Cele mai bune recenzii de stocare în cloud 2020 | 31 Cele mai bune servicii comparate

Serviciile de stocare în cloud sunt atât de populare încât unii au sute de milioane de utilizatori. Vă pot stoca conținutul în cloud și îl pot sincroniza pe dispozitivele dvs., dar le puteți utiliza ca mai mult decât atât. Vă permit să previzualizați și să partajați fișiere, să colaboreze cu coechipierii dvs., să redați muzică și videoclipuri și multe altele.


Nu numai că încărcarea fișierelor dvs. va facilita colaborarea cu echipa dvs., dar va elibera spațiu și pe hard disk. În plus, în cazul în care hard disk-ul dvs. nu funcționează sau este furat, fișierele dvs. vor fi în continuare în cloud. Documentele, designurile, rapoartele sau fișierele chiar mai mari, cum ar fi modelele și filmele 3D, sunt toți candidații buni pentru o călătorie în cloud.

Multe dintre servicii pot funcționa ca o unitate de rețea, ceea ce înseamnă că orice conținut introdus în el va fi stocat doar în cloud și disponibil pentru previzualizare pe computer. Nu veți putea să îl accesați atunci când nu sunteți deconectat, dar nici nu veți ocupa spațiu pe hard disk.

Dacă accentul dvs. este pe colaborare, citiți cel mai bun stocare cloud pentru articolul de colaborare. Dacă sunteți în căutarea copiilor de rezervă, consultați lista noastră cu cele mai bune servicii de backup în cloud. Pentru a fi clar despre diferența dintre stocare și rezervă, citiți acest articol.

Dacă nu sunteți sigur de cât spațiu aveți nevoie și vă orientați spre partea „multă”, citiți ghidul nostru pentru articolele cu fișiere mari.

Cum evaluăm

Serviciile de stocare în cloud pot fi multe lucruri pentru mulți oameni, dar în scopul acestei comparații, am luat în considerare criteriile pe care le împărtășesc cu toții și le-am evaluat în consecință. Le vom prezenta în această secțiune.

Partajarea și sincronizarea fișierelor

Funcțiile de partajare și sincronizare a fișierelor sunt fundamentul unui serviciu de stocare în cloud. Probabil că le veți folosi mai întâi, deoarece sincronizarea vă va aduce fișierele în cloud, în timp ce distribuirea fișierelor vă va ajuta, bine, să le împărtășiți cu alții. Majoritatea serviciilor utilizează modelul comun de sincronizare dezvoltat de Dropbox în 2007. Citiți mai multe despre acesta în recenzia noastră Dropbox.

Modelul comun de sincronizare constă dintr-o pictogramă a tăvii de sistem și un folder de sincronizare. Pictograma tăvii de sistem este modalitatea dvs. de accesare a stocării în cloud. În cele mai multe cazuri, deschide folderul dvs. de sincronizare, are un link care deschide clientul de stocare în cloud și meniul de setări. Dosarul de sincronizare arată tot conținutul pe care l-ați sincronizat cu computerul.

Multe servicii vă permit să partajați fișiere folosind clientul desktop, dar toate vă permit să le partajați folosind clientul web. Puteți partaja conținut în rețelele de socializare, prin e-mail, copiind și lipind un link sau invitând utilizatorii la dosarele dvs..

Invitațiile de foldere pot avea diferite permisiuni în timp ce linkurile au propriile opțiuni de control al conținutului, cum ar fi parole, date de expirare, limite de descărcare și multe altele.

Caracteristici

În această categorie, verificăm dacă un serviciu se integrează cu aplicații terțe, care includ discrete de colaborare, cum ar fi Microsoft Office Online, Google Office Suite, Trello, Asana și multe altele. Multe dintre serviciile populare au propriile lor aplicații, cum ar fi managerii de sarcini, fluxul de lucru și aplicațiile de luare a notelor. Redarea de muzică și video playere sunt de asemenea comune.

Dropbox are hârtie, Box are Note Box și OneDrive are OneNote. Puteți vedea compararea acestora în cel mai bun articol pentru aplicații de luare a notelor. Am comparat și cele mai populare documente Google cu hârtia Dropbox.

Dacă vă plac fotografiile și videoclipurile, citiți ghidul nostru pentru fotografii și articole video (nu, Google Photos nu este singurul serviciu pe care îl puteți utiliza) pentru a vedea ce serviciu vă va ajuta să transmiteți fluxul multimedia din cloud. Nu am uitat de iubitorii de muzică care ne pot consulta ghidul pentru piese muzicale.

Aplicații pentru mobil

iOS și Android sunt cele mai populare sisteme de operare pentru mobil și majoritatea serviciilor oferă o aplicație pentru aceste platforme. Cu toate acestea, a avea și a aplicației nu înseamnă că este bine. Așa că testăm toate aplicațiile mobile pentru a vedea dacă se potrivesc cu omologii desktop. 

Securitate

Plasarea conținutului în cloud fără o securitate adecvată este o idee proastă. Infractorii ar putea să vă fure acreditările, cineva vă poate citi informațiile secrete și s-ar putea ca guvernul să vă răsfoiască fotografiile. Acestea fiind spuse, faptul că o securitate bună este o necesitate, astfel încât să luăm în considerare cât de puternică este securitatea fiecărui serviciu.

Serviciile cloud utilizează multe metode pentru a vă securiza datele împotriva potențialelor amenințări. Autentificarea în doi factori va împiedica hackerii care ți-au furat parola să-ți acceseze contul. Totuși, ar trebui să vă asigurați că aveți o parolă puternică, pentru a începe.

Protocolul TLS împiedică atacurile omului în mijloc să reușească, în timp ce criptarea asigură datele dvs. în tranzit și în repaus. Criptarea privată împiedică pe oricine altcineva decât dumneavoastră să vă citească fișierele. Dezavantajul este că serviciile care îl furnizează nu vor putea să vă reseteze parola dacă o uitați. Pentru a evita pierderea accesului la conținutul dvs., utilizați un manager de parole.

Ransomware vă poate lua ostatul de date cloud și poate solicita plata pentru eliberarea sa, dar articolul nostru de protecție ransomware vă poate ajuta să îl evitați.

Am avut în vedere toate aceste funcții și modul în care serviciile le pun în aplicare în cel mai sigur articol de stocare în cloud.

intimitate

Securitatea dvs. ar putea fi suficientă, dar asta nu înseamnă că vă garantează confidențialitatea. Nu este un secret faptul că guvernele își spionează cetățenii, datorită legilor precum Legea SUA PATRIOT și CLOUD Act. Programul de supraveghere PRISM din SUA este un exemplu în acest sens. Cu cei în joc, este esențial să vă asigurați confidențialitatea informațiilor dvs. pe web.

Acestea fiind spuse, serviciile diferă în abordarea lor în privința vieții private. Google Drive și Dropbox au fost conectate la proiectul PRISM în timp ce Google scanează conținutul și e-mailul dvs. pentru a vă oferi publicitate direcționată. Puteți afla mai multe despre abordarea Google în recenzia noastră Google Drive.

Cât de puternică este confidențialitatea, depinde și de țara în care se bazează serviciul. Unele țări, precum Canada și Elveția, au mai multă grijă de drepturile de confidențialitate ale utilizatorilor decât altele.

Ne place întotdeauna să vedem un serviciu care respectă Regulamentul general privind protecția datelor, abordarea plină de fier a UE privind confidențialitatea cloud. Mulți o fac, dar cei care ies în evidență sunt Sync.com, Tresorit și MEGA.

Prețuri

Unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegeți un serviciu de stocare în cloud este prețul, nu are rost dacă aveți un serviciu excelent care costă un braț și un picior. Cel mai bine este dacă are planuri premium cu o valoare bună.

Valoarea bună este determinată de cât obțineți pentru preț. Cu cât mai multe planuri are un serviciu, cu atât opțiunile dvs. vor fi mai bune. Este excelent dacă serviciul oferă un plan sau o probă gratuită, astfel încât să îl puteți testa înainte de a comite. Dacă vă preocupă doar o valoare bună, citiți cele mai bune oferte pentru stocarea în cloud.

Majoritatea serviciilor oferă un proces sau un plan gratuit. Planurile gratuite variază de la scăzutul de 2 GB al Dropbox până la generosul de 15 GB Google Drive pe care îl poți folosi și pentru Google Photos. Puteți obține mai multe informații despre oferte gratuite în cea mai bună piesă de stocare cloud gratuită.

Ușurință în utilizare

Ca și categoria anterioară, ușurința de utilizare este importantă, indiferent de cât de multe caracteristici grozave are un serviciu, nu o va face foarte bine dacă utilizatorii găsesc dificil de utilizat.

Din această cauză, experiența simplă a utilizatorului este mai bună decât una complexă, depășită și necesită să obțineți ajutor de la un gen IT. Serviciile de stocare în cloud ar trebui să funcționeze la majoritatea sistemelor de operare, precum și să aibă interfețe atractive și intuitive.

Majoritatea clienților desktop lucrează pe Windows și macOS, dar acordăm puncte bonus celor care funcționează pe Linux. Puteți vedea care sunt cele de pe cel mai bun stocare online pentru piesa Linux. Dacă lucrați pe Windows, consultați ghidul nostru pentru Windows

MEGA și OneDrive ies în evidență în această categorie, așa că citiți recenzia noastră MEGA și revizuirea OneDrive pentru a afla mai multe despre cum se confruntă cu confidențialitatea.

Viteză

Vitezele rapide depind de cât de aproape sunteți de un server și de furnizorul de servicii de internet. Am căutat servicii care vă permit să reglați setările de transfer pentru a vă îmbunătăți conexiunea și pentru a utiliza un algoritm de transfer la nivel de bloc. Acesta grăbește procesul de actualizare a fișierelor care au fost deja încărcate, trimițând doar piesele care s-au schimbat.

Pentru a califica serviciile, efectuăm mai multe teste de încărcare și descărcare folosind un folder de 1 GB și măsurăm cât timp durează. Luăm în calcul și distanța noastră la un server.

A sustine

Nimeni nu vrea să întâmpine o problemă folosind un serviciu de stocare în cloud, dar, odată ce le face, un suport tehnic bun nu are preț. Serviciile au de obicei asistență prin e-mail, în timp ce unii oferă asistență de chat sau chiar telefon.

Cu toate acestea, înainte de a contacta echipa de asistență, utilizatorii pot consulta întrebările frecvente, bazele de cunoștințe și, în multe cazuri, forumurile utilizatorilor. Adesea, acestea vor avea și videoclipuri tutorial. Avem în vedere ce tipuri de suport oferă serviciile și cât timp durează pentru a răspunde la întrebările noastre.

Cei mai buni furnizori de stocare în cloud

Unele servicii de stocare în cloud sunt mai bune la un lucru decât la altul, dar în sensul acestui clasament, am luat în considerare performanța lor globală după criteriile pe care le-am prezentat în secțiunea anterioară. Această secțiune vă va oferi o recapitulare rapidă a primelor cinci servicii din lista noastră începând cu campionatul, Sync.com.

Sync.com

Sync.com este un serviciu cunoscut pentru securitatea și confidențialitatea puternică. Ajută ca sediul său în Canada, care are legi puternice de confidențialitate. Este unul dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud cu cunoștințe zero. Dezavantajul este că nu se integrează cu aplicații terțe.

Sync.com-ul Web-Control-Panel-Slider-1

Sync.com-Distribuire-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-autentificare-Slider-5

Anterior

Următor →

De asemenea, este în partea de sus a listei noastre pentru partajare datorită opțiunilor sale de partajare și control de conținut, care vă protejează fișierele și folderele partajate. Acestea includ protecția prin parolă, criptarea privată de la sfârșit, datele de expirare, limitele de descărcare și multe altele. Pentru a partaja conținut puteți crea link-uri sau dosare de echipă.

Dacă credeți că Sync.com trebuie să fie scump ca iadul, deoarece oferă toate acestea, nu ați greșit. Are unele dintre cele mai competitive prețuri de pe piață. Planul său cel mai ieftin, Pro Personal 500 GB, este de doar 49 USD pe an. Cea mai bună ofertă este însă planul său de 2 TB la 96 de dolari pe an. Citiți recenzia noastră Sync.com pentru mai multe detalii despre prețuri.

pCloud

Chiar pe tocurile Sync.com, vine pCloud. Nu este numărul unu, deoarece necesită să plătiți suplimentar pentru criptarea privată, dar are în continuare multe calități de răscumpărare.

fișiere de interfață web pCloud

folderul de sincronizare pCloud

pCloud Share File Link

pCloud Link-uri de descărcare

pCloud Drive Client

Anterior

Următor →

În primul rând, este alegerea noastră cea mai bună pentru a reda muzică, videoclipuri și previzualiza fotografii. În plus, este cel mai bun serviciu de stocare în cloud pentru Kodi. pCloud este compatibil cu WebDAV. pCloud are un alt manechin și este o copie de rezervă de la cloud la cloud. Puteți să-l utilizați pentru a copia conținut de pe Facebook, Instagram, Google Drive, Dropbox și OneDrive la pCloud.

Funcțiile de partajare și control de conținut funcționează de asemenea bine. Puteți partaja foldere și fișiere specifice prin link-uri. pCloud vă permite să partajați folderele invitând altele și acordând permisiuni „poate edita” sau „puteți vedea”. În mod alternativ, puteți genera un link de încărcare pe care alții îl pot utiliza pentru a încărca direct în folderul dvs. sau un link de descărcare care le permite să descarce fișierele dvs..

pCloud are o valoare deosebită. Ba chiar scade Sync.com cu o ușoară marjă. Planul său Premium de 500 GB este de doar 47,88 USD pe an, în timp ce planul său cel mai bine evaluat, Premium 2TB, este de 95,88 USD pe an. Pentru a afla mai multe despre ofertele pCloud, citiți recenzia noastră pCloud.

MEGA

MEGA face reclamă ca companie de confidențialitate și este justificat, având în vedere că extinde regulile GDPR la toți utilizatorii, nu doar la cei cu sediul în UE. Criptarea sa cu zero cunoștințe vă ajută să vă protejați și confidențialitatea.

mega-vs-tresorit-mega-parts

Are una dintre cele mai bune experiențe ale utilizatorului de pe piață. Aplicația desktop funcționează pe Windows, MacOS și Linux, în timp ce clientul web este intuitiv și atractiv. Puteți încărca cu ușurință fișierele dvs. trăgând și aruncându-le oriunde în fereastra clientului. Pentru a edita conținut, puteți face clic dreapta sau utilizați „trei puncte”. Puteți muta fișierele pur și simplu trăgându-le într-o nouă locație.

Aplicația web MEGA vă permite să partajați fișierele dvs. generând un link pe care îl puteți proteja cu o cheie. Asta le face cunoaștere zero, astfel încât doar persoanele pe care le oferiți cheia să le poată citi. Puteți atașa cheia cu linkul dvs., ceea ce înseamnă că oricine are linkul poate accesa sau trimite cheia separat.

Puteți partaja un folder prin crearea unui link sau prin invitarea altora prin adresa de e-mail. Dacă faceți acest lucru, puteți seta una dintre mai multe permisiuni. Pentru a invita pe alții să se încarce în folderul dvs., inclusiv utilizatori non-MEGA, îl puteți transforma într-un folder „MEGAdrop”.

Tresorit

Tresorit este unul dintre cele mai sigure servicii de stocare în cloud și unul care are o confidențialitate excelentă. Spre deosebire de Sync.com, asta are un preț scump.

mega-vs-tresorit-tresorit-securitate

Are criptare cu cunoștințe zero care protejează fișierele în repaus, protocolul TLS care le asigură în tranzit, autentificare cu doi factori care vă ajută să vă protejați acreditările și multe altele. Politica sa de confidențialitate este clară și ușor de înțeles și de navigat. De asemenea, aderă la GDPR.

Capacitățile sale de partajare nu lipsesc nici ele. Puteți partaja conținut cu anumite persoane prin e-mail sau prin generarea unui link și copierea și lipirea acestuia. Puteți partaja un folder prin generarea unui link sau invitarea utilizatorilor prin e-mail. Dacă utilizați un e-mail pentru a partaja un folder, destinatarii vor trebui să se înregistreze pentru un cont Tresorit. Fișierele pot fi partajate doar cu un link și nu au această cerință.

Puteți proteja legăturile folosind o parolă, dată de expirare sau limită de descărcare. Dosarele au trei niveluri de permisiuni. Sunt „manager”, care pot partaja, edita și vizualiza; „Editor”, care poate citi și modifica; și „vizualizare”, care poate citi doar. Puteți afla mai multe despre capacitățile de partajare ale Tresorit în recenzia noastră Tresorit.

OneDrive

OneDrive este intrarea Microsoft pe piața de stocare în cloud. Are un trecut schițat în ceea ce privește confidențialitatea, inclusiv fiind conectat la proiectul PRISM. OneDrive și-a actualizat securitatea de atunci, dar nu poate corespunde celor mai sigure servicii de stocare în cloud.

Fișiere Interfață Web OneDrive

Slider Folder pentru sincronizare OneDrive

OneDrive App Launcher

OneDrive Creare partajare fișiere link

OneDrive Word Online

Anterior

Următor →

Totuși, experiența sa de utilizator este printre cele mai bune. Clientul web este atractiv și intuitiv de utilizat. Puteți încărca cu ușurință fișierele prin glisare și plasare. Puteți efectua acțiuni folosind clic dreapta sau selectând conținut și apoi alegând acțiunea din meniu.

Microsoft OneDrive se integrează cu Office Online pe care îl puteți utiliza pentru a colabora cu alții indiferent de planul la care vă abonați. Dacă doriți să luați note și să le împărtășiți, puteți utiliza OneNote. Pentru a comunica cu alții, există Skype care este integrat cu clientul web. Aplicațiile de productivitate includ Formulare pentru gestionarea fluxurilor de lucru și Sway pentru publicarea conținutului.

Puteți afla mai multe despre caracteristicile Microsoft OneDrive și despre planurile de stabilire a prețurilor în analiza OneDrive.

Cloud Storage Întrebări frecvente

Mai jos am pus unele dintre cele mai adesea întrebări de către cititorii noștri, plus răspunsurile.

Ce este norul?

Nu sunt lucrurile pufoase, albe pe cer. În schimb, termenul se referă la software și servicii care rulează pe internet în loc de computerul local. Acest software este stocat în centrele de date care dețin multe servere. Îl poți accesa folosind un browser web sau o aplicație desktop sau o aplicație mobilă dedicată.

Serviciile precum Microsoft Azure, Amazon S3 și Wasabi sunt exemple ale infrastructurii serverului care acționează ca un serviciu și vă ajută să vă creați propriul nor. Puteți găsi mai multe opțiuni în cel mai bun articol IaaS din cloud.

Cât de multă stocare în cloud am nevoie?

Pantalonii scurți sunt: ​​depinde. Depinde pentru ce veți folosi. Dacă veți colabora la documente Office, prezentări și note de partajare nu aveți nevoie de mult. 100 GB ar trebui să fie mai mult decât suficient.

Ar trebui să vă concentrați pe servicii care au capacități de colaborare deosebite. Dropbox pentru afaceri este o alegere excelentă și puteți afla mai multe despre aceasta în recenzia noastră despre Dropbox pentru afaceri. Dacă nu este ceașca dvs. de ceai Google Drive sau Box sunt alternative bune. Citiți mai multe despre capacitățile de colaborare ale Boxului în recenzia noastră Box.

Dacă intenționați să stocați fotografii aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare. pCloud se află în topul furnizorilor noștri de fotografii și are un plan ieftin de 2TB. Poate avea în jur de 600.000 de fotografii cu o dimensiune medie de 3 MB. Dacă sunteți fotograf profesionist, puteți prefera unul dintre serviciile din cel mai bun articol de stocare în cloud pentru fotografii.

Videoclipul necesită și mai mult spațiu de stocare, dar, din nou, pCloud vine în salvare. Playerul său web funcționează fără un cârlig, iar planul 2TB va putea găzdui colecția dvs. HD. Pentru alte opțiuni, consultați ghidul nostru pentru stocarea videoclipurilor în cloud.

Dacă nu știți cât spațiu de stocare aveți nevoie, iar șansele sunt mari, veți avea nevoie de tot mai mult, ar trebui să încercați unul dintre serviciile care oferă spațiu de stocare nelimitat. Puteți găsi mai multe despre ele în lista noastră de furnizori de stocare cloud nelimitată. Asigurați-vă că verificați listele de funcții, astfel încât să fiți la curent cu orice restricții sau limitări de dimensiune a fișierului. 

Cum funcționează stocarea în cloud?

Ca și în general, există un client și un server. În acest caz, un client este un utilizator de computer care se abonează la un serviciu de stocare în cloud, în timp ce serverul este o mașină dintr-un centru de date.

Un client sincronizează (trimite) copii ale fișierelor pe Internet cu serverul de date, care apoi salvează informațiile. Atunci când clientul dorește să recupereze informațiile, acesta sau ea accesează serverul de date printr-un client web, desktop sau mobil. Serverul apoi trimite fișierele înapoi clientului sau permite clientului să acceseze și să manipuleze fișierele pe serverul însuși.

Sistemele de stocare în cloud se bazează, în general, pe sute de servere de date (în special pentru furnizorii de stocare nelimitați). Calculatoarele pot fi indisponibile uneori din cauza blocărilor sau a întreținerii, astfel încât datele sunt de obicei stocate pe mai multe mașini. Aceasta se numește redundanță. Fără redundanță, un sistem de stocare în cloud nu ar putea asigura clienților că le pot accesa informațiile la un moment dat.

Care este definiția stocării în cloud?

Stocarea în cloud este un model de cloud computing în care datele sunt stocate și menținute pe serverele la distanță accesate de pe internet sau „cloud”.

Care stocare în cloud este cea mai sigură?

Conform articolului nostru de stocare în cloud cel mai sigur, Sync.com este cel mai sigur furnizor de stocare în cloud. Cu toate acestea, Egnyte Connect, una dintre cele mai bune soluții EFSS, este fierbinte. Este scump pentru consumatorii soli, dar este o alegere excelentă pentru întreprinderile care doresc o securitate puternică.

Gânduri finale

Indiferent pentru ce trebuie să utilizați serviciile de stocare în cloud, clasamentul nostru vă va ajuta să alegeți cel mai bun. Am făcut-o luând în considerare o serie de factori, inclusiv securitatea, confidențialitatea, viteza și multe altele. Sync.com este alegerea noastră de top datorită abordării sale în materie de securitate, confidențialitate și ofertele sale de mare valoare.

pCloud nu rămâne mult în urmă, dar nu este angajat să confere confidențialitate la fel de mult ca Sync.com și necesită să plătiți suplimentar pentru criptarea privată. MEGA este excelent pentru confidențialitate, dar nu poate corespunde destul de mult valorii pCloud și nici caracteristicilor sale. Cu toate acestea, are o ușurință mare de utilizare. Tresorit este o fortăreață de securitate și confidențialitate, dar este scump din cauza asta.

Ultima noastră alegere este OneDrive, care nu poate corespunde destul de mult securității sau confidențialității celorlalți, dar are caracteristici puternice de colaborare, precum și ușurință simplă de utilizare.

Acest articol este o imagine de ansamblu a celor mai buni furnizori, așa că atunci când credeți că ați găsit un serviciu care funcționează pentru dvs., vă recomandăm să consultați recenzia acestuia pentru a afla mai multe detalii. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me