Rackspace Cloud Files Review – Actualizat în 2020

Rackspace Cloud Files Review

Deși Rackspace Cloud Files este un furnizor excelent, serviciile sale vin la un nivel premium: este de departe cel mai scump furnizor IaaS de acolo. Citiți descrierea completă a structurii sale de prețuri în revizuirea Rackspace și este posibil să ni se alăture pentru a concluziona că este posibil să doriți să cumpărați un pic mai mult.


Recenzii de stocare în cloud

Pentru cei care cumpără infrastructura cloud pentru a găzdui date, unul dintre cele mai mari nume din industrie este Rackspace. Serviciul de găzduire de fișiere al companiei, Cloud Files, vă poate ajuta să economisiți spațiu pe hard disk și să faceți backup pentru dispozitivele dvs., printre altele.

În această revizuire Rackspace Cloud Files, vom analiza modul în care serviciul se opune concurenței. Pe scurt, există probleme mari cu linia de jos. De patru ori mai mare decât Amazon S3, de cinci ori costul Microsoft Azure și de douăzeci de ori costul lui Wasabi, nu putem justifica clasarea Fișierelor Cloud printre cei mai buni furnizori de IaaS din cloud.

Citiți pentru detalii. Dacă decideți să încercați fișierelor nor, puteți avea nevoie și de un client pentru a încărca fișiere. Prezentăm opțiunile de top pentru încărcări simple de fișiere în cele mai bune prezentări ale clienților noștri de transfer de fișiere. Suntem, de asemenea, mari fani ai CloudWid Backup, pentru cei care doresc să implementeze un plan de protecție a datelor pentru hard disk-ul computerului, folosind Rackspace Cloud Files.

Alternative pentru fișiere Cloud Rackspace

Puncte forte & Puncte slabe

Prețuri

Nu există nicio taxă de abonament lunară pentru utilizarea fișierelor Rackspace Cloud. Sunteți taxat pentru ceea ce utilizați, care oferă un avantaj de scalabilitate față de soluțiile de stocare în cloud precum Egnyte Connect și instrumentele de rezervă precum Acronis True Image. Nu există nicio limită pentru cantitatea de date pe care o puteți stoca sau despre cerințele minime de stocare.

Costurile sunt împărțite în rate de stocare și utilizare. Deși aceasta este o practică standard pentru soluțiile IaaS, Rackspace se distinge la fel de scumpe. Spre deosebire de cei mai apropiați concurenți, compania nu a redus prețurile în ultimii ani, pe măsură ce industria a evoluat.

Drept urmare, aceste prețuri sunt probabil cel mai convingător motiv pentru a vă duce afacerea în altă parte.

Rata de stocare în spațiu spatiu

Ratele de stocare în cloud Rackspace pentru stocarea standard sunt împărțite. Deși nu există cerințe minime, cu cât depozitați mai mult, cu atât plătiți mai puțin pe gigabyte.

Înmulțiți tarifele cu 1.000 pentru a obține o aproximare aproximativă a ceea ce veți plăti pe terabyte. Acest lucru este de până la 100 USD pe lună pentru primul 1 TB stocat, care este de aproximativ patru ori mai mare decât Amazon S3, despre care puteți citi în recenzia noastră Amazon S3.

Este greu să vă dați seama de ce Rackspace costă mult mai mult decât cel mai mare concurent, care are și o rețea de server mai impresionantă. Nu am putut primi un răspuns direct de la Rackspace cu privire la costul ridicat sau la planurile corecte de piață.

Rata spatiilor de utilizare

Nu există rate de intrare a lățimii de bandă pentru Rackspace Cloud Files, deci nu veți suporta taxe pentru încărcarea fișierelor. Veți fi taxat pentru lățimea de bandă ieșită, incluzând stres (descărcări de fișiere), la o rată de 12 cenți pe gigabyte.

Această marcă de preț este aliniată la Google Cloud, dar mai scumpă decât alți furnizori. Multe servicii, cum ar fi Wasabi, oferă acum recuperare gratuită de date (citiți recenzia noastră pentru Wasabi).

Costul Rackspace doar nu se adaugă în 2018, când serviciile mai capabile oferă stocare mai puțin.

Rackspace Cloud Files oferă o caracteristică de notificare de facturare minimă. Aceasta nu vă va opri să acumulați o sumă mare, dar vă va anunța când veți fi. Toți noii clienți primesc o probă gratuită de 14 zile, care ar trebui să fie suficientă pentru a vă da seama dacă costă Cloud Files.

Rețea de servere

Rackspace are cinci locații ale centrelor de date din întreaga lume. Trei sunt în Statele Unite, situate în nordul Virginia, Dallas și Chicago. Există două în regiunea Asia Pacific, situate în Hong Kong și Sydney, iar instalația finală este la Londra.

Când creați secțiuni de stocare, puteți alege în ce regiune sunt găzduite fișierele dvs., dar va trebui să creați un cont din Marea Britanie pentru a utiliza locația din Londra.

Amândouă, Amazon și Google au de aproximativ trei ori mai multe facilități decât Rackspace. Microsoft Azure conduce pachetul cu 52 de facilități din întreaga lume, de 10 ori mai mult decât Rackspace.

Rackspace are o garanție de funcționare de 100%, excluzând timpul de întrerupere pentru întreținerea programată. Conform condițiilor de garanție, veți primi un credit de 5% din factura dvs. lunară pentru fiecare 30 de minute pe care serverul dvs. este offline.

Ușurință în utilizare

Puteți utiliza panoul de control Cloud Files pentru a vă gestiona contul. Ca în orice IaaS, procesul poate fi confuz până când veți obține rulmenții. Rackspace oferă multe alte servicii, în afară de găzduirea fișierelor, iar majoritatea funcțiilor panoului de control nu se aplică celor care încearcă să încarce fișiere folosind clienți precum CyberDuck sau Duplicati (citiți recenzia noastră Duplicati).

Înainte de a putea începe să trimiteți fișiere în cloud Rackspace, trebuie să creați un container. Containerele, uneori numite „găleți” de către alți furnizori IaaS, sunt asemănătoare cu sertarele într-o dulapă, deoarece sunt obișnuite să organizeze fișiere.

Pentru a crea un container, deschideți meniul „stocare” al panoului de control și selectați „fișiere”.

Pe pagina următoare, faceți clic pe butonul Create container.

Apoi, adăugați un nume de container, alegeți o regiune server și selectați unul dintre cele trei tipuri de container:

 • Privat: stocați fișierele în cloud și accesați-le prin panoul de control sau API
 • Public (CDN): stochează automat fișierele pe serverele apropiate de locațiile clientului
 • Site web static: încărcați un fișier .html

Dacă intenționați să înscrieți Rackspace pentru backup online folosind un terț client, alegeți „privat”. Același lucru este valabil și pentru configurarea spațiului de stocare în cloud folosind un serviciu de sincronizare și partajare, cum ar fi Storage Made Easy (citiți recenzia noastră de stocare ușoară).

După crearea containerului dvs., puteți conecta aplicații terțe la acesta prin preluarea cheii API Rackspace. Puteți face acest lucru făcând clic pe numele dvs. de utilizator din colțul din dreapta sus al panoului de control și selectând „cont și setări”.

Derulați în jos până la antetul de securitate și faceți clic pe butonul care scrie „Afișează cheia API”.

Pentru ajutor care utilizează această cheie API pentru a conecta un client terț, astfel încât să puteți începe să încărcați fișiere, consultați ghidul nostru Rackspace. În mare parte este vorba de a ști ce să faceți clic și ce să ignorați.

Securitate

Centrele de date Rackspace sunt concepute pentru a preveni infracțiunile și atacurile cibernetice. În ceea ce privește securitatea fizică, intrarea este păzită cu ajutorul autentificării biometrice, iar facilitățile sunt monitorizate 24/7 prin supraveghere video.

Pentru a anula interceptele de date precum atacurile omului în mijloc, tot traficul către și din Rackspace Cloud este protejat folosind SSL pentru a crea un tunel criptat. Autentificarea necesită, de asemenea, un nume de utilizator și o cheie de acces la API. Cheia poate fi obținută doar din panoul de control Rackspace Cloud, care necesită accesul credențialelor utilizatorului.

Deoarece parolele slabe pot fi fisurate și chiar pot fi furate parole puternice, Rackspace vă permite să autentificați doi factori pentru a împiedica alții să obțină cheia de acces la API.

Odată cu 2FA pornită, conectările de la mașini necunoscute vor necesita un cod suplimentar de securitate. Acest cod poate fi obținut folosind o aplicație de autentificare a telefonului pentru smartphone-uri precum Google Authenticator, Authy sau Duo sau îl puteți primi printr-un mesaj text.

Spre deosebire de Amazon S3 și Azure, Rackspace nu are opțiunea de a cripta fișierele stocate din server. Aceasta este o ratare, deși mulți clienți obișnuiți să administreze încărcări de fișiere pot fi adăugați criptarea end-to-end. CloudBerry Backup, de exemplu, vă poate cripta fișierele folosind protocolul AES.

A sustine

Rackspace oferă trei canale pentru asistență directă: telefon, e-mail și chat live. Toate cele trei sunt disponibile 24 de ore din 24, deci nu trebuie să ai niciodată probleme de a lua legătura cu cineva.

Acestea fiind spuse, calitatea suportului este discutabilă. Am folosit chat-ul live pentru a lansa mai multe întrebări simple și, în fiecare caz, reprezentantul asistenței nu a reușit să ne ofere un răspuns direct. În schimb, ne-au indicat pagini web și ne-au spus să găsim răspunsurile acolo. În câteva cazuri, paginile web furnizate nu erau chiar relevante.

Pentru a măsura timpul de răspuns pentru e-mailuri, am oprit câteva întrebări de testare. În orice caz, suportul Rackspace nu ne-a revenit niciodată. Rapoarte similare ale altor utilizatori indică faptul că experiența noastră slabă nu a fost o întâmplare izolată.

În loc să acceptați răspunsuri, puteți parcurge acasă suportul Rackspace. Acolo, veți găsi o pagină de întrebări frecvente și o bază de date cu articole care pot fi căutate. Există, de asemenea, o secțiune specifică dedicată Fișierelor cloud.

Baza de cunoștințe nu este rea, dar nu este suficient pentru a salva impresia noastră de suport Rackspace.

Verdict final

Nu cu mult timp în urmă, Rackspace Cloud Files avea gât și gât cu Amazon S3 din punct de vedere al costurilor de stocare. Deși Amazon și alți furnizori IaaS cu nume mari și-au redus prețurile de atunci, Rackspace nu s-a impus.

Nu există niciun motiv bun pentru care, mai ales că Rackspace rulează o rețea mai mică decât aceiași concurenți, cu excepția cazului în care vă uitați la furnizori prietenoși cu bugetul, precum Backblaze B2 sau Wasabi. Poate fi pur și simplu faptul că Rackspace a decis să se concentreze pe serviciile gestionate, mai degrabă decât pe propria sa ofertă IaaS.

Oricare ar fi motivul, dacă căutați un serviciu de infrastructură cloud care să se asocieze cu CloudBerry Backup, Storage Made Easy sau cu un alt client de hosting de fișiere, vă recomandăm să căutați în altă parte.

De acord sau nu? Împărtășește-ți gândurile despre locul Rackspace pe piața IaaS din cloud în comentariile de mai jos și mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map