Најпоузданији спољни чврсти диск у 2020. години

Приликом одабира најбољег спољног водича чврстог диска, било је много фактора које смо размотрили. Брзина, квалитет израде, цијена и подршка били су нам у првом плану, док су неки други фактори, попут поузданости, заузели задњи положај. У овом водичу за најпоузданији спољни чврсти диск, ми ћемо решити овај проблем. 


Са овим другачијим фокусом, можемо се укључити у погоне који ће издржати тест времена, како у погледу перформанси, тако и квалитета израде. Одабрали смо пет опција из наших рецензија екстерног хард диска који штите ваше податке изнутра и споља и нуде одличну брзину у процесу. 

Ипак је проналажење поузданих чврстих дискова теже него што би се чинило. Пре него што дођемо до избора, хајде да поразговарамо мало о томе како смо донели наше одлуке.

Најпоузданији спољни чврсти диск 2020

Избор најпоузданијег спољног чврстог диска

Постоји много тога што треба да одабере поуздан спољни чврсти диск. Диск изнутра је прва брига. Иако је одувек постојала и увек ће бити варијација у производњи тврдог диска, можемо наставити са бројевима. 

Бацкблазе, на пример, пружа тромесечни резиме кварова на уређају који доживе са својим неограниченим интернетским сервисима израде резервних копија (прочитајте нашу рецензију Бацкблазе). 

Не можемо извући равну линију од тога до њених спољних чврстих дискова, јер Бацкблазе примећује грешке на дисковима међу дисковима направљеним за масовно складиштење, али постоји неколико општих закључака које можемо извући. 

На пример, Бацкблазе у свом последњем извештају каже да је повукао све хард дискове Вестерн Дигитал, замењујући их ХГСТ дисковима, чији је власник Вестерн Дигитал. Још једна општа напомена је да вероватноћа да ће покренути Сеагате дискови од Тосхибиних погона. 

То је само један део слагалице. Такође смо размотрили врсту самог погона. Традиционални чврсти дискови који се окрећу много су вероватнији од неуспеха него ССД уређаји. ССД дискови користе меморијске чипове, треперећи податке преко ПЦБ-а, док погони тврдог диска користе магнетну меморију која чита и уписује податке у низ плоча. 

Пошто ССД дискови немају покретне делове, постоји много мање простора за неуспех. Једини проблем са ССД-овима је када се подаци записују и бришу из истог дела погона изнова и изнова. Срећом, то се питање може решити изравнавањем хабања, које укључује и већина модерних спољних ССД-ова. 

Са покривеним унутрашњим проблемима, окренули смо се спољашњости. Вањски чврсти диск живи ван рачунара, тако да би требао бити у могућности да обрађује шта год на њега бацате. Тражили смо погоне који су направљени да издрже батине, за разлику од АДАТА СД600 и Тосхиба Цанвио Басицс (прочитајте наш АДАТА СД600 преглед и Тосхиба Цанвио Басицс преглед). 

Нисмо игнорисали ни претњу од сајбер криминала. Поред тражења уређаја који су се заштитили изнутра и споља, тражили смо и уређаје који би се могли заштитити на дигиталном предњем делу. То укључује шифрирање хардвера и заштиту лозинком.

Најпоузданији спољни ХД: Г-Тецхнологи Г-Дриве Мобиле ССД

Брзи, поуздани и робусни, Г-Дриве Г-Дриве Мобиле ССД поставља све кутије када је у питању хард диск за напајање. То је преносиви ССД, омогућава вам да узмете до 2ТБ садржаја у покрету. Оно што је још важније, направљено је попут резервоара, осигуравајући да садржај који узимате никада не буде изгубљен.

г-дриве-мобиле-1

Екстеријер је довољно скроман, али Г-Тецхнологи има много заштите под хаубом. Погон је са ИП67 заштитом од заштите од воде и прашине. „6“ је за заштиту од прашине, што значи да је погон потпуно заштићен од штетног додира прашине. То је највиша оцена коју Међународна електротехничка комисија додељује за ИП стандард. 

„7“ је за заштиту од воде, што је један корак испод највише оцене (производи са оценом ИП68 су најбољи од најбољих). Упркос томе, нисте беспомоћни ни мало влаге. Оцена значи да ће Г-Дриве Мобиле ССД и даље функционисати након што је до 30 минута потопљен у метар воде. 

Што се тиче ИП стандарда, Г-Дриве Мобиле ССД је близу врха. Поред тога, Г-Дриве спрема заштиту од пада и притиска. Чак и када функционише, уређај може да поднесе пад од 10 стопа и 1000 килограма притиска. 

Остали разлози нам се допадају Г-Тецхнологи Г-Дриве Мобиле ССД

Г-Дриве Мобиле ССД је у својој класи не само када је у питању заштита, већ и када је у питању брзина. То је један од најбржих екстерних хард дискова које смо тестирали, а ради са брзином узастопног читања од 562,8 МБ / с, секвенцијалном брзином писања од 515,6 МБ / с, случајном брзином читања од 177,9 МБ / с и случајном брзином писања од 170,5 МБ / с. 

Изведба у секвенци је солидна, али нас више импресионира насумична изведба. На основу наших резултата, уређај је у стању да врло брзо чита и пише податке на више места у меморијским модулима. Током нашег практичног теста приметили смо да је активан, при чему је Г-Дриве Мобиле ССД преносио мапу са тестом од 2.3 ГБ брзином 144 МБ / с. 

Све што Г-Дриве Г-Дриве Мобиле ССД ради, добро ради, али недостаје му у једној области. Г-технологија не укључује шифровање хардвера или заштиту лозинком. Иако су разочаравајуће, остале области погона добивају праву сенку због недостатка шифрирања. Све наше мисли можете прочитати у нашем прегледу Г-Дриве Г-Дриве Мобиле ССД.

Самсунг Т5

Самсунг Т5 није поуздан на исти начин као и Г-Дриве Мобиле ССД. Изграђен је добро, али не долази ни са каквим ИП сертификатом (Самсунг ће имати свој тренутак тамо нешто касније). Међутим, извлачење овог погона није заштитна заштита. Чињеница је да је Самсунг успео да направи преносиви диск који је поуздан и леп. 

самсунг-т5-1

Долази у 250ГБ, 500ГБ, 1ТБ и 2ТБ. Прва два модела долазе у бледо плавој боји, док се верзије од 1ТБ и 2ТБ испоручују у јет црној боји. Обе верзије, међутим, садрже метални огртач који је, иако робустан, лаган. Т5 тежи само 51 грам и мери 74 мм за 57,3 мм, што је мање од визиткарте. 

Иако ће мноштво штетне прашине и воде брзо учинити Т5, заштићен је од падова захваљујући чврстом унутрашњости и металном кућишту. Вероватно такође може да поднесе пристојну количину притиска, али Самсунг на то не поставља никакве спецификације. Поред тога, Т5 вас штити на дигиталној предњој страни. Када први пут прикључите диск, од вас ће се затражити да инсталирате Самсунгов софтвер за управљање. Тамо ће се тражити да поставите лозинку. Када диск није откључан, сви ваши подаци су шифровани АЕС-256 (прочитајте наш опис шифровања да бисте сазнали више о томе).

Остали разлози који нам се свиђају Самсунг Т5

Као и Г-Дриве Мобиле ССД, Т5 је веома брз. Секвенцијалне перформансе су нешто боље, са брзином читања од 562,4 МБ / с и брзином писања од 520 МБ / с, али случајне перформансе су импресивније. Иако је спорији код случајних очитања, Т5 је бржи од Г-Дриве Мобиле ССД-а када је у питању случајно писање, а мјери се на 195,7 МБ / с током нашег тестирања. 

Иако нисмо споменули подршку, то би се могло сматрати аспектом онога што спољни чврсти диск чини поузданим, а на тој је предњој страни Т5 одличан. Будући да Самсунг производи много производа, већ је успостављен чврст систем подршке који вам омогућава више опција да пронађете одговоре на било која питања која имате. 

Као наш најбољи спољни чврсти диск за Мац и најбољи ССД спољни чврсти диск, требало би да буде мало изненађење што топло препоручујемо Самсунг Т5. У нашем прегледу Самсунг Т5 можете сазнати зашто нам је то омиљени диск.

СанДиск Ектреме Портабле

СанДиск Ектреме Портабле је направљен за, добро, екстремне ситуације. Компактан дизајн величине џепа садржи отвор за карабин и меку гуму која ће спречити клизање погона по површинама. Међутим, ту је и да обезбеди заштиту од прашине и воде према ИП55.

сандиск-екстремно-преносив-1

Као што је већ поменуто, први број у ИП оцени је за прашину, а други број за воду. Са предње стране прашине, СанДиск Ектреме Портабле је добро заштићен. Према табели са ИП оценом, „продирање прашине није у потпуности спречено“, али рад погона неће бити ометан чак ни под потпуним контактом са штетном прашином. 

Заштита од воде је мање импресивна, иако још увек није лоша. СанДиск Ектреме Портабле не може да поднесе потпуну потапање, али може да управља снажним млазницама воде са млазницом до 12,5 мм (око пола инча) из било којег правца. У пракси, мали спреј воде или брза кап не би требало да буду проблем. 

Поред тога, овај уређај је отпоран на ударце и вибрације и долази са заштитом лозинке. Укључени софтвер СецуреАццесс омогућава вам да шифрирате податке на свом погону помоћу АЕС-128. Иако је мања величина кључа него што је видљиво на Самсунг Т5, снага АЕС-а би требало да буде довољна да бисте заштитили датотеке. 

Остали разлози који нам се свиђа СанДиск Ектреме Портабле

Брзина је, изненађујуће, одлична са СанДиск Ектреме преносником. Приметили смо брзине узастопног читања и писања изнад 500 МБ / с и насумично читање и писање близу 160 МБ / с на нашем тестном моделу од 250 ГБ. То је спорије од Самсунг Т5 и Г-Дриве Мобиле ССД-а, али само незнатно. 

Међутим, могло би бити много брже. Поред верзије меке гуме, СанДиск продаје и алуминијумску верзију Ектреме Портабле. Много је скупље, али користи НВМе ССД изнутра, преносећи податке преко УСБ 3.1 Ген 2. С тим подешавањем, алуминијумска верзија – која је доступна само у капацитету од 500 ГБ – може да чита узастопне брзине читања до 1.050 МБ / с. 

Ако сте у покрету и треба вам спољни уређај који може да поднесе премлаћивање, СанДиск Ектреме Портабле је за вас. Мало је спорији од Т5 и Г-Дриве, али је и много мањи и лакши. Можете сазнати више о погону у нашем прегледу СанДиск Ектреме Портабле.

Самсунг Кс5 Портабле ССД

Рекли смо да ће Самсунг имати времена у центру пажње за квалитету уградње, а Кс5 је то. Кс5 је Самсунгов вањски ССД без компромиса, комбинујући одличан квалитет израде са једним од најбржих Самсунг-ових НВМе ССД-ова. Несумњиво је најбољи од најбољих, али долази са цену која се може слагати.

самсунг-к5-теардовн

Погон је доступан у капацитетима од 500 ГБ, 1ТБ и 2ТБ, а модел од 2ТБ користи се више од 800 УСД. Тај новац, ипак, не иде на расипање. НВМе ССД изнутра може испоручити секвенцијално очитавање до 2800 МБ / с и секвенцијално писање од 2.300 МБ / с, што све горе поменуте ССД-ове изгледа као шала. 

Такође је направљен као тенк, али то можда у почетку не знате Самсунг је цртање инспирисао црвеним спортским аутомобилима користећи елегантни, сјајни сиви топ са црвеним нагласцима. Непосредно испод површине налази се оквир од легуре магнезијума и хладњак који ће током рада погон држати испод 45 степени Целзијуса и заштитити га од пада до два метра. 

Поред тога, Кс5 је заштићен истом АЕС-256 енкрипцијом која штити Т5. Када подесите диск, од вас ће се затражити да инсталирате Самсунг-ов софтвер и поставите лозинку. Одатле можете закључати погон, проверити ажурирања управљачког софтвера и искључити шифровање, уколико то желите. 

Остали разлози који воле Самсунг Кс5 Портабле ССД

Да би испоручио тако велике брзине, Самсунг Кс5 користи Тхундерболт 3 везу. Иако Тхундерболт 3 користи УСБ-Ц утикач, то није УСБ 3.1. Тхундерболт 3 нуди четири пута опсег УСБ 3.1, који је потребан за ултра брзе брзине преноса Кс5. 

Било који модеран Мац има најмање један порт Тхундерболт 3, тако да су корисници Аппле-а покривени. Међутим, ствари се побркају са Виндовсом. Тхундерболт је Интелова технологија, а све до недавно компаније су морале да плаћају да би је лиценцирале. Интел је од Тхундерболт-а 3 постао бесплатан, али ниједна матична плоча АМД до сада није интегрисала. 

Укратко, ако користите систем заснован на Интелу – што значи да имате Интел процесор – требало би да будете у могућности да користите Тхундерболт 3. Ако је у питању АМД, мораћете да сачекате док се не објави нова серија матичних плоча. То је гњаважа, али с обзиром на то колико је брз брз Самсунг Кс5, то је гњаважа са којом се вреди суочити.

ЛаЦие Роггед Мини

ЛаЦие је позната по томе што прави висококвалитетне чврсте дискове фокусиране на креативце. Серија Руггед, која садржи исте атрактивне сребрне погоне и иконични наранџасти амортизер, направљена је тако да креативцима омогућава да узимају податке где год да се врате и остану да преживе и након тога. Иако су драјвови веома скупи, уз Руггед Мини можете добити заштиту прилично јефтино. 

лацие-роггед-мини-1

У питању је окретни чврсти диск, сличне величине и перформанси нечему попут Сеагате Бацкуп Плус Портабле (прочитајте нашу рецензију Сеагате Бацкуп Плус Портабле). Међутим, направљен је много боље од тих погона. Квалитет израде нуди заштиту од падова до четири метра, отпорност на кишу и притисак до једне тоне. 

У поређењу са неким од ССД-ова горе, заштита није тако импресивна. У поређењу са осталим хард дисковима који се врте, јесте. Као што је горе поменуто, предење дискова је у неповољности у погледу поузданости само по томе како су дизајнирани. Са ЛаЦие Руггед Мини-ом, добијате сличну заштиту. 

Ни две године ограничене гаранције не треба занемарити. Иако су ограничене гаранције обично само за заштиту од производних грешака, Руггед Мини такође штити од губитка података. С вашим погоном имате право на један покушај обнављања података у лабораторији све док сте у прозору гаранције. 

Други разлози нам се свиђа ЛаЦие Руггед Мини

Према перформансама, ЛаЦие Руггед Мини није сјајан. Дефинитивно је боље код читања него писања, са секвенцијалном брзином читања од 133,9 МБ / с и случајном брзином читања од 1,08 МБ / с. Случајне перформансе су лоше, са Руггед Мини тактом у случајној брзини читања од 27,89 МБ / с и случајном брзином писања од 0,88 МБ / с. 

Међутим, фокус погона није на перформансама, већ на заштити. Слично је са осталим спољним хард дисковима са црне кутије који смо прегледали, као што су Вестерн Дигитал Елементс (прочитајте нашу рецензију Вестерн Дигитал Елементс). 

За разлику од тих погона, ЛаЦие Роггед Мини није конструисан с јефтиним, пластичним кућиштем. Ако вам то звучи као нешто што вас занима, прочитајте нашу рецензију ЛаЦие Руггед Мини.

Последње мисли

Поузданост је важна када су у питању спољни чврсти дискови. Све горе наведене опције функционисаће још годинама, чак и у најтежим условима. Све у свему, Г-Тецхнологи Г-Дриве Мобиле ССД нуди најбољи баланс брзине, заштите и цене. Ако сте вољни потрошити више новца, Самсунг Кс5 је одлична алтернатива. 

Т5 и Ектреме Портабле само су варијације Г-Дриве Мобиле ССД-а. Они нуде сличне перформансе, нешто нижу цијену и нешто мању заштиту. Ако не планирате да излетите на планинарење или га бацате у језеро, они ће радити сасвим у реду.

Са којим спољним хард диском сте ишли? Да ли је поузданост једини фактор који сте сматрали? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me