Amazon S3 Review – Actualizat în 2020

Amazon S3 Review

Cel mai popular serviciu IaaS de acolo, Amazon S3 oferă o infrastructură bună, viteze bune, dar o structură de prețuri întunecată. Consultați aprecierile și aprecierile noastre despre gazda acestui fișier în recenzia noastră Amazon S3.Amazon S3 este cel mai popular cloud oferit de IaaS astăzi, controlând 33 la sută din piață în 2018. Deși ne preocupă mai ales capacitatea S3 de a se asocia cu software-ul client terț și funcțiile de găzduire de fișiere, ca parte a celor mai mari servicii web Amazon ( Ecosistemul AWS, oferă infrastructurii să facă mult mai mult.

Pe parcursul acestei recenzii Amazon S3, vom menționa câțiva dintre acești clienți terți. Dacă doriți un start-start, oferiți celor mai bune ghiduri clienților noștri de transfer de fișiere o citire. Pentru nevoi mai avansate, recenzia noastră de backup CloudBerry și review-ul Storage Made Easy evidențiază două dintre opțiunile noastre preferate compatibile cu S3.

În continuare, vom descompune costurile confuze ale Amazon S3 și vom analiza rețeaua sa de server impresionantă. Vom atinge, de asemenea, experiența, securitatea și asistența utilizatorului pentru a vă ajuta să vă asigurați că S3 este cel mai bun furnizor de IaaS din cloud pentru nevoile dvs..

Alternative pentru Amazon S3

Puncte forte & Puncte slabe

Prețuri

Înțelegerea structurii prețurilor Amazon S3 poate dura ceva. Fără a include Amazon Glacier, compania are trei niveluri de depozitare diferite și facturi diferite în funcție de regiune. La fel ca multe soluții IaaS, compania percepe, de asemenea, atât depozitare, cât și utilizare. Pentru unii, există taxe de apel API, de asemenea, de care să vă faceți griji.

Cele trei niveluri de stocare Amazon S3 se numesc Standard, Access-Infrequent Access (Standard-IA) și One-Zone-Infrequent Access (One-Zone-IA).

Standardul Amazon S3 oferă stocare la cald, un termen pentru stocare la care va fi accesat frecvent. Alegeți acest lucru dacă intenționați să folosiți Amazon S3 pentru stocarea în cloud cu un client terț, cum ar fi Storage Made Easy.

Cele două planuri IA sunt proiectate pentru un acces mai mic de rutină, ceea ce le face mai bune pentru backup online. Atât Standard, cât și Standard-IA stochează date în mai multe regiuni pentru rezistență, în timp ce One-Zone-IA păstrează datele într-o singură regiune.

Amazon Glacier, despre care puteți citi în recenzia noastră Amazon Glacier, este proiectat pentru stocarea pe termen lung a fișierelor la care rareori trebuie să accesați.

Ratele de stocare pentru S3 Standard sunt mult mai mari decât oricare dintre planurile IA, dar ratele de utilizare sunt mult mai mici. Pentru a simplifica lucrurile, vom analiza separat costurile de stocare și utilizare. De asemenea, puteți utiliza calculatorul de stocare al Amazon pentru a estima costurile.

Rata de stocare

Facturi Amazon pe gigabyte și pe lună. Nu există cerințe minime de stocare și puteți stoca un volum cât mai mare de date sau câte obiecte doriți. Există o limită la dimensiunea obiectelor individuale stocate, care este de 5 TB.

Pentru stocarea standard, există trei rate diferite în funcție de cantitatea de stocare, în timp ce planurile IA au o rată. Tarifele sunt listate pentru regiunea Ohio din tabelul de mai jos.

Cost pe GB pe lună pentru Amazon S3 (Ohio) Standard: Standard-IA: One-Zone-IA:
Primul 50TB$ 0,023$ adaugă 0,0125$ 0,01 până
Următorul 450TB$ 0,022$ adaugă 0,0125$ 0,01 până
Peste 500 TB$ 0,021$ adaugă 0,0125$ 0,01 până

Ratele de stocare variază în funcție de regiune, dar nu de mult. De exemplu, datele stocate în nordul Californiei au o rată standard de 2,6 cenți, iar rata în Frankfurt este de 2,45 cenți.

Costurile de stocare sunt rezonabile pentru o rețea de dimensiunea Amazon, iar compania a scăzut considerabil prețurile în ultimii ani pentru a concura cu alte opțiuni IaaS. Deși mai mult decât stocarea la cald a companiei Microsoft Azure cu aproximativ jumătate de sută pe GB, S3 reduce sub 75% Rackspace Cloud Files (citiți recenzia noastră Rackspace Cloud Files).

Dacă doriți mai întâi să încercați Amazon S3, înscrieți-vă la un plan gratuit de 5 GB, care este bun pentru un an.

Pentru tarife mult mai ieftine, puteți merge cu Wasabi sau Backblaze B2, dar nici infrastructura de server nu veți obține cu Amazon.

Rata de utilizare

Încărcările și descărcările de date sunt gratuite pentru S3 Standard. Ambele planuri IA au o rată plană de 1 cent pe gigabyte pentru regăsire.

Recuperarea gratuită a datelor de stocare la cald furnizează un beneficiu asupra Azure, care percepe 1,84 cenți pe gigabyte pentru primele 50TB preluate. Ratele planului IA pentru regăsire sunt identice cu taxele Microsoft pentru stocarea Azure „cool”.

Pentru cei care intenționează să utilizeze S3 pentru dezvoltarea aplicațiilor, există taxe pentru apelurile API, cum ar fi obține, selecta, pune și copia. Puteți găsi cele detaliate pe pagina de prețuri S3.

Rețea de servere

Infrastructura de rețea a Amazon S3 este un motiv important pentru care serviciul își menține poziția de lider de piață IaaS. Deși nu sunt la fel de mari ca rețeaua Azure, viteza de copiere a fișierelor către și din rețeaua S3 și stocarea în mai multe regiuni sunt plus.

Amazon are patru centre de date S3 în SUA, situate în nordul Virginia, Ohio, California de Nord și Oregon. Există o altă instalație din America de Nord în Canada și una din America de Sud. Celelalte centre se află în E.U. (patru) și Asia-Pacific (șase).

Este vorba despre 16 centre de date, care sunt mai multe decât Google Cloud, dar Azure depășește ambele mile cu 52 de facilități de server.

Ușurință în utilizare

Înainte de a putea încărca fișiere pe Amazon S3, trebuie să creați găleți de stocare. Bucket-urile sunt containere de fișiere utilizate pentru a simplifica gestionarea, deoarece altfel ar fi să stocați fiecare fișier într-un singur loc, fie pentru backup, stocare în cloud sau alt scop.

Pentru a adăuga noi găleți, conectați-vă la consola Amazon AWS și faceți clic pe „S3”.

Pagina legată va afișa găleți pe care le-ați creat deja. Există, de asemenea, un buton albastru „crea găleată” pe care îl puteți utiliza pentru a adăuga altele noi.

Fiecare găleată trebuie să primească un nume care să fie unic în toate conturile Amazon S3, nu doar pe al tău. De asemenea, va trebui să alegeți o regiune de server pentru noua dvs. găleată și să setați diverse funcții, cum ar fi versiunea de fișiere, crearea jurnalului, etichetele și criptarea. Pentru a accelera lucrurile, puteți alege să copiați setările dintr-o găleată deja creată, dacă aveți una.

Cu găleata creată, puteți începe să stocați fișiere. Deși interfața S3 vă permite să încărcați fișiere individuale într-o găleată, nu există nicio opțiune de a muta fișierele în vrac. Pentru asta, veți dori să utilizați un simplu încărcător de fișiere precum Cyberduck sau un client mai plin de funcții, cum ar fi CloudBerry Backup.

Pentru a asocia un client terț cu Amazon S3, va trebui să aveți o cheie API. Obțineți acest lucru făcând clic pe numele dvs. din partea de sus a interfeței și selectând „acreditări de securitate” din meniul derulant. Apoi faceți clic pe antetul „tastelor de acces”.

Pentru a stabili o conexiune, veți avea nevoie de două certificate de identitate: codul cheie și cheia în sine. Porțiunea cheie poate fi generată o singură dată, deci asigurați-vă că o scrieți sau descărcați fișierul cheie atunci când vi se oferă șansa.

Detaliem cum să utilizăm această cheie pentru a stabili o conexiune cu CloudBerry Backup în modul nostru de backup cu ghidul Amazon S3. Pașii sunt similari pentru a stabili conexiuni cu alți clienți terți, indiferent dacă sunt Duplicati, Storage Made Easy, Mountain Duck sau altul.

În timp ce utilizați Amazon S3 se poate dovedi un pic complicat la început, de când este îngropat în ecosistemul mai mare AWS, odată ce știți ce legături trebuie să faceți clic, configurarea și gestionarea găleților ar trebui să fie ușor.

Securitate

Amazon face mai mulți pași pentru a asigura securitatea datelor S3, inclusiv o opțiune pentru a seta criptarea implicită a găleților de stocare. Aceasta este o adăugare plăcută, deoarece mulți furnizori de IaaS asigură doar protecție în tranzit și pun criptarea din partea serverului pe umerii utilizatorului.

Protocolul de criptare este AES standard, utilizat de multe servicii cloud, setat la 256 de biți. De asemenea, puteți opta pentru a utiliza AWS-KMS, care este sistemul de gestionare a cheilor Amazon. Serviciul Amazon Management Management facilitează crearea și distrugerea cheilor de criptare, precum și accesul la jurnal.

Deoarece parolele slabe reprezintă unul dintre gaurile de securitate utilizate cel mai des, Amazon acceptă, de asemenea, autentificarea cu mai mulți factori. Odată ce MFA este activat, vi se va solicita să introduceți un cod de securitate suplimentar atunci când vă conectați. Acest cod va fi livrat pe telefonul dvs. prin text. Puteți utiliza, de asemenea, un dispozitiv MFA, precum o aplicație de tip fob pentru cheie sau smartphone.

Pentru a asigura integritatea facilității serverului, Amazon supune audităților terților, limitează accesul bazat pe principiul celui mai mic privilegiu, controlează punctele de acces folosind sisteme de detectare și autentificare multi-factor și menține supraveghere 24/7, printre alte măsuri.

Facilitățile sunt, de asemenea, securizate împotriva amenințărilor de mediu, cum ar fi incendii, inundații și cutremure, folosind senzori automati, echipamente responsive și măsuri de redundanță a datelor în cazul în care se întâmplă cel mai rău.

Nu vom intra în toate garanțiile pe care Amazon le are în aplicare pentru a-și proteja centrele de date, dar acestea sunt considerabile, ceea ce nu ne surprinde, având în vedere că facilitățile serverului constituie coloana vertebrală a activității principale a Amazon..

Deși avem o mulțime de probleme de securitate în ceea ce privește soluția de stocare în cloud a Amazon, Amazon Drive, S3 arată puternic în ceea ce privește măsurile de securitate luate. Au existat numeroase rapoarte despre încălcări ale S3, dar acestea tind să fie rezultatul unor greșeli nepăsătoare ale utilizatorilor.

Pe de altă parte, în calitate de lider al pieței, Amazon S3 oferă, fără îndoială, o țintă mai tentantă pentru hackeri și altele asemănătoare, așa că există faptul că trebuie luat în considerare.

A sustine

Un suport bun pentru Amazon S3 necesită un plan de asistență AWS. Există un plan de asistență de bază gratuit, care oferă acces 24/7 la serviciul pentru clienți, dar nu include asistență tehnică, ceea ce înseamnă că va face doar pentru întrebarea ciudată și, desigur, suport pentru vânzări și facturare.

Cea mai ieftină opțiune de asistență plătită costă 29 de dolari pe lună și vă oferă suport tehnic în timpul programului de lucru și numai prin e-mail. Asistența tehnică non-stop, inclusiv chat-ul live și accesul la telefon, începe de la 100 USD pe lună.

Pentru întrebări simple, baza de cunoștințe și suportul online al Amazon ar trebui să fie suficiente, ambele fiind libere de utilizat. Baza de cunoștințe poate fi căutată și are atât articole, cât și videoclipuri tutorial. Forumul de asistență, așa cum vă așteptați de la un IaaS popular, este activ și, în cele mai multe cazuri, nu veți fi lăsat să așteptați mult timp pentru ajutor.

Gânduri finale

Este greu să greșești utilizatorii pentru că au accesat Amazon S3. Pentru un furnizor IaaS cu rețeaua și caracteristicile sale, ratele de stocare și de utilizare percepute sunt mai mult decât rezonabile, chiar dacă poate dura câteva ore de zgârieturi pentru a afla cât costă totul..

Este o problemă de dezbatere dacă este cu adevărat cel mai bun Iaas disponibil, în ciuda faptului că este lider pe piață. În timp ce Microsoft Azure de pe locul doi încă urmărește Amazon S3 cu 20 de puncte procentuale, câștigă și oferă costuri mai mici și o rețea mai mare. Opțiunile mai ieftine precum Backblaze B2 și Wasabi sunt în creștere.

Deși este foarte plăcut cu Amazon S3, zilele sale care vor domina vârful IaaS pot fi numerotate.

Simțiți-vă liber să vă încurajați cu gândurile dvs. despre locul S3 pe piața IaaS în comentariile de mai jos și mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me