ghețarul Amazon. Doar Wasabi-ul favorabil bugetului costă mai puțin în rândul furnizorilor IaaS. Apoi, din nou, Wasabi are o taxă de stocare minimă de 1 TB, indiferent dacă utilizați atât de mult, în timp ce B2 vă permite să stocați cât mai puține date sau cât mai multe date necesare (citiți recenzia noastră pentru Wasabi).

Taxele B2 sunt împărțite între stocare și utilizare. Pentru cei care caută o abordare mai simplă a copiilor de rezervă online, compania oferă un serviciu de backup online nelimitat pentru 5 USD pe lună. Puteți citi despre asta în recenzia noastră Backblaze.

Backblaze B2 Rata de stocare

Primii 10 GB de stocare în cloud B2 sunt gratuite. Depozitarea după aceea costă jumătate de banal pe gigabyte pe lună, aproximativ un sfert costul Amazon S3, Microsoft Azure și Google Cloud.

Backblaze nu oferă reduceri pentru cei care stochează terabyte de date, dar la acest ritm, care se ridică la 5 dolari pe terabyte în fiecare lună, aceasta nu este o problemă.

Backblaze B2 Rata de utilizare

Recuperarea taxelor pentru apeluri de tip IP și API. Egress se referă la descărcări de fișiere și are o rată de 1 cent dolar pentru fiecare gigabyte descărcat în fiecare lună. În timp ce Wasabi nu percepe deloc taxa de eșec, rata Backblaze este încă o zecime a ratei de naștere percepute de Microsoft și Google.

Nu ne interesează în special tarifele pentru apelurile API pentru această revizuire, deoarece ne-am concentrat pe B2 ca depozit pentru găzduirea de fișiere, mai degrabă decât pe crearea de aplicații orientate către clienți. Pe scurt, aceste taxe sunt împărțite în trei clase, tranzacțiile A, B și C. Clasa A sunt gratuite, în timp ce clasele B și C acumulează taxe după ce treceți 2.500 de tranzacții.

Apelurile de clasa B sunt taxate la patru zecimi de un procent la 10.000 tranzacții, iar apelurile de clasa A sunt percepute aceeași sumă, dar la 1.000 de tranzacții. Pentru detalii despre apelurile care sunt clasificate drept categorii, veți dori să verificați lista de prețuri de tranzacții Backblaze.

Rețea de servere

Cel mai mare motiv de a lua în considerare alternativele Backblaze B2, chiar și cele care costă ceva mai mult, este că rețeaua de server B2 este limitată la un centru de date. Această unitate se află în Sacramento, California.

B2 funcționează cel mai bine pentru oamenii din Statele Unite din cauza asta, în timp ce cei din alte părți ale lumii pot dori să ia în considerare alte opțiuni. Chiar și cei din SUA ar putea avea probleme cu congestionarea rețelei și blocajele serverului care ar putea afecta viteza.

Puteți testa viteza de conectare și verifica latența atunci când vă conectați la rețeaua B2 folosind instrumentul de testare a vitezei Backblaze. Pentru latență, instrumentul măsoară ping-ul și bruiajul.

Ușurință în utilizare

Backblaze UX se potrivește cu simplitatea structurii sale de costuri. La fel ca în cazul tuturor serviciilor de infrastructură din cloud, înainte de a începe să stocați fișiere în cloud, va trebui să creați găleți. Găile, uneori numite containere, funcționează ca directoarele de nivel superior. Acestea vă ajută să vă păstrați conținutul online organizat.

Puteți crea până la 100 de găleți pentru fiecare cont și pot stoca cât mai multe date pe care doriți și orice tip de fișier. Există o dimensiune maximă a fișierului, dar, la 10 TB, nu ar trebui să creeze probleme.

Creați o găleată conectându-vă la interfața B2 și făcând clic pe linkul „găleată” din partea stângă. În fereastra găleților, puteți vedea orice găleți pe care le-ați creat deja și puteți configura altele noi făcând clic pe butonul „creați o găleată”.

BackblazeB2.CreateBucket

Când creați o găleată, vi se va cere să îi dați un nume unic și să o setați la public sau la privat.

BackblazeB2.BucketDetails

Diferența dintre cele două este că URL-urile partajabile generate pentru fișierele din secțiunile publice pot fi accesate de oricine, în timp ce cele din găleți private necesită un jeton de autentificare pentru acces. Puteți genera acest jeton prin intermediul site-ului web.

Puteți transforma gălețile publice în găleți private mai târziu sau invers, din tabloul de bord B2, făcând clic pe „Setări cu găleată” pentru containerul pe care doriți să îl modificați. Există, de asemenea, o opțiune de setări pentru „cicluri de viață”, care determină câte versiuni ale fiecărui fișier sunt păstrate.

BackblazeB2.BucketSettings

Pentru a integra aplicații terțe cu B2, va trebui să vă preluați codul de cont și să creați o cheie de interfață pentru aplicații. Utilizarea cheilor API este obișnuită în rândul furnizorilor IaaS, permițându-vă să stabiliți conexiuni sigure.

Există diferite instrumente terțe la care vă puteți conecta la B2 pentru a încărca și recupera fișiere. Printre cele mai populare opțiuni se numără CloudBerry Backup, Storage Made Easy și Cyberduck. De asemenea, puteți crea o unitate de rețea pe computer utilizând software cum ar fi Mountain Duck.

Făcând clic pe fila „parcurgeți fișierele” din partea stângă, puteți crea foldere și încărcați fișierele pe bucile dvs. din interfața B2. Interfața acceptă drag-and-drop, astfel încât să puteți adăuga mai multe fișiere simultan, ceea ce este o caracteristică pe care nu o veți găsi cu Google Cloud, Microsoft Azure sau Amazon S3.

De asemenea, puteți descărca fișiere și crea imagini instantanee pentru a le păstra în starea lor actuală pentru recuperare.

BackblazeB2.CreateSnapshot

Tabloul de bord B2 conține informații utile pentru a vă ajuta să vă gestionați contul, inclusiv dimensiunea găleților și câte fișiere există. Există o filă „rapoarte” cu informații despre un cont la nivel superior, cum ar fi gigabyte totale stocate și descărcate.

Una dintre caracteristicile mai convenabile ale B2 este că puteți seta alerte și plafoane în valoare de dolari pentru contul dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu ridicați din greșeală o factură mare.

BackblazeB2.CapsAlerts

Backblaze oferă un UX bine conceput, care se află printre cele mai bune din piața IaaS din cloud. Din această cauză, este o alegere excelentă pentru proprietarii de întreprinderi mici și mijlocii care doresc să evite obstacolele de implementare și facturile mari.

Securitate

Toate fișierele încărcate pe Backblaze B2 sunt stocate pe mai multe unități și servere. În acest fel, dacă unitatea nu reușește, există alte copii ale fișierelor dvs. în altă parte. B2 atinge cinci ani de funcționare.

Backblaze are o carte albă care detaliază securitatea centrului de date, dacă doriți să vă scufundați în detalii. Unele aspecte importante includ securitate 24/7, acces la carduri cheie, scanere biometrice, mantraps și supraveghere video.

Backblaze Criptare B2

Criptarea backblaze B2 include protecție în tranzit, dar nu în repaus. Criptarea în tranzit folosește SSL pentru a zădărnici atacurile cibernetice om-la-mijloc și similare. Este minunat, dar ne așteptăm ca lipsa de criptare în repaus să fie un punct de durere pentru unii.

Backblaze motivează că nu criptează fișierele pe partea serverului, deoarece acest lucru ar putea interfera cu unele cazuri de utilizare, cum ar fi servirea fișierelor. Această scuză este la fel de subțire pe hârtie. Mulți alți furnizori de IaaS, inclusiv colegii Wasabi, favorabili bugetului, criptează datele în repaus.

Dacă intenționați să utilizați B2 și doriți să vă mențineți în siguranță, veți dori să criptați datele înainte de a le încărca în cloud. Una dintre cele mai ușoare metode de a face acest lucru este să utilizați un client terț care are o opțiune de criptare privată. De exemplu, dacă utilizați CloudBerry Backup pentru a încărca fișiere în format B2, puteți opta pentru a le rambursa folosind protocolul Advanced Encryption Standard..

Backblaze B2 Autentificare cu doi factori

Website-ul Backblaze acceptă autentificarea cu doi factori. Activați această caracteristică și vi se va solicita un cod suplimentar de securitate trimis prin mesaj text atunci când vă conectați de la mașini necunoscute. Avantajul este că, dacă parola dvs. este fisurată sau furată, cine a achiziționat-o nu va putea să vă conecteze la serviciul dvs. fără acest cod.

A sustine

Backblaze menține un site web de asistență unde puteți găsi articole legate de stocarea în cloud B2. Site-ul poate fi căutat și împărțit în categorii pentru a vă ajuta să găsiți mai rapid articole relevante.

B2 oferă clienților asistență gratuită care include ajutor direct prin e-mail. Adăugați detaliile cardului dvs. de credit în contul dvs. B2 și vă puteți aștepta ca e-mailul să fie învârtit în anumite zile. Fără adăugarea cărții de credit, răspunsurile pot dura până la două zile lucrătoare.

Dacă aveți nevoie de asistență mai receptivă, puteți face upgrade la unul dintre cele două planuri de asistență plătite. Primul costă 150 de dolari pe lună și reduce timpul de răspuns la două ore de lucru. Al doilea costă 400 de dolari pe lună și adaugă o linie de asistență 24/7.

Deși urăm să vedem companiile care solicită sprijin, aceasta este norma când vine vorba de furnizorii IaaS. Majoritatea nu oferă chiar asistență de e-mail gratuit, așa că putem, cel puțin, să oferim recenzii Backblaze acolo.

Gânduri finale

Până când Wasabi a venit pe scena în 2017, nu exista nicio întrebare că Backblaze B2 este cel mai bun furnizor IaaS de cloud bugetare disponibil. Faptul că Wasabi are două centre de date la unul pentru Backblaze și costuri mai mici, de asemenea, a diminuat punctul de vedere al B2. Acestea fiind spuse, mai sunt multe de plăcut.

Fără valori minime de stocare și o jumătate de sută per rata de stocare gigabyte înseamnă o valoare excelentă pentru utilizatorii casnici și de afaceri. Deși am dori să vedem că Backblaze scade complet taxele de avans, rata este suficient de mică încât nu ar trebui să conducă la facturi mari, mai ales dacă profitați de funcția limită de limită B2..

Cel mai bine, B2 este ușor de utilizat și acceptat de o gamă largă de aplicații terțe, de la Cyberduck la CloudBerry Backup. Pentru utilizatorii din SUA, merită să obțineți un cont gratuit de 10 GB pentru a vedea dacă viteza de transfer de fișiere satisface nevoile dvs..

Încercați să gândiți dacă credeți că Backblaze B2 are sens ca un serviciu IaaS în comentariile de mai jos și mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me