Најбољи екстерни чврсти диск у 2020. години: Наш најбољи хардвер за складиштење

У последњих неколико година, хард дискови су појефтинили. Механички чврсти дискови достигли су врхунац својих перформанси, а меморија блица постала је мање скупа за производњу, што значи да сада можете добити брзо, јефтино, вишетерабајтно спољно складиште за јефтине. У овом водичу о најбољим спољним чврстим дисковима представит ћемо своје фаворите.


То је изазов, јер је спољни чврсти диск који вам најбоље одговара у великој мери на основу онога за шта га користите. Кроз овај водич дат ћемо наша три најбоља избора у четири категорије: карактеристике, цене, брзина и перформансе, гаранција и подршка. На крају ћемо вам дати општи избор, као и наше фаворите за Ксбок Оне и ПлаиСтатион 4. Ако желите, можете скочити напред до наше упоредне карте.

Најбољи спољни чврсти диск

Contents

Самсунг Т5

Тестирали смо најновије и највеће спољне чврсте дискове и Самсунг Т5 је најбољи за већину људи. Брз је, преносив и изузетно издржљив. Самсунг Т5 прегледсамсунг-т5-1$ 249,99 $ 179.97Уштедите 70,02 $ (28%) Прикажи коментареКупи на Амазону$ 184,99(77 коментара) Купи на Валмарту$ 199,99(843 коментара) Купи на Бест Буи

Врсте спољних хард дискова

Пре него што кренете у своје одабире, важно је разговарати о различитим врстама спољних погона. Фактори попут величине, брзине и интерфејса нису изоловане променљиве. Често их одређује сам погон. Баш као што дискети и хард дискови обављају исту функцију на различите начине, погони тврдог диска и ССД уређаји раде исто.

ХДД

Најчешћи чврсти диск на који ћете наићи је ХДД. У нашем рангу спољног хард диска ову врсту диска називамо „предење“. То је зато што се подаци које похрањујете записују и читају из низа плоча попут диска које су смештене унутар кућишта.

Ти се дискови врте наоколо и глава игле чита податке са различитих места на диску. Иако није иста технологија, добар начин размишљања о окретном тврдом диску је попут винилне плоче. Главе за читање и писање могу да скоче на различите тачке на диску да би прочитале податке који су тамо сачувани или им написали нове податке..

Тај приступ складиштењу има једну главну страну: јефтина је. Окретање дискова постоји већ деценијама, крећући се од испод четири мегабајта 1957. до 16 терабајта у 2019. Та иновација је омогућила погонима са повећаним капацитетом да јефтиније и мање, што је идеално за спољне дискове.

Речено је да датирани техник има грубе ивице. Брзина је главна брига код окретања дискова, јер треба времена да главе уређаја пронађу податке на диску. Дугорочност је још једна брига. Дискови који се окрећу унутра су осетљиви, а чињеница да се врте ствара вибрације. Временом ће те вибрације успорити погон и, на крају, узроковати да се поквари.

То такође игнорише могуће проблеме са оштећењем погона. Иако се спољни хард дискови обично испоручују у великом кућишту, неколико капи под правим углом могу их учинити неупотребљивим. Поред тога, за добијање пуно простора за складиштење за мало новца, спољни чврсти дискови су најбоље решење.

ССД

Много модернији су вањски ССД-ови. Уместо да користе окретни диск, ови уређаји користе меморијске модуле у које се подаци трепере да би се сачували. Подаци које пишете на диск се уграђују у меморијски модул без покретних делова, због чега се називају „солид-стате дриве“. 

Постоје многа побољшања у односу на традиционални врти диск због не-механичке природе ССД-а. Најважније је да се цене преноса побољшају. Иако писање великих датотека на ССД у поређењу са ХДД-ом може да произведе сличне резултате, предност чврстог складиштења је у могућности да брзо пишете на више места у меморијске модуле. 

То је зато што не постоји физичка глава која се треба кретати. Ако ХДД треба да прочита информације са првог и другог на другом платну, требат ће времена да се глава пребаци на обе локације. Са ССД-ом се те локације могу брзо пронаћи јер је електрична струја једина ствар која мора да путује.

Брзина је побољшана због недостатка покретних делова, као и крутост, али дуговечност има проблема. Будући да се подаци записују директно у меморијски модул, писање и уклањање података из одређеног подручја изнова и изнова проузроковаће истрошење. Срећом, то је углавном решено модерним опцијама процесом званим изравнавање хабања. 

Највећи проблем ове опције је цена. Пошто је технологија новија, цена једног је виша од ХДД-а готово у сваком сценарију. Надаље, приступ великим хард дисковима је ограничен у потрошачким апликацијама, јер су ССД-ови великог капацитета углавном усредоточени на пословне апликације.

Разлози за коришћење екстерног хард диска

У скоро свим случајевима, спољни чврсти диск ће бити скупљи од интерног. Иако то има смисла за оне који не желе да копају по рачунару, постоје и други разлози да су спољне опције корисне унутрашњим.

Преносивост

Најочитија предност је преносивост. Унутрашњи чврсти дискови су закључани у вашој машини, што значи да подацима који тамо чувате не може се приступити ако не користите услугу складиштења у облаку, као што је Синц.цом.

Спољни чврсти дискови вам дају слободу да једним потезом у току радите на радној површини. За већину типова није потребно спољно напајање, што значи да су ваши подаци удаљени само УСБ или Тхундерболт везу.

Фотографија и видеографија

Осим што снимају датотеке у покрету, УСБ и Тхундерболт дискови имају користи за фотографе и видеографе. Када се догоди снимање на локацији, тешко је успоставити базу операција, а ослањање искључиво на начин чувања камере може довести до катастрофалних резултата. 

Спољни чврсти диск решава проблем. Омогућује вам постављање лаптопа и избацивање датотека на диск током дана, осигуравајући да ваше датотеке буду сигурносне копије. Поред тога, бацање на спољни извор уместо уграђеног складишта за лаптоп значи да можете одмах да почнете да мењате радну површину.

Резервна копија

И на крају, добра је идеја да користите преносни стораге за резервне копије. Постоји неколико разлога за то. Прво, ако вам се нешто деси са рачунаром и узрокује да изгубите приступ својим подацима, спољни дискови се могу прикључити на другу машину. Још важније, то је критично средство у 3-2-1 резервном плану. 

Да будемо јасни, то значи да спољно подешавање није одговарајућа замена за интернетске резервне услуге, као што је Бацкблазе (прочитајте наш Бацкблазе преглед). Уместо тога, то је један корак у том процесу. 

Локална сигурносна копија на спољном чврстом диску и сигурносна копија заснована на облаку са мрежном услугом израде резервних копија ће вас заштитити од било каквих катастрофа које могу наступити, без обзира јесте ли код куће или у дата центру у коме делује ваша мрежна сигурносна копија..

Бирање преносивог простора за ПЦ и Мац

Сада када смо извукли неке основе, прећи ћемо на то како смо се одлучили. Кључна брига је балансирање фактора који чине одличан спољни чврсти диск. На пример, неки могу имати одличне трансфере и високу цену, или неки други могу понудити велику вредност, али лош квалитет израде. 

Прије свега, сматрали смо вриједност. Иако је за нас двосмислен појам, вредност је како су перформансе, карактеристике и цена уравнотежени. То значи да Тосхиба Цанвио Басицс, који ради много лошије од Самсунг-овог Т5, има шансу за борбу због свог одличног односа цене и перформанси и достојног квалитета израде. 

Цена и перформансе су јасне, али карактеристике постају неуредне. Када погледамо карактеристике, задовољни смо с готово свим. То укључује нешто тако мало као што је укључивање више каблова за различите везе у кутији или велико попут спајања услужног програма за прављење резервних копија и заштите лозинком са погоном. 

Поред тога, размотрили смо и период подршке и гаранције. Скоро сви спољни чврсти дискови имају ограничену гаранцију, али се разликују од опције до опције. Размотрили смо дужину гаранције, колико је било лако искористити предности и одредбе примењене због клаузуле „ограничено“.

Како смо тестирали

Сваку вожњу смо тестирали користећи исти поступак да бисмо били сигурни да су на равноправним условима. То је почело наручивањем на Амазону, тако да нисмо тестирали узорак трешње, распаковали га и повезали га у рачунар. 

Након тога, диск смо провели кроз референтне вредности, просијали информације о паковању и гаранцији и стигли до писања прегледа. Заобилазећи узорке рецензената, ми можемо да тестирамо дискове који долазе са истог места где ћете и добити своје, осигуравајући да се наши резултати поклапају са вашим што је могуће ближе..

Најбоље упоређивање спољног чврстог диска

Карактеристике

Као што је већ поменуто, карактеристике су широке за спољне чврсте дискове. Понекад, погон можда не укључује ништа друго. Прикључите га и пређите на употребу. Иако је такав приступ прихватљив, постоје ствари које морамо потражити када су у питању карактеристике. 

Најважније је да потражимо услужне програме који се испоручују са погоном, као што су сигурносна копија, заштита лозинке и шифрирање. Поред тога, размотримо укупни квалитет израде и оно што је укључено у оквир у овом одељку.

Самсунг Т5

Самсунг не оставља камен на камену када је у питању Т5. Из паковања добијате погон који је мањи од визиткарте, УСБ Типе-Ц до УСБ Типе-Ц кабл и УСБ-Ц то УСБ-А кабел. Оба кабла су омотана чичак траком која је причвршћена за погон, што читав пакет олакшава транспорт. 

подешавање самсунг-т5

Погон је изграђен и добро упакован, али највише се истиче његова заштита лозинком. Када подесите диск, од вас ће се тражити да инсталирате услужни програм где можете да управљате њиме. Тамо можете поставити лозинку која ће бити потребна сваки пут када је уређај укључен. 

Уз то, подржава Андроид изван оквира, што и мало дискова ради. Можете сазнати више у нашој рецензији Самсунг Т5.

Вестерн Дигитал Моја књига

Западна дигитална моја књига је супротност Т5. То је велико и гломазно, фокусирано на резервно решење за радну површину. Уз то, долази са приступом целокупном опсегу функција Вестерн Дигитал, што значи да се може претворити у нешто веће од само превеликог екстерног хард диска.

западно-дигитална-моја књига-1

Подразумевано можете поставити лозинку, али Моја књига постаје сопствена када се копате на остале услужне програме. Садрже алат за израду сигурносних копија, сигурносни алат и општи услужни програм који покрива многе категорије. Помоћу серије можете да шифрирате свој уређај, конфигуришете напредне поставке складиштења помоћу РАИД-а (прочитајте наш шта је РАИД водич) и направите резервне копије вашег уређаја. 

Сазнајте више у нашем прегледу Вестерн Дигитал Ми Боок.

Сеагате Бацкуп Плус Портабле

Сеагате је јединствен по томе што има мноштво функција без обзира на ниво погона који купујете. Изван кућишта, што вреди додатних трошкова, Бацкуп Плус Портабле има приступ истим услужним програмима као и обични Сеагате Портабле.

Сеагате-бацкуп-плус-портабле-1

Ти услужни програми долазе у облику Сеагате Тоолкита који се могу користити за израду сигурносних копија рачунара или зрцало постојећег чврстог диска. Осим тога, од вас се тражи да подесите током подешавања погона, што значи да не морате тражити услужни програм након што сте копирали податке у њега. 

Иако му недостају неке карактеристике Ми Боок-а и Т5, Бацкуп Плус Портабле је јефтин, преносив и богат пакет значајки. Више о томе прочитајте у нашој Сеагате Бацкуп Плус Портабле рецензији.

Цена

Цена је тешка за екстерне чврсте дискове, не зато што се нешто варљиво дешава – прочитајте наше услуге веб хостинга да бисте видели пример тога – већ зато што треба узети у обзир капацитет. За овај одељак не само да имамо укупну цену сваког погона, већ и цену по гигабајту, тако да можете тачније да упоредите погоне. 

Поред тога, потребно је узети у обзир брзине преноса и стил вожње. На пример, складиште засновано на Фласх-у увек ће бити скупље од механичких погона, али нисмо желели да их вадимо из ротације. Разматрамо укупну вредност коју добијате по гигабајту, а не само цену.

Сеагате Портабле

По гигабајту, стандардни преносни уређај Сеагате је најјефтинији који смо тестирали. Међутим, када се зброји, разлика између њега и других блацкбок екстерних уређаја, као што су Тосхиба Цанвио Басицс и ВД Елементс, је минимална. Оно што разликује су карактеристике. 

Сеагате Портабле
Оцена уредника: 1 ТБ$ 44,992 ТБ55,99 УСД4 ТБ$ 91,998 ТБ$ 141,99$ 44.99Покажи рецензијеКупај на Амазону99,99 $ 55.99Уштедите 44,00 долара (44%) Прикажи коментареКупи на Амазону119,99 $ 91.99Уштедите 28,00 УС $ (23%) Прикажи рецензијеКупујте на Амазону$ 256.53(333 рецензије) Купи на Валмарту$ 141.99Покажи рецензијеКупај на Амазону

Као и код Бацкуп Плус Портабле можете користити и Сеагате Тоолкит, што значи да су резервне копије и ретровизори фер игра. Цанвио Основе и Елементи не поседују функције, па иако је преносни систем Сеагате сличан оним драјвовима у готово сваком погледу, његове карактеристике га постављају корак изнад њих. Прочитајте више у нашој рецензији Сеагате Портабле. 

Вестерн Дигитал Моја књига

Као што је већ поменуто, Моја књига је резервно решење за резервне копије фокусирано на радну површину, што значи да долази у великим капацитетима. Како се простор за складиштење повећава, цена по гигабајту опада, што Моје књиге чини сулудом вредност за новац. Ако вас занима само простор за складиштење, ништа није јефтиније од Моје књиге. 

Вестерн Дигитал Моја књига
Оцена уредника: 3 ТБ$ 89,994 ТБ$ 97,506 ТБ$ 129,998 ТБ149,96 УСД10 ТБ197,00 УСД$ 89.99Покажи рецензијеКупај на Амазону99,99 $ 89.99Уштедите 10,00 УС $ (10%)(668 рецензија) Купи на Бест Буи$ 97,50Покажи рецензијеКупај на Амазону118,96 $ 99,99Уштедите 18,97 УС $ (16%)(20 рецензија) Купи на Валмарту119,99 $ 99,99Уштедите 20,00 УС $ (17%)(1680 рецензија) Купи на Бест Буи$ 129,99Покажи рецензијеКупај на Амазону159,99 $ 129,99Уштедите 30,00 УС $ (19%)(294 рецензије) Купи на Бест Буи299,99 $ 149.96Уштедите 150,03 $ (50%) Прикажи коментареКупи на Амазону$ 209,99 $ 159.99Уштедите 50,00 УС $ (24%)(1029 рецензија) Купи на Бест Буи299,99 $ 197.00Уштедите 102,99 $ (34%) Прикажи рецензијеКупујте на Амазону$ 289,99(117 коментара) Купи на Бест Буи

То је углавном због фактора форме. За разлику од других наших типова, Моју књигу се не може лако превозити, посебно имајући у виду да јој је потребна спољна снага. У суштини, то је само 3,5-инчни ХД у УСБ 3.0 кућишту, што знатно смањује трошкове. 

СанДиск Ектреме Портабле

Иако је скупљи од сваке опције блацкбока на тржишту, СанДиск Ектреме Портабле истиче се као један од јефтинијих преносивих ССД-ова. То је још импресивније јер има скоро једнако добар учинак као и Т5 и Г-Тецхнологи Г-Дриве Мобиле ССД, док је мањи и водоотпоран.. 

СанДиск Ектреме Портабле
Оцена уредника: 250ГБ$ 72,99500ГБ$ 89,001ТБ$ 156,392ТБ$ 329,9999,99 $ 72.99Уштедите 27,00 долара (27%) Прикажи коментареКупи на Амазону109,99 $ 72.99Уштедите $ 37,00 (34%)(2 рецензије) Купи на Валмарту$ 99,99(95 коментара) Купи на Бест Буи169,99 $ 89.00Уштедите 80,99 $ (48%) Прикажи коментареКупи на Амазону129,00 $ 89.00Уштедите 40,00 УС $ (31%)(7 рецензија) Купи на Валмарту$ 129,99(671 коментара) Купи на Бест Буи$ 156.39Покажи рецензијеКупај на Амазону$ 261.29(6 рецензија) Купи на Валмарту$ 249,99(211 коментара) Купи на Бест Буи$ 329,99Покажи рецензијеКупај на Амазону549,99 $ 446.46Уштедите 103,53 $ (19%) Прикажи коментареКупи на Валмарту$ 449,99(154 рецензије) Купи на Бест Буи

Чиме се састоји у квалитету израде, недостаје му карактеристика. Погон се испоручује са програмом који шифрира ваше податке под називом СецуреАццесс. Речено је да је то „лите“ верзија плаћеног софтвера. То је уредан алат, али заштита лозинком или помоћни програм за прављење резервних копија би било добро. Упркос томе, то је одлична вредност о којој можете сазнати више у нашем прегледу.

Брзина и перформансе

Тврде дискове тестирамо користећи четири референтне вредности. Две се користе за брзину преноса, а остале две се користе за проверу грешака. Између ове четири надамо се да ћемо добити што је могуће холистичкији приказ перформанси диска. 

Важно је напоменути да не узимамо у обзир цену. Као што се очекивало, ССД-ови су обрисали под ХДД-овима због начина на који похрањују податке. То ипак не значи да је традиционални врти диск лош избор, поготово ако покушавате да уштедите новац. 

Самсунг Т5

Т5 је био бржи од већине погона које смо тестирали у готово свим категоријама. Тукли су га Г-Дриве и СанДиск у секвенцијалним очитавањима, а Мобиле ССД у насумичним читањима. Речено је, било је брже него у секвенцијалном и случајном писању и током преноса фасцикле од 2.3 ГБ.

самсун-т5-кристалникмарк

Што се тиче грешака, није их било. Током тестирања имали смо отворен ЦристалДискИнфо за надгледање стања уређаја, укључујући температуру и стопу грешке. Чак и током интензивног скенирања грешака, уређај је остао хладан и доследан, без обзира колико тешко радио. 

Г-Тецхнологи Г-Дриве Мобиле ССД

Учинковитост се уочава када постоји толико метрика које треба узети у обзир. Иако је наш први избор, Т5, у неким категоријама био бољи од Г-Дриве Мобиле ССД-а, није га победио у свим њима. Мобиле ССД је био бржи код насумичних и узастопних читања и заостајао је када је реч о нашем трансферу од 2,3 ГБ. 

г-дриве-мобиле-кристалникмарк

Иако нисмо израчунали грешку – ми смо писци, а не статистичари, говоримо о делићима секунде. Све остало је било свемирско, што значи да није било грешака након нашег дубинског скенирања. То је рекло да смо приметили нешто занимљиво у погону када је био у ЦристалДискИнфо. 

Показао се као СанДиск Кс600 М.2 ССД. С обзиром да су оба власништва Вестерн Дигитал-а, постоји велика вероватноћа да је Мобиле ССД само М.2 Кс600 у робусној шасији. Више о томе прочитајте у нашем прегледу ГД Дриве Мобиле ССД. 

СанДиск Ектреме Портабле

СанДиск диск победио је Т5 и Г-Дриве Мобиле ССД у секвенцијалним очитавањима, али је заостајао у свим осталим категоријама. Речено је, то је заостајало само за мало. На пример, Т5 је радио на 160,1 мегабајта у секунди случајним очитавањем, а СанДиск са 159 МБпс.

ссандиск-екстремни-преносни-преглед-кристалискмарк

Оно што је занимљиво је да је радио знатно другачије него Г-Дриве Мобиле ССД, упркос чињеници да Г-Дриве Мобиле ССД има СанДиск ССД унутра. Разлика није огромна, али била је ближа Т5 у целини. Уз то, СанДиск понуда је око 50 долара јефтинија од Г-Дриве Мобиле ССД-а од 2ТБ, тако да мала разлика у перформансама није велика ствар.

Гаранција и подршка

Наш последњи круг фокусиран је на гаранцију и подршку. За разлику од наших најбољих ВПН добављача, који често нуде изузетну подршку, произвођачи хардвера дају вам малу или никакву подршку. То их, међутим, не скида са удице. Тражимо дискове који имају компаније које прелазе и шире и пружају подршку кроз самопомоћ и директан контакт. 

У овом одељку такође гледамо гарантни рок. Поред тога колико траје, размотрићемо одредбе и колико је лако то искористити. 

Г-Тецхнологи Г-Дриве Мобиле ССД

Г-Дриве Мобиле ССД је једини диск који смо тестирали и нуди петогодишњу ограничену гаранцију. То делом оправдава високу цену, јер већина екстерних ССД-ова нуди само три године. Осим тога, нема толико услова. Ако постоје проблеми узроковани Г-технологијом, поправљаћете је или замените бесплатно. 

г-дриве-мобиле-база знања

Г-Тецхнологи, у складу са подршком, нуди одговарајућу базу знања за своје производе, што се ретко виђа код спољних произвођача чврстих дискова. Тамо ћете пронаћи преузимања, спецификације производа, често постављана питања и водиче за покретање. Ако вам је потребна додатна помоћ, можете контактирати путем е-поште, али ресурса за самопомоћ требало би бити довољно. 

Самсунг Т5

Самсунг нуди трогодишњу ограничену гаранцију на Т5 драјвове. Као и већина ограничених гаранција, он покрива само проблеме са производњом погона. Оштећења настала због вас, процеса испоруке или дистрибутера се не поштују.

самсунг-т5-2

Упркос томе, Самсунг, са широким асортиманом производа, има неку подршку коју смо видели. Иако је мало документације за подршку осим онога што добијете у кутији, постоје три начина контакта, што је први за било кога произвођача хардвера којег смо видели. Можете заказати поправку у кући, послати е-пошту продајном тиму или позвати представника за подршку.

Сеагате Бацкуп Плус Портабле

Сеагате Бацкуп Плус Портабле и сав Сеагате диск за то су одлична подршка. Добијате само двогодишњу ограничену гаранцију, што има смисла јер је јефтинија, окретна јединица, али постоји много могућности подршке. Поред чланака о бази знања, постоје и аутоматски алати за решавање проблема, као и подршка за телефон и е-пошту.

Сеагате-бацкуп-плус-преносиви-2

Надаље, Сеагате нуди претплату за спашавање за готово све. Та услуга је попут полисе осигурања за ваше податке, што значи да ће Сеагате покушати да је поврати у случају да су ваши подаци оштећени. На 14,99 УСД током три године, не можемо се жалити. У складу са тим, требали бисте користити и интернетску сигурносну копију.

Најбољи спољни чврсти диск

Све у свему, Самсунг Т5 је најбољи преносни ССД. Скупо је, али отклања све недостатке његових вањских ССД конкурената. Доступна је у употребљивим капацитетима. За разлику од АДАТА СД600, који је доступан само до 512 ГБ, Т5 долази у капацитетима од 1 ТБ и 2 ТБ (прочитајте нашу рецензију АДАТА СД600). 

самсунг-т5-1

То, у комбинацији са бескомпромисним стопама преноса, чини да Т5 изгледа много атрактивније. Почев од преко 150 УСД, погон је скуп, али у тако малом паковању нећете наћи тако одличне перформансе за мање. 

Осим тога, могућности су одличне. То је једини уређај који смо прегледали и који подржава Андроид ван оквира, нуди заштиту лозинком и долази са кабловима за УСБ Типе-Ц и УСБ-А везе. Такође је и преносив, тежи само 51 граму и мери мање од визиткарте.

То је комплетан пакет, заштићен чврстим металним кућиштем и подржан великодушном трогодишњом гаранцијом. Ако тражите брзину, преносивост и капацитет, Т5 доноси. 

Најбољи ПС4 спољни чврсти диск

Не постоје ексклузивне опције за ПС4, изван брендиране опције од Сеагате-а. За разлику од Ксбок Оне, којег ћемо додирнути следеће, ПС4 игре нису толико велике, стављајући нагласак на преносивост. Иако постоји пуно опција, викат ћемо ВД Елементс. 

западно-дигитални елементи-2

Није главни водич, али у нашем прегледу Вестерн Дигитал Елементс можете видети да је то солидан погон, поготово ако желите много простора за складиштење. 4ТБ варијанта ће вас стидити 100 УСД, а иако је мало споро, цена ставља било који екстерни ССД на тржиште срамоту. 

Ако желите да побољшате брзину и немате ништа против смањеног капацитета, преносиви ССД попут Г-Дриве Мобиле ССД-а или Т5 брже ће учитати ваше игре. Међутим, због капацитета и цене морамо то дати Елементс погону за ПС4. 

Најбољи Ксбок Оне екстерни хард диск

Било који диск се може користити са Ксбок Оне тако што ћете га укључити у један од УСБ прикључака. За разлику од ПС4, капацитет складиштења је главна брига. Мицрософт ужива у употреби некомпресованих текстура, водећи насловима прве стране да заузму простор од 100 ГБ или чак 200 ГБ. Због тога је опција са високим капацитетом и ниским трошковима, попут Вестерн Дигитал Ми Боок, идеална. 

Ксбок Оне и Ксбок Оне Кс су такође мањи од ПС4 Про, тако да можете да приуштите додатни простор поред конзоле. То каже, Моје књиге имају мноштво функција које ће бити неважне када се прикључе на конзолу, а то су шифровање и прављење резервних копија. 

Плус, потребна му је додатна снага. Ако вам треба само мало више простора, преносиви ССД ће вам омогућити брже учитавање игара. Ксбок Оне Кс је нарочито брз, сам по себи, тако да је овде мање брига него код ПС4 Про. 

Последње мисли

Самсунг Т5 истиче се као најбоља опција, не само по брзини и квалитети израде, већ и по компактној величини, одличној подршци и многим функцијама. Упркос томе, његова цена је висока, посебно за оне којима нису потребне сулуде брзине преноса. Ако сте то ви, једноставна блацкбок јединица, попут Сеагате Портабле или Вестерн Дигитал Елементс, учиниће чуда. 

На крају, то се своди на ваше потребе. Ако сте заинтересовани за израду резервних копија рачунара, ВД Ми ​​Боок ће бити савршено погодан. Ако желите, рецимо, да користите спољни уређај као кеш Адобе Премиере Про, Самсунг Т5 ће боље функционисати. 

Који спољни чврсти диск користите? Зашто сте одабрали? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Најчешћа питања о екстерном чврстом диску

Како израдити сигурносну копију рачунара на вањском чврстом диску

Рачунар можете направити сигурносну копију на спољни чврсти диск ручно или употребом софтвера. Ако то радите ручно, повуците и испустите датотеке и мапе које желите да направите сигурносне копије на диску. Ако желите да користите софтвер, на располагању су вам алати, као што су Гоогле Бацкуп, Парагон Бацкуп и ЕасеУС Тодо Бацкуп. 

Како форматирати спољни чврсти диск

У Виндовс-у можете да форматирате тако што ћете десним тастером миша кликнути диск на Филе Екплорер и изабрати „формат“. На мацОС-у можете форматирати помоћу услужног програма за диск, који можете пронаћи претраживањем у центру пажње. 

Како партицирати екстерни чврсти диск

За Виндовс и мацОС, погон ће прво требати форматирати. У Виндовс-у можете да поделите спољни чврсти диск тако што ћете кликнути на Виндовс Кеи + Кс и изабрати „Управљање диском“. Тамо десним тастером миша кликните спољни чврсти диск и изаберите „нова једноставна јачина звука“. На мацОС-у отворите Диск Утилити претраживањем Спотлигхт-а и одаберите картицу „партиција“. 

Како се користи спољни чврсти диск на ПС4

Укључите уређај помоћу УСБ прикључка на ПС4 и укључите га. Идите на мени поставки и одаберите „уређаји“, затим „УСБ уређај за складиштење“. Тамо пронађите свој екстерни чврсти диск и одаберите „формат као продужену меморију“. Имајте на уму да ће то избрисати све на диску. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map