Amazon Glacier Review – Actualizat în 2020

Amazon Glacier Review

Având prețuri confuze și un sistem de setări ciudat, Amazon Glacier poate să nu pară la început un furnizor IaaS foarte bun. Cu toate acestea, după ce treci de aceste obstacole, vei găsi că poate fi unul dintre cei mai buni furnizori de depozitare la rece. Citiți recenzia noastră completă despre Amazon Glacier pentru a afla de ce.


Căutați furnizori de IaaS cloud cu stocare la rece ieftină, iar numele care domină internetul este Amazon Glacier. Parte a ecosistemului Amazon Web Services, Glacier a devenit popular în rândul întreprinderilor conștiente de linia de jos.

Cunoașterea ghețarului Amazon poate fi o experiență înghețată, din cauza prețurilor confuze. De asemenea, este nevoie de mai mult tinkering pentru a vă transforma într-un depozit de fișiere eficient decât furnizorii all-in-one, cum ar fi cei care domină cea mai bună copie de rezervă online pentru activități de business.

Această recenzie Amazon Glacier vă va ajuta. Vom descompune ratele de stocare și utilizare, rețeaua de server și experiența utilizatorului. Ne vom uita, de asemenea, la securitatea și asistența ghețarului.

Înainte de a continua, ar trebui să subliniem faptul că Amazon Glacier oferă depozitare la rece, spre deosebire de depozitarea la cald. Depozitarea la rece este destinată arhivării datelor și are costuri de stocare mai mici, dar rate de utilizare mai mari decât stocarea la cald. Asta înseamnă că Glacier este excelent pentru backup, dar nu pentru lucruri precum sincronizarea și distribuirea fișierelor.

Pentru gestionarea activă a fișierelor, veți dori un spațiu de stocare la cald, cum ar fi Amazon S3. Pentru alte opțiuni, consultați cel mai bun review IaaS al norului nostru.

Alternative pentru ghețarul Amazon

Puncte forte & Puncte slabe

Prețuri

Majoritatea serviciilor IaaS din cloud se taxează atât pentru stocare cât și pentru utilizare. Amazon Glacier urmărește această tendință și, la fel ca Amazon S3, și facturi în funcție de regiune. Regiunea se referă la locația centrului de date. Nu există nicio taxă minimă și Amazon oferă 10 GB stocare Glaciar gratuit.

Depozitarea pentru ghețar variază între patru zecimi de cent și jumătate de cent pe gigabyte stocate în fiecare lună. Majoritatea regiunilor americane coboară pe partea inferioară, cu excepția Vestului Statelor Unite (nordul Californiei), care percepe prețul de jumătate de cent.

Exemple de rate de stocare Amazon Glacier pe GB pe lună (după 10 GB)

Estul Statelor Unite (Ohio):$ 0.004
Vestul SUA (Oregon):$ 0.004
Vestul SUA (N. California):$ 0,005 până
Asia Pacific (Seul):$ 0,005 până
Asia Pacific (Sydney):$ 0,005 până
UE (Frankfurt):$ 0,0045
UE (Irlanda):$ 0.004

Costul este cu peste 80% mai ieftin decât tarifele Amazon S3, motiv pentru care are mai mult sens pentru întreprinderile care au nevoie de un serviciu de rezervă. De asemenea, este mult mai ieftin decât Microsoft Azure și Google Cloud (citiți recenzia noastră Google Cloud).

Cele mai apropiate servicii în ceea ce privește tarifele sunt Backblaze B2 și Wasabi, ambele asigurând stocare pentru o jumătate de sută per gigabyte. Aceste servicii diferă prin faptul că oferă stocare la cald, mai degrabă decât la rece și au rate de utilizare mult mai ieftine. (Citiți recenzia noastră de stocare Wasabi.)

Cea mai mare taxă de utilizare la care trebuie să acordați atenție Glacierului este regăsirea. Ratele de descărcare a fișierelor se modifică în funcție de urgență, fiind disponibile trei opțiuni diferite de regăsire: Standard, Bulk și Expedited.

Expeditatul este cel mai rapid, având nevoie de doar câteva minute pentru a începe recuperarea, în timp ce Bulk este cel mai lent, durează până la 12 ore. Adevărat ca forma, Amazon nu ușurează înțelegerea acestor taxe.

Tarife de recuperare a ghețului AmazonCost pe GB: Timp de recuperare:
Standard:0,01 USD pe GB și 0,05 USD la 1.000 de solicitări3-5 ore
vrac:0,0025 USD pe GB și 0,025 USD pe cerere5-12 ore
Expedited:0,03 USD pe GB și 0,01 $ pe cerere1-5 minute

Toate cele trei opțiuni percep o rată pe GB, plus o rată pe cerere. Tarifele de recuperare standard Glacier taxa pentru 1.000 de solicitări, în timp ce Bulk și taxă Expedited pe o singură cerere.

Glacierul nu este destinat dezvoltării serioase a aplicațiilor, dar majoritatea taxelor de apel API sunt gratuite. Aceasta include LISTVAULTS, GETJOBOUTPUT și DELETE. Doar solicitările UPLOAD sunt percepute, la 5 cenți la 1.000 de solicitări.

De asemenea, există taxe pentru transferul datelor Amazon Glacier între regiuni, de obicei aproximativ 1 sau 2 cenți pe gigabyte. Examinați toate taxele pe pagina de prețuri Amazon Glacier.

Rețea de servere

Fiind una dintre cele mai mari companii de internet din lume, Amazon menține facilități de server pe tot globul. Multe sunt utilizate pentru stocarea datelor Amazon Glacier. Avantajul unei rețele globale este viteza, datorită numărului mai scurt de blocaje de server și a unei distanțe mai mici pentru ca datele dvs. să călătorească.

Acesta este un mare avantaj față de Backblaze B2, care are un preț similar, dar are un singur centru de date (citiți recenzia Backblaze B2).

AmazonGlacier.ServerLocations

Există 16 centre de date Amazon Glacier, cu mai multe pe parcurs. Aceasta include cinci locații în America de Nord, una în America de Sud, patru în Europa și șase în Asia Pacific. Deși nu sunt la fel de multe ca și cele 50 de locații Microsoft Azure (citiți recenzia noastră Microsoft Azure), ar trebui să existe suficiente opțiuni pentru a stabili o copie de rezervă rapidă.

Acest avantaj al vitezei este un motiv solid pentru care întreprinderile să aleagă Amazon Glacier în funcție de opțiuni mai accesibile, precum Carbonite și CrashPlan, ambele putând fi frustrant lent, în ciuda faptului că sunt mai ușor de utilizat. Pentru a utiliza Glacier pentru copie de rezervă, va trebui mai întâi un client de rezervă.

CloudBerry Backup este cel mai bun dintre grămadă, după cum puteți citi în recenzia noastră pentru BackWatch.

Ușurință în utilizare

Pentru a utiliza Glacier pentru copie de rezervă, va trebui să creați seifuri de stocare și să vă regăsiți cheile API. Seifurile sunt ca folderele principale folosite pentru a conține subfoldere și fișiere. Îți țin contul IaaS organizat. Tastele API permit clienților terți să se conecteze la seifurile Glacierului pentru a încărca sau gestiona fișierele.

Pentru a crea o boltă, conectați-vă la consola AWS și selectați „Glacier” sub antetul „stocare”.

AWSConsole.GlacierLink

Pe pagina următoare, faceți clic pe „creați seif”.

AmazonGlacier.CreateVault

Va trebui să alegeți o regiune pentru bolta dvs. și să prezentați un nume unic al seifului („MisterMcVaulty” este luat).

AmazonGlacier.RegionAndVaultName

Faceți clic pe „următorul pas” pentru a activa notificările, apoi „pasul următor” din nou pentru a examina și trimite solicitarea de creare a seifului. Amazon va procesa acest lucru în câteva secunde, după care veți putea accesa secțiunea pentru configurare.

AmazonGlacier.VaultsPage

Pentru a limita cheltuielile, faceți clic pe „setări” pentru a seta plafoane pentru costurile de recuperare.

AmazonGlacier.DataRetrievalSettings

Puteți crea etichete pentru a ajuta la identificarea rapidă a bolților similare. De exemplu, puteți eticheta mai multe seifuri cu numele unui client pentru care gestionați arhivele de date.

Glacierul are o caracteristică numită „blocare seif” care poate ajuta la gestionarea reglementărilor de afaceri prin crearea politicilor de acces. O astfel de politică ar putea preveni ștergerea fișierului până când nu vor fi în sală timp de cel puțin un an.

AmazonGlacier.VaultPolicies

În timp ce puteți examina fișierele încărcate în secțiunea dvs. din consola AWS, nu le puteți încărca acolo. Pentru aceasta, va trebui să vă preluați cheile API AWS și să găsiți un client terț. Tastele API pot fi preluate făcând clic pe numele dvs. din partea de sus a consolei, apoi selectând „acreditările mele de securitate” din meniul derulant.

Pe ecranul următor, sub antetul „tastelor de acces”, puteți crea și recupera tastele de acces. Veți avea nevoie atât de „codul cheii de acces”, cât și de „cheia de acces secret”.

AWS.CreateAccessKey

Prin introducerea acestora într-un client terț conceput pentru a lucra cu Glacier, puteți stabili o conexiune pentru a începe încărcarea fișierelor. Am mai menționat CloudWid Backup. Alte opțiuni includ browserele cloud și instrumente pentru unitatea de rețea.

CloudberryBackup.AmazonGlacier

Nu este mult mai mult să folosim Amazon Glacier. Deși schema de prețuri poate descoperi, configurarea seifurilor și conectarea acestora la clienți pentru gestionarea fișierelor se dovedește ușor, odată ce înțelegeți câțiva pași implicați.

Securitate

Spre deosebire de Amazon S3, Glacier nu are opțiunea de a activa criptarea în repaus. Cu toate acestea, această caracteristică este activă în mod implicit și nu poate fi dezactivată, astfel încât fișierele dvs. nu vor fi lăsate în text simplu și susceptibile la furt în cazul în care se produce o încălcare a datelor.

Datele sunt criptate folosind protocolul standard avansat de criptare în 256 de biți, cea mai mare dimensiune de cheie disponibilă pentru AES. După majoritatea calculelor, ar fi nevoie de un supercomputer mai mult decât Pământul a fost în jur pentru a sparge o cheie AES de 256 biți.

Pe de altă parte, deoarece Amazon vă administrează cheile de criptare, fișierele ar putea fi decriptate de angajații Amazon sau de oricine reușește să fure acele chei. Criptarea privată nu este o opțiune disponibilă direct de la Amazon Glacier.

Dacă confidențialitatea este primordială, găsiți un client terț care vă permite să scrambați fișierele înainte de a le încărca. Cyberduck, Mountain Duck și CloudBerry Backup oferă toate criptarea privată, de la capăt la capăt, care va face doar asta.

Cheile de criptare AES de 256 biți nu pot fi fisurate, dar parolele slabe pot. Chiar și parole puternice pot fi furate. Pentru a împiedica furtul de parolă să prezinte o problemă, Amazon acceptă autentificarea cu doi factori, numită și autentificare multi-factor.

Cu această caracteristică activată, o autentificare suplimentară va fi necesară la conectarea la Amazon Glacier de pe un computer necunoscut. Această cheie poate fi trimisă prin text sau puteți utiliza o aplicație pentru smartphone sau un dispozitiv de autentificare cu mai mulți factori, cum ar fi un fob cu cheie.

Centrele de date Amazon sunt întărite pentru a preveni intruziunea și furtul, atât fizic cât și virtual. Puteți citi cartea albă de securitate a companiei pentru a afla ce măsuri au fost luate. Facilitățile sunt auditate de terți pentru a se asigura că aceste măsuri sunt îndeplinite.

A sustine

Sprijinul pentru IaaS tinde să fie un punct de durere pentru noi, nu pentru că nu este bine, ci pentru că este scump. Glaciarul Amazon nu diferă în această privință.

Există asistență gratuită cu acces 24/7 la vânzări și facturare, dar nu există ajutor tehnic. Pentru aceasta, va trebui să scoateți cel puțin 29 de dolari pe lună, ceea ce vă oferă doar asistență de e-mail la ora de afaceri. Canalele de asistență în direct (telefon și chat) și accesul 24/7 de asistență încep de la 100 USD pe lună.

Amazon oferă un site de asistență rezonabil, cu articole și videoclipuri tutorial. Pentru răspunsurile care nu sunt incluse acolo, puteți încerca forumul de asistență Amazon, care este mai activ decât majoritatea.

Gânduri finale

Amazon Glacier este unul dintre cele mai populare servicii IaaS, datorită unui preț accesibil și a unei rețele de server masive. În timp ce Wasabi și Backblaze B2 au un preț similar, ne place Glacier mai bine pentru backup. Pentru sincronizarea și distribuirea fișierelor, Glacierul nu este suficient, decât dacă nu vă deranjează să plătiți nasul.

În comparație cu opțiunile de depozitare la rece ale rivalilor săi cei mai apropiați, Google și Microsoft, Amazon Glacier este mai ieftin și un pariu mai bun atât pentru afaceri, cât și pentru uz casnic. Vă recomandăm să asociați Glacier cu CloudBerry Backup, care include funcții precum backup continuu, programare și criptare privată, dar mulți clienți terți lucrează cu serviciul.

Pe scurt, Glacier trăiește la maxim. De acord sau nu? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me