Google Cloud Review – Actualizat în 2020

Google Cloud Review

Google Cloud este un furnizor IaaS care se bazează pe una dintre cele mai solide rețele existente acolo. Deși nu este fără vina sa, merită luat în considerare dacă faceți cumpărături pentru infrastructură. Citiți recenzia noastră Google Cloud dacă doriți să știți de ce.


Soluțiile de infrastructură cloud-ca-serviciu oferă rețele de server pentru nevoile de calcul cloud, incluzând baze de date de găzduire și date de aplicație. Aici, la Cloudwards.net, ne interesează mai ales IaaS ca punct final pentru clienții de rezervă, cum ar fi CloudBerry Backup, Duplicati și Arq.

În această recenzie Google Cloud, vom evalua unul dintre cele mai mari nume din industria IaaS și o împerechere perfectă pentru oricare dintre acești clienți, fără a mai menționa alegerea propriului dvs. fișier de stocare-sincronizare și partajare a soluției de stocare ușor ( citiți recenzia noastră de stocare simplificată).

Există puține întrebări despre faptul că Google Cloud merită menționat printre cei mai buni furnizori de IaaS de cloud disponibili, deși am susține că nu se află în topul topurilor. Este posibil să nu fie la fel de atrăgător ca Amazon S3 sau Azure, dar Google Cloud are o rețea globală, o securitate robustă și mai multe tipuri de stocare în funcție de nevoile dvs., inclusiv gălețile de arhivă.

Mai jos, vom detalia toate elementele de înălțime, maximele și nivelurile minime, atingând costurile, rețeaua, experiența utilizatorului, securitatea și asistența care vin cu oferta de infrastructură cloud a Google. Dacă Google Cloud face apel, puteți încerca serviciul cu o probă gratuită de 300 de luni, de 300 de dolari, pentru a-l evalua pentru dvs..

Alternative pentru Google Cloud

Puncte forte & Puncte slabe

Prețuri

Printre furnizorii IaaS, costurile pentru Google Cloud sunt printre cele mai scumpe. Sunt mai mulți per gigabyte decât Microsoft Azure și Amazon S3, deși considerabil mai puțini decât fișierele prea scumpe Rackspace Cloud Files.

Tarifele includ atât costurile de stocare cât și de utilizare facturate lunar. Nu există cerințe minime de stocare și nu există plafon, așa că puteți utiliza Google Cloud pentru a găzdui cât mai multe sau cât mai puține fișiere necesare.

Există patru tipuri de stocare disponibile pentru Google Cloud, iar tarifele vor depinde de cel pe care îl alegeți. Opțiunile sunt stocarea la cald a mai multor regionale și regionale, stocarea în apropiere și stocarea liniei reci.

Alegeți stocarea la cald dacă intenționați să accesați fișierele frecvent. Ratele de stocare sunt mai mari, dar nu există o durată minimă de stocare și ratele de utilizare sunt rezonabile. Pentru un acces mai puțin frecvent, cum ar fi stocarea de rezervă, linia de apropiere sau linia rece, vă vor economisi bani, atât timp cât vă păstrați fișierele stocate cel puțin 30 de zile pentru aproape și 90 de zile pentru linia rece..

Vom arunca o privire mai atentă asupra tarifelor, dar dacă doriți o estimare mai exactă, bazată pe locația și nevoile dvs., Google oferă un calculator pentru a estima costurile.

Rata de stocare

Ratele de stocare pentru stocarea la cald a Google Cloud nu sunt reduse cu cât depozitați mai mult, o plecare atât de la Amazon S3, cât și Azure. Ratele de bază, cel puțin pentru găleți multi-regionale, sunt de asemenea mari.

Tarifele de stocare Google Cloud pe GB pe lunăMulti-regional (stocare la cald):Regional (depozitare la cald):nearline:Coldline:
Rată:$ 0,0260,02 USD – 0,035 USD pe GB / lună0,01 USD – 0,02 USD pe GB / lună0,007 USD – 0,014 USD pe GB / lună

Cu 2,6 cenți pe gigabyte pentru stocarea multi-regională, acesta rulează cu aproximativ o treime mai mult decât Amazon și cu patru cincimi mai mult decât Azure. Pentru a salva, luați în considerare stocarea regională. Dacă nu construiți un sistem de găzduire de fișiere pentru utilizatorii finali de pe tot globul, alegerea acestuia nu va afecta performanța.

Ratele de stocare regională sunt mai favorabile, deși variază de la 2 centi pe gigabyte la 3,5 centi. Majoritatea regiunilor la care ne-am uitat au fost de 2 sau 2,3 ​​centi pe gigabyte.

Pentru nevoile de rezervă, cea mai mică rată de stocare la linia rece a Google Cloud, cu șapte zecimi de cent, este mai mare pe gigabyte decât Amazon Glacier cu aproximativ o cincime de procente pe gigabyte. Rețineți că sunteți taxat pentru cel puțin 30 de zile pentru fișierele păstrate în linii apropiate și 90 de zile pentru cele care sunt în depozit la linia rece.

Rata de utilizare

Google împarte ratele de utilizare a platformei sale IaaS în clasa A, clasa B și în mod normal.

Pentru cei care doresc să construiască un depozit de cloud care să se asocieze cu Storage Made Easy, CloudBerry Backup sau un serviciu similar, trebuie să vă faceți griji doar despre egress, care este un termen pentru descărcarea fișierelor. Din păcate, aceste taxe nu sunt ieftine.

Rețineți că tabelul de mai jos rezumă ratele de stres pentru stocarea multi-regională și cele mai multe opțiuni de stocare regionale. Deoarece tarifele regionale pot varia, veți dori să le verificați dublu cu Google, în funcție de locul în care intenționați să vă păstrați fișierele.

Multi-regional & Prețuri regionale pentru fiecare GBEgress Worldwide (exclusiv Asia și Australia:Egress Asia (exclusiv China, dar inclusiv Hong Kong):Egress China (exclusiv Hong Kong):Egress Australia:
0-1TB$ 0,12$ 0,12$ 0,23$ 0,19
1-10TB$ 0,11$ 0,11$ 0,22$ 0,18
10 + TB$ 0,08$ 0,08$ 0,20$ 0,14

Google reduce tarifele multiregionale și regionale pentru cele care descarcă fișierele deseori, dar 12 cenți este cam la fel ca orice taxe de servicii IaaS. Unele, cum ar fi Wasabi favorabil bugetului (citiți recenzia noastră pentru Wasabi), nu plătesc pentru descărcările de fișiere.

Rețea de servere

Google menține o rețea de facilități de server răspândite pe tot globul, care formează oasele serviciului său de infrastructură cloud. Toate spus, există 15 locații din centrul de date cu mai multe pe parcurs. Acest lucru pune Google Cloud în parte cu Amazon S3, deși în spatele Microsoft Azure, care are peste 50 de centre de date.

Printre locații sunt mai multe din Statele Unite, inclusiv Oregon, Iowa, Virginia de Nord și Carolina de Sud. Există o altă instalație din America de Nord în Montreal și în America de Sud, situată în Sao Paulo, Brazilia.

Există patru centre în Europa, situate la Londra, Belgia, Olanda și Frankfort, cu mai multe drumuri. Nu există servere în Orientul Mijlociu sau Africa, ci șase în regiunea Asia-Pacific: Mumbai, Taiwan, Tokyo, Singapore și Sydney.

Ușurință în utilizare

Google oferă o consolă bazată pe web pentru a vă gestiona contul Google Cloud. Consola poate fi utilizată pentru mai mult decât configurarea containerelor pentru reținerea fișierelor, inclusiv crearea bazelor de date, motoarele de aplicații, motoarele de calcul și proiectarea proceselor de date mari. Acest lucru poate face utilizarea Google Cloud un pic dificil la început, dacă nu uitați să îl utilizați doar pentru stocarea fișierelor.

Puteți reduce zgomotul făcând clic pe legătura „stocare”, găsită la aproximativ o treime din drumul din stânga, sub subcapitolul „stocare”. Un clic vă va redirecționa către o nouă pagină unde puteți crea și gestiona găleți de stocare cu o ușurință relativă.

Găile sunt containere discrete pentru stocarea obiectelor care facilitează organizarea fișierelor. Deși puteți conecta mai multe aplicații terțe la o singură găleată, cel mai bine este să creați găleți separate pentru fiecare.

Faceți clic pe „crea bucket” și completați câmpurile din fereastra care se deschide. Va trebui să dați găleții un nume unic, să alegeți un tip de depozitare și să alegeți o locație de stocare.

Puteți adăuga, de asemenea, etichete pentru a ușura gălețile de sortare și alegeți să permiteți Google să vă administreze cheile de criptare sau să le gestionați singuri. Faceți clic pe „creați” când sunteți mulțumit și găleata dvs. va fi gata să găzduiască fișiere.

În timp ce puteți încărca fișiere individuale pe Google Cloud prin intermediul consolei de cloud, este mai eficient să utilizați o aplicație terță parte. Vă recomandăm câteva soluții simple în cel mai bun ghid al nostru pentru client de transfer de fișiere. Puteți, de asemenea, să transformați Google Drive într-o unitate de rețea folosind un instrument precum Mountain Duck sau ceva mai sofisticat, cum ar fi CloudBerry Backup (citiți recenzia noastră pentru BackWord).

Indiferent de clientul pe care îl utilizați, va trebui să îl conectați la găleata dvs. Google Cloud. Acest lucru se poate face folosind o cheie API sau un jeton de autentificare, cum ar fi OAuth, dacă aplicația o acceptă.

Avantajul OAuth este că identifică persoana care face conexiunea și cheia dvs. API nu va trebui să fie stocată nicăieri. Conexiunile OAuth sunt de asemenea mult mai ușor de utilizat, deoarece nu necesită preluarea unei chei API din portalul dezvoltatorilor.

Dacă aveți nevoie de o cheie API, o puteți regăsi folosind fila „acreditări” din pagina „API-uri și servicii” legate în consola de control Google Cloud.

Este posibil să fie nevoie să înregistrați cheia API undeva, deoarece este generată o singură dată și nu este stocată nicăieri în scopuri de securitate. Acea cheie va fi necesară atunci când configurați conexiuni la Google Cloud din aplicația noastră terță parte.

În cele din urmă, nu există nimic în legătură cu experiența de utilizator Google Cloud. Deși există o curbă de învățare, aceasta este inevitabilă datorită complexității serviciilor oferite. Dacă simplitatea este cea pe care o urmați, este posibil să doriți să priviți Backblaze B2, o platformă IaaS cloud cu mai puține funcții (ca să nu mai vorbim de un cost mult mai mic).

Securitate

Utilizarea OAuth pentru a vă conecta la punctele finale ale Google Cloud, inclusiv găleți, oferă Google un avantaj de securitate față de mulți dintre rivalii săi din IaaS, care necesită chei API. Google Cloud are un profil de securitate frumos, cu atât mai mult decât soluția personală de stocare a norului a companiei, Google Drive (citiți recenzia noastră Google Drive).

Google Cloud împarte datele în bucăți și fiecare bucată este criptată în repaus folosind fie criptare de 128 biți fie 256 biți. Cheile de criptare a datelor sunt ele însele criptate folosind serviciul de gestionare a cheilor Google.

În timp ce Google gestionează implicit cheile, pentru un plus de securitate, puteți alege să le supravegheți singuri folosind Google KMS. Acest serviciu vă permite să rotiți și să distrugeți rapid cheile, pe lângă gestionarea permisiunilor de chei și auditul utilizării cheilor.

Google vă permite să activați autentificarea în doi factori ca mijloc de a vă proteja conturile împotriva furtului de parolă. Parolele slabe sunt mult mai ușor de fisurat decât tastele de criptare și o vulnerabilitate comună pentru companii. Cu 2FA activat, va fi necesar un cod suplimentar de securitate pentru a vă conecta la contul Google Cloud de la un aparat necunoscut.

Puteți primi acest cod prin mesaj text sau puteți utiliza Google Authenticator, o aplicație mobilă, dacă doriți. Puteți utiliza, de asemenea, o cheie de securitate, care este o componentă hardware care se conectează la portul USB al computerului.

Pentru a asigura integritatea centrului de date, la fel ca majoritatea serviciilor cloud, Google își asigură facilitățile împotriva atacurilor false și virtuale. Măsurile includ scanere biometrice, supraveghere TV cu circuit închis, patrulare de pază și garduri perimetrale. Compania a publicat o carte albă de securitate completă, dacă doriți să aflați mai multe.

A sustine

Asistența tehnică pentru Google Cloud nu este gratuită, dar acest lucru nu este neobișnuit în rândul furnizorilor IaaS. Puteți obține asistență directă gratuită pentru probleme de facturare și vânzări, dar este vorba despre asta.

Cel mai mic nivel de asistență tehnică este mai scump decât competiția, în esență. Asistența de argint vă va stabili 150 de dolari pe lună, de cinci ori mai mult decât costă suportul similar din partea Amazon și Microsoft.

Suportul argintiu vă oferă doar asistență în ora de afaceri și doar prin e-mail. Pentru asistență 24/7 și telefonică, va trebui să faceți upgrade la planul de aur, care începe de la 400 USD pe lună.

Pentru cei care nu se gândesc să se ajute, Google are un centru de asistență gratuit unde puteți accesa documentație detaliată, tutoriale și forumuri comunitare.

În timp ce Google are unele dintre cele mai active forumuri ale comunității în domeniul tehnologiei, pentru utilizatorii de afaceri cu buget limitat, care au nevoie de asistență directă rapidă, planurile de asistență de la Google sunt un motiv pentru a lua în considerare alte opțiuni IaaS..

Gânduri finale

Piața IaaS din cloud a explodat și, fără îndoială, Google Cloud se află drept una dintre opțiunile de top datorită funcțiilor excelente, securității puternice și opțiunilor multiple de server. Nu ne place atât de mult ca Microsoft Azure, selecția noastră pentru cele mai bune IaaS, iar Amazon S3 are mai mulți utilizatori de departe.

Cu toate acestea, pentru cei care au nevoie de o soluție puternică de găzduire de fișiere, ai putea face mult mai rău. Spuneți-vă cu gândurile dvs. pe Google Cloud de mai jos.

Pentru cei interesați de CloudBerry Backup sau alte opțiuni de backup, cel mai bun ghid de backup online este un loc bun pentru a începe. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me